• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 513
تعداد نظرات : 102
زمان آخرین مطلب : 3452روز قبل
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 


اعجاز القرآن . 
 تفسیر فرات كوفى . 
 تفسیر قمى . 
 التنزیه و ذكر متشابه القرآن 
 تفسیر قتیبه . 
 تفسیر كعبى . 
 جامع التاویل لمحكم التنزیل . 
 تفسیر ابى زید بلخى . 
 تفسیر ابن عبدك . 
 تفسیر ابن ابى الثلج . 
 تفسیر ابن الحجام . 
 تفسیر ابن بابویه . 
 تفسیر دیلمى . 
 معانى القرآن 
 تفسیر الجلودى . 
 تفسیر ابن عقدة . 
 الشامل فى علم القرآن 
 تفسیر نعمانى . 
 تفسیر ابن ولید. 
 تفسیر ابومنصور صرام . 
 آیات الاحكام 
 تفسیر ابن دؤل قمى . 
 ثواب القرآن . 
 اعراب ثلاثین سورة من القرآن الكریم . 
 تفسیر الطارقیة . 
 غریب القرآن . 
 تفسیر ابوعلى فارسى . 
 تفسیر كبیر صدوق )تفسیر الجامع الكبیر(. 
 امثال القرآن . 
 تفسیر رمانى . 
 تفسیر ابوالفرج نهروانى 
 جامع التاویل . 




شنبه 27/4/1388 - 10:0
آموزش و تحقيقات

بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 

 


32 سال پیش شیمیدانى مصرى به نام دكتر رشاد خلیفه كه در امریكا اقامت داشت،پس از سه سال كار مداوم و استفاده از كامپیوتر! ادعا نمود كه نظم حیرت انگیزى رادر قرآن كشف نموده است. ایشان گفت: تعداد تكرار حروف و كلمات در قرآن،كاملا سنجیده و حساب شده است و از تناسب و نظمى شگفت انگیز حكایت مى كند و نتیجه گرفت كه چون هیچ مؤلف و نویسنده اى نمى تواند در ضمن نگارش كتاب، مراعات تعداد تكرار حروف و كلمات خود را نموده و نظمى خاص در میان آنها تعبیه كند، پس این ویژگى خاص قرآن بوده و وجهى از وجوه اعجاز آن به شمارمى روداولین مثال ایشان براى اثبات ادعایش، حروف مقطعه قرآن بود كه مدعى شد راز و رمز این حروف اسرارآمیز را كشف كرده است.
 ایشان گفت تكرار حروف مقطعه در سوره مربوطه، بیش از تكرار حروف دیگر است و نیز معدل تكرار این حروف نسبت به مجموع حروف سوره خاص، بیش از معدل تكرار این حروف درسورهاى دیگر است. همچنین در هر یك از 92 سوره اى كه در افتتاح آن، حروف مقطعه آمده است، مجموع تعداد آن حرف یا حروف در آن سوره دقیقا و بدون استثنا مضرب 91 مى باشد و مطالب دیگرى از این دست كه در ادامه این مقاله به آنها خواهیم پرداخت. با اعلان این خبر و پخش آن توسط رسانه هاى گروهى و جرائد آن روز، این موضوع به گونه اى غیرمنتظره در همه جا صدا نمود و موجى از شادى و شعف در میان مسلمانان برانگیخت. راقم این سطور نیز آن روز از جمله كسانى بود كه از خوشحالى در پوست خود نمى گنجید و مى پنداشت كه مسلمین سنگرى بسیار قوى در برابرملحدین گشوده‏اند. انتشار این خبر در میان روشنفكران كشورهاى اسلامى، نه تنها موجب شعف وشادى بلكه موجب آن شد تا بسیارى از آنها خود به میدان آمده و با آمارگیرى ازتعداد حروف و كلمات قرآن، پرده هاى دیگرى از اسرار و رموز این كتاب آسمانى رابرملا سازند! البته از این عده، جمعى بعد از مدتى سرگردانى و راه به جایى نبردن ، دست از كار كشیدند. اما گروهى دیگر كه اعتقادى راسختر به اعجاز قرآن داشتند، به این كاوش ادامه دادند و مقالات و تالیفاتى نیز منتشر كردند كه در مقام نقد یكایك آنها نیستیم بلكه در این مقاله درصدد آنیم تا اثبات كنیم، این جریان، انحرافى بوده وكسانى كه در این وادى افتادند، جز سرگردانى و ناكامى چیزى عائدشان نشد واشكالات نقضى و حلى فراوانى بر دعاوى آنها وارد است. قبلا متذكر شویم كه ایشان اولین نفر در این وادى نبوده و ردپاى این فكر در كتاب »الاتقان فى علوم القرآن « سیوطى نیز دیده مى شود. (211/2).اساسا باید ببینیم قرآن خود را چگونه معرفى كرده است، پیشوایان معصوم ما قرآن را چگونه معرفى كرده‏اند! آیا آن را كتابى اسرارآمیز، معماگونه، عجیب و غریب وصف نموده‏اند و یا آن را كتابى روشن و پرمحتوى خوانده‏اند. حقیقت آن است كه قرآن خود را كتاب هدایت و رستگارى مى داند و پیوسته ما را به تلاوت و تدبر در خود دعوت مى كند. قرآن ما را به تماشاى حروف و كلمات خوددعوت نمى كند، بلكه همواره ما را به قرائت و تدبر و توجه به هشدارهاى خودفرامى خواند. قرآن خود را احسن الحدیث مى خواند كه باز جنبه معنایى آن مد نظراست نه ساختار لفظى آن، لذا بعد از آن مى فرماید:.
 »تقشعر منه جلود الذین یخشون ربهم ثم تلین جلودهم و قلوبهم الى ذكر اللّه ذلك هدى اللّه یهدى به من یشا« (93/32).
 

شنبه 27/4/1388 - 9:44
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 
تفسیر امیرالمؤمنین على بن ابى طالب (ع ). 
 تفسیر ابن مسعود. 
 فضائل القرآن . 
 تفسیر میثم التمار. 
 تفسیر علقمة . 
 تفسیر ابن عباس . 
 نقط القرآن . 
 تفسیر جابر انصارى . 
 تفسیر ابن جبیر. 
 تفسیر ابوالعالیة رفیع . 
 تفسیر ابوصالح . 



شنبه 27/4/1388 - 9:44
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 

القراءآت ؛ تفسیر التنزیل و التحریف . 
 تفسیر ابن فضال صغیر. 
 نوادر علم القرآن . 
 تفسیر برقى صغیر. 
 تفسیر محمد بن العباس . 
 تفسیر القرآن العظیم . 
 تفسیر ابى حنیفه دینورى . 
 تفسیر ثقفى . 
 تفسیر حبرى . 
 معانى القرآن . 
 تفسیر آیة الكرسى . 
 تفسیر خزاز. 
 فضل القرآن .







شنبه 27/4/1388 - 9:44
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 


تفسیر مجاهد. 
 تفسیر سعید مخزومى . 
 تفسیر طاووس یمانى . 
 تفسیر عطیه عوفى . 
 تفسیر ابى الجارود. 
 تفسیر قتادة . 
 تفسیر زید شهید. 
 تفسیر عاصم . 
 تفسیر سدى . 
 تفسیر جابر الجعفى . 
 تفسیر ابن ابى شعبه . 
 تفسیر ابن ابى هند. 
 تفسیر القرآن . 
 تفسیر الاحمسى . 
 تفسیر زید عدوى . 
 تفسیر فضیل بصرى . 
 تفسیر محمد بن فرات . 
 آیات الاحكام ، تفسیر احكام القرآن . 
 تفسیر امام جعفر صادق (ع). 
 التحریف و التبدیل . 
 تفسیر ابى حمزة الثمالى . 
 تفسیر ابن ابى زیاد. 
 تفسیر الاعمش . 
 تفسیر ابى بصیر. 
 تفسیرهاى  مقاتل بن سلیمان . 
 تفسیر ابومریم انصارى . 
 تفسیر فضیل رسانى . 
 تفسیر منخل . 
 تفسیر حسن مروزى . 
 تفسیر هاشمى . 
 تفسیر ابن زیات كوفى . 
 تفسیر على بن حمزه . 
 تفسیر جوالیقى . 
 تفسیر سدى صغیر. 
 تفسیر وهیب . 
 تفسیر معانى القرآن . 
 تفسیر احمد بن صبیح 
 تفسیر ابى روق . 
 غریب القرآن . 
 تفسیر الهلالى . 












شنبه 27/4/1388 - 9:44
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 
 
 
 امام از حقیقتى دیگر هم سخن مى‏گوید و نقش والاى پیامبران را در سازندگى انسان بیان مى‏دارد و مى‏گوید پیامبران مى‏آیند تا عقول مردم را برانگیزند و استعدادهاى نیرومند بشر را بكار اندازند و این از بزرگترین خدمات ارزنده پیامبرانست كه تمدنهائى والا و بزرگ و برین و درخشان را پدید مى‏آورند، زیرا استعدادهاى والاى انسانى كه بر اثر گناه و نادانى و نابخردى فرو خفته و فرو مرده و در زیر قشرهایى از تباهى و ستم و تجاوز و ناتوانى و استضعاف مدفون گردیده است در پرتو تلاش پى‏گیر پیامبران برمیخیزد و زنده مى‏شود و رستخیزى برپا مى‏گردد و نیروهاى بالقوه بفعلیت مى‏آید و شراره‏هاى درون انسانى اخگرى مى‏زند و جهان را گرم و پرفروغ و روشن مى‏سازد و انسان انسان مى‏شود و بشر خفته و مرده، زنده و بیدار مى‏شود و به علم و عقل و فكر و عمل و تلاش و كار و كوشش مى‏گراید و پیمانش را با خداى بیاد مى‏آورد و استحكامش مى‏بخشد و خداجوى و خداخواه و خداپرست مى‏گردد و متكامل و نیرومند و پاك و شیفته و كارآمد و پرجهش و جنبش و آگاه و مسئول مى‏گردد و بخدمت انسان مى‏آید و آزاد و دادگر و دادخواه و آگاه و انسان‏دوست و بخشنده و فداكار و ایثارگر و دانش دوست و محرك و متحرك مى‏شود و از اجتماع چنین انسانهاى برخاسته و شوریده و جهش یافته و هدفدارى، انسانیت باوج مى‏رسد و تمدنها پا مى‏گیرد و فرهنگها پدید مى‏آید و یگانگیها و دوستیها و هماهنگیها و همرزمى‏ها و همدمیها چهره مى‏نماید، انسانها یكى میشوند و توحید تجلى میكند و برنامه‏هاى آسمانى اجرا مى‏شود و تباهیها و ستمكاریها و جهل‏ها و جورها رخت برمى‏بندد نیرومندترین و پیشروترین امتها شكل مى‏گیرند و در اردوگاه وحدت انسانى فراهم مى‏آیند و هر روز بر زبر قله‏اى والاتر از ستیغهاى منیع تكامل اوج مى‏گیرند و خداوند از پیامبران هم كه بشارتگران و بیم‏رسانان آسمانیند پیمانى استوار مى‏گیرد تا پیامش را على رغم همه دشمنى‏ها و كینه- توزیهاى یاغیان و طاغوتها، بمردم برسانند و در رهنمونى انسانها از هیچ فداكارى و تلاشى حتى جان‏بازى و فداكارى دریغ نورزند چنانكه قرآن مجید فرماید: «یاد آر هنگامى را كه از پیمبران براى رساندن .


 



شنبه 27/4/1388 - 9:44
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم
به نام او 


على، حق پیامبران را بزرگ میداند و مجاهدت بهت‏انگیز شان را در تبلیغ خدا و هدایت مردم محترم مى‏شمارد و نقش والاى آنها را در استحكام پیمان خدا و مردم بیان مى‏دارد و انگیزه‏هاى عظیم پیامبرى را برمى‏شمارد و چنین مى‏فرماید: «خداوند از میان فرزندان آدم پیامبرانش را برگزید و از آنها در ابلاغ وحى پیمان گرفت و امانت تبلیغ رسالت را بدانان سپرد بهنگامى كه مردمان، پیمان خویش را با خداى دگرگون ساخته و حق خدا را نشناخته و براى او شریكانى قرار داده بودند و اهریمن آنانرا از شناخت خداى بازداشته و از پرستش او دور كرده بود، در چنان هنگامه‏اى خداوند، پیامبرانش را برانگیخت و رسولانى پیاپى بسوى مردم بفرستاد تا پیمان خداى را از مردم بخواهند و نعمتهاى فراموش شده الهى را بیاد آرند. 
 پیامبران هم با تبلیغ رسالت خویش، راههاى روشن را بمردم نمایاندند و گنجینه‏هاى خردشان را باز گشودند و آیات خداوندى را بمردم نشان دادند آیاتى بمانند سقف بلند آسمان كه بر فرازشان سایه انداخته و فرش زمین كه در زیر پایشان گسترده شده و بهره‏هاى طبیعى زندگى كه زنده‏شان مى‏دارد و مرگ‏هائى كه به سراغشان مى‏آید و بیماریهائى كه پیر و فرسوده‏شان مى‏سازد و حوادثى كه پیاپى بر آنها فرود مى‏آید. 
 و خداوند هرگز بندگانش را بدون رهبر و پیامبر نگذاشت و كتابهاى آسمانى و دلایل روشن و راههاى راست را بر آنها عرضه داشت پیامبرانى كه با پیروان اندك خویش هرگز از تلاشى باز نایستادند و فراوانى دشمنان و دروغ زنان در اراده استوارشان رخنه‏اى وارد نیاورد و هر پیامبرى ظهور پیامبر تازه‏اى را بشارت داد و خود با معرفى پیامبر پیشین بدعوت برخاست»
 در اینجا امام از پیمان خدا با مردم سخن مى‏گوید پیمانى كه در ژرفاى سرشت خویش با خداى خود بسته‏اند و هر لحظه نیاز خود را بخداى بى‏نیاز احساس میكنند. 
 كه همیشه و همه جا و همه‏گاه به او نیازمندند و حتى یك لحظه از افاضه فیض بیكران او بى‏نیاز نیستند و باید او را بپرستند و بستایند و بدرگاهش نیاز و نماز برند ولى این انسان ظلوم و جهول و جحود، نعمت خداى را فراموش میكند و پیمانش را با پروردگارش از یاد مى‏برد و این پیامبرانند كه انسان كجرو كج‏راه و كج‏اندیش را دوباره براه مى‏آورند و بر سر پیمان مى‏نهند، تا راه كمال خویش را باز یابد و بسوى خدا رود و فرمانش را گردن گذارد و از گمرهى باز رهد و براه آید. 

شنبه 27/4/1388 - 9:44
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم 
به نام او

امام علی (ع) : فرصت زود گذر و دیر یاب است .
 



شنبه 27/4/1388 - 9:44
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم 
به نام او

رسول الله (ص) : بزرگ ترین سهم را در اسلام مردم فارس دارند 
 



شنبه 27/4/1388 - 9:44
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم 
به نام او

امام علی (ع) : هرکه به خردمندان گوش نسپارد عقلش بمیرد 
 



شنبه 27/4/1388 - 9:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته