• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3270روز قبل
ایرانگردی
شهرستان دورود

 

 


این روزها وقت خوبی برای سفر به لرستان و گشت و گذار در طبیعت سبز و خنک این استان است. سفر به جایی که بهشت آبشارهای ایران لقب گرفته است.


 

 

اگر گذارتان به لرستان افتاد، این بار سری هم به درود بزنید. دورود كه در گذشته بین النهرین و بحرین نامیده می شد، در محل تلاقی دو رودخانه تیره و  ماربره كه به ترتیب از كوه های گرو (گری) بروجرد و اشترانكوه الیگودرز سرچشمه می گیرند، واقع شده است. هسته اولیه شهر در حقیقت چند روستا با فعالیت كشاورزی بود كه به سرعت چهره روستایی خود را از دست داده و به یك شهر صنعتی تبدیل شدند.

شهرستان دورود از شمال به سربند (استان مركزی) از شرق به شهرستان ازنا، از جنوب به الیگودرز، از غرب به خرم آباد و از شمال غربی به بروجرد محدود است. دورود در مسیر راه‌های اصلی بروجرد ـ الیگودرز و خرم آباد ـ الیگودرز قرار دارد. فاصله آن از خرم آباد 77 كیلومتر، از بروجرد 61 كیلومتر و از الیگودرز 60 كیلومتر است.

شهرستان دورود

 

دام‌داری از مشاغل اصلی مردم این شهرستان است و محصولات و فرآورده های دامی از عمده صادرات این ناحیه به شمار می آید. یکی از کارخانه‌های مهم دورود، كارخانه سیمان است كه تولیدات آن به سایر شهرستان ها صادر می شود. سیمان، فرآورده های دامی و انواع میوه از جمله صادرات دورود به شمار می‌آیند.

دورود محصولات کشاورزی متعددی دارد، از جمله گندم، جو، تره بار، بنشن، گیاهان علوفه ای، سیب، انار، انگور، گلابی، زردآلو، آلبالو و گیلاس. آب مورد نیاز برای کشت این گیاهان‌از رودخانه های اطراف تامین می‌شوند. اقتصاد دورود بر پایه دام‌داری، كشاورزی و صنایع است و صادرات آن شامل هر سه گروه فوق است.

 

دورود از نظر جاذبه‌های طبیعی و گردشگری دارای مراکز فراوانی می‌باشد که از جمله آن دریاچه‌های گهر بزرگ و گهر کوچک در اشترانکوه، دره نگار، چشمه اسرار آمیز وقت ساعت، منطقه رنگیه، غار مرده‌ها و بسیاری از مناطق مختلف را می‌توان نام برد

طبیعت درود

طبیعت این شهرستان زیباست و به همین دلیل عنوان آن را پایتخت طبیعت ایران می‌دانند، دورود از نظر جاذبه‌های طبیعی و گردشگری دارای مراکز فراوانی می‌باشد که از جمله آن دریاچه‌های گهر بزرگ و گهر کوچک در اشترانکوه، دره نگار، چشمه اسرار آمیز وقت ساعت، منطقه رنگیه، غار مرده‌ها و بسیاری از مناطق مختلف را می‌توان نام برد.

در سفر به درود از دریاچه گهر، آبشار بیشه پوران، آبشار بیشه تیری، آبشار دوش خرسان، آبشارهای اشترانکوه، آبشاردره اسپر، آبشار وقت و ساعت، آبشار سفیدآب، دره نی گاه(نگار)، چشمه ساعت، بیشه پیرتو، بیشه آبگرم، سراب و چشمه راکن باید دیدن کنید.

 

اشترانکوه

اشترانکوه که به آلپ ایران نیز معروف است. این رشته کوه بلندترن رشته کوه در منطقه می‌باشد. البته این نام گذاری تنها به دلیل بلند بودن آن نیست بلکه به دلیل شیب تند کوه‌ها و دره‌های جوان و v شکل و یخچال‌های طبیعی و دائمی آن است. بلندای بلندترین قله آن که سنبران است 4150 متر و قله گل گل 4050 متر است.

شهرستان دورود

پریز کوه

کوه پرز از کوه‌های اطراف دورود می‌‎باشد که قله این کوه به ارتفاع 3070 متر است.[نیازمند منبع] در راه صعود به این قله چشمه راکن قرار گرفته است. در مسیرصعود به این قله، غاری به اسم غار پریز نیز وجود دارد که محلی برای استراحت کوهنوردان می‌باشد.

 

دریاچه گهر

دریاچه گهر در میان رشته‌کوه اشترانکوه در استان لرستان واقع است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه بین بخش مرکزی شهرستان ازنا بین بخش زز و ماهرو الیگودرز و بخش مرکزی دورود قرار دارد. این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است یکی از زیباترین دریاچه‌های طبیعی ایران به شمار می‌رود و با ارتفاع 2360 متر از سطح دریا در میان منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شده‌است. این دریاچه به سبب نداشتن راه ماشین‌رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده‌است.

شهرستان دورود

آبشارها

آبشار ازنادر یا دره اسپر آبشاری فصلی است که در 7 کیلومتری جنوب خاوری دورود در دره اسپر قرار دارد.

آبشار آبگرم در فاصله 23 کیلومتری جنوب شهرستان دورود به طرف بیشه پوران در امتداد جاده راه آهن قرار دارد.

آبشار پوران در جنوب شهرستان دورود در فاصله 35 کیلومتری قرار دارد. این آبشار یکی از جاذبه‌های استان لرستان است.

 

جمعه 21/4/1392 - 12:1
ایرانگردی
گُنبکی ریگان یکی از بخش‌های سرسبز کرمان است که از آن با عنوان بهشت کویر ایران یاد می‌کنند.

 

به گزارش فارس از ریگان، گُنبکی ریگان یکی از بخش‌های سرسبز کرمان است که با خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی اکنون به بهشت شرق این استان تبدیل شده است.

گنبکی در گذشته به دلیل قرار گرفتن در حاشیه دشت گنبکی مورد هجوم شن‌های روان قرار می‌گرفته و اهالی این بخش در حال ترک کردن خانه و کاشانه خود بودند، اما با اقدامات نظام مقدس جمهوری اسلامی این بخش اکنون به قطب مهم تولید مرکبات و نخیلات در استان کرمان و کشور تبدیل شده است.

تولید مرکبات منحصر‌به‌فرد بخش گنبکی نمونه‌ای از تلاش‌ها در این بخش است، مرغوبیت و منحصر به فرد بودن مرکبات گنبکی سبب رونق اقتصادی اهالی این منطقه شده است.

جنگل‌های دست‌کاشت از روستاها حفاظت می‌کنند

بخشدار گنبکی ریگان به خبرنگار فارس گفت: گنبکی با 22 هزار نفر جمعیت یکی از بخش‌های شهرستان ریگان است که به دلیل آب و هوای مساعد به عنوان بهشت شرق استان کرمان نامگذاری شده است.

مصطفی زینت‌بخش افزود: این بخش دارای 98 آبادی است که بیش از 20 آبادی آن در مناطق کوهستانی و عشایری قرار دارد و شغل بیشتر مردم این بخش کشاورزی و دامپروری است که به دلیل آب و هوای مساعد این بخش مرکبات و نخیلات منحصر‌به‌فردی دارد.

وی ابراز داشت: بیش از 4 هزار و 800 هکتار جنگل در اطراف بخش گنبکی وجود دارد که بیش از یک هزار هکتار آن جنگل دست‌کاشت است و بیش از 20 روستا را از هجوم شن‌های روان در امان نگه می‌دارد.

بخشدار گنبکی ریگان افزود: یکی از دلایل کیفیت محصولات گنبکی وجود قنات‌های پرآب در این بخش است و گنبکی با دارا بودن بیش از 30 رشته قنات یکی از بخش‌های دارای قنات است.

زینت‌بخش ابراز داشت: طی سال‌های گذشته بیش از 3 میلیارد تومان برای احیا، مرمت، کانال‌کشی و لایه‌روبی این قنوات هزینه شده است که بیش از 7 هزار هکتار از اراضی توسط این قنات‌ها آبیاری می‌شوند.

گُنبکی نخستین دور شورای شهر را تجربه می‌کند

وی از برگزاری نخستین انتخابات شورای شهر در گنبکی در 24 خرداد ماه جاری خبر داد و افزود: مردم همیشه در صحنه بخش گنبکی سال جاری با حضور باشکوه خود در انتخابات دشمنان را ناامید می‌کنند.

این مسئول افزود: در این بخش بیش از 33 صندوق و بیش از 231 عوامل اجرایی کار انتخابات در بخش گنبکی را انجام می‌دهند.

جمعه 21/4/1392 - 11:54
ایرانگردی


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گندم بریان تپه ای به مساحت ۴۸۰ كیلومتر مربع است كه از گدازه های سیاهرنگ آتشفشانی پوشیده شده است. این تپه به عنوان گرمترین نقطه كره زمین از سوی پروفسور پرویز كردوانی معرفی شده است كه دمای آن در سایه در تابستان به ۶۷ درجه سلیسوس می رسد و در حقیقت قطب گرمایی كره زمین بشمار می رود. گرم‌ترین نقطه موجود در كره ‌زمین با دمای نزدیك به 70 درجه در سایه که در دشت لوت ایران واقع شده است.

دیدن این ایمیل برای همه دوستداران ایران و طبیعت گردی جالب خواهد بود. قبلا" کلیاتی راجع به گرمترین نقطه موجود در کره زمین که در ایران واقع شده را شنیده بودم ولی چیز بیشتری نمیدانستم، لیکن در این ایمیل اطلاعات بیشتری راجع به این موضوع خواهیم دید و شاید ترغیب شویم که ما هم سری به این نقطه بزنیم. به جایی که در واقع گرم‌ترین نقطه زمین است.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
 

دكتر پرویز كردوانی، بیابان‌شناس معروف ایرانی با اعلام این مطلب گفت: منطقه گندم بریان در دشت لوت كه در 80 كیلومتری شهداد و در شرق رود بیرجند قرار گرفته است، منطقه‌ای با پوشش آتشفشانی است و همین پوشش سیاه آتشفشانی موجب بالا رفتن شدید گرما در این منطقه می‌شود. به گفته وی این منطقه همچنین پست‌ترین منطقه داخلی ایران نیز محسوب می‌شود و این موضوع نیز از دیگر دلایل گرمای شدید آن است.

كردوانی معتقد است كه در گندم بریان، در منطقه‌ای به‌طول 200 كیلومتر و عرض 150 كیلومتر هیچ موجود زنده‌ای زندگی نمی‌كند و شرایط به‌گونه‌‌ای است كه امكان زیست هیچ گیاه یا حیوانی وجود ندارد.
گواه كردوانی بر این موضوع این است كه در تحقیقات خود مشاهد‌ه ‌كرده است كه گاو و گوسفند مرده‌ای كه توسط كامیون‌های عبوری در گندم بریان رها شده بودند تجزیه نشده و نگندیده بودند بلكه فقط در اثر حرارت خورشید خشك شده بودند. به گفته وی این موضوع نشان می‌دهد كه در این منطقه حتی باكتری هم امكان حیات ندارد.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

كردوانی اضافه كرد: در نزدیكی گندم بریان پدیده‌های طبیعی بسیار زیبایی از جمله كلوت‌های بیابان لوت قرار دارد. این كلوت‌ها رشته دالان‌های موازی هستند كه بر اثر باران و باد شدید به مرور زمان ایجاد شده است و ارتفاع دیواره‌های آن‌ها به 200 متر می‌رسد.

دكتر كردوانی گفت: پیش از اعلام میزان گرمای گندم بریان گمان می‌شد صحرای لیبی در شمال صحرای آفریقا با 7/57 درجه سانتی‌گراد حرارت، گرم‌ترین منطقه كره زمین باشد اما امروز مشخص شده است كه گندم بریان در بیابان لوت با دمایی بیش از 67 درجه سانتی‌گراد در سایه، گرم‌ترین نقطه كره خاكی است.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
 

"گندم بریان" یا "ریگ سوخته" در ۸۰ كیلومتری شمال شهر شهداد در كویر لوت واقع است و به دلیل نداشتن جاده و راه مشخص دستیابی به آن به سختی و تنها با همراهی تعداد معدودی كه آشنا به مسیرها هستند امكان پذیر است. این تپه هم از لحاظ زمین شناسی و هم به عنوان یك جاذبه گردشگری نیاز به بازشناسی و معرفی بیشتر دارد و باید زمینه دستیابی آسانتر علاقمندان به آن نیز فراهم شود. دمای هوا از آبان تا فروردین در این نقطه از كره زمین قابل تحمل و طبیعی است و تنها در همین فرصت است كه می توان به سفر به گندم بریان فكر كرد.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
 

كویر شهداد بخشی از كویر لوت به شمار می رود. سرزمینی با پدیده ها و شگفتی های ناشناخته كه می تواند پنجره ای نو به صنعت طبیعت گردی ایران بگشاید. كویر، تنها یك اقلیم و جغرافیا نیست، خوب كه بنگریم تن پوش فرهنگ و تاریخ را هم بر تن لوت و عریانش می بینیم. كویر با آسمان پرستاره، سكوت، شب های آرام، طلوع و غروب های زیبا، ســراب فریبنده، كلوت های افسانه ای شهر مانند كه به قصرهای شكوهمند می مانند در كنار محوطه های باستانی و طعم شیرین پرتقال و رطب های خرمای بزمانی شهداد برای همه افراد با سلایق و ملیت های متفاوت جذاب است. در كنار جاذبه های یاد شده، رود دایمی شور با بــــــلورهای زیبای نمك، تپه گندم بریان، گدار باروت، نمك های تخم مرغی شكل، منطقه بدون حیات و باكتری عمق كویر، بوته های گز(نبكا ) در حاشیه آن، زیبایی كویر را صد چندان كرده اند. جایی كه همچون سیاره های ناشناخته نیاز به كشف و شناسایی بیشتر دارد.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

 

شب كویر هم كه خیال انگیز و توصیف نشدنی است چنـــــانكه در هیچ جای دیگری نمی توان شب های سرمه ای و پرستاره را این چنین تجربه كرد. شــــب كه بر كویر چتر می گسترد می خواهی دستت را به هوای چیدن ستاره ها بالاببری. اینجا آسمان و زمین بهم نزدیك ترینند. هر چه روزها آسمان و خورشید پرفروغش به نامهربانی بر زمین سوخته و تفتیده كویر گرما و آتش می پاشند شب ها اما به جبران آن، گویی با مهربانی تمام فاصله ها را از میان برمی دارند و آسمان ستاره های زیبایش را به سخاوت تمام به زمین می بخشد. بخش شهداد با ۲۴ هزار كیلومتر مربع وسعت ۳۰ هزار نفر جمعیت و ۲ نقطه شهری در ۹۵ كیلومتری شمال شرق كرمان در همسایگی كویر لوت واقع است.

جمعه 21/4/1392 - 11:49
بیماری ها

 

مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به آخرین مورد فوتی در کشور بر اثر ابتلاء به تب کریمه کنگو که طی آن نوجوان پانزده ساله‌ای به علت له کردن کنه روی بدن دام، به این بیماری مبتلا شده بود، هشدار داد: مردم به‌ویژه نوجوانان به هنگام مواجه با کنه‌های روی بدن دام، از برداشتن و یا له کردن آنها خودداری کنند.

حسین بیگلری در گفت‌و گو با ایسنا«تب کریمه کنگو» را از بیماری‌های مهم مشترک انسان و دام برشمرد و عامل آن را که از طریق گزش کنه «هیالوما» به انسان منقل می شود را «ویروس کریمه کنگو» عنوان کرد.

وی افزود: این بیماری از گروه بیماری‌های خونریزی‌دهنده و شامل هشت نوع تب است که در این میان «تب خونریزی‌دهنده‌ی کریمه کنگو» از این گروه در کشور ایران شایع است.

مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه در خصوص ویژگی‌هایی این بیماری، شدت علائم، وخامت حال بیمار و میزان مرگ و میر را در این بیماری را زیاد دانست و تصریح کرد: هم‌چنین این بیماری به علت آلودگی که در بندپایان(کنه‌ها) یک منطقه ایجاد می‌کند قابلیت آندمیک (بومی شدن) نیز دارد.

بیگلری آمار سالیانه مبتلایان به این بیماری را در کشور 100 نفر اعلام و تصریح کرد: این آمار با توجه به قابلیت انتقال این بیماری از انسان به انسان آمار قابل توجهی است.

وی با توجه به فعالیت بیشتر کنه‌ی «هیالوما» در فصل گرما، از افزایش موارد این بیماری با توجه به افزایش دما خبر داد و افزود: بیشترین موارد ابتلا به این بیماری در شهرهای جنوب شرقی از جمله سیستان و بلوچستان گزارش شده و وجود آن در شهرهای غربی کشور از جمله استان کرمانشاه به‌صورت تک گیر گزارش شده است.

مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: گزش کنه‌ها و یا له کردن آنها بر روی بدن دام، تماس با خون و ترشحات حیوان آلوده هم‌چنین تماس با خون و بافت‌های بدن فرد بیمار از راه‌های انتقال این بیماری است.

بیگلری دوره‌ی کمون (نهفتگی) این بیماری را پس از ورود ویروس کریمه کنگو هفت تا حداکثر 14 روز اعلام و اظهار کرد: پس از طی این مدت بیماری با علائمی چون تب بالا، سردرد شدید و کوفتگی بدن خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: سه روز پس از آغاز علائم به علت کاهش پلاکت‌های خون مرحله‌ی خونریزی بیماری آغاز می‌شود که در این مرحله فرد از ناحیه بینی، چشم و دستگاه گوارش به خونریزی دچار می‌شود که این مرحله را می‌توان مرحله‌ی خطرناک بیماری نامید.

مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه افزود: در این مرحله، خطر علاوه بر جان فرد مبتلا، اطرافیان وی را نیز به جهت سرایت و ابتلا تهدید می‌کند که باید در این راستا علاوه بر درمان‌های حمایتی و ضدویروسی، از فرد بیمار در یک شرایط ایزوله مراقبت شود.

بیگلری ادامه داد: پس از دوره‌ی خونریزی که سه تا شش روز به طول می‌انجامد دوره‌ی نقاهت بیماری آغاز می‌شود که احتمال سرایت نیز در این دوره وجود دارد.

وی احتمال مرگ و میر در این بیماری را در صورت درمان به موقع و موثر 10 درصد و در غیر این‌صورت 30 درصد اعلام کرد.

مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه در خصوص روش‌های درمان این بیماری از نبود درمان ضدویروسی اختصاصی در این بیماری هم‌چنین نبود واکسن برای این بیماری خبر داد.

بیگلری گفت: چنانچه فردی پس از تماس با دام و یا کنه روی بدن دام‌ها، به علائمی چون سردرد و تب بالا دچار شد باید سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کند.

وی افزود: در این قبیل موارد از خون فرد نمونه تهیه و برای تشخیص بیماری به «انستیتو پاستور تهران» فرستاده می‌شود، چون تنها در این مرکز امکان تشخیص این بیماری وجود دارد.

مسوول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه کشاورزی، دامداری، قصابی، چوپانی و کار در کشتارگاه را از مشاغلی برشمرد که در معرض خطرابتلا به این بیماری هستند.

بیگلری گفت: برای پیشگیری از ابتلا به تب «کریمه کنگو» استفاده از وسایل محافظتی از جمله دستکش، چکمه و روپوش به هنگام تماس با دام توصیه می‌شود هم‌چنین مردم از خرید گوشت از مراکز غیرمعتبر و تماس بدون محافظ با دام جداً خودداری کنند.

وی یادآور شد: بهسازی جایگاه‌های نگهداری دام، سمپاشی بدن دام‌ها، ممانعت از کشتار و ذبح دام در اماکن عمومی از دیگر راهکارهای پیشگیری در زمینه این بیماری است

 

پنج شنبه 20/4/1392 - 12:44
دنیای گیاهان و حیوانات

یکی از ویژگی‌های مواد مایع این است که می توانند شکل ظرفی که در آن ریخته می شوند را به خود گرفته و با حجمی ثابت باقی بمانند. با توجه به این تعریف می توان گربه‌ها را نیز مایع دانست!
گربه‌های مایع! (گزارش تصویری)

به گزارش گروه بین الملل زیست نیوز، یکی از ویژگی‌های مواد مایع این است که می توانند شکل ظرفی که در آن ریخته می شوند را به خود گرفته و با حجمی ثابت باقی بمانند. با توجه به این تعریف می توان گربه‌ها را نیز مایع دانست! اگرچه گربه‌ها بر خلاف آب از ویژگی‌های ظاهری مایع برخوردار نیستند، اما با توجه به انعطاف پذیری بالای بدن خود می توانند همانند این حالت از ماده خود را به شکل ظرفی که در آن قرار می گیرند در آورند.

گربه‌ها از هر فرصتی استفاده می کنند تا این ویژگی منحصر به فرد خود را نشان دهند و در جعبه‌ها، ظروف شیشه‌ای و یا گلدان‌هایی که به نظر خیلی کوچکتر از آنها هستند، جای می گیرند. صاحبان گربه با این پدیده غریبه نبوده، اما اگر همچنان به این مساله باور ندارید در ادامه چند مدرک غیر قابل انکار را ارائه می کنیم.

توجه: مشاهده این تصاویر ممکن است موجب نگرانی برخی از بینندگان شود، اما این اطمینان را می دهیم که هیچ کدام از این گربه‌ها به واسطه فشار خارجی در این شرایط قرار نگرفته و دچار آسیب نیز نشده‌اند. در حقیقت، گربه‌ها علاقه خاصی به قرار گرفتن در فضاهای محدود و تنگ دارند.

 

پنج شنبه 20/4/1392 - 12:42
دانستنی های علمی

با شنیدن نام آزمایشگاه احتمالا دانشمندانی با روپوش‌های سفید و در حال آزمایش روی موش‌هایی سفید رنگ در ذهن شما تداعی می شود. اما نمونه‌های نیز وجود دارند که خارج از ساختمان‌هایی پیشرفته و حتی در بدترین شرایط آب و هوایی کره زمین مشغول به کار هستند.
آزمایشگاه‌هایی متفاوت! (گزارش تصویری)

به گزارش گروه بین الملل زیست نیوز، با شنیدن نام آزمایشگاه احتمالا دانشمندانی با روپوش‌های سفید و در حال آزمایش روی موش‌هایی سفید رنگ در ذهن شما تداعی می شود. اما نمونه‌های نیز وجود دارند که خارج از ساختمان‌هایی پیشرفته و حتی در بدترین شرایط آب و هوایی کره زمین مشغول به کار هستند.

پنج آزمایشگاهی که در ادامه این مطلب معرفی می شوند در برخی از عجیب‌ترین مناطق کره زمین قرار گرفته و افراد حاضر در آنها به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره جهان اطراف خود هستند. فعالیت‌های آنها اطلاعات ارزشمندی را برای پیش بینی‌های آب و هوایی، چگونگی تاثیر افزایش سن بر بدن انسان و تهیه نقشه اثر تغییرات آب و هوایی بر زمین و دریا و بسیاری موارد دیگر فراهم می کند.

 

 

آزمایشگاه یخچال‌های طبیعی نروژ

 

یک سایت آزمایشگاهی در شمال نروژ زیر 200 متر یخ قرار گرفته است. فعالیت دانشمندان در این آزمایشگاه که زیر یخچال‌ طبیعی Svartisen قرار گرفته بر جابجایی‌های یخچال‌های طبیعی و چگونگی ذوب شدن این توده‌های عظیم یخ در آب و هوای گرم که به افزایش سطح آب دریاها منجر می شود، متمرکز شده است. همچنین، پژوهشگران چگونگی ارسال سیگنال‌های لرزه‌ای به واسطه حرکت یخچال‌های طبیعی را بررسی می کنند. در داخل این تاسیسات سه آزمایشگاه و چندین اتاق برای زندگی افراد حاضر شامل 4 اتاق خواب، یک آشپزخانه و یک حمام قرار دارند. به طور معمول سه یا چهار نفر به مدت شش تا هفت روز بین ماه‌های نوامبر و آوریل در این آزمایشگاه حضور دارند.

 

رصدخانه کوه واشنگتن

 

رصدخانه کوه واشنگتن همواره با آب و هوایی بسیار سرد، مه غلیظ، برف‌های سنگین و بادهای پر سرعت مواجه بوده، اما پژوهشگران از سال 1932 تاکنون در این آزمایشگاه به فعالیت مشغول هستند. فراهم کردن اطلاعات آب و هوایی از ارتفاع یک هزار 917 متری قله کوه در نیو همپشایر یکی از وظایف اصلی دانشمندان رصدخانه کوه واشنگتن است.

سرعت وزش باد در این ارتفاع به 160 کیلومتر در ساعت نیز می رسد. در سال 1934، وزش دومین باد سریع جهان به سرعت 372 کیلومتر در ساعت بر فراز قله این کوه ثبت شد. نخستین مرکز کار در بالای قله کوه واشنگتن در سال 1870 ساخته شد و تا سال 1892 فعال بود. دانشمندان بار دیگر در سال 1932 به این منطقه باز گشته و از آن زمان تاکنون به ارائه اطلاعات آب و هوایی با هدفی گسترده‌تر شامل پژوهش درباره سیستم‌هایی که آب و هوای زمین را تحت تاثیر قرار می دهند، پرداخته‌اند.

به رغم شرایط آب و هوایی خشن، رصدخانه کوه واشنگتن دارای یک موزه نیز بوده که در سال 1973 افتتاح شده است. با توجه به برگزاری تورهای روزانه و شبانه هر ساله بیش از 100 هزار نفر از این آزمایشگاه کوهستانی بازدید می کنند.

 

 

پایگاه آکواریس ریف

 

در عمق 15 متری آب در پناهگاه ملی دریایی فلوریدا کیز، فضایی برای زندگی زیرآبی که می تواند میزبان پژوهشگران به مدت 10 روز باشد، قرار دارد. ابعاد داخلی پایگاه آکواریس ریف دانشگاه بین المللی فلوریدا برابر با 13 متر طول، 6 متر عرض و 5 متر ارتفاع است. در این آزمایشگاه شش تخت خواب تاشو، یک دوش و توالت و امکانات رفاهی کوچک مانند مایکروویو و آب گرم وجود دارند.

فعالیت‌های پایگاه آکواریس ریف از سال 1993 و با هدف درک و نظارت بهتر بر محیط اطراف آن آغاز شد. این آزمایشگاه به بررسی و آزمایش صخره‌های مرجانی و ماهی‌های محیط اطراف برای کنترل وضعیت آنها در مواجهه با تغییرات آب و هوایی و فعالیت‌های انسان می پردازد. همچنین، چگونگی رساندن مواد مغذی و منابع دیگر به صخره‌های مرجانی توسط امواج بررسی می شود.

 

 

قطب جنوب

 

به رغم قرار گرفتن در یکی از خشن‌ترین محیط‌های کره زمین، قطب جنوب میزبان تعدادی از ایستگاه‌های پژوهشی است. رصدخانه ملی اقیانوس شناسی و اتمسفری و مدیریت قطب جنوب آمریکا که فعالیت خود را از سال 1957 آغاز کرده، تاکنون میزبان ماموریت‌های علمی مختلفی بوده است.

رصدخانه پژوهشی اتمسفری به بررسی ذرات معلق در هوا، گازها و پرتوهای خورشیدی می پردازد تا چگونگی تاثیر هر یک از آنها بر آب و هوای کره زمین را مشخص کند. همچنین، پژوهشگران از بالن‌های اتمسفری برای جمع آوری اطلاعات از هوای اطراف استفاده می کنند. قطب جنوب دارای یک ردیاب ذرات به نام رصدخانه آیس کیوب نئوترینو است که به جمع آوری ذرات بدون جرمی به نام نئوترینو می پردازد. این ذرات از خورشید و پرتوهای کیهانی ناشی شده و بدون آن که ضرری داشته باشند از مواد عادی عبور می کنند. به طور معمول ردیابی این ذرات دشوار است.

 

 

ایستگاه فضایی بین المللی

 

این آزمایشگاه به حدی منزوی است که برای دسترسی به آن باید از راکت‌های فضایی استفاده کرد. ایستگاه فضایی بین المللی به طور دائم در مدار زمین و در ارتفاع حدود 400 کیلومتری در حال گردش است. به طور معمول 3 تا 6 فضانورد در این آزمایشگاه حضور دارند. با در نظر گرفتن پنل‌های خورشیدی، ایستگاه فضایی بین المللی منطقه‌ای به وسعت یک زمین فوتبال آمریکایی را پوشش می دهد.

بی وزنی محیطی مناسب برای شبیه سازی چگونگی تاثیر افزایش سن روی زمین است زیرا در نبود نیروی گرانش تغییراتی موقتی در شرایط استخوانی، گردش خون و ماهیچه‌های انسان ایجاد می شوند. همچنین، این آزمایشگاه به بررسی محیط تابش پرداخته و تولیدات تجربی انجام می دهد. ساخت ایستگاه فضایی بین المللی حدود 13 سال به طول انجامید. قطعات این آزمایشگاه به صورت مجزا توسط شاتل‌های فضایی منتقل شده و طی چندین راه پیمایی فضایی توسط فضانوردان مونتاژ شده‌اند. ایستگاه فضایی بین المللی در سال 2011 تکمیل شده و حداقل تا سال 2020 عملیاتی خواهد بود.

 

پنج شنبه 20/4/1392 - 12:38
ایرانگردی

 
کوه زیبا و سرسبز ساورز با ارتفاع 3 هزار متر از سطح دریا یکی از زیباترین کوه‌های استان و دارای پوشش گیاهی متنوع و کم‌نظیر است
کوه ساورز، ایستاده بر بلندای زیبائی‌ها

 یکی از عوامل اصلی تنوع آب و هوایی و نیز زیبایی‌های استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد وجود کوه‌های سر به فلک کشیده و با صلابتی است که خود باعث ایجاد اقلیم‌های متفاوت شده‌اند.

کوه زیبا و سرسبز ساورز با میانگین ارتفاع 3 هزار متر، طول بیش از 30 کیلومتر و وسعتی معادل 350 هزار هکتار یکی از کوه‌های سلسله جبال زاگرس جنوبی است که در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

نمایی از ضلع شرقی کوه ساورز

ساورز در حد فاصل بین دو شهرستان چرام و بویراحمد واقع شده است اما به جهت قرار گرفتن قسمت اعظم این کوه در شهرستان چرام جزو سرحدات این شهرستان محسوب می‌شود.

کوه  ساورز  مانند اکثر کوه‌های زاگرس دارای کشیدگی شمال به جنوب است  و از ضلع شرقی به مناطق دیلگان، دلی خلیفه‌ای، دلی‌می ، سادات امام‌زاده علی، رودخانه سادات، کوه دمه و دشت‌راق و از ضلع غربی به مور رودک، طسوج، کوه پهن و دامور، از شمال به تنگ سرداب، جوی‌خانه و کوه نیر و از جنوب به سفیدار و باغچه جلیل منتهی می‌شود.

وجود چین خوردگی‌های منظم و یکنواخت در ضلع شرقی این کوه  و نیز سر‌سبزی دامنه‌ها و ارتفاعات که مانند دامنی زیبا بر پهنه ساورز سرافراز  کشیده شده است شکوهی خاص را به این کوه بخشیده است.

وجود چندین گونه گیاهی منحصر به فرد در کوه ساورز

کوه ساورز به جهت قرار گرفتن در اقلیم سردسیری و نیز خاک غنی که در دامنه‌های آن وجود دارد سرشار از گونه‌های گیاهی متنوع و حتی منحصر به فرد است به‌طوری که بیش از چهار گونه گیاهی منحصر به فرد و اختصاصی در این کوه وجود دارد.

پوشش گیاهی متراکمی همچون چوک، لیزک، موسیر، چویل، جاشیر، گینه، گز، کارده، خرکول، خاری، ریواس، تره‌کوهی، پونه‌کوهی، آویشن، حلپه، درمه، برنجاس و .... و درختانی چون ارزن، شهن، تاگ، بادام کوهی و ده‌ها گونه دیگر بهاری بی نظیر را در ارتفاعات و دامنه‌های این کوه سرسبز بوجود می‌آورد.

ساورز پرآب ترین کوه استان بعد از کوه دنا

ساورز از لحاظ وجود منابع آبی نیز بسیار غنی است و بعد از کوه دنا پر آب‌ترین کوه استان به شمار می‌‌آید و روخانه‌های پرآب و خروشانی چون رود طسوج، رودخانه سادات، رودخانه دلی‌می و ده‌ها چشمه خروشان و پرآب دیگر از این کوه سرچشمه می‌گیرند.

وجود چشمه‌ساران و رودخانه‌های متعدد در دامنه‌ها و کوهپایه‌های ساورز باعث بوجود آمدن روستاها و مناطق ییلاقی در حاشیه این کوه شده  و هرساله عشایر مناطق کهگیلویه و چرام و البته طبیعت‌دوستان با فرا رسیدن فصل بهار به سمت ساورز سرازیر می‌شوند تا از مواهب این کوه پربرکت بهره ببرند.

خاموشی آوای دلنشین کبک‌های ساورز با صفیر گلوله شکارچیان

کوه ساورز که به سبب برخورداری از پوشش گیاهی متنوع و چشمه‌ساران متعدد دیرزمانی مأمن انواع  و اقسام وحوش بود امروزه با چالش بزرگ انقراض گونه‌های جانوری خود به خصوص خرس و کبک روبرو شده است.

و این چنین شد که  چکاچک شاخ پازنان و نوای دلنشین کبک‌ها جای خود را به صفیر مرگبار گلوله‌های شکارچیان بی‌شمار داده است، شکارچیانی که با خیال راحت می‌آیند و می‌زنند و می‌برند و کسی هم جلودارشان نیست.

ساورز سرافراز چشم به راه همت مسئولان

متأسفانه امروزه به دلیل همین بی توجهی‌ها هیچ اثری از کل و بز در کوه ساورز نمانده و نسل خرس کوه ساورز در خطر انقراض کامل قرار دارد و در کمال تأسف شکار نامحدود و ناجوانمردانه کبک  آن هم در فصل جفت‌گیری و تخم‌گذاری نسل این پرنده زیبا را در این کوه با خطر انقراض جدی مواجه کرده است.

 

غروب زیبای ساورز

امید می‌رود با توجه به ظرفیت‌های گوناگون و کم‌نظیر کوه ساورز، مسئولان محیط زیست و منابع طبیعی به فکر حمایت جدی از گونه‌های جانوری و گیاهی این کوه باشند تا نسل‌های آینده نیز نظاره‌گر ساورزی سرافراز و سرسبز باشند.

 

پنج شنبه 20/4/1392 - 12:36
ایرانگردی

غاری كه در شش كیلومتری شمال شرقی شهر لوجلی از توابع شیروان واقع شده است.
غار پوستین دوز لوجلی

 به گزارش مهر یكی از غارهای معروف خراسان شمالی غار پوستین دوز در شیروان است، غاری كه در شش كیلومتری شمال شرقی شهر لوجلی از توابع شیروان واقع شده و همه ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می كند.

شهردار شهر لوجلی در باره این غار گفت: غار پوستین دوز، یکی از غارهای معروف منطقه شیروان است که در فاصله 32 کیلومتری شهر شیروان و شش کیلومتری شمال شرقی شهر لوجلی  در دامنه کوه‌های امام حاضر قرار گرفته است.

عبدالجواد تربتیان ارتفاع این غار از سطح دریا را حدود هزار و 200 متر و از سطح روستای لوجلی حدود 150 متر عنوان کرد و افزود: طول مفید غار 120 متر بوده و نام آن نیز از روستای متروکه پوستین دوز در سه کیلومتری شرق غار گرفته شده است.

تربتیان اضافه كرد: این غار با دهانه ‌ تقریبا بزرگ و گنبدی شکل به عرض چهار متر و ارتفاع سه متر به دروازه‌ای شبیه است که رو به قبله(جنوب باختری) باز می‌شود.

 

 

وی گفت: نوع و جنس غار پوستین دوز آهکی است که تولد قندیل‌های نو ظهور از جوان بودن آن حکایت می‌کند و درون غار مرطوب و خاک آن زرد است به نحوی که غارنوردان، پس از خارج شدن از غار کاملا زرد زعفرانی جلوه می‌کنند.

این مسئول اظهار داشت: ساختمان غار در ابتدا شبیه تونل تقریبا بزرگی به ابعاد تقریبی 10 متر و ارتفاع شش متر است که بعدا به سه شعبه اصلی تقسیم می‌شود که درست در‌ مقابل درب ورودی غار قرار دارند، یکی از شعبات که در سمت راست بقیه قرار دارد،‌ ‌راه اصلی غار را تشکیل می‌دهد و آن دو راه دیگر پس از حدود 15 متر ادامه مسیر بسته می‌شود.

وی افزود: در ادامه راه اصلی پس از عبور از راه‌های پر پیچ و خم و باریک و سرازیری‌ها که اگر مسیر حرکت در داخل غار علامت گذاری و به‌ خصوص طناب کشی نشده باشد؛ انسان به سختی می‌تواند راهش را پیدا کند، به محلی از غار می‌ رسیم که حتما باید سینه خیز حرکت کرد.

تربتیان عنوان كرد: البته فاصله دهانه غار تا قسمت مذکور 60 متر است و پس از عبور از منطقه سینه خیز که چهار متر طول دارد و افراد تنومند نمی‌توانند از این قسمت عبور كنند به محوطه‌ نسبتا بزرگی به ابعاد سه در 10 متر به ارتفاع تقریبی چهار الی هفت متر به شکل یک شکاف می‌رسیم که انتهای این شکاف به حفره‌های باریک و پر پیچ و خم که بیش‌تربه سمت بالا تمایل دارند ختم می‌شود و این جا پایان غار محسوب می‌شود.

وی اضافه كرد: راه دیگری نیز برای بازگشت وجود دارد که به عبور از چهار متر منطقه سینه خیز احتیاج ندارد اما این حركت  در راه اندكی مشکل است و در واقع در این راه در قسمت آخر غار در سمت چپ دیواره‌ای در حدود شش متر وجود دارد که در انتهای دیوار حفره‌ای است که می‌باید از دیوار صعود کرد.

 

 

به گفته تربتیان در مسیر دیواره شش متری دو گیره محکم به طور واژگون در پنج متری رشد کرده است که چیزی جز دو استالاکمیت نیست كه می‌توان به کمک آن‌ها صعود کرده و مسیر حفره را به صورت خمیده طی نمود تا با تمایل به سمت چپ مسیر راه را ادامه داد و از جلو منطقه سینه خیز سرازیر شد.

شهردار لوجلی گفت: در مجموع غار پوستین دوز با وجود انشعاب‌های فراوان و حفره‌های به هم پیوسته و پیچ در پیچ، غار نورد را دچار سردرگمی می‌کند و برای افراد ناوارد و غیر فنی بازدید از این غار بدون راهنما و نخ کشی دشوار و خطرناک است.

پنج شنبه 20/4/1392 - 12:30
ایرانگردی

 

 

دراین مطلب قصد معرفی آبشارکمتر شناخته شده ای را داریم که ما آن راخورشید نام نهاده ایم.
معرفی آبشار خورشید لرستان

زیست نیوز؛ شهرام نعمت اللهی- لرستان سرزمین آبشارها وکوهها است.آبشارهای آب سفید،بیشه،شوی دراین استان قراردارند وهرساله مردم زیادی ساعات خوشی را درکناراین آبشارها سپری میکنند.

دراین مطلب قصد معرفی آبشارکمتر شناخته شده ای را داریم  که ما آن راخورشید نام نهاده ایم.رشته کوه اشترانکوه ازحدود 14 قله تشکیل شده است که بلند ترین آن سن بران به ارتفاع 4150میباشد.یکی ازقلل میانی اشترانکوه فیالسون نام دارد که ازسمت جنوب به دره ای به همین نام ختم میشود و آبشارخورشید درهمین دره قرارگرفته است.

امکان رفتن به آبشار ازطریق قله فیالسون فقط توسط کوهنوردان حرفه ای امکان پذیر است ولی کسانی که به دریاچه گهر میروند میتوانند بازدیدازاین آبشار زیبا را دربرنامه خود بگنجانند برای این منظور میبایست به سمت شرق دریاچه گهرکه جنگلی ازدرختان بید دارد،رفت وپس از گذر ازجنگل درسمت چپ دره زیبای فیالسون ونمای جنوبی قله فیالسون  قابل دیدن است و پس از ورود به این دره به تنگه ای خواهید رسید که به علت ارتفاع صخره های دوطرف آن نورخورشید تن سخت سنگ را درکل سال لمس نمیکند و آب نسبتا زیادی ازاین دره به سمت دریاچه گهر درجریان است.

پس ازعبور ازتنگه به دره ای بکروزیبا خواهید رسید که دارای پوشش گیاهی منحصربه فرد و چشمه های متعدد میباشدودرختان سرو کوهی(اوورس) که دردل صخره های سنگی میرویند زیبای مسیررا دوچندان کرده اند.پس ازحدود یکساعت پیاده روی دراین دره درنهایت دودره درمقابل شما دیده میشود ولی  تاج آبشارخورشید درانتهای دره سمت راست شما دیده خواهد شد وشما با گذرازیک مسیر ناهموار و شیبدار درنهایت خستگی راه را با دیدن آن همه زیبایی به در خواهید کرد.

این آبشاردرنتیجه ذوب برف دره های جنوبی اشترانکوه بوجود می آیدوارتفاعی درحدود 30متردارد ولی به علت قرارگرفتن درانتهای دره کمتر شناخته شده است .لازم به ذکر است به علت ناهمواری مسیرامکان دیدن آبشار توسط خانواده مشکل میباشد.

 

 

 

 

 

پنج شنبه 20/4/1392 - 12:25
دعا و زیارت
آوازی که فقط برای خداست
 
مسلمانان سراسر دنیا موسیقی ویژه‌ای دارند که خاص خودشان است، موسیقی که نامش «اذان»، ترانه‌سرایش «پروردگار جهان» و خواننده و تنظیم‌کننده‌اش «انسان» است.
به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بیشتر ما لحظه‌های افطار و پایان روز را با نوایی ویژه سپری می‌کنیم. لحظه‌ای که با یک آواز خاص همراه است. آوازی که فقط برای خداست.
 
در ایران اذان را بیشتر در آواز بیات ترک در گوشه روح‌الارواح می‌خوانده‌اند. البته شور، شهناز و حجاز ابوعطا هم برای خواندن اذان رایج است.
 
بسیاری از آوازخوانان موسیقی ایران مرتبه مؤذنی نیز داشته‌اند.
 
اذانی که روی صفحه گرامافون ضبط شده است
 
اذان‌گویی با لحن موسیقی ایرانی توسط برخی خوانندگان آواز ایرانی در گذشته انجام شده است که از این دست می‌توان به اذان ابوالحسن دماوندی یکی از خوانندگان اواخر قاجاریه و اوایل پهلوی اشاره کرد.
 
اذان او که در فواصل بیات ترک است در واقع نخستین نمونه ضبط شده اذان روی صفحات گرامافون است که در سال 1308 ضبط شده است.
 
او علاوه بر خواننده بودن، موذن مظفرالدین شاه بوده است.
 
اذان‌گویی تاج اصفهانی در بیات ترک
 
اذان‌گویی در بین استادان موسیقی آوازی از سال‌های بسیار دور رواج داشته‌است. از آن جمله می‌توان به سیدحسین عندلیب اصفهانی، حاج موذن تفرشی پدر حسین قلی خان نکیسا که در عهد محمدعلی شاه، موذن مشهوری بود، ابوالحسن دماوندی موذن مظفرالدین شاه، سیدعبدالرحیم اصفهانی، قربان خان قزوینی معروف به شاهی و تاج اصفهانی اشاره کرد.
 
پس از دماوندی حدود 15 سال بعد، تاج اصفهانی خواننده مکتب اصفهان، اذانی را در بیات ترک خواند.
 
عطاالله امیدوار و تجربه اذان‌گویی در چهارگاه
 
عطاالله امیدوار معمار، شهرساز، نقاش و موسیقیدان نیز همانند دیگر آوازخوانان موسیقی ایرانی به اذان‌گویی در دستگاه‌های مختلف موسیقی پرداخته است.
 
البته او بر خلاف دیگران که تنها در بیات ترک اذان گفته‌اند، تجربه‌هایی را در دستگاه‌های نوا، همایون و چهارگاه انجام داده به طوری که با استناد به شیوه‌های آوازی در این دستگاه‌ها اذان گفته است.
 
به گفته بسیاری از اهالی فن موفق‌ترین تجربه امیدوار در اذان گویی در دستگاه چهارگاه است.
 
این اذان به طور مشخص در گوشه منصوری شکل می‌گیرد.
 
مردی که فقط با دهان روزه اذان می‌گفت
 
در کنار تمامی موذن‌هایی که یا خواننده و یا از ابتدا موذن بودند، رحیم موذن‌زاده اردبیلی در 30 سالگی یعنی در سال 1334 اذان معروفش را گفت.
 
این اذان در حال حاضر جاودانه‌ترین اذان در ایران است که در گوشه «روح الارواح» و در بیات ترک خوانده شده است.
 
ماندگاری این اذان به واسطه فضای دستگاه بیات ترک با صدای موذن‌زاده است که باعث شده اذان او به عنوان اولین رویداد از چهار رویداد منحصر به فرد در موسیقی آئینی - مذهبی ایران ثبت شود.
 
مرحوم موذن‌زاده اردبیلی در گفت‌وگویی قدیمی با خبرنگار ایسنا درباره راز ماندگاری اذانش گفت: « وقتی اولین‌بار صدای اذان خود را شنیدم، مورد تشویق اطرافیان قرار گرفتم و این خوشحالی یک شادی معنوی بود که از خانواده ما، صدای اذانی ضبط شده و به گوش تمام ایرانیان مشتاق می‌رسد.»
 
او همچنین گفته بود: «تا کنون(1382) که با این سن و سال هنوز مشغولم، افتخار دارم که با گفتن آن یک اذان برای اسلام و مملکتم کاری کرده‌ باشم. ما نه ثروت داریم و نه مکنت و همین یک اذان برایمان بهترین خیر است. هر روز تلفن می‌زنند و می‌گویند که این اذان خیلی زیبا گفته شده است، می‌دانید چرا؟ من جوابتان را می‌دهم برای این که باطن خوشگل است، برای اینکه این اذان را با دهان روزه پر کردم تا قربه الی‌الله باشد. این یک کار مادی نبود، بلکه معنوی بود و نتیجه‌اش را هم می‌بینید.»
 
 
پدر رحیم موذن زاده تا دهه 20 در اردبیل اذان می‌گفته و بعد از او رحیم فرزند او راه پدر را ادامه داده است.
 
البته دو برادر او سلیم و داوود نیز اذان می‌گویند.
 
حسین صبحدل و تسلط بر زوایای موسیقی ایرانی
 
حسین صبحدل از جمله موذن‌هایی است که به تمام زوایای موسیقی ایرانی تسلط کافی دارد و همین مساله باعث خلق اذان او در مایه بیات ترک شد.
 
اذان او همانند موذن‌زاده در یک دستگاه است اما دو نوع متفاوت را با شیوه مختلف آوازی بیان می‌کند.
 
قدمت اذان صبحدل به سه دهه می‌رسد که در واقع جزو آخرین اذان‌های شکوهمند است . البته او اذانی هم در ماهور دارد.
 
به گفته بسیاری از صاحب نظران اذان موذن زاده و صبحدل هم پهلو و هم ردیف هستند و نمی‌توان یکی را بر دیگری برتر دانست.
 
اذان کاظم‌زاده تم غربی دارد؟
 
کاظم‌زاده از دیگر موذن‌هایی است که اذانش را از طریق صدا و سیما می‌شنویم. البته خیلی‌ها معتقدند کاظم‌زاده در اذانش از تم غربی بهره برده است و ساختار اذان‌گویی سنتی ایرانی در آن شنیده نمی‌شود.
 
دیگر موذن‌های ایران
 
در کنار این موذن‌ها می‌توان به حسن رضائیان، کاظم محمدزاده، تسویه‌چی، آقاتی، روحانی‌نژاد، کریمی و ...اشاره کرد.
چهارشنبه 19/4/1392 - 15:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته