• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1392
تعداد نظرات : 123
زمان آخرین مطلب : 6022روز قبل
دعا و زیارت
پس از در گذشت و يا شهادت امام حسن(ع), ماموران خليفه عباسى حركت گسترده اى را آغاز كردند و به جست و جوى فرزند و جانشين آن حضرت پرداختند(1). در هر جا كه احتمال وجود امام زمان(ع) را مى دادند, حضور مى يافتند. هدف آنان از هجوم به منزل امام حسن(ع) و اذيت و آزار بنى هاشم, دستگيرى و قتل فرزند امام حسن(ع) بود. اين پيگيرى خطرى بزرگ براى آينده امامت بود, كه با قد رت و حكمت پروردگار مهدى(ع) از نظرها پنهان گرديد و از خطرها به دور ماند.
در آغاز غيبت, ميان علما و دانشمندان اختلاف است. سه نظر در آن وجود دارد:
1. گروهى مانند شيخ مفيد(ره) آغاز غيبت صغرا را از هنگام ولادت حضرت مهدى(ع) به شمار آورده اند(2); زيرا از همان سالهاى آغازين ولادت, آن حضرت غيبت نسبى داشت و شمارى اندك از ياران, وى را مشاهده كردند.
بنابراين نظر, دوره غيبت صغرا تقريباً 74 سال مى شود, يعنى از آغاز ولادت, تا پايان سفارت آخرين سفير حضرت.
2. برخى بر آنند كه غيبت صغرا, از سال 260 ه. ق. يعنى سال درگذشت امام حسن(ع) آغاز شد و اين مدت, تا شروع غيبت كبرا, دوران آمادگى شيعيان و اُنس آنان به جدايى از امام زمان(ع) نام گرفت. اين دوران تقريباً هفتاد ساله, غيبت همه جانبه نبود. سفيرانى رابط بين امام ومردم بودند و مردم با واسطه, پرسشهاى دينى و دنيايى خود را از آن حضرت دريافت مى كردند.
3. گروهى آغاز غيبت امام(ع) رااز زمانى مى دانند كه ماموران خليفه به منزل حضرت در سامرا, هجوم آوردند, تا وى را دستگير كنند و آن حضرت در آن هنگام, در سرداب و همان جا, از ديده ها پنهان شد و تاكنون, در آن جا, بدون آب و غذا زندگى مى كند و روزى از آن جا ظهور خواهد كرد.
اين داستان چنان شهرت يافته كه وى را (صاحب سرداب) لقب داده اند(3).
در پاسخ اين سخنان بايد گفت: در منابع شيعى و كتابهاى اماميه, هيچ نامى از (سرداب) نيست. نويسندگان اهل سنت در نوشته هاى خود بر اين نظر اصرار مى ورزند ومتائسفانه اين مسائله دستاويز حمله نا آگاهانه برخى از آنان به تشيع گرديده است(4). پنداشته اند كه شيعيان در ميانه سرداب, امام خودرا مى جويند و ظهورش را از آن نقطه انتظار مى كشند; از اين روى, تهمتهايى به شيعه زده اند و زحمت مراجعه به منابع شيعى را در اين زمينه به خود نداده اند.
البته داستان حمله ماموران معتمد عباسى به منزل امام(ع) و برخورد آنان با آب فراوان و ديدن فردى كه در گوشه اى نشسته و عبادت مى كند و سپس هجوم به طرف وى و ناكام شدن آنان از دستگيرى وى, در برخى از منابع شيعى آمده است, اما در اين نقل, بر فرض صحت سند و دلالت آن: اولاً, از (سرداب) نامى برده نشده است ثانياً, حمله ديگرى كه از ناحيه معتمد صورت گرفته خلاف آن چيزى را كه اهل سنت مى گويند, ثابت مى كند زيرا بنابراين نقل, امام(ع) آن محلّ را ترك كرد و از پيش چشم ماموران گريخت و در نتيجه, در سرداب نيست(5).
منشائ خرده گيريهاى نا آگاهانه برخى به شيعه, در اين زمينه, آن است كه شيعيان به بخشى از حرم عسكريين در سامرا, يعنى (سرداب) احترام و توجه خاصى دارند و آن را زيارت مى كنند. خاطره هاى امامان خويش را گرامى مى دارند و آن مكان را مورد عنايت قرار مى دهند. و اين نه به خاطر آن است كه امام زمان(ع) دراين جا مسكن گزيده است و زندگى مى كند, بلكه از آن جهت كه زمانى مركز عبادت و سكونت چند تن از امامان راستين تشيع بوده است.
و ما حب الديار شقفن قلبى ولكن حبّ من سكن الديار گذشته از اين, بر اساس احاديث فراوانى كه در منابع شيعى وجود دارد, شيعيان بر اين باورند كه امام زمان(ع) در ميان مردم در رفت و آمد است و در مراسم حج و مانند آن شركت مى جويد و مانند يوسف كه برادرانش را مى شناخت وآنان وى را نمى شناختند, دوستان خويش را مى شناسد و...(6) بنابراين, داستان غيبت حضرت مهدى(ع) در سرداب سامرا و زندگى كردن حضرت در آن مكان, بهتان و دروغى بيش نيست و هيچ يك از بزرگان شيعه, چنين باورى نداشته و ندارند.

  (1)(اصول كافى), ج505/1.
(2) (ارشاد), مفيد, ج340/2.
(3) (اتفاق در مهدى موعود), سيد اكبر قرشى62/ـ 111.
(4) (منتخب الائثر فى الائمام الثانى عشر), صافى گلپايگانى 372/, داورى, قم.
(5) (كتاب الغيبة), شيخ طوسى;248/ (بحار) ج51/52.
(6) (كتاب الغيبة), شيخ طوسى164/ .

دوشنبه 22/5/1386 - 20:45
دعا و زیارت

  با استناد به فرموده حضرت كه لا ناسين لذكركم، ايشان هيچگاه از ياد شيعيان و دعا براى آنان غافل نيست. از ابن طاووس نقل شده كه سحر در سرداب مقدس، از حضرت مهدى (ع) شنيد كه حضرتش درباره شيعيان چنين دعا مى فرمود: "اللهم إن شيعتنا من شعاع انوارنا و بقية طينتنا و قد ذنوبا کثيرة اتکالا علي حبنا وولايتنا فان کانت ذنوبهم بيتک و بينهم فاصفح

عنهم فقد رضينا وماكان منها فيما بينهم، فاصلح بينهم وقاص بها عن خمسنا وادخلهم الجنه وزحزحهم عن النار ولا بينهم ولا تجعل بينهم وبين اعدائنا في سخطک (1)

دعاى حضرت مهدى (ع)

در مفاتيح الجنان آمده است: كفعمى در مصباح فرموده اين دعاء حضرت مهدى (ع) است:

اللهم ارزقنا توقيع الطاعة و بعد المعصية و صدق النية .....0.، در مهج ذكر شده كه اين دعاء حضرت حجت است: "اِلهي بِحق من ناجاك و بِحق من دعاک في البر والبحر..... 0 (2).

دعاى سمات-سمات

  ا. بحارا لانوار ج 53 ص 302 به نقل از نجم الثاقب، باب هفتم، حكايت نوزدهم.

02 مفاتيح باب اول فصل هفتم.

دوشنبه 22/5/1386 - 20:44
دعا و زیارت
با توجه به حضور محدود وكوتاه مدت اَن حضرت در دوران پدر بزرگوار خود و محدوديت هاى فراوانى كه در دوره غيبت براى آن حضرت وجود داشت، نبايد انتظار داشت كه مطالب بسيارى از اَن امام همام به دست ما برسد اما با وجود همه اين محدوديت ها، از اَن حضرت اَثارى چند به يادگار مانده است كه گرچه محدود است، امَا برخى از اَن ها بسيار مهم و راهگشا مى باشد. اَثار اَن حضرت عبارتند از:
1 - روایات واحتجاج ها: اين روايات به ايام كودكى و دوران كوتاه زندگى اَن حضرت در زمان حيات پدر بزرگوارشان باز می گردد.
2 ـ دعاها و نمازها در دعاهايى كه از اَن حضرت به دست ما رسيده، مضامين بلند و متعددى مطرح شده است. مضامينى همچون: شناخت خداوند، مقام شامخ اهل بيت(ع) مقام امام زمان(ع)، قيامت، انتظار فرج، وظائف مؤمنان در عصر انتظار، پیروزی حق بر باطل، صبر در شدائد، رفع گرفتارى ها از مؤمنين، دعا در حق پيامبر و امامان معصوم (ع)، قضاى حوائج، و بسيارى از مساثل اخلاقى و رفتارى ديگر افزون بر دعاها، نمازهاى متعددى نيز از اَن حضرت نقل شده است.
3 ـ زیارت نامه ها : زيارت، امام شناسى وگوياى رابطه انسان با امام است. در زيارتنامه هاى منسوب به اَن حضرت، معارفى بلند از امام شناسى، شأن و مرتبت اَن بزرگواران و وظائف و تكاليف مؤمنان نسبت به اَنان و نيز برخى حقايق و مجاهدت ها و تاريخ امامان معصوم (ع)اَورده شده است.
4 ـ توقیعات وبیانات آن حضرت توقيعات نامه هاى متعددى به برخى از نايبان خاص )نواب اربعه( يا نايبان عام )همچون شيخ مفيد( و يا بعضى از شيعيان وپیروان خود دارد. بعضى از اين نامه ها در جواب برخى پرسش ها و بعضى ديگر ابتدائاًا ز جانب اَن حضرت صادر شده است. محتواى اين نامه ها حاوى مسائل متعدد و مختلفى است. مسائلى همچون: پرسش و پاسخ هاى فقهى، نقش امام در دوران غيبت، برخى هشدارها و پيشگویى ها، تأييد و تكذيب برخى افراد، وظائف منتظران، مرجعيت فقها در عصر غيبت و...
افزون بر توقيعات، از اَن حضرت سخنان فراوانى نيز در باب مسائل مختلف به يادگار مانده است. اين سخنان از جانب كسانى نقل شده است كه به حضور حضرت شرفياب شده اند. محمد بن عثمان عَمروى دومين سفير اَن حضرت می گويد: آن حضرت را براى اَخربن بار در كنار خانه خدا ديدم كه چنين می گفت: اللهم انجزلى ما وعدتنى )خدايا آن چه كه به من وعده كردى، آنجام ده( و ديدم كه در مستجار، پرده کعبه راگرفته و عرضه مى دارد: اللهم انتقم لى من اعدائى )خدايا انتقام مرا از دشمنانم بگير(1))

  1. تاریخ عصرغيبت پور سيد آقاى، ص 440.

دوشنبه 22/5/1386 - 20:43
دعا و زیارت
و صفات و جزئيات زندگى آن مصلح جهانى، از پيامبر و ساير پيشوايان معصوم (ع)وارد شده است و علماى شيعه و سنى آن ها را در منابع معتبر خود آورده اند، بيرون از شمار است.

از اين رو فقط فهرست قسمتى از آن ها را مى آوريم: 48 حديث در مورد اين كه حضرت مهدى (ع)نامش، نام مبارك پيامبر(ص)وكنيه اش، كنيه شريف پيامبر(ص؟ است نقل شده، 136 حديث درباره اين كه حضرت مهدى (ع)دوازدهمين امام و آخرين پیشوا است آمده، 214 حديث در مورد اين كه حضرتش دهمين فرزند اميرمؤمنان على (ع)است وارد شد192 حديث در مورد اين كه آن حضرت از فرزندان حضرت فاطمه (ع)است ذكر شده، 308 حديث در مورد اين كه وى، نهمين فرزند امام حسين (ع)است بيان شد ، 185 حديث در مورد اين كه او، هشتمين فرزند امام سجاد است نقل شده، 103 حديث در مورد اين كه او هفتمين فرزند امام باقر(ع است آمده، 202 حديث در مورد اين كه او، ششمين فرزند امام صادق (ع)است وارد شده، 199 حديث در مورد اين كه او، پنجمين فرزند حضرت موسى بن جعفر(ع)است ييان شده، 95 حديث در مورد آين كه او، چهارمين فرزند على بن موسى الرضا(ع)است آمده، 90 حديث در مورد اين كه او، سومين فرزند جوادالائمه (ع)است نقل شد. 90 حديث در مورد اينكه او، دومين فرزند امام هادى (ع)است آمده، 293 حديث در مورد اين كه او فرزند بلافصل امام عسكرى (ع)نقل شده، 293 حديث در باب ولادت با سعادت حضرتش آمده است، 14 حديث درباره اين كه آن حضرت، پنهانى متولد شده است بيان شده، 318 حديث راجع به اين كه عمر شريفش بسيار طولانى خواهد شد نقل شده است، 91 حديث در مورد اين كه مدَت زیادى از انظار غايب و پنهان خواهد بود آمده است، 10 حديث در مورد اين كه غيبت حضرتش به دو غيبت صغرى وكبرى تقسيم مى گردد ذكر شده است، 15 حديث در مورد اين كه آيين وى، همان آيين مبين اسلام وكتابش قرآن است آمد ه، 47 حديث در مورد اين كه وى جهانيان را به دين مبين اسلام دعوت مى نمايد و در تمامى روى زمين حكومت واحد جهانى بر اساس قانون اسلام تشكيل مى دهد نقل شده، 123 حديث درباره برقرارى عدالت اجتماعى در جهان توسط وى آمده است، 19 حديث در مورد اين كه وى زمين را از شرك وكفر پاك مى نمايد آمده است، 7 حديث در مورد اين كه ايمان و امنيت واقعى در حكومت عادلانه اش حكمفرما خواهد گرديد آمده است، 12 حديث در مورد اين كه اسلام، شرق و غرب جهان را فرا خواهدگرفت نقل شده است، 7 حديث در مورد اين كه بشر پیرو يك آيين خواهد گرديد و همه در تحت لواى اسلام در خواهند آمد، نقل شده است، 7 حديث در مورد اين كه با شمشير قيام خواهد كرد ذكر شده است، 5 حديث در مورد اين كه در دوران حكومت عدالت پيشه او، جهان آباد خواهد گرديد و عقول مردمان كامل تر خواهد شد، نقل شده است، 23 حديث در مورد اين كه معجزات و امتيازات پيامبران در او جمع است و به دست تواناى حضرتش ظاهر مى گردد، نقل شده است، 7 حديث در مورد اين كه وقت ظهورش بر احدى از آحاد مردم معلوم نيست و هركس وقت تعيين مى كند دروغگوست آمده است، 25 حديث در مورد اين كه اصحاب خاص آن حضرت 313 نفرند و از اطراف و اكناف عالم به سرعت، به اندازه، يك چشم بر هم زدن نزدش جمع مى شوند نقل شده است، 29 حديث در مورد اين كه حضرت عيسى (ع)در نماز به وى اقتدا مى نمايد، بيان شده است، 27 حديث در مورد اين كه منادى آسمانى حضرتش را به نام و نشان به جهانيان معرفى مى كن آمده است، و بالاخره 657 حديث در مورد اين كه براى ظهور مبارك آن حضرت علايم و نشانه هايى خواهد بودكه پيش از ظهور مباركش به وقوع خواهد پيوست، آمده است. (1)

  1. منتخب الاثر فصل دوم در ضمن 49 باب.

دوشنبه 22/5/1386 - 20:39
دعا و زیارت

يكى از دوستان امير براى ما تعريف مي كرد: يك بار مأموريت مان طول كشيد و ما به نماز اول وقت نرسيديم . رفتم آثسپزخانه براى صرف غذا، اما از امير خبرى نبود. دنبالش گشتم او را كنار تانكر آب ديدم كه داشت وضو مي گرفت . بر چهره اش غبارى از غم نشسته بود و مىگفت : پناه بر خدا، خدايا! مرا ببخش كه توفيق خواندن نماز اول وقت را از دست دادم .

دوشنبه 22/5/1386 - 12:36
ورزش و تحرک

برترين بازيكنان فوتبال ايران در پست هاي مختلف در فصلي كه گذشت از سوي فدراسيون فوتبال ايران معرفي شدند:

سيد جلال حسيني و هادي عقيلي، برترين و دومين مدافع

عرفان ‌(دني) اولروم و علي سامره، برترين و دومين مهاجم

جواد نكونام و آندرانيك تيموريان، برترين و دومين هافبك

همچنين ابولفضل حاجي زاده به عنوان پديده فوتبال ايران، وحيد طالب لو بهترين دروازبان، سپاهان بهترين تيم، علي دايي بهترين مربي و جـــــــــــــــواد نكونام نيز به عنوان برترين بازيكن فوتبال ايران و دارنده توپ طلايي لغب گرفتند.

يکشنبه 21/5/1386 - 14:56
اخبار

برترين بازيكنان فوتبال ايران در پست هاي مختلف در فصلي كه گذشت از سوي فدراسيون فوتبال ايران معرفي شدند:

سيد جلال حسيني و هادي عقيلي، برترين و دومين مدافع

عرفان ‌(دني) اولروم و علي سامره، برترين و دومين مهاجم

جواد نكونام و آندرانيك تيموريان، برترين و دومين هافبك

همچنين ابولفضل حاجي زاده به عنوان پديده فوتبال ايران، وحيد طالب لو بهترين دروازبان، سپاهان بهترين تيم، علي دايي بهترين مربي و جـــــــــــــــواد نكونام نيز به عنوان برترين بازيكن فوتبال ايران و دارنده توپ طلايي لغب گرفتند.

با تشكر

يکشنبه 21/5/1386 - 14:56
دعا و زیارت
يكى از مهم ترين ابعاد فعاليت هاى امام يازدهم (ع) آماده سازى جامعه شيعه براى غيبت آخرين حجت حق، حضرت بقية الله الاعظم (ع) است .

اين جهت، از زمان امام هادى (ع) به طور عملى شروع گرديد. زيرا قسمت زيادى از عمر امام هادى وعسكرى (ع) در زندان وتحت مراقبت مى گذشت وارتباط وملاقات مسلمين وشيعيان با آن بزرگواران ميسر نبود . واين خود شايد لطفى باطنى از جانب حق بود كه شيعيان ومسلمانان به تدريج با غيبت حجت خدا ونديدن او انس بگيرند ويك باره دراثرغيبت كلى امام وحشت نكنند ودين خود را حفظ نمايند .

علاوه بر اين امام عسكرى (ع) تنها به عده اى خاص وقليل از شيعيان ويا عده اى كم از ديگران به منظور اتمام حجت، فرزند خود امام مهدى (ع) را نشان مى دادند.

قسمت مهمى از اين امر را امام (ع) با احاديث و فرمايش ها و نامه هاى خود محقق مى فرمود. ازآن جا كه بيان تفصيلى اين مطلب مجال وسيعى مى خواهد در اين جا به ذكر يك نامه از حضرت عسكرى (ع) دراين زمينه اكتفا مى كنيم. اين نامه را حضرت به ابوالحسن على بن الحسين بن بابويه قمى مرقوم فرمودند:

بر تو باد به صبر وانتظار فرج، چرا كه پيامبر خدا(ص) فرمود: برترين اعمال امت من انتظار فرج است. پيوسته شيعيان ما در غم و اندوه خواهند بود تا فرزندم (مهدى) ظاهر شود. همو كه پيامبر خدا وعده فرموده که زمين را پرازعدل و داد خواهد كرد، همانگونه كه پر از ظلم و جور شده باشد.

اى شيخ بزرگوار من خود صبركن وتمام شيعيان مرا نيز امر به صبر در برابر سختى ها، مبارزات، شهادت ها و ساير مشكلات در راه خدا بنما چرا كه زمين از آن خداست و حكومت آن را به بندگانى كه خود بخواهد، خواهد داد وعاقبت از آن تقوى پيشگان است. سلام بر تو وهمه شيعيان باد... (1)

اين پيام امام يازدهم حضرت عسكرى (ع) به همه ماست: صبر وانتظار فرج صبر در مقابل ناملايمات وسختى هاى دوران غيبت و ا نتظار فرج امام عصر(ع)(2)

  1. مناقب ابن شهرآشوب، ج 4، ص 425.

2. نشريه موعود، شماره20 ص 14.

يکشنبه 21/5/1386 - 14:52
دعا و زیارت
در روايات، استقامت در دين، پارسايى و تخلق به مكارم اخلاق از ويژگى هاى منتظران حقيقى شمرده شده است.
پیامبرگرامى اسلام (ص) در تجليل از مقام شامخ منتظران حقيقى خطاب به صحابه فرمود: شما اصحاب من هستيد، ليكن برادران من مردمى هستندكه در آخرالزمان مى آیند.
آن گاه در مقام توصيف اوج مجاهدت و تدين ايشان مى فرمايد: هر يك از ايشان، بيش از كسى كه بر زجر پوست كندنِ درختِ خار با دست خالى در شبِ تاريك يا نگهدارىِ آتش سوزانِ چوبِ درختِ تاغ دركفِ دست صبر مى كند، در ديندارى خود استقامت مى ورزد. به راستى كه آنان چراغ هاى هدايت در شب هاى ظلمانى هستند. (1)
امام جعفر صادق (ع) نيز فرمود: هركس بخواهد در شمار منتظران حقيقى آن عدلِ منتظَر باشد، بايد پارسايى پيشه كند و متخلَق به مكارم اخلاق گردد. (2)
يکشنبه 21/5/1386 - 14:52
اخبار
معاون فرهنگي و امور بين‌الملل ستاد بازسازي عتبات عاليات از اتمام بازسازي تنها گنبد دو گانه ائمه اطهار در كاظمين (عراق) در نيمه اول سال جاري خبر داد. علي ميرانوري افزود:اين گنبد دو گانه يكي مربوط به جواد الائمه و ديگري مربوط به موسي ابن جعفر است. وي با اشاره به اينكه خشت‌هاي طلاي گنبد جواد الائمه در زمان صدام تماما جمع آوري ‌شده بود، گفت: ايران اين گنبد را براي اولين بار بازسازي كرده است. معاون فرهنگي و امور بين‌الملل ستاد بازسازي عتبات عاليات زمان اجراي پروژه را 5/1 سال عنوان كرد و گفت: ايران براي بازسازي آن بيش از 2 ميليارد تومان هزينه كرده است. به گفته ميرانوري ، براي بازسازي اين گنبد براي اولين بار 32 متر كاشي معرق مورد استفاده قرار گرفته است. معاون فرهنگي و امور بين‌الملل ستاد بازسازي عتبات عاليات با اشاره به اينكه پروژه طلاكاري گنبد جوادالائمه يكي از بزرگ‌ترين پروژه‌هاي ستاد بازسازي عتبات عاليات است، خاطرنشان كرد: مساحت اين گنبد، حدود 400 متر مربع است و براي بازسازي اين گنبد حدود 100 كيلوگرم طلا مصرف شده و همچنين كاشي‌كاري ساقه اين گنبد توسط هنرمندان ايراني انجام شده است
يکشنبه 21/5/1386 - 14:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته