• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1652
تعداد نظرات : 115
زمان آخرین مطلب : 4023روز قبل
ایرانگردی

امروزه علی‌رغم 8 سال جنگ، کسی نتوانسته نقش اقتصادی خرمشهر و آبادان را نادیده بگیرد. علی‌رغم همه بی‌مهری‌ها در همه دولت‌های پس از جنگ نسبت به خرمشهر و آبادان این دو شهر سهم اقتصادی خود را به کشور ادا کرده‌اند. پالایشگاه آبادان قدیمی‌ترین پالایشگاه منطقه که تقریباً در جنگ منهدم شد، به لطف قهرمانان صنعت نفت در شرایط بسیار سخت در دوران بازسازی به چرخه اقتصادی برگشت و امروزه به گمانم به ظرفیت 450 هزار بشکه تولید رسیده است.
شرکت نفت و گاز امروز با بهره‌برداری از میدان دارخوین با 150 هزار بشکه در حال حاضر و در آینده با توسعه میادین غرب‌ کارون شامل یادآوران، آزادگان جنوبی و شمالی و سایر حوزه‌های کوچک مسئول تولید روزانه حدود یک میلیون بشکه خواهد بود.
1- ازجمله قابلیت های اقتصادی خرمشهر می توان به مواردی چون صنایع پتروشیمی مستقر در این منطقه، استقرار صنایع دریایی برای ساخت سکوهای 7 تا 9 هزار تنی در سه کارگاه دریایی در بندر خرمشهر، شکوفایی صنعت فولاد در این منطقه و به ویژه بندر خرمشهر که قبل از جنگ بزرگ‌ترین بندر منطقه بود، اشاره کرد. همچنین نزدیکی آبادان و خرمشهر به کشورهای آسیای میانه به میزان حداقل 800 کیلومتر نسبت به سایر مناطق آزاد مثل کیش و قشم و وجود پتانسیل 200 میلیارد دلار در سال درآمد ترانزیتی در آسیای میانه از جمله دیگر قابلیت های این منطقه محسوب می شود.
2- نزدیکی عراق به بازار نیازمند به هر کالایی با فاصله 30 دقیقه‌ای زمینی، وجود کارون تنها رودخانه قابل کشتیرانی برای تعامل با کشورهای خلیج‌فارس، می‌تواند یک منطقه آزاد پشتیبانی از صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و صدها صنعت دیگر در استان و کشور باشد. از همه مهم‌تر اینکه این دو شهر و به ویژه خرمشهر یک تاریخ 2000 ساله فرهنگ و تکنوکراسی تجاری دارد و نه اینکه مانند کیش و قشم حداکثر 20 ساله درست شده باشد. این دو شهر جزیره نیستند بلکه به خشکی وصل‌اند با راه‌آهن و جاده‌های مواصلاتی زمینی و تنها رودخانه قابل کشتیرانی کشور. این پتانسیل را در کجای کشور می‌توان دید؟ با داشتن چندین رودخانه، آب، سد، نیروگاه‌های برق – سیمان در استان اما در مقابل این همه پتانسیل، کشور چه سهمی به کل استان و به ویژه این دو شهر داده است. کمترین میزان گازرسانی به روستاها را دارد، در حالی‌که گازهای همراه در کنار این روستا می‌سوزند و پیامدش اسهال و تراخم و ده‌ها بیماری است. خوزستان پر از رودخانه و آب است و استان و به ویژه این دو شهر محروم از آب موجود هستند. نرخ بیکاری بالاست هنوز مناطق بازسازی نشده خرمشهر و آبادان فراوان است، حتی مناطق مسکونی نفت در بریم و بو آورده شمالی و جنوبی، ایستگاه 7، فقط سوم خرداد مسئولین را در خرمشهر و آبادان می‌بینیم. اما چرا؟ آیا این یک حرکت عمدی است؟ مجموعه مدیریت استان کجاست؟ نمایندگان استان در این سال‌ها چه کرده‌اند؟ در بررسی‌هایی که کرده‌ام به پنج عامل عمده رسیده و براساس آن فرضیات خود را ساختم و امیدوارم تحلیل‌های دیگری را شاهد باشیم. این پنج عامل عبارتند از‌:
1- استقرار جغرافیایی استان و به ویژه این دو شهر که همواره مسئولین را به تحلیل غلط موجود از گذشته قبل از انقلاب که شهرهای مرزی را باید در پایین‌ترین سطح رفاهی نگه داشت و عملاً همواره با این تحلیل خود به خلق یک تهدید کمک کرده‌اند.
2- خلق یک رقابت غیرسازنده در استان که عملاً عده‌ای در استان، رشد این دو شهر را خطر و تهدیدی برای توسعه سایر بخش‌‌های استان می‌دانند و عملاً گاهی در جلسات شاهد بودیم که مخالفت با اجرای بعضی از برنامه‌ها در این دو شهر را ملاحظه می‌کردیم حتی در سطح صنعت نفت هنوز مناطق نفت‌خیز جنوب نمی‌خواهد وظایف قانونی و محدوده جغرافیایی مسئولیت شرکت نفت و گاز اروند در بهره‌برداری از میادین غرب کارون را بپذیرد.
3- ضعف شدید مدیریت استان و حتی در سطح نمایندگان مجلس که به عقیده من از مرکز همواره به طور عمدی ضعیف نگه داشته شده و تعارضات درون استان نیز بدان کمک کرده است مقایسه مدیریت‌ها در دو استان اصفهان و آذربایجان‌شرقی با خوزستان... خود مؤید این مطلب است.
4- عامل آخر عدم نگاه استراتژیک به این منطقه و سیاست‌های آمریکا و کشورهای همسایه در آینده است. عراق به شدت در حال توسعه بصره و تبدیل آن به یک قطب اقتصادی بزرگ است. بی‌شک آمریکا کمک خواهد کرد تا بزرگ‌ترین منطقه آزاد خاورمیانه در این منطقه شکل یابد. صنایع نفت و گاز عراق توسعه یابد تا کشورهای منطقه و رقیب محکمی برای اقتصاد ایران باشند.
5- صنعت نفت نقش سنتی خود را در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان به طور عام و این دو شهر به طور خاص به کلی فراموش کرده است. حتی مناطق مسکونی شرکت نفت در آبادان به مخروبه‌ها تبدیل شده است چه برسد به اینکه به عمران و آبادانی این دو شهر کمک کند.
استان خوزستان به‌طور عام و خرمشهر و آبادان به‌طور خاص، با پتانسیل‌های عظیمش یک فرااستان است. هم به لحاظ تاریخی، هم به لحاظ جغرافیایی سیاسی و اقتصادی، هم به لحاظ امنیت ملی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی این استان و به ویژه در شهر آبادان و خرمشهر باید زنگ خطری برای مسئولین باشد.
انتظار داشتیم که خوزستان با تولید نفت و گاز معادل نروژ، چند برابر امارات، کویت و معادل عراق و داشتن سایر صنایع، آب و هوا، آب و امکانات طبیعی، امروز مثل قبل از انقلاب به یک مرکز توسعه یافته کشور تبدیل گردد.
پتانسیل‌های آبادان و خرمشهر می‌تواند آن را به یک منطقه آزاد بزرگ صنعتی، انرژی، تجاری و سیاحتی تبدیل نماید و رشد آن، موجبات اثرگذاری بر بقیه استان باشد. چند کار به نظر می‌رسد به‌طور سریع قابل‌انجام است. ما کنار ساختن موزه دفاع مقدس یک موزه ماندگار از آبادانی این دو شهر و نمونه در جهان بسازیم تا در چشم نسل آینده و جهان نشان دهیم دشمن و استکبار چه کرد و جمهوری‌اسلامی چه کرد.
1- یک برنامه استراتژیک جامع توسعه با توجه به همه ابعاد مهم این دو شهر باید در سطح مجلس و شورای امنیت ملی طراحی گردد.
2- در انتصاب مدیران استان باید به فرااستانی بودن آن توجه کرده و قوی‌ترین و کارآمدترین مدیران را منصوب نمود.
3- منطقه آزاد اروندان باید شامل کل محدوده جغرافیایی در شهر آبادان و خرمشهر گردد و کل دو شهر و حومه آن شامل منطقه آزاد شوند.
به‌طوری که از 60 کیلومتر جاده آبادان - اهواز - 60 کیلومتری جاده آبادان - ماهشهر و 60 کیلومتری جاده قدیم خرمشهر - اهواز منطقه آزاد خرمشهر و آبادان را تعریف کرد و از تعارضات مدیریتی در منطقه آزاد فعلی با سازمان بنادر و غیره در تعریف سه منطقه مجزای سیاحتی، صنعتی و تجاری جلوگیری نمود.
4- صنعت‌نفت مسئولیت پروژه عمران و آبادانی خرمشهر و آبادان شامل پروژه‌های آب‌رسانی برق و غیره را باید با توجه به توان خود به عهده گیرد و به عنوان یادگار دوران دفاع مقدس که باید زیباترین و توسعه‌یافته‌ترین شهرهای ایران را در این دو شهر زیبا پیاده کرد و نشان داد که چگونه دو شهر کاملاً جنگ‌زده به یک موزه آبادانی تبدیل شده است.
باید خرمشهر و آبادان را دبی دوم منطقه کرد، در حالی که پتانسیل‌های این دو شهر بیشتر از دبی است. نباید از نفت فقط عوارض گرفت، بلکه باید مسئولیت اجرایی کار را به عهده آنان گذاشت و نفت سهم مسئولیت اجتماعی‌اش را به این دو شهر ادا کند.
5- نقشه جامع و کامل را باید در این دو شهر پیاده نمود. اگر بگوییم بلد نیستیم، چگونه کیش را بلدیم بسازیم، تفریحات جهانی را در آن پیاده کنیم، به طوری که در گرمای تابستان که بیش از خرمشهر و آبادان است، توریست را می‌بینیم و برعکس در فصل گرما مهاجرت از خوزستان را. چه چیزی مردم ایران را در فصل تابستان به سمت دبی جذب می‌کند؟ اگر فکر کنیم هر ایرانی که به دبی می‌رود با هزینه هواپیما، هتل، سفر حداقل 1000 دلار خرج کند و اگر علاوه بر پتانسیل صنعتی و انرژی سیاحتی را ایجاد کنیم، سالی حداقل 10 میلیون نفر را جذب کنیم یعنی 10 میلیارد دلار را از خروجش جلوگیری کرده‌ایم.
ضمن آنکه سیاحت را به لحاظ جغرافیایی نیز به لحاظ 14 اقلیم مختلف هوایی به کل ایران گسترش می‌دهیم. سری به استانبول بزنید تا ببینید در کنار دریا، چقدر رستوران و مراکز تفریحی وجود دارد و چقدر اشتغال ایجاد شده یا سری به کناره‌های کارون در اهواز و خرمشهر و آبادان بزنید. حداکثر چند دستفروش را می‌بینید. قایق‌‌های شکسته و میزبانی فاضلاب‌های صنعتی و این آبراهی که می‌تواند منبع درآمدهای تفریحی زیادی باشد. چرا باید فقط ایام عید میزبان سیاحان باشیم. سیاحت در خوزستان که آب و هوای آن به مراتب بهتر از کیش و قشم است آثار تاریخی و باستانی سه هزار ساله دارد، آب و هوای متنوع، نزدیکی به چهارمحال و بختیاری، بویراحمد و کهکیلویه، لرستان و اصفهان، به ویژه مناطق سردسیر چهارمحال‌وبختیاری و تونل کوهرنگ با فاصله بسیار اندک، مسجدسلیمان و دشت‌های لاله آن، رامهرمز و ایذه، شوشتر و دزفول و آثار تاریخی، نمی‌دانم مشکل مسئولان در عدم درک درست از این استان و پتانسیل را عمدی تلقی کنم یا سهوی؟ چرا این واقعیات ساده را که هر آدم ساده‌ای می‌بیند مسئولان ملاحظه نمی‌کنند؟ به جز اینکه جمع‌بندی کنم که عمدی در کار است، عدم توجه به خوزستان به‌طور عام و به ویژه دو شهر آبادان و خرمشهر ضرباتی را در آینده به ما خواهد زد و حسرتی را که از تشکیل دبی دوم در بصره خواهیم خورد. اگر دلایلی را که گفتم کسی را قانع نمی‌کند تا به خرمشهر و آبادان رسیدگی کند، حداقل برای رقابت با بصره و آمریکا برای تشکیل بزرگترین منطقه آزاد در بصره، تصمیم سریع برای آبادانی خرمشهر و آبادان را بگیرید.
قائم مقام سابق شرکت ملی نفت
 

پنج شنبه 12/5/1391 - 22:34
سلامت و بهداشت جامعه
سلامت نیوز : شعار «دو بچه كافی است» این روزها دیگر هیچ كاربردی در كشورمان ندارد.بعد از اعمال قانون تنظیم خانواده در كشور، كاهش نرخ موالید در كشور بر خلاف انتظار مسئولان به گونه ای پیش رفت كه خبرها، مسن شدن جمعیت كشور را هشدار می دادند. مسن شدن جمعیت كشور تبعاتی همچون كاهش نیروی كار، نیاز به مهاجر پذیری و افزایش هزینه‌های درمانی را در كشور به دنبال خواهد داشت و به گفته كارشناسان، در صورتی كه كاهش نرخ موالید به صورت فعلی ادامه پیدا كند برای چرخیدن چرخ‌های اقتصادی ناچار به وارد كردن نیروی كار خواهیم شد كه این موضوع چالش‌های سیاسی- امنیتی را به دنبال خواهد داشت. این در حالی است كه در دهه 60 با توجه به نرخ بالای جمعیت در كشور، دولت سیاست كاهش جمعیت را در پیش گرفت و موفق شد تا از انفجار جمعیتی كه بیم آن می‌رفت جلوگیری كند. اگر چه مسئولان وقت پیش‌بینی كرده بودند كه تا دهه 80 تعداد فرزندان هر خانوار به 4 فرزند خواهد رسید اما این معادلات درست از آب در نیامد و بر خلاف آنچه پیش بینی می شد كه با ازدواج متولدان دهه 60 شاهد انفجار دوم جمعیت در كشور باشیم اما شیب نزولی موالید در سال 90 به گونه ای شد كه مسئولان را بر آن داشت تا در اقدامی ضربتی خواستار افزایش جمعیت در كشور شوند تا بر مشكلات سالمندی كه در آینده ای نه چندان دور گریبانگیر كشور خواهد شد فائق آیند. این در حالی است كه بر اساس آمارها نرخ باروری ایران از حدود 4/ 6 فرزند در اوایل دهه 60 به حدود 8/ 1 فرزند در سال‌های اخیر یعنی به کمتر از حد جانشینی نسل رسیده است. بر این اساس و با ادامه روند فعلی تغییرات جمعیت در یک دوره‌ 30 ساله، رشد جمعیت به صفر خواهد رسید و پس از آن رشد جمعیت کشور منفی خواهد شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تهران امروز ؛ مقام معظم رهبری نیز در چندین نوبت به این موضوع اشاره كرده و ضمن تاكید بر لزوم بازنگری سیاست كنترل جمعیت خاطر نشان كردند كه «بنا بر مصالحی در اوائل دهه هفتاد اجرای این سیاست صحیح بود اما ادامه آن درسال های بعد خطا بود.» حضرت آیت‌الله خامنه ای همچنان تأکید کردند: «بررسی های علمی و کارشناسی نشان می‌دهد که اگر سیاست کنترل جمعیت ادامه پیدا کند، به‌تدریج دچار پیری و در نهایت کاهش جمعیت خواهیم شد، بنابراین مسئولان باید با جدیت در سیاست کنترل جمعیت تجدید نظر کنند و صاحبان رسانه و تریبون از جمله روحانیون در جهت فرهنگ سازی این موضوع اقدام کنند.» ورود مقام معظم رهبری به این ماجرا، مسئولان را بر آن داشت تا هر چه جدی تر پیگیر این موضوع شوند به گونه ای كه در تازه ترین اقدام، نمایندگان مجلس تصمیم به لغو قانون تنظیم خانواده مصوبه سال 1372 گرفتند. طبق ماده نخست این قانون مرخصی زایمان، حق عائله‌مندی، بیمه و دیگر سیاست‌های حمایتی برای فرزند چهارم به بعد حذف شد و سیاست محدود كردن موالید اتخاذ شد. بر این اساس نمایندگانی كه طرح لغو این قانون را در مجلس مطرح كردند قصد خود را از این اقدام شمولیت فرزندان چهارم در دایره بیمه اجتماعی و صدور دفترچه بیمه برای آنان عنوان كرده اند.

افزایش جمعیت در گرو رفع مشکلات شغلی و معیشتی

عبدالرضا عزیزی،‌ رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به این نكته كه طرح لغو قانون تنظیم خانواده به هیات رئیسه مجلس ارائه شده است، می‌گوید:«یکی از عوامل توسعه کشور، نیروی انسانی است، اما در شرایط موجود باید روش‌های تشویقی را برای افزایش تولید مثل در میان خانواده‌ها فراهم کرد و شرایط باید به گونه ای برای جوانان فراهم شود که از آینده خود نگرانی نداشته باشند و در این صورت است که می‌توان برای افزایش جمعیت اقدام کرد.» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، رفع مشکلات اشتغال و مالی جوانان را مهم‌ترین دلیل برای افزایش جمعیت عنوان كرده و می‌گوید:« در حال حاضر تعدادی از جوانان بیکارهستند بنابراین چنانچه با اقدامات و راهکارهای موثر مشکلات شغلی و معیشتی این جوانان برطرف شود می‌توان از آنان انتظار افزایش فرزند را داشت.» مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح از برنامه‌هایی است كه عزیزی به آنها اشاره كرده و تاكید می‌كند:« بدون برنامه ریزی زیاد شدن فرزند به ضرر جامعه و خانواده‌هاست به همین دلیل باید ابتدا برنامه‌ریزی درست انجام شود.»به گفته وی، در کنار اجرای سیاست‌های افزایش جمعیت باید در زمینه رفع مشکلات درمان، تحصیل، معیشت، آموزش ، مسکن و ... خانواده‌ها اقدام شود.

افزایش سن ازدواج و كاهش تعداد فرزندان

محمد اسماعیل مطلق، رئیس مرکز سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به این نكته كه میانگین سن ازدواج در كشور 7 تا 10 سال افزایش داشته است، بیشترین مشكل را درخصوص تاخیر در فرزند‌آوری در دهك‌های بالای جامعه و قشر ثروتمند عنوان كرده و می‌گوید: «این افراد یا ازدواج نمی‌كنند یا در فرزند آوری تاخیر دارند و نهایتا یك فرزند دارند .» وی چند مشكل را پیش روی متعادل نگه‌داشتن جمعیت عنوان كرده و می‌گوید:« افزایش سن ازدواج یکی از مشکلات پیش روی ماست و سن ازدواج 7 تا 10 سال افزایش یافته و به 27 سال رسیده است که باید در این راستا ازدواج در سنین پایین را ترویج دهیم.چرا كه با افزایش سن ازدواج سن بارداری نیز 7 سال عقب‌تر می‌رود که در سلامت مادر و جنین نیز تاثیر‌گذار است.» رئیس مرکز سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت تاخیر در فرزندآوری را از دیگر مشکلات فراروی رشد جمعیت عنوان كرده و تاكید می‌كند: «حتی زوجینی که به موقع ازدواج می‌کنند فرزندآوری پس از ازدواج را به تاخیر می‌اندازند در صورتی که اگر این فاصله طولانی نباشد سلامت مادر و نوزاد بهتر تامین می‌شود.» تک فرزندی مشکل دیگری است كه مطلق به آن اشاره كرده و می‌گوید:‌« در حال حاضر اکثر خانواده‌ها رو به تک فرزندی آورده‌اند که در آینده برای سلامت فرزند مشکل‌ساز است اگرچه خانواده می‌خواهد بهترین تحصیلات، پزشک و امکانات را برای فرزندش مهیا کند اما اگر این فرزند به سن 20 سالگی برسد پدر و مادر سالمند می‌شوند و فرزند در جامعه تنها می‌ماند.»

زوج‌ها انگیزه ای برای فرزند دار شدن ندارند

علی اكبر محزون، مدیركل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال نیز روز گذشته در نشست خبری خود با اشاره به این نكته كه عوامل زیادی در كاهش جمعیت كشور موثر بودند، گفت: كاهش انگیزه زوجین برای بچه‌دار شدن در اثر عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی در این میان نقش داشته است. ضمن اینكه فرزند آوری نیز در خانواده‌ها به تاخیر افتاده و این امر در كنار بالا رفتن سن ازدواج و تمایل خانم‌ها به تحصیل و اشتغال رخ داده است و تمام این عوامل در كنار هم میزان فرزندآوری را كاهش داده است. محزون با بیان اینكه رقم جانشینی جمعیت در كشور ما 6/1 است، گفت: «این در حالی است كه نرخ جانشینی در جهان 1/2 است. یعنی هر زن و شوهر به‌عنوان دو نفر از افراد جامعه باید حداقل دو فرزند داشته باشند تا جانشین خود كنند و یك دهم نیز به عنوان احتمال مرگ و میر محاسبه شده است و اگر متوسط تعداد فرزندان به زیر این رقم برسد، یعنی كاهش رشد جمعیت رقم خورده، چرا كه جمعیت به‌خوبی جانشین نمی‌شود و تعادل به هم می‌خورد و در حال حاضر رقم تعداد فرزندان در كشور ما به 6/1 كاهش یافته است. این در حالی است كه قرار بود تعداد فرزندان هر خانوار در سال 90، چهار فرزند باشد.» در حالی كه گفته می‌شود 15 تا 20 درصد زوج‌های جوان دركشورمان به ناباروری دچار هستند، توجه به درمان این زوج‌ها باید در دستور كار دولتمردان قرار بگیرد چرا كه با این كار مشكل ناباروری و به تبع آن فرزند آوری نیز در این میان كمتر می‌شود. رئیس انجمن علمی‌تخصصی باروری و ناباروری ایران با اشاره به نرخ 15 تا 20 درصدی ناباروری زوج‌های جوان در كشور معتقد است كه دولت باید ابتدا به فكر هزینه‌های دارویی و جراحی زوج‌هایی باشد كه مشكل باروری دارند. دكتر محمد رضا نوروزی می‌گوید:‌« پوشش بیمه ای داروها و جراحی‌های پیشرفته برای درمان نازایی در کشور باید مورد توجه دولتمردان قرار بگیرد چراكه اگر این هزینه‌ها توسط بیمه‌ها پوشش داده شود، علاقه‌مندی زوجین برای بچه‌دار شدن بیشتر خواهد شد.» وی با گلایه از كم‌كاری بیمه‌ها درخصوص خدمات ناباروری تاكید می‌كند:‌«در حال حاضر هیچ کدام از خدمات دارویی و جراحی پیشرفته برای درمان نازایی در کشور تحت پوشش بیمه نیست و تنها هزینه خدماتی مثل سونوگرافی و برخی آزمایش‌ها را بیمه‌ها پرداخت می کنند.»



پنج شنبه 12/5/1391 - 22:30
رمضان
می‌گویند محدودیت‌ها باعث بروز خلاقیت‌ها می‌شوند. نمونه‌اش مغازه داری است كه در راسته خیابان انقلاب كه به بورس كتاب ایران شهرت دارد، دكان ساندویچ فروشی دارد. این آقای خوش ذوق برعكس دیگر ساندویچی‌ها و رستوران‌هایی كه در این راسته به فعالیت می‌پردازند و درروز بدون مشتری می‌مانند و عملاً تا شب كار خاصی انجام نمی‌دهند، به جای اینكه از صبح تا شب مغازه‌اش را ببندد و بیكار بماند با تغییری موقتی در نوع فعالیتش به كاسبی خود در طول ماه رمضان ادامه می‌دهد. این مغازه دار ساندویچ فروشی‌اش را تبدیل به كتاب فروشی كرده و برای این كار هزینه‌های بی‌خودی چون تغییر دكوراسیون را نیز انجام نداده است و كتاب‌ها را درجایی قرار می‌دهد كه تا پیش از این چیزهایی مانند ساندویچ و نوشابه می‌گذاشته است. 

موضوعی كه باعث جلب توجه گزارشگر خبرگزاری فارس شده، این است كه این مغازه قرار است تا پایان رمضان به این گونه فعالیت ادامه دهد. برای كسانی كه می‌توانند به كتابفروشی‌های جلوی دانشگاه تهران سر بزنند شاید جالب باشد به مغازه‌ای سر بزنند كه كتاب‌هایی را برای حراج گذاشته است و احتمالا كتابی هم از آن بخرند، در حالی كه پیش از ماه رمضان به همین مغازه می‌آمدند و ساندویچ می‌خوردند.
پنج شنبه 12/5/1391 - 22:17
امر به معروف و نهی از منکر
چند ماه پیش را یاد‌تان هست، وقتی بانك مركزی اعلام كرد سكه به نرخ دولتی توزیع می‌كند. شاید گمان كنید محض خنده و «ادخال سرور فی قلب مؤمن» اینها را می‌نویسم، ولی باور كنید در مشهد، جماعتی در آن شب‌های سرد زمستان، با لحاف و تشك آمده بودند جلوی بانك ملی و سور و ساتی راه انداخته و آتشی و چایی و... نوبت گرفته بودند تا اول صبح زود‌تر چند سكه به قیمت دولتی بگیرند و چند هزار تومانی با فروش در بازار آزاد به جیب بزنند. غیر این هم نبود. چون سكه كه نان شب و آب شرب و سوخت زمستان و حتی مرغ گوشتی كه نیست تا آن حد كسی نیاز‌مندش باشد كه در سرمای زیر صفر و گاه تا منفی ۱۰‌درجه در خیابان بخوابد كه روز بعد نفر اول باشد. اما جالب‌تر از صف، حواشی و مشتقات آن است. 

مثلاً بلافاصله كسانی پیدا می‌شوند كه جا و نوبت خود را می‌فروشند. كسانی بی‌آنكه به آن كالا نیازمند باشند در صف می‌ایستند و چون كمی ارزان‌تر بوده فقط آن را خریداری می‌كنند و به خانه می‌برند. كسانی ساعت‌ها در صف می‌ایستند كالا را به قیمت دولتی و تعاونی می‌خرند و همان بغل بساطی پهن می‌كنند و آن را با چند درصد سود برای فروش عرضه می‌كنند. باز عده‌ای این وسط دلال عرضه و تقاضا می‌شوند، مثلاً طرف در صف مرغ ۱۰ تا مرغ خودش با برو بچ! گرفته، هشت‌تایش را می‌خواهد آب كند. یكی هم هست و هشت تا مرغ لازم دارد. پول اضافی هم دارد اما حوصله صف ندارد. 

یك بابایی و بهتر است بگویم در همه این موارد، بابا‌هایی پیدا می‌شوند و خریدار و فروشنده را به هم می‌رسانند و مبلغی از طرفین می‌گیرند و این جوری درآمدی به جیب می‌زنند. خلاصه این صف‌ها به نوبه خود كار‌آفرین نمونه‌اند و باید از تك تكشان تقدیر شود. اینهایی را كه گفتم مشخصاً در همین روز‌ها برای صف مرغ دیده‌ام. لابد شما هم عجیب‌تر‌هایش را دیده‌اید. 

باری در آغاز گرانی مرغ، تلویزیون و برخی رسانه‌‌ها آموزش غذا‌های بدون گوشت می‌دادند و چند مسئول هی تذكر دادند كه چند روزی مرغ نخوریم مگر آسمان به زمین می‌آید. اول لجم در آمده بود و فكر می‌كردم نفس آقایان از جای گرم در می‌آید. البته هنوز در آن فكرم تجدید نظری نكرده‌ام، اما دقت كه می‌كنم می‌بینم، بی‌راه هم نمی‌گویند. به راستی اگر مردم اراده می‌كردند و دو هفته كسی مرغ نمی‌خرید و حتی در صف نوع ارزانش هم ساعت‌ها وقت هدر نمی‌دادند، چه اتفاقی می‌افتاد؟ چرا یك بار هم كه شده چنین نمی‌كنیم؟
پنج شنبه 12/5/1391 - 22:15
اخبار
افزایش مرخصی زایمان مادران شاغل از شش ماه به ۹ ماه و برای فرزندان دوقلو و بیشتر به یك سال به همراه مرخصی ۱۰ روزه پدران یكی از سیاست‌هایی است كه می‌تواند خانواده‌ها را به همراهی دولت دلگرم كند. مطابق آیات قرآن و تأكید متخصصان اطفال سلامت و نشاط كودكان تا دو‌سالگی به شیر مادر وابسته است. 

در كنار این، بدیهی است كه آغوش پر‌مهر مادر بهترین مأمن برای تأمین نیازهای روحی و عاطفی یك كودك است و هیچ‌گاه مهد كودك یا پدر بزرگ و مادر بزرگ نمی‌توانند در نقش یك دایه، جای خالی مادر را برای كودك پر كنند. این مسئله اهمیت و لزوم افزایش مرخصی زایمان زنان شاغل را واضح‌تر می‌نماید. به طور یقین اگر بانوان شاغل دغدغه چگونگی نگهداری از فرزند خود را نداشته باشند، انگیزه بیشتری برای داشتن بچه خواهند داشت. 

این در حالی است كه به موجب قانون تنظیم خانواده، نه فقط فرزندان چهارم به بعد از حقوقی مانند بیمه محرومند بلكه زنانی كه برای بار چهارم مادر می‌شوند، مرخصی زایمان و بارداری ندارند. البته این قانون در حال حاضر در مجلس در حال بازنگری است. 

روز گذشته وزیر بهداشت در پیامش به مناسبت هفته تغذیه با شیر مادر با هشدار نسبت به افت نسبی شاخص تداوم تغذیه با شیر مادر از معطل ماندن یك ساله لایحه افزایش مرخصی زایمان زنان به مدت ۹ماه برای زایمان‌های یك قلو و ۱۲ ماه برای زایمان‌های دوقلو و بیشتر و مرخصی ۱۰ روزه برای پدران انتقاد كرد. 

پروین هدایتی، معاون سرمایه‌های اجتماعی مركز زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در این باره به «جوان» می‌گوید: طرح افزایش مرخصی زایمان برای نخستین بار از سوی مركز زنان و خانواده ریاست جمهوری در كمیسیون اجتماعی دولت مطرح شد. به گفته وی این موضوع از سوی وزارت بهداشت نیز مورد استقبال قرار گرفت و بندهایی از جمله مرخصی ۱۰ روزه پدران به آن اضافه شد و در حال حاضر این موضوع در كمیسیون اجتماعی دولت تصویب شده است و اكنون منتظر نظر نمایندگان هستیم.
پنج شنبه 12/5/1391 - 22:12
امر به معروف و نهی از منکر
از خانم دكتر و آقای دكتر و اخبار و فیلم بگیر تا فالگیر و حلال مشكلات مردم. حس تنوع طلبی‌ات گل می‌كند و آنقدر كانال به كانال می‌كنی كه كانالدان تلویزیون بدبخت درمی‌آید. حالا نزن كی بزن. هر برنامه را لحظه‌ای تماشا می‌كنی و. . . بعدی! باز چشمت دنبال بهترش می‌گردد. از ۲۰ دقیقه كه می‌گذری، كم كم رخوت جانت را می‌گیرد. شل می‌شوی. خسته شده‌ای، ولی هنوز انگشت شستت، شستی‌های up و down را رها نمی‌كند. اصلاً انگار یك روح شده‌اند در دو كالبد. كم كم حالت‌های هیستریك بهت دست می‌دهد. شستت گزگز می‌كند. كم مانده كنترل را گاز بگیری و با دندان كانال بزنی! امان از بی‌نهایت طلبی آدمی. مدت‌ها گذشته و هنوز امیدواری بهترش را پیدا كنی. 

تا واله نظاره آن ماهپاره‌ایم...
آخرین آماری كه به دستمان رسیده حكایت از این دارد كه امروز حدود ۳۷۰ ماهواره در جهان فعالیت می‌كنند كه این تعداد ماهواره امواج حدوداً ۱۲ هزار شبكه تلویزیونی را پشتیبانی می‌كنند. در این میان، امواج حدود ۳۰۰۰ شبكه در آسمان ایران منتشر می‌شود ــ به قول رضا امیرخانی (نویسنده): سجده واجبه! ــ آمارها حاكی از این است كه هرچه مردم كانال بزنند، شبكه‌ها تمام نمی‌شود. اصلاً جای نگرانی نیست! 

براین‌گونه است كه بیماری جدیدی به نام كانالیسم (!) رواج پیدا كرده و هر روزی كه می‌گذرد فراگیرتر می‌شود. این بیماری نشانه‌هایی شبیه به بیماری اوتیسم دارد. در افراد مبتلا به اختلال اوتیسم، حركات تكراری و دلبستگی به اشیا دیده می‌شود. در افراد مبتلا به بیماری كانالیسم نیز دلبستگی به ریموت تلویزیون و خصوصاً دلبستگی به شستی‌های up و down مشاهده می‌شود! آنقدر این پرسه زدن‌ها را كه از یك دید تنه به تنه ولگردی می‌زند، ادامه می‌دهند كه مقابل تلویزیون به خواب می‌روند و یك نفر باید بیاید از آنجا جمعشان كند! 

شیوع بی‌رویه این مدل بیماری دهشتناك در جامعه ما را نگران كرد و بر آن شدیم با یك روانشناس در این خصوص مشاوره‌ای داشته باشیم. دكتر حسین فرش فروش اعتقاد دارد: یكی از راه‌های فرار از سرماخوردگی روانی (افسردگی)، فاصله گرفتن از روزمرگی است. اگر كسی به شبكه‌های تلویزیونی راضی نمی‌شود و مدام كانال‌ها را عوض می‌كند، برای این است كه به دنبال محرك جدید می‌گردد. كسانی احساس افسردگی می‌كنند كه می‌بینند هر محركی كه وارد زندگیشان می‌شود، همان محرك‌های قبلی است. 

از تو به یك اشاره، از ما به سر دویدن
این متخصص روانشناسی اجتماعی می‌گوید: عامل دیگر این است كه فرد می‌خواهد به یك نحو كنجكاوی خود را ارضا كند. كنج شبكه‌های ماهواره‌ای را درآورد. یك نفر می‌گوید دیشب كانال ۲۲۴۵ را دیدی؟ اگر بدانی چه پخش می‌كرد! همین جمله برای آن آدم كافی است. 

یك بنده خدایی به دوستش می‌گفت من می‌توانم كاری كنم كه تو نخوابی. آن دیگری گفت نمی‌توانی. دوستش گفت می‌توانم. تو امشب برو ببین وقتی می‌خوابی ریشت را روی پتو می‌گذاری یا زیر پتو؟ فردا جوابش را به من بده. آن دیگری شب وقت خواب، یك بار ریشش را گذاشت زیر پتو؛ بعد فكر كرد دیشب هم زیر پتو بوده یا نه. بعد گذاشت روی پتو، دوباره فكری شد كه آیا دیشب هم رو بوده؟ تا صبح در همین فكرها بود و نخوابید! 

وی می‌افزاید عامل دیگر این است كه انسان تمایل دارد كنترلگر باشد. در جهان سرعت هستیم. برای انسان بسیار خوشایند است كه بتواند كنترلگر جهان باشد. ولی حال كه نمی‌تواند، جام جهان نما را كه می‌تواند كنترل كند. حتی اگر اطلاعات هم به دست نیاوریم، از آنجا كه دریچه‌ای را كه به جهان باز شده كنترل می‌كنیم لذت می‌بریم. یكی از تحریك كننده‌های هیپوتالاموس كه مركز لذت در مغز است، این است كه آدم كنترل كننده باشد و خود را موجود مؤثری تلقی كند. این روانشناس اجتماعی در خصوص تأثیرات این نحوه‌ رفتاری در زندگی شخص و اطرافیانش برآن است كه: وقتی كانون توجه من چیز دیگری باشد، نیاز به توجه دیگران را تأمین نمی‌كنم. پرخاشگری و اعتراض پیش می‌آید. فرزندم با من در حال صحبت است، من كانال عوض می‌كنم، كم كم از من فاصله می‌گیرد. 

عیب ما این است كه وقتی خیالمان از واجبات راحت می‌شود، احساس رضایت می‌كنیم و مستحبات را نادیده می‌گیریم. همین كه پدر خانواده از محل كار برمی‌گردد و حس می‌كند واجبش به انجام رسیده، دیگر مستحباتی مثل حرف زدن با همسر و بچه‌ها و رسیدن به آنها را نادیده می‌گیرد. درحالی كه مستحبات هم در ما تولید لذت می‌كنند. سیستم‌های دیجیتالی ذهن انسان را دیجیتالی می‌كنند. ارتباط انسان نباید به چند قطعه الكتریكی محدود شود. ما همه نیازمند ارتباط با موجودات دارای حس و شعور هستیم. به این شكل است كه انسان‌ها از هم فاصله می‌گیرند و هزار عارضه مخرب متوجه آنها می‌شود و البته از یك جنبه هم مراجعین ما زیاد می‌شود! 

روش معالجه!
می‌پرسم: اینجور آدم‌ها را به تخت ببندیم، جواب می‌دهد؟ دكتر فرش فروش پاسخ می‌دهد: بله دقیقاً بهترین راه همین سیستم سرخپوستی و هولا هولایی است! اما این تخت باید تخت محبت باشد. گاهی تقصیر از كسی نیست كه معتاد به تلویزیون شده است. من مراجعه كننده‌ای داشتم كه می‌گفت به همسرم می‌گویم برویم مسافرت، پاسخ منفی است. می‌گویم بزنیم بیرون، خانواده مایل نیستند. من هم چاره‌ای ندارم جز اینكه رو بیاورم به همین جعبه جادویی. 

ولی اگر تقصیر از خود شخص بود، باید بررسی‌های بیشتری انجام داد. گاهی كمپلكس‌ها و عقده‌هایی از دوران كودكی وجود دارد. مثلاً باید دید آن شخص روی چه شبكه هایی تمركز دارد؛ شاید از آن طریق بشود نیازهایش را تشخیص داد. در برخی موارد هم باید به پزشك روانشناس مراجعه كرد. 

زندگی چون پیچكی‌ست، انتهایش می‌رسد پیش خدا
آخی پارسال پیرارسال یادش به خیر. تصمیم گرفته بودی روزی یكی دو ساعت كتاب بخوانی. آن كتابه یادت هست؟ دست فلانی دیده بودی و انگیزه گرفته بودی حتماً بخوانی‌اش. یادت هست می‌خواستی هفته‌ای یكی دو روز كلاس ورزش بروی؟ یكی دو روز هم با خانواده و بر و بچ بزنی به دامان طبیعت. رفته بودی شعر فریدون مشیری را خوانده بودی كه «ای دریغ از تو اگر چون گل نرقصی با نسیم، ‌ای دریغ از من اگر مستم نسازد آفتاب،‌ای دریغ از ما اگر كامی نگیریم از بهار» چه زود گذشت‌ها. نفهمیدی كی گذشت. حالا همه چیزت شده همین بیت الكانال زبان بسته. آنقدر هم با احساس دنبالش كرده‌ای كه اخیراً یك جور حالت‌های عاطفی هم نسبت بهش پیدا كرده‌ای! ولی تا كی؟ به قول سهراب: «زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست، امتحان ریشه است، ریشه هم هرگز اسیر باد نیست!»
پنج شنبه 12/5/1391 - 22:11
ایرانگردی
در جاده رامهرمز به سمت رود زرد و در مسیر خیجه و ماماتین بعد از روستای گنبد لران، کوهی آتشین وجود دارد که از گذشتههای دور تا کنون شبانه روز میسوخته است، مردم محلی به این کوه «تشکوه» میگویند.
 
 
تشکوه در شرق شهرستان رامهرمز در فاصله 6 کیلومتری روستای ماماتین در جاده رامهرمز ــ ابوالفارس واقع شده است. به گفته کارشناسان زمین شناسی دلیل شعله ور شدن آتش کوه گوگرد موجود در زمین و متصاعد شدن گاز طبیعی از عمق زمین به سطح است. گازهای هیدرکربوری از لایه های مختلف زمین عبور میکنند و از هر درز و شکافی در سطح زمین به بیرون شعله ور میشوند به طوری که در شب نور سوختن این گاز بیشتر دیده میشود.
 
 
1- روشنی آتش این کوه در تاریکی شب جلوه زیبایی به منطقه می دهد به گونه ای که تا به حال توانسته گردشگران زیادی را در ساعات شب به سوی خود بکشاند. مسئله قابل توجه برای گردشگران این است که در مجاورت این آتش کوه به دلیل وجود گاز متصاعد شده در هوا نمی توان آتش دیگری روشن کرد. جالب این است که گردشگران برای رسیدن به این منطقه از مردم استان کمک می گیرند چون هیچ تابلویی برای نشان دادن این جاذبه گردشگری و نفتی خوزستان وجود ندارد.
 
 
2- غیر از تشکوه در نزدیکی شهر صنعتی امیدیه و منطقه آغاجاری نیز کوهی وجود دارد که مردم محلی آن را کوه سوخته مینامند. از لابه لای خاک و سنگهای کوه سوخته زبانه های آتش بیرون میآید و دود سیاهی را راهی آسمان میکند. این دود باعث می شود تا فضای اطراف چشمه های آتش این کوه نیز سیاه رنگ به نظر برسد.
 
 
کوه سوخته کوچکتر از تشکوه است. رنگ سیاه کوه آن را از سلسله جبال اطرافش مجزا کرده است. در قله کوه در اثر زمین لغزش یا رانش زمین شکاف عمیقی وجود دارد که دهانه اصلی خروج گاز بوده و آتش از درون آن شعله ور است.
 
 
3- کوه سوخته امیدیه به دلیل شکل و شمایل ظاهری و آثار و شواهد هیدروکربوری در سطح زمین یک اثر ژئوتوریسمی ارزشمند و گرانبها در حوزه زمین شناسی است که نه تنها برای زمین شناسان بلکه برای همه علاقمندان به طبیعت جذاب و دیدنی به نظر میرسد.
 
 
4-تشکوه و کوه سوخته از نظر مباحث زمین شناسی بسیار با اهمیت و مورد مطالعه کارشناسان این حوزه است و اکنون تشکوه که بیشتر در میان مردم شهرت دارد به یکی از جاذبه های عجیب گردشگری استان خوزستان تبدیل شده است.
دوشنبه 9/5/1391 - 13:17
تغذیه و تناسب اندام

هفت ماده غذایی شناخته شده برای متخصصان تغدیه معرفی می شود که پتانسیل چربی سوزی بدن شما را افزایش می‌دهد:

- جو

جو نه تنها دارای میزان بالایی فیبر محلول است بلکه کلسترول و چربی خون را کاهش می دهد. جو به آرامی هضم می شود به طوری که باعث افزایش قند خون نمی شود و به شما تا اواخر صبح احساس سیری می دهد.

- تخم مرغ

تخم مرغ یک شکل متمرکز از پروتئین حیوانی است که این پروتئین فاقد چربی‌های همراه گوشت است. مطالعات غذایی بارها و بارها نشان داده است که زمانی که افراد هر روز صبح تخم مرغ به همراه (و یا به جای) نان برشته یا غلات می خورند نسبت به کسانی که صبحانه‌ای می خورند که میزان غالب آن کربوهیدرات است، بیشتر موفق به کاهش وزن می شوند.

- شیر خامه گرفته و رقیق شده

مطالعات انجام شده در نشریات معتبر از قبیل مجله چاقی (Journal of Obesity) نشان می دهد ترکیبی از کلسیم، ویتامین D و پروتئین کم چربی در شیر بدون چربی و همچنین ماست بدون چربی عامل تحریک کننده ی کاهش وزن است و به ایجاد و حفظ عضلات کمک می‌کند.

- سیب

مطالعات متعدد نشان داده است که خوردن یک سیب نیم ساعت تا یک ساعت قبل از غذا منجر به کاهش کالری غذا می‌شود چرا که فیبر موجود در سیب باعث می‌شود شما احساس سیری کنید و کمتر غدا بخورید. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد خوردن سیب دارای مزایای دیگری نیز هست سیب دارای آنتی ‌اکسیدان‌هایی است که از سندرم متابولیک جلوگیری می‌کند. این سندرم ترکیبی از کلسترول بالا، فشار خون بالا و استعداد ابتلا به دیابت است که با افزایش ضخامت دور کمر همراه است. همچنین سیب دارای پکتین بالا است. پکتین به آب متصل می‌شود مقدار چربی که سلول‌های شما می‌تواند جذب کند را محدود می‌کند.

- گوشت قرمز

طبق مطالعاتی که در مجله American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، مقایسه رژیم غدایی زنان نشان داد آنهایی که در رژیم غذایی خود گوشت قرمز مصرف می کردند نسبت به کسانی که این ماده غذایی را نمی خوردند، کاهش وزن بیشتری داشتند.

- دارچین

به نظر می رسد که این ادویه ساده به بدن شما برای سوخت و ساز قند کمک می کند.

- بادام و کره بادام

طبق مطالعه ی موجود در مجله ی American Journal of Clinical Nutrition خوردن بادام به اندازه مصرف داروهای ضد چربی استاتین موثر است. خوردن کره بادام به همراه نان تست صبحانه، پروتئین بدن را افزایش می دهد در حالی که از افزایش قند خونتان به علت مصرف کربوهیدرات موجود در نان جلوگیری می‌کند.

دوشنبه 9/5/1391 - 13:8
سياست
والری جارت از پدر و مادری آمریکایی زاده شده و متولد شیراز است و تا ۹ سالگی در این شهر زندگی کرده‌ است. پدر وی، جیمز بومن، از اولین پزشکان بیمارستان نمازی شیراز بوده‌ است. وی در سال ۱۹۷۸ در رشته روانشناسی از دانشگاه استنفورد موفق به کسب مدرک کارشناسی شد و سپس دکترای خود را در رشته حقوق در سال ۱۹۸۱ از دانشگاه میشیگان دریافت کرد.

 

،سایت دیلی کالر در این باره می نویسد: ادوارد کلین نویسنده کتاب آماتور می گوید : هیچ یک از مقامات عالی رتبه در کاخ سفید چنین رابطه ای با یک رئیس جمهور و همسر وی نداشته اند و هنوز رسانه ای به نقش جارت پی نبرده است. جارت خاطرات خود را از زندگی در ایران را، خاطراتی بسیار شیرین توصیف می‌کند.
 


وی در سال ۱۹۷۸ در رشته روانشناسی از دانشگاه استنفورد موفق به کسب مدرک کارشناسی شد و سپس دکترای خود را در رشته حقوق در سال ۱۹۸۱ از دانشگاه میشیگان دریافت کرد.
او در ادامه می افزاید: یکی از دوستان قدیمی جارت در حین مصاحبه برای نوشتن کتابم که آماتور نام داشت، گفت: خانم والری عضو خودمانی(محرم راز) اصلی است. او مثل چشم و گوش اوباما و بانوی اول است. او به آنها می گوید چه کسی وفادار است و چه کسی نه. چه کسی در مورد دیگری چه چیزی می گوید. او می گوید که آنها در دیدار از یک شهر یا کشور خارجی با چه کسانی دیدار کنند. او می گوید چه کسی به کاخ سفید دعوت شود و چه کسی نه.
 


روزنامه دیلی تلگراف نیز در اولین سال های ریاست جمهوری اوباما نوشت : خانم جارت در امر تجارت و سرمایه گذاری ملک، دستی بر آتش دارد و ۱۷ سال دوست و مشاور نزدیک اوباما بوده است به نحوی که گفته می شود در زمان صحبت کردن درباره رئیس جمهور جدید آمریکا «احساساتی» می شود و همچنین از او به عنوان «طرف دیگر ذهن اوباما "یاد میکنند.
این خانم به حدی به اوباما نزدیک است که می تواند پیش بینی کند اوباما برای شام چه چیزی را دوست دارد و شام یک شنبه گذشته را نیز با رییس جمهور جدید صرف کرده است.

 


دوشنبه 9/5/1391 - 13:1
آموزش و تحقيقات

به نقل از ساینس دیلی ، پوست به عنوان بزرگ ترین عضو بدن، بیشترین تعامل را با میکروب ها در محیط خارج دارد.

اگرچه سلولهای ایمنی در پوست، بدن را از اورگانیسم های مضر محافظت می کنند اما تا کنون مشخص نبود که آیا میلیون ها باکتری "کومنسال" که به طور طبیعی در پوست وجود دارند و به "میکروبیوتای پوست" معروفند، نیز نقش مفیدی در محافظت از بدن دارند یا خیر.

محققان موسسه ملی سلامت NIH مشاهده کردند که کومنسال ها در ایمنی بدن نقش محافظتی دارند و این کار را با تعامل با سلول های ایمنی پوست انجام می دهند.

این مطالعه چشم انداز جدیدی از نقش حفاظتی کومنسال های در پوست ارایه کرد و نشان داد سلامت پوست بر تعامل کومنسال ها وسلول های ایمنی تکیه دارد.

دوشنبه 9/5/1391 - 12:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته