• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1652
تعداد نظرات : 115
زمان آخرین مطلب : 4020روز قبل
سينمای ایران و جهان
فیلم سینمایی "راه آبی ابریشم" ساخته محمد بزرگ‌نیا پس از یک سال در آخرین هفته‌های سال ۹۱ وارد شبکه نمایش خانگی و در ایام نوروز ۹۲ روانه آنتن تلویزیون شد؛ فیلمی که روایتگر مقطعی تاریخی از دریانوردی ایرانیان است.
فیلمی که قربانی بودجه میلیاردی‌اش شد!
به گزارش افکارنیوز، "راه آبی ابریشم" که از جمله پروژه های بزرگ و میلیاردی سینمای ایران محسوب می شود به تهیه‌کنندگی حسن بشکوفه در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و در مهرماه سال ۹۰ اکران عمومی شد که البته با استقبال اندک مخاطبان روبرو و اکران آن با موفقیت چندانی همراه نبود. "راه آبی ابریشم" که داستان آن در مقطع زمانی قرن چهارم هجری می‌گذرد، اوج تاریخ دریانوردی ایران را به تصویر می‌کشد.

در این فیلم پرهزینه و پربازیگر که فیلمبرداری آن در جزیره قشم، تهران و کشورهای تایلند و چین انجام شده است، بازیگران مطرحی همچون بهرام رادان، داریوش ارجمند، رضا کیانیان، پگاه آهنگرانی، پیام دهکردی و عزت‌الله انتظامی به ایفای نقش پرداخته‌اند. فیلم داستان سفر دو کشتی ناخدا سلیمان (داریوش ارجمند) و ناخدا ادریس (رضا کیانیان) را روایت می‌کند که برای اولین‌بار می‌خواهند مال التجاره بسیار با ارزش خود را از میان دریا عبور داده و از طریق اقیانوس هند آن را به کشور چین برسانند.

"

این در حالی است که پیش از این، دریانوردان جرات گذر از میانه دریا را نداشته‌اند و همیشه از کناره سواحل برای رسیدن به مقصد خود استفاده می‌کرده‌اند، که این بسیار بیشتر از وقت معمول به طول می‌انجامید. شازان ابن یوسف (بهرام رادان) که به تحصیل علم نجوم در دارالعلوم شیراز مشغول است و یکی از شاگردان نمونه آنجا محسوب می‌شود، به پیشنهاد استاد خود شغل کتابت کشتی را می‌پذیرد و به همراه دو کشتی ناخدا سلیمان و ناخدا ادریس به این سفر دشوار می‌رود. در این سفر که از خلیج فارس آغاز می‌شود اتفاقات مختلفی روی می‌هد و شازان از حوادث و ماجراهای این سفرنامه می‌نویسد. در میانه راه هنگام توقف در یکی از کشورهای همسایه، ناخدا ادریس بر خلاف قوانین موجود کنیز زیبا رویی (پگاه آهنگرانی) را که اتفاقاً یک شاهزاده فراری ایرانی است را خریداری می‌کند و این مسئله باعث اختلاف میان ناخدا سلیمان و ناخدا ادریس و همچنین وقوع حوادث دیگری در فیلم می‌شود.

کارگردان دریاها

"راه آبی ابریشم" آخرین ساخته محمدرضا بزرگ‌نیا کارگردانی است که پیش از این نیز آثار تاریخی برجسته‌ای را بر روی آب، نظیر "کشتی آنجلیکا" و "جنگ نفت‌کش‌ها" کارگردانی کرده است. کارگردانی که هم قصه و شخصیت و هم تکنیک سینما را به خوبی می‌شناسد و همواره به یک سبک و شیوه مشخص فیلم ساخته است. شیوه‌ای که با وجود پرکار نبودن، او را به کارگردانی صاحب سبک در سینمای ایران تبدیل کرده است. او همواره در کارهایش به داستان دراماتیک، بازیگر حرفه‌ای، شخصیت‌پردازی کلاسیک و میزانسن حرفه‌ای اهمیت می‌دهد.

نشانه‌هایی که همگی در "راه آبی ابریشم" نیز به چشم می‌خورد. با این همه به نظر می‌رسد اهمیت این فیلم در نکات دیگری نیز مستتر است. این اثر در واقع یادآور تاریخ باشکوه و پر عظمت ایرانیان در عرصه دریانوردی است. بخشی از تاریخی که به دست فراموشی سپرده شده و حتی در کتاب‌ها و منابع تاریخی کشور نیز کمتر به آن پرداخته شده است در این فیلم گنجانده شده که از این نظر کار یگانه‌ای است. از سوی دیگر ویژگی مثبت کار محمد بزرگ‌نیا در "راه آبی ابریشم" این است که تا جایی که توانسته از بیان شعار و پیام‌های آموزنده و اخلاقی، عامدانه دوری کند و اثرش را از افتادن به این حیطه برهاند.

"راه آبی ابریشم" از نظر تکنیکی هم یکی از فیلم‌های قابل دفاع سینمای ایران است. سکانس‌های طوفان و گردباد کاملا باورپذیر از آب در آمده‌اند. فیلمبرداری درخشان این اثر هم یکی از نکات قوت این فیلم به حساب می‌آید و مهارت گروه فلیمبرداری در تمامی بخش‌های فیلم به ویژه در بخش جنگ دریایی و جزایر "دیباجات" کاملا محسوس است.

همچنین طراحی صحنه این فیلم نیز بسیار زیبا، جذاب و باورپذیر از آب درآمده و با وجود تنوع مکان‌ها، شخصیت‌ها و اقلیم‌هایی که در طول فیلم وجود دارد، چیزی از تنوع بصری چشمگیر طراحی صحنه کاسته نمی‌شود. در طراحی صحنه این اثر به کوچکترین و ظریف‌ترین نکات هم توجه شده و طراح صحنه هیچ چیزی را از قلم نینداخته است نکته‌ای که در آثار مشابه داخلی کمتر به چشم می‌خورد. اما آنچه که بیش از هرچیز طراحی صحنه این فیلم را از سایر فیلم‌های تاریخی متمایز می‌سازد این است که از دوره زمانی این فیلم اصولاً چیزی موجود نبوده و همه چیز با تخیل طراح صحنه سر و شکل گرفته است.

پاشنه آشیلی که با هزینه میلیاردی جبران نشد

اما معمولا اینگونه تولیدات بزرگ در سینمای ایران فاقد فیلمنامه‌ای استاندارد و پرکشش بوده که تمام جنبه های این آثار از جمله هزینه های سنگین ساخت پروژه را زیر سوال می‌برد. فیلم سینمایی "راه آبی ابریشم" نیز به عنوان یک پروژه به اصطلاح فاخر وطنی از این امر مستثنی نیست. فیلم آشکارا از ناحیه فیلمنامه لطمه‌های فراوانی خورده است. مسئله‌ای که شاید در صورت نبود بودجه میلیاردی بزرگ‌نیا در مقام فیلمنامه‌نویس به مانند تجربه‌های قبلی خود توجه ویژه‌تری به آن می‌کرد و به نوعی در دام بودجه میلیاردی نمی‌افتاد!

"

خط روایی اصلی فیلم یک سفر دریایی است که نقطه شروع و پایان مشخصی دارد. حد فاصل این دو نقطه را داستانک‌هایی تقریبا مستقل پر کرده‌اند و یکی از مشکلات اصلی فیلم همین استقلال داستانک‌ها و منفک بودن شان از یکدیگر است. به گونه‌ای که اپیزودهای مختلف فیلم پیوند دراماتیک با یکدیگر برقرار نمی‌کنند و در واقع هر یک ساز خود را می‌زنند. تنوع نشأت گرفته از پراکندگی مضمون‌های فرعی، زمانی برای یک فیلم و سناریو امتیاز محسوب می‌شود که پیوند محکم و قابل قبولی بین این مضامین برقرار شود که این اتفاق در راه آبی ابریشم نیفتاده است. همچنین برای رخدادها و حوادث مقدمه چینی لازم صورت نمی‌گیرد. نریشن‌ها (گفتار روی متن) هم کمک چندانی به مخاطب نمی‌کنند. برخی از آنها توضیح واضحات‌اند و برخی هم قصه را پیشاپیش لو می‌دهند. نیم ساعت پس از شروع فیلم کارگردان بی‌هیچ منطقی به استفاده از گفتار روی متن روی می‌آورد در حالی که قاعدتا باید این ترفند را از همان فصل مقدمه و دقایق آغازین بکار می‌بست.

هرچند بزرگ‌نیا در راه آبی ابریشم آشکارا تحت تأثیر فیلم‌ها و سریال‌هایی است که بر مبنای سفرنامه مارکوپولو ساخته شده‌ و گاه روایت تاریخی‌اش بیشتر به افسانه‌ها دامن می‌زند و نیز با وجود برخی کاستی‌ها و ضعف‌ها در تولید این پروژه، اما بازهم بی‌تردید ساخته شدن فیلم‌هایی با درونمایه‌های تاریخی یكی از ضرورت‌های سینمای ایران محسوب می‌شود.
جمعه 9/1/1392 - 22:36
اهل بیت
این بانوی بزرگ از دودمانی پاک و از تباری با عظمت است که ریشه در شجره عترت دارد و خون پاک حضرت امیر مومنان و حضرت زهرا(ع) در رگهایش جاری است.
عظمت مادر صاحب نهج البلاغه
افکارنیوز- یکی از بانوانی که نام بلندش در صفحات تاریخ زنان درخشندگی خاصی دارد فاطمه مادر سید مرتضی و سید رضی است.

این بانوی بزرگ از دودمانی پاک و از تباری با عظمت است که ریشه در شجره عترت دارد و خون پاک حضرت امیر مومنان و حضرت زهرا(ع) در رگهایش جاری است.

این بانوی با عظمت دختر ناصر صغیر محمد بن ابی الحسین که سپهدار و سر لشکر سپاه پدرش ناصر کبیر محمد حسین بن علی است می باشد و ناصر کبیر همان فقیه بزرگواری است که توفیق تاسیس حکومت اسلامی در منطقه مازندران را بدست آورد و آمل را مرکز این حکومت قرارر داد.

ناصر کبیر کتابی ارزشمند در فقه شیعه نوشته که نوه اش سید مرتضی آن را شرح کرده است که ناصریات نامیده می شو د و در اول ناصریات سید مرتضی از جایگاه بلندی که جدش ناصر کبیر در فقه و ادب و شجاعت و برجستگی داشته است تمجید فراوانی به عمل آورده است.

نسب فاطمه به پنج واسطه به پیشوای ساجدان و زینت عابدان امام سجاد(ع) می رسد و از زنان والا قدر و دانشمند و با فضیلت علم و تقوا محسوب می گردد و در مسائل شرعی پاسخگوی زنان شیعه در عصر خود بوده است. خانه اش و محضرش مرکزی برای یادگیری احکام خدا و علوم دینی بشمار می رفت.

علاوه بر مقام علمی و پرهیزکاری زهد و پارسایی ممتاز سایه ای از جلالت و کرامت را بر سرش افکنده بود.
فاطمه در مدتی که شورش در زندان به سر می برد- و این مدت هفت سال طول کشید- عهده دار اداره زندگی و امور شوهر و تربیت دو فرزند گرامیش سید مرتضی و سید رضی گردید و در تعلیم و تربیت این دو پسر نقش مهمی را ایفا کرد.

منبع: اسلام مجسم علمای بزرگ اسلام،ص۴۹۸.
جمعه 9/1/1392 - 22:35
اهل بیت
توسل به امام رضا(ع) در میان ایرانیان تا جایی اهمیت دارد که امام خمینی(ره) در این باره می‌‎فرمایند: همه نیروها، همه قدرت‌ها در هر جا هستند، محتاج به توجه خاص حضرت رضا- سلام اللَّه علیه- هستند.
بهترین راه توسل به امام رضا(ع)
به گزارش افکارنیوز به نقل از نامه، امام علی ‌بن موسی‌الرضا (ع) هشتمین امام شیعیان است که در سن ۳۵ سالگی مسئولیت امامت و رهبری شیعیان را بر عهده گرفتند. حیات ایشان با خلافت خلفای عباسی مقارن بود که سختی‌ها و رنج بسیاری را بر امام(ع) رواداشتند و سر انجام مامون عباسی ایشان را در سن ۵۵ سالگی به شهادت رساند.

توسل به امام رضا(ع) در میان ایرانیان تا جایی اهمیت دارد که امام خمینی(ره) در این باره می‌‎فرمایند: همه نیروها، همه قدرت‌ها در هر جا هستند، محتاج به توجه خاص حضرت رضا- سلام اللَّه علیه- هستند.

آیت الله العظمی روحانی درباره توسل به امام رضا(ع) می‌فرمایند: بهترین راه توسل به امام رضا (علیه السلام) طریقه اى است که از خود ایشان وارد شده است: «هرگاه اتفاق مهمى براى تو رخ داد، دو رکعت نماز بخوان، در یک رکعت فاتحه و آیت‌الکرسى و در رکعت دوم حمد و سوره قدر را بخوان، سپس قرآن را بردار و آن را بالاى سرت بگیر و بگو: «اللّهُمَّ بحَقِّ ما أَرْسَلْتَهُ إِلى خَلْقِکَ، وَبحَقِّ کُلّ آیَة فِیه، وَبحَقِّ کُلّ مَنْ مَدَحْتَهُ فیهِ عَلَیْکَ، وَبحَقِّکَ عَلَیْهِ، وَلانَعْرِفُ أَحَداً أَعْرَفُ بحَقِّکَ مِنْکَ».

سپس ۱۰ بار مى گویى: «یا سَیّدى یا اللّه»، و ۱۰ بار «بحَقِّ مُحَمَّد»، و ۱۰ بار «بحَقِّ عَلىّ»، و ۱۰ بار «بحَقِّ فاطِمَةِ»، و به همین شکل ۱۰ بار اسم هر کدام از ائمه را یکى بعد از دیگرى مى‌گویى. امام رضا(ع) مى فرماید: «تا اینکه به امام زمانت مى‌رسى. به راستى که از جاى خود برنمى‌خیزى مگر این که خداوند حاجت تو را برآورده مى‌سازد».
جمعه 9/1/1392 - 22:35
عقاید و احکام
آسایش دنیا با دشواری همساز است و گوارایی هایش با ناگواری، دمساز «ان مع العسر یسرا ؛ با سختی، آسانی است» و این، تدبیری است حکیمانه و به مصلحت بشر، از ناحیه ی آفریدگار حکیم.
رنج زندگی دنیا را چگونه بکاهیم؟
افکار نیوز- حیات این جهان با رنج توأم است؛ نوش هایش با نیش ها همراه است و شادی هایش با اندوه ها همنواست. آسایش آن با دشواری همساز است و گوارایی هایش با ناگواری، دمساز «ان مع العسر یسرا ؛ با سختی، آسانی است» و این، تدبیری است حکیمانه و به مصلحت بشر، از ناحیه ی آفریدگار حکیم.

اما برای آنکه رنج ها جانکاه نشوند و توان آدمی را نفرسایند و وی را از ادامه حیات باز ندارند، همان آفریدگار حکیم، از سر مهر و رحمت، ابزار هایی را در اختیار انسان نهاده است تا خویشتن را واپاید و از تلخی ها بکاهد و نیش های زهرناک را بکشد و از سنگینی اندوه ها کم کند و راه دشواری ها را هموار سازد.

بهره های عاطفی و زناشویی همسران، از سازنده ترین کاهنده های رنج های ایشان است. شاد کامی های عاطفی، از مؤثر ترین ابزار های سبک کردن اندوه هایند. لذت های هم آغوشی همسران، از تواناترین تبدیل کننده های دشواری ها به آسایش هایند. آری، آدمی را در برابر انبوه ناگواری ها بی پناه رها نکرده اند؛ آغوش همسر، پناهگاه است؛ پناهگاهی امن، گرم، نیرو بخش، امید بخش، لذت بخش و آرامش آفرین.

منبع: خانه خوبان ۴۰، ص ۶۸
جمعه 9/1/1392 - 22:34
اخلاق
از مطالعه بسیاری از روایات می توان دریافت كه گناه نوعی مرض است با این تفاوت كه بیشترین تاثیرش بر روح آدمیست.
زشتی گناهت را بپذیر بعد توبه كن
به گزارش افکارنیوز، اگر فردی خواسته یا ناخواسته مسموم شود، با تكیه به عقل خود می تواند به راحتی بفهمد كه برای دفع و از بین بردن سم باید دارو مصرف كند، در مورد گناه نیز چنین است، فرد گناه كار باید دارویی مصرف کند که تاثیرات گناه بر روح خویش را از بین ببرد . در روایات توبه به عنوان موثرترین داروی از بین برنده گناه در آدمی ذکر شده است.

 توبه در لغت به معنای بازگشت است. وقتی گفته می شود فردی توبه كرد به منظور پشیمانی و بازگشت آن فرد از رفتاری آلوده به گناه است.

از مطالعه بسیاری از روایات می توان دریافت كه گناه نوعی مرض است با این تفاوت كه بیشترین تاثیرش بر روح آدمیست. برفرض، اگر فردی خواسته یا ناخواسته مسموم شود، با تكیه به عقل خود می تواند به راحتی بفهمد كه برای دفع و از بین بردن سم باید دارو مصرف كند، در مورد گناه نیز چنین است، فرد گناه كار باید دارویی مصرف کند که تاثیرات گناه بر روح خویش را از بین ببرد، توبه به عنوان موثرترین داروی از بین برنده گناه در آدمی ذکر شده است.

آثار تربیتی توبه
توبه آثار تربیتی بسیاری دارد، گاهی ممكن است انسان گمان كند كه توبه برای پی بردن به آثار تربیتی است. اگر بخواهیم روح را به جسمی تشبیه کنیم، وقتی در جسم ما بعضی از فعل و انفعالات فیزیولوژیک صورت می گیرد، مقابل آن موادی از برخی از غدد مغذی ترشح میشود و وارد خون میشود. در روح نیز این چنین است، تا ما کار بدی انجام می دهیم در روح ما غده هایی ترشح می شوند تا آن کار را توجیح کنند. عصبانی می شویم . ناسزا می گوییم و بعد از آن با دادن حق به خود شروع به دفاع كردن از رفتار اشتباه خود می كنیم. باید بدانیم كه این یك وضعیت خطرناکی برای روح انسان هست، زیرا وقتی نمی تواند از اشتباه خود دفاع كند مجبور می شود اعتقادات خود را زیر سوال ببرد. در مورد همین مسئله در قران نیز آمده است : کسانی که کار بد می کنند در آخر خدا را تکذیب می کنند .

اگر چنین حالتی در منش سیاسی ، رفتار اجتماعی ، رفتار فردی و اخلاق خانواده ها ایجاد بشود، انسان به انسان غیر قابل برگشت تبدیل خواهد شد. اینجاست كه اثرات تربیتی توبه كه همان از بین بردن رفتار دفاعی غلط انسان است اهمیت پیدا می كند. تا انسان اشتباه خود را بپذیرد و سعی در جبران و تصحیح اشتباه خود كند.

اعتراف به گناه یکی از نشانه های وجود ظرفیت های رشد در انسان كه همان انتقاد پذیری است را به خوبی نشان می دهد.

وسوسه های شیطانی
از شیطان می پرسند : که تو چه وقت هلاک می شوی ؟ می گوید : وقتی انسان توبه می کند . در این موقع من او را وادار به گناه نمیکنم چون انسان توبه کاری است . از هوای نفس استفاده می کنم و دوباره او را هلاک می کنم .

هوای نفس با اطاعت از خواسته های موقت و بی منفعت دل در انسان تقویت می شود، به طوری كه تبعیت از آن برای انسان امری عادی می شود و در نتیجه از اهمیت عناصر مقدس در انسان می كاهد.

شیوه برخورد
باید در مقابل با كسانی كه به این امراض دچارند با دقت عمل كنیم، برخی با موضع گیری شیوه تهاجمی را در مقابل این افراد به كار می گیرند كه گاه مجربه شكستن غرور فرد می شود، كه همانطور كه شیوه غلطی است نتیجه ای نیز دربر نخواهد داشت.

اما رفتار صحیح در مقابل با چنین افراد این گونه است كه باید به آنها محبت كرد و میدان داد تا متوجه اشتباه خود شوند، در مرحله های بعدی با یك قهر كه آن هم نباید تداوم پیدا كند. فقط بدین جهت كه صرفا علت رفتار شما فرد را به فكر فرو برده و متوجه اشتباهش كند.

در همین مورد در سوره ی توبه آمده است، پیامبر جواب سلام آنها را نداد و آنها تنها شدند و به کوه رفتند . دلشان از هم گرفت . حتی از همدیگر جدا شدند تا حسابی پشیمان بشوند . تنها شدند و دلتنگی بوجود آمد . خدا به سمت آنها توبه کرد و آنهاهم توبه کردند.

پذیریش توبه
خداوند رحمان در قرآن می فرماید: من بسوی بندگانم توبه کردم تا آنها بسوی من توبه کنند. پس توبه خداوند به سوی انسان مقدمه پذیرش توبه انسان است.
جمعه 9/1/1392 - 22:33
اهل بیت
از میان صدوبیست و چهار هزار پیامبر، فقط چهار تن از آن ها عرب بوده اند.
از بین ۱۲۴ هزار پیامبر، چند نفرشان عرب بوده اند؟
به کزارش افکارنیوز، جلد ۷۴، حدیثی از رسول خدا آمده است که: حضرت محمد مصطفی( سلام خدا بر او باد) به ابوذر غفاری فرمودند: «از میان پیامبران چهار تن، عرب بودند: هود،صالح، شیث و پیامبر تو محمّد»
همچنین در جلد ۷۰ بحار الانوار درباره آخرین پیامبری که وارد بهشت می شود، امام صادق علیه السّلام می فرمایند: «آخرین پیامبری که وارد بهشت می‏شود؛ سلیمان بن داود علیه السلام است و این به دلیل مال و ثروت و سلطنتی است که در دنیا به او داده شد»
جمعه 9/1/1392 - 22:32
اهل بیت
ایام سوگواری و عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) روزهای حرمت نهادن به مقام و جایگاه دردانه رسول الله(ص) است.
حکم برگزاری مراسم عقد و عروسی در ایام فاطمیه
به گزارش افکارنیوز، آیت‌الله مکارم شیرازی به سوال‌هایی درباره برگزاری مراسم عقد و عروسی، حدود ایام فاطمیه و هم‌چنین تعبیر سیده‌النساء العالمین برای حضرت زهرا (س) ، پاسخ گفته است.

متن این پرسش‌ها و پاسخ‌ها را بخوانید.

تاریخ شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) در منابع

سوال: اینکه سه دهه فاطمیه داریم آیا بر اساس سندهای شیعی است یا خیر؟ آیا اینکه می‌گویند دهه فاطمیه ۴۵ روزه‌ای نداریم چقدر صحت دارد؟ معیار شروع دهه فاطمیه چه زمانی است؟ قبل از شهادت یا بعد از روز شهادت شروع می‌شود؟

پاسخ: در مورد سالروز شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) دو روایت است. یکی اینکه ایشان ۷۵ روز بعد از رحلت پیغمبر اکرم (ص) به شهادت رسیدند که می‌شود ۱۳ جمادی الاول و دیگری اینکه ۹۵ روز بعد از رحلت پیغمبر به شهادت رسیدند که می شود ۳ جمادی الثانی و طول این ۲۰ روز را ایام فاطمیه نامیده‌اند.

حدود ایام شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)

سوال: احتراماً محدوده دو دهه فاطمیه را بیان فرمایید و همچنین برگزاری مراسم جشن عقد و عروسی و امثال آن در این مدت چگونه است؟

پاسخ: سه روز ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ جمادی الاول و سه روز ۱و ۲ و ۳ جمادی‌الثانی بنا بر معمول به «فاطمیه» اختصاص دارد ولی در بین این دو برگزاری مراسم عقد و عروسی (با رعایت تمام موازین شرعی) مانعی ندارد.

تعبیر سیده النساء العالمین برای حضرت زهرا (س)

سوال: چرا ما حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را سیده النساء العالمین می‌دانیم؟ چرا که در قرآن از او نامی نیامده است در حالیکه در قرآن از حضرت مریم به این عنوان یاد شده است و ما او را منحصر به زمان خودش می‌دانیم؟

پاسخ: این تعبیر در برخی روایات آمده است و سوره هل‌أتی و کوثر در واقع در شأن آن بزرگوار است و همچنین آیه تطهیر و مباهله.
جمعه 9/1/1392 - 22:31
اهل بیت
خدا در برابر جواب هر مساله ای بیشتر از اینکه بین زمین و آسمان پر از مروارید باشد، به من ثواب می دهد...
حضرت فاطمه (س) و ارزش تعلیم
افکارنیوز- زنی خدمت حضرت زهرا(س) رسید و گفت: مادر ناتوانی دارم که در مسائل نمازش به مساله مشکلی برخورد کرده و مرا خدمت شما فرستاد که سوال کنم.

حضرت فاطمه(س) جواب آن مساله را داد. آن زن همین طور مساله دیگری را پرسید تا ده مساله شد. حضرت همه را پاسخ داد. سپس آن زن از کثرت سوال خجالت کشید و عرض کرد:
ای دختر رسول خدا دیگر مزاحم نمی شوم.

حضرت فرمود: نگران نباش! باز هم سوال کن! با کمال میل جواب می دهم، زیرا اگر کسی اجیر شود که بار سنگینی را بر بام حمل کند و در عوض آن، مبلغ صد هزار دینار اجرت بگیرد، آیا از حمل بار خسته می شود؟
زن گفت: نه خسته نمی شود، زیرا در برابر آن مزد زیادی دریافت می کند.

حضرت فرمود: خدا در برابر جواب هر مساله ای بیشتر از اینکه بین زمین و آسمان پر از مروارید باشد، به من ثواب می دهد! با این حال چگونه از جواب دادن به مساله خسته شوم؟ از پدرم شنیدم که فرمود:

علمای امت من روز قیامت محشور می شوند، و خداوند به اندازه علوم آنان و درجات کوششان در راه هدایت مردم، برایشان ثواب و پاداش در نظر می گیرند و به هر کدامشان تعداد یک میلیون حله از نور عطا می کند.

سپس منادی حق تعالی ندا می کند: ای کسانی که یتیمان (پیروان) آل محمد را سرپرستی نمودید، در آن وقت که دستشان به اجدادشان (پیشوایان دین) نمی رسید، که در پرتو علوم شما ارشاد شدند و دیندار زندگی کردند. اکنون به اندازه ای که از علوم شما استفاده کرده اند به ایشان خلعت بدهید.

حتی به بعضی از آنان صد هزار خلعت داده می شود. پس از تقسیم خلعت ها خداوند فرمان می دهد: بار دیگر به علماء خلعت بدهید . تا خلعتشان تکمیل گردد.

سپس دستور می رسد دو برابرش کنید همچنین درباره شاگردان علماء که خود شاگرد تربیت کرده اند چنین کنید...

آن گاه حضرت فاطمه(س) به آن زن فرمود:
ای بنده خدا! یک نخ از این خلعتها هزار هزار مرتبه از آنچه خورشید برآن می تابد بهتر است. زیرا امور دنیوی توام با رنج و مشقت است اما نعمت های اخروی عیب و نقص ندارد.

منبع: داستانهای بحار الانوار،ص۶۱.
جمعه 9/1/1392 - 22:31
اهل بیت
زبان عربی برای ترجمه زبان وحی جامع ترین و کاملترین زبان است که می تواند ریزه کاری های کلام وحی را بازگو کند، و همه، آن را درک کنند و به دنبال آن عمل نمایند.
چرا خداوند قرآن را به زبان عربی نازل کرد؟
افکارنیوز- هدف از آمدن قرآن درک و فهم مفاهیم آن است و به خاطر همین امر، قرآن به زبان عربی آمده است چه اینکه زبان عربی برای ترجمه زبان وحی جامع ترین و کاملترین زبان است که می تواند ریزه کاری های کلام وحی را بازگو کند، و همه، آن را درک کنند و به دنبال آن عمل نمایند.

خداوند متعال می فرماید: انا انزلنا قرآنا عربیا لعلکم تعقلون؛ ما آن -قرآن- را به عربی نازل کردیم تا شما تعقل کنید.(یوسف/۲)

اگر قرآن کریم قابل فهم باشد که هست؛ در تعقل و تفکر انسان بازتابی موثر دارد و اگر قرآن به زبان عربی آمده است به خاطر قابل فهم بودن آن برای مردمان عرب که اسلام در آن منطقه ظهور کرد، و هم قابل ترجمه بودن به زبانهای مختلف و رسا بودن زبان عربی در جهت بیان مطلب است، و اگر چنانچه انسان بفهمد و درک کند در رشد عقلی او تأثیر خواهد داشت.
جمعه 9/1/1392 - 22:30
اهل بیت
یا علی! هر کس روز قیامت در پیشگاه خداوند حاضر شود و ولایت تو را انکار کند، در صف مشرکان و بت پرستان قرار می گیرد.
زبانم لال اگر از رسول خدا(ص) نشنیده باشم!
افکارنیوز- راوی می گوید: روزی با حسن بصری و انس بن مالک به در خانه ام سلمه(همسر رسول گرامی) رفتیم. انس کنار در خانه نشست. من با حسن بصری وارد منزل شدیم. حسن بصری سلام کرد و ام سلمه پاسخ داد. بعد پرسید: تو کیستی فرزندم؟
گفت: من حسن بصری هستم.
فرمود: برای چه آمده ای؟
گفت: آمده ام حدیثی از رسول خدا(ص) درباره علی بن ابی طالب(ع) برایم بگویی.

ام سلمه فرمود: به خدا قسم حدیثی به تو خواهم گفت که آن را با این دو گوشم از پیامبر خدا شنیدم، کر شوم اگر دروغ بگویم! و با این دو چشمم دیدم، کور شوم اگر ندیده باشم! و قلبم آن را به خاطر سپرد، خداوند مهرش بزند اگر گواهی ندهد! و زبانم لال شود اگر از رسول خدا(ص) نشنیده باشم که ایشان به علی بن ابی طالب(ع) فرمود:

یا علی! هر کس روز قیامت در پیشگاه خداوند حاضر شود و ولایت تو را انکار کند، در صف مشرکان و بت پرستان قرار می گیرد.

در این حال حسن بصری گفت: الله اکبر! شهادت می دهم که حقا علی بن ابی طالب (ع) سرور من و سرور همه مومنان است.

هنگامی که از منزل ام سلمه بیرون آمدیم، انس بن مالک به او گفت: چرا تکبیر گفتی؟
حسن بصری حدیث ام سلمه را نقل کرد سپس گفت:

من از عظمت مقام علی(ع) تعجب کردم و تکبیر گفتم. در این وقت انس بن مالک خادم پیغمبر (ص) خدا اظهار داشت:
این حدیث را رسول خدا(ص) سه یا چهار بار فرموده است.

منبع:داستانهای بحار الانوار،ج۱،ص۱۶۷.
جمعه 9/1/1392 - 22:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته