• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1267
تعداد نظرات : 1077
زمان آخرین مطلب : 5446روز قبل
ادبی هنری

بهار میاد همه چی رو تازه میکنه.سال،ماه،روزها رو،هوا و طبیعت ولی فقط یه چیزو کهنه میکنه که به همه ی تازگی می ارزه، دوستیمونو---سال نو مبارک

عطر نرگس، رقص باد

نغمه شوق پرستوهای شاد

خلوت گرم کبوترهای مست

نرم نرمک می رسد اینک بهار

خوش به حال روزگار

ز کوی یار می آ ید نسیم باد نوروزی از این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی

ببخشید این موقع شب مزاحمتون شدم ، یه سوال داشتم خدمتون . عید نوروز را با کدام نون (ن(
می نویسند ؟؟؟ میخواستن برات بنویسم نوروزت مبارک

باز كن پنجره را كه بهاران آمد

كه شكفته گل سرخ به گلستان آمد

 

سه شنبه 28/12/1386 - 21:4
دانستنی های علمی

گرمترین نقطه ی جهان با دمای 70 درجه سانتیگراد در سایه ، کویر لوت ایران است .
سردترین نقطه ی جهان قاره قطب جنوب است با دمایی که به منفی 90 درجه ی سانتی گراد هم میرسد .

يکشنبه 26/12/1386 - 21:16
آموزش و تحقيقات

در این مقاله انواع ذرات زیراتمی (Subatomic Particles) را به طور مختصر معرفی می كنیم.

هادرون – باریون – بوزون – فرمیون – لپتون – بوزون های شاخص – گلوئننوترینوها – موئون – مزون – كوارك – پیون و ....


هادرون ها (Hadrons):

ذرات زیراتمی ای هستند كه از فرمیون هایی چون كوارك و آنتی كوارك و بوزون هایی چون گلوئن تشكیل شده اند. این ذرات نیروی قوی هسته ای اعمال می كنند.

هادرون ها مانند دیگر ذرات دارای عدد كوانتومی هستند.

این ذرات ممكن است در دما یا فشار بسیار پایین خودبه خود از بین بروند.



باریون (Baryon):

ذراتی هستند كه از كوارك تشكیل شده اند. برای مثال پروتون از دو كوارك بالا (u) و یك كوارك پایین (d) تشكیل شده و یا نوترون از دو كوارك پایین و یك كوارك بالا تشكیل شده.

انواع باریون طبق مدل استاندارد (SM) به صورت زیر است:


بوزون (Boson):

ذراتی هستند كه داری اسپین صحیح هستند. اكثر بوزون ها می توانند تركیبی باشند اما گروه بوزون های شاخص (Gauge Bosons) از نوع تركیبی نیستند.

در مدل استاندارد بوزون ها ذراتی برای انتقال نیرو هستند كه شامل فوتون ها (انتقال دهنده ی الكترومغناطیس) و گراویتون (انتقال دهنده ی گرانش) نیز می شوند.

اتم ها نیز می توانند بوزون باشند. برای مثال هلیم – 4 یك بوزون با اسپین گویا است.

در كل تفاوت زیادی بین استاتیك فرمیونی (اسپین نیمه صحیح) و بوزونی وجود ندارد مگر در مورد اجرام با چگالی بالا كه این مورد نیز پیرو استاتیك ماكسول – بولتزمن می باشد.

بر همین مبنا هم بوزون ها و هم فرمیون ها ذراتی كلاسیك شناخته می شوند.



بوزون های شاخص (Gauge Bosons):

ذرات بوزونی می باشند كه حامل نیروهای بنیادین طبیعت می باشند. بوزون های شاخص خود 3 دسته اند: فوتون ها – بوزون W&Z (بوزون هایی كه بدون بار الكتریكی هستند را با Z نشان می دهیم و آن دسته ای را نیروهای ضعیف هسته ای دارند با W نشان می دهیم) و گلوئن ها.



گلوئن (Gluon):

ذراتی بدون جرم و خنثی از خانواده ی بوزون های شاخص هستند و دارای اسپین 1 هستند.

این ذرات زیراتمی باعث پایدار بودن كوارك ها در هسته ی اتم (پروتون ها و نوترون ها) در كنار همدیگر می شوند. البته جرم این ذرات از آنجاییكه بسیار كم است (MeV) از آن صرف نظر می شود.



بوزون های W&Z:

جرم بوزون های Z در حدود 91.1876 (GeV/C2) و نوع W آن 80.403 (GeV/C2) می باشد. هردوی آنها دارای اسپین 1 هستند و واكنش آنها از نوع ضعیف می باشد. این بوزون ها از خانواده ی بوزون های شاخص هستند.



نوترینو (Neutrino):

این ذرات از خانواده ی فرمیون ها و گروه لپتون ها هستند و اسپین 0.5 دارند. نوترینوها اغلب تنها توسط نیروهای ضعیف و گرانش واكنش انجام می دهند.

مدل استاندارد پیش بینی كرده كه نوترینوها بدون جرم باشند اما در آزمایشات جرم نوترینو را گرچه بسیار كوچك اما اندازه گیری كرده اند.

نوترینوها اغلب به صورت ذرات منفرد دیده نمی شوند و در قالب الكترون نوترینو (2.2 eV) یا موئون نوترینو (170 KeV) و تاو نوترینو (15.5 MeV) دیده می شوند.

هرچند دانشمندان هنوز یكی بودن پاد نوترینو و نوترینو را تایید نكرده اند اما آزمایشات به روشنی این مطلب را اثبات می كنند. به همین دلیل در مدل استاندارد پاد این ذرات نیز تعریف شده است. (برای مثال الكترون آنتی نوترینو).



موئون (Muon):

این ذرات نیز از خانواده ی فرمیون ها و گروه لپتون ها هستند و دارای اسپین 0.5 می باشند.

باز این ذرات همانند الكترون است و جرمشان 105.6583 (MeV/C2) می باشد.

اعمال واكنش در این ذرات به صورت نیروهای گرانشی و الكترومغناطیسی و همچنین نیروهیا ضعیف هسته ای است. این ذرات دارای پاد نیز می باشند.

عمر این ذرات اغلب بیش از 2.2 میكروثانیه نیست كه همین گونه نیز از دیگر لپتون ها و مزون ها عمر بیشتری دارند.

موئون با جذب الكترون می تواند اتم موئونیم (Muonium) را بسازد كه شعاع آن تقریبا برابر با هیدروژن است. به همین دلیل تا به حال این ذرات در اتم دیده نشده اند.



مزون (Meson):

مزون نوعی هادرون با اسپین صحیح می باشد. مزون ها اصولا تركیبی هستند به صورتیكه در آنها كوارك و آنتی كوارك هم دیده می شود!

مزون ها شامل 3 دسته ی اصلی منفی – مثبت و صفر می باشند:

مزون صفر سنگین (B0) – مزون مثبت یا پیون (Π+) - مزون منفی یا كائون (K-) – مزون صفر سبك یا اتا (Cη) و مزون های مثبت سنگین یا رو (+ρ).



پیون (Pion):

نوعی از مزون ها هستند كه دارای بار واحد (هم مثبت و هم منفی) می باشند. پیون ها زا آن جهت مهم هستند كه دارای اسپین صفر می باشند و سبك ترین مزون ها هستند.

جرم آنها Π0 = 134.976 (MeV/C2) و Π± = 139.570 (MeV/C2) می باشد.



كوارك ها (Quarks):

این ذرات شامل 6 نوع می شوند:

كوارك های بالا (بار 3/2 و جرم 0.003) – Up (u)

كوارك های پایین (بار 3/1- و جرم 0.006) – Down (d)

كوارك های ربایشی (بار 3/2 و جرم 1.3) – Charm (c)

كوارك های غیر ربایشی (بار 3/1- و جرم 0.1) – Strange (s)

كوارك های زیر (بار 3/2 و جرم 175) – Bottom (b)

كوارك های فوق ( باز 3/1- و جرم 4.3) – Top (t)



دایون (Dyon):

ذراتی فرضی كه هم بار الكتریكی دارند و هم بار مغناطیسی و اگر در شرایطی بار الكتریكی انها سفر باشد تك قطبی خواهند بود. به این شرایط خاص شرایط كوانتیده شدن دیراك – اشوانزیگراشوینگر می گویند.

(
توجه كنید كه این شرایط به تك قطبی هوفت – پولیاكوف بر نمی گردد بلكه مخصوص تك قطبی دیراك است و لازمه ی آن تعریف هوموتوپی برای توپولوژی فضا و زمان ناپیوسته است).

اكثر تئوری های وحدت (GUT) وجود چنین ذره ای را پیش بینی كرده اند.





گراویتون (Graviton):

ذراتی فرضی هستند كه دارای جرم و بار صفر و اسپین 2 می باشند.

این ذرات بیشتر در تئوری های كوانتومی به عنوان نتیجه ای از نسبیت مطرح می شود.

به طوریكه QCD نیز از آنها نام می برد.

چنین ذراتی (بدون جرم) تا به حالا دیده نشده اند. بنابراین حرف زدن در مورد ویژگی های آنها بسیار سخت است

چهارشنبه 22/12/1386 - 20:22
دعا و زیارت

غزوه بدر 
در سال دوم هجرت جنگ بدر پیش آمد. در این جنگ نابرابر تعداد لشكر دشمن 950 نفر بود با آمادگى رزمى ، امّا عده مسلمانان فقط 313 نفر بود. مسلمانان با نیروى ایمان و با فداكارى كامل جنگیدند و در مدتى كوتاه دشمنان خود را شكست دادند. كفار با 70 كشته و 70 اسیر و بر جاى گذاشتن غنائم جنگى بسیار فرار كردند و دشمن سرسخت اسلام ابوجهل نیز در این جنگ كشته شد. این پیروزى سر فصل پیروزیهاى دیگر شد.
تغییر قبله 
در همین سال از سوى خداوند متعال دستور آمد مسلمانان از سوى بیت المقدس بسوى كعبه نماز بگزارند. علت این امر آن بود كه یهودیان نداشتن قبله دیگرى را براى اسلام دین كامل ، نقص شمردند و به جهانى بودن اسلام باور نداشتند. مسجد ذوقبلتین (داراى دو قبله ) یادگار آن واقعه مهم است .
جنگ احد 
یك سال بعد از جنگ بدر، دشمنان اسلام با تجهیزاتى سه برابر جنگ بدر به قصدانتقام به سوى مدینه حركت كردند. پیامبر (ص ) با یاران مشورت كرد و در نتیجه قرارشد در كناره كوه احد صف آرایى كنند. در آغاز جنگ ، مسلمانان - با عده كم ولى با نیروىایمان زیاد - پیروز شدند، ولى بخاطر آنكه محافظان دره اى كه در پشت بود، سنگر رابه طمع غنیمت هاى جنگى ترك كردند، شكستى بر لشكریان اسلام وارد شد و عده اى ازجمله حمزه عموى دلاور پیامبر (ص ) كشته شدند ولى بر اثر فداكاریهاى على (ع ) كهزخم بسیار برداشته بود و دیگر دلاوران و شیوه تازه اى كه پیامبر در جنگ احد بكاربست ، دیگر بار مسلمانان گرد آمدند و به تعقیب دشمن زبون شده پرداختند و سرانجاماین جنگ به پیروزى انجامید.
غزوه خندق یا احزاب
جمعى از یهودیان از جمله قبیله نبى نضیردر مدینه بسر مى بردند. پیامبر (ص ) در ابتداى كار یا آنان پیمان دوستى و همكارى بست ولى اینان همیشه با نفاق و دورویى در صدد بودند كه ضربت خود را بر اسلام وارد كنند. پیامبر مكرم (ص ) با همه راءفت و رحمت در برابر نفاق و توطئه ، گذشت نمى فرمود و منافق را تنبیه مى كرد.
طایفه بنى نضیر وقتى در مدینه نقش هاى خود را نقش بر آب دیدند با مشركان مكه و چند طایفه دیگر همدست شدند و در سال پنجم هجرت ، سپاه عظیمى كه شامل ده هزار نفر مرد شمشیر زن بود به فرماندهى ابوسفیان به قصد ریشه كن كردن اسلام به مدینه حمله كردند. زمان آزمایش ‍ و فداكارى بود. مسلمانان با مشورت سلمان فارسى و پذیرش پیامبر مكرم (ص ) خندقى در اطراف مدینه كندند. دشمن به مدینه آمد. یكباره با خندقى وسیع روبرو شد. یهودیان (بنى قریظه ) مانند دیگر یهودیان بناى خیانت و نفاق گذاشتند. لحظه هاى سخت و بحرانى در پیش بود.
پیامبر مكرم (ص ) با طرحهاى جالب جنگى صفوف دشمن را آشفته ساخت . عمرو بن عبدود، سردار كم نظیر مكه در جنگ تن به تن با على (ع ) كشته شد. با ضربتى كه از عبادت جن و انس بیشتر ارزش داشت ضربتى كارى و مؤ ثر. دشمن به وحشت افتاد. بدبینى بین مهاجمان و یهودیان كمى آذوقه - تند بادهاى شدید شبانه - خستگى زیاد - همه و همه باعث شد كه پیروزى نصیب لشكر اسلام گردد و لشكریان كفر به سوى مكه فرار كنند.

سه شنبه 21/12/1386 - 20:24
آموزش و تحقيقات


درواقع هر ماده ای که ما آن را به رنگ خاصی می بینیم، به این دلیل است که ترازهای الکترونی آنها به یکدیگر نزدیک است. حال الکترون با گرفتن طول موجی از نور مرئی و انرژی معادل آن می تواند برانگیخته شده و به تراز انرژی بالاتر برود. در این حال گفته می شود الکترون برانگیخته شده است. الکترون در این حالت برانگیخته ناپایدار است و هر چه سریعتر با ساطع نمودن همان مقدار انرژی به وضعیت اول خود بر می گردد. به عنوان مثال وقتی ماده ای قرمز دیده می شود به این علت است که این ماده ترازهای الکترونی آن طوری چیده شده است که تفاوت انرژی حالت پایه و حالت برانگیخته ی آن ماده به اندازه ی انرژی پرتوهایی از نور مرئی زرد ، (تقریباً 600 نانومتر) آبی و سبز و بنفش (تقریباً 400 نانومتر است). زیرا وقتی این پرتوها از نور سفید گرفته شود، نور قرمز به دست می آید. درواقع ما جسم را به آن رنگی می بینیم که آن رنگ را جذب نکرده باشد . وقتی جسمی به رنگ قرمز دیده می شود به این معنی است که این جسم تمام طول موجهای رنگ مرئی به جز رنگ قرمز را جذب کرده است.
حال در نمک و شکر که به رنگ سفید دیده می شود ، تفاوت ترازهای الکترونی در این دو ماده به اندازه ای زیاد است که الکترونها نمی توانند قسمتی از نور سفید را جذب کنند و بقیه را ساطع کنند. شاید محدوده ی جذب آنها در ناحیه ی پر انرژیتر یا کم انرژی تر از نور سفید باشد که البته با توجه به استحکام پیوندهای موجود در بین این دو ماده، انتظار می رود که این جذب از طول موجهای انرژی تابشی با طول موجهای کمتر و انرژی بیشتر صورت گیرد.

دوشنبه 20/12/1386 - 21:34
دعا و زیارت

بیعت مردم با امام حسن (ع (

پس از خطبه امام حسن (علیه السلام ( عبداللّه بن عبّاس پیش روى آن حضرت ایستاد و خطاب به مردم گفت: اى مردم ! این (اشاره به امام ) پسر پیامبر شما و وصىّ امام شماست ، با او بیعت كنید.
مردم به این دعوت ، پاسخ مثبت دادند و گفتند:به راستى او (امام حسن ) چقدر در نزد ما محبوب است و چقدر حقّ او بر ما واجب مى باشد و با آن حضرت به عنوان خلافت بیعت كردند.
و این جریان در روز جمعه 21 ماه رمضان سال چهل هجرت (در كوفه ) واقع شد. آنگاه امام حسن (علیه السلام ) به تعیین استانداران و كارگزاران پرداخت و فرماندهان را نصب نمود و عبداللّه بن عبّاس را (براى استاندارى بصره ) به بصره فرستاد و شؤ ون كشور اسلامى را تنظیم نموده و زیر نظر گرفت .
اعدام دوجاسوس معاویه و نامه امام حسن (ع ) به او
هنگامى كه خبر شهادت امیرمؤ منان على )علیه السلام ) به معاویه (كه در شام بود) رسید و همچنین به او خبر رسید كه مردم با پسر على ، امام حسن )علیهم السلام ) بیعت كرده اند، دو مرد را به عنوان جاسوس به طور مخفى براى گزارش اطلاعات به كوفه و بصره فرستاد، مردى از طایفه حِمْیَر را به كوفه فرستاد و مردى از دودمان بنى قین را به بصره روانه كرد تا آنچه یافتند براى معاویه بنویسند و جریان خلافت امام حسن (علیه السلام ) را تباه سازند.
امام حسن (علیه السلام ) از نیرنگ معاویه و جاسوسهاى او اطّلاع یافت ، دستور داد آن مرد حمیرى را كه نزد حجامت كننده اى (خون گیرى ) پنهان شده بود، بیرون آوردند و گردن زدند و نامه اى به بصره نوشت (و كارگزاران آن حضرت در بصره ) جاسوس ‍ بنى قینى را كه در نزد طایفه بنى سلیم پنهان شده بود، بیرون آوردند و گردن زدند.
سپس امام حسن (علیه السلام ) براى معاویه نامه نوشت و آن نامه اینگونه بود:
بعد از حمد و ثناى الهى ، تو مردانى را به عنوان حیله گرى و غافلگیرى مى فرستى و جاسوسانى را گسیل مى دارى ، گویى جنگ را دوست مى دارى و من آن را نزدیك مى بینم ، در انتظار آن باش - اِنْ شاءَ اللّهِ تَعالى - و به من گزارش رسیده كه تو خشنودى مى كنى به موضوعى (یعنى به درگذشت على (علیه السلام ) كه هیچ خردمندى ، براى آن خشنودى و شماتت نمى كند، بى شك كار تو همانند كسى است كه پیشینیان درباره اش گفته اند:

فَقُلْ لِلَّذِى یَبْغِى خِلافَ الَّذِى مَضى

تَجَهَّزْ لاُِخْرى مِثلِها فَكَاَنْ قَدِ

فَاِنّا وَمَنْ قَدْماتَ مِنّا لَكَالَّذِى

یَرُوحُ فَیَمْسِى لِلْمَبِیتِ لِیَغْتَدِى

به آن كسى كه خلاف روند دیگران كه در گذشته اند را مى جوید، بگو آماده باش براى رفتن همانند دیگران كه گویى سراغ تو نیز آمده است (همانگونه كه مرگ دامنگیر دیگران شد دامنگیر تو نیز مى شود) زیرا ما و آن شخصى كه از ما مرده است ، همانند كسى هستیم كه شب به جایى برود و در آنجا تا صبح بماند و سپس از آنجا كوچ نماید.

چهارشنبه 15/12/1386 - 20:49
آموزش و تحقيقات
در این مقاله انواع ذرات زیراتمی (Subatomic Particles) را به طور مختصر معرفی میكنیم.

هادرون – باریون – بوزون – فرمیون – لپتون – بوزون های شاخص – گلوئننوترینوها – موئون – مزون – كوارك – پیون و ....


هادرون ها (Hadrons):

ذرات زیراتمی ای هستند كه از فرمیون هایی چون كوارك و آنتی كواركو بوزون هایی چون گلوئن تشكیل شده اند. این ذرات نیروی قوی هسته ای اعمال می كنند.

هادرون ها مانند دیگر ذرات دارای عدد كوانتومی هستند.

این ذرات ممكناست در دما یا فشار بسیار پایین خودبه خود از بین بروند.



باریون (Baryon):

ذراتی هستند كه از كوارك تشكیل شده اند. برای مثال پروتون از دوكوارك بالا (u) و یك كوارك پایین (d) تشكیل شده و یا نوترون از دو كوارك پایین و یككوارك بالا تشكیل شده.

انواع باریون طبق مدل استاندارد (SM) به صورت زیراست:


بوزون (Boson):

ذراتی هستند كه داری اسپین صحیح هستند. اكثربوزون ها می توانند تركیبی باشند اما گروه بوزون های شاخص (Gauge Bosons) از نوعتركیبی نیستند.

در مدل استاندارد بوزون ها ذراتی برای انتقال نیرو هستند كهشامل فوتون ها (انتقال دهنده ی الكترومغناطیس) و گراویتون (انتقال دهنده ی گرانش) نیز می شوند.

اتم ها نیز می توانند بوزون باشند. برای مثال هلیم – 4 یكبوزون با اسپین گویا است.

در كل تفاوت زیادی بین استاتیك فرمیونی (اسپیننیمه صحیح) و بوزونی وجود ندارد مگر در مورد اجرام با چگالی بالا كه این مورد نیزپیرو استاتیك ماكسول – بولتزمن می باشد.

بر همین مبنا هم بوزون ها و همفرمیون ها ذراتی كلاسیك شناخته می شوند.



بوزون های شاخص (Gauge Bosons):

ذرات بوزونی می باشند كه حامل نیروهای بنیادین طبیعت می باشند. بوزون های شاخص خود 3 دسته اند: فوتون ها – بوزون W&Z (بوزون هایی كه بدون بارالكتریكی هستند را با Z نشان می دهیم و آن دسته ای را نیروهای ضعیف هسته ای دارندبا W نشان می دهیم) و گلوئن ها.



گلوئن (Gluon):

ذراتی بدونجرم و خنثی از خانواده ی بوزون های شاخص هستند و دارای اسپین 1 هستند.

اینذرات زیراتمی باعث پایدار بودن كوارك ها در هسته ی اتم (پروتون ها و نوترون ها) دركنار همدیگر می شوند. البته جرم این ذرات از آنجاییكه بسیار كم است (MeV) از آن صرفنظر می شود.



بوزون های W&Z:

جرم بوزون های Z در حدود 91.1876 (GeV/C2) و نوع W آن 80.403 (GeV/C2) می باشد. هردوی آنها دارای اسپین 1هستند و واكنش آنها از نوع ضعیف می باشد. این بوزون ها از خانواده ی بوزون های شاخصهستند.



نوترینو (Neutrino):

این ذرات از خانواده ی فرمیونها و گروه لپتون ها هستند و اسپین 0.5 دارند. نوترینوها اغلب تنها توسط نیروهایضعیف و گرانش واكنش انجام می دهند.

مدل استاندارد پیش بینی كرده كهنوترینوها بدون جرم باشند اما در آزمایشات جرم نوترینو را گرچه بسیار كوچك امااندازه گیری كرده اند.

نوترینوها اغلب به صورت ذرات منفرد دیده نمی شوند ودر قالب الكترون نوترینو (2.2 eV) یا موئون نوترینو (170 KeV) و تاو نوترینو (15.5 MeV) دیده می شوند.

هرچند دانشمندان هنوز یكی بودن پاد نوترینو و نوترینو راتایید نكرده اند اما آزمایشات به روشنی این مطلب را اثبات می كنند. به همین دلیل درمدل استاندارد پاد این ذرات نیز تعریف شده است. (برای مثال الكترون آنتینوترینو).



موئون (Muon):

این ذرات نیز از خانواده ی فرمیونها و گروه لپتون ها هستند و دارای اسپین 0.5 می باشند.

باز این ذرات همانندالكترون است و جرمشان 105.6583 (MeV/C2) می باشد.

اعمال واكنش در این ذراتبه صورت نیروهای گرانشی و الكترومغناطیسی و همچنین نیروهیا ضعیف هسته ای است. اینذرات دارای پاد نیز می باشند.

عمر این ذرات اغلب بیش از 2.2 میكروثانیه نیستكه همین گونه نیز از دیگر لپتون ها و مزون ها عمر بیشتری دارند.

موئون باجذب الكترون می تواند اتم موئونیم (Muonium) را بسازد كه شعاع آن تقریبا برابر باهیدروژن است. به همین دلیل تا به حال این ذرات در اتم دیده نشده اند.



مزون (Meson):

مزون نوعی هادرون با اسپین صحیح می باشد. مزون ها اصولا تركیبی هستند به صورتیكه در آنها كوارك و آنتی كوارك هم دیده میشود!

مزون ها شامل 3 دسته ی اصلی منفی – مثبت و صفر می باشند:

مزونصفر سنگین (B0) – مزون مثبت یا پیون (Π+) - مزون منفی یا كائون (K-) – مزون صفر سبكیا اتا (Cη) و مزون های مثبت سنگین یا رو (+ρ).



پیون (Pion):

نوعی از مزون ها هستند كه دارای بار واحد (هم مثبت و هم منفی) میباشند. پیون ها زا آن جهت مهم هستند كه دارای اسپین صفر می باشند و سبك ترین مزونها هستند.

جرم آنها Π0 = 134.976 (MeV/C2) و Π± = 139.570 (MeV/C2) میباشد.



كوارك ها (Quarks):

این ذرات شامل 6 نوع میشوند:

كوارك های بالا (بار 3/2 و جرم 0.003) – Up (u)

كوارك هایپایین (بار 3/1- و جرم 0.006) – Down (d)

كوارك های ربایشی (بار 3/2 و جرم 1.3) – Charm (c)

كوارك های غیر ربایشی (بار 3/1- و جرم 0.1) – Strange (s)

كوارك های زیر (بار 3/2 و جرم 175) – Bottom (b)

كوارك های فوق ( باز 3/1- و جرم 4.3) – Top (t)



دایون (Dyon):

ذراتی فرضی كههم بار الكتریكی دارند و هم بار مغناطیسی و اگر در شرایطی بار الكتریكی انها سفرباشد تك قطبی خواهند بود. به این شرایط خاص شرایط كوانتیده شدن دیراك – اشوانزیگراشوینگر می گویند.

(
توجه كنید كه این شرایط به تك قطبی هوفت – پولیاكوف برنمی گردد بلكه مخصوص تك قطبی دیراك است و لازمه ی آن تعریف هوموتوپی برای توپولوژیفضا و زمان ناپیوسته است).

اكثر تئوری های وحدت (GUT) وجود چنین ذره ای راپیش بینی كرده اند.





گراویتون (Graviton):

ذراتیفرضی هستند كه دارای جرم و بار صفر و اسپین 2 می باشند.

این ذرات بیشتر درتئوری های كوانتومی به عنوان نتیجه ای از نسبیت مطرح می شود.

به طوریكه QCD نیز از آنها نام می برد.

چنین ذراتی (بدون جرم) تا به حالا دیده نشده اند. بنابراین حرف زدن در مورد ویژگی های آنها بسیار سخت است
دوشنبه 13/12/1386 - 20:44
آموزش و تحقيقات

درواقع هر ماده ای که ما آن را به رنگ خاصی می بینیم، به ایندلیل است که ترازهای الکترونی آنها به یکدیگر نزدیک است. حال الکترون با گرفتن طولموجی از نور مرئی و انرژی معادل آن می تواند برانگیخته شده و به تراز انرژی بالاتربرود. در این حال گفته می شود الکترون برانگیخته شده است. الکترون در این حالتبرانگیخته ناپایدار است و هر چه سریعتر با ساطع نمودن همان مقدار انرژی به وضعیتاول خود بر می گردد. به عنوان مثال وقتی ماده ای قرمز دیده می شود به این علت استکه این ماده ترازهای الکترونی آن طوری چیده شده است که تفاوت انرژی حالت پایه وحالت برانگیخته ی آن ماده به اندازه ی انرژی پرتوهایی از نور مرئی زرد ، (تقریباً 600 نانومتر) آبی و سبز و بنفش (تقریباً 400 نانومتر است). زیرا وقتی این پرتوها ازنور سفید گرفته شود، نور قرمز به دست می آید. درواقع ما جسم را به آن رنگی می بینیمکه آن رنگ را جذب نکرده باشد . وقتی جسمی به رنگ قرمز دیده می شود به این معنی استکه این جسم تمام طول موجهای رنگ مرئی به جز رنگ قرمز را جذب کرده است.
حال درنمک و شکر که به رنگ سفید دیده می شود ، تفاوت ترازهای الکترونی در این دو ماده بهاندازه ای زیاد است که الکترونها نمی توانند قسمتی از نور سفید را جذب کنند و بقیهرا ساطع کنند. شاید محدوده ی جذب آنها در ناحیه ی پر انرژیتر یا کم انرژی تر از نورسفید باشد که البته با توجه به استحکام پیوندهای موجود در بین این دو ماده، انتظارمی رود که این جذب از طول موجهای انرژی تابشی با طول موجهای کمتر و انرژی بیشترصورت گیرد.
 
يکشنبه 12/12/1386 - 21:20
آموزش و تحقيقات
تی ان تی از جمله مواد منفجره می باشد.
مواد منفجره موادی هستند كه از نظرشیمیایی بسیار ناپایدار می‌باشند و برای رسیدن به پایداری یك انرژی زیاد كه به صورتانفجار است از خود آزاد می‌كنند . مواد منفجره شامل مواد منفجره’ هسته‌ای و شیمیاییهستند . مواد منفجره’ هسته‌ای عناصر رادیواكتیوی هستند كه هسته’ ناپایدار دارند وبرای رسیدن به پایداری هسته’ آنها به دو یا چند هسته’ كوچكتر تبدیل می‌شود ، در اینفرآیند انرژی بسیار زیادی به صورت ناگهانی آزاد می‌شود كه ما آنرا به صورت انفجارمشاهده می‌كنیم . مانند انواع بمبهای اتمی . اما در فرآیندهای انفجاری شیمیایی ، یكواكنش گرمازای شدید رخ می‌دهد ؛ مثلا یك مولكول ناپایدار تجزیه شده و به یك یا چندمولكول پایدار تبدیل می‌شود ، به عنوان مثال آخرین محصولی كه از نیتراسیون تولوئنبدست می‌آید، تری نیترو تولوئن است كه معمولا آنرا T.N.T می‌نامند و از مواد منفجرهبسیار قوی است. این ماده در ساختمان خود ممانعت فضایی زیادی دارد به همین دلیلناپایدار است. از جمله فرآیندهای انفجاری شیمیایی دیگر ، فرآیند حلالیت گرمازا استكه گرمایی كه آزاد می‌شود به صورت انفجار خود را نشان می‌دهد مانند حل شدنفلوئوریدریك اسید در آب یا حل شدن فلزات قلیایی در آب . مواد منفجره بنا به نوعاستفاده‌ای كه از آنها می‌شود ، می‌توانند سودمند یا مضر واقع شوند ؛ مثلا از TNT می‌توان برای منفجر كردن كوهها جهت ساخت تونل‌ها یا جهت دسترسی به معادن درونكوه‌ها استفاده كرد یا جهت ساخت بمبهای مخرب از آن كمك گرفت . از فرآیند شكافتهسته‌ای كه در بالا توضیح داده شد و گفتیم در آن یك هسته’ رادیواكتیو ناپایدار بهدو یا چند هسته’ كوچكتر پایدار به همراه مقدار قابل توجهی انرژی ، تبدیل می‌شود ،می‌توان جهت ساخت بمبهای بسیار مخرب اتمی استفاده كرد یا از انرژی فراوان حاصل ازآن در نیروگاههای اتمی و جهت تولید انرژی الكتریسیته استفاده نمود .

TNT

آخرین محصولی كه از نیتراسیون تولوئن بدست می‌آید، تری نیتروتولوئن است كه معمولا آنرا T.N.T می‌نامند و از مواد منفجره بسیار قوی است. یعنیتولوئن OH-C6H5 را با HONO2 و در حضور سولفوریك اسید واكنش می دهند، محصول این استكه یك گروه NO2 به حلقه ی تولوئن می چسبد. حال این محصول را دو باره را با HONO2 ودر حضور سولفوریك اسید واكنش می دهند، محصول TNT می باشد.
H2SO4
C6H5-OH + HONO2 --> NO2-C6H4-OH
H2SO4
NO2-C6H4-OH +2 HONO2 --> (NO2)3-C6H3-OH
فرمول بسته ی این ماده به صورت C7H5 (NO2)3 می باشد. یعنی یك حلقه ی شش ضلعیبنزنی داریم كه به این حلقه، سه گروه نیترو و یك گروه متیل متصل شده اند.
اینماده در ساختمان خود ممانعت فضایی زیادی دارد به همین دلیل ناپایدار است و با شدتتجزیه می شود كه همان انفجاری است كه روی می دهد. از TNT می‌توان برای منفجر كردنكوهها جهت ساخت تونل‌ها یا جهت دسترسی به معادن درون كوه‌ها استفاده كرد یا جهتساخت بمبهای مخرب از آن كمك گرفت.
شنبه 11/12/1386 - 20:36
آموزش و تحقيقات
این علامت در مراودات اقتصادی بین آمریکای شمالی و مکزیک در دهه ی ۱۷۷۰ به عنواننشانه ی واحد پول پزو استفاده می شد . واحد پول پیاستر در امریکای شمالی به عنواندلار اسپانیایی ( spanish dollar ) شناخته می شد تا اینکه در سال ۱۷۸۵ به عنوانواحد پول آریکا دلار و با علامت $ ثبت شد .
s
موجود در $ نیز از یک علامتاسپانیایی آمده است
پنج شنبه 9/12/1386 - 21:24
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته