• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1412
تعداد نظرات : 428
زمان آخرین مطلب : 5566روز قبل
بیماری ها
تحقيقات نشان مي‌دهد مصرف آنتي‌بيوتيک‌هاي آموکسي سيليين در نوزادان ، مي‌تواند باعث خرابي دندان آنها شود ، به طوري که هرچه ميزان مصرف اين نوع آنتي‌بيوتيک‌ها زيادشود، به همان اندازه خرابي دندان‌ها نيز افزايش مي‌يابد.

به گزارش سرويس علمي پژوهشي ايسکانيوز و به نقل از سايت BBC، آموکسي سيلين‌ها از معمول‌ترين آنتي‌بيوتيک‌هاي مصرفي در بين بچه‌ها هستند و براي درمان بيماري‌ها وعفونت‌هايي مثل عفونت‌هاي موجود در گوش مياني بچه‌ها، تجويز مي‌شوند.
علاوه براين محققان معتقدند مدت استفاده از اين نوع آنتي‌بيوتيک‌ها با ميزان خرابي دندان‌ها در ارتباط است.




يکشنبه 14/5/1386 - 14:51
بیماری ها
روش درست استفاده از نخ دندان
اما واقعيت چه چيز ديگري است. نخ دندان، وسيله‌اي ساده و ارزان قيمت،‌ جزء جدا نشدني بهداشت دهان و دندان است و استفاده از آن اهميتي كاملا مشابه با استفاده از مسواك دارد. به عبارتي، نخ دندان مسواكي است كه براي قسمت‌هاي بين دنداني(نواحي كه مسواك به آن نمي‌رسد) بايد از آن استفاده شود. بسياري از افراد از نخ دندان تنها در هنگام ضرورت يعني وقتي خرده‌هاي غذايي در بين دندان‌هايشان گير كرده، استفاده مي‌كنند. غافل از آنكه عدم استفاده مرتب از نخ دندان باعث مي‌شود ناحيه بين دندان‌ها پوسيده شود و اين پوسيدگي‌ها از آنجا كه از بين دندان‌ها آغاز مي‌شود تا مدت‌هاي طولاني برروي دندان‌ها ديده نمي‌شود و هنگامي حفره پوسيدگي بين دنداني در دندان‌ها ديده مي‌شود كه پوسيدگي پيشرفت زيادي كرده است. از طرفي عدم استفاده از نخ دندان باعث ايجاد التهاب‌هاي شديد و بيماري‌ حاد لثه و همينطور بوي بد دهان خواهد شد.

از چه نوع نخ دنداني استفاده كنيم؟
انواع گوناگوني از نخ دندان وجود دارد. نكته مهم آن است كه براي تميز كردن ناحيه بين دندان‌ها بايد از نخ‌هاي مخصوص كه براي اين كار طراحي شده‌اند، استفاده كنيم. استفاده از نخ‌هاي متفرقه مثل نخ‌هاي قرقره يا نخ هاي پلاستكي و ... براي سلامت لثه بسيار خطرناك‌اند. از بين نخ‌هاي گوناگون دندان مي‌توان علاوه بر نخ‌هاي معمولي به نخ‌هاي موم دار،‌ نخ‌هاي طعم دار، نخ‌هاي فلورايد‌دار،‌ سوپرفلاس‌ها،‌ نوارهاي دنداني و نخ دندان‌هاي دستهدار اشاره كرد. نخ‌هاي مومدار براي افرادي كه دندان‌هاي بسيار فشرده دارند و نخ‌هاي معمولي به سختي به ناحيه بين دنداني‌شان وارد مي‌شود، كاربرد دارد.
نخ‌هاي طعم‌دار به دهان احساس تازگي مي‌بخشند و نخ‌هاي فلورايد‌دار براي پيشگيري از پوسيدگي‌هاي بين دنداني موثرند. سوپرفلاس‌ها نخ دندان‌هايي هستند كه براي تميز كردن زير‌بريج‌هاي دنداني و يا نواحي بين دنداني در دندان‌هايي كه ارتودنسي ثابت مي‌شوند،‌ استفاده مي‌شود. اين نخ‌ها داراي يك سر سفت است كه مي‌توان آن را به ناحيه زير بريج و روكش يا براكت‌هاي ارتودنسي وارد كرد و با قسمت اسفنجي وسط نخ،‌ ناحيه مورد نظر را تميز كرد. نوارهاي دنداني نيز براي كساني پيشنهاد مي‌شود كه فاصله‌هاي بين دنداني بزرگتر از معمول دارند. اين نوع نوارها ضخيم‌تر از نخ‌هاي معمولي هستند.
نوعي از مسواك‌هاي كوچك به‌نام مسواك‌هاي بين دنداني نيز وجود دارد كه براي تميز كردن فواصل بزرگ بين دندان‌ها از آن استفاده مي‌شود. گونه‌اي از نخ‌ دندان‌ها نيز وجود دارند كه به كمك دسته‌اي نگهداشته مي‌شوند. اين نخ دندان‌ها براي كساني كه قادر نيستند به خوبي از نخ دندان‌هاي معمول استفاده كنند (مثل كودكان و يا افرادي كه بيماري‌هاي مفصلي و ناتواني‌هاي جسمي دارند) پيشنهاد مي‌شود. در بين اين مجموعه متنوع از نخ‌هاي دنداني، اين شما هستيد كه با توجه به شرايط شخصي‌تان، يكي از آنها را انتخاب خواهيد كرد. شايد لازم باشد كه از دندانپزشك يا بهداشتكارتان نيز در اين مورد كمك بگيريد.

چگونه از نخ دندان استفاده كنيم؟
پس از آنكه نخ دندان مناسب خود را انتخاب كرديد بايد نحوه استفاده از آن را ياد بگيريد. به ياد داشته باشيد، استفاده از نخ دندان چند روز اول ممكن است مشكل به نظر بيايد اما پس از يك دوره كوتاه،‌ آن‌را به خوبي فرا خواهيد گرفت و به آن عادت مي‌كنيد. نخ دندان كشيدن يك عادت بهداشتي ضروري است و مسواك زدن بدون استفاده از نخ دندان مثل آن است كه حمام برويد و يك سوم بدن خود را نشوئيد. اگر تا كنون نخ دندان نمي‌كشيده‌ايد و قرار است به تازگي آن را آغاز كنيد ممكن است چند روز اول از لثه‌تان هنگام نخ كشيدن خونريزي داشته باشيد. اگر روش نخ كشيدنتان صحيح باشد، اين امر كاملا طبيعي است و به زودي لثه‌هاي شما ديگر خونريزي نخواهد داشت. پس استفاده از نخ را قطع نكنيد. براي كودكان تا زماني كه دندان‌هاي شيري دارند (اگر اين دندان‌ها از هم فاصله دارند) لازم نيست نخ دندان كشيده شود اما براي نظافت دندان‌هاي شيري بهم چسبيده و نيز دندان‌هاي دائمي آنها حتما استفاده از نخ دندان در كنار مسواك لازم است.

استفاده از نخ دندان
)1 حدود 30 تا 50 سانتي‌متر از نخ را جدا كرده، دو سر آن‌را برروي انگشت‌هاي وسطي دو دست خود بپيچيد. تا نخ كاملا بر روي اين انگشتان محكم شوند.
)2 به كمك انگشت‌هاي شست و سبابه خود نخ دندان را با كنترل،‌ بين دندان‌هاي خود بلغزانيد. نخ بايد به كمك يك حركت اره‌اي و به آرامي وارد ناحيه بين دنداني شود تا لثه اين ناحيه را آزرده نكند.
)3 نخ وارد شده به ناحيه بين دنداني بايد دو سطح را تميز كند. يكي ديواره جلويي دندان عقبي و ديگري ديواره عقبي دندان جلويي. با نخ وارد شده به سطح بين دنداني دندان را بغل كرده و به كمك حركت‌هاي رفت و بر گشتي >C< شكل اين دو سطح را تميز كنيد. نخ بايد آنقدر به دندان‌ها كشيده شود تا شما از برخورد نخ و دندان صداي تماس دو سطح صيقلي و تميز را بشنويد. براي‌كشيدن نخ از نظم خاصي پيروي كنيد يعني از يك سمت دهان شروع كرده و تمام دندان‌ها را به ترتيب تميز كنيد تا دنداني فراموش نشود. اگر نخ دندان صحيح به كار رود استفاده روزي يك بار از نخ دندان كاملا كافي خواهد بود
يکشنبه 14/5/1386 - 14:50
آموزش و تحقيقات
دهان‌شويه‌ها به دهان حس تازگي و طراوت مي‌بخشند، به برطرف شدن بوي بد دهان كمك مي‌كنند و در درمان بيماري‌هاي لثه و دندان نقش دارند


دهانشويه‌ها از جمله فرآورده‌هايي هستند كه مظلوم و بي‌سروصدا، در گوشه‌اي رها شده‌اند و توجه كمي به سمت آن معطوف است.
دكتر فرين ميزانيان
در ميان گروه انبوهي از محصولات كه براي بهداشت دهان و دندان پيشنهاد مي‌شوند، در ميان خيل عظيم مسواك‌ها و انواع و اقسام نخ‌دندان‌ها و گروه‌هاي مختلف خميردندان‌ها، دهانشويه‌ها از جمله فرآورده‌هايي هستند كه مظلوم و بي‌سروصدا، در گوشه‌اي رها شده‌اند و توجه كمي به سمت آن معطوف است. شايد تعداد كمي از اطرافيان خود را بشناسيم كه در طول برنامه‌هاي بهداشتي روزانه كه براي دهان و دندان خود ترتيب داده‌اند، جايي براي دهانشويه‌ها هم بازگذاشته باشند. و البته شايد اگر از بعضي‌ها بپرسيم: <ببخشيد، آيا شما از دهانشويه‌اي استفاده مي‌كنيد؟> اين‌طور جواب دهند: <اي بابا، براي مسواك زدن و نخ‌دندان كشيدن هم فرصت نداريم چه برسد به دهانشويه‌ ...>
دهانشويه‌ها، هر چند نقش اصلي را در بهداشت و نظافت دهان و دندان بازي نمي‌كنند، اما استفاده از آنها به بهبود سلامت دهان و دندان كمك زيادي مي‌كند. اغلب دهانشويه‌ها به دهان حس تازگي و طراوت مي‌بخشند، گروهي از آنها به برطرف شدن بوي بد دهان كمك مي‌كنند و بسياري از آنها كه به منظورهاي خاص درماني تهيه مي‌شوند، در بهبود بيماري‌هاي لثه و جلوگيري از پوسيدگي‌هاي دنداني موثرند. با تمام تاثيرات مثبتي كه دهانشويه‌ها در سلامت دهان و دندان دارند، به ياد داشته باشيد كه استفاده از دهانشويه‌ها هيچگاه جاي مسواك و نخ‌دندان را نخواهد گرفت و مسواك و نخ‌دندان همچنان سربازان رديف اول مبارزه با بيماري‌هاي دهان و دندان هستند.

انتخاب كدام يك از هزاران ؟
گونه‌هاي مختلف دهانشويه‌هايي كه در بازار وجود دارند به دو گروه تقسيم مي‌شوند: دهانشويه‌هاي خوشبو كننده و دهانشويه‌هاي درماني
دهانشويه‌هاي خوشبو كننده: اين دهانشويه‌ها كه بدون نسخه از داروخانه قابل خريداري هستند، براي خوشبو كردن دهان و ايجاد حس تازگي و رفع بوي بد دهان استفاده مي‌شود. انواعي از اين دهانشويه‌ها هم وجود دارند كه باكتري‌هاي دهان را كاهش مي‌دهند. اثر اين دهانشويه‌ها كوتاه‌مدت است و بيش از 10 تا 15 دقيقه باقي نمي‌ماند.
دهانشويه‌هاي درماني: اين دهانشويه‌ها، علاوه بر آثاري كه دهانشويه‌هاي خوشبو كننده در دهان ايجاد مي‌كنند، اجزائي دارند كه در درمان بيماري‌هاي دهان و دندان موثر هستند. اين دهانشويه‌ها بايد توسط پزشك تجويز شوند و استفاده بيش از حد و بي‌موقع اين نوع دهانشويه‌ها ممكن است خطرناك باشند. دهانشويه‌هاي درماني معمولا به دو گروه تقسيم مي‌شوند. يك گروه از اين دهانشويه‌ها كه ضدباكتري است، براي درمان بيماري‌هاي لثه و پس از جراحي‌هاي دهان تجويز مي‌شود. گروه دوم از اين دهانشويه‌ها كه به منظور پيشگيري استفاده مي‌شوند، دهانشويه‌هاي فلورايد هستند. فلورايد يك ماده معدني است كه با نفوذ در ساختمان دندان به استحكام آن كمك مي‌كند. دهانشويه‌هاي فلورايد با قرار دادن موضعي فلورايد بر روي دندان‌ها باعث استحكام دندان‌ها مي‌شوند، استفاده مرتب از فلورايد، همچنين مي‌تواند پوسيدگي‌هاي بسيار كوچكي را كه هنوز در دندان حفره ايجاد نكرده است، متوقف كند.

من هم لازم دارم؟
اين سوال كه كدام يك از افراد به دهانشويه‌ احتياج دارند، معمولا به كمك دندانپزشكان، پاسخ داده مي‌شود. اگر جزء افرادي هستيد كه به مصرف يكي از انواع دهانشويه‌هاي خوشبو كننده عادت كرده‌ايد، نوع و مواد تشكيل دهنده آن‌را با دندانپزشك خود مطرح كنيد تا مطمئن شويد استفاده مرتب از آن، آثار سوئي بر ‌جاي نخواهد گذاشت. افرادي با پوسيدگي‌هاي شديد و زياد و يا افرادي كه بيماري‌هاي حاد لثه دارند نيز، با نظر پزشك مي‌توانند از دهانشويه‌هاي درماني براي بهبود بيماري خود استفاده كنند. در مجموع استفاده مرتب از دهانشويه‌هاي ملايم بدون عارضه به بهبود سلامت دهان و حفظ تازگي و رفع بوي بد دهان كمك مي‌كند.
اول مسواك يا دهانشويه؟
از آنجا كه استفاده از دهانشويه‌، قرار نيست جاي مسواك زدن و نخ دندان كشيدن را بگيرد، بايد اين ترتيب براي مراحل بهداشتي دهان و دندان رعايت شود: )1 مسواك زدن )2 استفاده از نخ دندان )3 استفاده از دهانشويه. به اين ترتيب به كمك مسواك و نخ‌دندان، محيط تا حد امكان از خرده‌هاي غذايي و پلاك ميكروبي تميز مي‌شود و سپس دهانشويه‌ اثر ضدباكتري و ساير آثار درماني خود را بر جاي مي‌گذارد. براي استفاده از دهانشويه‌ به اين روش عمل كنيد:
)1 ابتدا، مقدار كافي از دهانشويه كه معمولا به‌صورت پيمانه بردر بطري دهانشويه‌ ذكر مي‌شود (يا توسط دندانپزشك ذكر شده) داخل دهان ببريد.
)2 سپس، در حالي كه لب‌ها به هم چسبيده است و دندان‌ها كمي از هم فاصله دارد، دهانشويه را با فشار به تمام نقاط دهان از جمله لاي دندان‌ها، زبان و گونه‌ها هدايت كنيد.
)3 مطمئن شويد كه دهانشويه‌ به تمام نقاط دهان شما رسيده است. دهانشويه را به زمان لازم (بسته به دستورالعمل روي جعبه يا نظر پزشك) در دهان نگهداريد. معمولا زمان 30 ثانيه مدت مناسبي است.
)4 دهانشويه‌ را از دهان خود خارج كنيد و ترجيحا دهان خود را نشوئيد.

دهانشويه خانگي بسازيم
اگر توانايي مالي خريدن دهانشويه‌هاي كارخانه‌اي را نداريد و يا از آن گروه افرادي هستيد كه محصولات خانگي را بيشتر از كارخانه‌اي‌ها مي‌پسنديد، چند جور دهانشويه خانگي را به شما پيشنهاد مي‌كنيم:
)1 دهانشويه آب نمك: مخلوط يك قاشق چايخوري نمك در يك ليوان آب ولرم، يكي از ايده‌آل‌ترين دهانشويه‌ها براي ضدعفوني كردن محيط دهان است. البته مراقب باشيد كه اگر فشارخون بالا داريد اين دهانشويه‌ را رقيق‌تر تهيه كنيد يا آن‌را با نوعي ديگر از دهانشويه‌ جايگزين كنيد.
)2 دهانشويه جوش‌شيرين: اين دهان‌شويه كه به خنثي كردن محيط‌ دهان كمك مي‌كند، براي ايجاد حس تازگي و طراوت در دهان و رفع بوي بدن دهان هم بسيار موثر است .براي تهيه اين دهان شويه كافي است يك‌چهارم قاشق چايخوري جوش‌شيرين را در يك ليوان آب حل كرده و چند قطره عصاره نعنا يا مقداري عرق نعنا را به آن اضافه كنيد. عصاره نعنا براي رفع بوي بد دهان و شاداب كردن دهان موثر است.
)3 دهانشويه رزماري و نعنا: براي تهيه اين دهانشويه به موارد زير نياز داريد: 2/5 ليوان آب ، 1 قاشق چايخوري برگ نعناي خرد شده، 1 قاشق چايخوري برگ رزماري خرد شده ، 1 قاشق چايخوري رازيانه.
روش تهيه اين دهانشويه به اين ترتيب است كه بايد تمام مواد را پس از آنكه آب به جوش آمد، به مدت 20 دقيقه با شعله كم حرارت دهيد. سپس مايع باقي مانده را صاف كنيد و از آن به عنوان يك دهانشويه عالي استفاده كنيد.

مراقب باشيد
دهان‌شويه‌ها براي استفاده خارجي هستند و بلعيدن آنها براي بدن مضر است. دهان‌شويه‌ها را از دسترس اطفال زير 6 سال دور نگه داريد و به كودكان بالاي 6 سال هم استفاده صحيح از آن را آموزش دهيد و مطمئن شويد كه آن را نمي‌بلعند. مصرف دهانشويه براي كودكان زير 6 سال ممنوع است.
فلورايد به صورت موضعي جذب دندان‌ها مي‌شود و تماس طولاني‌تر فلورايد با دندان به جذب بيشتر آن كمك مي‌كند. بنابراين دهان‌شويه فلورايد را لااقل يك دقيقه در دهان نگه داريد و بعد از استفاده از آن دست كم به مدت يك ساعت دهان خود را نشوييد و چيزي نخوريد.چند سالي است كه عمل فلورايد‌تراپي به صورت گروهي و در مدارس انجام مي‌شود، اما اگر در تعطيلات، دهانشويه‌ها براي ادامه انجام طرح به خانه‌ها فرستاده شد، بايد سعي كنيم كه طبق برنامه‌اي كه از سوي مدرسه براي استفاده از اين دهانشويه طراحي شده است، كودكانمان را به استفاده صحيح از آن راهنمايي كنيم و در حفظ سلامت خانواده خود گام بلندي برداريم.
گروهي از دهان‌شويه‌ها در استفاده طولاني‌مدت ممكن است اثرات جانبي مثل تغيير رنگ دندان‌ها و زبان و تغيير حس چشايي را ايجاد كنند، بنابراين دهانشويه‌ها را بدون تاييد پزشك، طولاني‌مدت مصرف نكنيد.
اگر بعد از مصرف نوع خاصي از دهانشويه، حالت‌هايي مثل جوش‌هاي كوچك، كهير و خارش و قرمزي در دهان و لب‌هاي شما به وجود آمد، استفاده از دهانشويه را قطع كرده و با پزشكتان مشورت كنيد زيرا ممكن است به اين نوع از دهانشويه‌ آلرژي داشته باشيد
يکشنبه 14/5/1386 - 14:49
بیماری ها

تحقيقات انجام شده در زمينه دندان‌هاي عقل نشان مي‌دهد كه اين دندان‌ها در بسياري موارد مشكل‌ساز بوده و به جراحي ختم شده‌اند دكتر رييسيان با بيان اين مطلب گفت: دندان‌هاي عقل بعد از پوسيدگي موجب پوسيدگي دندان‌هاي مجاور و عفونت در اطراف مي‌شود و گاهي نيز با بستري ‌شدن در بيمارستان و جراحي همراه است

وي توضيح داد:از طرفي دندان عقل با توجه به اين كه در آخرين رديف دندان‌ها رشد مي‌كند و مكان براي رشد آن خيلي كم است، به دندان‌هاي مجاور فشار آورده و سبب كج قرار گرفتن دندان‌هاي ديگر مي‌شود.
رييسيان دليل بعضي سردردها را در افراد ناشي از دندان‌هاي عقل عنوان و اظهار كرد: همچنين اين دندان‌ها باعث بروز دردهايي در ناحيه مفصل فك، گوش، چشم و سر مي‌شود و براي مقابله با پيدايش چنين دردهايي بهتر است كه دندان‌هاي عقل توسط پزشك متخصص كشيده شوند.
وي افزود: با رشد انسان و كوچك شدن فك، فضا براي رشد دندان عقل محدود شده و در نتيجه دندان عقل خود را به شكل نهفته و نيمه‌نهفته نشان مي‌دهند.

يکشنبه 14/5/1386 - 14:48
بیماری ها

روش درست استفاده از نخ دندان
اما واقعيت چه چيز ديگري است. نخ دندان، وسيله‌اي ساده و ارزان قيمت،‌ جزء جدا نشدني بهداشت دهان و دندان است و استفاده از آن اهميتي كاملا مشابه با استفاده از مسواك دارد. به عبارتي، نخ دندان مسواكي است كه براي قسمت‌هاي بين دنداني(نواحي كه مسواك به آن نمي‌رسد) بايد از آن استفاده شود. بسياري از افراد از نخ دندان تنها در هنگام ضرورت يعني وقتي خرده‌هاي غذايي در بين دندان‌هايشان گير كرده، استفاده مي‌كنند. غافل از آنكه عدم استفاده مرتب از نخ دندان باعث مي‌شود ناحيه بين دندان‌ها پوسيده شود و اين پوسيدگي‌ها از آنجا كه از بين دندان‌ها آغاز مي‌شود تا مدت‌هاي طولاني برروي دندان‌ها ديده نمي‌شود و هنگامي حفره پوسيدگي بين دنداني در دندان‌ها ديده مي‌شود كه پوسيدگي پيشرفت زيادي كرده است. از طرفي عدم استفاده از نخ دندان باعث ايجاد التهاب‌هاي شديد و بيماري‌ حاد لثه و همينطور بوي بد دهان خواهد شد.

از چه نوع نخ دنداني استفاده كنيم؟
انواع گوناگوني از نخ دندان وجود دارد. نكته مهم آن است كه براي تميز كردن ناحيه بين دندان‌ها بايد از نخ‌هاي مخصوص كه براي اين كار طراحي شده‌اند، استفاده كنيم. استفاده از نخ‌هاي متفرقه مثل نخ‌هاي قرقره يا نخ هاي پلاستكي و ... براي سلامت لثه بسيار خطرناك‌اند. از بين نخ‌هاي گوناگون دندان مي‌توان علاوه بر نخ‌هاي معمولي به نخ‌هاي موم دار،‌ نخ‌هاي طعم دار، نخ‌هاي فلورايد‌دار،‌ سوپرفلاس‌ها،‌ نوارهاي دنداني و نخ دندان‌هاي دستهدار اشاره كرد. نخ‌هاي مومدار براي افرادي كه دندان‌هاي بسيار فشرده دارند و نخ‌هاي معمولي به سختي به ناحيه بين دنداني‌شان وارد مي‌شود، كاربرد دارد.
نخ‌هاي طعم‌دار به دهان احساس تازگي مي‌بخشند و نخ‌هاي فلورايد‌دار براي پيشگيري از پوسيدگي‌هاي بين دنداني موثرند. سوپرفلاس‌ها نخ دندان‌هايي هستند كه براي تميز كردن زير‌بريج‌هاي دنداني و يا نواحي بين دنداني در دندان‌هايي كه ارتودنسي ثابت مي‌شوند،‌ استفاده مي‌شود. اين نخ‌ها داراي يك سر سفت است كه مي‌توان آن را به ناحيه زير بريج و روكش يا براكت‌هاي ارتودنسي وارد كرد و با قسمت اسفنجي وسط نخ،‌ ناحيه مورد نظر را تميز كرد. نوارهاي دنداني نيز براي كساني پيشنهاد مي‌شود كه فاصله‌هاي بين دنداني بزرگتر از معمول دارند. اين نوع نوارها ضخيم‌تر از نخ‌هاي معمولي هستند.
نوعي از مسواك‌هاي كوچك به‌نام مسواك‌هاي بين دنداني نيز وجود دارد كه براي تميز كردن فواصل بزرگ بين دندان‌ها از آن استفاده مي‌شود. گونه‌اي از نخ‌ دندان‌ها نيز وجود دارند كه به كمك دسته‌اي نگهداشته مي‌شوند. اين نخ دندان‌ها براي كساني كه قادر نيستند به خوبي از نخ دندان‌هاي معمول استفاده كنند (مثل كودكان و يا افرادي كه بيماري‌هاي مفصلي و ناتواني‌هاي جسمي دارند) پيشنهاد مي‌شود. در بين اين مجموعه متنوع از نخ‌هاي دنداني، اين شما هستيد كه با توجه به شرايط شخصي‌تان، يكي از آنها را انتخاب خواهيد كرد. شايد لازم باشد كه از دندانپزشك يا بهداشتكارتان نيز در اين مورد كمك بگيريد.

چگونه از نخ دندان استفاده كنيم؟
پس از آنكه نخ دندان مناسب خود را انتخاب كرديد بايد نحوه استفاده از آن را ياد بگيريد. به ياد داشته باشيد، استفاده از نخ دندان چند روز اول ممكن است مشكل به نظر بيايد اما پس از يك دوره كوتاه،‌ آن‌را به خوبي فرا خواهيد گرفت و به آن عادت مي‌كنيد. نخ دندان كشيدن يك عادت بهداشتي ضروري است و مسواك زدن بدون استفاده از نخ دندان مثل آن است كه حمام برويد و يك سوم بدن خود را نشوئيد. اگر تا كنون نخ دندان نمي‌كشيده‌ايد و قرار است به تازگي آن را آغاز كنيد ممكن است چند روز اول از لثه‌تان هنگام نخ كشيدن خونريزي داشته باشيد. اگر روش نخ كشيدنتان صحيح باشد، اين امر كاملا طبيعي است و به زودي لثه‌هاي شما ديگر خونريزي نخواهد داشت. پس استفاده از نخ را قطع نكنيد. براي كودكان تا زماني كه دندان‌هاي شيري دارند (اگر اين دندان‌ها از هم فاصله دارند) لازم نيست نخ دندان كشيده شود اما براي نظافت دندان‌هاي شيري بهم چسبيده و نيز دندان‌هاي دائمي آنها حتما استفاده از نخ دندان در كنار مسواك لازم است.

استفاده از نخ دندان
)1 حدود 30 تا 50 سانتي‌متر از نخ را جدا كرده، دو سر آن‌را برروي انگشت‌هاي وسطي دو دست خود بپيچيد. تا نخ كاملا بر روي اين انگشتان محكم شوند.
)2 به كمك انگشت‌هاي شست و سبابه خود نخ دندان را با كنترل،‌ بين دندان‌هاي خود بلغزانيد. نخ بايد به كمك يك حركت اره‌اي و به آرامي وارد ناحيه بين دنداني شود تا لثه اين ناحيه را آزرده نكند.
)3 نخ وارد شده به ناحيه بين دنداني بايد دو سطح را تميز كند. يكي ديواره جلويي دندان عقبي و ديگري ديواره عقبي دندان جلويي. با نخ وارد شده به سطح بين دنداني دندان را بغل كرده و به كمك حركت‌هاي رفت و بر گشتي >C< شكل اين دو سطح را تميز كنيد. نخ بايد آنقدر به دندان‌ها كشيده شود تا شما از برخورد نخ و دندان صداي تماس دو سطح صيقلي و تميز را بشنويد. براي‌كشيدن نخ از نظم خاصي پيروي كنيد يعني از يك سمت دهان شروع كرده و تمام دندان‌ها را به ترتيب تميز كنيد تا دنداني فراموش نشود. اگر نخ دندان صحيح به كار رود استفاده روزي يك بار از نخ دندان كاملا كافي خواهد بود.

يکشنبه 14/5/1386 - 14:46
بیماری ها
سراسري دندانپزشكان عمومي ايران با هشدار نسبت به تهيه مواد سفيد كننده دندان ها از مراكز غيرتخصصي، به ويژه فروشگاه هاي محصولات آرايشي گفت: «سفيد كردن دندان ها از جمله مسايل مرتبط با دندانپزشكي زيبايي تلقي شده و تهيه مواد سفيد كننده دندان ها از مراكز غيرمجاز و نداشتن آگاهي از طرز استفاده صحيح اين مواد سلامت افراد را به مخاطره انداخته است.»
به نوشته همشرى دكتر بيتا كريمي كه به مناسب برپايي «دومين همايش علمي- سراسري دندانپزشكان عمومي ايران» كه ?? تا ?? بهمن ماه در تهران برگزار مي شود سخن مي گفت، با اعلام اين مطلب افزود: «امروزه دندانپزشكي زيبايي تحولي بسيار بزرگ در عرصه رشته دندانپزشكي ايجاد كرده است و بايستي به اين رشته نيز همانند ساير رشته هاي دندانپزشكي با ديد علمي- و نه ديد صرفاً زيبايي- نگريست.» وي با اشاره به اين كه تا چند سال قبل افراد تنها به هنگام دندان درد به دندانپزشكان مراجعه مي كردند و فعاليت رشته دندانپزشكي را تنها محدود به كشيدن و ترميم دندان مي دانستند، تصريح كرد: «در حال حاضر با افزايش آگاهي، افراد نه تنها به دنبال درمان هاي دندانپزشكي هستند، بلكه از آن فراتر رفته و به جنبه هاي زيبايي دندان نيز توجه دارند. هرچند روش هايي از قبيل سفيد كردن دندان جزو رشته زيبايي تلقي مي شود، اما مي بايست انجام آن صرفاً توسط دندانپزشكان و به روش كاملاً علمي صورت پذيرد. دندانپزشك در ابتدا علت تغيير رنگ دندان هاي فرد داوطلب سفيدكردن دندان را بررسي كرده و سپس با توجه به تشخيص خود، براي وي ماده سفيد كننده خاصي را تجويز مي كند. از طرف ديگر، غلظت ماده سفيد كننده در مدت زمان استفاده از اين ماده از جمله مواردي است كه توسط دندانپزشك تعيين مي شود.»
وي با اشاره به اين كه اخيراً برخي افراد سودجو نسبت به عرضه مواد سفيد كننده دندان از طرق مختلف به تبليغات فراوان روي آورده اند، اضافه كرد: «ايجاد حساسيت در دندان ها، تحليل خارجي دندان ها، ايجاد مسموميت، آسيب ديدن لثه و... از عوامل شايع مصرف مواد سفيد كننده هايي است كه افراد به طور خودسرانه و بدون نظر دندانپزشك استفاده كرده اند.»
برپايي دومين نمايشگاه مواد، تجهيزات و كالاهاي مصرفي دندانپزشكي كه همزمان با برپايي دومين همايش انجمن دندانپزشكان عمومي ايران برگزار مي شود، فرصت مناسبي براي عرضه محصولات استاندارد از يك سو و از سوي ديگر اطلاع رساني به عموم مردم در اين زمينه است. دومين كنگره علمي- سراسري انجمن دندانپزشكان عمومي ايران بهمن ماه امسال در سالن مبناي محل دايمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برپا مي شود
يکشنبه 14/5/1386 - 14:45
بیماری ها

عضو كميته علمي دومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي (كاشت دندان) گفت: با رعايت اصول علمي و درمان پوكي استخوان، عمر ايمپلنت‌هاي دنداني كاشته شده افزايش مي‌يابد.
دكتر ''غلامرضا غزنوي'' در آستانه برپايي دومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي (كاشت دندان) افزود: استئوپروز (پوكي استخوان) عمر ايمپلنت‌هاي دنداني را كاهش مي‌دهد و تاخير در درمان اين بيماري شانس موفقيت كاشت دندان را كم مي‌كند.
وي گفت: افراد سيگاري، بيماران مبتلا به ديابت و افرادي كه دندان قروچه دارند گزينه‌هاي مناسبي براي ايمپلنت به شمار نمي‌روند.
متخصص پروتزهاي دنداني افزود: با تشخيص صحيح، طرح درمان مناسب و انتخاب بيمار، ايمپلنت‌ها مي‌توانند موثرترين درمان شناخته شده براي افرادي باشند كه بر اثر سانحه، تصادفات يا كهولت سن دندان‌هاي خود را از دست داده‌اند.
دكتر غزنوي افزايش كيفيت زندگي بيماران را از ديگز مزيت‌هاي ايمپلنت دنداني برشمرد و گسترش استفاده از اين شيوه را منوط به اطلاع رساني صحيح علمي و انتقال دانش اين كار به دندانپزشكان در قالب سمينارهاي علمي ذكر كرد.
وي گفت: با توجه به تحولاتي كه در جايگزيني دندان‌هاي از دست رفته با ايمپلنت‌ها طي ‪ ۴۰‬سال اخير ايجاد شده است مراكز پژوهشي، دانشگاه‌هاي معتبر و شركت‌هاي بزرگ سازنده ايمپلنت در صدد ارايه آخرين تكنولوژي در ساخت، توليد و عرضه ايمپلنت‌ها هستند.
متخصص پروتزهاي دنداني تصريح كرد: صرف نظر از شكل، نوع و جنس ايمپلنت ها، تكنيك‌هاي نويني در ساخت آنها به منظور سهولت استفاده كنندگان، كاهش زمان درمان و افزايش رضايت بيماران به كار مي‌رود.
وي گفت دومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي (كاشت دندان) گام موثري در راه شناخت نسل جديد ايمپلنت‌هاي دنداني و آشنايي دندانپزشكان با مزيت آنها است.
دومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي (كاشت دندان) با حضور بيش از هزار دندانپزشك يازدهم و دوازدهم آبان ماه امسال در سالن همايش‌هاي بين‌المللي صدا و سيما برگزار مي‌شود

يکشنبه 14/5/1386 - 14:43
بیماری ها

سلامت:ياشار تقي‌زاده
تحقيقات دانشمندان كالج كينگ لندن نشان مي‌دهد، مردم در دنياي امروز،‌لبخندهاي داراي دندان‌هاي سالم و سفيد را ترجيح مي‌دهند. اين دانشمندان با نشان دادن عكس لبخندهاي افراد مختلف به حدود 001 نفر داوطلب دريافتند،‌مردم فكر مي‌كنند،‌افراد داراي دندان‌هاي فاسد و نامرتب كه حين لبخند زدن مشخص مي‌شود،‌چندان باهوش و اجتماعي نيستند و نمي‌توانند به خوبي با شرايط تطابق پيدا كنند. اين در حالي است كه بر اساس نتايج اين تحقيق، افراد داراي دندان‌هاي سفيد و مرتب، توسط سايرين موفق و زيبا تلقي مي‌شوند. اين دانشمندان معتقدند، اثر دندان‌هاي افراد بر تصور سايرين از قابليت‌ها و موفقيت‌هاي آنها در زن‌ها بيشتر از مردهاست. بر اساس همين طرز فكر و براي زيباتر و موفق‌تر جلوه كردن در ذهن مردم،‌بسياري از افراد مشهور و خصوصا بازيگران سينما به زيبايي دندا‌ن‌هايشان،‌خيلي اهميت مي‌دهند. با وجود طرز فكر ظاهر بين اغلب مردم در دنياي امروز، هنوز هم بسياري از افراد موفق‌ و مشهور لبخندهاي چندان زيبايي ندارند و با وجود خرابي دندان‌ها و يا نامرتب بودن آنها ترجيح مي‌دهند، دندان‌هايشان را دست نزنند و بيشتر به جلوه دادن ساير ويژگي‌هاي زيبايشان بپردازند. دكتر نيوتون استاد كالج كينگ لندن و سرپرست اين تحقيق، مي‌گويد: <امروزه،مردم سفيدي و مرتب بودن دندان‌ها را به زيبايي و موفقيت ربط مي‌دهند چون تصاوير هنرپيشه‌هاي هاليوودي در تلويزيون و مجلات به آنها اين را القا مي‌كند.>

ارتباط دندان زيبا و موفقيت در زندگي
در حالي كه به عقيده دانشمندان انگليسي زيبايي و سفيدي دندان‌هاي افراد به طور كاذب روي موفقيت آنها تاثير مي‌گذارد، دانشمندان دانشگاه كاليفرنيا معتقدند كه كليد اصلي و واقعي موفقيت انسان‌ها، شادي است. دانشمندان كاليفرنيايي با بررسي ارتباط شخصيت مطلوب،‌زندگي موفق و خوب بودن بيش از 572 هزار نفر، دريافتند، افرادي كه شادند،‌موفق‌تر از سايرين هستند. اين دانشمندان همچنين دريافتند،‌ شادابي و خوشحالي در طول زندگي رفتارهايي را القا مي‌كند كه باعث موفقيت كاري بيشتر، روابط اجتماعي قوي‌تر و سلامت و تندرستي بيشتر مي‌شود. همچنين همين موفقيت بيشتر باعث شادي بيشتر و احساسات مثبت بيشتر مي‌شود. بر اساس نتايج تحقيقات اين دانشمندان،‌افراد شاد بيشتر راغبند تا اهداف جديدتري در زندگي‌شان ايجاد كرده و آنها را دنبال كنند و همين باعث تقويت احساسات مثبت آنها مي‌شود و امكان موفقيت بيشترشان را فراهم مي‌كند. نتايج مطالعات محققان آمريكايي همچنين نشان مي‌دهد. احساس خوب بودن و خوشحالي باعث تصور خوب و مثبت از خود و ديگران، اجتماعي شدن، خلاقيت، يك سيستم ايمني قوي و مهارت‌هاي تطابق با شرايط بد، مي‌شود. اين محققان معتقدند كه افراد شاد در مواجهه با شرايط بد و اتفاقات ناگوار دچار احساسات منفي شده و ناراحت مي‌شوند و اين يك واكنش طبيعي انسان است. تحقيقات قبلي نشان داده بودند كه موفقيت و پيروزي باعث شادي مي‌شوند ولي بر اساس نتايج تحقيق دانشمندان دانشگاه كاليفرنيا، اين موضوع هميشه صحت ندارد. همچنين احساسات و افكار مثبت يكي از اجزاء لازم براي موفقيت است و ساير اجزاء‌ آن از قبيل هوش، خانواده و تناسب اندام نيز نقش مهمي در موفقيت افراد دارد. دكتر ليوبوميرسكي، استاد دانشگاه كاليفرنيا و سرپرست اين تحقيق درباره نتايج پژوهش خود مي‌گويد: <مطالعه ما از اين نظريه كه موفقيت بيشتر محصول شادي است تا عامل آن، قويا حمايت مي‌كند.بنابراين افراد شاد بيشتر شانس اين را دارند كه روابط اجتماعي بهتر، ازدواج موفق‌تر و كارايي شغلي بيشتري داشته باشند. همچنين افراد شاد، سالم‌تر از بقيه‌اند و طول عمر بيشتري دارند

يکشنبه 14/5/1386 - 14:42
بیماری ها

سلامت:جوان‌ها فكر مي‌كنند بيمار‌ي‌ها و عفونت‌هاي لثه، دهان‌هاي بدبو و دندان‌هاي لق شده در اثر بيماري‌هاي لثه، بيماري بزرگ‌ترهاست و جوان‌ها، مانند بادمجان‌هاي بم، از گزند بيماري‌هاي لثه در امانند اما واقعيت چيز ديگري است. در پژوهشي كه اخيرا در دانشگاه كنتاكي انجام شده است، به افزايش روزافزون بيماري‌هاي لثه در بين جوانان 02 تا03ساله اشاره شده است . بيماري لثه به التهاب بافت نرم و استخوان‌هاي اطراف دندان اطلاق مي‌شود و پلاك دنداني(لايه چسبنده باكتريايي) عامل مهمي در ايجاد بيماري‌هاي لثه است. با پيشرفت التهاب‌هاي لثه‌اي، بين لثه و دندان شكافي به‌نام <پاكت لثه‌اي> ايجاد مي‌شود كه چسبندگي دندان و لثه را كم مي‌كند. با افزايش عمق پاكت‌ها و كاهش چسبندگي لثه و تحليل استخوان اطراف دندان،به تدريج دندان لق شده و مي‌افتد. در بين جوانان،‌عواملي مثل سيگار، عدم رعايت بهداشت و دندان‌هاي عقل عوامل مهمي در ايجاد بيماري‌هاي لثه‌اند. بيماري‌هاي لثه در بين خانم‌هاي حامله مي‌تواند خطر زايمان زودرس را به شدت افزايش دهد. اين خطر در مورد مادران بارداري كه سيگار مي‌كشند شديدتر است.

عوامل خطرساز براي لثه‌هاي جوانان
گوشواره‌هاي لب و زبان: سوراخ كردن لب و زبان و آويختن گوش واره به اين نواحي بسيار خطرناك است و مي‌تواند موجب عفونت‌هاي شديد ناحيه‌ دهان و لثه‌ها و نيز خونريزي‌هاي شديد شود.
عدم استفاده از نخ دندان: استفاده نكردن از نخ دندان، يكي از مهم‌ترين عوامل ايجاد بيماري‌هاي لثه است. مسواك زدن روشي لازم اما ناكافي براي بهداشت دهان و دندان است، زيرا فضاهاي بين دنداني را تميز نمي‌كند و باكتري‌هاي اين ناحيه عامل مهمي در ايجاد بيماري‌هاي لثه خواهد بود. لااقل روزي يك بار نخ دندان بكشيد.
عدم مراجعه مرتب به دندانپزشك: بسياري از بيماري‌هاي لثه در مراحل اول بدون علامت‌اند اما توسط دندانپزشك تشخيص داده مي‌شوند. با مراجعه زود هنگام به دندانپزشك، از حاد شدن بيماري‌هاي لثه‌تان جلوگيري كنيد.
سيگار كشيدن: شما با سيگار كشيدن، اكسيژن را كه عامل اصلي سلامت بافت‌هاست، از لثه‌هاي خود دور مي‌كنيد. لثه‌هاي سيگاري‌ها، تمايل كمي به خونريزي دارد بنابراين آنها يكي از علائم اصلي بيماري‌هاي لثه يعني خونريزي را نخواهند ديد و از بيماري خود ناآگاه مي‌مانند. قليان و تنباكوي جويدني نيز براي لثه‌ها بسيار خطرناك‌اند.
دندان‌هاي عقل: اگر دندان‌هاي عقل نيمه نهفته داريد كه اطراف آن پاكت‌هاي عميق لثه‌اي ايجاد شده است و بافت اطراف آن ملتهب است، حتما تا 52 سالگي تكليف آن‌را مشخص كنيد و در صورت تشخيص دندانپزشك براي كشيدن آن اقدام كنيد. اگر دندان عقلتان نيازي به كشيدن ندارد، آن‌را با مسواك تميز كنيد تا لثه اطراف آن دچار التهاب نشود.

يکشنبه 14/5/1386 - 14:41
بیماری ها

به گفته داندانپزشكان، يكي از عوامل مهم ايجادكننده پوسيدگي، گذاشتن قند در دهان است.

دكتر''ناصر پور ابراهيم''رئيس انجمن دندانپزشكان سازمان نظام پزشكي استان اصفهان گفت:به توصيه بهداشت جهاني به دليل تاثير مخرب قند بر روي دندانها ، هيچگاه نبايد قند را در دهان گذاشت.

وي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود : در ميان ايرانيان عادت شده كه اول قند را در دهان مي‌گذارند بعد چاي را مي‌نوشند كه اين عادت نادرست موجب فرسودگي دندانها مي‌شود.

وي بااشاره به اينكه براي كاهش ميزان تخريب شيريني قند بهتر است قند در چاي حل شود، گفت:حتي بهتر است به جاي قند از خرما كه كلوكز طبيعي و تنظيم شده دارد و باعث بيماري ديابت نمي‌شود، استفاده كرد و به جاي شكر،عسل مورد استفاده قرار بگيرد.

وي تاكيد كرد: بايد بعد از خوردن هر نوع مواد غذايي شيرين ، دندانها با مسواك و حداقل آب ساده شسته شود.

وي اضافه كرد: كودكان به تناول مواد شيرين مانند شكلات و جويدن قند علاقه نشان مي‌دهند در حالي كه مصرف بي‌رويه اين مواد موجب پوسيدگي دندانهاي شيري و ايجاد فاصله بين آنها مي‌شود.

''دكتر نسرين شاه‌نظري'' دندانپزشك نيز گفت : بزرگسالان بايد از خوردن پشت سرهم غذاي گرم و سرد، ترش و شيرين و تند به كودكان خود اجتناب كنند.

وي افرود: اين عمل باعث ترك خوردن،خرد شدن و از بين رفتن ميناي دندانها مي‌شود.

وي با اشاره به رواج الگوهاي غذايي نادرست مانند مصرف غذاهاي فانتزي در خانواده‌ها گفت: خوردن پيتزا ، اسنك ، همبرگر داغ و برخي از غذاهاي خانه همراه با نوشابه، آب و سالاد سرد باعث آسيب دندانهاي شيري و دائمي افراد بخصوص كودكان مي‌شود.

وي اضافه كرد:خانواده‌ها بايد خود و كودكان را ملزم كنند كه‌بعد از خوردن هر نوع خوراكي، دندان و دهان خود را با آب ساده بشويند

يکشنبه 14/5/1386 - 14:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته