• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3783روز قبل
ازدواج و همسرداری
جام جم آنلاین: آدم‌ها در زندگی شخصی و اجتماعی سلیقه‌های مختلف و گاه متفاوتی دارند؛ سلیقه‌هایی كه نوع و شیوه زندگی ما را تا حد زیادی تعیین می‌كند و بر رفتار ما تاثیر می‌گذارد.

 

همیشه و در همه جا ظاهر ما و آنچه می‌پوشیم برایمان اهمیت دارد و مهم است ولی آنها كه در یك خانه و زیر یك سقف زندگی می‌كنند خوب است به یك نكته توجه جدی داشته باشند.

درست است كه در یك نگاه كلی ظاهر ما همیشه برایمان مهم است، اما به دلایل گوناگون این حساسیت در افراد مختلف، متفاوت و گاهی متناقض به نظر می‌رسد؛ تفاوت‌هایی از این دست بویژه وقتی صحبت از لباسی می‌شود كه در خانه می‌پوشیم خود را بیشتر نشان می‌دهد.

به‌طور معمول در این مورد آقایان حساسیت و دقت خانم‌ها را ندارند. نه این‌كه برای آنها آنچه در خانه بر تن می‌كنند مهم نیست، بلكه آنها براحتی بیشتر از زیبایی اهمیت می‌دهند؛ مخصوصا وقتی كه می‌گویند چهاردیواری، اختیاری. از سوی دیگر بسیاری از خانم‌ها بر این باورند كه زیبایی لباس چه در خانه و چه خارج از خانه مهم‌تر از راحتی آن است.

نكته مهمی كه بر آن تاكید داریم این است كه این اختلاف سلیقه در مورد لباس پوشیدن در چهاردیواری خانه نباید به یك چالش تبدیل شود.

برای درك بهتر این موضوع خوب است همه بپذیریم​ انسان‌ها، چه زن و چه مرد و با هر سلیقه‌ای، زیبایی را دوست دارند و زیبا پوشیدن را هیچ‌گاه انكار نمی‌كنند، اما یكی به رنگی علاقه‌مند است كه دیگری آن را چندان نمی‌پسندد و یكی جنسی را برای لباس خانه‌اش می‌پسندد كه ممكن است همسرش اصلا آن را دوست نداشته باشد.

یادمان باشد در خانواده، مهم‌ترین نكته تاكید بر تفاهم و ایجاد آرامش برای همه افراد خانه است. برای رسیدن به این هدف خوب است یاد بگیریم نظرات خود را با آرامش و احترام برای طرف مقابل بیان كنیم.

خوب است یاد بگیریم از همان آغاز زندگی كم‌كم و بتدریج آنچه را دوست داریم و آنچه را نمی‌پسندیم با همسرمان در میان بگذاریم و خوب است بدانیم در زندگی مشترك هیچ نكته‌ای بی‌اهمیت نیست؛ یكی از این موارد هم لباسی است كه در خانه می‌پوشیم.

همچنین یادمان باشد با احترام به نظرات همسر و سایر افراد خانواده و قدری صبر و گفتن و شنیدن می‌توان به نقاط مشتركی دست یافت؛ جوری كه همه ما از بودن زیر یك سقف لذت ببریم و از دیدن رنگ‌های شاد و زیبایی‌هایی كه الزاما به معنای هزینه كردن زیاد نیست، شاد شویم.

مریم اسدی

سه شنبه 25/7/1391 - 16:46
پوست و مو

خبرگزاری فارس: محققان موفق شدند که ژن مسئول بیماری پوستی کراتودرمای پالمو پلانتار را شناسایی کنند.

خبرگزاری فارس: محققان ژن مسئول بیماری کراتودرمای پالمو پلانتار را شناسایی کردند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه اسکاتز من، پروفسور اروان مک لین از دانشگاه داندی انگلیس و محقق اصلی این تحقیقات گفت: ما فقط به ژن «پی 34» که نقش اصلی در بیماری کراتودرمای پالمو پلانتار دست نیافتیم بلکه همچنین توانستیم شیوه عمکرد آن را بشناسیم.

وی نتایج این تحقیقات را که در نشریه Nature Genetics"منتشر شد، مهم توصیف کرد و افزود: مختل کردن کار ژن باعث رشد سریع سلولهای پوست می‌شود و این وضعیت ایجاد این ضایعات بسیار سخت، ضخیم و دردناک را (در کف دستها و پاها) به همراه می‌آورد که می‌تواند بسیار ناتوان کننده باشد.

پروفسور مک لین گفت: وقتی این ژن به طور طبیعی کار می‌کند؛ پوست به صورت طبیعی رشد می‌کند.

وی ابراز عقیده کرد که این تحقیقات به ایجاد درمانهای بهتر برای بیماری کمک خواهد کرد.

پروفسور مک لین دستیابی به این موفقیت را یک گام رو به جلو و قابل توجه در تشخیص بیماری های پوستی و علل ژنتیکی آنها دانست.

سه شنبه 25/7/1391 - 16:42
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: وقتی ما صدای انفجاری را می‌شنیدیم، فوراً روز زمین می‌خوابیدیم تا ترکشی به ما اصابت نکند، اما شهید هاشمی، هیچ‌گاه از صدای سوت خمپاره و سلاح‌های سنگین هراسی نداشت و این مایه تعجب ما شده بود.

خبرگزاری فارس: این تیرها از جانب خداوند مأمور هستند

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، عراقی‌ها در مراحل اولیه جنگ، سلاح‌های مجهزی داشتند و به هیچ وجه محدودیت تسلیحاتی نداشتند. وجود دریایی از مهمات و اسلحه از جمله توپ‌های خمسه خمسه، به دشمن این امکان را می‌داد که سخاوتمندانه به روی رزمندگان ما آتش بریزید.

هر کس که در خط مقدم خطوط دوم و سوم حرکت می‌کرد، ناچار بود به دلیل انفجار خمپاره، دوربردها و توپ‌های 23 یا 35 ـ که توپ‌های سنگینی هستند ـ دائماً در حال افت و خیز گام بردارد؛ اما آقا سید مجتبی (شهید هاشمی) هیچ‌گاه از صدای سوت خمپاره و سلاح‌های سنگین هراسی نداشت و همانند ما با شنیدن این صداها عکس‌العمل فیزیکی نشان نمی‌داد. 

وقتی ما صدای انفجاری را می‌شنیدیم، فوراً روز زمین می‌خوابیدیم تا ترکشی به ما اصابت نکند، به همین دلیل با تعجب از آقا سید می‌پرسیدیم که شما چرا مثل ما روی زمین نمی‌خوابید؟ ایشان با مزاح و خوشرویی به ما می‌گفت "این تیرها از جانب خداوند مأمور هستند و به خواست خدا به ما اصابت می‌کنند. پس بیهوده به خودتان زحمت ندهید. شما چه راست بروید چه به روی زمین بخزید، تیرها مأمورت خودشان را انجام می‌دهند".

البته این را هم باید بگویم که آقا سید مجتبی همواره به حفظ سلامت بچه‌ها سفارش زیادی داشتند.

راوی: سردار ماشاء‌الله مهمان‌نواز

سه شنبه 25/7/1391 - 16:36
اهل بیت

خبرگزاری فارس: رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث معتقد است: آنچه که بیش از وجهه‌ علمی امام جواد (ع) بر طرف مقابل تأثیر گذاشته و باعث می‌شد مخاطب، شخصیت ایشان را به عنوان امام بپذیرد، خُلق و خوی نیکوی ایشان بود.

خبرگزاری فارس: سیره علمی امام جواد(ع)، الگویی برای آزاد اندیشی

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، حجت‌الاسلام ‌سید محمدکاظم طباطبایی، رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث در جستاری به بررسی سیره علمی حضرت امام جواد (ع) پرداخته است.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص سیره علمی حضرت امام جواد (ع) فرموده‌اند: «امام جواد(ع) اولین کسی بود که به‌طور علنی بحث آزاد را بنیانگذاری کرد. در محضر مأمون عباسی با علما و داعیه‌داران و مدعیان و موجهان درباره دقیق‌ترین مسائل حرف زد و استدلال کرد و حقانیت سخن خود را ثابت کرد. بحث آزاد میراث اسلامی ماست. بحث آزاد در زمان ائمه‌ هدی علیهم‌السلام رایج بوده است و در زمان امام جواد(ع) به وسیله آن امام بزرگوار با آن شکل نظیف انجام گرفته است.»

در زمان امام سجاد(ع) به دلیل خفقان سیاسی، چندان صحبتی از مناظره و مباحثات درون‌دینی و برون‌دینی از ناحیه‌ امامت نبود. در زمان امام حسن و امام حسین علیهما‌السلام نیز این بزرگواران به عنوان شخصیت‌هایی مقدس و نوادگان پیامبر صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم مورد توجه بودند، اما مباحثات علمی با آن‌ها چندان گسترده نبود. فرهنگ عمومی آن زمان نیز این‌قدر سؤال نداشت که بخواهد احتجاج و مناظره کند. احتجاج و مناظره نیاز به فضا دارد و فضای لازم در دوره امامان حسن و حسین علیهما‌السلام پدید نیامده بود. مثلاً حضرت امام حسن(ع) یکی دو مناظره در مجلس معاویه با او و عمرو عاص و دیگران داشت، ولی این مناظره‌ها بیشتر سیاسی بود.

 

آغاز رویکرد جدید در امامت

از دوره‌ امام باقر(ع) یک رویکرد جدیدی را در ناحیه‌ امامت می‌بینیم. به این صورت که امام باقر(ع) فقط به عنوان فردی از خانواده پیامبر اکرم(ص) مد نظر نبود، بلکه به عنوان یک عالم دینی بزرگ نیز مد نظر بود که قدرت پاسخ‌گویی به سؤالات و شبهات متعدد و گوناگون در حوزه‌های متفاوت را دارد. امام صادق(ع) نیز مخصوصاً با توجه به فرصتی که هنگام زوال بنی‌امیه و قدرت‌گرفتن بنی‌عباس پدید آمد، این فضا را نهادینه کردند. خود امام صادق (ع) گاهی اصحاب را به بحث وامی‌داشتند یا این که مناظرات و احتجاجات اصحاب را نقد می‌کردند. در دوران این امام همام علما بحث و احتجاج می‌کردند. حتی غیر مسلمانانی مثل «ابن أبی العوجاء» که ملحد بود، با امام صادق(ع) بحث و مناظره می‌کرد.

در دوره امام رضا (ع) این مناظرات به اوج خود رسید. علتش این بود که خود مأمون -جدای از خباثت‌های سیاسی- انسانی علم‌دوست بود و به مجالس مناظره اهمیت می‌داد. در حوزه خراسان، آن دو سالی که امام رضا (ع) در خراسان بودند، مناظرات بسیار متفاوتی است. مناظرات امام رضا (ع) را می‌توانید در کتاب «عیون‌اخبارالرضا» اثر مرحوم شیخ صدوق ببینید. بعد از آن حضرت نیز مناظرات امام جواد (ع) خیلی به چشم می‌آمد.

همچنین از اواخر دوره بنی‌امیه و اوایل دوره بنی‌عباس، ماجرایی آغاز شد که آن‌ها خود آن را «نهضت ترجمه» نام‌ نهادند. نهضت ترجمه به بنی‌عباس ربطی ندارد، ولی آن‌ها خیلی طرفدار این جریان بودند. در این جریان، متون معرفتی ایران، روم و یونان به زبان عربی ترجمه شد و فضاهای جدید معرفتی در حوزه مسلمان‌ها پدید آمد. مثلاً مسلمانان در سده‌ نخست بیشتر نقل‌گرا بودند و تفکر عقلانی به این معنی که خودشان فکر کنند و سؤال کنند، کمتر جریان داشت. ائمه علیهم‌السلام نیز طبیعتاً محدودیت داشتند و امکان بروز و عرضه نداشتند. عالمان اهل سنت در برابر سؤالات جدید که پدید می‌آمد، قدرت پاسخ‌گویی نداشتند. سؤال فقهی نبود که بگوییم پیامبر اکرم(ص) این‌گونه فرمودند، بلکه سؤال از اصل توحید و مانند آن بود.

 

فضای جدید، شبهات جدید

این‌که از دوره امام باقر و امام صادق علیهما‌السلام این کار آغاز شد، آن سؤال‌کنندگانی که فضاها یا شبهات جدیدی برایشان مطرح بود، کم‌کم‌ به حضور ائمه علیهم‌السلام می‌رسیدند و با احساس نیازی که برایشان پدید آمده بود، شأن علمی ائمه علیهم‌السلام را کشف می‌کردند. نکته‌ دوم این که از آغاز سده‌ دوم هجری ما با یک قشر فرهیخته روبه‌رو می‌شویم. در حالی که در دوره پیامبر اکرم(ص) و در دوره خلفا چنین قشری به این معنی نداریم. صحابه‌ پیامبر(ص) کشاورزی هم می‌کنند، روایت از پیامبر اکرم(ص) هم می‌شنوند و نقل می‌کنند. یعنی راوی حدیث هستند. به غیر از افراد معدودی مثل ابن عباس که دغدغه‌ علمی دارند، در دوره امام صادق و امام باقر علیهما‌السلام به بعد می‌بینیم که هم در بین شیعیان و هم در بین اهل سنت عده‌ای بودند که به معنی واقعی طلبه‌ علوم و به دنبال این بودند که بتوانند این مطالب را به دست بیاورند و پاسخ سؤالات خود را بگیرند. مثلاً زراره این‌گونه بود.

پس از شهادت امام رضا (ع)، امام جواد (ع) حدوداً در سن هشت سالگی به عنوان امام شیعیان مطرح شدند. در آن زمان پیش‌فرض «یحیی بن اکثم» این بود که ما بر پدر ایشان -یعنی امام رضا (ع)- نمی‌توانستیم پیروز شویم، چون واقعاً بزرگ و عالم بود، اما این کودک است. پس ما اگر بتوانیم حیثیت امام جواد (ع) را خدشه‌دار کنیم، در واقع توانسته‌ایم تفکر شیعی دال بر امامت را خدشه‌دار کنیم. این موضوع از نظر مذهبی بسیاری مهم بود، چون از نظر شیعه امام (ع)به عنوان حجت الهی است. در حالی که آن‌ها امام (ع) را به عنوان یک انسان عادی می‌دیدند که علم او زیاد است.

در گزارش «احتجاج» این مناظره‌ها مطرح است. همه‌ بزرگان و علما جمع شدند و یحی‌ بن اکثم را به عنوان طرف مناظره مطرح ‌کردند. در آن‌جا یحیی بن اکثم سؤال ساده‌ای مطرح کرد: این که اگر فردی در حال احرام، شکاری را بکشد، حکمش چیست؟ یعنی سؤال آغاز را ساده مطرح کرد و بعد به ترتیب بالا رفت تا حضرت را محک بزند. به این دلیل که چنین سؤالی حتی در حد سؤال از عالمان متوسط هم نیست ولذا معلوم می‌شود که مواجه شدن او با حضرت با قدری کوچک شمردن است. البته مؤدبانه!

پاسخ امام (ع) بسیار دقیق است. امام (ع) یک فروعات یا جزئیات و ظرافت‌هایی را در سؤال مطرح ‌کردند که به ذهن یحیی بن اکثم هم خطور نمی‌کرد. حتی الآن هم اگر کتاب‌های فقهی و حدیثی اهل سنت را ببینید، این جزئیات هنوز هم مورد بحث قرار نگرفته است و مختص فقه شیعه است. امام فرمودند: در حل کشته یا در حرم؟ عالم به حرمت بوده یا جاهل؟ از روى عمد کشته یا اشتباه؟ آزاد بوده یا غلام؟ صغیر بوده یا کبیر؟ این اولین صید او بوده یا بیشتر؟ آن صید از پرندگان بوده یا غیر آنها؟ کوچک بوده یا بزرگ؟ شخص مُحرم بر این عمل اصرار دارد یا پشیمان شده؟ شب این عمل را انجام داده یا روز؟ احرام عمره بوده یا احرام حج؟ و ... حدوداً یک سؤال یحیی بن اکثم را امام جواد (ع) به 64 سؤال فرعی تقسیم کردند و نشان ‌دادند که اصلاً نیازی به پاسخ‌گویی نیست، چون این فرعیات به ذهن یحیی بن اکثم هم خطور نمی‌کرده است. یحیی بن اکثم هم آدم بزرگی بود؛ قاضی‌القضات مأمون بود. معمولاً قاضی‌القضات جزو بزرگ‌ترین افراد محسوب می‌شدند. پس از طرح این‌همه فروعات مسئله از سوی امام، آن شخص دیگر پاسخی نخواست و جلسه تمام شد و بدون این که مناظره ادامه پیدا کند، حضرت قدرت خود را نشان دادند.

مناظره‌ دیگری را هم عالمان بزرگ اهل سنت با امام جواد (ع) انجام دادند و مباحث اختلافی بین شیعه و سنی را مطرح کردند. یک مجموعه از احادیث در فضایل خلفا را از قول پیامبر اکرم(ص) مطرح ‌کردند که اغلب آنها از منظر ما جعلی است، اما در مصادر حدیثی اهل سنت وجود دارد. امام جواد (ع) با این احادیث بسیار عالمانه و بدون هیچ‌گونه حساسیت مواجهه فرمودند و احادیث را به‌ روش سنت نقد ‌کردند که مورد قبول آن افراد بود.

 

امام و مناظرات بین مذهبی

در همین مجلس، اهل سنت از امام جواد (ع) راجع به فضائل خلفا پرسش ‌کردند. در واقع وارد مناظرات مذهبی ‌شدند. طبیعت این مناظرات هم به صورتی است که یک مقدار حدّت و تندی در آن است، اما نوع سخن گفتن امام جواد (ع) را ببینید و آداب مناظره را یاد بگیرید. در همان جلسه نظر امام را درباره‌ی روایتی که محتوای آن مربوط به یکی از خلفا بود ‌پرسیدند. ایشان اولاً با احترام از او یاد کردند و ویژگی‌های خوب او را که از منظر سؤال‌کننده‌ها مهم بود برشمردند. بعد حضرت ادامه ‌دادند: «این روایت را باید یک مقدار با تردید نگاه کرد.» در ادامه نیز با استدلال، خبر را رد کردند. این لحن صحبت حضرت را ببینید، ایشان ابتدا با مخاطب همراه می‌شدند، موضع‌گیری تند نکرده و وارد منازعات مذهبی نمی‌شدند. این برای ما هم درس است.

 

آداب مناظره

امام جواد (ع) در جریان مناظرت با یحیی بن اکثم، حضرت آداب مناظره و این را که چگونه باید با هم بحث کرد، رعایت می‌کردند و هیچ‌گاه تند نمی‌شدند و بسیار دقیق همه‌ صحبت‌های طرف را گوش می‌دادند. گاهی سؤالات حقیقتاً برای فهم موضوع بود، ولی گاهی این‌طور نبود و برای این بود که می‌خواستند شخصیت طرف را بکوبند. امام جواد (ع) اما در همه‌ حالات آن‌قدر مدبرانه و باشخصیت و بزرگوارانه با سؤالات و با طرف مناظره روبه‌رو می‌شدند که فرد جدای از این که پاسخ خود را دریافت می‌کرد، تحت تأثیر شخصیت امام (ع) و بزرگواری ایشان قرار می‌گرفت. می‌توانیم بگوییم آنچه که بیش از وجهه‌ علمی امام جواد (ع) روی طرف مقابل تأثیر می‌گذاشت، خُلق و خوی نیکوی ایشان بود که باعث می‌شد طرف مقابل، شخصیت ایشان را به عنوان امام بپذیرد. چنین مباحثه‌ای را نظیف و پاکیزه می‌گوییم.

دو سه جلسه‌ پرسش و پاسخ از امام جواد (ع) با مأمون هم داریم، ولی مناظره نیست، بلکه سؤال و جواب است. یک وجهه‌ دیگری هم که در زندگی امام جواد (ع) مشاهده می‌کنیم، جلساتی است که شیعیان سؤالات خود را از آن حضرت می‌پرسیدند.

بُرد رسانه‌ای مناظره‌ها و جواب‌های آن حضرت نیز بیشتر بود. به خاطر این‌که یک طرف مناظره یک کودک هشت تا ده ساله بود. یعنی مردم این مناظره را گزارش می‌کردند. حتی نقل است که یحیی بن اکثم (یک پیرمرد شصت‌، هفتاد ساله) خدمت امام جواد (ع) آمد و نشست و مبهوت شد و رفت. بنابراین گزارش‌های این مناظره‌ها با ابهت‌تر جلوه می‌کرد.

امام جواد (ع) از منظری یک وضعیت ویژه نیز داشتند که ایشان را از دیگر ائمه علیهم‌السلام متمایز می‌کند. این‌که مباحثات بین مذهبی مطرح در دوره‌ امام رضا (ع) یک‌دفعه به ایشان منتقل شد. در حالی که مثلاً در دوره امام باقر (ع) مناظرات بین‌ مذهبی چندان پررنگ نبود.

نکته‌ دیگر این‌که سن کم امام جواد (ع) و این تجربه‌ جدید که امام یک علم لدنّی و الهی دارد و این علم تفضلی از جانب حضرت باری ‌تعالی است، خیلی عجیب جلوه می‌کرد. البته این امر برای شیعیان معلوم بود، ولی در بین دیگران جلوه‌ خاصی داشت.

سه شنبه 25/7/1391 - 16:32
موفقیت و مدیریت
جام جم آنلاین: «گوآن مویه» نویسنده چینی كه بیشتر با اسم مستعار «مو یَن» (Mo Yan) شناخته می‌شود، هفدهم فوریه 1955 در یك خانواده روستایی به دنیا آمد. او در زمان انقلاب فرهنگی چین به اجبار مدرسه را ترك كرد و در یك شركت تولید نفت خام مشغول به كار شد و در این دوره مدتی را هم به گاوچرانی مشغول بود.

پس از دوره انقلاب فرهنگی به ارتش آزادی خلق چین پیوست و در حالی كه سال 1981 هنوز سرباز بود، نوشتن را شروع كرد. سه سال بعد در بخش ادبیات دانشكده فرهنگی ارتش به تحصیل مشغول شد.

سال 1991 از دانشگاه پكن در رشته ادبیات لیسانس گرفت. اسم مستعار «مو یَن» را كه به زبان چینی به معنای «حرف نزن» است، پدر و مادرش به طور غیرمستقیم روی او گذاشتند؛ پدر و مادرش به او هشدار می‌دادند كه به دلیل شرایط سیاسی و انقلابی چین (از دهه 1950 كه سال‌های نوجوانی او را در برمی‌گرفت) مراقب باشد بیرون از خانه افكار خود را بیان نكند.

مو یَن، نویسندگی حرفه‌ای را در دوره «اصلاحات و فاش‌گویی» چین آغاز كرد و چند داستان كوتاه و رمان را به زبان چینی منتشر كرد.

اولین رمان او «بارش باران در یك شب بهاری» نام داشت كه آن را سال 1981 منتشر كرد. تعداد زیادی از رمان‌های مو ین را هوارد گلدبلَت، استاد ادبیات و زبان‌های شرق آسیا در دانشگاه نوتردام به زبان انگلیسی ترجمه كرده است.

رمان او به نام «ذرت خوشه‌ای سرخ» روایتی درباره چند نسل از یك خانواده چینی اهل استان شاندونگ در فاصله سال‌های 1923 تا 1976 است. نویسنده در این رمان به آشوب‌های تاریخ چین نظیر جنگ مقاومت در برابر تجاوز ژاپنی‌ها، انقلاب كمونیستی و انقلاب فرهنگی می‌پردازد.

رمان داستان‌های سیر ـ كه براساس یك ماجرای واقعی نوشته شده ـ درباره یك برهه از تاریخ چین است كه در آن كشاورزان روستای گائومی (زادگاه مو ین) بر ضد دولت حاكم شورش كردند چون دولت محصولاتشان را نمی‌خرید.

رمان «ریپابلیك آو واین» یك هجویه درباره پرخوری و شكم‌چرانی است كه در آن همنوع‌خواری به عنوان استعاره‌ای از خودویرانگری كشور چین مورد استفاده قرار گرفته است.

«مو ین» كه نویسنده بی‌نهایت پركاری است، جدیدترین رمان خود را به نام «مرگ و زندگی خسته‌ام می‌كند» فقط طی 42 روز نوشت!

او آثار خود را با استفاده از جوهر و قلم‌موی مخصوص نوشتن و روی كاغذ‌های سنتی چینی می‌نویسد. مشخصه سبكی آثار مو یَن استفاده او از رئالیسم توهمی است.

بیشتر آثار او جنبه اجتماعی دارند و بشدت تحت‌تاثیر رئالیسم اجتماعی لو هوسون و رئالیسم جادویی گابریل گارسیا ماركز و آثار دی. اچ. لاورنس و ارنست همینگوی، قرار دارند، هر چند او از آثار ادبیات قدیم چین هم تاثیر پذیرفته است.

یكی از مضامین ثابت آثار مو ین، حرص و طمع و فساد انسان‌ها است. او با استفاده از تصاویر خیره‌كننده و پیچیده و خشن، محل روایت بسیاری از داستان‌های خود را در نزدیكی زادگاهش؛ یعنی روستای گائومی واقع در استان شاندونگ قرار می‌دهد.

مو ین می‌گوید پس از آن كه رمان «خشم و هیاهو»ی ویلیام فاكنر را خواند، متوجه شد می‌تواند از اعضای خانواده‌، آشنایان و ساكنان روستایش به عنوان شخصیت‌های داستانی خود استفاده كند. یكی دیگر از مشخصه‌های آثار مو ین، تاركردن مرز متمایزكننده بین گذشته و حال، مرده و زنده و خوب و بد است.

آكادمی سوئد در یازدهم اكتبر 2012، مو ین را برنده جایزه نوبل ادبیات اعلام كرد و گفت در آثار رئالیسم توهمی این نویسنده، قصه‌های عامیانه و تاریخ و حوادث دنیای معاصر همه با هم وجود دارند.

«مو ین» 57 ساله، یكصد و نهمین نویسنده‌ای است كه برنده جایزه نوبل ادبیات می‌شود و اولین نویسنده‌ای از چین كه این جایزه را می‌برد؛ پیش از این، گائو شینگجن چینی‌تبار سال 2000 برنده نوبل ادبی شده بود، ولی به عنوان یك نویسنده شهروند فرانسه به شمار رفت.

پیتر آنگلاند، رییس آكادمی سوئد گفت: مو ین سبك بسیار منحصر به فردی در نویسندگی دارد و اگر نصف یك صفحه از آثار او را بخوانید بلافاصله متوجه می‌شوید آن را مو ین نوشته است.

سه شنبه 25/7/1391 - 16:24
آموزش و تحقيقات

 محققان آمریکایی دریافتند که بدن انسان 25 سال قبل از ظهور یک نوع نادر بیماری آلزایمر دچار تغییرات بیوشیمیایی می شود.

خبرگزاری فارس: تغییرات بیوشیمیایی 25 سال قبل از ظهور آلزایمر روی می دهد

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، یک گروه از محققان آمریکایی موفق شدند تا تغییرات بیوشیمیایی ترکیبات طبیعی مغز استخوان را که حدود 25 سال پیش از ابتلا به یک نوع نادر از بیماری آلزایمر و ظهور علائم آن بروز می کند، شناسایی کنند.

محققان گفتند: تغییرات بیوشیمیایی در افراد در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر به خاطر عوامل ‍ژنتیکی، بسیار زودهنگام بروز می کند.

به گفته محققان، این تغییرات بیوشیمیایی بسیار پیش از ظهور علائم بیماری آلزایمر شامل پس رفت توان و قدرت حافظه در کنار مشکلات ذهنی و اختلال عملکردهای مغز آغاز می شود.

این محققان تاکید کردند شماری از تغییرات و اختلالات ژنتیکی باعث ابتلا به یک نوع نادر از آلزایمر می شود که تنها یک درصد مجموع میانگین ابتلا به بیماری آلزایمر را شامل می شود و علائم آن در سن سی سالگی آغاز می گردد.

این تحقیقات همچنین نشان داد: افراد دچار اختلالات ‍ژنتیکی به میزان 50 درصد بیشتر در معرض ابتلا به این نوع نادر از آلزایمر درمقایسه با افراد سالم قرار دارند.

بیمارى آلزایمر در واقع مشکلى مغزى است. آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتى راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.

منبع : خبرگزاری فارس

يکشنبه 25/4/1391 - 16:16
کامپیوتر و اینترنت

دانشمندان ابزار نوری جدیدی ساختند که به دلیل کوچکی می تواند میلیونها عدد از آن را بر روی تراشه های رایانه ای قرار داد و بدین ترتیب سرعت و قدرت پردازش اطلاعات و ابررایانه ها را چندین برابر کرد.

شیوه نوینی برای افزایش توان ابررایانه ها ارایه شد

به گزارش ساینس دیلی، گروهی از پژوهشگران دانشگاه پوردو گفتند این ابزار نوری جدید با عنوان "دیود نوری غیرفعال" از دو حلقه سیلیکونی کوچک به قطر 10 میکرون یعنی حدود یک دهم ضخامت موی انسان ساخته شده است .

این دیود جدید بر خلاف دیگر دیودهای نوری ، نیازی به کمک خارجی برای انتقال سیگنال ها ندارد و می توان آن را با تراشه های رایانه ای تلفیق کرد.

پروفسور "مینگائو کی" مجری این طرح گفت : این دیود قادر به انتقال غیرمتقابل است یعنی سیگنال ها را فقط در یک جهت انتقال می دهد و به آن امکان پردازش اطلاعات را می دهد.

به گفته وی این انتقال یک سویه مهمترین بخش یک مدار منطقی است از این رو دیود های ما، راه را برای پردازش نوری اطلاعات هموار می کنند.

اگرچه کابل های فیبر نوری در انتقال مقادیر زیاد داده در اقیانوس ها و قاره ها کاربرد دارند اما ترجمه سیگنال های نوری به سیگنال های الکترونیکی قابل استفاده در رایانه ها، پردازش اطلاعات را کند می کند و امکان حمله سایبری به داده ها را افزایش می دهد.

این دیودهای جدید بسیار فشرده و کوچک هستند.

نتایج این تحقیقات درنشریه ساینس منتشر شده است.

منبع : ایرنا

سه شنبه 6/10/1390 - 17:3
شخصیت ها و بزرگان

زندگینامه: فریدون مشیری (1305- 1379)

فریدون مشیری در 30 شهریور سال 1305 در تهران به دنیا آمد.

پدر و مادر او هر دو از ادبیات و شعر سررشته داشتند و پدربزرگ مادری او میرزا جوادخان مؤتمن‌الممالک از شاعران دوره ناصری بود.

وی در دوران خردسالی به شعر علاقه داشت و در دوران دبیرستان و سال اول دانشگاه دفتری از غزل و مثنوی فراهم کرد.

مشیری دوره آموزش‌های دبستانی و دبیرستانی را در مشهد و تهران به پایان رساند و سپس وارد دانشگاه شد و در رشته ادبیات فارسی در دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت.

وی ادبیات را ناتمام رها کرد و به سبب دلبستگی بسیاری که به حرفه روزنامه‌نگاری داشت از همان جوانی وارد فعالیت مطبوعاتی در زمینه خبرنگاری و نویسندگی شد و بیش از 30 سال در این حوزه کار کرد.

مشیری سال‌ها عضو هیات تحریریه مجلات سخن، روشنفکر، سپید و سیاه و چند نشریه دیگر بود.

وی از سال 1324 در وزارت پست و تلگراف و تلفن و سپس شرکت مخابرات ایران مشغول به کار بود و در سال 1357 بازنشسته شد.

فریدون مشیری در دوران شاعری خود، در هیچ عصری متوقف نشد، شعرش بازتابی است از همه مظاهر زندگی و حوادثی که پیرامون او در جهان گذشته.

فریدون مشیری در سوم آبان سال 1379 در سن 74 سالگی دارفانی را وداع گفت.

کتاب‌های فریدون مشیری:

  • تشنه توفان
  • گناه دریا
  • نایافته
  • ابر و کوچه
  • بهار را باور کن
  • از خاموشی
  • مروارید مهر
  • آه باران
  • از دیار آشتی
  • با پنج سخن سرا
  • لحظه‌ها و احساس
  • آواز آن پرنده غمگین

منبع : همشهری آنلاین


سه شنبه 6/10/1390 - 17:1
داستان و حکایت

آقای«ننه ونز»

آیدن چمبرز - ترجمه مینو همدانی‌زاده:
صبح یکشنبه گذشته، ساعت شش عصر، همین‌طور که با قایق کوچکم روی قله کوه‌ها دریانوردی می‌کردم، دو تا مرد را دیدم که بر پشت خری سوار بودند

از آنها پرسیدم: «می‌تونید به من بگید که اون پیرزنه هنوز مرده؟ همونی که شنبه پیش زیر بارونی از پر توی چاه افتاده بود؟»

آنها گفتند که نمی‌توانند اطلاعات درست و حسابی به من بدهند، اما اگر بروم پیش آقای «ننه ونز» او می‌تواند همه چیز را درباره‌اش بگوید.

گفتم: «خونه‌ش کجاست؟»

گفتند: «خب، خیلی ساده‌ست. چون یه خونه آجریه که از سنگ درست شده و تک و تنها وسط شصت یا هفتادتا خونه مثل خودش قرار گرفته.»

گفتم: «هیچی از این ساده‌تر تو دنیا پیدا نمی‌شه.»

گفتند: «هیچی نمی‌تونه ساده‌تر باشه.»

آن‌وقت به راهم ادامه دادم. حالا، این آقای ننه ونز یک نره غول بود و بطری شیشه‌ای می‌ساخت. و از آن‌جا که همه
نره غول‌هایی که بطری‌سازند، اغلب از پشت درهاشان، یک شیشه داروی کوچولو شتلق می‌اندازند بیرون، آقای ننه ونز هم همین کار را کرد .

گفت : «خوشبختم؟»

گفتم : «خیلی خوب، متشکرم.»

آن‌وقت، به من یک برش نوشیدنی و یک لیوان گوشت گوساله سرد داد و یک سگ کوچولو هم زیر میز بود که همة خرده نان‌ها را برداشت.

گفتم : «می‌کشمش.»

گفت : «نه، نکشش. چون که دیروز یه خرگوش کشته. اگه حرفم رو باور نمی‌کنی نشونت می‌دم که خرگوشه تو سبده و زنده‌ست.»

آن‌وقت مرا به حیاط برد تا عتیقه‌ها را نشانم بدهد. تو یک گوشه روباهی روی تخم‌های عقاب نشسته بود و تو یک گوشه دیگر، یک درخت آهنی سیب بود که تمامش پوشیده شده بود از گلابی و گوله‌های سربی. در گوشه سوم خرگوشی بود که دیروز سگ کشته بود و الان زنده، تو سبد بود. و در گوشه چهارم تنباکو کوب بود و کنار من آن‌قدر محکم می‌کوبید که گوله گوله تنباکوها را پرت می‌کرد به دیوار، و سگ کوچولویی که از گوشه کنار دیگر رد شد. زوزه سگ را شنیدم، پریدم بالای دیوار و فرز برگرداندمش تو. وقتی که در رفت، یک ساعتی بود که زنده نبود. بعد مرا به پارک برد تا گوزنش را نشان بدهد و یادم آمد که تو جیبم اجازه نامه‌ای دارم تا گوزن برای شام سرورم شکار کنم. آن‌وقت کمانم را آتش زدم و نیزه‌ام را کشیدم و وسط آنها پرت کردم. از یک طرف هفده‌تا و از طرف دیگر بیست و یک و نیم‌تا دنده شکستم. اما تیرم بدون این‌که به چیزی برخورد کند درست از وسط رد شد و بدتر از این، تیرم را گم کردم. هرچند دوباره آن را تو سوراخ درختی پیدا کردم و احساس کردم که تر و چسبناک است، بوش کردم، بوی عسل می‌داد .

گفتم: «ای وای! این‌جا لونه زنبوره.»

وقتی یک‌دسته کبک از میان شاخه آمدند بیرون به آنها شلیک کردم. بعضی‌ها می‌گویند من هجده تا کشتم، اما من مطمئنم که سی و شش تا کشتم، به غیر از قزل‌آلای مرده‌ای که بالای پل پرواز می‌کرد، از آن، چنان شیرینی پای سیبی درست کردم که تا حالا مزه‌اش را نچشیده بودم.

منبع : همشهری آنلاین


سه شنبه 6/10/1390 - 16:57
آموزش و تحقيقات

نوزادانی که در سال نخست زندگی خود مادر افسرده دارند در سنین کودکی بیشتر در خطر ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند.

افسردگی مادران موجب بروز اختلالات روانی در کودک می شود

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، پژوهشگران دریافتند 60 درصد کودکانی که در سن یک سالگی، مادر افسرده ای داشتند زمانی که بزرگ می شوند به اختلالات روانی مبتلا شدند.

این کودکان مانند مادرانشان عملکرد مختل سیستم اکسیتوسین را از خود نشان می دهند.

اکسیتوسین هورمونی پپتیدی است که از هیپوتالاموس ترشح می شود و عملکردهای مختلفی دارد. مهمترین عملکرد این هورمون القای دردهای زایمان و تقویت رابطه احساسی میان مادر و نوزاد است. از دیگر عملکردهای این هورمون، توسعه احساسات، عشق و ایمان است.

محققان وضعیت سلامت روانی، میزان اکسیتوسین، واریان های ژنتیکی در گیرنده های اکسیتوسین و تعاملات آنها را در 155 مادر و فرزند مورد بررسی قراردادند.

آنها مادران را از نظر نشانه های سلامت روانی در زمان تولد، شش ماهگی و نه ماهگی فرزندشان مورد بررسی قرار دادند.

زمانی که این نوزادان به سن شش سالگی رسیدند ابتلای 30 درصد مادران به افسردگی تشخیص داده شده بود و نشانه هایی از افسردگی در سن یک سالگی نوزدان در مادران دیده شده بود .

به طور میانگین این مادران دارای عملکرد مختل اکسیتوسین بودند و میزان کمتری اکسیتوسین محیطی در بزاق خود تولید می کردند.

اغلب کودکان از مادران مبتلا به اختلالات روانی متولد شدند اما 40 درصد عملکرد طبیعی بیشتری در سیستم اکسیتوسین خود نشان دادند و هیچ نشانه ای از بیماری روانی در آنها دیده نشد و رفتار این کودکان سالم و اجتماعی بود.

این پژوهشگران دریافتند عملکرد سیستم اکسیتوسین به حفاظت برخی کودکان در برابر عوارض افسردگی مزمن مادری کمک کند.

نتایج این تحقیقات در نشست سالانه انجمن europsychopharmacology آمریکا ارائه شده است.

منبع : ایرنا

سه شنبه 6/10/1390 - 16:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته