• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 805
تعداد نظرات : 920
زمان آخرین مطلب : 4328روز قبل
آموزش و تحقيقات
مشخصات یك منبع تغذیه خوب

در نظر بسیاری از مصرف كنندگان اكثر منابع تغذیه شبیه هم می باشند كه البته این مساله درست نیز می باشد چون كه طبیعت بازار بر این است كه اكثر تولیدكنندگان تمام هم و غم خود را بر روی عملكرد منبع تغذیه ( تولید ولتاژ خروجی ) می گذارند نه بر روی طراحی.

بنابر این هنگامی كه می خواهید منبع تغذیه ای بخرید به نكات زیر توجه كنید :

در منبع تغذیه ای كه تهیه می كنید به مسایل حرارتی آن توجه كنید. اگر منبع تغذیه ای كه تهیه می كنید در هنگام كار كردن از لحاظ حرارتی دمای قابل قبولی نداشته باشد در این صورت برای خنك كردن منبع نیاز به فن خواهید داشت و باید به نوبه خود هزینه ای برای تهیه فن، سیم كشیهای مورد نیاز و مدارات خاص آن صرف كنید. امروزه مواد جدیدی به بازار آمده كه حرارت را بهتر انتقال می دهند و در كنار استفاده از قطعات با كیفیت بهتر و همچنین رعایت نكات طراحی باعث بهبود قابل توجه در مسایل حرارتی می شود. بعضی منابع ساخته شده از دمای 0 درجه سلسیوس تا دمای 50 درجه سلسیوس و با حداكثر توان خروجی به صورت هوا خنك( Natural air convection cooling ) كار می كنند.

نكته بسیار مهم دیگری كه درهنگام خرید منبع تغذیه باید به آن توجه كنید پایداری حرارتی منبع تغذیه می باشد. این بدان معناست كه منبع تغذیه در بازه دمایی كه كار میكند باید ولتاژ خروجی را تا میزان خطایی كه قابل قبول است و جزء استانداردهای منبع تغذیه می باشد ثابت نگه دارد. این مسأله به خاطر آن است كه سیستمی كه شما طراحی می كنید امكان دارد در مكانهای متفاوتی در كشور نصب گردد كه بازه دمایی زیادی را در بر می گیرد و همچنین چون سیستم برای كاركرد در تمامی فصول سال می باشد در نتیجه باز هم از این نظر منبع تغذیه شما باید قابلیت كار كردن در بازه دمایی زیادی را داشته باشد. همچنین امكان دارد سیستمی كه شما طراحی می كنید در كنار دیگر دستگاههای دیگر نصب شود كه آنها هم به نوبه خود به دلیل توان مصرفی كه دارند باعث می شود كه تا حدودی دمای سیستم افزایش یابد كه در این صورت باز هم منبع تغذیه باید بتواند ولتاژ مورد نیاز دستگاههای شما را تا خطای قابل قبولی ثابت نگه دارد. مثالی كه برای این مساله می توان آورد سیستمهای مخابراتی می باشد كه هم باید در مكانهای شهری در دسترس نصب شوند و هم در مكانهای دورافتاده. بنابراین دستگاهها باید بتوانند در بازه دمایی زیادی كار كنند. حتی ممكن است در مكانهای با آب و هوای خشك دمای داخل اتاق یا مكانی كه سیستم در آن نصب می شود تا 70 درجه سلسیوس نیز برسد. بنابراین امروزه مهندسی كنترل دما در طراحی منابع تغذیه سوییچینگ یك مساله حیاتی می باشد. پایداری حرارتی در منابع تغذیه با یك عدد مشخص می شود كه اصطلاحا به آن Output temperature coefficient می گویند. برای رنج كاركرد دمایی با پایداری حرارتی بسیار خوب، این میزان خطا كمتر از 0.02 ± درصد به ازای هر درجه سلسیوس تغییرات دمای سیستم می باشد.

نكته دیگری كه در هنگام خرید منبع تغذیه باید به آن توجه كنید ثابت ماندن ولتاژهای خروجی ( به میزان قابل قبول ) در رنج كاركرد ولتاژ ورودی منبع تغذیه می باشد. بازه ولتاژی كه منبع تغذیه، در ورودی با آن كار می كند باعث می شود كه سیستم با حداكثر توان خروجی در اكثر شبكه های موجود در كشور با ولتاژهای مختلف كار كند. مثلا اگر ولتاژ ورودی منبع تغذیه برق شهر ( در مورد منابعی كه ورودی آنها ولتاژ AC است ) یا باتری ( در مورد منابعی كه ورودی آنها ولتاژ DC است ) باشد به دلیل آن كه ولتاژ ورودی دارای خطا می باشد و ثابت نیست در این صورت منبع تغذیه باید قابلیت ثابت نگه داشتن ولتاژهای خروجی را ( تا میزان خطای قابل قبول ) داشته باشد. ثابت ماندن ولتاژهای خروجی منبع تغذیه با تغییرات ولتاژ ورودی را اصطلاحا Line regulation می گویند. برای منابع تغذیه دارای Line regulation خوب در خروجی، این میزان خطا كمتر از 0.5 ± درصد به ازای رنج كاركرد ولتاژ ورودی منبع تغذیه می باشد. نكته دیگری كه در هنگام خرید منبع تغذیه باید به آن توجه كنید ثابت ماندن ولتاژهای خروجی منبع تغذیه ( به میزان قابل قبول ) در برابر تغییرات بار خروجی می باشد. زیرا امكان دارد سیستمی كه شما طراحی می كنید همواره مقدار جریان ثابتی از خروجی نكشد. ثابت ماندن ولتاژهای خروجی منبع تغذیه با تغییرات جریان خروجی را اصطلاحا Load regulation می گویند. برای منابع تغذیه دارای Load regulation خوب در خروجی، این میزان خطا كمتر از 0.5 ± درصد به ازای رنج كاركرد جریان خروجی منبع تغذیه ( از % 10 تا % 100 جریان خروجی منبع تغذیه ) می باشد.

نكته مهم دیگری كه در هنگام خرید منبع تغذیه باید به آن توجه كنید مسایل حفاظتی منبع تغذیه می باشد.

مثلا باید به وجود یا عدم وجود حفاظتهای زیر در یك منبع تغذیه توجه كنید :

  حفاظت در برابر اتصال كوتاه شدن خروجی ( Output Short Circuit Protection )

  حفاظت در برابر افزایش ولتاژخروجی منبع از حدی معین ( Output Over Voltage Protection )

  حفاظت در برابر كاهش ولتاژخروجی منبع از حدی معین ( Output Under Voltage Protection )

  حفاظت در برابر افزایش ولتاژ ورودی منبع از حدی معین ( Input Over Voltage Protection )

  حفاظت در برابر كشیدن توان اضافه تر از توان كلی اسمی دستگاه ( Total Output Over Power Protection )

  حفاظت در برابر كشیدن توان اضافه تر از توان اسمی هر یك از خروجیها ( Output Over Power Protection )

  حفاظت در برابر اتصال معكوس ولتاژ ورودی در منابعی كه به ورودی آنها ولتاژ DC وصل میشود ( Reverse Input Voltage Protection )

همین طور یكی از مسایل بسیار مهمی كه باید در هنگام خرید منبع تغذیه به آن توجه كنید مقدار عایق بودن ولتاژ ورودی از ولتاژهای خروجی و همچنین مقدار عایق بودن بدنه دستگاه ( كه معمولا آن را به Earth وصل می كنند ) از ولتاژهای ورودی و خروجی دستگاه می باشد. این كه ببینید در سیستم خود به چه میزان ولتاژ عایقی نیاز دارید و این كه منبعی كه تهیه می كنید این میزان عایقی را دارا می باشد یا نه. زیرا در هر صورت باید این احتمال را بدهید كه اگر در ورودی منبع تغذیه ولتاژ ناگهانی زیادی بر اثر وجود خطا در سیستم انتقال برق بیافتد در این صورت منبع تغذیه باید توانایی این كه خود و سیستم شما را در برابر این ولتاژ ناگهانی محافظت كند، داشته باشد. در این حالت سیستمهای حفاظتی منبع تغذیه وارد عمل می شوند و اجازه عبور این ولتاژ ناگهانی را به خود منبع تغذیه و نهایتا سیستم شما نمی دهند و یا این كه در بدترین حالت اگر خود منبع بسوزد ولی باز هم نباید برای سیستم شما اتفاقی بیفتد و سیستم شما باید سالم باقی بماند. در این حالت میزان عایقی ولتاژ ورودی از ولتاژهای خروجی و همچنین میزان عایقی بدنه از ولتاژهای خروجی و یا ورودی مهم می باشد.

حال با در نظر گرفتن موارد بالا تازه متوجه می شوید كه همه منابع موجود در بازار شبیه هم نیستند. بعضی منابع تغذیه دارای ویژگیهای مثبت زیر نیز می باشد :

1 ) منابع طراحی شده، در هنگام روشن شدن به آرامی روشن می شوند ( Soft Start ) تا جریان اولیه هجومی ( Input Inrush Current Limiting ) را محدود كنند.

2 ) قابلیت نصب آسان : برای نصب نیاز به هیچ گونه ابزار خاص یا آموزش ویژه ای ندارند كه این موضوع زمانی كه بخواهید منابع ما را در مكانهای مختلف و توسط افراد متفاوت در دستگاههای خود نصب كنید یك مزیت مهم می باشد. فقط كافیست كه ولتاژ ورودی منبع را وصل كنید و ولتاژهای خروجی آن را هم به سیستم خود وصل كنید. همچنین نحوه قرارگیری پیچها برای نصب دستگاه به گونه ای است كه بتوان به راحتی برای مقاصد تعمیر یا كارهای دیگر، دستگاه را باز كرد.

3 ) وجود LED در ولتاژهای ورودی و خروجی منبع تغذیه اجازه تشخیص زودهنگام خطا در ورودی و خروجیها را می دهد.

4 ) حداقل فضا و حجم اندازه و حجم یك سیستم یك مساله مهم می باشد. این مساله نه تنها باعث كاهش هزینه ها و مدارات به كار رفته در سیستم می شود بلكه باعث می شود فضا را نیز كوچكتر كنیم و همچنین باعث می شود سیستم خود را از مكانهای سربسته بزرگ به فضاهای باز كوچكتر ببریم ( مثلا در سیستمهای مخابراتی ).

دوشنبه 20/8/1387 - 15:34
آموزش و تحقيقات
سوراخ های تنفس!(آنچه درباره هارددیسك باید بدانیم)
سوراخ هاى تنفس روى همه هارد درایوها دیده مى شوند و معمولا در كنار خود یك برچسب هشدار دهنده دارند كه به كاربر هشدار مى دهد كه این سوراخ ها را نپوشاند. هواى داخل درایو در حال كار،پیوسته در حال حركت است.هوا بر اثر اصطكاك با صفحات در حال چرخش دیسك به حركت در مى آید. این هوا از یك فیلتر داخلى عبور داده مى شود تا از هرگونه آلودگى ناشى از فرآیند تولید،ذرات یا مواد شیمیایى كه به گونه اى داخل محفظه شده اند و ذراتى كه در حین كار درایو ایجاد شده اند پاك شود.

 با توجه به فاصله بسیار كم بین هدها و صفحات، هرگونه آلودگى روى آنها به برخود هد با صفحه مغناطیسى منجر خواهد شد. هد پس از برخورد با صفحه آن را مى خراشد و لایه نازك مغناطیسى آن را از بین مى برد. در مورد هد هاى بزرگ مقاومتى مغناطیسى(GMR) وجود آلودگى هاى بسیار كم (كه حتى باعث خراشیده شدن صفحات نمى شوند) به علت ایجاد اصطكاك با سطح صفحات به داغ شدن بیش از حد هد منجر مى گردند. گرم شدن بش از حد هد موجب مى گردد كه اطلاعات به طور موقت یعنى تا زمانى كه هد دماى نرمال خود را به دست بیاورد غیر قابل خواندن شوند. این عارضه را كه نامیزانى حرارتى نامیده مى شود مى توان به وسیله فیلتر كردن الكترونیكى سیگنال خوانده شده بر طرف كرد. علاوه بر مورد ذكر شده موارد دیگرى نیز مى توانند به برخورد هد با صفحات مناطیسى منجر شوند از آن جمله: خطاهاى الكترونیك، ضربه هاى فیزیكى، فرسودگى،خوردگى و تولید نامناسب هد ها یا صفحات. در اغلب درایو هاى سرور وقتى سیستم خاموش مى شود هد ها در منطقه اى كه منطقه فرود نامیده مى شود قرار مى گیرند. منطقه فرود محدوده اى از دیسك است كه اطلاعات در آنجا ذخیره نمى شود و معمولا نزدیك مركز صفحه قرار دارد. به این منطقه CSS نیز گفته مى شود(منطقه شروع و توقف تماسى).اما در مدل هاى قدیمى هارد درایو توقف هاى ناگهانى و خطاهاى منبع تغذیه در برخى موارد باعث مى شد كه هد ها روى محدوده هاى ذخیره اطلاعات فرود بیایند كه خطر از دست رفتن اطلاعات را افزایش مى داد. در واقع قبلا باید در فرآیندى هد ها از روى دیسك كنار رفته و به اصطلاح پارك مى شدند و بعد سیستم خاموش مى شد. در درایو هاى جدید، هنگام قطع ناگهانى برق از فنر هاى خاصى(در ابتدا) و یا از نیروى گریز از مركز و اینرسى چرخشى صفحات براى پارك كردن هد ها استفاده مى شود.قطعات الكترونیكى هارد درایو حركات بازوى محرك و چرخش دیسك را كنترل مى كنند و با توجه به دستورى كه از كنترل گر دیسك دریافت مى كنند،امكان خواندن ونوشتن روى دیسك را فراهم مى سازند. لخت افزار هاى درایو هاى جدید(لخت افزار تركیبى است از سخت افزار و نرم افزار)قادرند كه فرآیند خواندن /نوشتن روى دیسك را برنامه ریزى كرده و سكتور هایى را كه دچار خطا شده اند اصلاح نمایند. همچنین امروزه اغلب هارد درایو ها و مادر بردها از تكنولوژى SMART برخوردارند. (تكنولوژى كنترل، تحلیل و گزارش اتومات). به وسیله این تكنولوژى خطا هاى احتمالى پیش بینى شده و به كاربر هشدار داده مى شود تا از صدمه دیدن اطلاعات جلوگیرى شود. مناطق فرود: كف لغزنده ابعادى برابر با ۰‎/۱و۱‎/۲۵ میلیمتر دارد(اندازه نانومترى) كه همین وجه ازمیكرو فوتوگراف بالاى صفحه مغناطیسى قرار مى گیرد. یكى دیگر از قسمت هاى حیاتى هد، ساختار گرد و نارنجى رنگ وسط تصویر است. به سیم ها و اتصلات الكتریكى متصل به تشتك هاى طلایى توجه كنید. در حدود سال ۱۹۹۵ IBM تكنولوژى را ارائه داد كه در آن مناطق فرود با پردازش دقیق لیزرى تعیین مى شدند. (LTZ) در این تكنولوژى یك ردیف برجستگى نانومترى و بسیار ظریف در مركز صفحات ایجاد مى شوند كه عمل درگیرى ونگه داشتن هد را تسهیل مى كنند. این تكنولوژى امروزه نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار مى گیرد. چند سال بعد از آن، IBM تكنولوژى تخلیه هد را ارئه كرد كه در تجهیزات قابل حمل و نقل مثل لپ تاپ ها ودیگر انواع هارد دیسك ها مورد استفاده قرارمى گرفت. در این تكنولوژى، هد از روى صفحه برداشته مى شود و روى یك برجستگى پله مانند درلبه صفحات قرار مى گیرد. با این فرآیند خطر چسبیدگى و بروز خطا به علت ضربات فیزیكى كاهش یافت. امروزه همه تولید كننده گان براى تولید محصولاتشان یكى از این دو تكنیك را مورد استفاده قرار مى دهند. هر دو روش داراى مزایا و معایب خاص خودشان هستند. از جمله ایراداتى كه به این روش ها وارد است مى توان به كمتر شدن فضاى ذخیره سازى، كنترل نسبتا مشكل تلرانس و هزینه هاى تولید و بكارگیرى اشاره كرد.IBM براى لپ تاپ هاى سرى Thinkpad خود، اقدام به طراحى سیستم حفاظت فعال كرد

دوشنبه 20/8/1387 - 15:32
بیماری ها
آنچه راجع به ایدز باید بدانیم

در حالی كه كشورهای پیشرفته جهان در طی چند دهه اخیر مشكل بیماریهای واگیردار  را تا حد زیادی حل كرده و تمامی توان و امكانات خود را برای مبارزه با بیماریهای غیر واگیر منجمله بیمارهای قلبی عروقی و سرطانها متمركز كرده بودند ، ناگهان در سال 1981 میلادی (1360 شمسی ) نوعی بیماری عفونی در دنیا پیدا شد كه به سرعت درهمه نقاط جهان گسترش پیدا كرد و امید به ریشه كنی بیماریهای واگیردار را حتی در كشورهای پیشرفته تبدیل به یاس نمود. این بیماری كه بصورت یك مشكل عمده بهداشتی  خود را نشان داد ایدز نام دارد . در این بیماری دستگاه دفاعی بدن شدیداًدچار اختلال می شود.

بیماری ایدز نوعی بیماری كشنده است كه، در همه كشورهای جهان، در گورههای سنی متفاوت ، و  در هر دو جنس مشاهده شده است و در واقع ایدز یك مشكل جهانی و به كشور و گروه خاصی اختصاص ندارد .

عامل بیماری نوعی ویروس است كه مبداء اولیه آن كاملاً مشخص نیست .

راههای عمده سرایت بیماری ایدز عبارتند از :

روابط پرخطر

تزریق خون و فراوردهای آلوده آن، استفاده از سرنگهای مشترك ، بخصوص در بین معتادان تزریقی و بكار بردن ابزار و وسایل آلوده

انتقال از مادر آلوده به جنین

بطور كلی دو گروه سنی بیشتر گرفتار می شوند:

بالغین در سنین 20تا 45 سال

شیر خواران و نوزادان

مرگ و میر ناشی از ایدز در جوانان در كلیه كشورهای جهان بصورت یك مشكل خطر ناك در آمده است. حدود 75تا 90 درصد آلوده به ویروس ایدز در گروه سنی 20تا 45سال كه سن تلاش و سازندگی و فعالیت اقتصادی است، اتفاق می افتد . افزایش میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی به ویروس ایدز و ابتلا به بیماری در جوانان و شیر خواران ، طول عمر بسیاری از كشورهای جهان كاهش خواهد داد.

از آنجای كه ایدز یك مشكل بهداشتی نیست ،بلكه یك مشكل اجتماعی و فرهنگی است كه مسائل اقتصادی را نیز بدنبال دارد، لازم است همه سازمانهای دولتی، غیر دولتی و مردم در امر كنترل و پیشگیری از بیماری با هم همكاری و مشاركت نمایند . از آنجایی كه در حال حاضر واكسنی موثر و درمان اساسی برای بیماری وجود ندارد ، تنها راه مبارزه با ایدز ، پیشگیری از آلودگی است .

   هر چند بیماری ایدز در حال حاضر جزء مسایل حاد بهداشتی كشور ما نیست ، ولی افزایش موارد آلودگی و بیماری از سال 1366 به بعد كه اولین مورد آن در كشور شناخته شد ، از این طرف و قرار گرفتن ایران در منطقه آسیا كه هر سال بطور فزاینده ای مورد آن زیادتر می شود از طرفی دیگر ، ایجاب می نماید با بكارگیری  راههای موثر پیشگیری ، از انفجار این آتش فشان خاموش جلوگیری شود . خوشبختانه وجود اعتقادهای مذهبی و پای بندی خانواده های ایرانی به اصول و اخلاق اسلامی، خود یكی از راههای موثر كنترل و پیشگیری از آلودگی و بیماری است .

تعریف

چون در بعضی از كشورهای جهان بواسطه نبود امكانات ، تشخیص آزمایشگاهی ایدز مقدور نیست ، وجود بعضی از علائم زیر در بزرگسالان و كودكان ممكن است نشانه ای از ایدز باشد.

 ایدز در افراد بالغ:

ایدز در شخص بالغ با وجود دست كم دو علامت اصلی ، همراه با حداقل یكی از نشانه های فرعی زیر مشخص می شود ، مشروط بر اینكه برای نارسایی ایمنی و نقص دستگاه دفاعی بدن علت مشخص از قبیل سرطان ، سوء تغذیه شدید و یا سایر علل شناخته شده وجود نداشته باشد.

علائم اصلی

كاهش وزن بیشتر از 10 درصد

اسهال مزمن بیشتر از یك ماه

تبهای متناوب یا ثابت بیش از یك ماه

در واقع بیماری ایدز ، مجموعه ای از علائم است كه در اثر نقص دستگاه دفاعی بدن انسان و علائم مربوط به عفونهای فرصت طلب ، خود را نشان می دهد.

عوامل بیماری

عامل بیماریزا ویروسی است كه قدرت آلوده كنندگی و سرایت پذیری بالائی دارد و به نام ویروس نقص ایمنی انسان یاH.I.V نامیده می شود، زیرا موجبات ضعف دستگاه دفاعی بدن انسان را فراهم می آورد .

ویروس ایدز در بدن انسان مراحل مختلفی را طی می كند كه یكی از آنها دوره فعالیت پنهانی است ، در این مرحله ویروس در حال رشد و تكثیر است و پس از آنكه شرایط از هر نظر آماده شد، حملات خود را شروع می كند و سبب نابودی سلولهای دفاعی و مرگ انسان می شود . آلودگی به ویروس در تمام دوران زندگی انسان ادامه پیدا می كند ..

تنها خون و شیر مادر آلوده در انتقال بیماری دخالت دارد که از این راه ها آلودگی انتقال پیدا می كند .

چون ویروس ایدز نمی تواند بمدت طولانی در محیط خارج از بدن به حیاط خود ادامه دهد ، تماسهای عادی در محیط كار ، اجتماع و مدرسه باعث انتقال بیماری نمی شود ویروس ایدز به شدت به حرارت حساس است. 

راههای سرایت

شناخت راههای انتقال بیماری در پیشگیری از آلودگی بسیار موثر است .

ویروس مولد ایدز از چند راه عمده زیر ، از فرد آلوده به شخص سالم منتقل می شود:

سرایت از راه خون و فراورده های خونی

استفاده از خون و فراورده های خونی آلوده به ویروس ایدز، یكی دیگر از راه های انتقال است . با وجود اینكه قدرت آلوده كنندگی خون و فراورده های آن زیاد است، خطر سرایت از این راه 3تا 5 درصد می باشد ، زیرا نمونه های خون اهدایی به سازمان بدقت مورد آزمایش قرار گرفته و خونهای آلوده پس از شناسایی مورد استفاده قرار نمی گیرد . به همین دلیل در اكثر كشورهایی كه امكانات آزمایشگاهی برای این كار وجود دارد، انتقال بیماری از طریق خون تقریباً غیر ممكن شده است.

استفاده از سرنگ و سوزن آلوده
استفاده از سرنگ و سوزن آلوده بطور اشتراكی در معتادین تزریقی، یكی دیگر از راههای سرایت آلودگی است كه حدود 12 درصد موارد موارد انتقال را شامل می شود. در واقع پس از انتقال از راه تماس جنسی ، دومین رقم شیوع بیماری از طریق استفاده از سرنگ و سوزن آلوده است.
 

چون استفاده از مواد مخدر عملی غیر قانونی است و اكثر افراد معتاد دارای وضع مالی بسیار بدی هستند ، در نتیجه از سرنگهای استفاده شده دیگران استفاده می كنند و از این طریق اگر شخصی آلوده به ویروس ایدز باشد ، به راحتی آلودگی را منتقل می كند .

سرایت از مادر به كودك

ویروس ایدز از مادر آلوده به كودك ممكن است در دوران حاملگی ، هنگام وضع حمل و یا كمی بعد از زایمان انتقال یابد .

میزان سرایت آلودگی از مادر به كودك 5تا 7درصد است. آلودگی در بچه هایی كه به روش سزارین به دنیا آمده اند نیز دیده شده است . شیر دادن یكی از راههای سرایت آلودگی است. ولی چون احتمال آن كم و مزایای تغذیه با شیر مادر بسیار زیاد است ، اكثراً توصیه می شود كه مادر به فرزند خود شیر بدهد.

حدود35-25 درصد (یك سوم) نوزادانی كه از مادر آلوده به ویروس ایدز متولد می شوند ، قبل از تولد ، هنگام تولد و یا در دوران تغذیه از شیر مادر آلوده می گردند. در كودكان،آلودگی به ویروس ایدز به سرعت  به طرف ایجاد بیماری ایدز پیشرفت می كند و شانس زنده ماندن كودك هم كم است .

راه های دیگر سرایت

پیوند اعضاء از بافت های افراد آلوده، خال كوبی و سوراخ كردن گوش توسط سوزن و وسایل آلوده ، استفاده مسواك و تیغ ریش تراشی شخص بیمار و ختنه با وسایل آلوده نیز را راه های دیگر سرایت بیماری است .

راه هایی كه سبب سرایت نمی شود

روی هم رفته استفاده از وسایل بهداشتی شخصی  دیگران حتی افراد سالم نیز عاقلانه و بهداشتی نیست چه رسد به استفاده از وسایل شخص بیمار مبتلا به ایدز. از راه های تنفسی ، گوارشی و یا از طریق تماسهای معمولی خانوادگی و یا محیط كار ، دانشگاه ، مدرسه و اردوگاه های جمعی كاری و یا تفریحی ، انتقال گزارش نشده است. ویروس بیماری ایدز ، از راه های زیر قابل سرایت نیست:

تماس معمولی افراد در منزل یا اجتماع با بیمار

دست دادن

استفاده از وسایل غذا خوری مشترك :بشقاب، لیوان، قاشق و چنگال و…

استفاده از استخر های عمومی و یا توالت عمومی

بغل گرفتن و یا بوسیدن صورت

 عطسه و سرفه

دستگیره در، گوشی تلفن و میله اتوبوس

استفاده از البسه دست دوم

آب و غذا

تماس با اشك و عرق بیمار

استفاده از وسیله نقلیه مشترك

نیش حشرات

گروه های در معرض خطر

گروه های زیر بیشتر درمعرض خطر قرار دارند :

كسانی كه پیوند های متعدد یا دیالیزهای مكرر استفاده می كنند و رعایت احتیاطهای همه جانبه را نمی كنند .

كسانی نیاز به خون وفراورده های خونی بیشتری نیاز دارند (به علت بیماریهای نظیر هموفیلی، تالاسمی و…)

معتادین تزریقی كه از سرنگ و سوزن بطور مشترك استفاده می كنند كه این مسئله در زندانی ها بیشتر مشاهده می شود .

همسران افراد مبتلا.

مبتلایان به هپاتیت(ورم كبد)یا مبتلایان به سل.

خالكوبی های دسته جمعی .

ملوانان و رانندگان عبوری ا زمرزها.

فرزندان مادران آلوده .

جوانان

علائم

آلودگی به ویروس ایدز دلیل ابتلا به بیماری ایدز نیست،ولی سرانجام تقریباً بطور اجتناب ناپذیری به بیماری ایدز منتهی می شود. مقصود از آلودگی به ویروس ایدز این است كه ویروس وارد بدن انسان شده است ولی هنوز تغییراتی كه علائم بیماری را به بار می آورد ، ایجاد نكرده است.

یكی از اولین راه های شناخت یك بیماری ، شناخت علائم و مراحل مختلف سیر بیماری است . با این شناسایی میتوان از گسترش و توسعه بیماری در مراحل اولیه جلوگیری نمود .علائم آلودگی بیماری ایدز بسیار پیچیده است و دارای مراحل چندی است كه الزاماًهمه آنها در افراد آلوده مشاهده نمی شود. این مراحل عبارتند از:

مرحله اول

عفونت حاد:

در اغلب موارد در صورتی كه تعداد كافی ویروس ایدز وارد بدن فردی شود ، بعد از چند هفته  علائمی نظیر تب ، گلودرد،بزرگی غدد لنفاوی، درد مفاصل و عضلات ، سر درد، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ، كاهش وزن، اسهال و گاهی دانه های جلدی و یا تظاهرات عصبی ظاهر میگردد. این علائم اختصاصی نبوده و شباهت كاملی با نشانه های بسیاری ازبیماریهای دیگر دارد . چون خود بخود ظرف یك تا دو هفته بهبودی حاصل میگردد ، كمتر اتفاق می افتد كه بیماری دراین دوره تشخیص داده شود.
 

بعلاوه از هنگام ورود ویروس ایدز تا مثبت شدن نتیجه آزمایشگاهی كه نشانگر آلودگی فرد  است حدود 2تا 12 هفته و گاهی تا16 ماه طول می كشد. در این فاصله زمانی ، فرد، آلوده بوده و ممكن است سایرین را آلوده كند و متاسفانه به روشهای آزمایشگاهی فعلی نمی توان بوجود آن پی برد.

مرحله دوم

بدون علامت:پس از بهبودی  خود بخودی مرحله حاد، بیمار وارد مرحله بدون علامت می شود كه بر حسب نوع ویروس آلوده كننده از10تا17 سال طول می كشد. در این مدت شخص آلوده هیچگونه علامتی از بیماری را بروز نمی دهد و به ظاهر كاملاً سالم است ولی برای دیگران آلوده كننده می باشد . این مرحله نزد كودكان كوتاهتر است و در این  مرحله شخص دیگران را مبتلا می كند . در این دوره آزمایش خون مثبت است. كنترل انتشار ویروس در این مرحله مشكل می باشد .

مرحله سوم

بزرگی منتشر و پایدار غدد لنفاوی:دراین مرحله غدد لنفاوی به صورت بزرگ شده و به شكل قرینه و بدون درد در بیش از دو نقطه بدن بجز ناحیه كشاله ران ظاهر می شود حداقل 3ماه باقی می مانند.

مرحله چهار

مرحله قبل از ایدز و حالات وابسته به ایدز:قبل از بروز علائم نهایی ایدز در بیمار ، عوارضی ظاهر می شود  كه به آن علائم مربوط به ایدز می گویند و عبارتند از :

كاهش وزن بیشتر از10درصد وزن سابق

اسهال به مدت بیشتر از یك ماه

تب به مدت بیشتر از یك ماه

عرق شبانه

خستگی، بی حالی و ضعف

این علائم را مقدمه استقرار كامل ایدز كه پایان طیف بیماری می باشد ، به حساب می آورند . در برخی موارد ، بی قراری، بی اشتهایی، دل درد ، سردرد وجود دارد و تغییرات عصبی منجر به از دست دادن حافظه و آسیب اعصاب محیطی می شود. این علائم معمولاً متناوب است ولی كاهش وزن در اكثر  بیماران وجود دارد و پیشرونده هم می باشد . بسیاری از بیماران در این مرحله دچار ضایعات پوستی، مخاطی و ضایعات دائم و یا عود كننده دهنی و یا ناحیه تناسلی به علت ویروسهای مختلف می شوند.

مرحله پنجم

ایدز:ایدز به مرحله نهایی آلودگی ایدز گفته میشود. در این مرحله به علت كاهش شدید قدرت دفاعی بدن، شخص، مستعد ابتلا به بسیاری عفونتهای و سرطانها می شود كه علائم بسیار متنوعی دارند و د رنهایت بیمار را از پای در می آورند.

حدود 25درصد افراد پس از 5سال ،25درصد پس از 10سال و حدود25درصد پس از 15سال از ورود ویروس به بدن دچار ایدز می شوند . یعنی در مجموع حدود 75درصد افراد آلوده پس از 15سال به مرحله ایدز می رسند.

در مورد این مساله كه بالا خره 25درصد باقیمانده چه سرنوشتی دارند و چه زمانی وارد مرحله ایدز می شوند بحث وجود دارد. ولی آنچه كه مسلم است فرد آلوده ، حتی اگر دیرتر هم وارد مرحله بیماری شود، همواره برای سایرین آلوده كننده باقی می ماند.

ایدز بر روی تمامی دستگاههای و اندام های بدن مانند تنفس ،گوارش، عضلانی، عصبی، پوست و مخاط، گوش و حلق و بینی و اثر می گذارد.

پس از رسیدن به مرحله نهایی ایدز، متوسط طول عمر در بالغین حدود 5/2 سال است و بیماری نهایتاً به علت یكی از عفونتهای فرصت طلب و یا سرطانها از پا در می آید .

تشخیص بیماری

بیماری ایدز تمامی دستگاههای بدن را گرفتار می كند. با تشخیص به موقع و بجا و بدنبال آن با بكار بستن در مانهای نگه دارنده و مراقبتهای صحیح می توان تا حد قابل توجهی از مشكلات بیمار كاست و شرایط مناسبتری را برای زندگی وی فراهم نود.

درمان

متاسفانه بیماری ایدز درمان قطعی ندارد . برای عفونتهای فرصت طلب و سرطانها می توان درمانهای لازم را بكار برد و با داروهای مخصوص دستگاه دفاعی بدن را تقویت نمود . تاكنون واكسن موثری برای جلوگیری از بیماری پیدا نشده است.

راههای پیشگیری

چون بیماری واكسن و درمان موثری ندارد و آلودگی به ویروس ایدز نهایتاً به بیماری ایدز منتهی میشود كه كشنده است ، بنابر این تنها راه مبارزه ، بكاربردن روشهای پیشگیری از آلودگی است كه عباتند از:

پای بند به اصول اخلاقی و خانوادگی پس از ازدواج،

 

با كنترل خون و فراورده های خونی،احتمال سرایت آلودگی از این راه بسیار کم می شود.

اجتناب از استفاده مجدد از سرنگهای یك بار مصرف و عدم استفاده از سرنگهای مشترك.

دوشنبه 20/8/1387 - 15:31
بیماری ها
تغذیه مكمل ها و آن چه كه باید بدانیم

سلامتی، با ارزش ترین داشته ما در زندگی است كه همه ما از هرگامی كه برای حفظ و ارتقای آن برداشته می شود، استقبال می كنیم و از هر عاملی كه آن را در معرض خطر قرار  دهد، می پرهیزیم. در یك صد سال اخیر موضوعی كه بیش از گذشته مورد اهتمام متخصصان و كارشناسان قرار گرفته است، توجه بیشتر به بحث تغذیه است. در واقع، گویی راز سلامتی و شادابی انسان در تغذیه سالم نهفته شده است. اما آیا در مورد تغذیه درست و رژیم غذایی مناسب وضعیت بدنمان چیزی می دانیم؟ آیا می دانیم اهمیت تغذیه مناسب در سلامت جسمی و روانی مان تا چه اندازه است؟ آیا از شرایط فیزیولوژیك بدنمان اطلاع  داریم؟ همه ما شرایط فیزیولوژیك خاص و استرس های مخصوص به خود داریم.و در هر مرحله از زندگی (نوزادی، كودكی، نوجوانی و پیری) نیازهای تغذیه ای بدن ما متفاوت است. بارداری، زایمان، شیردهی، فشارهای روحی و ... تغییراتی بر بدن ما تحمیل می كند كه نیازهای ما را تغییر می دهد. بدن ما در مراحلی از زندگی نیاز بیشتری به یك ویتامین خاص دارد و در مرحله دیگر به یك عنصر معدنی خاص، بیشتر نیازمند است ولی از كجا بدانیم نیاز ما چیست و با چه ماده غذایی تامین می شود؟ علم تغذیه و تحقیقات بسیاری كه در این زمینه صورت گرفته است، می تواند به ما كمك كند تا به نیازهای بدنمان واقف شویم و با رعایت یك رژیم غذایی مناسب در بهترین وضعیت سلامت قرار گیریم.

 

؛تغذیه و سلامتی بدن
سلامت غذا و موادغذایی، رژیم های غذایی برای بیماری های خاص به ویژه بیماری های قلب و عروق، رژیم های غذایی مناسب برای كنترل وزن، چگونگی كم كردن وزن بدون آن كه به سلامت بدنمان لطمه ای وارد شود و ... مطالبی هستند كه می توانند اطلاعات ما را در زمینه  تغذیه افزایش دهند.

 

سعید اویس، دبیر اجرایی اتحادیه واردكنندگان مكمل های غذایی و رژیمی در كشور، به ما می گوید: همان طور كه می دانیم نیروهای حیاتی و اصلی ما به وسیله مواد مغذی، معدنی و طبیعی پشتیبانی می شوند. بدن انسان قادر به ساخت برخی از این مواد است و مواد حیاتی دیگر از طبیعت و محیط اطراف زندگی تامین می شود. در نتیجه تغذیه مناسب و سالم می تواند سلامتی انسان را بازگرداند و از آن به خوبی محافظت كند. همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت كند، عمر را طولانی تر گرداند، اندام و رخساره آدمی را بهبود بخشد و نشاط و طراوت را تا سال ها در ما نگه دارد، اما اغلب مقدار مواد مورد نیاز روزانه بدن مانند ویتامین ها و موادمعدنی به درستی در برنامه  غذایی ما قرار نمی گیرد و كمبود مواد آلی در تغذیه روزانه می تواند باعث پایین آمدن توان جسمانی و فكری شود و سلامت ما را به سوی چند بیماری خطرناك بكشاند. محیط زیست نامساعد و نامطلوب، استرس ها و ترس های همیشگی، عادت های زیان بخش و پرگزند و حال و روز این جسم خسته از كار روزانه همه و همه سلامتی ما را هر روز تهدید می كنند.

؛تغذیه و غذاهای فرآوری شده
دبیر اجرایی اتحادیه واردكنندگان مكمل های غذایی و رژیمی در ادامه می گوید: متاسفانه امروزه غذاهای فرآوری شده، سریع و بدون محتوای غذایی به آسانی در دسترس قرار می گیرند. جعبه آب نبات های رنگی و جذاب، نوشابه های حاوی شیرین كننده های مختلف و اسنك های پرروغن و نمك در دبستان ها و دبیرستان ها مورد توجه كودكان و نوجوانان است. به نظر می رسد تهیه كنندگان تنقلات عاری از موادمغذی حضور خود را در هر جایی كه امكان حضور كودكان فراهم است، به نمایش می گذارند.در این میان والدینی كه ضرورت مقابله با این روند مخرب را دریافته اند، به دنبال راه حلی مناسب برای رساندن ریزمغذی ها (مولتی ویتامین ها و موادمعدنی) هستند. یك  راه  مناسب، استفاده از مكمل های مولتی ویتامین است كه بسیاری از آن ها مناسب با ذوق و سلیقه كودكان تهیه شده است. مولتی ویتامین هایی غنی و استثنایی كه علاوه بر رساندن ریز مغذی های لازم به كودكان، به واسطه مواد خاص  و طبیعی خود در تقویت سیستم ایمنی نیز موثر هستند.

 

 

؛تغذیه و رژیم های غذایی
به طور قطع بهترین راه تامین احتیاجات بدن، مراجعه آدمی به طبیعت است. طبیعت، هر آن چه را كه بدن برای استمرار حیات خود به آن نیاز دارد، در خود جای داده است. براساس تحقیقات، بسیاری از مردم ایران از سو ء تغذیه پنهان یا آشكار رنج می برند. علت اصلی این سوء تغذیه نوع رژیم غذایی افراد است، چرا كه مشغله زیاد افراد را از رسیدگی به سلامت خود بازمی دارد. تقریبا بیشتر افراد آن گونه كه باید به تغذیه خود اهمیت نمی دهند و هر آن چه كه مصرف  می كنند، ارزش تغذیه ای بالایی ندارد.اویس در ارتباط با بی توجهی به تغذیه می گوید: بی توجهی به تغذیه می تواند عوارض جبران ناپذیری برای جامعه به بار آورد و ارتقای سطح سواد تغذیه جامعه، امروزه به عنوان یكی از محوری ترین برنامه های سلامت مورد توجه همگان است. خوشبختانه این مسئله در سند چشم انداز ٢٠ ساله جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته و قانون گذار در ماده ٨٤ قانون توسعه چهارم، دولت را موظف به تشكیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، به منظور نهادینه كردن مدیریت، سیاست گذاری، ارزشیابی و هماهنگی در امنیت غذا و تغذیه كشور، تامین سبد مطلوب غذایی و كاهش بیماری های ناشی از سو ء  تغذیه كرده است.موفقیت در زمینه سازگار كردن شیوه و فرهنگ تغذیه نیازمند ارتباط، تعامل و اجرای مشترك از سوی بخش های مختلف است و در این باره ارتقای سطح آگاهی سیاست گذاران ملی، سالم سازی تولید، نگهداری، فرآوری، توزیع و مصرف مواد غذایی، هدفمند كردن یارانه های غذایی، ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه و حركت در جهت دسترسی آحاد جامعه به سبد غذایی مطلوب، می تواند به عنوان برنامه راهبردی مورد توجه قرار گیرد.یكی از كمبودهای اصلی ریزمغذی ها در گذشته ید بوده است كه خوشبختانه با روندی كه وزارت بهداشت و درمان در این زمینه در پیش گرفت، تقریبا در خصوص كمبود ید معضل و بحرانی نداریم.كمبود روی و آهن نیز از عوامل دیگر ابتلا به سوء تغذیه است كه باید راهكاری برای این مشكل نیز در نظر گرفت. همچنین ٥٠ درصد زنان ایرانی از كم خونی و سوء تغذیه رنج می برند كه به صورت آشكار و گاه پنهان است. نتایج بررسی ها حاكی از آن است كه علاوه بر سه ریزمغذی آهن، ید و ویتامین A، كمبود ریزمغذی های دیگر از جمله كلسیم، ویتامین B2، ویتامین D و روی نیز در كشور شایع است.

 

 

؛تغذیه و نبود ریزمغذی ها
این مسئول در ادامه می افزاید: همه می دانیم كمبود ریزمغذی ها موجب افزایش سوء تغذیه، افزایش مرگ و میر و ابتلا به بیماری ها به علت ضعف سیستم ایمنی بدن، ناتوانی جسمی، كاهش بهره هوشی، كاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی، تغییرات رفتاری به صورت بی حوصلگی، بی تفاوتی و انزواطلبی می شود.یكی از روش های مقابله با سوء تغذیه كه در تمام دنیا به خصوص كشورهای صنعتی مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از مكمل های غذایی است.مشاهدات علمی مختلف نشان داده است مكمل های رژیمی، اثرات بسیار سودمندی روی سلامت فرد دارند. به عنوان مثال محققان معتقدند در هفته های اول بارداری مصرف مكمل اسیدفولیك می تواند اثرات مثبتی در تامین سلامت جنین داشته باشد. مصرف مكمل های غذایی، تضمینی برای تامین كامل مواد مغذی مورد نیاز بدن است. به عنوان مثال پزشكان مصرف مكمل های غذایی را برای سالمندان توصیه می كنند. یكی از علل این امر، خستگی های مزمن ناشی از كمبود آهن است. همچنین به علت كمبود ویتامین D بین افراد مسن، مصرف مكمل ویتامین D نیز توصیه می شود. مصرف مكمل های رژیمی به علل مختلف از جمله كاهش وزن تا كنترل درد، می تواند مفید باشد.اما آن چه از اهمیت وافری برخوردار است، این است كه به هیچ عنوان نمی توان بدون مشاوره با پزشك و متخصص مربوطه نسبت به تهیه و مصرف این قبیل فرآورده ها اقدام كرد. درست است كه راز سلامتی و نشاط در تغذیه كامل نهفته است و تامین كافی ویتامین ها و ریزمغذی ها و مواد معدنی، كلید تندرستی و شادابی بشر است، لیكن باید به این نكته توجه داشت كه این تشخیص پزشك است كه تعیین می كند بدن فرد به كدام مكمل غذایی و به چه مقدار و با چه درصدی نیاز دارد. از سوی دیگر نحوه تهیه و تامین این مكمل هاست كه حتما باید از طریق مجاری مجاز، تایید شود و تحت نظارت صورت گیرد. متاسفانه چندی است شاهد بروز پدیده قاچاق مكمل ها در كشور هستیم به منظور اطمینان از صحت و سلامت و اصالت مكمل های غذایی، این فرآورده ها را باید از داروخانه تهیه كرد. مردم به واسطه اهمیتی كه برای سلامت، تندرستی و شادابی خویش قائل هستند، نباید به سوی فرآورده هایی كه به صورت قاچاق و بدون نظارت وزارت بهداشت وارد كشور می شود، بروند و هنگام تهیه این محصولات باید به برچسب فارسی آن ها كه دربردارنده نام شركت تولیدكننده و واردكننده و شماره مجوز وزارت بهداشت است، دقت كنند تا ابهام های موجود كاملا از بین برود و افراد با اطمینان از این كه یك مكمل به تایید وزارت بهداشت رسیده است، بتوانند بدون هرگونه نگرانی، آن را با نظر پزشك مصرف كنند.البته در این ارتباط شاهد تلاش های بی وقفه وزارت بهداشت بوده ایم كه منجر به دستاوردهای بزرگی در كشور شده است، لیكن راه رسیدن به توسعه سلامت در كشور همچنان طولانی است و این موضوع مستلزم تلاش بیشتر، سرمایه گذاری هدفمند و سیاست گذاری دقیق برای افزایش سطح آگاهی عموم جامعه از مولفه های موثر بر سلامت به خصوص در حوزه سواد تغذیه ای است.

 

دوشنبه 20/8/1387 - 15:29
بیماری ها
آنچه راجع به وبا باید بدانیم

زمینه‌ساز‏‎ همیشه‌‏‎ جنگ‌ ، ‏‎ براثر‏‎ انسانی‌‏‎ جمعیت‌های‌‏‎ آوارگی‌‏‎
جهان‌‏‎ گوناگون‌‏‎ مناطق‌‏‎ در‏‎ وبا‏‎ بیماری‌‏‎ شدن‌‏‎ همه‌گیر‏‎ بروزو‏‎
است‌‏‎ بوده‌‏‎
ادبیات‌‏‎ حوزه‌‏‎ در‏‎ "وبا‏‎" كابوس‌‏‎
كهن‌ ، ‏‎ دوران‌‏‎ از‏‎ "وبا‏‎" ‏‎
.است‌‏‎ افكنده‌‏‎ انسانی‌‏‎ نسل‌های‌‏‎ زندگی‌‏‎ بر‏‎ را‏‎ خود‏‎ سایه‌وهمناك‌‏‎
بی‌شماری‌‏‎ قربانیان‌‏‎ تاریخ‌ ، ‏‎ از‏‎ دوره‌هایی‌‏‎ در‏‎ "وبا‏‎" طغیان‌‏‎
و‏‎ قصه‌‏‎ و‏‎ شعر‏‎ حوزه‌‏‎ تا‏‎ بیماری‌ ، ‏‎ این‌‏‎ از‏‎ هراس‌‏‎ و‏‎ گذاشته‌‏‎ برجای‌‏‎
شاعران‌‏‎ اشعار‏‎ از‏‎ نمونه‌هایی‌‏‎.‎است‌‏‎ كشیده‌‏‎ دامن‌‏‎ ادبیات‌ملت‌ها‏‎
نمادین‌‏‎ صورت‌‏‎ به‌‏‎ وبا ، ‏‎ خطر‏‎ آنها‏‎ در‏‎ گونه‌ای‌‏‎ به‌‏‎ كه‌‏‎ ایرانی‌را‏‎
شده‌بود ، ‏‎ مطرح‌‏‎
آثار‏‎ از‏‎ یكی‌‏‎ بر‏‎ "وبایی‌‏‎ سال‌های‌‏‎ عشق‌‏‎" كه‌نام‌‏‎ بدانید‏‎ بدنیست‌‏‎
لاتین‌‏‎ آمریكای‌‏‎ بزرگ‌‏‎ نویسنده‌‏‎ "ماركز‏‎ گابریل‌گارسیا‏‎" معروف‌‏‎
وبا ، ‏‎ زنجیره‌‏‎ كه‌‏‎ است‌‏‎ واقعیت‌‏‎ این‌‏‎ ونمایانگر‏‎ است‌‏‎ شده‌‏‎ ماندگار‏‎
و‏‎ است‌‏‎ گرفته‌‏‎ قربانی‌‏‎ ما‏‎ مسكونی‌‏‎ كره‌‏‎ باطل‌در‏‎ دور‏‎ یك‌‏‎ صورت‌‏‎ به‌‏‎
بشر‏‎ سلامتی‌‏‎ دشمنان‌‏‎ صدر‏‎ در‏‎ همچنان‌‏‎ ویكم‌ ، ‏‎ بیست‌‏‎ سده‌‏‎ آستانه‌‏‎ در‏‎
خود‏‎ تلاش‌های‌‏‎ بهداشت‌ ، ‏‎ جهانی‌‏‎ سازمان‌‏‎ همین‌دلیل‌‏‎ به‌‏‎.‎دارد‏‎ قرار‏‎
با‏‎ تا‏‎ ;است‌‏‎ گرفته‌‏‎ كار‏‎ به‌‏‎ این‌زنجیره‌‏‎ گسستن‌‏‎ برای‌‏‎ را‏‎
این‌‏‎ ریشه‌كنی‌‏‎ و‏‎ مهار‏‎ راه‌‏‎ باخیز ، ‏‎ و‏‎ مناطق‌‏‎ تدریجی‌‏‎ ایمن‌سازی‌‏‎
.كند‏‎ راهموار‏‎ بشر‏‎ تاریخ‌‏‎ مرگبار‏‎ بیماری‌‏‎
"وبا‏‎" زنجیره‌‏‎ قطع‌‏‎ برای‌‏‎ جهانی‌‏‎ تلاش‌‏‎
اردیبهشت‌‏‎ در‏‎ ایران‌‏‎ در‏‎ و‏‎ سال‌‏‎ مساعد‏‎ فصل‌‏‎ در‏‎ وبا‏‎ بیماری‌‏‎
بیماری‌‏‎ شیوع‌‏‎ منحنی‌‏‎ و‏‎ می‌كند‏‎ پیدا‏‎ شیوع‌‏‎ و‏‎ بروز‏‎ امكان‌‏‎ ماه‌‏‎
دامنه‌‏‎ پاییز‏‎ رسیدن‌‏‎ فرا‏‎ با‏‎ و‏‎ می‌گیرد‏‎ اوج‌‏‎ تابستان‌‏‎ در‏‎
.می‌رسد‏‎ صفر‏‎ به‌‏‎ آذر‏‎ ماه‌‏‎ در‏‎ و‏‎ یافته‌‏‎ كاهش‌‏‎ بیماری‌‏‎ انتشار‏‎
بیماری‌‏‎ شیوع‌‏‎ پایان‌‏‎‏‎
نیست‌ ، ‏‎ آن‌‏‎ میكروب‏‎ نابودی‌‏‎ منزله‌‏‎ به‌‏‎ پاییز‏‎ میانی‌‏‎ ماه‌‏‎ در‏
از‏‎ معینی‌‏‎ درجات‌‏‎ تا‏‎ شد‏‎ اشاره‌‏‎ كه‌‏‎ همانطور‏‎ میكروبها‏‎ بلكه‌‏‎
بعد‏‎ سال‌‏‎ بهار‏‎ در‏‎ و‏‎ می‌مانند‏‎ زنده‌‏‎ زمستان‌‏‎ در‏‎ نیز‏‎ سرما‏‎
بنابر‏‎.‎می‌شود‏‎ سرگرفته‌‏‎ از‏‎ بیماری‌‏‎ شیوع‌‏‎ بروزو‏‎ چرخه‌‏‎ دوباره‌‏‎
در‏‎ مهمی‌‏‎ نقش‌‏‎ می‌تواند‏‎ زمینه‌ها‏‎ درتمام‌‏‎ بهداشت‌‏‎ رعایت‌‏‎ این‌‏‎
.داشته‌باشد‏‎ بیماری‌‏‎ این‌‏‎ مهار‏‎بیماری‌‏‎ نشانه‌های‌‏‎
نشانه های بیماری

نشانه‌های‌‏‎ از‏‎ استفراغ‌‏‎ و‏‎ اسهال‏‎
سفید‏‎ رشته‌های‌‏‎ گاهی‌‏‎ وبایی‌‏‎ اسهال‌‏‎ در‏‎.‎است‌‏‎ التور‏‎ وبای‌‏‎ بیماری‌‏‎
خونی‌‏‎ اسهال‌‏‎ وجه‌‏‎ هیچ‌‏‎ به‌‏‎ اسهال‌‏‎ نوع‌‏‎ این‌‏‎.می‌شود‏‎ دیده‌‏‎ نیز‏‎
.است‌‏‎ متوسط‏‎ و‏‎ خفیف‌‏‎ حد‏‎ در‏‎ بیماری‌‏‎ موارد‏‎ بسیاری‌‏‎ در‏‎ و‏‎ نیست‌‏‎
مدفوع‌‏‎ و‏‎ ندارد‏‎ شكم‌‏‎ درد‏‎ بیمار‏‎ شدید‏‎ بیماری‌‏‎ عارض‌شدن‌‏‎ صورت‌‏‎ در‏‎
بیمار‏‎ ساعت‌‏‎ چند‏‎ ظرف‌‏‎ اسهال‌‏‎ گرفتن‌‏‎ شدت‌‏‎ با‏‎.جاری‌است‌‏‎ و‏‎ آبكی‌‏‎
رسانده‌‏‎ درمانی‌‏‎ مركز‏‎ یك‌‏‎ به‌‏‎ موقع‌‏‎ به‌‏‎ اگر‏‎ می‌رودو‏‎ اغماء‏‎ به‌‏‎
آب‏‎ شدید‏‎ كاهش‌‏‎ این‌‏‎ بنابر‏‎.‎می‌دهد‏‎ ازدست‌‏‎ را‏‎ خود‏‎ جان‌‏‎ نشود ، ‏‎
مشاهده‌‏‎ محض‌‏‎ به‌‏‎ افراد‏‎.‎است‌‏‎ بیمارالتور‏‎ مرگ‌‏‎ اصلی‌‏‎ علت‌‏‎ بدن‌‏‎
مراجعه‌‏‎ بیمارستانی‌‏‎ و‏‎ مركزبهداشتی‌‏‎ به‌‏‎ باید‏‎ نشانه‌ها‏‎ این‌‏‎
.شوند‏‎ بستری‌‏‎ (‎متوسط‏‎ صورت‌نوع‌‏‎ در‏‎)‎ آزمایش‌‏‎ دادن‌‏‎ با‏‎ و‏‎ كنند‏‎

بیماری‌‏‎ انتقال‌‏‎ چرخه‌‏‎
وبای‌‏‎ بیماری‌‏‎ در‏‎ فرد‏‎ به‌‏‎ فرد‏‎ انتقال‌‏‎ ‌‏‎
یا‏‎ و‏‎ ایدز‏‎ مثل‌‏‎ التور‏‎ بیمار‏‎ به‌‏‎ زدن‌‏‎ دست‌‏‎ و‏‎ ندارد‏‎ وجود‏‎ التور‏‎
.نمی‌یابد‏‎ انتقال‌‏‎ طریق‌‏‎ این‌‏‎ از‏‎ بیماری‌‏‎ و‏‎ ندارد‏‎ هپاتیت‌اشكالی‌‏‎
فرد‏‎ مدفوع‌‏‎ ازطریق‌‏‎ بیماری‌‏‎ این‌‏‎ انتقال‌‏‎ احتمال‌‏‎ تنهاراه‌‏‎
.مبتلامی‌باشد‏‎
و‏‎ تشنگی‌‏‎ رفع‌‏‎ برای‌‏‎ گرما‏‎ فصل‌‏‎ در‏‎ به‌ویژه‌‏‎ آلوده‌‏‎ آشامیدن‌آبهای‌‏‎
میوه‌ها ، ‏‎ شستشوی‌‏‎ برای‌‏‎ درختان‌‏‎ آبیاری‌‏‎ آبهای‌‏‎ از‏‎ یااستفاده‌‏‎
یخ‌‏‎ مصرف‌‏‎ و‏‎ بستنی‌‏‎ دستفروشان‌ ، ‏‎ توسط‏‎ خام‌‏‎ خوراكی‌های‌‏‎ خریدانواع‌‏‎
را‏‎ اسهالی‌‏‎ و‏‎ روده‌ای‌‏‎ بیماریهای‌‏‎ میكروب‏‎ انتقال‌‏‎ آلوده‌امكان‌‏‎
جلوگیری‌‏‎ برای‌‏‎ ناخن‌ها‏‎ مرتب‏‎ كردن‌‏‎ كوتاه‌‏‎ بنابراین‌‏‎شدت‌می‌دهد‏‎
صابون‌‏‎ با‏‎ دست‌ها‏‎ شست‌وشوی‌‏‎ و‏‎ آنها‏‎ زیر‏‎ در‏‎ آلودگی‌‏‎ ازتجمع‌‏‎
آب‏‎ با‏‎ سبزیجات‌‏‎ و‏‎ كاهو‏‎ سازی‌‏‎ سالم‌‏‎ توالت‌ ، ‏‎ از‏‎ پس‌‏‎ به‌طورمرتب‏‎
شیر‏‎ و‏‎ مایع‌‏‎ كشك‌‏‎ جوشاندن‌‏‎ ضدعفونی‌كننده‌ ، ‏‎ ومواد‏‎ سالم‌‏‎
چرخه‌‏‎ این‌‏‎ می‌تواند‏‎ زباله‌ها‏‎ مناسب‏‎ نشده‌ ، دفع‌‏‎ پاستوریزه‌‏‎
.كند‏‎ متوقف‌‏‎ را‏‎ انتقال‌‏‎
پزشك‌‏‎ تا‏‎ دربان‌‏‎ از‏‎ درمانی‌‏‎ مركز‏‎ یك‌‏‎ كاركنان‌‏‎ و‏‎ مسئولان‌‏‎ آشنایی‌‏‎
وبای‌‏‎ حاد‏‎ بیمار‏‎ یك‌‏‎ به‌موقع‌‏‎ نجات‌‏‎ و‏‎ درمان‌‏‎ در‏‎ می‌تواند‏‎ معالج‌‏‎
.شود‏‎ واقع‌‏‎ موثر‏‎ التور‏‎

 جهانی‌‏‎ بهداشت‌‏‎ سازمان‌‏‎ به‌‏‎ ساعت‌‏‎ ظرف‌ 48‏‎ باید بیماری‌  ، ‏‎
سازمان‌‏‎ به‌‏‎ اطلاع‌رسانی‌‏‎ روند‏‎ متاسفانه‌‏‎ اما‏‎.شود‏‎ داده‌‏‎ اطلاع‌‏‎
این‌‏‎ دلیل‌‏‎.‎نمی‌شود‏‎ رعایت‌‏‎ كشورها‏‎ جهانی‌ ، اكنون‌توسط‏‎ بهداشت‌‏‎
درگیر‏‎ كشور‏‎ با‏‎ اقتصادی‌‏‎ و‏‎ سیاسی‌‏‎ برخوردهای‌نامناسب‏‎ نیز‏‎ مورد‏‎
تحریم‌‏‎ ترس‌‏‎ از‏‎ كشورها‏‎ جهت‌‏‎ به‌همین‌‏‎است‌‏‎ بیماریها‏‎ نوع‌‏‎ این‌‏‎
.ندهند‏‎ گزارش‌‏‎ را‏‎ موارد‏‎ نوع‌‏‎ این‌‏‎ می‌دهند‏‎ ترجیح‌‏‎ اقتصادی‌‏‎

دوشنبه 20/8/1387 - 15:26
بیماری ها

قوانین طلائی کاهش وزن

یک شیوه عالی برای شروع هرگونه رژیم لاغری یک سم زدائی سریع است به این صورت : صبحانه (سالادمیوه رادرآب سیب باشعله ملایم گرم کنیدوباماست میل کنید) نهار(تن ماهی) شام (سبزیجات بخارپزهمراه برنج سبوس دار)تنقلات (تخمه آفتابگردان یاکدو)آیاتصورمیکنید که لاغرشدن توام باتغییرات بسیارعظیم درزندگی شماهمراه است اصلا چنین نیست فقط با بکاربست قوانین زیرمیتوانیدنتایج مطلوب راکسب کنید  ۱)مصرف موادغذائی سرخشده -پرچرب-وشیرین رابه حداقل برسانید ۲)تامیتوانیدمیوه وسبزیجات بخورید ۳)گونه های کم چرب موادغذائی راانتخاب کنیدمثلا یک قاشق چایخوری سس مایونزحاوی۲۲۸کالری ونوع کم چرب تنها۹۵کالری انرژی دارد ۴)به جای سرخ کردن موادآنهارابپزیدمثلا ماهی سرخ شده۶۲درصددرحالی که نوع کباب شده آن تنها۷درصدچربی دارد ۵)ازنظرجسمانی هرروزفعالترازروزقبل باشید ۶)استفاده ازداروهای لاغری موردتائیید ۷)ازتفریحا تعطیلات اخرهفته نهایت استفاده راببرید8)زمانی که به هردلیلی مثلا رفع خستگی-فشارواسترس-ویاهرچیزدیگربه طرف موادغذائی میرویدازخودبپرسیدکه آیاواقعاگرسنه هستیداگرگرسنه نیستیدخودرا به کارهای دیگرمشغول کنید ۹)مهم نیست چقدروزن خودراکم کرده ایداگرحالت بدنتان نادرست باشدهرگزخوش اندام به نظرنمیرسید اگربتوانیدحالت بدنتان رااصلاح کنیدتنهادرعرض چندثانیه چندکیلولاغرترقدبلندتربااعتمادبه نفس تروجسورترخواهیدشد پس همواره پشت وکمرتان راراست نگه داریدشانهایتان رابه طرف عقب ببریدسرتان رابالا وشکمتان رابه سمت داخل فروببرید اگر به طوردائم شکم راداخل نگه دارید شکمتان بطورطبیعی صاف ومتناسب خواهدشد پس زمان تماشای تلوزیون-انتظاردرصف-آشپزی وغیره به فکروضعیت مناسب بدن خودباشید ۱۰)به یادداشته باشیدکه اگربخواهیدسرسختانه رژیم خودرادنبال کنیدوتمام مدت عالی وبی عیب به نظربرسیدخیلی زودخسته ودچارسرخوردگی وعذاب وجدان خواهیدشد.یک برنامه غذائی سالم وآسان برای خودتان تثبیت کنیدوحداقل به میزان۸۰درصدبه آن پایبندباشید.
دوشنبه 20/8/1387 - 14:31
شعر و قطعات ادبی
کریم خان زند  

 

 روزی مردی رو به دربار خان زند می آورد و با ناله و فریاد می خواهد كه كریمخان را فورا ملاقات كند. سربازان مانع ورودش می شوند.. خان زند در حال كشیدن قلیان ناله و فریاد مردی را می شنود و می پرسد ماجرا چیست؟ پس از گزارش سربازان به خان خان بزرگوار زند دستور می دهد كه مرد را به حضورش ببرند.مرد به حضور خان می رسد. خان از وی می پرسد كه چه شده مرد كه چنین ناله و فریاد می كنی؟ مرد با درشتی می گوید همه امولم را دزد برده و الان هیچ در بساط ندارم. خان می پرسد وقتی اموالت به سرقت میرفت تو كجا بودی؟ مرد می گوید من خوابیده بودم. خان می گوید خب چرا خوابیدی كه مالت را ببرند؟

 

مرد در این لحظه پاسخی می دهد كه فقط مردی آزاده عادل و دمكرات چون كریمخان تحمل و توان شنیدنش را دارد. مرد می گوید من خوابیده بودم چون فكر می كردم تو بیداری!!!

 

خان بزرگوار زند لحظه ای سكوت می كند و سپس دستور می دهد خسارتش از خزانه جبران كنند. و در آخر می گوید این مرد راست می گوید ما باید بیدار باشیم.

دوشنبه 20/8/1387 - 14:27
دانستنی های علمی
ادیسون در سنین پیری پس از كشف لامپ، یكی از ثروتمندان آمریكا به شمار میرفت و درآمد سرشارش را تمام و كمال در آزمایشگاه مجهزش كه ساختمان بزرگی بود هزینه می كرد...

 

این آزمایشگاه، بزرگترین عشق پیرمرد بود . هر روز اختراعی جدید در آن شكل می گرفت تا آماده بهینه سازی و ورود به بازار شود .

 

در همین روزها بود كه نیمه های شب از اداره آتش نشانی به پسر ادیسون اطلاع دادند، آزمایشگاه پدرش در آتش می سوزد و حقیقتا كاری از دست كسی بر نمی آید و تمام تلاش ماموان فقط برای جلوگیری از گسترش آتش به سایر ساختمانها است!

 

آنها تقاضا داشتند كه موضوع به نحو قابل قبولی به اطلاع پیرمرد رسانده شود...

 

پسر با خود اندیشید كه احتمالا پیرمرد با شنیدن این خبر سكته می كند و لذا از بیدار كردن او منصرف شد و خودش را به محل حادثه رساند و با کمال تعجب دید كه پیرمرد در مقابل ساختمان آزمایشگاه روی یك صندلی نشسته است و سوختن حاصل تمام عمرش را نظاره می كند!!!

 

پسر تصمیم گرفت جلو نرود و پدر را آزار ندهد. او می اندیشید كه پدر در بدترین شرایط عمرش بسر می برد.  

 

ناگهان پدر سرش را برگرداند و پسر را دید و با صدای بلند و سر شار از شادی گفت: پسر تو اینجایی ؟ می بینی چقدر زیباست؟!!   رنگ آمیزی شعله ها را می بینی؟!! حیرت آور است!!!

 

من فكر می كنم كه آن شعله های بنفش به علت سوختن گوگرد در كنار فسفر به وجود آمده است! وای! خدای من، خیلی زیباست! كاش مادرت هم اینجا بود و این منظره زیبا را می دید. كمتر كسی در طول عمرش امكان دیدن چنین منظره زیبایی را خواهد داشت! نظر تو چیست پسرم؟!!  

 

پسر حیران و گیج جواب داد: پدر تمام زندگیت در آتش می سوزد و تو از زیبایی رنگ شعله ها صحبت می كنی؟!!!!!!

 

چطور میتوانی؟! من تمام بدنم می لرزد و تو خونسرد نشسته ای؟!

 

پدر گفت: پسرم از دست من و تو كه كاری بر نمی آید. مامورین هم كه تمام تلاششان را می كنند. در این لحظه بهترین كار لذت بردن از منظره ایست كه دیگر تكرار نخواهد شد...!

 

در مورد آزمایشگاه و باز سازی یا نو سازی آن فردا فكر می كنیم! الآن موقع این كار نیست! به شعله های زیبا نگاه كن كه دیگر چنین امكانی را نخواهی داشت!!!

 

توماس آلوا ادیسون سال بعد مجددا در آزمایشگاه جدیدش مشغول كار بود و همان سال یكی از بزرگترین اختراع بشریت یعنی ضبط صدا را تقدیم جهانیان نمود. آری او گرامافون را درست یك سال پس از آن واقعه اختراع کرد...

 

روحش شاد
دوشنبه 20/8/1387 - 14:26
ادبی هنری
اوج بخشندگی

 

 

 

حاتم را پرسیدند كه :« هرگز از خود كریمتر دیدی؟»

 

گفت : بلی، روزی در خانه غلامی یتیم فرودآمدم و وی ده گوسفند داشت. فی الحال یك گوسفند بكشت و بپخت وپیش من آورد. مرا قطعه ای از آن خوش آمد ، بخوردم .

 

 گفتم : « والله این بسی خوش بود.»

 

غلام بیرون رفت ویك یك گوسفند را می كشت وآن موضع را (آن قسمت ) را می پخت وپیش من می آورد. و من ازاین موضوع آگاهی نداشتم.چون بیرون آمدم كه سوار شوم دیدم كه بیرون خانه خون بسیار ریخته است.

 

 پرسیدم كه این چیست؟

 

گفتند : وی (غلام) همه گوسفندان خود را بكشت (سربرید) .

 

وی را ملامت كردم كه : چرا چنین كردی؟

 

گفت : سبحان الله ترا چیزی خوش آید كه من مالك آن باشم و در آن بخیلی كنم؟

 

پس حاتم را پرسیدندكه :« تو در مقابله آن چه دادی؟»

 

گفت : « سیصد شتر سرخ موی و پانصد گوسفند.»

 

گفتند : « پس تو كریمتر از او باشی! »

 

گفت : « هیهات ! وی هرچه داشت داده است و من آز آن چه داشتم و   از بسیاری ؛ اندكی بیش ندادم.»

 

بهارستان جامی

دوشنبه 20/8/1387 - 14:20
ادبی هنری

 

 

 

استاد مقابل کلاس فلسفه خود ایستاد و چند شیء رو روی میز گذاشت. وقتی کلاس شروع شد، بدون هیچ کلمه ای، یک شیشه ی خالی بسیار بزرگ رو برداشت و شروع به پر کردن آن با چند توپ گلف کرد. بعد از شاگردان خود پرسید که آیا این ظرف پر است؟ و همه موافقت کردند.

 

سپس استاد ظرفی از سنگریزه برداشت و آنها رو به داخل شیشه ریخت و شیشه رو به آرامی تکان داد. سنگریزه ها در بین مناطق باز بین توپهای گلف قرار گرفتند؛ و سپس دوباره از دانشجویان پرسید که آیا ظرف پر است؟ و باز همگی موافقت کردند.

 

بعد دوباره استاد ظرفی از ماسه را برداشت و داخل شیشه ریخت؛ و خوب البته، ماسه ها همه جاهای خالی رو پر کردند. او یکبار دیگر پرسید که آیا ظرف پر است و دانشجویان یکصدا گفتند: "بله"

 

استاد دو فنجان پر از قهوه از زیر میز برداشت و روی همه محتویات داخل شیشه خالی کرد. "در حقیقت دارم جاهای خالی بین ماسه ها رو پر می کنم!همه دانشجویان خندیدند.

 

در حالی که صدای خنده فرو می نشست، استاد گفت: حالا من می خوام که متوجه این مطلب بشین که این شیشه نمادی از زندگی شماست، توپهای گلف مهمترین چیزها در زندگی شما هستند – خدایتان، خانواده تان، فرزندانتان، سلامتیتان، دوستانتان و مهمترین علایقتان ــ چیزهایی که اگر همه چیزهای دیگر از بین بروند ولی اینها بمانند، باز زندگیتان پای برجا خواهد بود.

 

سنگریزه ها سایر چیزهای قابل اهمیت هستند مثل کارتان، خانه تان و ماشینتان. ماسه ها هم سایر چیزها هستند. مسایل خیلی ساده"..

 

استاد ادامه داد: اگر اول ماسه ها رو در ظرف قرار بدید، دیگر جایی برای سنگریزه ها و توپهای گلف باقی نمی مونه، درست عین زندگیتان. اگر شما همه زمان و انرژیتان رو روی چیزهای ساده و پیش پاافتاده صرف کنید، دیگر جایی و زمانی برای مسایلی که برایتان اهمیت داره باقی نمی مونه. به چیزهایی که برای شاد بودنتان اهمیت داره توجه زیادی کنین، با فرزندانتان بازی کنید، زمانی رو برای چک وب دوستان بگذارید. با دوستان و اطرافیان به بیرون بروید و با اونها خوش بگذرونید.

 

همیشه زمان برای تمیز کردن خانه و تعمیر خرابیها هست.

 

همیشه در دسترس باشید.

 

اول مواظب توپهای گلف باشین، چیزهایی که واقعاً برایتان اهمیت دارند، موارد دارای اهمیت رو مشخص کنین. بقیه چیزها همون ماسه ها هستند".

 

یکی از دانشجویان دستش را بلند کرد و پرسید: پس دو فنجان قهوه چه معنی داشتند؟

 

استاد لبخند زد و گفت: خوشحالم که پرسیدی. این فقط برای این بود که به شما نشون بدم که مهم نیست که زندگیتان چقدر شلوغ و پر مشغله است، همیشه در اون جایی برای صرف دو فنجان قهوه برای با یک دوست هست".

دوشنبه 20/8/1387 - 14:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته