• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1204
تعداد نظرات : 1251
زمان آخرین مطلب : 5460روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
در حال حاضر اکثر کاربران اینترنت، نام فایرفاکس، مرورگر محبوب وب را شنیده‌اند و با یکبار استفاده آن را جایگزین اینترنت اکسپلورر کرده اند. این مرورگر فوق العاده که از نظر سرعت و امنیت  نسبت به IE برتر است در داخل خود ترفندهایی نهفته دارد. در این ترفند قصد داریم به معرفی 12 راه برای استفاده بهتر و بهینه تر از قسمت‌های مختلف فایرفاکس بپردازیم که این مرورگر را پیش از پیش کاربردی‌تر می‌کند. 

 

 1- فضای نمایش بیشتر


آیكون‌های موجود در نوار ابزار را كوچك‌تر كنید. به این آدرس بروید. View > Toolbars > Customize و “Use small icons ” را تیك بزنید.


2- كلمات كلیدی هوشمند


به وسیله‌ی این ترفند می‌توانید موتور جست‌وجوی دلخواه خود را به موتورهای جست‌وجوی فایرفاكس اضافه كنید. بر روی موتور جست‌وجوی دلخواهتان راست كلیك و گزینه‌ی” Add a Keyword for this search ” را انتخاب كنید.

بعد یك اسم و یك كلمه‌ی كلیدی به آن بدهید. ( به عنوان مثال من جعبه‌ی سرچ سایت mashable را در نظر می‌گیرم و نام آن را mashable و كلمه‌ی كلیدی را هم mash انتخاب می‌كنم. ) حال برای سرچ كلمه‌ی iphone در سایت mashable كافی است در نوار آدرس فایرفاكس “mash iphone ” را تایپ كنم و دکمه Enter را بزنم. به همین سادگی می‌توانید موتورهای جست‌وجوی دیگری را نیز به فایرفاكس اضافه كنید.

 3- میانبرهای صفحه كلید

یادگیری این میانبرها شاید وقت زیادی بگیرد. ولی وقتی آن‌ها را فرا بگیرید، گشت‌وگذار شما در اینترنت سریع‌تر می‌شود. لیست زیر پركاربردترین میانبرها را شامل می‌شود.

اسكرول‌بار ( page down و page up )

جست‌وجو ( Ctrl+F ) یا ( F3 )

جست‌وجوی سریع ( / )

پیدا كردن مورد بعدی ( Alt+N ) یا ( Ctrl+G )

اضافه كردن به بوكمارك ( Ctrl+D )

ایجاد تب جدید ( Ctrl+T )

باز كردن آخرین تب بسته شده ( Ctrl+Shift+T )

رفتن به قسمت جست‌وجو ( Ctrl+K )

رفتن به نوار آدرس ( Ctrl+L )

بزرگ كردن اندازه‌ی متن ( Ctrl+= )

كوچك كردن اندازه‌ی متن ( Ctrl+- )

بستن تب ( Ctrl+W )

بارگذاری مجدد ( F5 )

نمایش به صورت تمام صفحه ( F11 )

رفتن به صفحه‌ی خانه ( Alt+Home )

باز کردن صفحه ی جدید (ctrl+n)

رفتن به نوار آدرس (ctrl+n یا F6) 

بازگشت به صفحه قبل (alt+left arrow)

رفتن به صفحه بعدی (alt+right arrow)

مشاهده source صفحه (ctrl+u)

مشاهده تاریخچه مرور سایت‌ها (ctrl+h )

پرینت (ctrl+p)

 


4- تكمیل آدرس به صورت خودكار


یك میانبر دیگر كه كاربرد آن به مانند میانبرهای بالا رایج نیست. در نوار آدرس ( Crtl+L )، نام سایت را بدون ” WWW ” و

” com. ” تایپ كنید. سپس Ctrl+ Enter را فشار بدهید. قسمت‌های پرنشده به صورت خودكار نوشته می‌شوند. برای ” net. ” از Shift+Enter و برای ” org. ” از Ctrl+Shift+Enter استفاده كنید.


5- حركت در بین تب‌ها


به جای استفاده از ماوس برای انتخاب تب‌ها، می‌توانید از صفحه كلید استفاده كنید.

رفتن به تب بعدی ( Ctrl+Tab ) یا ( Ctrl+ page down )

رفتن به تب قبلی ( Ctrl+Shift+Tab ) یا ( Ctrl+page up )

رفتن به تب موردنظر بوسیله‌ی انتخاب شماره‌ی آن ( Ctrl+1-9 )


6- میانبرهای ماوس


بازكردن در یك تب جدید ( كلیك وسط بر روی لینك ) یا ( كلیك چپ+Ctrl )

صفحه‌ی قبلی ( Shift+Scroll down )

صفحه‌ی بعدی ( Shift+Scroll up )

بزرگ كردن اندازه‌ی متن ( Ctrl+Scroll down )

كوچك كردن اندازه‌ی متن ( Ctrl+ Scroll up )

بستن تب ( كلیك وسط بر روی تب )

 

7- پاك كردن آیتم‌ها از history نوار آدرس


فایرفاكس می‌تواند به صورت خودكار، URL هایی را كه قبلا بازدید كرده‌اید، نشان دهد. اما شاید شما نخواهید این URLها نشان داده شوند. به نوار آدرس بروید. بر روی زبانه‌ی كوچك سمت راست آن كلیك كنید. بوسیله‌ی كلیدهای جهت‌دار صفحه كلید، URL مورد نظر خود را انتخاب و توسط دكمه‌ی delete، آن را حذف كنید.


8- User chrome


اگر از ظاهر و امكانات فایرفاكس خود خسته شده‌اید، می‌توانید بوسیله‌ی ساختن UserChrome.css ، تغییراتی در فایرفاكس ایجاد كنید. البته كار با آن كمی پیچیده است.


9- about:config


مكان اصلی برای ایجاد تغییر در فایرفاكس كه كار با آن خیلی هم پیچیده نیست. شما می‌توانید با تایپ about:config در نوار آدرس به این صفحه بروید. این قسمت تا حدودی شبیه ساختار رجیستری ویندوز میباشد و از 4 شاخه تشکیل شده است:

Prefrence Name :این قسمت همان طور كه از ظاهرش پیداست نام دستور العمل را یدك می‌كشد.

Status : اینجا وضیعت دستور العمل را نشان می‌دهد كه اگر بر روی Default تنظیم شده باشد به این معناست که در حالت پیش فرض قرار دارد و در صورتی که بر روی User Set تنظیم شده باشد مشخص کننده این است که کاربر تغییری در آن ایجاد کرده.

الف - boolean : كه حالت false و true رو معرفی می‌کند.

ب-integer : كه مقادیر عددی رو دریافت می‌كند.

ج- string : كه مقادیر رشته ای رو دریافت می‌كند.

شاخه آخر هم value هست كه مقدار دستورالعمل رو نشان می‌دهد كه ارتباط مستقیم با حالت type دارد.

لازم به ذکر است که اغلب اضافه شونده‌ها در این قسمت دارای Option هستند. پس ممكن است بعضی مقادیر به دلیل نصب اضافه شونده‌ای(Extention) در یك مرورگر باشد.

 

10- به سایتی دلخواه در بوكمارك(BookMark) یك كلمه‌ی كلیدی اضافه كنید


دسترسی به سایت‌های موجود در BookMark بوسیله‌ی این ترفند سریع‌تر می‌شود. بر روی سایتی در BookMark راست كلیك و Properties را انتخاب كنید و در كادر باز شده، فیلد keyword را با یك كلمه‌ی كلیدی پر كنید. حالا شما می‌توانید این كلمه‌ی كلیدی را در نوار آدرس تایپ كنید و به سرعت وارد سایت مورد نظر شوید.


11- میزان استفاده از RAM


اگر فایرفاكس قسمت زیادی از حافظه‌ كامپیوتر را اشغال می‌كند، می‌توان آن را محدود كرد. به about:config بروید. ” browser.cache ” را در قسمت F,i,l,t,e,r تایپ و ” browser.cache.disk.capacity “را انتخاب كنید. به طور پیش‌فرض بر روی 50000 تنظیم شده است. اما شما می‌توانید آن‌را متناسب با مقدار حافظه‌ی كامپیوتر خود، كاهش دهید. اگر حافظه‌ی رم شما بین 512MB تا 1GB است، 15000 را امتحان كنید.


12- جابه‌جایی یا حذف دكمه‌ی Close Tab


آیا شما به ندرت بر روی دكمه‌ی Close موجود بر روی تب‌های فایرفاكس كلیك می‌كنید؟ شما می‌توانید آن‌ها را جابه‌جا و یا حذف كنید. دوباره به about:config بروید. ” browser.tabs.closeButtons ” را جست‌وجو و باز كنید. كاربرد مقدارها در زیر آمده است.

0 : دكمه‌ Close را فقط بر روی تب فعال نشان می‌دهد.

1 : (پیش‌فرض) دكمه‌ Close را بر روی تمام تب‌ها نشان می‌دهد.

2 : دكمه‌ی Close را نشان نمی‌دهد.

3 : یك دكمه‌ی Close در انتهای نوار تب‌ها نشان می‌دهد.

چهارشنبه 13/6/1387 - 18:48
کامپیوتر و اینترنت

دوربین‌های دیجیتال موجود در بازار، کار انتخاب و خرید یک دوربین دیجیتال مناسب را برای خریدارانی که فرصت چندانی برای تحقیق و مقایسه مدل‌های مختلف ندارند، دشوار کرده است. فروشندگان گاهی حتی اجازه لمس و مشاهده از نزدیک دوربین‌ها را هم به مشتریان نمی‌دهند و با بی‌حوصلگی، تنها اعداد و ارقام و اصطلاحاتی را پشت سر هم تحویل مشتری می‌دهند و به او می‌قبولانند که دوربین آنها بهترین دوربینی است که در بازار پیدا می‌شود. بسیاری از مشتریان هم پول امکانات و ویژگی‌هایی را می‌پردازند که ممکن است هرگز به آنها احتیاج نداشته باشند.

 

نکاتی مهم در خرید دوربین دیجیتال

دوربین‌های دیجیتال موجود در بازار، کار انتخاب و خرید یک دوربین دیجیتال مناسب را برای خریدارانی که فرصت چندانی برای تحقیق و مقایسه مدل‌های مختلف ندارند، دشوار کرده است.
فروشندگان گاهی حتی اجازه لمس و مشاهده از نزدیک دوربین‌ها را هم به مشتریان نمی‌دهند و با بی‌حوصلگی، تنها اعداد و ارقام و اصطلاحاتی را پشت سر هم تحویل مشتری می‌دهند و به او می‌قبولانند که دوربین آنها بهترین دوربینی است که در بازار پیدا می‌شود. بسیاری از مشتریان هم پول امکانات و ویژگی‌هایی را می‌پردازند که ممکن است هرگز به آنها احتیاج نداشته باشند.

Megapixel
مهم‌ترین عاملی که در تبلیغات تولیدکنندگان و بازار گرمی فروشندگان دوربین‌های دیجیتال به آن اشاره می‌شود،‌ عددی است که همراه با واحد مگاپیکسل نشان داده می‌شود. آنچه از آن با عنوان مگاپیکسل یاد می‌شود، در واقع تعداد پیکسل‌های موجود در هر عکس است. بسیاری از مشتریان تصور می‌کنند هر چه مگاپیکسل دوربینی بیشتر باشد، آن دوربین بهتر است؛ اما لزوماً این طور نیست. دوربینی که مگاپیکسل بالایی داشته باشد، اما کند و لاک پشتی عمل کند، تبدیل به وسیله‌ای اعصاب خرد کن می‌شود. با چنین دوربینی شما صحنه‌های زیادی را از دست می‌دهید و عکس‌هایی که می‌گیرید، اغلب چند ثانیه بعد از لحظه مورد نظر را نشان می‌دهند.  مهم‌ترین نکته هنگام خرید دوربین دیجیتال نه به دوربین که به خود شما بر می‌گردد؛  عکس‌ها را برای چه کاری می‌گیرید؟ اگر عکس‌ها را فقط برای ذخیره کردن روی کامپیوتر و سی‌دی و دی‌وی‌دی می‌گیرید و از آنها در اینترنت استفاده می‌کنید، یک دوربین سه مگاپیکسلی هم کار شما را راه می‌اندازد. اما اگر قصد چاپ عکس‌ها‌یتان را دارید، موضوع فرق می‌کند و بستگی مستقیم به اندازه‌ای دارد که می‌خواهید عکس‌ها را در آن اندازه چاپ کنید.  یک قابلیت دیگر عکس‌هایی که با دوربین‌های با مگاپیکسل بالاتر گرفته می‌شود، امکان انتخاب بخشی از تصویر یا Crop کردن آن است، این طوری می‌توانید تنها بخش یا بخش‌های مورد نظرتان را از یک عکس انتخاب و آن را چاپ کنید. به طور کلی، عکس‌های دارای وضوح تصویر (رزولوشن) دو مگاپیکسل را می‌توان تا اندازه 18*13 سانتیمتر، عکس‌های سه مگاپیکسلی را تا اندازه 25*20 سانتیمتر و عکس‌های 4 مگاپیکسلی را تا اندازه 40*30 سانتیمتر بدون افت کیفیت چاپ کرد.

البته کیفیت عکس‌های یک دوربین، تنها به مگاپیکسل آن بستگی ندارد و رابطه مستقیمی با نوع و کیفیت سنسور حساس به نور دوربین (ccd) و لنز آن دارد. تولیدکنندگان معروف دوربین‌های دیجیتال، به ویژه آنهایی که از دیرباز در کار تولید دوربین‌های آنالوگ بوده‌اند، از حس‌گرها و لنزهای با کیفیت‌تر و البته گران‌تری بر روی دوربین‌هایشان استفاده می‌کنند و همین مساله موجب می‌شود گاهی کیفیت عکس‌های یک دوربین دیجیتال با مگاپیکسل پایین‌تر، بالاتر از عکس‌های دوربین دیگری باشد که مگاپیکسل بالاتری هم دارد.

زوم چند  X؟

به هیچ وجه گول اعدادی را که با آب و تاب فراوان در مورد زوم دیجیتال دوربین به شما می‌گویند، نخورید و هنگام خرید تنها به زوم اپتیکال آن توجه کنید.  دوربین‌های ارزان قیمت، معمولاً امکان زوم اپتیکال ندارند. زوم اپتیکال همان بزرگ‌نمایی لنز و همراه با جلو و عقب رفتن لنز است که موجب تغییر فاصله کانونی لنز می‌شود. اما زوم دیجیتال در فاصله کانونی لنز تغییری ایجاد نمی‌کند و با هر بار زوم، بخش کوچک‌تری از سنسور دوربین برای بزرگ‌نمایی عکس انتخاب می‌شود. درست مثل این است که با استفاده از ابزار "زوم" برنامه‌های گرافیکی، روی یک عکس در کامپیوتر زوم کنیم. به همین دلیل است که عکس‌هایی که با زوم بالای دوربین‌های دیجیتال گرفته می‌شود، کیفیت مناسبی ندارد و به خصوص چاپ آنها هم چنگی به دل نمی‌زند.  یک دوربین دیجیتال اتوماتیک معمولی با لنزی حدود 20-8 میلی‌متر معادل 35-120 میلی‌متر در دوربین‌های 35 میلی‌متری و زوم اپتیکال 3x یا سه برابر برای کاربران معمولی،‌انتخاب مناسبی است.

اندازه، وزن

 وزن و اندازه دوربین‌ دیجیتال یکی از مواردی است که سازندگان دوربین‌ها در مورد آن با هم رقابت می‌کنند. دوربین سنگین و جاگیر نسبت به دوربینی که در جیب جا می‌شود، تعداد روزهای بیشتری را در طاقچه و کمد اتاق می‌گذارند.


فوکوس دستی

گاهی اوقات در فوکوس خودکار دوربین‌های دیجیتال، اختلال به وجود می‌آید، مثلاً مواقعی که خطوط عمودی یا افقی منظم و موازی زیادی در تصویر وجود داشته باشد در این مواقع استفاده از فوکوس دستی به کمک کاربران می‌آید. فوکوس دستی از آن دسته امکاناتی است که برخی کاربران ممکن است هرگز از آن استفاده نکنند.

حافظه
دوربین‌های دیجیتال معمولی همراه با 8 مگابایت حافظه داخلی یا کارتی به همین ظرفیت به فروش می‌رسند که چنین حافظه‌ای تنها گنجایش ذخیره حدود 10 عکس را دارد  بیشتر دوربین‌های دیجیتال از یکی از سه نوع حافظه  CF (Compact Flash)، SM (Smart Media)  یا MS (Memory Stick) استفاده می‌کنند که فرق چندانی با هم ندارند. اگر دوربین انتخابی شما از کارت‌های حافظه CF هم پشتیبانی کند، تنوع و ارزانی این کارت‌ها هم به مزایای دوربین شما اضافه می‌شود.

باتری
دوربین دیجیتال یکی از پر مصرف‌ترین دستگاه‌های الکترونیکی است که با باتری تغذیه می‌شود. باتری‌های مورد استفاده در دوربین‌ها، انواع مختلفی از قبیل NICD, NIMH و Lilon یا باتری‌های قلمی و نیم قلمی معمولی است.  بعضی از دوربین‌ها تنها از باتری‌ها و شارژرهای اختصاصی خودشان استفاده می‌کنند که گران قیمت و کمیاب و بعضاً نایاب هستند. بهتر است دوربینی را انتخاب کنید که از باتری‌های قلمی قابل شارژ معمولی هم پشتیبانی کند. اگر باتری و شارژر دوربین انتخابی شما اختصاصی خودش است، تحقیق کنید که آیا نمایندگی‌ها و دفاتر خدمات پس از فروش این دوربین، باتری آن را به طور مجزا می‌فروشد یا نه.


فیلم و صوت

بعضی از دوربین‌ها می‌توانند فیلم هم بگیرند، اما کیفیت فیلم آنها و همچنین مدت زمان فیلمی که بر روی کارت حافظه ذخیره می‌شود ممکن است خیلی مورد استفاده شما نباشد. اگر دوربین فیلم‌برداری خانگی دارید، این قابلیت دوربین‌های دیجیتال زیاد به دردتان نخواهد خورد.

منوها و تنظیمات محل قرار گرفتن کلیدها و طراحی منوی تنظیم دوربین موضوع مهمی است. آیا تنظیم رزولوشن، زوم، فلاش، دیافراگم و مشاهده و مرور عکس‌های گرفته شده در دوربین انتخابی شما به راحتی و سریع انجام می‌شود؟

White balance

به طور ساده، وایت بالانس یا "تراز سفیدی" مشخص می‌کند که در یک تصویر، چه چیز سفید و با توجه به آن، چه چیزی سیاه کامل است. با توجه به مشخص شدن این دو رنگ آن گاه رنگ‌های طیف میان این دو رنگ مشخص می‌شود. به همین دلیل است که مثلاً عکس‌هایی که داخل یک اتاق و با نور معمولی یک لامپ تنگستن یا مهتابی گرفته اید، ممکن است زرد یا آبی به نظر بیاید.  دوربین‌ها حالت‌های مختلف وایت بالانس در محیط‌های نوری مختلف را از هوای آفتابی و ابری تا زیر نور لامپ مهتابی، فلاش و تنگستن گرفته به طور پیش گزیده در خود ذخیره دارند. اما آنهایی که امکان تنظیم وایت بالانس دستی یا Custom را هم عرضه می‌کنند، کامل‌تر و بهترند.

مانیتورهای LCD
حالا دیگر تمام دوربین‌های دیجیتال دارای صفحات LCD هستند که برای نمایش هم زمان تصویر یا مرور عکس‌های گرفته شده به کار می‌رود. برخی از آنها زیر نور شدید آفتاب یا لامپ کارایی چندانی ندارد و برخی هم هنگام نمایش تصویر، از بغل دچار اعوجاج می‌شوند.  LCDهایی که می‌توان آنها را با زاویه چرخاند، به گرفتن عکس‌های خلاقانه از زوایای مختلف کمک می‌کند. منظره‌یاب اپتیکیOptical Viewfinder هم، هرچند که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما مواقعی که باتری دوربین در حال ته کشیدن است، استفاده از آن و خاموش کردن LCD می‌تواند کارساز باشد.


مدهای عکاسی آماده مدهای آماده، نظیر پرتره، ورزشی، منظره، شب و ماکرو، به عکاسان مبتدی امکان گرفتن عکس‌های بهتر با تنظیمات مناسب‌تر می‌دهد. در این حالت‌ها، دوربین به طور خودکار برای عکس‌برداری در شرایط انتخاب شده، آماده می‌شود.  مدهای اولویت شاتر و دیافراگم و جبران نوری از جمله کاربردی‌ترین مدهای آماده دوربین‌هاست.


ISO
در دوربین‌های آنالوگ، تغییر ISO یا حساسیت فیلم به نور، تنها با تعویض فیلم مقدور بود. اما در دوربین‌های دیجیتال به راحتی با تغییر ISO می‌توان حساسیت به نور را کم و زیاد کرد. این قابلیت به ویژه هنگام عکاسی بدون فلاش در محیط‌های کم نور کارایی دارد.  همانند فیلم ها که با حساسیت‌های مختلف نوری عرضه می‌شود، در بسیاری از دوربین‌های دیجیتال هم شما می‌توانید ISO مجازی آنها را برای افزایش حساسیت دوربین جهت عکاسی در نور کم تنظیم کنند. داشتن ISO قابل تنظیم برای شرایطی که فلاش مناسب یا کارآمد نیست، ضروری است.


امکان نصب فلاش خارجی اگر فلاش کوچک و داخلی دوربین نیاز شما را برطرف می‌کند و برنامه‌ای برای استفاده از فلاش‌های خارجی بر روی دوربین‌تان ندارید، می‌توانید از امکان و قابلیت نصب فلاش خارجی روی دوربین‌تان صرف نظر کنید.


تاخیر شاتر

بعضی از دوربین‌های دیجیتال زمان نسبتاً زیادی را تا آماده شدن برای گرفتن عکس بعدی تلف می‌کنند. این مشکل را تنها با امتحان دوربین مورد نظرتان می‌توانید امتحان کنید؛ البته اگر به اندازه کافی خوش شانس باشید و به فروشنده‌ای برخورد کنید که اجازه دهد به دوربین داخل ویترین مغازه‌اش دست بزنید.

چهارشنبه 13/6/1387 - 18:47
کامپیوتر و اینترنت
امروز قصد دارم آموزشی رو برای افراد مبتدی تر قرار بدم و اون هم پارتیشن بندی هارد دراو هستش شاید شما هم موقع نصب مجدد ویندوز به فکر تغییر پارتیشن های هارد کامپیوترتون افتادین ولی از پارتیشن بندی چیزی نمی دونستین امیدوارم که این آموزش بتونه شما رو با نحوه صحیح پارتیشن بندی هارد آشنا بکنه:

نكته : ابتدا شما میبایست روش بوت كردن سیستم از طریق Floppy و یا CD-Rom را یاد بگیرید

در هنگام روشن شدن سیستم دكمه DELET (در بعضی كامپیوتر ها دكمه دیگر) را پائین نگه دارید تا وارد Setup شوید.
دستگاه را به گونه ای تنظیم كنید كه اولین وسیله بوت شدن CD-Rom باشد.یعنی وارد قسمت Bios featurs setup
شده و اولین وسیله بوت شدن را CD قرار دهید.سپس روی گزینهSave &Exit setup كلیك كرده و از Setup خارج
شوید.در اینجا سوالی مبنی بر (Save to cmos and exit (Y/N از شما پرسیده می شود.كلید Y را فشار دهید دهید تا سیستم
دوباره Restart شود.
بعد از Restart سیستم سه پیغام زیر ظاهر میشود:
CD-ROM Start up menu
1.Boot from hard disk
2.Boot from CD-ROM

سپس گزینه 2 را اتنخاب كرده تا سیستم از روی CDبوت شود.
بعد از آن پیغام های زیر صادر می گردد:
Microsoft Widows98 Start up menu
1.Start Windows98 Setup from CD-Rom
2.Start Computer with CD-Rom supprt
3.Start computer without CD-rom Support
4.View the Help file

شما گزینه 2 را انتخاب كنید .پس از چند لحظه جلوی پرامپت درایو(مثلاF:\> )فرمان Fdisk را تایپ و
كلید Enter رو بزنید.

فورا پیغامی مبنی بر اینكه ظرفیت Hard شمااز 512 بیشتر است ضاهر میشود.

كلید Y وسپسEnter رو فشار بدین.سپس صفحه اصلی Fdisk ظاهر میشود.
Fdisk option
current fixed disk drive:1
choose 1 of the following:
1.creat dos partion or logical dos drive
2.set active partion
3.delet partion or logical dos drive
4.display partion information
Enter choice:…

این صفحه شامل گزینه هایی جهت انجام اعمال مختلف بر روی دیسك سخت میباشد.
توجه:
در پارتیشن بندی و كار با Fdisk با سه اصطلاح بر خورد میكنید كه عبارتند از Primery ,Extended,logical
برخورد میكنید كه سیستم عامل از دوتای اولی استفاده میكند.درایو C كامپیوتر همان Primery hsj و بقیه Extended
هستند.در Fdisk ابتدا Primery و بعد Extended ایجاد میكنیم.وبرای حذف پارتیشن ها برعكس ایجاد اونا عمل میكنیم.
توجه : ابتدا در صورت وجود پارتیشن آنها را پاك میكنیم
خب از پن پنجره اصلی گزینه 3 رو انتخاب كنین.سپس پنجره ای ظاهر میشه كه از او گزینه:
3.Delet logical dos drive in the extended dos partion
بعد از این كار صفحهای شامل پیغام های زیر ظاهر میشه:
WARNING!Data in deleted logical dos drive will be lost
What drive do you want to delete?

سپسس شما نام آخرین درایو Hard خودتان را وارد كنید وenter رو بزنین.سپس EnterVolume ظاهر میشه
كه شما یاید برچسب درایوتان رو وارد كنین یا اگه بر چسبی نداره Enter رو بزنین.(اگه درایو شما برچسب داشته باشه
مثلا به جای حرف Dبرچسب اون مثلا MyDriveظاهر میشه)سپس پیغام زیر ظاهر میشه:
Are you sure?(Y/N)?[Y]
برای تایید حرف Yرو بزنین و بعد Enter و به همین ترتیب همه درایوهای منطقی(Logical) رو پاك كنین.بعد از پاك شدن همه
درایوهای منطقی پیغام زیر ظاهر میشه.
All logical drive deleted in the extended dos partion
سپس چند بار دكمه Esc رو بزنین تا وارد صفحه اصلی بشین. (Fdiskoption)بعد دكمه 3 (Delet partion….)
از صفحه بعدی ظاهر شده (Delet extended dos partion)رو انتخاب كنین.بعدیه پیغام (Warning………) ظاهر
میشه كه باید شما كلید Yرو بزنین بعد Enter.سپس پیغام زیر ظاهر میشه:
Exttended dos partion Deleted
دكمه Esc رو بزنین تا وارد صفحه اصلی بشین.(Fdisk Option).بعد باز گزینه 3 بعدش از صفحه باز شده گزینه ا رو وارد كنین.تا پارتیشن اولیه خذف شه.(Delet primery dos partion).
سپس پیغام (Warning data in the deleted primery dos partion will be lost.زیرپیغام :
What primery partion do you want to delete?[1]
شما كلید Enter رو بزنین.پیغام زیر ظاهر میشه:
Enter volume labe…?[]
در صورت وجود بر چسب(احتمالا ندارین)آن را تایپ و Enter رو بزنین در غیر این صورت Enter رو بزنین.
پیغام :Are you sure(Y/N) كه گزینه Yسپس كلید Enter رو بزنین.پیغام زیر ضاهر میشه:
Primery dos partion deleted
دكمه Esc را بزنین تا وارد صفحه اصلی بشین.حالا پارتیشن های شما حذف شده .
برای ایجاد پارتیشن از صفحه اصلی گزینه 1 یعنی(1.Create dos partion or logical…..) رو بزنین .
بعد از طی این مراحل صفحه ای با مشخصات زیر حاصل میشود:
Creat dos partion or logical dos drive
Current fixed disk drive:1
Choose 1 of the following:
1.creat primery dos partion
2.creat extended dos partion
3.creat logical dos drive in extended dos partion
Enter choice:

سپس كلید 1 راتایپ وenter رو بزنین.مدتی صبر كنید تا 100% CompleteوVerifying drive integrityتا
100%كامل شه.بعد از اون پیغام زیر ظاهر میشه:
Creat primery dos partion
Current fixed disk drive:1
Do you wish to use the maximum available………………
Press Esc to return to fdisk options

كادر بالا از شما می پرسه كه آیا می خواهید تمام دیسك سخت پارتیشن اولیه(Primery)گردد؟شما دكمه Nرا تایپ
كرده وسپس Enter رو بزنین.سپس مدتی صبر كنید تا 100%كامل بشه …بعدش صفحه زیر ظاهر میشه:
Creat primery dos partion
Current fixed………..
Total disk space is ……..mbytes(1mb=……….)
Maximum space avalable for partion is…….
Enter partion size in mbytes or ……….
Press esc …………

صفحه بالا ظرفیت هارد شما را كه برای این عمل در دسترس میباشد رو اعلام میكنه شما باید در این مرحله برای درایو
Strart up تان مقداری را در مقیاس مگا بایت وارد كنید(البته درصد هم میشه).
توصیه:
1.آنهای كه هارد 20 دارن 3000 رو بزنن
2.هارد 30 ،4000یا 4500
3.هارد 40 به بالا تا 80،6000یا 5500
4.هاردهای 20 به پایین به نسبت 2500،2000،1500،1000
5…
بعد از وارد كردن مقدار Enter رو زده تا پیغام زیر ظاهر بشه:
Primery dos partion created
سپس Escرو زده تا وارد صفحه اصلی Fdiskبشین.از صفحه اصلی گزینه ا(Creat dos ………or logical…..)
واز صفحه بعدی گزینه 2 (Creat extended dos partion)رو زده مدتی صبر كنید تا 100%كامل شه.سپس
صفحه زیر ظاهر میشه:
Creat extended dos partion
Current fixed……….
Partion status type volume label mbytes…….
C:1 pri…
Total disk space is……….
Enter partion size in mbytes or per…………………….
No partion defind
Press esc……………

سپس كلید Enter رو بزنین.تا پیغام (Extended……..)ظاهر شه.
حالا كلید Esc رو بزنین تا سیستم به طور اتوماتیك وارد بخش ایجاد درایوهای منطقی شه.مدتی صبر كنید تا 100%
تمام بشه سپس از صفحه بعدی ظاهر شده عدد دلخواه خودتان به مگابایت رو برای درایو D:وارد كنید.مدتی صبر كنید
تا100%كامل شه.بعد از این مرحله(یا احیانا Restart system)ماجرا رو برای درایو های منطقی دیگه از قبیل E تا Z
ادامه بدبن تا جاییكه هارد شما تموتم شه.
توصیه:
سعی كنید كه حتی الامكان درایو هایتان كم باشهمعمولا 4 درایو كافیه بعد از اینكه تمام هارد پارتیشن بندی شد پیغام :
All available disk space in the extended dos ……………………
ظاهر میشه.حالا دكمه Esc رو بزنین تا وارد صفحه اصلی بشین.از صفحه اصلی گزینه 2(Set active partion )رو
انتخاب كنید.در صفحه بعدی ظاهر شده كلید 1 رو زده و Enter كنید.
با عمل فوق درایو C شما به عنوان درایو Start up بوده فعال میشه.سپس پیغام Partion 1 made active ظاهر میشه.
بدین تر تیب پارتیشن بندی به اتمام میرسه .

نكته های قابل توجه :
1.ممكن است در بعضی از سیستم ها در حین عملیات های بالا Restart های متعددی انجام شه.
2.پس از عمل Fdisk حتما توسط دستور a:\format drive را برای همه درایوها انجام دهید تا
به FAT 32 تبدیل شوند.
3.از Fdisk زیاد پرهیز كنید زیرا باعث خراب شدن هارد شما میشه.
4زیاد عجله نكنید

چهارشنبه 13/6/1387 - 18:45
کامپیوتر و اینترنت

 امروزه برای رایت كردن سی دی، نیازی به نرم افزار جانبی خاصی نداریم، چرا كه خود ویندوز می تواند این كار را( البته با محدودیت هایی) انجام دهد. با ویندوز اكس پی، رایت كردن تقریبا مثل كپی كردن است. كافی است فایل های مورد نظر را با ماوس بگیرید و به داخل پنجره درایو سی دی بیندازید. ولی البته نمی توانید مثلا سی دی بوت درست كنید، یا محتوای یك سی دی را به صورت فایل ISO یا image ذخیره كنید. حتی نمی توانید یك فایل بزرگ را بین چند سی دی رایتر شما صرفا یك سی دی رام است، چه دردسرهایی درست می شود. در این مواقع، مجبورید با درستكاری رجیستری، مشكل را برطرف كنید. اگر برای رایت كردن، امكانات پیشرفته تری بخواهید، در حال حاضر دو گزینه پیش رو دارید، برنامه Nero كه حالا نسخه 6 آن موجود است، و Roxio Creator7 كه در ویندوزهای 98 و ME به Easy CD معروف بود. این برنامه ها چیزی فراتر از صرفا ابزار رایت كردن هستند. مثلا می توانید صوت و تصویر را به MP3 و MPEG-4 تبدیل كنید، نویزهای نوارهای قدیمی را حذف كنید، آلبوم عكس درست كنید، منوهای DVD بسازید، برچسب و جلد سی دی طراحی كنید و خیلی كارهای دیگر كه در این مقاله می خواهیم به شما معرفی كنیم.

 

1- بستن انتهای سی دی
 حتما می دانید كه اگر انتهای سی دی را نبندید، می توانید باز هم روی آن رایت كنید، منتها فقط كامپیوتر خودتان می تواند تمام فایل های روی سی دی را نشان دهد. بنابراین اگر مثلا فایل های MP3 خود را طی چند مرحله روی سی دی رایت كنید و در پایان سی دی را finalize كنید (اصطلاحا آن را ببندید)،و آن وقت سی دی را داخل یك دستگاه مستقل Player بگذارید، فقط آهنگ هایی كه درآخرین Session رایت شده بودند، پخش خواهد شد.

2- رایت كردن در اكس پی
 در ویندوز اكس پی، اگر فایل های خود را داخل پنجره سی دی درایو بیندازید، فایل ها رایت می شوند. منتها اگر سی دی شما CD-R باشد نه CD-RW ، عمل رایت بلافاصله صورت نمی گیرد، بلكه فایل ها ابتدا در یك فضای موقت (فولدری در داخل Documents and Setting و تحت عنوان اسم كاربری شما) قرار می گیرند. برای این كه عمل رایت واقعا صورت بگیرد، باید روی آیكون درایو سی دی كلیك راست كرده و گزینه Burn these files to disc را انتخاب كنید. خوبی این روش این است كه اگر اشتباها فایلی را داخل سی دی بیندازید، فرصت برگشت دارید. خوبی دیگر فایل، یك Session جدید تعریف كنید. در ویندوز اكس پی، multi-Session برای سی دی دیتا، همیشه روشن و برای سی دی صوتی، همیشه خاموش است.

3- كشیدن و انداختن
 وقتی با استفاده از پنجره اكسپلورر خود ویندوز اكس پی فایل هایتان را روی سی دی RW رایت می كنید، فرمت دیسك UDF می شود كه در اكثر پی سی ها قابل استفاده است، ولی در خیلی از كامپیوترهای Mac نه. فرمت UDF برای تصحیح خطا، یك فضای اضافی را برای خود در نظر می گیرد. با این كار، عملا چیزی در حدود 533 مگابایت روی CD-RW برای شما باقی می ماند. اما در عوض لازم نیست برای هر بار رایت، یك Session جدید تعریف كنید.


4- تراك یا دیسك
 هنگام رایت كردن دیسك های multi-session ، درایو قسمت « جدول محتویات» دیسك را باز می كند، فایل ها را روی سی دی می نویسد و سپس با اصلاح جدول محتویات معلوم می كند كه هر فایل در كجای دیسك ذخیره شده و كجا پایان می یابد، به این شیوه Track-At-Once می گویند و نگهداری این گونه اطلاعات طبیعتا فضایی را روی دیسك اشغال می كند. روش دیگری به نام Disk-At-Once وجود دارد كه كل دیسك را در یك مرحله رایت كرده و ته آن را می بندد. برای دیسك های صوتی باید از این روش استفاده كنید و كسانی كه به تكثیر سی دی می پردازند. نیز این روش را انتخاب می كنند. معمولا خود كاربر می تواند تشخیص دهد كه كدام روش برایش مناسب تر است. Esay Media Creator بسته به نوع پروژه، به طور خودكار روش مناسب را انتخاب می كند، ولی Nero به كاربر اجازه می دهد خودش روش كار را تعیین كند.

5- نوشتن نام آهنگ ها
 اگر بخواهید، می توانید برای سی دی های صوتی نام آهنگ ها را هنگام پخش به نمایش در آورید. برای این منظور، باید از حالت Disk-At-Once استفاده كنید. هرچند برای رایت كردن سی دی صوتی خواه ناخواه مجبورید از این حالت استفاده كنید. نرم افزار رایت شما اطلاعات لازم را از قسمت metadata فایل صوتی برخواهد داشت (درست مثل پخش كننده های MP3 )، اما معمولا می توانید اسامی آهنگ ها و خواننده ها را ویرایش كنید.

6- معاینه داده ها
 همیشه بعد از رایت ، دیسك خود را كنترل كنید. مقایسه بیت به بیت زمان می برد، اما این تنها راهی است كه می توانید از صحت رایت اطمینان حاصل كنید. برای دیسك های مهم حتی بهتر است به كمك برنامه هایی چون CD-DVD Speed ( كه در Nero 6 موجود است)، وجود خطاهای احتمالی را بررسی كنید، هنگام پخش آهنگ ها، درایو سعی می كند با استفاده از داده های تكراری از پس خطاهای ناشی از گرد و غبار یا خش برآید. اما هرچه این خطاها از همان اول كمتر باشند، بهتر است.

7- گرفتن تصویر سی دی
 ابزار داخلی رایت سی دی در ویندوز اكس پی نمی تواند كپی سی دی به سی دی انجام دهد یا از كل یك سی دی image بگیرد. ولی در نرم افزار رایگان ISO Recorder Power Toy می تواند این دو كار را انجام دهد. اگر سرویس پك دو ویندوز اكس پی را نصب كرده اید، از نسخه بتای این نرم افزار استفاده كنید. در غیر این صورت نسخه اصلی را دانلود و نصب كنید. برای گرفتن تصویر از سی دی، كافی است روی آیكون درایو سی دی در My Computer كلیك راست كنید و گزینه Create lmage from CD انتخاب نمایید. برای رایت كردن فایل تصویر روی سی دی هم كافی است روی فایل، كلیك راست كرده و گزینه Copy image to CD را بزنید. با این برنامه نمی توانید سی دی های صوتی، تصویری یا قفل شده را كپی كنید.

8- رایت كردن فرمایشی
 اگر بخواهید تعدادی فایل مشخص را به صورت سری رایت كنید با خط فرمان كار سریع تر انجام می شود تا ماوس، برای این منظور، از Creata CD استفاده كنید. این برنامه می تواند از طریق خط فرمان داسی، روی سی دی رایت كند. با یك فایل Batch ساده، می توانید Windows Backup را به اجرا در آورده و فایل ها را روی سی دی رایت كنید.

9- تبدیل فرمت ها به یكدیگر
 اگر به سی دی رایت كردن عادت كرده اید، شاید حوصله نكنید كه زمان رایت خیلی طول بكشد. ولی صبور باشید. اگر می خواهید فیلمی را كه در كامپیوترتان ویرایش كرده اید، روی DVD رایت شود و در تلویزیون قابل مشاهده باشد، باید صبر كنید تا به فرمت MPEG-2 تبدیل شود. این تبدیل معمولا به طور خودكار هنگام رایت كردن انجام می شود. ولی زیاد طول می كشد. خود عمل رایت در عرض چند دقیقه و خیلی زود تمام می شود. DVD+R كمی سریعتر از DVD+R است، و نوشتن روی DVD های قابل رایت مجدد، در حدود یك ربع طول می كشد.

10- فضای لازم برای تبدیل
 هنگام رایت فایل های تصویری روی سی دی، فایل تبدیلی به طور موقت روی هارددیسك ذخیره شده و در پایان رایت، به طور خودكار حذف می شود. بنابراین باید به اندازه كافی فضای خالی روی دیسك داشته باشید. زیاد فرق نمی كند AVL داشته باشید یا MREG یا هر چیز دیگر، سایز فایل نهایی MPEG-2 برای همه این ها تقریبا یكسانخواهد شد.

11- 1.02 UDF را امتحان كنید
 اگر نتوانستید DVD ساخت خود را روی دستگاه پخش كنید یا پیام Disc Error می گیرید، به جای UDF1.05 نسخه 1.02 را امتحان كنید (DVD پخش كن های جدید نسخه 1.02 را می شناسند.) مثلا در Nero ، بعد از انتخاب حالت (UDF ) DVD-ROM به صفحه Multisession بروید و نگاه كنید ببینید No Multisession تیك خورده باشد. سپس به صفحه UDF بروید و پارتیشن را Physical انتخاب و نوع سیستم فایلی را UDF 1.02 تعیین كنید. (خطاهای موجود در دیسك را بررسی كنید. خطاهای C1 به شرطی كه زیاد نباشند، قابل چشم پوشی هستند. ولی خطاهای C2 باعث پدید آمدن خطاهای زمان خواندن می شوند.)

12-آهنگ های بیشتری كپی كنید
 اگر از سی دی مناسبی استفاده كنید، می توانید آهنگ های بیشتری روی سی دی صوتی رایت كنید. CD-R99, CD-R99,CD-R80 به اندازه 80 ، 90 و 99 دقیقه فضا برای موسیقی دارند و بیشتر سی دی پخش كن های عادی می توانند سی دی های طولانی را بدون مشكل پخش كنند. اگر می خواهید هنگام رایت روی سی دی های صوتی طولانی تر از 80 دقیقه مشكلی پیش نیاید، سعی كنید سرعت رایت را پایین بیاورید. سرعت 1X و 2X تقریبا همیشه جواب می دهد. اما در سرعت های بالاتر در بعضی رایترها، ممكن است لبه های سی دی به خوبی رایت نشوند.

13-جای مناسب بگذارید
 هر چه اطلاعات بیشتری روی سی دی بگذارید. خش افتادن روی سی دی، بیشتر می تواند دردسر درست كند. ضمن این كه بهتر است سی ی های خام را داخل همان قوطی استوانه ای خودش نگه دارید، سی دی های رایت شده را هم در یك قاب محكم قرار دهید. پاكت های مشمعی یا كاغذی، پوشش خوبی برای دیسك نیستند. قاب هایی كه برای DVD طراحی شده اند. باعث می شود هنگام بیرون آوردن دیسك، فشار كمتری به سطح سی دی وارد آید.

14- به دقت حمل كنید
 ضمن این كه DVD ها را باید داخل جعبه های مخصوص خودشان قرار دهید تا از گرد و خاك در امان باشند، آن ها را لب پنجره یا زیر نور آفتاب هم نگذارید. لایه رنگی DVD ، به گرما و نور حساس است و گذاشتن آن ها زیر نور آفتاب در چند روز ممكن است به آن ها آسیب برساند. اگر روی دیسك خیلی خاك گرفت یا به هر علت موقع خواندن مشكل پیدا كرد، سعی كنید با یك پارچه بدون پرز آن را تمیز كنید. پارچه های مخصوص شیشه عینك و این جور چیزها برای سی دی مناسبند، اما دستمال كاغذی اصلا چیز خوبی نیست. موقع پاك كردن، پارچه را به آرامی از داخل به سمت بیرون بكشید، نه این كه روی سی دی بچرخانید.

15- با دقت برچسب بزنید
 برای نوشتن روی سی دی، ماژیك های آبی از ماژیك های الكلی بهتر هستند. در ضمن روی DVD به هیچ وجه برچسب های كاغذی چسب دار نزنید، مگر این كه برچسب حلقه ای با چسب خیلی خوب باشد. كاغذهای چسب دار به مرور كنده می شوند و موقع چرخش دیسك، حالت نامتعالی ایجاد می كنند كه باعث خطای خواندن می شود. یك راه بهتر هم این است كه از چاپگرهای مجهز به سی دی چاپ كن استفاده كنید. اپسون استایلوس 900 و كانن IP4000R دو چاپگری هستند كه مستقیم روی سی دی چاپ می كنند. برای این منظور باید دیسك خام با قابلیت چاپ جوهرافشان داشته باشید كه پشت آن سفید یا نقره ای باشد.

16- با لیزر برچسب بزنید
 رایترهای مجهز به نشانه گذار نوری از همان لیزری برای نوشتن برچسب روی پشت سی دی استفاده می كنند كه برای رایت كردن اطلاعات روی سطح اصلی به كار می برند، شركت های HP و Lacie رایتر مجهز به LighScribe می سازند، و Nero اولین نرم افزاری است كه گزینه LightScribe را گذاشته است. تكنولوژی مشابه یاماها موسوم به DiscT@2 (بخوانید دیسك تاتو) برچسب را روی فضای خالی سطح اصلی دیسك رایت می كند، كه این یعنی جای كمتری برای اطلاعات.

17- اسم فایل ها
 اگر سی دی را برای استفاده در كامپیوتر خودتان رایت می كنید، اسامی 64 كاراكتری برای فایل ها در ویندوز مشكلی ندارد و به طور خودكار اسامی 8 كاراكتری با پسوند 3 كاراكتری تولید می شوند. اما اگر می خواهید مطمئن باشید كه فایل هایتان در سیستم های لینوكس یا Mac هم( برای جادادن بیش از 80 دقیقه موسیقی روی سی دی صوتی Overburning را روشن كنید. كارخانه زیادی CD یا DVD تولید می كنند. برنامه می تواند كارخانه سازنده را مشخص كند.) قابل شناسایی خواهند بود، به جای Joliet سیستم ISO96 را انتخاب كنید.

18- دو درایو
 امروزه كمتر پیش می آید لازم باشد هم سی دی رایتر در كامپیوتر خود داشته باشید و هم DVD رایتر، چرا كه بیشتر DVD رایترها می توانند با سرعتی بیش از سی دی رایترها، رایت كنند. اگر برای رایت سی دی به سی دی، به فكر خرید دو درایو هستید، اشتباه نكنید. با یك سی درایو هم می توان این كار را كرد. ولی به هر حال داشتن یك درایو اضافی این خوبی را دارد كه می تواند سی دی رایت شده خود را روی یك درایو متفاوت امتحان كنید.

19- دسترسی مستقیم به حافظه
 DMA یا « دسترسی مستقیم به حافظه» یعنی درایوهای IDE ، از جمله سی دی رایترها، می توانند اطلاعات را مستقیما از حافظه دریافت كنند. بدون این كه به CPU مراجعه كنند، و این یعنی رایت كردن با سرعت 12X فقط 5 درصد از CPU شما را اشغال می كند نه 50 درصد. و باز هم این یعنی كم شدن احتمال سوختن سی دی به علت كم آوردن بافر. بعضی از رایترها نمی توانند با سرعت های بالا رایت كنند، مگر این كه DMA را برای آن ها فعال كرده باشید. تعداد معدودی از رایترها هم در صورت خاموش بودن DMA بهتر كار می كنند. عجیب آن كه برای تنظیم DMA باید از طریق كنترل گر IDEATAARAPi در DeviceManagerاقدام كنید، نه از طریق خود درایو سی دی.

20- رایت كردن DVD
 با استفاده از Windows Media Center 2005 می توانید به رایت DVD بپردازید. بدون این كه به نرم افزار دیگری احتیاج پیدا كنید. البته این در( تنظیمات DMA برای CD یا DVD را می توانید در قسمت Device manager انجام دهید. ) صورتی است كه مجوز رایت CD را از Sonic گرفته باشید. وگرنه، مجبورید یك نسخه از برنامه Sonic Prime Time Deluxe را نصب كنید.

چهارشنبه 13/6/1387 - 18:43
خاطرات و روز نوشت
تولد و کودکی:سید محمود حسابی در سال 1281 (ه.ش), از پدر و مادری تفرشی در تهران زاده شدند. پس از سپری نمودن چهار سال از دوران كودكی در تهران, به همراه خانواده (پدر, مادر, برادر) عازم شامات گردیدند. در هفت سالگی تحصیلات ابتدایی خود را در بیروت, با تنگدستی و مرارت های دور از وطن در مدرسه كشیش های فرانسوی آغاز كردند و همزمان, توسط مادر فداكار, متدین و فاضله خود (خانم گوهرشاد حسابی) , تحت آموزش تعلیمات مذهبی و ادبیات فارسی قرار گرفتند. استاد, قرآن كریم را حفظ و به آن اعتقادی ژرف داشتند. دیوان حافظ را نیز از برداشته و به بوستان و گلستان سعدی, شاهنامه فردوسی, مثنوی مولوی, منشات قائم مقام اشراف كامل داشتند.  جوانی و تحصیلاتشروع تحصیلات متوسطه ایشان مصادف با آغاز جنگ جهانی اول, و تعطیلی مدارس فرانسوی زبان بیروت بود. از این رو, پس از دو سال تحصیل در منزل برای ادامه به كالج آمریكایی بیروت رفتند و در سن هفده سالگی لیسانس ادبیات, در سن نوزده سالگی, لیسانس بیولوژی و پس از آن مدرك مهندسی راه و ساختمان را اخذ نمودند. در آن زمان با نقشه كشی و راهسازی, به امرار معاش خانواده كمك می كردند. استاد همچنین در رشته های پزشكی, ریاضیات و ستاره شناسی به تحصیلات آكادمیك پرداختند. شركت راهسازی فرانسوی كه استاد در آن مشغول به كار بودند, به پاس قدردانی از زحماتشان, ایشان را برای ادامه تحصیل به كشور فرانسه اعزام كرد و بدین ترتیب در سال1924 (م) به مدرسه عالی برق پاریس وارد و در سال 1925 (م) فارغ التحصیل شدند. همزمان با تحصیل در رشته معدن, در راه آهن برقی فرانسه مشغول به كار گردیدند و پس از پایان تحصیل در این رشته كار خود را در معادن آهن شمال فرانسه و معادن زغال سنگ ایالت "سار" آغاز كردند. سپس به دلیل وجود روحیه علمی, به تحصیل و تحقیق, در دانشگاه سوربن, در رشته فیزیك پرداختند و در سال 1927 (م) در سن بیست و پنج سالگی دانشنامه دكترای فیزیك خود را , با ارائه رساله ای تحت عنوان "حساسیت سلول های فتوالكتریك", با درجه عالی دریافت كردند. استاد با شعر و موسیقی سنتی ایران و موسیقی كلاسیك غرب به خوبی آشنایی داشتند وایشان در چند رشته ورزشی موفقیت هایی كسب نمودند كه از آن میان می توان به دیپلم نجات غریق در رشته شنا اشاره نمود.. افتخاراتپروفسور حسابی به دلیل عشق به میهن و با وجود امكان ادامه تحقیقات در خارج از كشور به ایران بازگشت و با ایمان و تعهد, به خدمتی خستگی ناپذیر پرداخت تا جوانان ایرانی را با علوم نوین آشنا سازد. پایه گذاری علوم نوین و تاسیس دارالمعلمین و دانشسرای عالی, دانشكده های فنی و علوم دانشگاه تهران, نگارش ده ها كتاب و جزوه و راه اندازی و پایه گذاری فیزیك و مهندسی نوین, ایشان را به نام پدر علم فیزیك و مهندسی نوین ایران در كشور معروف كرد. حدود هفتاد سال خدمت علمی ایشان در گسترش علوم روز و واژه گزینی علمی در برابر هجوم لغات خارجی و نیز پایه گذاری مراكز آموزشی, پژوهشی, تخصصی, علمی و ..., از جمله اقدامات ارزشمند استاد به شمار می رود كه برای نمونه به مواردی اشاره می كنیم: _ اولین نقشه برداری فنی و تخصصی كشور (راه بندرلنگه به بوشهر)_ اولین راهسازی مدرن و علمی ایران (راه تهران به شمشك)_ پایه گذاری اولین مدارس عشایری كشور_ پایه گذاری دارالمعلمین عالی _ پایه گذاری دانشسرای عالی_ ساخت اولین رادیو در كشور_ راه اندازی اولین آنتن فرستنده در كشور_ راه اندازی اولین مركز زلزله شناسی كشور _ راه اندازی اولین رآكتور اتمی سازمان انرژی اتمی كشور _ راه اندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران_ تعیین ساعت ایران_ پایه گذاری اولین بیمارستان خصوصی در ایران, به نام بیمارستان "گوهرشاد" _ شركت در پایه گذاری فرهنگستان ایران و ایجاد انجمن زبان فارسی _تدوین اساسنامه طرح تاسیس دانشگاه تهران _ پایه گذاری دانشكده فنی دانشگاه تهران _ پایه گذاری دانشكده علوم دانشگاه تهران _ پایه گذاری شورای عالی معارف _ پایه گذاری مركز عدسی سازی اپتیك كاربردی در دانشكده علوم دانشگاه تهران_ پایه گذاری بخش آكوستیك در دانشگاه و اندازه گیری فواصل گام های موسیقی ایرانی به روش علمی _ پایه گذاری و برنامه ریزی آموزش نوین ابتدایی و دبیرستانی _ پایه گذاری موسسه ژئوفیزیك دانشگاه تهران _ پایه گذاری مركز تحقیقات اتمی دانشگاه تهران _ پایه گذاری اولین رصدخانه نوین در ایران _ پایه گذاری مركز مدرن تعقیب ماهواره ها در شیراز _ پایه گذاری مركز مخابرات اسدآباد همدان _ پایه گذاری انجمن موسیقی ایران و مركز پژوهش های موسیقی _ پایه گذاری كمیته پژوهشی فضای ایران _ ایجاد اولین ایستگاه هواشناسی كشور (در ساختمان دانشسرای عالی در نگارستان دانشگاه تهران) _ تدوین اساسنامه و تاسیس موسسه ملی ستاندارد _ تدوین آیین نامه كارخانجات نساجی كشور و رساله چگونگی حمایت دولت در رشد این صنعت _ پایه گذاری واحد تحقیقاتی صنعتی سغدایی (پژوهش و صنعت در الكترونیك, فیزیك, فیزیك اپتیك, هوش مصنوعی) _ راه اندازی اولین آسیاب آبی تولید برق (ژنراتور) در كشور _ ایجاد اولین كارگاه های تجربی در علوم كاربردی در ایران

_ ایجاد اولین آزمایشگاه علوم پایه در كشور

چهارشنبه 13/6/1387 - 18:39
خاطرات و روز نوشت
چکیده: متولد 8 ژانویه 1942او از هر گونه تحرك عاجز است. نه می تواند بنشیند نه برخیزد. نه راه برود. حتی قادر نیست دست و پایش را تكان بدهد یا بدنش را خم و راست كند. از همه بدتر توانایی سخن گفتن را نیز ندازد. زیرا عضلات صوتی او كه عامل اصلی تشكیل و ابراز كلمات اند مثل 99 درصد بقیه عضلات حركتی بدنش در یك حالت فلج كامل قرار دارند. مشتی پوست و استخوان است روی یك صندلی چرخدار كه فقط قلبش و ریه هایش و دستگاه های حیاتی بدنش كار می كنند و بخصوص مغزش فعال است. یك مغز خارق العلده كه دمی از جستجو و پژوهش و رهگشایی بسوی معماها و نا شناخته ها باز نمی ماند. این اعجوبه مفلوج استیفن هاوكینگ پرآوازه ترین دانشمند دهه آخر قرن بیستم است كه اكنون در دانشگاه معروف كمبریج همان كرسی استادی را در اختیار داردكه بیش از دو قرن پیش زمانی به اسحق نیوتن كاشف قانون جاذبه تعلق داشت.همچنین وی را انیشتین دوم لقب داده اند زیرا می كوشد تئوری معروف نسبیت را تكامل بخشد و از تلفیق آن با تئوری های كوانتومی فرمول واحد جدیدی ارائه دهد كه توجیه كننده تمامی تحولات جهان هستی از ذرات ریز اتمی تا كهكشان های عظیم باشد.اینشتین معتقد بود كه چنین فرمول یا قانون واحدی می بایست وجود داشته باشد و سالهای آخر عمرش را در جستجوی آن سپری كرد اما توفیقی نیافت.استیفن هاوكینگ شهرت و اعتبار علمی خود را مدیون محاسبات ریاضی پیچیده و بسیار دقیقی است كه در مورد چگونگی پیدایش و تحول سیاهچاله های آسمانی یا حفره های سیاه انجام داده است.این اجرام فوق العاده متراكم كه به علت قدرت جاذبه بسیار قوی حتی نور امكان جدایی از سطح آن ها را نداردوجودشان بر اساس تئوری نسبیت انیشتین پیش بینی شده بود و به همین جهت هم سیاهچاله نامیده شدند.ردیابی و رویت آنها بوسیله قویترین تلسكوپ ها یا هر وسیله دیگر تا كنون ممكن نبوده است. با وجود این استیفن هاوكینگ با قدرت اندیشه و محاسبات ریاضی چون و چرا ناپذیرش- نه فقط وجود سیاهچاله ها را به اثبات رسانده و چگونگی شكل گیری و تحول آن ها را نشان داده بلكه به نتایج جالبی در رابطه این اجرام با كیفیت وقوع انفجار بزرگ Big Bang در آغاز پیدایش كیهان دست یافته است كه در دانش فیزیك اختری و كیهان شناسی اهمیت بسزایی دارد و به عقیده صاحبنظران بنای این علوم را در قرن آینده تشكیل خواهد داد.كتاب جدید هاوكینگ در این زمینه كه بعنوان سیاهچاله ها و جهان های نوزاد انتشار یافت در محافل علمی جهان مثل یك بمب صدا كرد و شگفتی فراوان برانگیخت. اما قبل از اشاره خلاصه ای می آوریم از زندگی نویسنده اش كه براستی از كتاب او شگفتی بر انگیز تر است .  تولد و دوران کودکی:استیفن هاوكینگ در 8 ژانویه 1942 در شهر دانشگاهی آكسفورد زاده شد و دوران كودكی و تحصیلات اولیه اش را در همان شهر گذرانید. از همان زمان به علوم ریاضیات علاقه داشت و آرزوی دانشمند شدن را در سر می پروراند اما در مدرسه یك شاگرد خودسر و بخصوص بد خط شناخته می شد و هرگز خود را در محدوده كتاب های درسی مقید نمی كرد بلكه چون با مطالعات آزاد سطح معلواتش از كلاس بالاتر بود همیشه سعی داشت در كتاب های درسی اشتباهاتی را گیر بیاورد و با معلمان به جر و بحث و چون و چرا بپر دازد !پدر و مادرش از طبقه متوسط بودند با یك زندگی ساده در خانه اس شلوغ و فرسوده اما مملو از كتاب كه عادت به مطالعه را در فرزندانشان تقویت می كرد. فرانك پدر خانواده پزشك متخصص در بیماری های مناطق گرمسیری بود و به همین جهت نیمی از سال را به سفرهای پژوهشی در مناطق آفریقایی
می گذرانید. این غیبت های متوالی برلی بچه ها چنان عادی شده بود كه تصور می كردند همه پدر ها چنین وضعی دارند. و مانند پرندگان هر ساله در فصل سرما به مناطق آفتابی مهاجرت می كنند و بعد به آشیانه بر می گردند. در عین حال غیبت های پدر نوعی استقلال عمل و اتكا به نفس در بچه ها ایجاد
می كرد.
 نوجوانی و جوانیاستیفن در 17 سالگی تحصیلات عالیه را در رشته طبیعی آغاز كرد و از همان زمان به فیزیك اختری و كیهان شناسی علاقه مند شد زیرا در خود كنجكاوی شدیدی می یافت كه به رمز و راز اختران و آغاز و انجام كیهان پی ببرد. سالهای دهه 60 عصر طلایی كشف فضا- پرتاب اولین ماهواره ها و سفر هیجان انگیز فضانوردان به كره ماه بود و بازتاب این وقایع تاریخی در رسانه ها جوانان را مجذوب می كرد. بعلاوه استیفن از كودكی عاشق رمان های علمی تخیلی بود و مطالعه آن ها نیز بر اشتیاق او به كسب معلومات بیشتر در فیزیك و نجوم و علوم دیگر می افزود. او دوره سه ساله دانشگاه را با موفقیت به پایان برد و آماده
می شد تا دوره دكترا را در رشته كیهان شناسی آغاز كند اما . . .
 ناتوانی جسمیاما به دنبال احساس ناراحتی هایی در عضلات دست و پا استیفن در ژانویه 1963 یعنی آغاز بیست و یكسالگی مجبور به مراجعه به بیمارستان شد و
آزمایش هایی كه روی او انجام گرفت علائم بیماری بسیار نادر و درمان ناپذیری را نشان داد. این بیماری كه به نام
ALS شناخته می شود بخشی از نخاع و مغز و سیستم عصبی را مورد حمله قرار می دهد و به تدریج اعصاب حركتی بدن را از بین می برد و با تضعیف ماهیچه ها فلج عمومی ایجاد می كند بطوریكه بمرور توانایی هرگونه حركتی از شخص سلب می شود. معمولا مبتلایان به این بیماری بی درمان مدت زیادی زنده نمی مانند و این مدت برای استیفن بین دو تا سه سال پیش بینی شده بود.
نومیدی و اندوه عمیقی را كه پس از آگاهی از جریان بر استیفن مستولی شد می توان حدس زد. ناگهان همه آرزوهای خود را بر باد رفته میدید. دوره
دكترا-رویای دانشمند شدن - كشف رمز و راز كیهان - همگی به صورت كاریكاتورهایی در آمدند كه در حال دورشدن و رنگ باختن به او پوزخند می زدند. بجای همه آن خیال پروریهای بلند پروازانه حالا كاری بجز این از دستش بر نمی آمد كه در گوشه ای بنشیند و دقیقه ها را بشمارد تا دوسال بعد با فلج عمومی بدن زمان مرگش فرا برسد.
 بازتاب اراده و ازدواج به اتاقی كه در دانشگاه داشت پناه برد و در تنهایی ساعتها متفكر و بی حركت ماند. خودش بعدها تعریف كرده است كه آن شب دچار كابوسی شد و در خواب دید كه محكوم به اعدام شده است و او را برای اجرای حكم می برند و در آن موقعیت حس كرد كه هر لحظه زندگی چقدر برایش ارزشمند است. بعد از بیداری به یاد آورد كه در بیمارستان با یك جوان مبتلا به بیماری سرطان خون هم اتاق بوده و او از فرط درد چه فریادهایی می كشید. پس خود را قانع كرد كه اگر به بیماری لادرمانی مبتلاست اما لااقل درد نمی كشد. بعلاوه طبع لجوج و نقادش كه هیچ چیز را به آسانی نمی پذیرفت هشدار داد كه از كجا معلوم كه پیش بینی پزشكان درست از كار در بیاید و چه بسا كه از نوع اشتباهات كتب درسی باشد! اما آنچه به او قوت قلب و اعتماد به نفس بیشتری برای مبارزه با نومیدی و بدبینی داد آشنایی اش در همان ایام با دختری به نام (جین وایلد) بود كه بعد ها همسرش شد و نقش فرشته نگهبانش را به عهده گرفت. جین اعتقادات مذهبی عمیقی داشت و معتقد بود كه در هر فاجعه ای بذراهی امید وجود دارد كه با استقامت و قدرت روحی خود می تواند رشد كند. و بارور شود. باید به خداوند توكل داشت و از ناكامیهایی كه پیش می آید خیزگاههایی برای كامیابی ساخت. جین دانشجوی دانشگاه لندن بود اما تحت تاثیر هوش فوق العاده و شخصیت استثنایی استیفن چنان مجذوب او شده بود كه هر هفته به سراغش می آمد و ساعتی را به گفتگوی با او می گذرانید و آمپول خوشبینی تزریق می كرد.آنها پس از چندی رسما نامزد شدند و استیفن تحصیلات دانشگاهی اش را از سر گرفت زیرا برای ازدواج با جین می بایست هرچه زودتر دكترای خود را بگیرد و كار مناسبی پیدا كند. و او طی دو سال با اشتیاق و پشتكار این برنامه را عملی كرد در حالیكه رشد بیماری لعنتی را در عضلاتش شاهد بود و ابتدا به كمك یك عصا و سپس دو عصا راه می رفت. ازدواجش با جین در سال 1965 صورت گرفت و او چنان غرق امید و شادی بود كه به پیش بینی دو سال پیش پزشكان در مورد مرگ قریب الوقوعش نمی اندیشید. فراگیر شدن بیماریپروفسور استیفن هاوكینگ اكنون 61 سال داردو ظاهرا بیش از یك ربع قرن قاچاقی زندگی كرده است. البته اگر بتوان وضع كاملا استثنایی او را در حال حاضر زندگی نامید.!پیش بینی پزشكان در مورد بیماری فلج پیش رونده او نادرست نبود و این بیماری اكنون به همه بدنش چنگ انداخته است. از اواخر دهه 60 برای نقل مكان از صندلی چرخدار استفاده می كند و قدرت تحرك از همه اجزای بدنش بجز دو انگشت دست چپش سلب شده است. با این دو انگشت او می تواند دكمه های كامپیوتر بسیار پیشرفته ای را فشار دهد كه اختصاصا برای او ساخته اند و بجایش حرف می زند. و رابطه اش را با دنیای خارج برقرار می كند زیرا از سال 1985 قدرت تكلم خود را هم ازدست داده است.در آن سال او پس از بازگشت از سفری به درو دنیا برای مدتی در ژنو بسر می برد كه مركز پژوهشهای هسته ای اروپاست و دانشمندان این مركز جلسات مشاوره ای با او داشتند. یك شب كه استیفن هاوكینگ تا دیر وقت مشغول كار بود ناگهان راه نفس كشیدنش گرفت و صورتش كبود شد بیدرنگ او را به بیمارستان رساندند و تحت معالجات اضطراری قرار دادند. معمولا مبتلایان به بیماری ALS در مقابل ذات الریه حساسیت شدیدی دارند و در صورت ابتلای به آن میمیرند كه این خطر برای استیفن هاوكینگ هم پیش آمده بود و گرفتن راه تنفس او ناشی از ذات الریه بود. پس از چند روز بستری بودن در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان سرانجام با اجازه همسرش تصمیم گرفته شد كه با عمل جراحی مخصوص مجرای تنفس او را باز كنند اما در نتیجه این عمل صدای خود را برای همیشه از دست می دادعمل جراحی با موفقیت صورت گرفت و بار دیگر استیفن از خطر مرگ جست. هر چند قدرت تكلم خود را از دست داد اما با جایگزینی كامپیوتر مخصوص سخنگو ارتباط او با اطرافیانش حتی بهتر از سابق شد زیرا قبلا بعلت ضعف عضلات صوتی با دشواری و نارسایی زیاد صحبت می كرد. كامپیوتر سخنگو را یك استاد آمریكایی كامپیوتر در كالیفرنیا برای او ساخت و تقدیمش كرد. برنامه ریزی این دستگاه شامل سه هزار كلمه است و هر بار كه استیفن بخواهد سخنی بگوید می بایست با انتخاب كلمات و فشردن دكمه های كامپیوتر به كمك دو انگشتش كه هنوز كار می كنند جمله مورد نظرش را بسازد و صدای مصنوعی به جای او حرف می زند. البته اینگونه سخنگویی ماشینی طولانی تر است اما خود استیفن كه هرگز خوشبینی اش را از دست نمی دهد عقیده دارد كه به او وقت بیشتری می دهد برای اندیشیدن آنچه می خواهد بگوید و سبب می شود كه هرگز نسنجیده حرف نزند.ویلچر یا صندلی چرخدار استیفن كه بوسیله آن رفت و آمد می كند نیز از پیشرفته ترین پدیده های تكنولوژی است و با نیروی الكتریكی حركت می كند. وی اتكای زیادی به ویلچر خود دارد چون علاوه بر حركت با آن وسیله ای برای ابراز احساساتش نیز محسوب می شود. مثلا اگر در یك میهمانی به وجد آید با ویلچرش به سبك خاص خود می رقصد و چنانچه صبر و حوصله اش را در مورد یك شخص مزاحم از دست بدهد در یك مانور سریع از روی پاهای او رد
می شود !!! بسیاری از شاگردانش ضربه چرخهای ویلچر او را تجربه كرده اند و به گفته خودش یكی از تاسف هایش این است كه طعم این تجربه را به مارگارت تاچر نچشانده است !
یكی از شگفتیهای این آدم مفلوج و نحیف كه به ظاهر باید موجودی تلخ و غمزده و منزوی باشد شوخ طبعی و شیطنت كودكانه اوست كه بخصوص در برق نگاه هوشمندانه و رندانه اش دیده می شود. در حالیكه اجزای چهره اش بی حركت و فاقد هرگونه واكنش احساسی و عاطفی هستند اما چشمانش می درخشند.انگار به هزار زبان با مخاطب سخن می گویند. او بهیچوجه خودش را منزوی نكرده است. به كنسرت و پارك می رود. در رستوران غذا می خورد. در انجمن های دانشجویان شركت می كند. و سر به سر شاگردانش كه همیشه او را سوال پیچ می كنند می گذارد. شیوه شیطنت آمیزش اینست كه پاسخگویی را گاهی عمدا كش می دهد و در حالیكه پرسش كنندگان پس از چند دقیقه انتظار پاسخ مفصلی را برای سوال خود پیش بینی می كنند با یك كلمه بله یا نه از كامپیوتر سخنگویش همه را به خنده می اندازد.این اعجوبه فاقد تحرك عاشق جنب و جوش و گشت و سیاحت است و تا كنون دوبار به سفر دور دنیا رفته و حتی از چین و دیوار باستانی آن دیدن كرده است. همچنین در صدها كنفرانس و سمینار علمی شركت كرده است و به ایراد سخنرانی پرداخته است. كه البته این سخنرانی ها قبلا در نوار ضبط و در روز كنفرانس پخش می شود.از نكات جالب دیگر در زندگی استیفن هاوكینگ یكی هم اینست كه او در سالهای اولیه زناشویی اش با جین وایلد از او صاحب سه فرزند شد یك دختر و دو پسر. لذت پدری و احساس مسئولیت در تامین زندگی فرزندان یكی از مهمترین انگیزه هایی بود كه او را در مقابله با مشكلاتش یاری داد زیرا با طبع لجوج و بلندپروازش اصرار داشت كه بهترین امكانات زندگی و تحصیل را برای بچه هایش فراهم كند و این امر مخارج هنگفتی روی دستش می گذاشت. هزینه خودش هم كم نبود چون می بایست به دو پرستار تمام وقت و یك دستیار حقوق بپردازد و درامد استادی دانشگاه كفاف این مخارج را نمی داد. به همین جهت در اواسط دهه 80 به فكر نوشتن كتاب افتاد و در سال 1988 كتاب معروف خود به نام ( تاریخ كوتاهی از زمان) را منتشر كرد.  آثار علمی و زمینه های پژوهشیدر این كتاب كه به فارسی هم ترجمه شده است استیفن هاوكینگ به زبان ساده و قابل فهم عامه پیچیده ترین مسائل فیزیك جدید و كیهان شناسی و بخصوص ماهیت زمان و فضا را بررسی كرده و نظریات و محاسبات خودش را شرح داده است. بی آنكه خواننده را با فرمولها و معادلات ریاضی بغرنج گیج كند. اما به رغم سادگی بیان و جذابیت مباحث بسیاری از مردم از آن سر در نمی آورند. زیرا ایده های مطرح شده در كتاب در سطح بالای علمی است. با وجود این كتاب مزبور 8 میلیون نسخه به فروش رفته و 183 هفته در لیست 10 كتاب پرفروش جهان قرار داشته است و طبعا چنین موفقیت بیمانندی مشكلات مادی استیفن را برای همیشه حل می كند.كتاب جدید استیفن به نتایج پژوهشها و یافته های او درباره ی سیاهچاله ها اختصاص دارد. این اجرام مرموز و فاقد نورانیت آسمانی كه بر اساس تئوری پذیرفته شده ای در سالهای اخیر از فروریزی و تراكم ستارگان سنگین وزن پس از اتمام سوخت هسته ای آن ها پدید می آیند ستارگان دیگر را در اطراف خود می بلعند و با افزایش جرم و در نتیجه دستیابی به نیروی جاذبه قویتر به تدریج ستارگان دورتر را به كام می كشند. بدینگونه در سیاهچاله ها ماده به حدی از تراكم
می رسد كه هر سانتی متر مكعب آن می تواند میلیونها و حتی میلیاردها تن وزن داشته باشد و نیروی جاذبه آنچنان قوی است كه نور و هیچگونه تشعشعی امكان خروج از سطح آن ها را ندارد. به همبن جهت ما هرگز نمی توانیم حتی با قویترین تلسكوپها این غولهای نامرئی را ردیابی كنیم.
اما استیفن هاوكینگ در كتاب تازه اش برداشتهای متفاوتی از سیاهچاله ها ارائه داده است و با محاسبات خود به این نتیجه می رسد كه این اجرام بكلی فاقد نورانیت نیستند و بعلاوه موادی را كه از ستارگان دیگر جذب و بلع می كنند در مرحله نهایی تراكم به حالتی انفجار گونه از یك كانال دیگر بیرون می ریزند. منتها آنچه دفع می شود به همان صورتی نیست كه بلعیده شده است. به عبارت دیگر سیاهچاله ها نوعی بوته زرگری هستند كه طلا آلات مستعمل را به شمش تبدیل می كنند. از كانال خروجی عناصر تازه در یك جهان نوزاد تزریق می شود كه می توان آن را در مقابل سیاهچاله ( سپید چشمه) نامید.شاید سالها طول بكشد تا صحت و سقم نظریه های جدید استیفن هاوكینگ روشن شود زیرا آنقدر تازگی دارد كه عجیب به نظر می رسد. اما عجیب تر از آن مغز این مرد است كه این نظزیه پردازی ها و رهگشائیها از آن می تراود. او برای محاسبات طولانی و پیچیده ریاضی و نجومی خود حتی از نوشتن ارقام روی كاغذ محروم است و باید همه این عملیات بغرنج را در مغز خود انجام بدهد و نتایج را در حافظه اش نگهدارد بدینگونه فقط با مغزش زنده است و به قول دكارت چون فكر می كند پس وجود دارد. اما این موجود این آدم معلول و نحیف و عاجز از تحرك و تكلم یك سرمشق است . . . .برای آن ها كه با امید و استقامت و تلاش بیگانه اند . . .برای آن ها كه تواناییهای انسان و ارزش اندیشه سالم و سازنده را دست كم می گیرند . . .

برای بدبین ها و منفی باف ها كه در افق دید خود جهان را به گونه سیاهچاله ای مخوف و ظلمانی می بینند . .

به سخن استیفن هاوكینگ : ( در آنسوی هر سیاهچاله سپید چشمه ای وجود دارد )
چهارشنبه 13/6/1387 - 18:38
رمضان

● دعای روز دوم ماه مبارك رمضان:
اللهمّ قَرّبْنی فیهِ الی مَرْضاتِكَ وجَنّبْنی فیهِ من سَخَطِكَ و نَقماتِكَ و وفّقْنی فیهِ لقرآئهِٔ آیاتِكَ برحْمَتِكَ یا أرْحَمَ الرّاحِمین.
خداوندا، مرا در این روز به رضا و خشنودیت نزدیك ساز و از خشم و غضبت دور فرما و برای قرائت آیات قرآنت توفیق ده، به حق رحمتت ای مهربان‌ترین مهربانان.

چهارشنبه 13/6/1387 - 18:26
رمضان
دعای روز اول ماه مبارک رمضان:اللـهم اجعل صیامی فیه صیام الصآئمین و قیامی فیهقیام القآئمین ونبهنی فیه عن نومهٔ الغافلین وهب لی جرمی فیهیا الـه العالمین واعف عنی یا عافیاً عن المجرمین .خدایا قرار ده روزه ام را در این ماه روزه روزه داران واقعیو شب زنده داری ام را نیز مانند شب زنده داران و بیدارم کن در آن از خواب بی خبران و گناهم را بر من ببخش ای معبود جهانیانو درگذر از من ای درگذرنده از گناهکاران گفتار نور: حضرت علی (ع): دوری از لذتهای دنیوی، سودمندترین روزه‏ ها است.
سه شنبه 12/6/1387 - 22:4
رمضان
* دعا و استغفار الحدیث: قال على بن ابیطالب(ع): »علیكم فى شهر رمضان بكثرة استغفار و الدعاء فاما الدعا فیدفع عنكم به البلاء و اما الاستغفار فتمحى به ذنوبكم. (1) ترجمه: بر شما باد در ماه رمضان به استغفار و دعاى زیاد. اما دعاهاى شما دافع بلا از شماست. و اما استغفار شما از بین برنده گناهان است. توضیح: از وظایف روزه داران در این ماه، دعا و درخواست‏حوایج از حضرت حق است كه بنده احساس نیاز به پیشگاه بى نیاز كرده، و دستهاى احتیاج خویش را به درگاه او دراز مى‏كند. *روزهاى ماه رمضان الحدیث: قال رسول الله (صلى الله علیه و آله): ایها الناس انه قد اقبل الیكم شهر الله بالبركة و الرحمة و المغفرة، شهر هو عند الله افضل الشهور، و ایامه افضل الایام و لیالى افضل اللیالى و ساعاته افضل الساعات. (2) ترجمه: اى مردم ماه خدا با بركت و رحمت و آمرزش به شما رو كرده است، ماهى است كه پیش خدا بهترین ماه است و روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها و ساعاتش بهترین ساعات. * اعتكاف الحدیث: قال رسول الله (صلى الله علیه و آله): اعتكاف عشر فى شهر رمضان تعدل حجتین و عمرتین. (3) ترجمه: اعتكاف در یك دهه از ماه مبارك رمضان برابر با ثواب دو حج و دو عمره است. توضیح: در ایام و لیالى مقدسه‏اى، طبق روایات رسیده از ائمه معصومین (علیهم السلام) مستحب است كه هر مسلمانى در صورت امكان دهه آخر ماه مبارك رمضان را در مسجد معتكف شود، كه پیامبر اكرم(ص) در تمامى عمرش چنین مى‏كرد. * تلاوت قرآن بهترین اعمال در شبها و روزهاى ماه مبارك رمضان، تلاوت قرآن است. اگر چه تلاوت قرآن در تمام اوقات ثواب دارد، ولى چون قرآن در ماه رمضان نازل شده است، از اجر و ثواب ویژه‏اى برخوردار است چنانچه وارد شده: الحدیث: قال ابو جعفر (علیه السلام): لكل شى‏ء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان (4) ترجمه: براى هر چیزى بهارى است و بهار قرآن رمضان است. بنا بر این امتیازات قرآن به اعتبار نزولش در ماه رمضان از ماههاى دیگر بیشتر است. الحدیث: قال رسول الله (صلى الله علیه و آله): من تلافیه آیة من القرآن كان له مثل اجر من ختم القرآن فى غیره من الشهور. (5) ترجمه: اگر كسى در این ماه یك آیه از قرآن تلاوت كند، ثوابش مثل كسى است كه در غیر ماه رمضان یك ختم قرآن كرده است. * افطارى و صدقه دادن  الحدیث: قال الباقر (علیه السلام) یا سدیر، هل تدرى اى لیال هذه؟ فقال له نعم. جعلت فداك ان هذه لیالى شهر رمضان فما ذاك؟ فقال له اتقدر على ان تعتق كل لیلة من هذه اللیالى عشر رقاب من ولد اسمعیل؟ فقال له سدیر بابى انت و امى لا یبلغ مالى ذاك، فما زال ینقص حتى بلغ به رقبة واحدة فى كل ذلك یقول: «لا اقدر علیه فقال له: افما تقدر ان تفطر فى كل لیلة رجلا مسلما؟ فقال له: بلى و عشرة فقال له (علیه السلام): فذاك الذى اردت یا سدیر، ان افطارك اخاك المسلم یعدل عتق رقبة من ولد اسماعیل علیه السلام. (6) ترجمه: اى سدیر! آیا مى‏دانى چه شبهایى است این شبها؟ سدیر گفت: بلى فدایت گردم این شبها شبهاى ماه رمضان است، مگر این شبها چگونه است؟ امام (علیه السلام) فرمودند: آیا قدرت دارى هر شب از این شبها ده بنده از فرزندان اسماعیل (ع) را آزاد كنى؟ پس سدیر عرض كرد: پدر و مادرم به فدایت، ثروتم كفاف نمى‏دهد، پس امام پیوسته تعداد بنده‏ها را كم كرد، تا رسید به یكى در تمام این ماه، سدیر گفت: قدرت ندارم پس امام(ع) به او فرمود: آیا قدرت ندارى هر شب یك مسلمان روزه‏دارى را افطار دهى؟ سدیر عرض كرد: بلى تا ده نفر را هم مى‏توانم افطارى بدهم، پس امام به او فرمود: اى سدیر همان است كه اراده كردى یعنى با افطارى دادن ده روزه‏دار به ثواب عتق و آزاد كردن ده بنده از اولاد اسماعیل (ع) نایل مى‏گردى. توضیح: خداوند انسان روزه‏دار را بر آنچه انفاق مى‏كند در خوردنیها و آشامیدنیها محاسبه نمى‏كند ولى در این امر «اسراف‏» نشود. الحدیث: عن ابى عبد الله علیه السلام: من تصدق فى شهر رمضان بصدقة صرف الله عنه سبعین نوعا من البلاء. (7) ترجمه: هر كس در ماه رمضان صدقه‏اى بدهد خداوند هفتاد نوع بلا را از او دو مى‏كند.
سه شنبه 12/6/1387 - 22:0
کامپیوتر و اینترنت
برای ساختن ایمیل در سایت یاهو باید به قسمت میل یاهو ( yahoo mail ) مراجعه کنید برای رفتن به این قسمت دو راه وجود دارد اولین راه این است که شما به سایت یاهو بروید ( www.yahoo.com ) و بعد از کامل شدن سایت در قسمت بالایی سایت گزینه ای به نام mail را بزنید با زدن این گزینه شما وارد قسمت میل یاهو می شوید و حالا راه دوم برای رفتن به این قسمت که با صرف وقت کمتری وارد این قسمت میشوید و این راه این است که شما یک راست به این آدرس بروید ( www.mail.yahoo.com ) با رفتن به این آدرس شما وارد قسمت میل یاهو میشوید بعد از وارد شدن به این قسمت باید برای ورود به صفحه ساخت ایمیل بر رو ی گزینه sing up که در سمت راست صفحه بالای قسمت وارد کردن یوزر نیم و پسورد قرار دارد، بعد از زدن این گزینه شما وارد صفحه ی ساخت ایمیل میشوید که این صفحه yahoo registration نام دارد .این صفحه صفحه ی ساخت ایمیل میباشد در این صفحه شما پنج قسمت میبینید به نامهای :1. Create Your Yahoo! ID2. If You Forget Your Password.3. Customizing Yahoo!4. Verify Your Registration5. Terms of Serviceدر قسمت اول که Create Your Yahoo! ID نام دارد شما هفت نوار میبینید :1. first name : در این قسمت باید نام کوچک خود را وارد کنید.2. Last name : در این قسمت باید نام خانوادگی خود را وارد کنید.3. Preferred content: در این قسمت باید نام کشور خود را وارد کنید که به علت نداشتن نام ایران بهتر است همان گزینه ی اولی یعنی yahoo !u.s. بماند.4. Gender : در این قسمت باید جنسیت خود را اعلام کنید یهنی زن هستید یا مرد.5. Yahoo! ID: در این قسمت باید آیدی پیشنهادی خود را بنویسید بعد از نوشتن ایدی برای اینکه مطمئن شوید که آیدی تکراری نیست گزینه ی زیری این وار را فشار دهید تا به شما نشان دهد که قبلا این ایدی ساخته شده یا خیر (در صورت تکراری بودن ایمیل ساخته نمیشود)6. Password : در این قسمت باید یک پسورد 6 رقمی وارد کنید .7: Re-type password : در این قسمت باید پسورد خود را تکرار کنید.در قسمت دوم که If You Forget Your Password نام داردن شما پنج نوار مببینید این قسمت بسیار مهم میباشد و شما باید اطلاعاتی را که وارد میکنید به یاد داشته باشید زیرا اگر پسورد خود را فراموش کردید با مراجعه به قسمت forget password بتوانید پسورد ایمیل خود را پیدا کنید در قسمت فورگت پسورد که برای پیدا کردن پسورد ایمیل ساخته شده میباشد یاهو همین سوال ها را برای دادن پسورد از شما میپرسد پس حتما اطلاعات این قسمت را به یاد داشته باشید.1. Security question : شما در این قسمت باید یک سوال از خود بپرسید مثلا این سوال را انتخاب کنید what was the name of your first school که معنایش این میشود :نام مدرسه شما چیست.2. Your answer : در این قسمت باید به سوالی که از خود پرسیدید جواب بدهید.3. Birthday : در این قسمت سه نوار کنار هم میبینید که مربوط به روز و ماه تولد میشود اولین نوار از سمت چپ ماه تولد شما را میخواهد یعنی در چه ماهی متولد شده اید نوار وسطی ( dd ) از شما مبپرسد که در چه برجی به دنیا آمده اید نوار اخری (yyyy ) از شما سال تولد را میخواهد که باید سال تولد خود را از 1990 به پایین بزنید زیرا بالاتر از 1990 قبول نمیکند و نمیتوانید ایمیل بسازید .4. ZIP/Postal code : در این قسمت شما باید یک کد پنج رقمی را وارد کنید هرچی که باشد مثلا 12584 .5. Alternate Email : در این قسمت باید آدرس کامل ایمیل خود را وارد کنید البته این نکته را باید بگم که در این قسمت باید به جای @yahoo.com یک کلمه دیگر بزنید مثلا : @company.com اگر این نکته را رعایت نکنید ایمیل شما ساخته نمیشود.در قسمت سوم که Customizing Yahoo نام دارد شما سه نوار میبینید :1. Industry : در این قسمت شما باید بگویید که چه شغلی دارید البته زیاد این قسمت مهم نمیباشد و شما میتوانید هر کدام از گزینه های داخل نوار را که خواستید انتخاب کنید2. Title: در این قست باید بگویید که در شغل خود مالک چه چیزی هستید البته بگوم که این سه قسمت زیاد مهم نیست و شما هر کدام از کلمه های درون نوار را انتخاب کنید ایمیل شما ساخته میشود 3. Specialization: این قسمت با انتخاب دو گزینه ی بالا خاموش میشود .در قسمت چهارم که Verify Your Registration نام دارد شما یک نوار و یک کادر میبینید در این قسمت شما باید کد درون کادر را درون نوار بالای کادر که Enter the code shown نام دارد به طور صحیح وارد کنید .قسمت پنجم Terms of Service نام دارد که گزینه خاصی ندارد .در پایان در آخر صفحه دو گزینه میبینید به نامهای I agree I don’t agree که شما باید برای ساخت ایمیل خود گزینه I agree را فشار دهید .
سه شنبه 12/6/1387 - 21:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته