• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1242
تعداد نظرات : 283
زمان آخرین مطلب : 5650روز قبل
دانستنی های علمی

امام باقر علیه السلام :

طلب الحوائج الى النّاس استلاب للعزّ... والیأس عمّا فى ایدى الناس , عزّ المؤمن فى دینه

حاجت خواستن از مردم , موجب سلب عزّت خواهد شد. و قطع امید از آن چه در دست مردم است , مایهء عزّت مؤمن در دینش مى باشد.

 بحارالانوار, ج 75 ص 112

سه شنبه 2/7/1387 - 16:13
دانستنی های علمی
 

علل و پیش زمینه هاى انتفاضه

1 - پیروزى انقلاب اسلامى ایران

وقوع انقلاب اسلامى ایران ، نقش بسیار مهمى در تقویت و گسترش بیدارى و خیزش اسلامى در كشورهاى اسلامى داشته و همواره انقلاب ایران به عنوان الگویى موفق از جنبش اسلامى مطرح بود. در این رابطه رهبر جهاد اسلامى فلسطین مى گوید: ((هیچ چیز به اندازه انقلاب امام خمینى (ره ) نتوانست ملت فلسطین را به هیجان آورد. و احساسات آنها را برانگیزد و امید را در دلهایشان زنده كند. با پیروزى انقلاب اسلامى ایران ما به خود آمدیم و دریافتیم كه آمریكا و اسرائیل نیز قابل شكست هستند.)) حضرت آیت الله العظمى خامنه اى رهبر معظم انقلاب اسلامى مى فرمایند:

امروز در مبارزه مقدس ملت فلسطین با دشمن صهیونیستى ، ملت ایران و نظام اسلامى الگوى فراموش نشدنى مردم فلسطین است و این واقعیت را دشمنان و دوستان نظام اسلامى بخوبى مى دانند.

همچنین معظم له مى فرمایند:

... اگر شما مى بینید كه ملت لبنان توانستند به دست جوانان شجاعشان ، افسانه شكست ناپذیرى و غیرقابل عقب نشینى بودن نیروهاى صهیونیستى را باطل كنند و بشكنند، و امروز در داخل سرزمینهاى اشغالى ، مردم مظلوم فلسطین ، با وجود تهى بودن دستشان از سلاح ، مقاومت مى كنند و جانانه ایستاده اند و نیروهاى ظالم و قسى القلب صهیونیست را دچار محظور و مشكل كرده اند، به خاطر این است كه در دوران بیست ساله گذشته ، فریاد رساى ملت ایران در میدانهاى مختلف به گوش همه رسید و على رغم این كه مى خواستند صداى ملت ایران را خاموش و در گلو خفه كنند، اما نتوانستند و نخواهند توانست .

2 - دومین عامل ناامیدى مردم ساكن در مناطق اشغالى از اقدام سازمانها و گروههاى فلسطینى خارج از این نقاط به ویژه نومیدى از سازمان آزادیبخش ‍ فلسطین به عنوان شاخصترین نیروهاى مبارز فلسطین تا این زمان .

ساف به تدریج از قاطعیت اولیه تهى شد و پس از خروج از لبنان در تلاشبراى حفظ خویش به عنوان تنها نماینده فلسطین ، اسیر سیاستهاى دولتهاى منطقه شد و به تدریج به سازش با دشمن صهیونیستى روى آورد. هر چند سعى نمود در چارچوب سیاستهاى آمریكا و اسرائیل حقوق ظاهرى براى مردم فلسطین كسب نماید. مقام معظم رهبرى حضرت آیت الله العظمى خامنه اى مى فرمایند:

این انتفاضه ، قیام مردمى است كه از همه روشهاى سازشكارانه ناامید شده و در یافته اند كه پیروزى صرفا در گرو مقاومت خود آنان است .

3 - ناامیدى مردم فلسطین از دولتهاى عرب منطقه براى اقدام مستقیم :

به گفته ابوایاد تمام انقلابى هایى كه در فلسطین شكل گرفته اند در پایتخت هاى عربى دفن شده اند دولتهاى عرب نسبت به فلسطینى ها علاقه بسیار، ابراز مى دارند و وعده و وعید فراوان مى دهند اما از كمك واقعى و عملى خبرى نیست .شكست اعراب در در طول جنگ هاى اعراب و اسرائیل از یكسو و تحولات سیاسى از سال 1316، تا كنفرانس سران امان در آبان 1366، فلسطینى ها را به سوى ناامیدى بیشترى سوق داد. مقام معظم رهبرى حضرت آیت الله العظمى خامنه اى مى فرمایند:

حضور عنصر نجس و منفور صهیونیست در مسجد الاقصى مردم را بى تاب كرد؛ اگر همان روز سران مدعى مساءله فلسطین یا سران كشورهاى عربى اعتراض مى كردند، مردم احساس مى كردند كسى هست حرف آنها را بزند، شاید قضایا این جور نمى شد؛ اما مردم دیدند خودشان باید بیایند توى میدان ؛ و آمدند توى میدان .

4 - عملیات حزب الله در لبنان در سال 1361:

اسرائیل در این سال با ارتشى مجهز به 100 تانك و وسایل نقلیه اى كه به وسیله نیروهاى دریایى و هوایى پشتیبانى مى شدند به لبنان حمله كرد، حمله اسرائیل به جنوب لبنان موجب شكل گیرى و بروز یك مقاومت مردمى در مقابل ارتش اسرائیل شد و سازمانهاى اسلامى - مردمى از متن مردم جوشید. این سازمانها كه دست به عملیات شهادت طلبانه انفجار، علیه مقر تفنگداران آمریكا و فرانسه زده با به استفاده از عملیات نامنظم چریكى براى ا رتش اسرائیل درد سر زیادى ایجاد كردند، به سرعت مورد توجه مسلمانان اراضى اشغالى فلسطین قرار گرفتند. مقام معظم رهبرى حضرت آیت الله العظمى خامنه اى مى فرمایند:

شكست و عقب رانده شدن اسرائیل از جنوب لبنان درس بزرگى به حماسه آفرینان انتفاضه مسجد الاقصى داد و مبارزان فلسطینى در این شكست نشانه هاى فروپاشى و شكست دشمن را در سرزمینهاى اشغالى با هوشمندى و فراست دریافتند و با اتكا به منبع لایزال دین و معنویت و تعالیم حیات بخش اسلام به راه اصیل اسلامى برگشتند. و پرچم مبارزه را برافراشته تر ساختند.

5 - سیاستهاى سركوبگرانه اسرائیل غاصب :

فشار رژیم صهیونیستى مبنى بر تحقیر فلسطینى ها به عنوان شهروند درجه 2، تبعید و اخراج آنها، ضرب و شتم ، شكنجه ، تخریب خانه ها و ترور و... جملگى نیروهاى متراكمى بود كه فلسطینى ها را به واكنش فراخواند. سیاستهاى اسرائیل در از بین بردن هویت اسلامى ، عربى فلسطین و تثبیت ماهیت صهیونیستى در این سرزمینى نیز یكى دیگر از عوامل موثر در شكل گیرى انتفاضه بود. مقام معظم رهبرى حضرت آیت الله العظمى خامنه اى مى فرمایند:

از طرفى رفتار صهیونیستها آن قدر وحشیانه و دور از موازین رحم و مروت انسانى است كه به طور طبیعى این نسل جوانِ روى كارآمده فلسطینى را به ستوه آورده ؛ دیگر طاقتشان تمام شده است و نمى توانند تحمل بكنند. صهیونیستها خیال مى كنند كه اگر شدت عمل بخرج دادند و تانك آوردند و توپ زدند و شیمیایى زدند، مردم را ساكت خواهند كرد. بله ، ممكن است فشار را زیاد كنند و در برهه یى مردم را ساكت كنند؛ اما آن عقده هاى گره شده در گلو را كه نمى توانند از بین ببرند؛ آنها كه از بین رفتنى نیست ؛ آن چنان رعد و غرشى در فضا به وجود خواهد آورد كه همه كاخهایشان را فرو خواهد ریخت ؛ این طور نیست كه بتوانند این حركت را ریشه كن كنند.

سه شنبه 2/7/1387 - 16:11
دانستنی های علمی

یکی از بستگان خدا

شب کریسمس بود و هوا، سرد و برفی.

پسرک، در حالی‌که پاهای برهنه‌اش را روی برف جابه‌جا می‌کرد تا شاید سرمای برف‌های کف پیاده‌رو کم‌تر آزارش بدهد، صورتش را چسبانده بود به شیشه  سرد فروشگاه و به داخل نگاه می‌کرد.

در نگاهش چیزی موج می‌زد، انگاری که با نگاهش ، نداشته‌هاش رو از خدا طلب می‌کرد، انگاری با چشم‌هاش آرزو می‌کرد.

خانمی که قصد ورود به فروشگاه را داشت، کمی مکث کرد و نگاهی به پسرک که محو تماشا بود انداخت و بعد رفت داخل فروشگاه. چند دقیقه بعد، در حالی‌که یک جفت کفش در دستانش بود بیرون آمد.
- آهای، آقا پسر!
پسرک برگشت و به سمت خانم رفت. چشمانش برق می‌زد وقتی آن خانم، کفش‌ها را به ‌او داد.پسرک  با چشم‌های خوشحالش و با صدای لرزان پرسید:
- شما خدا هستید؟
- نه پسرم، من تنها یکی از بندگان خدا هستم!
- آها، می‌دانستم که با خدا نسبتی دارید!

 

سه شنبه 2/7/1387 - 16:8
دانستنی های علمی

مرد کور

روزی مرد کوری روی پله‌های ساختمانی نشسته و کلاه و تابلویی را در کنار پایش قرار داده بود روی تابلو خوانده میشد: من کور هستم لطفا کمک کنید .روزنامه نگارخلاقی از کنار او میگذشت نگاهی به او انداخت فقط چند سکه د ر داخل کلاه بود.او چند سکه داخل کلاه انداخت و بدون اینکه از مرد کور اجازه بگیرد تابلوی او را برداشت ان را برگرداند و اعلان دیگری روی ان نوشت و تابلو را کنار پای او گذاشت و انجا را ترک کرد. عصر انروز روز نامه نگار به ان محل برگشت و متوجه شد که کلاه مرد کور پر از سکه و اسکناس شده است مرد کور از صدای قدمهای او خبرنگار را شناخت و خواست اگر او همان کسی است که ان تابلو را نوشته بگوید ،که بر روی ان چه نوشته است؟روزنامه نگار جواب داد:چیز خاص و مهمی نبود،من فقط نوشته شما را به شکل دیگری نوشتم و لبخندی زد و به راه خود ادامه داد. مرد کور هیچوقت ندانست که او چه نوشته است ولی روی تابلوی او خوانده میشد:

 امروز بهار است، ولی من نمیتوانم آنرا ببینم  !!!!!

     وقتی کارتان را نمیتوانید پیش ببرید استراتژی خود را تغییر بدهید خواهید دید بهترینها ممکن خواهد شد باور داشته باشید هر تغییر بهترین چیز برای زندگی است.
حتی برای کوچکترین اعمالتان از دل،فکر،هوش و روحتان مایه بگذارید این رمز موفقیت است ..... لبخند بزنید

سه شنبه 2/7/1387 - 16:3
دانستنی های علمی

اشتباه فرشتگان

درویشی به اشتباه فرشتگان به جهنم فرستاده میشود .

پس از اندك زمانی داد شیطان در می آید و رو به فرشتگان می كند و می گوید : جاسوس می فرستید به جهنم!؟

از روزی كه این ادم به جهنم آمده مداوم در جهنم در گفتگو و بحث است و جهنمیان را هدایت می كند و...

حال سخن درویشی كه به جهنم رفته بود این چنین است: با چنان عشقی زندگی كن كه حتی بنا به تصادف اگر به جهنم افتادی خود شیطان تو را به بهشت باز گرداند.


سه شنبه 2/7/1387 - 16:0
دانستنی های علمی
مادر مهربان

ساعت 3 شب بود كه صدای تلفن , پسری را از خواب بیدار كرد. پشت خط مادرش بود .پسر با عصبانیت گفت: چرا این وقت شب مرا از خواب بیدار كردی؟

مادر گفت:25 سال قبل در همین موقع شب تو مرا از خواب بیدار كردی؟ فقط خواستم بگویم تولدت مبارك. پسر از اینكه دل مادرش را شكسته بود تا صبح خوابش نبرد , صبح سراغ مادرش رفت . وقتی داخل خانه شد مادرش را پشت میز تلفن با شمع نیمه سوخته یافت... ولی مادر دیگر در این دنیا نبود .

 

سه شنبه 2/7/1387 - 15:58
آموزش و تحقيقات

اَلسَلامُ علیك یا سبط المصطفی ص وابن المرتضی علم الهدی كریم اهل بیت امام حسن مجتبی ع

flor020flor020flor020flor020

زندگانی امام حسن مجتبی ع

نخستین فرزند امیر مومنان ع و فاطمه زهرا س در نیمه ماه رمضان سال سوم هجری چشم بجهان گشود. پیامبر اکرم ص نام نوزاد را از سوی خداوندحسن گذارد و در موردش فرمود: خداوندا! من او را دوست دارم تو نیز دوستش بدار..

در جنگ جمل بفرمان حضرت علی ع همراه با عمار یاسر به کوفه رفت تا مردم را بسیج کند. در اثر تلاشها و سخنرانی های آن حضرت حدود دوازده هزار نفر به یاری امام شتافتند. در طول جنگ بسیار کوشید و فداکاری کرد تا سپاه امام علی ع پیروز شود. همچنین در جنگ صفین همراه پدر بود و رشادتها و جانفشانی ها از خود نشان داد.

ویژگیهای اخلاقی

امام حسن ع از هر جهت حسن بود در وجود مقدسش نشانه های انسانیت متجلی بود. از جمله:

الف)) ارتباط با خدا: آن بزرگوار توجهی ویژه بخدا داشت. چون وضو می گرفت رنگش تغییر می کرد و وجودش به لرزه می افتاد و وقتی علت را می پرسیدند می فرمود: کسی را که در پیشگاه خدا می ایستد جز این سزاوار نیست. امام صادق ع می فرماید: امام حسن ع عابدترین و زاهد ترین و برترین مردم زمان خویش بود. چون به یاد مرگ و رستاخیز می افتاد می گریست و بی حال می شد.

ب)) جود و بخشش: امام حسن ع در طول عمر دو بار تمام اموال  و دارایی خود و سه بار نیمی را در راه خدا بخشید. روزی یکی از کنیزان دسته گلی خوشبو به ایشان هدیه کرد. آن حضرت در برابر او را آزاد کرد. فرمود: خدا ما را چنین تربیت کرده است. سپس این آیه را خواند: و اذا حییتم بتحیه فحیوا باحسن منها(نساء:۸۶) چون بشما هدیه ای دادند به نیکو تر از آن پاسخ گویند.

ج)) تواضع: امام حسن مجتبی ع روزی بر گروهی مستمند که بر روی زمین نشسته بودند و نان می خودند گذشت. آنان آن حضرت را به سفره خویش دعوت کردند. امام ع از مرکب فرود آمد و فرمود: ان الله لا یحب المستکبرین- خداوند مستکبران را دوست ندارد. سپس با آنان غذا خورد. آن گاه مستمندان را بخانه خود دعوت کرد و هم غذا به آنان داد و هم پوشاک.

سه شنبه 2/7/1387 - 15:56
دانستنی های علمی

 

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْكُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

اى كسانى كه ایمان آورده ‏اید اگر خدا را یارى كنید یاریتان مى‏كند و گامهایتان را استوار مى‏دارد

o you who believe ! if you help (the cause of) allah, he will help you and make firm your feet

سوره 2: محمد  آیه : 7

سه شنبه 2/7/1387 - 15:38
دنیای گیاهان و حیوانات
عکس های دیدنی از شیر دادن به یک بچه زرافه







سه شنبه 2/7/1387 - 15:34
دعا و زیارت

4ـ علم و آگاهى

یـكى از صفاتى كه باید در تعیین رهبر مورد نظر قرار گیرد, علم و آگاهى است در تعیین رهبر و امام جامعه اسلامى كه باید بر مبناى احكام شرع اداره شود, علم و آگاهى تاثیر بیشترى دارد.
اگـر عـلـم و آگـاهـى را از شـرایـط رهـبـریت جامعه اسلامى بدانیم , به اجماع همه علماى فرق اسلامى امیرالمؤمنین على (ع ) آگاهترین و عالمترین فرد امت است . آن حـضرت در مدت 23 سال ملازمت و همراهى با پیامبر اسلام (ص )
((232)) چنان به احكام دین احاطه پیدا كرده بود كه هیچ اصل و فرعى از اسلام بر او پوشیده نبود همه اصحاب به علم او محتاج بـودنـد, درحـالى كه او پس از پیامبر(ص ) از همگان بى نیاز بود چرا كه در طول 23 سال , هر گاه سـؤال مـى كـرد, پاسخ ‌مى شنید و هر وقت سكوت مى كرد بدون سؤال برایش مى گفتند ((233)) پیامبر اكرم بدو مى فرمود: ((من مامورم تو را به خود نزدیك كنم و آموزش دهم )) ((234)) . احـادیـثـى كـه درباره علم سرشار امیرالمؤمنین (ع ) از پیامبر مكرم اسلام (ص ) به دست ما رسیده فراوان است برخى از آنها بدین قرارند:.

ـ بعد از من آگاه ترین افراد امتم على است ,. اعلم امتى من بعدى على بن ابى طالب ((235)) .

ـ على ظرف علم من است ,. على امیرالمؤمنین وعا علمى ((236)) .

ـ على باب علم من است ,. على باب علمى ((237)) .

ـ على صندوق علم من است . على عیبة علمى ((238)) .

ـ تو گوش شنواى علم منى ,. انت اذن واعیة لعلمى ((239)) .

ـ آگاه ترین و بیناترین اصحاب در قضاوت است ((240)) .

ـ على دانشش از همه بیشتر است ((241)) .

ـ من خانه حكمتم و على در این خانه است ,. انا دار الحكمة و على بابها ((242)) .

ـ من شهر حكمتم و على در این شهر است هر كس كه حكمت مى خواهد, از راه در بیاید,. انا مدینة الحكمة و على بابها فمن اراد الحكمة فلیات الباب ((243)) .

ـ من شهر علمم و على در این شهر است هر كس مى خواهد وارد شهر شود, از در بیاید,. انا مدینة العلم و على بابها فمن اراد العلم فلیات الباب ((244)) .

مرحوم علامه امینى (ره ) در جلد ششم الغدیر (ص 61 تا 77) در ذیل این شعر شمس الدین مامكى :. و قال رسول اللّه انى مدینة . من العلم و هو الباب فاقصد ((245)) .

143 نـفـر از عـلـمـاى اهـل سنت را نام مى برد كه حدیث ((انا مدینة العلم و على بابها)) را روایت كـرده انـد وعـلى (ع ) خود مى فرمود: ((رسول خدا هزار باب از علم را به من آموخت كه از هر باب هزارباب گشوده مى شد)) ((246)) . و فـرمـود: ((از مـن بـپـرسـیـد پیش از آنكه مرا از دست بدهید, كه هر چه پایین تر از عرش از من بپرسیدپاسخ خواهم داد)) ((247)) . و مـى فـرمـود: ((بـه خـدا هـر آیـه اى را مـى دانـم درباره چه نازل شده و كجا نازل شده است زیرا پروردگارم به من قلبى متفكر و زبانى پرسشگر داده است )) ((248)) . و مـى فـرمـود: ((درباره كتاب خدا از من بپرسید به خدا قسم مى دانم , هر آیه در شب نازل شده , یا درروز, در دشت نازل شده یا در كوه )) ((249)) .

خلیفه دوم مى گفت : ((على (ع ) از همه ما به قضاوت آگاهتر است )) ((250)) .

و ابن مسعود مى گفت : ((على از تمام اهل مدینه به قضاوت آگاهتر است )) ((251)) .

و مى گفت : ((على (ع ) از همه امت برتر, داناتر و به قضاوت آگاهتر است )) ((252)) .

یـادآور مـى شود كه آگاهى به قضاوت , عبارت دیگرى از آگاهى به اسلام و سنت رسول خدا(ص ) است .

عایشه مى گفت : ((على (ع ) از همه مردم به سنت آگاهتر است )) ((253)) .

و امـام حـسـن مجتبى (ع ) فرداى شهادت پدر بزرگوارش به مردم فرمود: ((دیروز مردى از میان شما رفت كه در علم و دانش , گذشتگان از او پیش نبودند و آیندگان نیز به او نرسند)) ((254)) .
ابـن عـبـاس نـیـز افـزوده اسـت : ((علم شش بخش است : پنج قسمت آن نزد على (ع ) است و یك قـسـمـت به سایر مردم رسیده است كه على در آن نیز با مردم شریك است او از همه بیشتر برده و داناتر است ))
((255)) .

و هم او گفته است : ((حكمت به ده قسمت تقسیم شده است : نه قسمت از آن را به على داده اند و یك قسمت را به همه مردم )) ((256)) .  

ادامه دارد
سه شنبه 2/7/1387 - 15:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته