• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1276روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

آسم مانعی برای بارداری محسوب نمی‌شود

شایع‌ترین بیماری تأثیرگذار بر زنان باردار

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه آسم کنترل نشده عوارض خطرناکی را برای زنان باردار و جنین آن‌ها به همراه دارد، گفت: آسم شایع‌ترین و جدی‌ترین بیماری به شمار می‌رود که بر زنان باردار تأثیرگذار است.
 
 

 

 
 

 

محمدحسین سلطان‌زاده گفت‌: تقریباً 7 درصد از خانم‌های باردار به آسم مبتلا هستند البته آسم کنترل‌ شده برای مادر و جنین خطری ندارد ولی نوع کنترل نشده ممکن است عوارض زیادی را برای زنان باردار و جنین داشته باشد.

وی با بیان اینکه آسم شایع‌ترین و جدی‌ترین بیماری است که روی حاملگی تأثیر می‌گذارد، افزود: افزایش فشار خون، مسمومیت حاملگی( پراکلامپسی)، زایمان زودرس از عوارض آسم کنترل‌شده در مادران باردار است و افزایش موارد مرده زایی، اختلال در رشد جنین، وزن پایین نوزاد در زمان تولد، تولد نوزاد نارس، مشکلات هنگام تولد از عوارض آسم کنترل نشده در مادران باردار به شمار می‌رود.

به گفته سلطان‌زاده، در صورتی آسم کنترل‌شده تلقی می‌شود که مادر سرفه تنگی نفس و خسt>‌خس سینه نداشته باشد، فعالیت طبیعی بدون علائم آسم داشته باشد و شب‌ها به‌راحتی بخوابد و به علت علائم آسم از خواب بیدار نشود، همچنین کارکرد ریوی طبیعی یا نزدیک به طبیعی داشته باشد.

به گزارش فارس، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: به‌طور کلی بیماری آسم مانعی برای بارداری محسوب نمی‌شود؛ چراکه درمان‌های کنترل آسم بر تکامل جنین تأثیری ندارند و باعث سقط‌های خود به خودی یا نقایص مادرزادی در جنین نمی‌شوند؛ درنتیجه اغلب خانم‌های باردار مبتلا به آسم یا آلرژی با رعایت اصول صحیح و درمان‌های توصیه‌شده از طرف پزشک می‌توانند با آسم و اثرات آن در دوره بارداری کنار بیایند.

وی گفت:درمان ایده آل آسم در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه اول استفاده نکردن از دارو است زیرا هیچ درمان دارویی در این دوران بی خطر نیست هر چند ثابت شده است که خطر آسم کنترل نشده برای مادر و جنین بسیار بیشتر از خطر ناشی از مصرف داروهای کنترل آسم خواهد بود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: کنترل آسم باید با کنترل بارداری توام شده و همان اصول مراقبتی اعمال شوند. در صورت امکان نیز مراقبت از بیمار، باید توسط یک گروه متشکل از متخصص آسم و آلرژی، متخصص زنان و زایمان، خود بیمار و به کمک ویزیت‌های مکرر در این دوران انجام گیرد؛ به علاوه درمان در بسیاری از موارد برای بهبود خواب شبانه و بالا بردن کیفیت زندگی و حالات روحی بیمار ضروری است.

سلطان‌زاده با اشاره به اینکه اهداف درمان این بیماران مشابه با سایر بیماران مبتلا به آسم است، افزود: پیشگیری از حمله‌های شدید، پیشگیری از آسم کنترل نشده که مانع خواب یا فعالیت طبیعی بیمار می‌شود، حفظ کارکرد ریوی در حد طبیعی و ویزیت‌های مکرر توسط پزشک با تجربه در رسیدن به این اهداف ضروری است؛ همچنین اهمیت ارتباط بین بیمار، متخصص آسم و متخصص زنان انکار ناپذیر است.

 

وی در پایان گفت: آموزش بیمار برای کنترل آسم، میزان اضطراب مادر باردار را کاهش داده و توانایی او را جهت مقابله با آن افزایش می‌دهد. 

 

دوشنبه 15/6/1395 - 15:5
سلامت و بهداشت جامعه

نورو ویروس ها به اسم آنفلونزای معده شناخته شده اند که در ماه های زمستان بیشترین شیوع را دارند. در هر سال بیش از 2 میلیون مورد این بیماری که شدیدا مسری است، گزارش شده است.

 

 

 

به گزارش جام جم سرا به نقل از مجله زیبایی سالم:

عفونت های حاد گوش

بیشتر در زمستان و در بچه ها در اثر استنشاق هوای سرد ایجاد می شود که با علائم درد گوش و حالت تهوع نمایان می شود و حتما باید به پزشک مراجعه شود.

سینوزیت

کاملا با فصل سرما بدتر می شود. علائم سردرد، تب، گرفتگی بینی و گاهی آبریزش بینی دارند که باید توسط متخصص ویزیت شوند و درمان های به خصوص بگیرند، باید از کشیدن سیگار و هوای خشک خانه پرهیز کنند و در هنگام خروج از خانه بینی و دهان خود را بپوشانند.

برونشیولیت

در بچه های زیر 2 سال در فصل پاییز و زمستان خیلی شایع است و با علائم افزایش موکوس و التهاب مجاری ریز تنفسی (برونشیول) دیده می شود، از طریق استنشاق ذرات تنفسی فرد مبتلا یا تماس بیشتر با فرد حامل ویروس منتقل می شود.

سندروم رینود

بیماری های پاییز را بشناسید


این بیماری خصوصا در خانم ها شایع است و به شکل اختلال گردش خون در دست ها، انگشتان، بینی و گونه های خود را نشان می دهد این بخش ها دچار سفیدی و گاهی قرمزی می شود. انگشتان در خیلی موارد سرد، بی حس و دردناک است و گاهی متورم می شود. پوست این نواحی درخشان است و حتی ممکن است فرد حس لمس خود را از دست بدهد. باید حتما دستکش و جوراب های ضخیم راحت بپوشند.

بیماری های قلبی

با کاهش فشار اتمسفر در این فصل و افزایش فعالیت قلبی و ریوی ممکن است نارسایی و مشکلات قلبی در این فصل تشدید شود. شایع ترین علائم آن تنفس عمیق، آهسته، خستگی، افزایش ضربان قلب، تهوع و افزایش فشار خون است و خطر سکته قلبی افزایش می یابد. بیماران حتما باید 30 تا 40 دقیقه پیاده روی خارج از خانه داشته باشند و داروهای تجویزشده توسط پزشک را مصرف کنند.

بیماری ها روماتیسمی

با کاهش درجه حرارت، بیماری های روماتیسمی تشدید یا ایجاد می شود. آرتریت شایع ترین بیماری روماتیسمی در این فصل است که با علائم خشکی مفصل، تورم، حساسیت و درد شناخته می شود و نیز اوستئوآرتریت لگن دیده می شود.

به بیماران توصیه می شود در هوای سرد و بارانی بیرون نروند، از دوش آب گرم و درمان های ضدالتهاب، ضددرد، طب سوزنی، مکمل های کلسیم و ویتامین D استفاده کنند، لباس گرم بپوشند و تمرینات درمانی خود را انجام دهند تا حرکت مفصل و عضلات خود را به خوبی حفظ کنند، تمرینات تنها در اتاق گرم انجام می شود و تا جایی که حرکات باعث تشدید درد نشود، ادامه پیدا کند.

چاقی

معضل بزرگ این فصل است که به خاطر عدم فعالیت، چربی در بدن ذخیره می شود. تنها مسئله از ریخت افتادن برای ما مطرح نیست، بلکه بیماری هایی نظیر فشار خون، آرتریواسکلروزیس می تواند دردسرآفرین باشد. به منظور پیشگیری باید مصرف میوه ها و سبزیجات را بالا برد، خصوصا گوجه فرنگی، ذرت و منابع ویتامین c.

ورزش را به صورت مرتب انجام داد و تعادل بین استراحت و تحرک را حفظ کرد.

زخم معده و زخم اثنی عشر

از دیگر بیماری های این فصل است که در زمینه مصرف سیگار، الکل، استرس، بیماری های مزمن، رژیم غذایی غلط، عوامل ژنتیک یا ابتلا به باکتری H.Pylori ایجاد می شود.

علائم زخم معده بلافاصله پس از صرف غذا به شکل درد، تهوع، استفراغ و تغییر اشتهاست؛ در حالی که درد در زخم اثنی عشر چند ساعت پس از مصرف غذا به وجود می آید. رژیم مخصوص زخم معده و اثنی عشر چند ساعت پس از مصرف غذا به وجود می آید. رژیم مخصوص زخم معده و اثنی عشر شامل پوره مخصوص، سوپ و مصرف میوه ها به صورت کمپوت و مصرف موز است.

پاییز در مردها ممکن است باعث تشدید بیماری های پروستات یا مشکلات جنسی شود.

اختلالات خلقی و افسردگی با تغییر فصل دیده می شود که برای پیشگیری باید ذهن خود را از افکار غم انگیز رها کنید. خواب خوبی داشته باشید بهتر است در شب به موزیک ملایم گوش دهید و چای های مسکن بخورید. از مصرف گوشت های دودی شده، غذاهای شور و تند پرهیز کنید. زیاد سیگار نکشید و مقادیر زیاد آب معدنی و آبمیوه بنوشید. نوشیدن جوشانده مخلوط ریشه جعفری، توت، بابونه، گیاه بارهنگ و گیاه دم اسب خیلی موثر است.

در این فصل مراقب سلامتی خود باشید؛ زیرا رعایت نکردن مسائل کوچک، باعث مشکلات فراوانی می شود. از ابتلا به بیماری و گسترش آن به بقیه جلوگیری کنید، اگر دچار تپش قلب، درد شکم یا تنگی نفس شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

نکات پیشگیری

واکسن آنفلوانزا را قبل از شروع فصل پاییز بزنید، بینی و دهان خود را با یک دستمال در موقعی که عطسه و سرفه می کنید بپوشانید. مرتب دست های خود را با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بشویید یا از شوینده ها با پایه الکلی استفاده کنید. در زمانی که بیمار هستید در خانه بمانید و از مصرف آنتی بیوتیک در موقع ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا بپرهیزید زیرا این بیماری ها ویروسی است و مصرف آنتی بیوتیک باعث مقاومت آنتی بیوتیکی می شود. بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی باید در فصل پاییز و زمستان مراقب ونتیلاسیون مناسب هوای تنفسی باشند.

بین کار و استراحت خود تعادل داشته باشند. در مکان های عمومی کمتر ظاهر شوند، با شست و شوی مکرر، مخاط بینی را مرطوب نگاه دارند و با نوشیدن زیاد آب و مایعات ترشحات برونش خود را مرطوب نگه دارند. مراقب تغذیه خود باشند، میوه و سبزیجات زیاد مصرف کنند، ترکیبات طبیعی مکمل و ویتامین استفاده کنند و واکسن آنفلونزا و ذات الریه را پیش از شروع فصل پاییز بزنند 

 

دوشنبه 15/6/1395 - 15:3
سلامت و بهداشت جامعه

یک متخصص گوارش گفت: داروهای گیاهی بر روی کبد تأثیرات بسیار مؤثری دارد. داروهای گیاهی باعث شست و شوی کامل کبد و بهبود سریع آن می‌شود.

 

 

 

 دکتر ناصر ابراهیمی دریانی گفت: کبد کارهای مختلفی در بدن انجام می‌دهد. کبد ساختن فاکتورهای انعقادی و ساخت فاکتور 8 را برعهده دارد کبد، کار 5 عضو حیات اصلی بدن را بر عهده دارد.

وی افزود: کبد ساختار بسیاری از هورمون‌ها مثل آلبومین را برعهده دارد. هرچه آلومین بدن کم باشد، در پاها و شکم بیشتر می‌شود. ورم بدن در کسانی که دچار ناراحتی در پاها و شکم می‌شوند وجود دارد. زمانی که کبد ناراحت می‌شود از داروهای متابولیزه باید استفاده کرد.
این متخصص گوارش تصریح کرد: متابولیسم اصلی هورمون‌ها در کبد انجام نمی‌شود و در نتیجه سنتز کبد در بدن اتفاق نمی‌افتد. کبد عضو اصلی بدن است. در مراحلی که این بیماری پیشرفت نکرده باشد می‌توانیم از پروتئین استفاده کنیم. از گوشت قرمز باید کمتر استفاده کنیم و مصرف مرغ و ماهی را بیشتر کنیم.
وی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران تصریح کرد: داروها گیاهی برای کبد ضرر ندارد و در درمان کبد تأثیرات بسیاری دارد.
چای سبز اگر زیاد مصرف شود به کبد آسیب می‌رساند. داروهای عطاری و گیاهی کبد را معرض آسیب جدی قرار می‌دهند. داروهایی که کلاس جی ام و ورزش دارند، حاوی هورمون‌هایی هستند که عضلات را قوی می‌کنند.
وی در ادامه گفت: آندروژن‌ها آسیب جدی به کبد وارد می‌کنند، هورمون‌ها و قرص‌هایی که در باشگاه‌های ورزشی و بدن‌سازی تجویز می‌شود برای کبد ضرر دارد. خیلی از داروهایی که برای درمان کبد مفید هستند را نباید بدون اجازه پزشک مصرف کنیم.
مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها باعث سینوزیت می‌شود و افراد را دچار زردی می‌کند. داروهای روانپزشکی و
اعصاب نیز مصرف نشود زیرا در طولانی مدت باعث زردی، خارش، و تغییر رنگ ادرار می‌شود. حتماً قبل از مصرف قرص‌ها به دکتر مراجعه شود.
مصرف مسکن‌ها با دوز پایین آسیب کبدی را کمتر می‌کند. مصرف زیاد استامینوفن کشنده است. الکل و مشروبات الکلی کبد را از کار می‌اندازد مسکن‌های ژلوفن، و دیکلوفناک در بیماری‌ مزمن کبدی استفاده نشود.

 

دوشنبه 15/6/1395 - 15:2
سلامت و بهداشت جامعه

 

بروملین موجود در آناناس قادر است که ترشحات بینی، سینوزیت یا برونشیت را روان کرده و باعث دفع آن ها شود.

 

 

 به گزارش جام جم سرا، نتایج پژوهش ها نشان می دهد افرادی که به مدت ۶ روز بروملین دریافت کرده اند ۸۳ درصد راحت تر توانسته اند از شر التهاب های موجود در مجاری تنفسی شان خلاص شود.

همچنین بروملین موجود در آناناس باعث التیام زخم ها می شود، زیرا جریان خون را بیشتر می کند و به این ترتیب باعث می شود که مواد مغذی سریع تر به زخم ها برسد. پس زمانی که جراحتی داشتید، خوردن آناناس را فراموش نکنید.

منبع : برنا

 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:55
سلامت و بهداشت جامعه

تقریبا همه دوست دارند لاغر شوند. بعضی‌ها هم دوست دارند لاغرتر شوند و افرادی هم لاغر و خیلی لاغرند؛ اما لزوما این افراد بیمار نیستند.

 

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ضمیمه چاردیواری ،اختلال «بی‌اشتهایی عصبی» ماجرای مهمی است که البته تعریف خاص خودش را دارد، گرچه در جمعیت عمومی شایع نیست اما بواسطه دشواری در تشخیص، درمان و از همه مهم‌تر آمار بالای مرگ و میر در صورت درمان نشدن بموقع نیازمند توجه ویژه است.


بی‌اشتهایی عصبی چیست؟

اختلال «بی‌اشتهایی عصبی» یا «آنورکسیا نروزا» از جمله بیماری‌های شدید روانی محسوب می‌شود که مشخصه اصلی آن باور عمیق به چاق بودن است. نکته عجیب در این میان آن است که برای این افراد فرق زیادی نمی‌کند که ترازو چه وزنی را برای آنها نشان دهد، بلکه برای آنها مهم است که در آینه خودشان را چاق می‌بینند. این اختلال که در زنان شایع‌تر است به دو نوع تقسیم می‌شود. نخست افرادی که پس از خوردن مقدار کمی غذا اقدام به استفاده از روش‌هایی می‌کنند که مانع جذب غذا شود، مانند استفاده از انواع روش‌ها برای استفراغ. دوم گروهی که متعاقب مصرف مقدار اندکی غذا با فعالیت شدید اقدام به سوخت و ساز انرژی می‌کنند و در هر دو حالت فرد روز به روز لاغر و لاغرتر می‌شود.

نقش فرهنگ و نظر خانواده‌ها در ابتلا به این اختلال

اکثر اختلالات مهم روانپزشکی مانند دوقطبی و اسکیزوفرنیا چندان تابع فرهنگ و جامعه نیستند و در تمام اقوام و کشورها و فرهنگ‌ها تقریبا شیوع یکسانی دارند. اما اختلال «بی‌اشتهایی عصبی» از این موضوع استثناست و کاملا تابع دید غالب مردم جامعه و طبقه اجتماعی افراد است. این اختلال بویژه در طبقات اجتماعی بالا و در بین اقشاری که به اصطلاح لاغری را نشانه کلاس و زیبایی می‌دانند، بسیار شایع‌تر است. در نتیجه خانواده‌هایی که به فرزندان خود مداوم توصیه می‌کنند که لاغر شوند و از آنها بابت میزانی حتی اندک از افزایش وزن انتقادهایی تند می‌کنند باید بدانند که در حال سوق دادن فرزندان خود به سمت این اختلال خطرناک هستند.

از کجا باید به «بی‌اشتهایی عصبی» شک کرد؟

اگر بویژه جوانی در خانواده هست که روز به روز در حال لاغر شدن است و بسختی بر سر سفره غذا می‌نشیند و بویژه اگر به محض پایان غذا به حمام یا دستشویی می‌رود باید خیلی جدی به این اختلال شک کرد. البته این افراد در موارد شدید بیماری ممکن است علائم ظاهری ویژه‌ای داشته باشند، از جمله پف کردن گونه‌ها، ساییدگی دندان و البته زخم شدن انگشتان. دختران مبتلا به این اختلال همچنین با بی‌نظمی و سپس قطع عادت ماهانه مواجه می‌شوند و همان گونه که ذکر شد مهم‌ترین ویژگی این افراد آن است که با وجود لاغری مفرط، اصرار می‌کنند که همچنان چاق و بدریخت هستند.

چه باید کرد؟

مهم‌ترین و اولین گام در این میان برای خانواده و خود فرد پذیرش مشکل است. همان‌گونه که ذکر شد بویژه در جوامعی که لاغری یک ارزش و ایده‌آل است ممکن است خانواده‌ها نپذیرند که فرزندشان بیمار است و همین انکار است که فرزندشان را تا پرتگاه مرگ می‌برد، اما در اکثر موارد حتی پس از پذیرش خانواده، خود فرد تا مدت‌ها از پذیرش بیش از اندازه بودن و نامتناسب بودن تلاش خود برای لاغری سر باز می‌زند و در چنین شرایطی نقش تیم پزشکی بسیار مهم می‌شود. در صورتی که فرد بسیار لاغر باشد و شدت لاغری در حدی باشد که احتمال آسیب جانی را برای وی مطرح کند باید به صورت بستری در بخش روانپزشکی انجام شود و این مهم به هر نحو، حتی شده با استفاده از بستری اجباری، باید انجام شود. همچنین روند درمان و بستری این بیماران ممکن است چند ماه طول بکشد و این اهمیت صبر و حوصله خانواده‌ها در روند بهبود این افراد را می‌رساند.

درمان این اختلال باید توسط متخصصان مختلفی انجام شود، اما با توجه به این که مشکلات اساسی این افراد باورهای اشتباه ذهنی است، روانپزشک باید رهبری تیم درمان را برعهده داشته باشد. پس اگر شما هم یکی از اعضای خانواده‌تان مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی است فورا او را نزد روانپزشک برای ویزیت و درمان ببرید تا چند سال و بلکه چند ماه بعد شاهد اتفاق‌های ناگوار برای او نباشید.

دکتر محمدرضا شالبافان ـ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:52
سلامت و بهداشت جامعه

مطالعات جدید نشان می دهد که باید مراقب استفاده مداوم از خمیر دندان باشیم.
 
 
 
 
 
 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از العالم، خمیر دندان حاوی برخی ترکیبات سمی است لذا باید مراقب استفاده مکرر از آن بود.


مواد شیمیایی موجود در خمیر دندان به راحتی از طریق پوشش مخاطی دهان جذب می شوند بنابراین حتی اگر آن را قورت ندهید، در معرض خطر ناشی از این ترکیبات سمی هستید.

بدیهی است این خطر برای کودکان که معمولا مقداری از خمیر دندان را قورت می دهند، بیشتر است.

با این که تصور می شود محصولات بهداشتی شخصی، کاملا ایمن هستند و هیچ خطری برای کسی ندارند، اما اکنون بر اساس تحقیقات جدیدی که مرکز توسعه غیر انتفاعی "کونرکوبیا" انجام داده است، این تصور ممکن است اشتباه باشد.

تحقیقات جدید نشان می دهند که بر خلاف استانداردهای دارویی که توسط اداره غذا و داروی امریکا تنظیم شده است، صنایع آرایشی و برخی محصولات بهداشتی فردی مثل شامپو، خمیر دندان و محصولات مراقبت از مو، خارج از نظارت و کنترل سازمان غذا و دارو فعالیت می کنند و شورای نظارت امکان کنترل این نوع محصولات را ندارد حتی تولید کنندگان این نوع محصولات ملزم به ذکر تمام ترکیبات به کار رفته در تولیدات خود نیستند به جای آن صنایع بهداشتی و آرایشی که چیزی حدود 71 میلیارد دلار ارزش مالی دارد، ازدرون خود را سازماندهی و کنترل می کنند. که این خود نتایج قابل توجهی برایش داشته است.

«هافینگتون پست» عربی می نویسد: مارک کاستل از مرکز توسعه «کونرکوبیا» اذعان می کند که سیستم نظارت بر ترکیبات صنعتی غذایی و محصولات بهداشتی در امریکا در مقایسه با اروپا و دیگر کشورهای صنعتی ضعیف است.

وی می افزاید: کشورهای دیگر از «اصل نظارت» تبعیت کرده و قبل از صدور مجوز برای کالای بهداشتی خاصی ابتدا از عاری بودن آن از هر گونه مواد شیمیایی اطمینان حاصل می کنند.

کاستل تشریح می کند که نظام حکومتی امریکا زیر سلطه شرکت ها و خیل عظیمی از گروه های فشار و لابی ها و وکلاست و هیچ راهی برای پی بردن به وجود مواد شیمیایی خطرناک تا قبل از رسیدن به جریان خون وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع 12 هزار مواد مختلفی که در محصولات آرایشی استفاده می شوند – و اغلب اسامی آنها برای مصرف کنندگان عادی ناآشناست – در امریکا فقط استفاده از 11 ماده آن ممنوع است در حالی که در اروپا 1300 مورد از این تعداد ممنوع و غیر قانونی است.

کاستل افزود: در اوایل قرن گذشته، خمیر دندان ها حاوی رنگ های طبیعی خوراکی بودند که از گیاهان استخراج می شدند اما بعدها به دلیل هزینه بالای رنگ های طبیعی، رنگ های صنعتی که از مواد نفتی تهیه و تولید می شوند، جایگزین آنها شدند.

رنگ های صنعتی حاوی 10 درصد مواد ناخالص از جمله سرب، آرسنیک، جیوه و برخی مواد سرطان زای دیگر هستند.

 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:51
سلامت و بهداشت جامعه

اضطراب واکنش طبیعی بدن نسبت به محرک های بیرونی است. تصور کنید در شرف انجام یک آزمون بسیار مهم مانند کنکور هستیدو زمان طولانی را برای موفق شدن درآن طی می کنید.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، اگر اضطراب به سراغ شما نیاید، ممکن است هیچ فشار درونی برای درس خواندن نداشته باشید بنابراین مغز وارد فرآیند اضطراب می شود.

اضطراب به خودی خود بد نیست و حتی وجود آن برای زندگی لازم است. انسان بدون اضطراب، انسانی بی خیال و شاید بی تفاوت خواهد بود؛ اما اگر این اضطراب به حدی برسد که زندگی شما را مختل کند، آن زمان می توانیم بگوییم اختلالات اضطرابی به وجود آمده است و باید بسرعت به روان شناس مراجعه کرد.

احساس اضطراب شدید و مزمن بدون داشتن علت واضح، غیر عادی است و در فعالیت های انسان مانع ایجاد می کند و موجب کاهش عملکرد می شود. بنابر این باید با آن مقابله کرد.

از طرفی دیگر، وجود فاصله میان خود واقعی و خود آرمانی به عنوان یکی دیگر از علل اضطراب مطرح شده است.

اگر ویژگی های مطلوب و ایده آلی که شخص دوست دارد فاصله زیادی با ویژگی های واقعی فرد داشته باشد و دسترسی به آن مقدور نباشد، فرد مضطرب می شود، چون نمی تواند آن گونه باشد که دوست دارد.

گاهی به دلیل نپذیرفتن شرایط واقعی زندگی و امکانات محیطی است که سازگاری فرد در زندگی با دشواری روبه رو می شود.

همچنین مصائب، مشکلات و فشارهای محیطی مداوم بخصوص وقتی فرد قدرت حل مسأله و سازگاری اش ضعیف باشد، در ایجاد اضطراب نقش موثری دارد.

علل اختلالات اضطرابی

اغلب علت اختلالات اضطرابی ناشناخته است. بسیاری از بیماران احساس اضطراب، عصبانیت و حساسیت را در تمام طول زندگی به همراه دارند و این مشکل می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد.

اختلالات اضطرابی در بچه هایی که حداقل یکی از والدین آنها سابقه ای از افسردگی داشته باشد دو برابر بچه های دیگر است.

کار اضطراب، بسیج کردن نیروی دفاعی بدن است تا خود را از خطر حفظ کنیم. وقتی ارزیابی اولیه ما از خطر نزدیک به وقوع، واقع بینانه و درست باشد، اضطراب به ما انرژی و نیروی مقابله با خطر را می دهد. اما اضطراب زمانی ناخوشایند است که ما ارزیابی اولیه درست و واقع بینانه از رویدادهای زندگی نداشته باشیم.

اضطراب هنگامی در فرد بروز می کند که شرایط استرس زا در زندگی او بیش از حد طولانی شود یا مکرر رخ دهد یا دستگاه عصبی بدن نتواند به مرحله مقاومت تنیدگی پایان دهد و بدن در مدت طولانی در مرحله بسیج باقی بماند. در این صورت بدن فرسوده و در برابر بیماری های جسمی و روانی آسیب پذیر می شود.

علت اضطراب در کودکان

برخی از علل اضطراب کودکان زمینه ارثی دارد؛ وجود مادر مضطرب، داشتن مادر وسواسی یا کمالگرا، شکست کودک در برقراری ارتباط اجتماعی، انتظارات بیش از حد والدین از کودک، برخی بیماری های جسمی حاد مثل شب ادراری و لکنت زبان.

علل اضطراب در بزرگسالان

بیکاری، نداشتن برنامه ریزی و نبود قدرت تنظیم وقت و همچنین احساس تنهایی و نداشتن حمایت روانی – اجتماعی در به وجود آمدن اضطراب موثر است.

گاهی اضطراب شدید به علت بیماری های دیگر یا عوامل و محرک های فیزیکی یا احساسی است که با برطرف شدن آن عوامل رفع می شود. اختلال غده تیروئید علائمی شبیه اضطراب دارد.

همچنین بیماری های قلبی و ریوی اضطراب زا هستند. بنابراین انجام معاینات پزشکی قبل از تشخیص اضطراب لازم است.

دور بودن از خود واقعی و نقش بازی کردن در صحنه های مختلف زندگی نیز اضطراب تولید می کند.

به این معنی که شخص ویژگی های واقعی خود (اعم از ویژگی های ظاهری یا صفات و خصوصیات شخصیتی) را نپذیرفته و همواره در تلاش است شخصیتی غیر از آنچه واقعاً هست، جلوه دهد.

درمان اضطراب

برای درمان اضطراب، رویکردها و شیوه های مختلفی وجود دارد که موثرترین آنها تلفیقی از روان درمانی، دارو درمانی و درمان های حمایتی است.

علائم فیزیکی اضطراب شامل لرزش و گرفتگی عضلات و یا پرش عضلات، احساس گرفتگی و پری در ناحیه گلو یا قفسه سینه، تنگی نفس و افزایش ضربان قلب، سبکی سر یا گیجی، عرق سرد و دستان مرطوب، تونوس و دردهای عضلانی، خستگی مفرط و برخی مشکلات مربوط به خواب است.

علائم احساس مربوط به اضطراب عبارتند از : عدم احساس راحتی، بی قراری، احساس تحریک پذیری بیش از اندازه، نگرانی بیش از حد، ترس دائم از این که احساس بدی در حال وقوع است و یا احساسی مبنی بر این که دنیا به آخر رسیده است، ناتوانی در تمرکز و حافظه مثل این که همه چیز را فراموش می کنید.

شایان زال - روان شناس و نوروتراپیست 

 

 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:49
سلامت و بهداشت جامعه

احتمالا برای شما هم اتفاق افتاده است که پس از یک خوش و بش با دوستی در محیطی رسمی یا بغل کردن فرزندانمان در خانه بلافاصله از ما می‌پرسند سیر خورده‌ای؟ خیار خورده‌ای و...؟

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ضمیمه چاردیواری، اما این مساله به همین مورد ختم نمی‌شود و در واقع، دهان ما، نقش آزمایشگاهی را ایفا می‌کند که بسیاری از بیماری‌های دهان، دندان‌ها، زبان و لثه‌ها را نشان می‌دهد، فقط باید کمی نسبت به آن هوشیار باشیم و با آگاهی نسبت به نشانه‌های موجود، رفتار بهداشتی و درمانی صحیحی داشته باشیم.

حفره‌های خالی دندان‌ها: ممکن است سال‌ها دندان‌های سالمی داشته باشید و فضای خالی در دندان‌هایتان نداشته باشید، اما ناگهان در معاینه‌ای که دندانپزشک انجام می‌دهد به شما اعلام می‌کند که چند فرورفتگی و خالی‌شدگی در دندان‌هایتان وجود دارد. شاید تصور کنید که مصرف نوشابه‌های گازدار یا برخی داروها علت آن بوده‌اند، اما پوسیدگی دندان‌‌ها یکی از نشانه‌های اختلال در پردازش گلوکز است و می‌تواند نشانه بیماری دیابت باشد. وقتی چنین حالتی رخ می‌دهد، قند در بزاق ترشح می‌شود و میزان رشد باکتری‌های دهان را بالا می‌برد. در صورت بروز چنین مشکلی، ممکن است بعد از خوردن مواد قندی، داغ و سرد احساس دندان درد کنید. البته وجود حفره‌های متعدد در دندان‌ها تنها از عوارض دیابت نیست بلکه بیماری لثه، نوع غلط مسواک زدن، خشکی دهان و... هم می‌توانند از دلایل پوسیدگی دندان‌ها به شمار روند.

ترش شدن دهان: اگر به طور مداوم در دهان خود احساس ترشی می‌کنید و همراه با آن، گلودرد، درد قفسه سینه و خشن شدن صدا هم وجود دارد، برگشت اسید معده اصلی‌ترین عامل ایجادکننده چنین حالتی است که علاوه بر پوسیدگی دندان‌ها، ممکن است باعث زخم شدن و التهاب مری شود.

خونریزی لثـه‌ها هنگام مسواک زدن: اگر هنگام مسواک زدن دندان‌ها ناگهان با خونریزی لثه مواجه می‌شوید، این امر می‌تواند به دنبال التهاب بافت لثه ایجاد شده باشد که به دلیل تشکیل پلاک‌ روی خط لثه رخ می‌دهد. در صورتی که این حالت درمان نشود، التهاب لثه ممکن است به بروز بیماری‌های جدی‌تر التهاب لثه منجر شود، به طوری که لثه ممکن است از دندان و محل عفونت عقب‌نشینی کند و می‌تواند مشکل‌آفرین باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که مبتلایان به این نوع بیماری‌ها بیشتر به بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند، بنابراین در صورتی که تصور می‌کنید دچار التهاب لثه هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید و از نحوه صحیح مسواک زدن مطمئن شوید و به خاطر داشته باشید که آهسته مسواک بزنید و موقع نخ دندان کشیدن، مراقب باشید که باعث خراشیدگی و آسیب به لثه‌ها نشود.

لکه‌های سفید روی زبان: پلاک‌ها یا لکه‌های سفیدرنگ روی زبان می‌تواند یکی از علائم برفک دهان باشد. برفک نوعی عفونت است که بر اثر رشد بیش از حد مخمر «کاندیدا» ایجاد می‌شود. این بیماری خیلی شایع نیست، اما افراد مبتلا به دیابت، کسانی که دچار خشکی دهان هستند یا از کاهش عملکرد سیستم ایمنی رنج می‌برند بیشتر در معرض ابتلا به برفک دهان قرار دارند. از دیگر علائم برفک می‌توان به قرمزی، بلع دشوار یا ترک‌خوردگی گوشه‌های دهان اشاره کرد. پزشک معمولا با تجویز داروهای ضدقارچ این عارضه را درمان می‌کند.

شل شدن دندان‌ها: شل شدن یا به اصطلاح لق شدن دندان‌ها از علائمی است که معمولا نادیده گرفته می‌شود و در بیشتر مواقع، علامت وجود بیماری لثه است. باکتری‌هایی که زیر خط لثه رشد می‌کنند ممکن است باعث تحلیل بافت‌ها و استخوان‌ها شوند که در نهایت جدایی دندان از لثه را به دنبال دارند. این امر در موارد شدید باعث از بین رفتن بافت لثه و استخوان می‌شود و دندانپزشک باید نسبت به کشیدن دندان لق اقدام کند. شل شدن دندان‌ها همچنین ممکن است نشانه عفونت یا بیماری بافت اتصالی باشد که موجب ایجاد تغییراتی در پوست، عروق خونی، ماهیچه‌ها و اندام‌ها می‌شود.

خطوط سفید یا قهوه‌ای روی دندان کودکان: کودکانی که در معرض مقدار فلوراید بالا قرار دارند معمولا خطوط سفید یا قهوه‌ای رنگ روی دندان‌های آنها ظاهر می‌شود. از دیگر نشانه‌های مصرف فلوراید زیاد، حالت تهوع، اسهال و استفراغ است. در حالی که فلوراید در مقادیر اندک فواید زیادی برای سلامت دندان‌ها دارد، مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند برای کودک خطرناک باشد. برای حفظ سلامت دهان و دندان‌ها مقدار مصرف فلوراید را محدود کنید و خمیردندان‌های حاوی فلوراید را از دسترس کودکان دور نگه دارید. گاهی آب‌ها نیز با این ماده غنی می‌شوند و بویژه در آب‌های داخل بطری، این ماده وجود دارد. 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:48
سلامت و بهداشت جامعه

معمولا دختر و پسرهای دم بخت، ویژگی هایی را که همسر آینده شان باید داشته باشد، در ذهن دارند و گزینه هایشان را با آن فهرست تطبیق می دهند. در این بین، ویژگی هایی وجود دارد که اگر در فردی باشد، نباید با او ازدواج کرد؛

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت نیوز ، اما بعضی جوان ها به دلایلی مانند عشق، آن ها را کم اهمیت تلقی می کنند و خیلی زود در زندگی مشترک، شکست می خورند.


با کدام مردان نباید ازدواج کرد

1- مردان معتاد: مردی که اعتیاد دارد هرگز نمی تواند آینده ای خوب برای همسر و خانواده خود تأمین کند، او خانواده اش را فدای اعتیادش خواهد کرد.

2-مردان تنبل: مردانی که قدرت کار و تلاش را به دلیل تنبلی از بین برده اند موجب آزار و ناراحتی اطرافیان می شوند و زندگی شان با مشکلات مالی مواجه می شود. در دنیایی که همه چیز برای پیشرفت وابسته به حرفه و درآمد است، چطور می توان زندگی بدون این دو ویژگی را تحمل کرد.

3- مردان منزوی: علاقه به معاشرت در ذات انسان است و اگر این اصل نباشد حس کسالت و افسردگی حاکم می شود. مردانی که از رفت و آمد و جمع های دوستانه فرار می کنند، کمبودهای روانی خود را به همسرشان هم منتقل می کنند.

4- مردان خسیس: خرج و هزینه بخش جدایی ناپذیر زندگی است البته تا حدی که به ولخرجی منجر نشود و اسراف را به همراه نداشته باشد. مردان خسیس با هزینه های ضروری هم مخالفت می کنند و با ایجاد مضیقه هایی مشکلات زندگی را تشدید می کنند.


با کدام زنان نباید ازدواج کرد؟

1- دختران مدپرست: دختران مدپرست از واقعیت های زندگی و دشواری هایش بی اطلاعند؛ بنابراین در بحران و تنگناهای زندگی تحمل خود را از دست می دهند. آن ها به دلیل این که مدام مورد توجه اطرافیان قرار می گیرند، دیگر نیازی نمی بینند که برای ارتباط با اطرافیان یا بهبود روابط اجتماعی با دیگران تلاش کنند و تصور می کنند هنرهای آشپزی، خانه داری و کدبانوگری برایشان لازم نیست.

2- دختران وابسته: این دختران باید قبل از انجام هر کاری حتما آن را با دیگران در میان بگذارند حتی کارهای بسیار جزئی و پیش پا افتاده. گرچه مشورت بسیار خوب است اما نه برای هر کار کوچکی. در میان گذاشتن هر مشکلی حتی یک سوءتفاهم جزئی با همسر، راهنمایی خواستن از دیگران و... نشانه متکی بودن فرد است که به تدریج در زندگی زناشویی مشکل آفرین می شود.

3-دختران جاه طلب: اگرچه مخالف جاه طلبی همراه تلاش سازنده نیستیم اما بیشتر زنانی که چنین خصوصیتی دارند همه چیز را فدای کار خارج از خانه می کنند. آن ها برای مردانشان به صورت رقیب در می آیند و دائم در فکر مقایسه خود با همسرشان هستند. جاه طلبی زمانی مشکل آفرین می شود که فردی بخواهد همه چیز زندگی را تحت کنترل خود درآورد.

4- دختران عقل کل: اگر زنی تصمیم بگیرد شوهرش را تغییر دهد و برای او یک معلم اخلاق شود یا همه چیزدان، باید بداند فقط شوهرش را از خانه فراری خواهد داد زیرا مردها نمی توانند تحت کنترل زن بودن را تحمل کنند. البته حتما شنیده اید که: پشت هر مرد موفق همواره یک زن خوب ایستاده است. این مطلب گویای این واقعیت است که «مشاور مهربان»ِ مرد بودن، با «عقل کل» شدن در خانه تفاوت بسیاری دارد.


چه مرد، چه زن، با این افراد ازدواج نکنید

1-فردی که به تازگی شکست عشقی خورده است: اگر با فردی آشنا شده اید که قبل از شما با جنس مخالف رابطه داشته، ممکن است هنوز او را فراموش نکرده باشد؛ بنابراین تا زمانی که او از گذشته اش پشیمان نشده و به جز منطق، احساساتش هم به آن جدایی مهر تایید نزده باشد نمی توانید از حضور وی در کنارتان مطمئن باشید.

2-فردی که پدر و مادرش با یکدیگر اختلاف دارند: زن ها و مردهایی که والدین خوب و حمایتگری نداشته اند در بزرگسالی از عاشق شدن و اعتماد به جنس مخالف می ترسند. آن ها همیشه شاهد اختلاف پدر و مادرشان بوده اند، از تعهد بیزارند و در زمان مواجهه با بحران های کوچک و قابل حل، تصور می کنند رابطه شان از دست رفته است و نمی توانند وضعیتشان را بهبود ببخشند.

3-فردی که رفیق باز است: اگر متوجه شدید که فرد مورد نظرتان هر شب را با دوستانش می گذراند و تمام فکر و ذکرش، رسیدگی به ظاهرش و حاضر شدن در مهمانی های مجردی است، باید قبل از گفتن بله تکلیف این موضوع و حد و مرز آن را برای آینده زندگی مشترکتان مشخص کنید. معمولا چنین مردهایی در روابطی، محاصره شده اند که خیال وارد شدن به دنیای بزرگ ترها و قبول مسئولیت های زندگی جدی را از سرشان بیرون کرده اند؛ درباره این افراد بیشتر تحقیق کنید.

سخنی با دختر خانم ها و خواستگارهایشان

اگر بعد از مطالعه این مطالب به این نتیجه رسیدید که خواستگارتان یک یا چند مورد از معایب مطرح شده را دارد اما ویژگی های مثبت و قابل تاملی هم دارد، آن موارد را با او در میان بگذارید و به او فرصت بدهید تا خودش را تغییر دهد. همچنین توصیه می شود در صورت داشتن خصوصیات نامناسبی که مطرح شد هرچه زودتر خودتان را اصلاح کنید تا زندگی مشترک موفق تری داشته باشید. 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:46
سلامت و بهداشت جامعه

«امروز خیلی بی‌حوصله‌ام»؛ این جمله را همه ما در طول زندگی‌مان بالاخره برای یکی دو بار هم که شده با خودمان مرور کرده‌ یا به دیگران گفته‌ایم.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ضمیمه چاردیواری، اگر سالی چند بار این حالت به ما دست دهد شاید بتوان گفت طبیعی است، اما اگر بی‌حوصلگی در ما ضریبش افزایش یابد آن وقت باید فکر جدی برای آن کرد که در این مطلب ما چند راهکار ساده را به شما می‌گوییم.


آغاز روز با لبخند و امید

بی‌حوصلگی ما ممکن است بیشتر از اینجا ناشی شود که نمی‌دانیم چگونه باید روز خود را آغاز کنیم. مثلا اگر با بی‌حوصلگی روز را شروع کنیم، آن روز با بی‌حوصلگی به پایان می‌رسد. بنابراین به خودمان تلقین کنیم. برای مثال، وقتی داریم دست و صورتمان را می‌شوییم با صدای بلند بگوییم «فکر می‌کنم امروز روز خوبی باشد.» چراکه همه چیز تابع فکر ماست. با خودمان جملات مثبت را تکرار کنیم و مطمئن باشیم مغز ما تابع دستوری است که ما به آن می‌دهیم.

شناسایی عوامل ضعف

توجه کنیم ضعف اراده اغلب در فقدان اعتماد به نفس، بها ندادن به خود، نبود امنیت روانی، نداشتن تدبیر در امور مختلف زندگی، شکست‌های گذشته و... است. از بین بردن هر یک از این عوامل در رفع بی‌حوصلگی شما بسیار تاثیرگذار است، البته مقابله با هر کدام از آنها نیاز به برنامه‌ریزی و مشاوره از انسان‌های کارشناس و توانمند و دوستان خوب دارد.

به خاطر آوردن توانایی‌ها

اگر افکار منفی و احساس ضعف و خودکم‌بینی باعث کم‌حوصلگی ما شده است، با به خاطر آوردن توانایی‌ها، استعدادها و موفقیت‌های گذشته خویش و توجه به نقاط قوت زندگی، یاس و ناامیدی نسبت به آینده را به امیدواری تبدیل کنیم. بنابراین افکار منفی و این باور که زندگی، شغل و فعالیت‌های ما بی‌معنی است، می‌تواند ما را به بی‌حوصلگی پرتاب کند و فراتر از آن تا مرز افسردگی پیش ببرد. پس ما نباید زندگی خود را یک دایره بی‌پایان و بی‌هدف بدانیم. این وظیفه ماست که به زندگی خود معنا بخشیم. همچنین نباید فراموش کنیم که نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بیشتر است. پس طی روز متوجه کلمات و افکار خود باشیم. بعید نیست افکار منفی بویژه در زمان بی‌حوصلگی به ذهن ما هجوم بیاورد.

با ایمان باشیم

تردید نداشته باشید یاد خدا، توجه و توکل به ذات مقدس و لایتناهی الهی آرامش‌بخش است، طلب کمک و یاری از او نخستین قدم است، قدمی که در همان لحظات اولیه نقش موثری در ایجاد آرامش و امید به آینده دارد. بنابراین وقتی از خانه خارج می‌شویم، بگوییم «من با امید و توکل بر خدای مهربان امروز را آغاز می‌کنم.»

انجام تکالیف و فرایض دینی هم در این زمینه بسیار اهمیت دارد، در چنین موقعیت‌هایی انسان با خدای خود راحت‌تر و بهتر سخن می‌گوید.

کار، کار، کار

بی‌خود نیست می‌گویند کار عبادت است، از ویژگی‌های عبادت گرفتن آرامش است، تا حالا احتمالا شما هم با این اتفاق روبه‌رو شده‌اید که وقتی سرگرم انجام دادن کاری می‌شوید، یکباره بی‌حوصلگی در ذهن و جسم‌تان گم می‌شود. علت بسیاری از بی‌حوصلگی ما تن ندادن به کار است، این کار که می‌گوییم حتما یک کار اداری و فیزیکی نیست. آشپزی، نظافت و حتی حل جدول و سرگرمی هم می‌تواند در برطرف شدن بی‌حوصلگی شما تاثیرگذار باشد. 

 

 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته