• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1412
تعداد نظرات : 428
زمان آخرین مطلب : 5564روز قبل
بیماری ها

نتايج يك مطالعه جديد نشان مي‌دهد كه مصرف ميوه گريپ فروت مي‌تواند از بروز بيماري لثه پيشگيري كند. به گزارش پايگاه اينترنتي بي‌بي‌سي نيوز، محققان دريافتند مبتلايان به بيماري لثه كه به مدت دو هفته روزانه دو عدد گريب فروت مصرف كنند خونريزي لثه آنها كاهش قابل توجهي مي‌يابد.
محققان علت اين تاثير را ناشي از افزايش ميزان ويتامين سي خون مي‌دانند كه به التيام زخمها و كاهش آسيب ناشي از مولكول‌هاي راديكال آزاد پايدار كمك مي‌كند.

تحقيقات دانشگاه فردريش شيلر در آلمان در مجله ''‪Dental Journal‬ ‪ ''British‬منتشر شده است.
بررسي روي ‪ ۵۸‬بيمار مبتلا به بيماري مزمن لثه نشان داد كه مصرف گريپ فروت تاثير مثبتي در سيگاريها و غيرسيگاريها دارد.
نتايج اين تحقيق بيانگر آن است كه ميزان كافي ويتامين سي در خون به التيام زخمها كمك مي‌كند.
سيگار عامل شناخته شده اي در افزايش خطر بيماري لثه است .
در اين مطالعه ميزان ويتامين سي خون سيگاريها ‪ ۲۹‬درصد كمتر از غيرسيگاريها بود. مصرف دو گريپ فروت در روز ميزان پلاسماي ويتامين سي را در تمام شركت‌ كنندگان افزايش داد.
در سيگاريها اين ميزان تقريبا دو برابر افزايش يافت، اما از آنجا كه سيگاريها قبل از شروع مطالعه ويتامين سي خونشان كمتر از غيرسيگاريها بود بعد از پايان تحقيق نيز كمتر از غيرسيگاريها ويتامين سي در خون خود داشتند.
علت ارتباط ميان استعمال دخانيات با ميزان پايين تر ويتامين سي مشخص نيست. احتمالا سيگار نحوه سوخت و ساز ويتامين را در بدن تغيير مي‌دهد يا شايد به اين علت است كه رژيم غذايي سيگاريها كمتر سالم است.
دكتر گوردون واتكينز مشاور علمي انجمن دندان پزشكي انگليس مي‌گويد كه بيماري لثه مشكل مهمي در اين كشور محسوب مي‌شود.
بسياري از افراد به بيماري صعب العلاج لثه مبتلا هستند كه مهمترين علت از دست دادن دندانها در بزرگسالان است.
داشتن يك رژيم غذايي متعادل و سالم مقدار ويتامين سي مورد نياز بدن را تامين مي‌كند.
با اين حال بدن قادر به ذخيره مقادير اضافي ويتامين سي نيست به همين خاطر مصرف ويتامين سي بايد ادامه يابد.
يك گريپ فروت حاوي ‪ ۹۲/۵‬ميليگرم ويتامين سي است.
به شركت‌كنندگان در اين مطالعه توصيه شد، بلافاصله بعد از خوردن ميوه گريپ فروت دندانهايشان را مسواك نزنند.
مركبات اسيدي هستند و مي‌توانند ميناي دندان را تضعيف كرده و در برابر پوسيدگي آسيب پذير كنند.

يکشنبه 14/5/1386 - 14:38
بیماری ها
عادات دهانى و ناهنجارى هاى دندانى فكى عواملى هستند كه كودك را در دوره اختلاط دندان هاى شيرى و دائمى (۶ تا ۱۲سال) نيازمند درمان ارتودنسى مى كند. اين سطح از درمان را تحت عنوان ارتودنسى Interceptive مطرح مى كنند كه در واقع زمانى انجام مى گيرد كه وقت انجام درمان هاى پيشگيرانه ارتودنسى گذشته اما هنوز تا دوران بلوغ كودك زمان داريم و مى توانيم با استفاده از دستگاه هاى فانكشنال الگوى حركتى فكين و دندان ها را به مسير طبيعى هدايت كنيم. زيرا زمانى كه فرد وارد مرحله بلوغ شود و ديگر تغيير محل فكين با ارتودنسى امكان پذير نيست و تنها مى توان با استفاده از سيم ها و براكت هاى ارتودنسى ثابت دندان ها را به ظاهر مرتب كرد و در صورتى كه فرد نياز به جابه جايى افقى يا عمودى فكين داشته باشد راه حلى جز اعمال پيچيده جراحى وجود ندارد.
لذا توصيه مى شود اگر والدين علائمى نظير موارد زير در كودك خود مشاهده كردند سريعاً جهت تشخيص و درمان با دندانپزشك خود مشاوره كرده تا در صورت لزوم به متخصص ارجاع گردند:
- چانه جلو زده يا جلوزدگى دندان هاى فك پايين (اكلوژن كلاس III)
- چانه عقب رفته يا جلوزدگى دندان هاى فك بالا (اكلوژن كلاس II)
- تقعر يا تحدب بيش از حد صورت با كمك بررسى نيم رخ كودك
- ناقرينگى صورت حين بازماندن يا بستن دهان (Asymetry)
- جابه جايى، شلوغى و يا درهم رفتگى دندان ها (Crowding)
- همپوشانى بيش از حد دندان هاى قداحى (Deepbite)
- فاصله بين دندان هاى قداحى فك بالا و پايين حين بسته بودن دهان (Open Bite)
- همپوشانى معكوس، به طورى كه دندان هاى فك پايين در خلف دهان دندان هاى فك بالا را بپوشانند. (Cross Bite)
همچنين يك سرى عادات دهانى در بعضى كودكان وجود دارد كه در صورت ادامه داشتن آنها تا بعد از پنج سالگى باعث ايجاد ناهنجارى هايى در سيستم فكى دندانى كودك مى شوند نظير:
- دندان قروچه يا سابيدن دندان ها هنگام خواب و با به طور ناخودآگاه (Bruxism)
- فشار دادن دندان ها روى هم به طور ناخودآگاه (Clenching)
- مكيدن انگشت ها به خصوص انگشت شست (Thumb Sucking)
- مكيدن يا گزيدن لب (Lip biting)
- خيس كردن مداوم لب يا زبان (Lip Licking)
- جويدن ناخن ها (Nail biting)
- تنفس دهانى با علامت بازماندن دهان به خصوص هنگام خواب (Mouth breathing)
- قراردادن زبان بين دندان ها به خصوص هنگام بلع و بسته بودن دهان (Tongue trusthing)
همچنين خودآزارى با منشاء روانى (Self mutation)
• درمان عادات دهانى كودكان
براى درمان عادات دهانى كودكان در ابتدا از روش جايزه درمانى استفاده مى كنيم يعنى با صحبت كردن با كودك و دادن توضيحات قانع كننده به وى به تدريج كودك را به ترك عادت تشويق مى كنيم. به اين شكل كه جدولى را تهيه كرده و با كودك قرار گذاشته مى شود كه مثلاً هر روزى كه اين عمل را انجام ندهد در اين جدول علامتى خواهد خورد و اگر تعداد علامت ها به مثلاً پنج عدد رسيد، كودك هديه اى را از طرف والدين يا دندانپزشك خود دريافت خواهد كرد. دادن تذكرهاى پى درپى و يا اخم كردن يا عصبانى شدن در اين روش قطعاً نتيجه را معكوس خواهد كرد. در صورت بى نتيجه بودن اين پروسه، از روش يادآورى استفاده مى كنيم. بدين طريق كه علامتى روى مثلاً انگشتى كه كودك مى مكد مى گذاريم تا زمانى كه وى مى خواهد آن را بمكد به وى يادآورى كند كه اين كار مى تواند به او صدمه بزند. در نهايت استفاده از دستگاه هاى ترك عادت زمانى توصيه مى شود كه هيچ يك از راه هاى فوق موثر واقع نشده و كودك براى ترك عادت به مانعى فيزيكى نياز دارد. بدين صورت كه پس از قالب گيرى از دهان، دستگاهى براى بيمار ساخته مى شود كه بسته به ميزان همكارى كودك مى تواند به طور ثابت يا متحرك (چند ساعت در روز) استفاده شود. شبكه ها و حلقه هاى مفتولى كه در دستگاه تعبيه مى شود امكان مثلاً مكيدن انگشت را از كودك مى گيرد. مدت استفاده از دستگاه نيز بسته به كسب نتيجه متفاوت است.
در مورد فشاردادن دندان ها روى هم و دندان قروچه كه كودك را علاوه بر ساييدگى دندان ها دچار سفتى عضلات صورت و يا ناراحتى در مفصل گيجگاهى فكى مى كند علت مى تواند اضطراب باشد. لذا حمايت بيشتر از كودك و جلب اعتماد بيشتر وى و حتى در صورت نياز استفاده از برخى آرامبخش ها با دوز بسيار پايين مى تواند نتيجه بخش باشد و اگر مشكل رفع نشد استفاده از گاردهايى كه به شكل پلاستيك هاى نرم يا سخت نعلى شكل ساخته شده و در دهان كودك قرار مى گيرند توصيه شده است. خيس كردن لب علائم فكى به جاى نمى گذارد اما قرمزى، التهاب و پوسته پوسته شدن خطوط دورلبى را به دنبال دارد. اما مكيدن و گاز گرفتن لب علاوه بر نشانه هاى فوق مى تواند بيرون زدگى دندان هاى فك بالا يا پائين را به دنبال داشته باشد. جويدن ناخن و خودآزارى نيز بيشتر جنبه روانى دارند و نياز به ارجاع به روانپزشك مورد توجه قرار مى گيرد. اما مكيدن انگشت كه جزء شايع ترين عادت ها دهانى است علاوه بر بيرون زدگى دندان هاى قدامى بالا و عقب رفتگى دندان هاى قدامى پايين به علت پايين افتادن زبان از محل طبيعى خود كه سقف كام است باعث تنگى قوس فك بالا نيز مى شود پس به دستگاهى نياز است كه علاوه بر ايجاد مانعى براى به دهان بردن انگشت، داراى ابزار كافى جهت باز كردن قوس فك بالا نيز باشد. در Tongue trvst كه در واقع به علت باقى ماندن عادت بلع نوزادى در كودكان است، كودك براى بستن كامل فضاى دهانى و تلفظ برخى حروف زبان را بين دندان هاى قدامى و فك قرار مى دهد كه اين كار مانع رويش كامل اين دندان ها مى شود به طورى كه حين بستن دهان بين آنها فاصله وجود دارد. درمان هاى مختلفى براى اين ناهنجارى وجود دارد كه در تمام آنها كودك تمرين مى كند كه هنگام بلع يا بستن دهان زبان را در محل طبيعى خود يعنى سقف دهان قرار دهد. مثلاً ليوان آبى را در دسترس وى قرار داده و از او خواسته مى شود كه هر چند وقت يك جرعه از آن بنوشد و حين فرو دادن زبانش را روى سقف دهانش قرار دهد. و يا اينكه آب نبات را با نوك زبانش در سقف دهان نگه دارد. در صورتى كه اين درمان ها موفقيت آميز نبود دستگاهى براى كودك ساخته مى شود كه داراى شبكه اى فلزى است كه از جلو آمدن زبان و قرارگيرى آن بين دندان هاى قدامى جلوگيرى مى كند؛ در نتيجه بين اين دندان ها مانعى براى رويش وجود نداشته تا زمانى كه به هم برسند و فاصله برطرف شود.
اما علت تنفس د هانى بسته بودن راه هوايى بينى است كه منشاء آن مى تواند انحراف تيغه ميانى بينى، پوليپ هاى بينى و يا وجود لوزه هاى بزرگ باشد و نشانه آن باز ماندن دهان بيمار به خصوص هنگام خواب است؛ درمان آن نيز جراحى با هدف رفع علت اوليه است. در صورت به تعويق انداختن درمان علاوه بر علائم فوق و تو دماغى حرف زدن، تنگى فكين و نيز دراز شدن صورت به دليل پائين افتادن زبان براى ايجاد راه هوايى از طريق دهان است. درمان ارتودنسى پس از جراحى شامل دستگاهى براى باز كردن قوس فكين است كه در صورت ناهنجارى هاى ديگر دندانى اجزايى نيز به آن اضافه مى شود.
در مورد مسائلى از قبيل بيرون زدگى فك بالا يا پايين، تحدب يا تقعر بيش از حد و يا ناقرينگى صورت كه به دليل رشد زياده از حد و يا عدم رشد يكى از فكين است از دستگاه هاى فانكشنان بهره مى بريم كه بسته به مورد كودك، رشد يكى از فكين را تحريك و مانع رشد بيش از حد فك مقابل مى شود و بدين طريق الگوى طبيعى قرارگيرى فكين را برقرار مى كند. دستگاه هاى ارتودنسى Interceptive بايد تا دو سال پس از اتمام جهش رشدى دوران بلوغ در دهان باقى بمانند و در صورتى كه پس از رفع مشكل ظاهرى سريعاً برداشته شوند احتمال برگشت به حالت قبل وجود دارد.
استفاده از زمان جهش رشدى در دوران بلوغ كه براى دختران ۱۰ تا ۱۲ سال و براى پسران ۱۲ تا ۱۴ سال است براى درمان ارتودنسى به خصوص مواردى كه نياز به حركت يا گسترش فكين هست، اهميت زيادى دارد و تاكيد دندانپزشكان به والدين جهت انجام معاينات ارتودنسى در حدود ۷ سالگى، به دليل پيشگيرى از نياز به جراحى فكين در آينده است.

يکشنبه 14/5/1386 - 14:37
آموزش و تحقيقات
استفاده از خمير دندان حاوي فلورايد در كودكان زير سه سال ممنوع است
ايسنا، علوم پزشكي ايران- مصرف فلورايد در كودكان زيرسه سال باعث مقاومت دندانها شده و اثرات سويي را بر سلامت دندان آنها بر جاي مي‌گذارد.

دكتر «نيك ضمير» دندانپزشك در خصوص استفاده خمير دندان در خردسالان به خبرنگار ايسنا، واحد علوم پزشكي ايران گفت: كودكان زير سه سال نبايد از خمير دندانهاي حاوي فلورايد استفاده كنند، چرا كه بلع اين ماده در كودكان باعث برفكي شدن ميناي دندان شده و با اين وجود، ساختمان دندانها كامل نمي‌شود.
وي همچنين افزود: برفك ميناي دندان در حالت شديدتر منجر به پديد آمدن لكه‌هاي قهوه‌ اي رنگي در سطح دندانها مي‌شود كه علاوه بر ظاهر ناخوشايند از مقاومت دندانها نيز مي‌كاهد.
دكتر نيك ضمير افزود: از آنجايي كه در دو سال اول زندگي، دندانهاي شيري در حال آهكي شدن و تكميل ساختمان خود هستند، هرگونه تغيير در مواد غذايي مصرفي به خصوص بلع فلورايد موجود در خمير دندان تاثيرات مستقيم بر سطح دندانها خواهد داشت.
وي همچنين مصرف قرصهاي فلور و افزايش فلورايد در آب آشاميدني را براي خردسالان همراه با مشكلات يادشده عنوان كرد و افزود: در كودكان سه تا پنج سال مصرف خمير دندانهاي حاوي فلورايد چنانچه با بلع همراه نباشد، بدون ضرر است اما به دليل احتمال زياد بلع آن توسط كودكان، بهتر است از خمير دندانهاي بدون فلورايد استفاده شود
يکشنبه 14/5/1386 - 14:35
بیماری ها
افتادن آب دهان از علائم خوش خيمي است که علت آن هنوز معلوم نيست و پزشکان نمي دانند چه گونه آن را بند آورند . ولي اين دليل نمي شود که شما در جستجوي علت ترشح زياد آن نباشيد .

برخي زنان متوجه مي شوند که با شروع آبستني بزاق آنها زياد مي شود . اين زيادي بزاق تا هنگام وضع حمل باعث اشکال در بلع و گفتار مي شود و بعد از زايمان به حال عادي بازمي گردد.

گونه ها به علت تورم غدد بزاقي پف کرده اند و درون دهان اين زنان قرمز و ملتهب مي شود . اغلب مزه بدي احساس مي کند و براي جلوگيري از ريزش آب دهان بايد مرتباً آن را قورت دهند .

تا کنون کمتر به اين گرفتاري توجه شده است و طي سال ها گفته مي شد که علت آن عصبي است . اما منشأ اين ناراحتي در دهان است نه در سر .

بزاق زياد ممکن است به علت قطع يک داروي خاص باشد . عارضه جانبي برخي داروها خشکي دهان است و با قطع خوردن دارو بزاق به طور طبيعي ترشح مي شود ،‌ ولي شما فکر مي کنيد که آب دهانتان بيش از حد زياد شده است .

افرادي که نخستين بار دندان مصنوعي گذاشته اند احساس وجود بزاق اضافي مي کنند . وجود هر چيز در دهان ترشح بزاق را تحريک مي کند و در اين افراد تا عادت کردن به دندان مصنوعي آب دهان زياد مي شود .

گرفتاريهايي که ارسال پيام هاي عصبي مغز به بدن را مختل مي کنند - مثل فلج عصب صورتي ،‌بيماري پارکينسون و سکته مغزي - توانايي بلع درست يا بستن لب ها را از بين مي برند و باعث ريزش آب دهان مي شوند .

درمان ريزش آب دهان

روش هاي زيادي براي کنترل آب دهان پيشنهاد شده است ، ولي کمتر مؤثر بوده اند . پزشکان مي توانند با انجام عمل جراحي مسير مجاري بزاق را تصحيح کنند تا بزاق به گلو بريزد . اما اين کار توصيه نمي شود .

خوراکي هاي مختلف را امتحان کنيد . زنان باردار چيزهاي مختلف مثل قرص هاي مکيدني ، جرعه هاي متناوب آب ، تنقلات را براي کاهش آب دهان مي خورند . با اين کار هم مزه بد دهان را از بين مي برند و هم بزاق را قورت مي دهند . شما هم امتحان کنيد ، چون گاهي مؤثر است .

دارو نخوريد . ريزش آب دهان آنقدر مهم نيست که براي قطع آن از داروهاي خشک کننده دهان استفاده کنيد . خشکي دهان حاصل از دارو يک عارضه جانبي است . اين کار مخصوصاً در زنان باردار اهميت زيادي دارد ، ‌چون دارو ممکن است بر جنين تأثير بد بگذارد

يکشنبه 14/5/1386 - 14:34
بیماری ها

سلامت به نقل از مديكال نيوز تودي: خطر نوشابه‌هاي گازدار به علت تخريب ميناي دندان سال‌هاست كه مطرح شده است. در نشريه ماه دسامبر كلينيك سلامتي مايو، راه‌هاي زير براي كساني كه نمي‌توانند نوشابه‌هاي گازدار را كنار بگذارند مطرح شده است:
نوشابه را با ني بخوريد و ني را در قسمت‌ انتهاي دهان قرار دهيد تا كمترين تماس نوشابه با دندان‌ها اتفاق بيفتد.
بلافاصله بعد از مصرف نوشابه گازدار دندان‌هايتان را مسواك نزنيد. به علت مصرف نوشابه گازدار، ميناي دندان ضعيف مي‌شود و با مسواك زدن بلافاصله دندان‌ها، ميناي ضعيف شده تخريب مي‌شود. براي پاك كردن قند نوشابه از روي دندان‌هايتان، دهان را با آب بشوييد

يکشنبه 14/5/1386 - 14:29
بیماری ها

ويتامين‌هاي C و E از نابينايي در سنين بالا پيشگيري مي‌كنند
سلامتيران: بر اساس نتايج تحقيقات دانشمندان دانشگاه نيويورك، غذاهاي سرشار از آنتي‌اكسيدان، ويتامين C و E و روي و بتا كاروتن به طور قابل توجهي خطر تخريب ماكولاي چشم را در افراد پير كاهش مي‌دهند.
به نقل از پايگاه خبري Healthday نتايج اين تحقيقات نشان داد، افرادي كه مقدار بالايي از ويتامين E و روي استفاده مي‌كنند، 01 درصد كمتر دچار تخريب ماكولا مي‌شوند و آنهايي كه هر 4 نوع ماده مغذي بتا كارتن ، ويتامين C، ويتامين E و روي مصرف مي‌كنند 53 درصد خطر تخريب ماكولا در آنها كاهش مي‌يابد.
تخريب ماكولا يك بيماري پيشرونده چشمي است كه مركز بينايي دقيق يا ماكولاي چشم را درگير مي‌كند

يکشنبه 14/5/1386 - 14:28
بیماری ها

پژوهشگران ارتش آمريكا موفق به توليد آدامس ويژه اى شدند كه مى تواند نقش مسواك را براى سربازان ايفا كند.
به گزارش نشريه علمى « نيچر»، كارشناسان مركز تحقيقات دندانپزشكى ارتش ايالات متحده آمريكا در ايلينويز اعلام كردند: آدامس ساخته شده از قابليت نابودسازى باكترى هاى موجود در فضاى دهان و دندان ها برخوردار است.
به گفته اين محققان، آدامس مورد نظر مى تواند براى سربازانى كه در حال انجام مأموريت و در حال حركت به سر مى برند، بسيار مفيد و مؤثر باشد و آنها را از ابتلا به انواع بيمارى هاى دندان و لثه در امان دارد.
بر اساس اين گزارش، كارشناسان بهداشت دهان در ارتش آمريكا تصريح كردند ابتلا به هر گونه ناراحتى دندان و لثه، ممكن است موجب ايجاد ضعف و ناتوانى در ميان سربازان شود و اين در حالى است كه حدود ۱۵ درصد از سربازان ارتش اين كشور، انواع گوناگونى از ناراحتى هاى اينچنينى را تجربه كرده اند.
آدامس ساخته شده توسط اين محققان، حاوى نوعى تركيب پروتئينى خاص به نام «KSL» است كه به سوى ميكروب هاى موجود در فضاى دهان، باكترى هاى توليد كننده پلاك دندانى و به ويژه «استرپتوكوكوس موتانس» حمله ور مى شود و عوامل ايجاد پوسيدگى دندان ها را به طور كامل از بين مى برد.
به گفته سازندگان اين محصول جديد، سربازان از اين پس مى توانند با خيال راحت و بدون هيچ مشكلى از اين آدامس به عنوان مسواك استفاده كنند و نگران سلامت و بهداشت دندان ها و لثه خود نباشند

يکشنبه 14/5/1386 - 14:24
دانستنی های علمی

استفاده سالمندان مبتلا به آلزایمر یا زوال عقل از بازیهای رایانه ای موجب می شود فعالیت ذهنی آنان تقویت و به درمان دارویی آنها کمک شود .
بررسی های جدید محققان نشان می دهد با اینکه بازی های رایانه‌ای می توانند مشکلات زیادی را به ویژه در کودکان به وجود آورند , استفاده از این بازی ها در مبتلایان به آلزایمر از فواید بسیار زیادی برخورداراست.
همچنین این تحقیقات نشان داد استفاده از اینترنت به ویژه برای فعالیت های سرگرمی می تواند با موفقیت بسیار بیشتری در مقایسه با روش های غیر اینترنتی همراه باشد.
به گفته محققان , فعالیت های اینترنتی که به صورت تعاملی هستند و امکان دخالت مستقیم بیمار را فراهم می کنند به بهبود عملکرد شناختی بیمار کمک زیادی می کنند.
با توجه به اینکه در سال های اخیر تعداد سالمندان در جهان افزایش قابل ملاحظه ای یافته است هر سال بر تعداد مبتلایان به آلزایمر افزوده می شود. هم اکنون درمان دارویی برای این بیماری وجود ندارد و به همین علت همه تلاش ها باید در جهت پیشگیری از بیماری باشد.
نقش تغذیه در جلوگیری از آلزایمر به اثبات رسیده است و بر اساس مطالعات جدید فعالیت های ذهنی زیاد در طول زندگی و از جمله کتاب خواندن موجب تقویت مغز و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر می شود

يکشنبه 14/5/1386 - 14:19
دانستنی های علمی

پژوهشگران سنگاپوري دريافته‌اند رژيم غذايي حاوي زردچوبه از مغز افراد مسن محافظت مي‌كند.
در اين مطالعه مصرف بيشتر زردچوبه در افراد مسن با عملكرد بهتري قواي ادراكي در آزمونهاي استاندارد مرتبط شناخته شد.به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، ‪ curcumin‬كه در زردچوبه و ادويه كاري يافت مي‌شود خواص آنتي‌اكسيدان و ضد التهابي دارد.
مصرف طولاني داروهاي ضدالتهابي خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش مي‌دهند اما روي معده، كبد و كليه عوارض جانبي برجاي مي‌گذارند.
در مطالعات آزمايشگاهي نيز تاثير مفيد آنتي اكسيدان‌هايي مانند ويتامين ئي ‪ E‬در محافظت از ياخته‌هاي عصبي مشاهده شده است، اما جلوگيري از كاهش قواي ادراكي در افرادي كه دچار زوال عقل هستند موفقيت زيادي نداشته است.
دكتر تز-پين نگ از دانشگاه ملي سنگاپور و همكارانش ‪ ۱۰۱۰‬فرد سالم آسيايي ‪ ۶۰‬تا ‪ ۹۳‬ساله را در سال ‪ ۲۰۰۳‬بررسي كردند.
از اين افراد آزمون استاندارد حافظه ‪ MMSE‬گرفته شد.
بيشتر اين افراد گاهي (هر شش ماه يك بار) زردچوبه مصرف مي‌كردند. ‪۴۳‬ درصد اغلب (بين هر ماه تا هر روز) زردچوبه مصرف مي‌كردند و ‪ ۱۶‬درصد اصلا زردچوبه نمي‌خوردند يا بندرت مصرف مي‌كردند.
محققان پس از درنظر گرفتن عواملي كه بر نتيجه آزمون تاثير مي‌گذارد دريافتند كساني كه گاهي يا اغلب زردچوبه مصرف مي‌كنند در اين آزمون نمرات بهتري كسب كردند.
حتي مصرف كم زردچوبه هم تاثير مثبتي بر عملكرد ادراكي اين افراد داشت.
اين نخستين باري است كه ارتباط مصرف زردچوبه با عملكرد ادراكي در يك مطالعه به اثبات مي‌رسد.
زردچوبه در هند مصرف گسترده‌اي دارد. ميزان ابتلا به آلزايمر در سالمندان هندي يك چهارم همتايان آمريكايي آنهاست.
زردچوبه به خاطر اثربخشي و بي‌ضرر بودن مي‌تواند در پيشگيري از آلزايمر مفيد باشد.
اين يافته‌ها در شماره اول نوامبر مجله ‪ epidemilogy‬منتشر شده است

يکشنبه 14/5/1386 - 14:17
دانستنی های علمی

براساس اعلام نظر دانشمندان و محققان هلندي تغيير در ژني موسوم به kcnq4 در سالمندان سبب ابتلا به ناشنوايي مي شود.
موسسه سلطنتي ناشنوايان کشور انگليس که تامين هزينه ها و مخارج اين تحقيق علمي را به عهده دارد، اميدوار است در آينده اي نزديک بتوان به راه حل مناسبي براي درمان ناشنوايي در سالمندان دست يافت.
دانشمندان بر اين باورند که ناشنوايي در سن پيري يک نقص جسماني است که براثر عوامل ژنتيکي و محيطي ايجاد مي شود.
در افرادي که در دوران جواني و ميانسالي در معرض اصوات گوشخراش قرار دارند، احتمال بروز اين پديده به مراتب افزايش مي يابد. در سن سالمندي برقراري ارتباط عاطفي ميان خانواده و اطرافيان اهميت بسياري دارد که ابتلا به ناشنوايي مي تواند زمينه ساز ايجاد افسردگي در سالمندان شده و احساس انزوا و گوشه گيري را در فرد تقويت کند.
از سويي ديگر دانشمندان اعلام کرده اند در حال حاضر آزمايشي وجود ندارد که بر اساس آن بتوان افراد مستعد به ناشنوايي را شناسايي کرد و با رعايت اصول ايمني و حذف عوامل زمينه ساز از بروز اين پديده در سنين بالاتر جلوگيري به عمل آورد.محققان پيش از اين تصور مي کردند جهش ژني در kcnq 4عامل بروز ناشنوايي ارثي است که مي تواند در سن جواني نيز اتفاق افتد و همچنين عوامل محيطي نيز بر آن تاثيري ندارند.ژن kcnq 4 در افراد سالم بر سلول هاي بخش حلزوني گوش تاثير مي گذارد و به بازيافت ماده معدني پتاسيم در مايع دروني گوش کمک مي کند که عامل ارسال پيام عصبي به مغز است.
در افرادي که به ناشنوايي ناشي از پيري مبتلا مي شوند، سه جهش و دگرگوني در اين ژن شناسايي شده است.
افزايش پتاسيم در سلول هاي مويي بخش حلزوني گوش يا رفع زودهنگام آن از جمله عواملي است که مي تواند در بروز اين پديده تاثيرگذار باشد و بر اين اساس ، براي شناسايي عواملي که سبب بروز جهش در اين ژن مي شوند، نياز است مطالعات گسترده تري صورت گيرد.
بسياري از مردم ناشنوايي را يک بيماري اجتناب ناپذير در دوران سالمندي مي دانند که در حال حاضر سمعک تنها راه کمک به آنهاست ، اما اين در حالي است که اين وسيله از پيشرفت ضعف شنوايي در افراد ممانعت به عمل نخواهد آورد. محققان اميدوارند در آينده اي نزديک به روشي درماني براي ناشنوايي در سالمندان دست يابند

يکشنبه 14/5/1386 - 14:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته