• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1392
تعداد نظرات : 762
زمان آخرین مطلب : 4054روز قبل
دعا و زیارت

حکمت سلام نمازگزار:

 

یکی از عرفای بزرگ اسلام سخنی دارد که در کتاب «سرالصلاة» امام خمینی هم آمده است. وی می گوید : کسی که در نماز حواسش پیش غیر خدا و متوجه زندگی است چگونه به خود اجازه می دهد در پایان نماز بگوید:(( السلام علیکم و رحمة الله))چون پیغمبر اکرم (ص) فرمود:«المصلی یناجی ربک» نمازگزار، مشغول مناجات با خداست.(بحارالانوار/93)

پس با مردم و در جمع دیگران نیست. وقتی نمازش تمام شد و مناجاتش با خدای سبحان به پایان رسید، از حضور خدا برمی گردد و چون وارد جمع دیگران می شود می گوید((السلام علیکم.....)) . افرادی که در مجمع و مجلس در کنار یکدیگر نشسته اند ، هیچ کدام به یگدیگر سلام نمی کنند؛ زیرا در حضور یکدیگرند. کسی که در آن جمع نیست و از جایی دیگر وارد می شود سلام می کند.

سلام آخر نه دعاست ونه ذکر،بلکه تحیّت است . لذا اگر در وسط نماز کسی عمداً بگوید السلام علیکم»نمازش باطل است . واگر اشتباهاً گفت،دو سجده سهو دارد . سلام آخر نماز ،به عنوان تحیت و درود است؛چون نمازگزارباخدایش مناجات می کند ودربین مردم نیست،وقتی که نمازش تمام شد واز مناجات باخدا برگشت وزمینی شد وبه جمع مردم پیوست،به مردم سلام می کند. فقها نیزگفته اند ،در نماز جماعت هنگام گفتن « السلام علیکم»امام به کدام قسمت نگاه کند،مأمومین به کدام قسمت رو کنند .

آن بزرگ عارف می گوید: من در تعجبم کسی که حواسش پیش زندگی است.واصلاً با خدا مناجات نکرده واز مردم جدا نشده ، چگونه به خود اجازه می دهد که بگوید« السلام علیکم و....» ؟!

شنبه 7/6/1388 - 14:37
دعا و زیارت

متن وصیت نامه جانشین آخرین پیامبر خدا ، امیرالمومنین حضرت علی (ع)

از آن ساعت که حضرت علی (ع) ضربت خورد تا آن ساعت که جان به جان آفرین تسلیم کرد ،کمتر از 48 ساعت طول کشید ، اما علی حجت خدا در زمین فرصت را از دست نداد و دقیقه ای از پند و اندرز و نصیحت خودداری نکرد و وصیتی  در بیست ماده  به این شرح تقریر کرد و نوشته شد :

بسم الله الرحمن الرحیم

این آن چیزی است که علی پسر ابوطالب وصیت می کند . علی به وحدانیت و یگانگی خداوند گواهی میدهد و اقرار میکند محمد بنده و پیغمبر خداست ، خدا او را فرستاده تا دین خود را بر دینهای دیگر غالب گرداند . همانا نماز و حیات و ممات من از خدا و برای خداست .شریکی برای او نیست . من به این امر شده ام و از تسلیم شدگان خدایم . فرزندم حسن . تو و همه فرزندان و اهل بیتم و هر کس که این نوشته من به او برسد، به امور ذیل توصیه و سفارش می کنم :

1.       تقوای الهی را هرگز از یاد نبرید ، کوشش کنید تا دم مرگ بر دین خدا باقی بمانید.

2.      همه با هم به ریسمان خدا چنگ بزنید و بر مبنای ایمان و خداشناسی متفق و متحد باشید و از تفرقه بپرهیزید ، پیغمبر فرمود: اصلاح میان مردم از نماز و روزه دائم افضل است و چیزی که دین رامحو می کند فساد و اختلاف است .

3.     ارحام و خویشاوندان را از یاد نبرید، صله رحم کنید که آن حساب انسان را نزد خدا آسان می کند .

4.       خدا را!خدا را! در مورد یتیمان ، مبادا گرسنه و بی سرپرست بمانند.

5.      خدا را!خدا را! در باره همسایگان ، پیغمبر آنقدر سفارش همسایگان را کرد که ما گمان کردیم می خواهد آنها را در ارث شریک کند.

6.      خدا را! خدا را! درباره قرآن، مبادا دیگران در عمل به آن  از شما پیشی گیرند .

7.     خدا را!خدا را! در مورد نماز، نماز پایه دین شماست .

8.     خدا را!خدا را! درباره کعبه خانه خدا ، مبادا حج تعطیل شود که اگر حج متروک بماند مهلت داده نخواهید شد و دیگران شما را طعمه خود خواهند کرد.

9.      خدا را! خدارا! در مورد جهاد د راه خدا، از مال و جان خود در این راه مضایقه نکنید.

10.      خدا را!خدا را! در مورد زکات، زکات آتش خشم الهی را خاموش میکند.

11.     خدا را!خدا را! در مورد ذریه پیغمبرتان، مبادا مورد ستم قرار بگیرند.

12.    خدا را! خدا را! درباره صحابه و یاران پیغمبر( بزرگان دین خدا از گذشته تا آینده) ، رسول خدا درباره آنها سفارش کرده است.

13.   خدا را!خدا را! درباره فقرا و تهیدستان، آنها را در زندگی خود شریک سازید.

14.    خدا را!خدا را! در مورد بردگان(زیر دستان)  که آخرین سفارش پیغمبر درباره اینها بود.

15.    کاری که رضای خدا در آن است در انجام آن بکوشید و به سخن مردم ترتیب اثر ندهید.

16.   با مردم به خوشی و نیکی رفتار کنید، چنانکه قرآن دستور داده است .

17.   امر به معروف و نهی از منکر را  ترک نکنید، نتیجه ترک آن اینست که  بدان و ناپاکان بر شما مسلط خواهند شد و به شما ستم خواهند کرد، آنگاه هر چه نیکان شما دعا کنند دعای آنها مستجاب نخواهد شد.

18.   بر شما باد که بر روابط دوستانه میان خود بیفزایید ، به یکدیگر نیکی کنید، از کناره گیری از یکدیگر و قطع ارتباط و تفرقه و تشتت بپرهیزید.

19.    کارهای خیر را به مدد یکدیگر و اجتماعا انجام دهید و از همکاری در مورد گنانهان و چیزهایی که مورد کدورت و دشمنی میشود بپرهیزید .

20.    از خدا بترسید که کیفر خدا شدید است.

خداوند همه شما را در کنف حمایت خود محفوظ بدارد و به امت پیغمبر توفیق دهد که احترام شما و احترام پیغمبر خود را حفظ کنند. همه شما را به خدا می سپارم سلام و درود حق بر شما .

پس از این وصیت  دیگر سخنی جز ( خدایی جز خدای یگانه نیست) از علی دریای بی کران عظمت و پاکی  شنیده نشد تا آنکه  جانشین بر حق پیامبر بزرگ اسلام و عالیترین مخلوق خداوند ، جان به جان آفرین تسلیم کرد ...

 

 

برگرفته از (( کتاب داستان )) راستان از شهید مرتضی مطهری

شنبه 7/6/1388 - 14:33
دعا و زیارت
نماز كامله كه بسیار پر فضیلت است
از جمله نمازهایى است كه زمان آن پیش از نماز ظهر جمعه است . در بحار جلد 89 صفحه 372 از كتب متعدده از امام جعفر صادق علیه السلام روایت نموده و آن جناب از آباى گرام خود كه حضرت رسول صلى اللّه علیه و آله فرمودند: كسى كه این نماز را به جا بیاورد و آنچه ذكر مى شود بعد از آن بگوید خدا بر مى دارد از او شر اهل آسمان و اهل زمین و شر شیطان و شر سلطان جائر را و روا مى كند هفتاد حاجت او را در دنیا و هفتاد حاجت او را در آخرت و فرمود كه شب و روز بیست و چهار ساعت است آزاد مى كند حق تعالى از براى صاحب این نماز در هر ساعتى به جهت كرامت او نزد خدا هفتاد هزار كس را كه مستوجب آتش باشند از اهل توحید و اگر صاحب این نماز مردگان را بخواند به اذن خدا جواب دهند. آنگاه فرمود: قسم به خداوند كه مرا به حق مبعوث فرموده ، بنده هرگاه این نماز را بخواند و دعا كند به این دعا بر مى انگیزاند خدا براى او هفتاد هزار ملك را كه حسنات براى او بنویسند و دفع گناهان كنند و درجات بلند نمایند و استغفار كنند و صلوات بفرستند تا هنگام مردن و اگر مرد و زنى را اولاد نشود این نماز را و دعا را بخوانند، خداوند به آنها فرزند كرم فرماید و اگر بعد از این نماز بمیرد اجر هفتاد هزار شهید داشته باشد و هنگامى كه از این نماز فارغ مى شود عطا مى فرماید خدا به او به عدد هر قطره بارانى كه باریده و هر گیاهى كه روییده حسنه و ثوابى ، و نوشته مى شود براى او مثل اجر ابراهیم و موسى و زكریا و یحیى علیه السلام و باز مى شود به رویش در غنى و بسته مى شود در فقر و تنگدستى و نمى گزد او را مار و عقرب و نمى میرد به غرق شدن و سوختن و حضرت صادق علیه السلام فرمودند: من ضامن هستم بر او. و هر روزى حق تعالى صد و شصت مرتبه به او نظر مى فرماید و كسى را كه خدا بر او نظر انداخت نازل مى كند بر او رحمت و مغفرت را، و اگر كسى این نماز را بخواند و آنچه مى گوید در آن با زعفران بنویسد و با آب باران بشوید و به مجنون یا صاحب خوره و پیسى بدهد بیاشامند خدا آنها را شفا مى دهد، و اگر پدر و مادر او مشرك باشند عذاب آنها سبك مى شود.
كیفیت نماز كامله این است :
پیش از ظهر جمعه چهار ركعت (دو، دو ركعتى ) نماز بجا آورد. در هر ركعت ده مرتبه سوره (حمد)، ده مرتبه (قل هو اللّه احد)، ده مرتبه (قل یا ایها الكافرون )، ده مرتبه (قل اعوذ برب الفلق )، ده مرتبه (قل اعوذ برب الناس )، ده مرتبه (آیه الكرسى ) و ده مرتبه سوره (انا انزلناه ) و ده مرتبه آیه (شهداللّه ) كه آیه زیر مى باشد بخواند:

شهداللّه انه لا اله الا هو و الملائكه و اولوا العلم قائما بالقسط لا اله الا هو العزیز الحكیم ان الدین عنداللّه الاسلام و ما اختلف الذین اوتوا الكتاب الا من بعد ما جائهم العلم بغیا بینهم و من یكفر بایات اللّه فان اللّه سریع الحساب .

و چون از نماز فارغ شد، صد مرتبه استغفار كند به این طریق
(استغفر اللّه ربى و اتوب الیه )

و صد مرتبه بگوید
(سبحان اللّه و الحمدللّه و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر و لا حول و لاقوه الا باللّه العلى العظیم )

و صد مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد بفرستد.
نماز پرفضیلت دیگر
این نماز مشهور و معروف است ، اكثر بزرگان مانند علامه مجلسى در بحار و شیخ طوسى و علامه حلى در كتابهاى خود ذكر كرده اند.
شیخ طوسى رحمه اللّه از حضرت رسول صلى اللّه علیه و آله روایت نموده اند: هر كس در شب جمعه یا روز جمعه یا شب دوشنبه یا روز دوشنبه یا شب پنج شنبه یا روز پنج شنبه چهار ركعت نماز (دو، دو ركعتى ) نماز بجا بیاورد، در هر ركعت (حمد) هفت مرتبه و سوره (انا انزلناه ) را یك مرتبه قرائت كند و بعد از سلام صد مرتبه بگوید:
(اللهم صل على محمد و آل محمد)

و صد مرتبه
(اللهم صل على جبرئیل )

بگوید: خداوند به او عطا مى فرماید هفتاد هزار قصر در بهشت كه در هر قصرى هفتاد هزار خانه باشد و در هر یك از آنها هزار اطاق باشد و در هر یك هفتاد هزار جاریه بهشتى .
(2) نمازى جهت نجات از میزان
در وسائل الشیعه از حضرت رسول صلى اللّه علیه و آله مروى است كه هر كس در شب جمعه مابین مغرب و عشا دوازده ركعت یعنى شش دو ركعتى نماز كند و در هر ركعت بعد از حمد چهل مرتبه (قل هو اللّه ) بخواند در قیامت بر پل صراط او را ملاقات كنم و با او مصافحه كنم و با هر كس من بر صراط ملاقات و مصافحه كنم كفایت مى كنم از او حساب میزان را.
(3) نمازى جهت حفظ مال ، دین و دنیا و آخرت
در مصباح شیخ كفعمى ، ص 180 از حضرت رسول اكرم صلى اللّه علیه و آله روایت شده كه ایشان فرمودند: هر كس در شب جمعه مابین مغرب و عشاء بیست ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد یازده مرتبه سوره (توحید) را بخواند، خداوند حفظ مى كند او را در اهل و مال و دین و دنیا و آخرت .
(4) نماز به جهت تجدید قوا و پیدا كردن نیرو
كیفیت این نماز: دو ركعت ، در هر ركعت بعد از (حمد) همین آیه فوق دو آیه آخر سوره بقره (امن الرسول ) مذكور شد بخواند، بعد از نماز دست خود را بر صورت خود گذارد، دعا كند و حضرت رسول صلى اللّه علیه و آله را شفیع آورد و سه بار گوید:

بسم اللّه اخرج علیك یا وجع من عین انس او عین جن اخرج علیك الذى اتخذ ابراهیم خلیلا و كلم موسى تكلیما و خلق عیسى من روح القدس لما هدات و طفئت كما طفئت نار ابراهیم باذن اللّه .

(5) نماز پرفضیلت بین مغرب و عشاء
از رسول خدا صلى اللّه علیه و آله روایت است كه سفارش فرمودند: دو ركعت نماز بین مغرب و عشاء در ركعت اول بعد از حمد سیزده مرتبه (اذا زلزلت ) و در ركعت دوم (حمد) و پانزده مرتبه (قل هو اللّه احد) را بخواند و اگر هر شب بخواند ثوابش را جز خدا كسى نتواند بشمار آورد. اگر در هر ماه بخواند از مومنین ، اگر در هر سال بخواند از محسنین ، و اگر در هر جمعه یك بار بخواند از مخلصین ، و اگر هر شب بخواند با من در بهشت همنشین باشد.
(6) نماز پرفضیلت مخصوص ماه جمادى الثانى
سید بن طاووس رحمه اللّه نقل كرده كه در این ماه هر وقت كه خواهد چهار ركعت نماز كند (دو، دو ركعتى )، در ركعت اول بعد از (حمد) یك مرتبه (آیه الكرسى ) و بیست و پنج مرتبه (انا انزلناه ) را بخواند و در ركعت دوم ، (حمد) و یك مرتبه (الهیكم التكاثر) و بیست و پنج مرتبه (قل هو اللّه احد) را بخواند و در كعت سوم ، (حمد) و یك مرتبه (قل یا ایها الكافرون ) و بیست و پنج مرتبه سوره (فلق ) و در ركعت چهارم ، (حمد) و یك مرتبه (اذا جاء نصراللّه ) و بیست و پنج بار سوره (قل اعوذ برب الناس ) و بعد از سلام ركعت چهارم ، هفتاد مرتبه گوید:
(سبحان اللّه و الحمدللّه و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر)

و هفتاد مرتبه
(اللهم صل على محمد و آل محمد)

و سه مرتبه بگوید:
(اللهم اغفر للمومنین و المومنات )

پس سر به سجده گذارده و سه مرتبه گوید:
(یا حى یا قیوم یا ذالجلال و الاكرام یا اللّه یا رحمن یا رحیم یا ارحم الراحمین )

پس هر حاجت كه دارد از خدا بخواهد و هر كه چنین كند خدا او را و مال و زن و فرزندان و دین و دنیایش را تا سال دیگر حفظ كند و اگر در این سال بمیرد شهید مرده است .
(7) نماز پر فضیلت پیش از ظهر روز جمعه
در بحار از حضرت امیرالمومنین علیه السلام منقول است كه حضرت رسول صلى اللّه علیه و آله فرمودند: هر كه بخواهد دریابد فضیلت روز جمعه را پس بجا بیاورد پیش از ظهر چهار ركعت نماز كه قرائت كند در هر ركعت یك مرتبه سوره (حمد) و پانزده مرتبه (آیه الكرسى ) و پانزده مرتبه سوره (قل هو اللّه احد) پس ‍ چون از نماز فارغ شود استغفار نماید. هفتاد مرتبه
(استغفر اللّه ربى و اتوب الیه )

و بعد پنجاه مرتبه
(لا حول و لا قوه الا باللّه )

و بعد پنجاه مرتبه بگوید
(لا اله الا اللّه وحده لا شریك له )

و پنجاه مرتبه بگوید
(صلى اللّه على النبى الامى و آله )

پس چون این عمل را بجا آورد از جاى خود بر نمى خیزد تا خدا او را از آتش دوزخ آزاد فرماید و نمازش را قبول مى فرماید و دعایش را مستجاب مى كند و او را و پدر و مادرش را مى آمرزد و مى نویسد حق تعالى از براى او به هر حرفى كه بیرون آمده از دها او (یعنى در این نماز شریف و اعمال ) ثواب یك حج و یك عمره و بنا مى كند از براى او به عدد هر حرفى یك شهرى در بهشت و عطا مى فرماید به او ثواب هر كسى را كه نماز كرده باشد در مسجدهاى جامع شهرها با پیغمبران .
(8) نماز پر فضیلتى كه سبب مى شود خداوند در آخرت دوبال بدهد كه پرواز كند
در بحار جلد 89 از حضرت رسول صلى اللّه علیه و آله روایت نموده كه هر كس بجا بیاورد روز جمعه چهار ركعت نماز و در هر ركعت بعد از حمد پنجاه و یك مرتبه سوره (قل هو اللّه ) و پنجاه مرتبه (آیه الكرسى ) بخواند قرار مى دهد حق تعالى براى او در آخرت دو بال كه پرواز كند بر پل صراط و در بهشت هر جا كه بخواهد.
(9) نماز پر فضیلتى كه ثواب چهل مرتبه قرآن خواندن را دارد
در بحار جلد 89 از حضرت صادق علیه السلام روایت نموده : هر كس پیش از ظهر روز جمعه دو ركعت نماز بكند در هر ركعت یك مرتبه سوره (حمد) و شصت مرتبه سوره (قل هو اللّه ) را بخواند و در ركوعش سه مرتبه یا هفت مرتبه (سبحان ربى العظیم و بحمده ) بگوید و در سجودش بگوید بعد از ذكر سجود:

سجد لك سوادى و خیالى و آمن بك فوادى و ابوء الیك و اعترف لك بالذنب العظیم عملت سوء و ظلمت نفسى فاغفرلى ذنوبى فانه لایغفر الذنوب الا انت اعوذ بعفوك من عقوبتك و اعوذ برحمتك من نقمتك و اعوذ بر ضاك من سخطك و اعوذ بك منك لا ابلغ مدحتك و لا احصى نعمتك و لا الثناء و علیك انت كما اثنیت على نفسك و عملت سوء و ظلمت نفسى فاغفرلى ذنوبى انه لایغفر الذنوب الا انت .

پس كسى كه این نماز را بكند ثواب آن را دارد كه چهل مرتبه قرآن را قرائت نموده .
(10) نماز كن فیكون
به جهت هر حاجت مجرب است چهار ركعت نماز بخواند. به یك سلام ركعت اول بعد از حمد 100 مرتبه
(و افوض امرى الى اللّه )

در ركعت دوم 100 مرتبه
(نصر من اللّه و فتح قریب )

و در ركعت سوم بعد از حمد 100 مرتبه
(الا الى اللّه تصیر الامور)

و در ركعت چهارم بعد از حمد 100 مرتبه
(انا فتحنا لك فتحا مبینا)

و بعد از سلام قبل از حرف زدن با كسى 100 مرتبه
(استغفر اللّه ربى و اتوب الیه )

و بعد سر به سجده بگذارد و حاجتش را بخواهد.
(11) نماز حضرت جعفر طیار علیه السلام جهت پاك شدن از تمام گناهان
یكى از نمازهاى مستحب ، نماز جعفر طیار علیه السلام است كه درباره آن تاكید فراوان شده است و براى آمرزش گناهان بسیار موثر است و آن چهار ركعت است كه دو ركعت دو ركعت خوانده مى شود. به این ترتیب كه در هر ركعت بعد زا حمد و سوره پانزده مرتبه
(سبحان اللّه و الحمدللّه و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر)

و در هر ركوع ده مرتبه و پس از سر بلند كردن از ركوع ده مرتبه و در سجده اول ده مرتبه و در میان دو سجده دو مرتبه و در سجده دوم ده مرتبه و پس از سر بلند كردن از سجده دو مرتبه كه مجموعا در هر ركعت هفتاد و پنج مرتبه و در چهار ركعت 300 مرتبه مى شود. نماز حضرت جعفر طیار علیه السلام را سوره معین لازم نیست ولى بهتر آن است كه در ركعت اول بعد از حمد سوره (اذا زلزلت ) و در ركعت دوم سوره (و العادیات ) و در ركعت سوم (اذا جاء) و در ركعت چهارم سوره (قل هو اللّه احد) را بخواند و احتیاط لازم آن است كه ذكر ركوع و سجود را علاوه بر ذكرهاى مذكور به جا آورد خواه قبلا و بعدا باشد و نماز جعفر طیار علیه السلام وقت معین ندارد و در سفر حضر مى توان خواند. ولى بهتر آن است كه در حرم مطهر آقا على بن موسى الرضا علیه السلام و دیگر ائمه معصومین علیه السلام باشد و بهترین وقت خواندن آن شب جمعه و روز جمعه موقع بالا رفتن افتاب مى باشد و هر كس موفق شود روزى یك مرتبه بخواند امام صادق علیه السلام مى فرماید: گناهى براى او نوشته نخواهد شد و حدودا نیم ساعت وقت مى برد و حیف است كه انسان از چنین نماز پر فضیلتى غافل شود.
(12) نماز امیرالمومنین على علیه السلام
(انسان با خواندن آن از گناهان مانند روزى كه از مادر متولد شده است پاك مى شود).
از حضرت صادق علیه السلام روایت كرده اند كه فرمود: هر كس از شما كه چهار ركعت نماز امیرالمومنین علیه السلام را بجا آورد از گناهان بیرون آید مانند روزى كه از مادر متولد شده باشد و حاجتهاى او برآورده شود و آن چهار ركعتى است كه به صورت دو ركعت دو ركعت خوانده مى شود به این ترتیب كه در هر ركعت بعد از حمد پنجاه مرتبه سوره قل هو اللّه احد را بخواند كه جمعا در چهار ركعت دویست مرتبه مى شود و خواندن این نماز هم حدودا نیم ساعت طول مى كشد و احادیث بسیارى در فضیلت خواندن این چهار ركعت نماز در شب و روز جمعه وارد شده و اگر بعد از نماز بگوید:
اللهم صل على النبى العربى و للّه

وارد شده كه گناهان گذشته و آینده او آمرزیده شود و چنان باشد كه دوازده مرتبه قرآن را ختم كرده باشد و حق تعالى گرسنگى و تشنگى قیامت را از او دفع كند.
(13) نمازى به جهت حفظ از شر همه مخلوقات
در كتاب جناه الخلود مسطور است هر كس در شب جمعه دو ركعت نماز بجا بیاورد و در هر ركعتى بعد از حمد ده مرتبه سوره (اذا زلزلت ) را قرائت نماید و بعد از فراغ بگوید:
(یا حى یا قیوم یا ذالجلال و الاكرام )

از شر همه مخلوقات ایمن گردد.
(14) نماز به جهت دفع فقر و پریشانى
در بعضى از كتب معتبره از حضرت زین العابدین علیه السلام نقل شد به جهت دفع فقر و پریشانى در شب جمعه دو ركعت نماز بجا آورد و در هر ركعت بعد از حمد هقتاد مرتبه سوره (الم نشرح ) را بخواند و یازده مرتبه بخواند:

ام عندهم خزائن رحمه ربك العزیز الوهاب ام لهم ملك السموات و الارض و ما بینهما فلیرتقوا فى الاسباب

و بعد از فراغت از نماز هزار دفعه با خضوع و خشوع بگوید: (یا وهاب )
(15) نماز هدیه به والدین
در شب جمعه باید بجا آورد و آن دو ركعت است . در ركعت اول بعد از حمد ده مرتبه بگوید:
(ربنا اغفرلى و لوالدى و للمومنین یوم یقوم الحساب )

و ركعت دوم بعد از حمد
(رب اغفرلى و لوالدى و لمن دخل بیتى مومنا و للمومنین و المومنات )

و بعد از سلام ده مرتبه بگوید:
(رب ارحمهما كما ربیانى صغیرا)

(16) نمازى كه مادر باید براى فرزند مریضش بخواند
در كتاب صحایف الاعمال مسطور است كه شخصى مریض شده بود به بیمارى سختى ، چنان كه از حیات وى قطع امید شده بود. امام جعفر صادق علیه السلام به عیادت آن مرد رفت . مادر او را دید كه در كنار فراش او نشسته و گریه و زارى و جزع مى كند. آن حضرت فرمود: اى مادر! وضو بساز و دو ركعت نماز بخوان و در سجده بگو:
(اللهم انت وهبته لى و لم یك شیئا فهبه لى هبه جدیده )

چون آن زن نماز را خواند، مرض آن پسر به صحت پیوست به نوعى كه طعامى در آن روز طبخ شده بود آن پسر با مادر خود از آن طعام میل كرد.
(17) نماز مجرب براى قطع تب
دو ركعت نماز بخواند در هر ركعتى حمد سه مرتبه و آیه الكرسى و آیه
الا له الخلق و الامر تبارك اللّه رب العالمین .

و این دعا را بنویسد و بشوید. آن شخص كه تب دارد بخورد.

بسم اللّه الرحمن الرحیم
اللهم اتشفع بنبیك محمد صلى اللّه علیه و آله یا محمد استشفع بك على رب فى قضاء حاجتى و هو شفاء هذا المریض یا اللّه یا اللّه یا رحمن یا رحیم یا حى یا قیوم یا ذالجلال و الاكرام برحمتك یستغیث الان خفف اللّه عنكم یرید اللّه ان یخفف عنكم ذلك تخفیف من ربكم و رحمه .


(18) نماز براى رفع درد گردن
دو ركعت است در هر ركعتى الحمد یك مرتبه و سوره اذا زلزلت الارض سه مرتبه .
(19) نماز براى رفع درد سینه
چهار ركعت است . در ركعت اول الحمد و یك مرتبه سوره الم نشرح و در ركعت دوم سه بار قل هو اللّه احد و در ركعت سوم یك مرتبه سوره والضحى و ر ركعت چهارم آیه
و یعلم خائنه الاعین و ما نخفى الصدور.

(20) نماز براى رفع قولنج
دو ركعت است در هر ركعتى یك مرتبه الحمد و آیه
ففتحنا ابواب السماء بماء منهمر.

(21) نماز به جهت درد پا
دو ركعت است و در هر ركعتى الحمد یك مرتبه و آیه :

امن الرسول بما انزل الیه من ربه و المومنون كل امن باللّه و ملئكته و كتبه و رسله لا نفرق بین احد من رسله و قالوا سمعنا و اطعنا غفرانك ربنا و الیك المصیر لایكلف اللّه نفسا الا وسعها لها ما كسبت و علیها ما اكتسبت ربنا لا تواخذنا ان نسینا او اخطانا ربنا و لا تحمل علینا اصراكما حملته ، على الذین من قبلنا ربنا و لا تحملنا ما لا طاقه لنا به واعف عنا و اغفرلنا و ارحمنا انت مولانا فانصرنا على القوم الكافرین .

(22) نماز جهت دردسر
دو ركعت است در هر ركعتى الحمد یك مرتبه و قل هو اللّه احد سه مرتبه و یك مرتبه این آیه :

رب انى وهن العظم منى و اشتعل الراس شیبا و لم اكن بدعائك رب شقیا

و بقیه ركوع و سجود مانند نماز صبح خوانده شود.
(23) نماز جهت رفع كورى
از ابوحمزه ثمالى از حضرت صادق علیه السلام و آن حضرت از رسول خدا صلى اللّه علیه و آله روایت كرده است كه شخصى از مقابل آن حضرت عبور كرد فرمودند مى خواهى خداى تعالى چشم تو را بینا گرداند. عرض كرد: بلى . حضرت فرمودند: كه وضوى كاملى بگیر و دو ركعت نماز بخوان و بگو:

اللهم انى اسئلك و ارغب الیك و اتوجه بنیك نبى الرحمه یا محمد انى توجه بك الى اللّه ربى و ربك ان ترد على بصرى .

امام صادق علیه السلام فرمود كه حضرت رسول صلى اللّه علیه و آله هنوز از جاى خود حركت نمودند كه آن شخص برگشت و هر دو چشمش بینا شده بود.
(24) نماز درد چشم
دو ركعت در هر ركعتى الحمد یك مرتبه و قل یا ایها الكافرون سه مرتبه و آیه و عنده مفاتح الغیب كه در نماز غفلیهه خوانده مى شود تا... فى كتاب مبین . ان شاء اللّه درد چشم ساكت شود.
(25) نماز حاجت از حضرت رسول اكرم صلى اللّه علیه و آله
از حضرت رسول اكرم صلى اللّه علیه و آله روایت شده است كه هر كس پیش از نماز صبح دو ركعت نماز حاجت بخواند در ركعت اول بعد از حمد هفت مرتبه سوره قل یا ایها الكافرون و در ركعت دوم بعد از حمد هفت مرتبه سوره قل هو اللّه احد را و چون نماز را سلام بدهد ده مرتبه بگوید:
سبحان اللّه و الحمدللّه و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر و لا حول و لا قوه الا باللّه العلى العظیم .

و ده مرتبه صلوات بفرستد و ده مرتبه بگوید
یا غیاث المستغیثین اغثنى

و بعد حاجت خود را بخواهد.
(26) نماز حاجت دیگر كه خیلى مجرب است
این كه دو ركعت نماز در وقت ضرورت بخواند به این دستور، در ركعت اول بعد از سوره انا فتحنا را تا... نصرا عزیزا بخواند و در ركعت دوم بعد از سوره حمد، الم نشرح را تا آخرش بخواند و بعد حاجت خود را از خدا بخواهد.
(27) نماز حاجت دیگر مخصوص روز پنج شنبه
در روز پنج شنبه از صبح تا غروب هر وقت بتواند چهار ركعت نماز بخواند دو ركعتى در ركعت اول بعد از حمد یازده مرتبه قل هو اللّه احد و در ركعت دوم بعد از حمد بیست و یك مرتبه سوره قل هو اللّه احد را و پس از سلام نماز پنجاه و یك مرتبه قل هو اللّه احد و پنجاه و یك مرتبه صلوات بر حضرت رسول . بعد به سجده رفته ، صد مرتبه یا اللّه بگوید و حاجتش را از خدا بخواهد كه ان شاء اللّه مستجاب است و بعد از خاتمه چهار ركعت نماز و تسبیح حضرت زهرا سلام اللّه علیها را فراموش ننماید.
(28) نماز حاجت دیگر
دو ركعت نماز حاجت بخواند. بعدا یك دور تسبیح حضرت زهرا سلام اللّه علیها را بگوید و بعد سجده رفته دویست و بیست مرتبه و ذالنون اذ ذهب مغاضبا را بخواند در حال سجده و حاجت خود را از خدا بخواهد.
(29) نماز حاجت از امام محمد باقر علیه السلام
دو ركعت نماز بخواند و بعد از نماز بگوید:
(یا ابصر الناظرین و یا اسمع السامعین و یا اسرع الحابسین اقض حاجتى

و بعد حاجت خود را از خدا بخواهد.
(30) نماز صلوه المضطر
در كتاب تحفه المهدویه مرقوم است كه از براى حوائج بخواند و آن چهار ركعت است در هر ركعت به یك سلام در ركعت اول بعد از حمد بیست و پنج مرتبه بگوید:
(افوض امرى الى اللّه ان اللّه بصیر بالعباد)

و در ركعت دوم بعد از حمد بیست و پنج مرتبه
(لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمین فاسبجبناله و نجیناه من الغم و كذلك ننجى المومنین )

و در ركعت سوم بعد از حمد بیست و پنج مرتبه بگوید:
(حسبى اللّه و نعم الوكیل )

و در ركعت چهارم بعد از حمد بیست و پنج مرتبه
(لا حول و لا قوه الا باللّه العلى العظیم )

و بعد از نماز بیست و پنج مرتبه صلوات بفرستد و حاجتش را از خدا بخواهد.
(31) نمازهاى شبهاى ایام هفته و نماز اول هر ماه
نماز شب شنبه
رسول اكرم صلى اللّه علیه و آله فرمود: هر كس شب شنبه دو ركعت نماز كند به حمد و توحید و بیست و پنج بار تسبیحات اربعه
(سبحان اله و الحمدللّه و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر)

حق تعالى گناهان او را بیامرزد و از گناهان بیرون رود مثل روزى كه از مادر متولد شده است .
نماز شب یكشنبه
رسول اكرم صلى اللّه علیه و آله فرمود: هر كس شب یكشنبه شش ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد هفت بار توحید بخواند خداى تعالى به او مزد شاكرین و صابرین و اعمال متقین بخشد و برایش عبادت چهل سال بنویسد و از جایش برنخیزد مگر آمرزیده و از دنیا برون نشود تا جایش را در بهشت ببیند و مرا هم در خوابش ببیند و هر كس مرا در خوابش دید بهشت برایش واجب شود. (جمال الاسبوع )
نماز شب دوشنبه
رسول اكرم صلى اللّه علیه و آله فرمود: هر كس شب دوشنبه دو ركعت نماز كند در هر ركعت پانزده حمد و پانزده توحید و پانزده
(قل اعوذ برب الناس )

و پانزده
(قل اعوذ برب الفلق )

بخواند و بعد از تمام شدن نماز پانزده آیه الكرسى قرائت كند خداوند نامش را از بهشتیان گرداند و اگر چه از اهل آتش باشد برایش گناهان آشكار را آمرزد و برایش به هر آیه اى كه خوانده یك حج و یك عمره نویسد و گویا دو بنده از فرزندان اسماعیل علیه السلام آزاد كرده و شهید بمیرد. (جمال الاسبوع ، ص 64)
نماز شب سه شنبه
رسول اكرم صلى اللّه علیه و آله فرمود: هر كس شب سه شنبه دو ركعت نماز گزارد در ركعت اول حمد و انا انزلنا و در ركعت دوم حمد و هفت بار قل هو اللّه بخواند خدا برایش مى آمرزد و درجات او را بلند نماید و به او از نزد خدا در بهشت خیمه اى از در عطا شود كه وسیعتر از یك شهر در دنیا است . (جمال الاسبوع ، ص 77)
نماز شب چهارشنبه
رسول اكرم صلى اللّه علیه و آله فرمودند: هر كس در شب چهارشنبه دو ركعت نماز كند بعد از حمد در هر ركعت آیه الكرسى و توحید و قدر بخواند خداوند گناهان گذشته و آینده او را بیامرزد.
نماز شب پنج شنبه
از فاطمه زهرا سلام اللّه علیها روایت شده كه رسول خدا مرا شب پنج شنبه نمازى آموخت هر كس شش ركعت (سه دو ركعتى ) نماز كند در هر ركعت بعد از حمد بخواند:

قل اللهم مالك الملك توتى الملك من تشاء و تنزع الملك ممن تشاء و تعز من تشاء و نذل من تشاء بیدك الخیر انك على كل شى ء قدیر تولج اللیل فى النهار و تولج النهار فى اللیل و تخرج الحى من المیت و تخرج المیت من الحى و تزرق من تشاء بغیر حساب .

بخواند چون از نماز فارغ شد بگوید:

جزى اللّه محمدا ما هو اهله

(خدا برایش بیامرزد هر گناهى را تا هفتاد سال و به او از ثواب ناشمار عطا فرماید).
نماز شب جمعه
از رسول خدا روایت شده هر كس شب جمعه دو ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد هفتاد مرتبه توحید بخواند و بعد از تمام شدن نماز هفتاد بار بگوید
(استغفروا اللّه ) به آن خدایى كه مرا به حق انگیخته اگر با این نماز نمازگذار براى تمام امتم دعا كند از خدا براى آنها بهشت را به شفاعتش مى گیرد و خداوند به او به هر حرفى در این استغفار به عدد نجوم آسمان خانه بخشد و در هر خانه به عدد نجوم آسمان قصر باشد و در هر قصرى به شمار ستارگان آسمان خزینه در هر خزینه همان قدر سریر در هر سریرى همان قدر فرش و به عدد نجوم جاریه خداى مهربان همه این ثوابها را عطا مى كند به كسى كه این دو ركعت را بخواند.
(32) نماز اول هر ماه
دو ركعت مى باشد در ركعت اول بعد از حمد سى مرتبه (قل هو اللّه احد) و در ركعت دوم بعد از حمد سى مرتبه (انا انزلناه ) بخواند و بعد از نماز صدقه اى بدهد چون چنین كند سلامتى خود را در آن ماه از حق تعالى بخرد و در بعضى روایات نقل است كه بعد از نماز بخواند این دعا را.

بسم اللّه الرحمن الرحیم
و ما من دابه فى الارض الا على اللّه رزقها و یعلم مستقرها و مستودعها كل فى كتاب مبین بسم اللّه الرحمن الرحیم و ان یمسسك اللّه بضر فلا كاشف له الا هو و ان یردك بخیر فلا راد لفضله یصیب به من یشاء من عباده و هو الغفور الرحیم بسم اللّه الرحمن الرحیم سیجعل اللّه بعد عسر یسرا ماشاء اللّه لا قوه الا باللّه حسبنا اللّه و نعم الوكیل و افوض امرى الى اللّه ان اللّه بصیر بالعباد لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمین رب انى لما انزلت الى من خیر فقیر رب لاتذرنى فردا او انت خیر الوارثین


(33) نماز امام زمان (عج ) در شب جمعه
در كتاب پنجم ثاقب نقل كرده از ناحیه مقدسه امام زمان علیه السلام كه هر كس را به سوى حق تعالى حاجتى باشد پس باید كه بعد از نصف شب جمعه غسل كند و دو ركعت نماز گذارد. در ركعت اول بخواند سوره حمد را و چون به
(ایاك نعبد و ایاك نستعین )
برسد صد مرتبه با كمك تسبیح آن را تكرار كند و بعد از آن كه صد مرتبه تمام شد بقیه سوره حمد را بخواند و بعد سوره (قل هو اللّه احد) را یك مرتبه بخواند و به ركوع رفته و هفت مرتبه بگوید:
(سبحان ربى العظیم و بحمده )

و بعد به سجده رفته و هفت مرتبه
(سبحان ربى الاعلى و بحمده )

را در هر سجده گفته مى شود و ركعت دوم را نیز مانند ركعت اول بجا مى آورد و بعد از تمام شدن نماز این دعا را بخواند پس به درستى كه حق تعالى البته حاجت او را بر مى آورد. و دعا این است :

اللهم ان اطعتك فالمحمده لك و ان عصیتك فالحجه لك منك الروح و منك الفرج سبحان من انعم و شكر سبحان من قدر و غفر اللهم ان كنت عصیتك فانى قد اطعتك فى احب الاشیاء الیك و هو الایمان بك لم اتخذلك ولدا و لم ادع لك شریكا منا منك به على لا منا منى به علیك و قد عصیتك یا الهى على غیر وجه المكابره و لا الخروج عن من عبودیتك و لا الجحود لربوبیتك و لكن اطعت هواى و ازلنى الشیطان فلك الحجه على و البیان فان تعذبنى فبذنوبى غیر ظالم لى و ان تغفرلى و ترحمنى فانك جواد كریم

(و بعد از آن تا نفس او وفا كند)
یا كریم یا كریم

(را مكرر بگوید و بعد از آن بگوید)
یا امنا من كل شى ء و كل شى ء منك خائف حذر اسئلك بآمنك من كلشى ء و خوف كل شى ء منك ان تصلى على محمد و ال محمد و ان تعطینى امانا لنفسى و اهلى و ولدى و سائر ما انعمت به على حتى لا اخاف و لا احذر من شى ء ابدا انك على كلشى ء قدیر و حسبنا اللّه و نعم الوكیل یا كافى ابرهیم نمرود و یا كافى موسى فرعون اسئلك ان تصلى على محمد و ال محمد و ان تكفینى شر فلان به فلان

(به جاى فلان پسر فلان شخصى را كه از ضرر او مى ترسد و نام پدر او را بگوید و از حق تعالى طلب كند كه ضرر او را رفع نماید و كفایت كند.
(34) نماز استغاثه به حضرت زهرا سلام اللّه علیها
نماز استغاثه به حضرت بتول سلام اللّه علیها روایت شده كه هر گاه تو را حاجتى باشد به سوى حق تعالى و سینه ات از آن تنگ شده باشد پس دو ركعت نماز بكن و چون سلام نماز گفتى سه مرتبه تكبیر بگو و تسبیح حضرت فاطمه سلام اللّه علیها
بخوان پس بسجده برو و بگو صد مرتبه
(یا مولاتى یا فاطمه اغیثینى )

پس جانب راست رو را بر زمین گذارد و همین را صد مرتبه بگو پس جانب چپ رو را بر زمین گذار و صد مرتبه بگو پس باز به سجده رود و صد و ده مرتبه بگو و حاجت خود را یاد كن به درستى كه خداوند بر مى آورد آن را.

شنبه 7/6/1388 - 14:31
دعا و زیارت

به نام خداوند بخشنده و مهربان

 

بررسی خواص طبی حرکات نماز از دیدگاه کارشناسان:

 

برخی از کارشناسان معتقدند که نماز خواندن تنها غذا روح انسان نیست ،بلکه جسم انسان ها را نیز تقویت کرده و آنها را در مبارزه با مشکلات روزمره یاری می دهد .

هنگامی که چشم ها در نماز ثابت و بی حرکت می ماند ،جریان فکر و اندیشه هم خود بخود آرام شده و درنتیجه تمرکز فکر افزایش می یابد .

کارشناسان بر این باورند که ثابت ماندن چشم باعث بهبود ضعف و نواقصی مانند :نزدیک بینی می شود و به لحاظ روانی این حالت باعث افزایش مقاومت عصبی فرد شده و بی خوابی و افکار نا آرام را از انسان دور می کند .آنان می گویند : ایستادن در حالت نماز باعث تقویت حالت تعادلی بدن شده و قسمت مرکزی مخچه (محل کنترل اعمال و حرکات اراده ای)را تقویت می کند که این عمل باعث می شود فرد با صرف کمترین نیرو و انرژی ،به انجام صحیح حرکات بعدی بپردازد .

کارشناسان مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی دانشگاه هرمزگان می گویند : نماز قسمت فوقانی بدن را پرورش داده ،ستون مهره ها را تقویت کرده و آنرادر حالت مستقیم نگاه می دارد . محمد رسولی افزود : نماز همچنین برای انجام حرکات ،محدود نمودن و ثابت کردن فکر به منظور تمرکز به بدن آرامش می دهد . تقویت احشاء و ماهیچه ها ی شکم،حفظ سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست مزمن ، سوء هاضمه و بی اشتهائی از دیگر خواص نماز خواندن البته در حالت « رکوع» است . این کارشناس ،رفع تنبلی کند ، طحال ،لوزا لمعده و کلیه ها برطرف کردن دردها و ناراحتی های ناحیه شکم، ماساژدادن دستگاه های داخلی موجود در شکم و نگهداری ستون فقرات و مهره های کمر در وضعیت صحیح و مطلوب و کمک به نرمی و قابلیت انعطاف کمر را از دیگر خواص طبی رکوع در نماز عنوان کرد.

رسولی ادامه داد: در حالت رکوع ماهیچه های اطراف ستون مهره ها منبسط می شود که در متعادل و آرام کردن اعصاب سمپاتیک مؤثر است . حالت رکوع در همان وقت تعیین شده (خواندن ذکر) باعث تقویت عظلات صورت و گردن ،ساق پا ها و رانها می شود ،که البته در سرعت بخشیدن به جریان خون در قسمت های مختلف بدن منتهی می شود .

این کارشناس گفت: تنظیم متابولسیم بدن ، فراهم کردن زمینه از بین رفتن اکثر بیماری ها از بدن فکمک به افزایش حالت استواری و استحکام مغز و بهبود نا راحتی های تناسلی و نارسایی های تخمدان از دیگر خواص طبی رکوع در نماز است .

یک کارشناس دیگر در خصوص خواص نماز اظهار داشت :هنگامی که نماز گزار به سجده می رود ،ستون مهره های او تقویت شده و دردهای سیاتیک وی آرام می شود . معصومه پایکار افزود:سجده علاوه بر از بین بردن یبوست و سوء هاضمه ،پرده دیافراگم را تقویت کرده و به دفع مواد زاید بدن بدلیل فشرده شدن منطقه شکمی کمک می کند . سجده همچنین باعث افزایش جریان خون در سر شده که این امر باتغذیه بهتر بافتهای پوست صورت ، غدد موجود در سر و گردن ،ساق پاها و ران و تغذیه این غدد با عث حفظ شادابی ،زیبایی و طراوت پوست می شود . این کار شناس اظهار داشت : حالت سجده بواسطهباز شدن مهره ها از یکدیگر باعث کشیده شدن اعصابی که در قسمت های مختلف بدن را به مغز وصل می کند،شده و این اعصاب را در یک حالت تعادل قرار می دهد که این عمل برای سلامت انسان حائز اهمیت است .

پایکار ادامه داد: سجده همچنین برای زنانی که دچار اختلال یا ناهماهنگی در لگن خاصره و عادت ماهانه می باشند بسیار مفیدو مؤثر است . وی تصریح کرد : سجده باعث ایجاد آسودگی و آرامش در فرد شده و خشم و عصبانیت را تسکین می بخشد . این کارشناس گفت: استحکام بخشیدن و تقویت عظلات پاها و رانها ،کمک به رفع نفخ معده و روده ، تقویت کل دستگاه عصبی تسریع جریان خون در لگن خاصره و نواحی داخل شکم ،کاهش فشار خون در دستگاه تناسلی ،بهبود فتق بیضه در مردان از خواص نشستن بعد از سجده است.   

 

شنبه 7/6/1388 - 14:28
دعا و زیارت
(1) صلواتى كه انسان را یك هفته در امان دارد
از حضرت صادق علیه السلام در بحار جلد 90 صفحه 56 نقل شد كه هر كس بعد از نماز ظهر روز جمعه سه مرتبه بگوید:

اللهم اجعل صلواتك و صلوات ملائكتك و رسلك على محمد و آل محمد.

در امان است تا جمعه دیگر.
(2) صلواتى كه تا یك هفته ملائكه برایش صلوات فرستند
در كتاب جمال الاسبوع از امام جعفر صادق علیه السلام منقول است : هر كس بعد از نماز عصر روز جمعه ده مرتبه بگوید:

اللهم صل على محمد و آل محمد الاوصیاء المرضیین بافضل صلواتك و بارك علیهم بافضل بركاتك و علیه و علیهم السلام و على ارواحهم و اجسادهم و رحمه اللّه و بركاته .

ملائكه براى آن شخص از اى جمعه تا جمعه دیگر در همین ساعت صلوات مى فرستند.
(3) جهت نجات از آتش جهنم
در كتاب ثواب الاعمال از حضرت صادق علیه السلام روایت شده كه به صباح بن سیابه فرمودند: میل دارى به تو تعلیم نمایم چیزى را كه روى تو را از گرمى آتش جهنم نگه دارد. عرض كرد: بلى فرمودند: بعد از نماز صبح صد مرتبه بگو:

اللهم صل على محمد و آل محمد

كه حق تعالى نگه مى دارد روى تو را از گرمى جهنم .
(4) صلوات جهت یك سال گناه
از حضرت صادق علیه السلام منقول است هر كه در روز جمعه بعد از نماز صبح بگوید
اللهم اجعل صلواتك و صلوات ملائكتك و حمله عرشك و جمیع خلقك و سمائك و ارضك و انبیائك و رسلك على محمد و آل محمد.

تا یك سال هیچ گناهى بر او نوشته نشود.
(بحار الانوار ج 89، ص 354)
(5) صلواتى كه هر مرتبه آن ، ثواب ده هزار صلوات است

اللهم صل على سیدنا محمد ما اختلف الملوان و تعاقب العصران و كر الجدیدان و ستقبل الفرقدان و بلغ روحه و ارواح اهل بیته منا التحیه و السلام

(6) صلواتى كه فضیلت بسیار براى آن نقل شده است
روایت است كه هر كه سه مرتبه در بامداد و سه مرتبه در آخر روز این صلوات را بخواند، گناهانش آمرزیده شود و شادى او همیشه باشد و دعایش مستجاب گردد، روزیش فراخ شود و بر دشمن غلبه یابد و در بهشت از رفیقان محمد صلى اللّه علیه و آله باشد.

اَللّهُمَّ یا اَجْوَدَ مَنْ اَعْطى وَیا خَیْرَ مَنْ سُئِلَ وَیا اَرْحَمَ مَنِ اسْتُرْحِمَ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ فِى الاَْوَّلینَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ فِى الاَّْخِرینَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ فِى الْمَلاَءِ الاَْعْلى وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ فِى الْمُرْسَلینَ اَللّهُمَّ اَعْطِ مُحَمَّداً وَآلَهُ الْوَسیلَةَ وَالْفَضیلَةَ وَالشَّرَفَ وَالرِّفْعَةَ وَالدَّرَجَةَ الْكَبیرَةَ اَللّهُمَّ اِنّى آمَنْتُ بِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَلَمْ اَرَهُ فَلا تَحْرِمْنى فِى الْقِیمَةِ رُؤْیَتَهُ وَارْزُقْنى صُحْبَتَهُ وَتَوَفَّنى عَلى مِلَّتِهِ وَاسْقِنى مِنْ حَوْضِهِ مَشْرَباً رَوِیّاً سآئِغاً هَنَّیئاً لا اَظْمَاءُ بَعْدَهُ اَبَداً اِنَّكَ عَلى كُلِّشَىْءٍ قَدیرٌ اَللّهُمَّ اِنّى آمَنْتُ بِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَلَمْ اَرَهُ فَعَرَِّفْنى فِى الْجِنانِ وَجْهَهُ اَللّهُمَّ بَلِّغْ مُحَمَّداً صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ مِنّى تَحِیَّةً كَثیرَةً وَسَلاماً

(7) صلوات جهت پاك شدن از تمام گناهان
و ابن بابویه از ابوحمزه روایت كرده است كه از امام جعفر صادق علیه السلام پرسیدم كه چگونه صلوات فرستم بر (محمد و آل محمد)؟ فرمود: كه مى گویید

صلوات اللّه و صلوات ملائكته و انبیائه و رسله و جمیع خلقه على محمد و ال محمد و السلام علیه و علیهم و رحمه اللّه و بركاته .

عرض كردم چه خواهد بود ثواب آن ؟ فرمودند: به خدا قسم از گناهان بیرون مى آید، مانند روزى كه از مادر متولد شده است .
(8) صلوات پر فضیلتى بعد از نماز ظهر جمعه
در بحارالانوار از امام صادق علیه السلام منقول است : هر كس این صلوات را بر رسول خدا صلى اللّه علیه و آله فرستد گناهانش محو مى گردد و بر دشمنانش ‍ یارى كرده شود و روزى بر او گشاده مى گردد و در بهشت از رفقاى حضرت محمد صلى اللّه علیه و آله خواهد بود.

اللهم صل على محمد و آل محمد حتى لایبقى صلوه اللهم بارك على محمد و آل محمد حتى لایبقى بركه اللهم و سلم على محمد و آل محمد حتى لایبقى سلام و ارحم محمدا و آل محمد حتى لایبقى رحمه .

(9) صلوات جهت پاك شدن از گناهان به مدتیكسال
در مصباح المتهجد از حضرت صادق علیه السلام روایت كرده است ، هر كس بعد از نماز ظهر بگوید:

اللهم اجعل صلواتك و صلوات ملائكتك و رسلك على محمد و آل محمد.

تا یك سال هیچ گناه بر او نوشته نمى شود.
(10) صلوات بسیار مهم و با فضیلت بسیار

اللهم صل على سیدنا محمد و اله صلاه نتجینابها من جمیع الاهوال و الافات و تقضى لنابها جمیع الحاجات و تطهر نابها من جمیع السیئات و ترفعنابها عندك اعلى الدرجات و تبلغنا بها اقصى الغایات من الخیرات فى الحیاه و بعد الممات انك على كل شى ء قدیر.

(11) صلوات مهم هدیه حضرت مسلم به شخصى

اللهم صل على محمد و ال محمد حتى لایبقى من صلواتك شى ء و سلم على محمد و ال محمد لایبقى من سلامك شى ء و بارك على محمد و ال محمد حتى لایبقى من بركاتك شى ء و ترحم على محمد و ال محمد حتى لا یبقى من رحمتك شى ء.

(12) صلواتى كه از اسرار مى باشد
این صلوات از اسرار مى باشد كه اگر براى آخرت بخواند معنویات به دست مى آورد و مشهور است اگر براى دنیا بخواند گنج پیدا خواهد كرد. ده مرتبه صبح ، ده مرتبه عصر، نزدیك مغرب و عشا بخواند و براى ختم 99 مرتبه لازم است .

اللهم صل على سیدنا و حبیبنا و شفیعنا محمد حاء الرحمه و میمى الملك و دال الدوام اسید الكامل الفاتح الخاتم كلما ذكرك و ذكره الذاكرون و كلما سهى و غفل عن ذكرك و ذكره الغافلون صلواه دائمه بدوامك باقیه ببقائك لامنتهى لها دون ذلك و على اله و اصحابه كذلك انك على كل شى ء قدیر و بالاجابه جدیر.

(13) ختم صلوات
مدت سیزده روز هر روز یكهزار مرتبه در وقت معین با تسبیح تربت بهتر است هر روز به روح یكى از چهارده معصوم صلوات بفرستد اول به روح پیغمبر اكرم صلى اللّه علیه و آله ، دوم فاطمه زهرا سلام اللّه علیها، سوم على علیه السلام تا روز سیزدهم بر امام حسن عسكرى علیه السلام و بعد رو به قبله تسبیح را آویزان نموده و هر وقت حاجتش برآورده شد هزار مرتبه صلوات به روح مقدس امام زمان مى فرستد و قدرت خدا را مشاهده كند.
(14) صلوات براى چهارده معصوم علیهم السلام
شیخ طوسى در مصباح در اعمال روز جمعه فرموده خبر داد ما را جماعتى از اصحاب ما از ابوالفضل شیبانى كه گفت حدیث كرد ما را از لفظ خود ابو محمد عبداللّه بن عابد بدالیه گفت سوال كردم از مولاى خود امام حسن عسكرى علیه السلام در منزل آن حضرت بسر من راى سنه دویست و پنجاه و پنج كه املاء فرماید بر من یعنى كلمه كلمه بفرماید. كیفیت صلوات فرستادن بر پیغمبر و اوصیاء آن حضرت صلوات اللّه علیهم را و حاضر كرده بودم با خود كاغذ بزرگى پس ‍ املاء كرد بر من از لفظ خود بدون این كه از كتاب ببیند فرمود:

صلوات بر پیغمبر صلى اللّه علیه و آله

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما حَمَلَ وَحْیَكَ وَبَلَّغَ رِسالاتِكَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما اَحَلَّ حَلالَكَ وَحَرَّمَ حَرامَكَ وَعَلَّمَ كِتابَكَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما اَقامَ الصَّلوةَ وَ اتَى الزَّكاةَ وَدَعا اِلى دینِكَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما صَدَّقَ بِوَعْدِكَ وَاَشْفَقَ مِنْ وَعیدِكَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما غَفَرْتَ بِهِ الذُّنوُبَ وَسَتَرْتَ بِهِ الْعُیوُبَ وَفَرَّجْتَ بِهِ الْكُروُبَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما دَفَعْتَ بِهِ الشَّقآءَ وَكَشَفْتَ بِهِ الْغَمّآءَ وَاَجَبْتَ بِهِ الدُّعآءَ وَنَجَّیْتَ بِهِ مِنَ الْبَلاَّءِ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَم ا رَحِمْتَ بِهِ الْعِبادَ وَاَحْیَیْتَ بِهِ الْبِلادَ وَقَصَمْتَ بِهِ الْجَبابِرَةَ وَاَهْلَكْتَ بِهِ الْفَراعِنَةَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما اَضْعَفْتَ بِهِ الاَْمْوالَ وَاَحْرَزْتَ بِهِ مِنَ الاَْهْوالِ وَكَسَرْتَ بِهِ الاَْصْنامَ وَرَحِمْتَ بِهِ الاَْنامَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما بَعَثْتَهُ بِخَیْرِ الاَْدْیانِ وَاَعْزَزْتَ بِهِ الا یمانَ وَتَبَّرْتَ بِهِ الاَْوْثانَ وَعَظَّمْتَ بِهِ الْبَیْتَ الْحَرامَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَاَهْلِ بَیْتِهِ الطّاهِرینَ الاَْخْیارِ وَسَلِّمْ تَسْلیماً

صلوات بر امیرالمؤ منین علیه السلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ عَلِىِّ بْنِ اَبیطالِبٍ اَخى نَبِیِّكَ وَوَلِیِّهِ وَصَفِیِّهِ وَوَزیرِهِ وَمُسْتَوْدَعِ عَلْمِهِ وَمَوْضِعِ سِرِّهِ وَبابِ حِكْمَتِهِ وَالنّاطِقِ بِحُجَّتِهِ وَالدّاعى اِلى شَریعَتِهِ وَخَلیفَتِهِ فى اُمَّتِهِ وَمُفَرِّجِ الْكَرْبِ عَنْ وَجْهِهِ قاصِمِ الْكَفَرَةِ وَمُرْغِمِ الْفَجَرَةِ الَّذى جَعَلْتَهُ مِنْ نَبِیِّكَ بِمَنْزِلَةِ هروُنَ مِنْ موُسى اَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَعادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ وَالْعَنْ مَنْ نَصَبَ لَهُ مِنَ الاَْوَّلینَ وَالاْ خِرینَ وَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْصِیآءِ اَنْبِیآئِكَ یا رَبَّ الْعالَمینَ

صلوات بر سیّده نسوان فاطمه سلام الله علیها

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدّیقَةِ فاطِمَةَ الزَّكِیَّةِ حَبیبَةِ حَبیبِكَ وَنَبِیِّكَ وَاُمِّ اَحِبّآئِكَ وَاَصْفِیآئِكَ الَّتِى انْتَجَبْتَها وَفَضَّلْتَها وَاخْتَرْتَها عَلى نِسآءِ الْعالَمینَ اَللّهُمَّ كُنِ الطّالِبَ لَها مِمَّنْ ظَلَمَها وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّها وَكُنِ الثّائِرَ اَللّهُمَّ بِدَمِ اَوْلادِها اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَها اُمَّ اَئِمَّةِ الْهُدى وَحَلیلَةَ صاحِبِ اللِّوآءِ وَالْكَریمَةَ عِنْدَ الْمَلاَءِ الاَْعْلى فَصَلِّ عَلَیْها وَعَلى اُمِّها صَلوةً تُكْرِمُ بِها وَجْهَ اَبیها مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَتُقِرُّ بِها اَعْیُنَ ذُرِّیَّتِها وَاَبْلِغْهُمْ عَنّى فى هذِهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَالسَّلامِ

صلوات بر حسن و حسین علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ وَالْحُسَیْنِ عَبْدَیْكَ وَوَلِیَّیْكَ وَابْنَىْ رَسوُلِكَ وَسِبْطَىِ الرَّحْمَةِ وَسَیِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلادِ النَّبِیّینَ وَالْمُرْسَلینَ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ سَیِّدِ النَّبِیّینَ وَوَصِىِّ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَا بْنَ رَسوُلِ اللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَا بْنَ سَیِّدِ الْوَصِیّینَ اَشْهَدُ اَنَّكَ یَا بْنَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ اَمینُ اللَّهِ وَابْنُ اَمینِهِ عِشْتَ مَظْلوُماً وَمَضَیْتَ شَهیداً وَاَشْهَدُ اَنَّكَ الاِْمامُ الزَّكِىُّ الْهادِى الْمَهْدِىُّ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَیْهِ وَبَلِّغْ روُحَهُ وَجَسَدَهُ عَنّى فى هذِهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَالسَّلامِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِی الْمَظْلوُمِ الشَّهیدِ قَتیلِ الْكَفَرَةِ وَطَریحِ الْفَجَرَةِ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یا اَبا عَبْدِاللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَا بْنَ رَسوُلِ اللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَا بْنَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ اَشْهَدُ موُقِناً اَنَّكَ اَمینُ اللَّهِ وَابْنُ اَمینِهِ قُتِلْتَ مَظْلوُماً وَمَضَیْتَ شَهیداً وَاَشْهَدُ اَنَّ اللَّهَ تَعالى الطّالِبُ بِثارِكَ وَمُنْجِزٌ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَالتَّاْییدِ فى هَلاكِ عَدُوِّكَ وَاِظْهارِ دَعْوَتِكَ وَاَشْهَدُ اَنَّكَ وَفَیْتَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَجاهَدْتَ فى سَبیلِ اللَّهِ وَعَبْدتَ اللَّهَ مُخْلِصاً حَتّى اَتیكَ الْیَقینُ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً قَتَلَتْكَ وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً خَذَلَتْكَ وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اَلَبَّتْ عَلَیْكَ وَاَبْرَءُ اِلَى اللَّهِ تَعالى مِمَّنْ اَكْذَبَكَ وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّكَ وَاسْتَحَلَّ دَمَكَ بِاَبى اَنْتَ وَاُمّى یا اَبا عَبْدِاللَّهِ لَعَنَ اللَّهُ قاتِلَكَ وَلَعَنَ اللَّهُ خاذِلَكَ وَلَعَنَ اللَّهُ مَنْ سَمِعَ واعِیَتَكَ فَلَمْ یُجِبْكَ وَلَمْ یَنْصُرْكَ وَلَعَنَ اللَّهُ مَنْ سَبا نِسآئَكَ اَنَا اِلَى اللَّهِ مِنْهُمْ بَرَّئٌ وَمِمَّنْ والاهُمْ وَمالاََهُمْ وَاَعانَهُمْ عَلَیْهِ وَاَشْهَدُ اَنَّكَ وَالاَْئِمَّةَ مِنْ وُلْدِكَ كَلِمَةُ التَّقْوى وَبابُ الْهُدى وَالْعُرْوَةُ الْوُثْقى وَالْحُجَّةُ عَلى اَهْلِ الدُّنْیا وَاَشْهَدُ اَنّى بِكُمْ مُؤْمِنٌ وَبِمَنْزِلَتِكُمْ موُقِنٌ وَلَكُمْ تابِعٌ بِذاتِ نَفْسى وَشَرایِعِ دینى وَخَواتیمِ عَمَلى وَمُنْقَلَبى فى دُنْیاىَ وَآخِرَتى

صلوات بر على بن الحسین علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ سَیِّدِ الْعابِدینَ الَّذىِ اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ وَجَعَلْتَ مِنْهُ اَئِمَّةَ الْهُدىَ الَّذینَ یَهدوُنَ بِالْحَقِّ وَبِهِ یَعْدِلوُنَ اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِكَ وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَاصْطَفَیْتَهُ وَجَعَلْتَهُ هادِیاً مَهْدِیّاً اَللّهُمَّ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَةِ اَنْبِیآئِكَ حَتّى تَبْلُغَ بِهِ ما تَقِرُّ بِهِ عَیْنُهُ فِى الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ اِنَّكَ عَزیزٌ حَكیمٌ

صلوات بر محمّد بن على علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی باقِرِ الْعِلْمِ وَاِمامِ الْهُدى وَقآئِدِ اَهْلِ التَّقْوى وَالْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبادِكَ اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبادِكَ وَمَناراً لِبِلادِكَ وَمُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ وَمُتَرْجِماً لِوَحْیِكَ وَاَمَرْتَ بِطاعَتِهِ وَحَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِیَتِهِ فَصَلِّ عَلَیْهِ یا رَبِّ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَةِ اَنْبِیآئِكَ وَاَصْفِیآئِكَ وَرُسُلِكَ وَاُمَنآئِكَ یا رَبَّ الْعالَمینَ

صلوات بر جعفر بن محمّد علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصّادِقِ خازِنِ الْعِلْمِ الدّاعى اِلَیْكَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبینِ اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ كَلامِكَ وَوَحْیِكَ وَخازِنَ عِلْمِكَ وَلِسانَ تَوْحیدِكَ وَوَلِىَّ اَمْرِكَ وَمُسْتَحْفِظَ دینِكَ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَصْفِیآئِكَ وَحُجَجِكَ اِنَّكَ حَمیدٌ مَجیدٌ

صلوات بر موسى بن جعفر علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الاَْمینِ الْمُؤْتَمَنِ موُسَى بْنِ جَعْفَرٍ الْبَرِّ الْوَفِىِّ الطّاهِرِ الزَّكِىِّ النُّورِ الْمُبینِ الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ الصّابِرِ عَلَى الاَْذى فیكَ اَللّهُمَّ وَكَما بَلَّغَ عَنْ ابآئِهِ مَا اسْتُودِعَ مِنْ اَمْرِكَ وَنَهْیِكَ وَحَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ وَكابَدَ اَهْلَ الْعِزَّةِ وَالشِّدَّةِ فیما كانَ یَلْقى مِنْ جُهّالِ قَوْمِهِ رَبِّ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ وَاَكْمَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِمَّنْ اَطاعَكَ وَنَصَحَ لِعِبادِكَ اِنَّكَ غَفوُرٌ رَحیمٌ

صلوات بر على بن موسى علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِىِّ بْنِ موُسىَ الَّذِى ارْتَضَیْتَهُ وَرَضَّیْتَ بِهِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلى خَلْقِكَ وَقآئِماً بِاَمْرِكَ وَناصِراً لِدینِكَ وَشاهِداً عَلى عِبادِكَ وَكَما نَصَحَ لَهُمْ فِى السِّرِ وَالْعَلانِیَةِ وَدَعا اِلى سَبیلِكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیآئِكَ وَخِیَرَتِكَ مِنْ خَلْقِكَ اِنَّكَ جَوادٌ كَریمٌ

صلوات بر محمّد بن على بن موسى علیهم السلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِىِّ بْنِ موُسى عَلَمِ التُّقى وَنوُرِ الْهُدى وَمَعْدِنِ الْوَفآءِ وَفَرْعِ الاَْزْكِیآءِ وَخَلیفَةِ الاَْوْصِیآءِ وَاَمینِكَ عَلى وَحْیِكَ اَللّهُمَّ فَكَما هَدَیْتَ بِهِ مِنَ الضَّلالَةِ وَاسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَیْرَةِ وَاَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدى وَزَكَّیْتَ بِهِ مَنْ تَزَكّى فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیآئِكَ وَبَقِیَّةِ اَوْصِیآئِكَ اِنَّكَ عَزیزٌ حَكیمٌ

صلوات بر على بن محمّدعلیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِىِّ الاَْوْصِیآءِ وَاِمامِ الاَْتْقِیآءِ وَخَلَفِ اَئِمَّةِ الدّینِ وَالْحُجَّةِ عَلَى الْخَلاَّئِقِ اَجْمَعینَ اَللّ هُمَّ كَم ا جَعَلْتَهُ نوُراً یَسْتَضیَّىُ بِهِ الْمُؤْمِنوُنَ فَبَشَّرَ بِالْجَزی لِ مِنْ ثَوابِكَ وَاَنْذَرَ بِالاَْلیمِ مِنْ عِقابِكَ وَحَذَّرَ بَاْسَكَ وَذَكَّرَ بِآیاتِكَ وَاَحَلَّ حَلالَكَ وَحَرَّمَ حَرامَكَ وَبَیَّنَ شَرایِعَكَ وَفَرایِضَكَ وَحَضَّ عَلى عِبادَتِكَ وَاَمَرَ بِطاعَتِكَ وَنَهى عَنْ مَعْصِیَتِكَ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیآئِكَ وَذُرِّیَّةِ اَنْبِیآئِكَ یا اِلهَ الْعالَمینَ

راوى این صلوات ابو محمد یمنى گفت كه چون حضرت عسكرى علیه السلام از ذكر صلوات بر پدرش فارغ شد و نوبت بر خود آن جناب رسید ساكت ماند عرض كردم كه كیفیت صلوات بر باقى را بفرمائید فرمود اگر نه این بود كه ذكر این از معالم دین است و خدا امر فرموده ما را كه به اهلش برسانیم هر آینه دوست داشتم كه ساكت مانم و لكن چون در مقام دین است بنویس .
صلوات بر حسن بن على بن محمد علیهم السلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِىِّ الصّادِقِ الْوَفِىِّ النُّورِ الْمُضیئِ خازِنِ عِلْمِكَ وَالْمُذَكِّرِ بِتَوْحیدِكَ وَوَلِىِّ اَمْرِكَ وَخَلَفِ اَئِمَّةِ الدّینِ الْهُداةِ الرّاشِدینَ وَالْحُجَّةِ عَلى اَهْلِ الدُّنْیا فَصَلِّ عَلَیْهِ یا رَبِّ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَصْفِیآئِكَ وَحُجَجِكَ وَاَوْلادِ رُسُلِكَ یا اِلهَ الْعالَمینَ.

صلوات بر ولى الامر المنتظر علیه السلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى وَلِیِّكَ وَابْنِ اَوْلِیآئِكَ الَّذینَ فَرَضْتَ طاعَتَهُمْ وَاَوْجَبْتَ حَقَّهُمْ وَاَذْهَبْتَ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَطَهَّرْتَهُمْ تَطْهیراً اَللّهُمَّ انْصُرْهُ وَانْتَصِرْ بِهِ لِدینِكَ وَانْصُرْ بِهِ اَوْلِیآئَكَ وَاَوْلِیآئَهُ وَشیعَتَهُ وَاَنْصارَهُ وَاجْعَلْنا مِنْهُمْ اَللّهُمَّ اَعِذْهُ مِنْ شَرِّ كُلِّ باغٍ وَطاغٍ وَمِنْ شَرِّ جَمیعِ خَلْقِكَ وَاحْفَظْهُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ وَعَنْ یَمینِهِ وَعَنْ شِمالِهِ وَاحْرُسْهُ وَامْنَعْهُ اَنْ یوُصَلَ اِلَیْهِ بِسُوَّءٍ وَاحْفَظْ فیهِ رَسوُلَكَ وَآلَ رَسوُلِكَ وَاَظْهِرْ بِهِ الْعَدْلَ وَاَیِّدْهُ بِالنَّصْرِ وَانْصُرْ ناصِریهِ وَاخْذُلْ خاذِلیهِ وَاقْصِمْ بِهِ جَبابِرَةَ الْكُفْرِ وَاقْتُلْ بِهِ الْكُفّارَ وَالْمُنافِقینَ وَجَمیعَ الْمُلْحِدینَ حَیثُ كانوُا مِنْ مَشارِقِ الاَْرْضِ وَمَغارِبِها وَبَرِّها وَبَحْرِها وَامْلاَْ بِهِ الاَْرْضَ عَدْلاً وَاَظْهِرْ بِهِ دینَ نَبِیِّكَ عَلَیْهِ وَآلِهِ السَّلامُ وَاجْعَلْنِى اللّهُمَّ مِنْ اَنْصارِهِ وَاَعْوانِهِ وَاَتْباعِهِ وَشیعَتِهِ وَاَرِنى فى آلِ مُحَمَّدٍ ما یَاْمُلوُنَ وَفى عَدُوِّهُمْ ما یَحْذَروُنَ اِلهَ الْحَقِّ آمینَ

برگرفته شده از کتاب گنجهای معنوی
شنبه 7/6/1388 - 14:27
دعا و زیارت

محاسبه ثواب صلوات

رسول خدا (ص) فرمودند : در معراج ، ملکی را دیدم که هزار هزار دست دارد ( یعنی یک میلیون ) و هر دستی هزار هزار انگشت دارد و هر انگشتی هزار هزار بند دارد . آن ملک گفت : من حساب دانه های قطرات باران را می دانم که چند تا در صحرا و چند دانه در دریا می بارد. تعداد قطرات باران را از ابتدای خلقت تا حال را می دانم ، ولی حسابی است که من از محاسبه آن عاجزم . رسول خدا (ص) فرمودند: چیست؟ عرض کرد: هرگاه جماعتی از امت تو با هم باشند و با هم بر تو صلوات بفرستند ، من از محاسبه ثواب صلوات عاجزم

منبع : آثار و برکات صلوات – ص 30

نوشتن صلوات

رسول خدا (ص) فرموند: هر کس در کتابی یا نوشته ای بر من صلوات بنویسد ، تا زمانی که نام من در کتاب هست فرشتگان پیوسته برای او از درگاه حق طلب آمرزش می کنند

منبع : داستانهای صلوات – ص8 – سفینه البحار – ج 2 – ص 50

 

صلوات جهت حاجت

حضرت محمد (ص) فرمودند : صلوات فرستادن شما بر من باعث روا شدن حاجت های شماست و خدا را از شما راضی می گرداند و اعمال شما را پاک و پاکیزه می کند.

منبع : داستانهای صلوات – ص 10 – جمال الاسبوع – ص 242

آمرزش گناهان با صلوات

حضرت محمد (ص) فرمودند : هر کس هر روز از روی شوق و محبت به من سه مرتبه صلوات بفرستد ، بر خدا لازم می شود که گناهان او را بیامرزد ، در همان روز یا همان شب

منبع : بحار الانوار- ج 94 – ص 69 – داستان های صوات – ص 12

 

میزان صلوات در قیامت

حضرت محمد (ص) فرمودند : روز قیامت ، من پیش میزان اعمال هستم ، یعنی که هر کس کفه سیئاتش (گناهانش) سنگین تر از کفه حسناتش (ثواب هایش) باشد ، من صلوات هایی را که برایم فرستاده می آورم و در کفه حسناتش می گذارم تا آن که کفه حسناتش سنگین تر گردد.

منبع : ثواب الاعمال و عقاب الاعمال باب ثواب الصلاه النبی ، داستان های صلوات – ص 13

 

دیدن بهشت با صلوات

حضرت محمد (ص) فرمودند : هر کس هر روز هزار صلوات بر من بفرستد از دنیا نخواهد رفت تا جای خود را در بهشت ببیند

منبع : فضیلت صلوات- ص 14 ، داستان های صلوات ص14

 

شرکت ملائکه ها در مجالس صلوات

حضرت محمد (ص) فرمودند : کاروانی از فرشتگان به امر پروردگار در جهان حرکت می کنند و هنگامی که به جلسه ذکر و صلوات می رسند ، به یکدیگر می گویند : فرود آییم . زمانی که پیاده می شوند ، اهل جلسه را هنگام دعا با ذکر آمین ، یاری کرده و نیز اهل جلسه را هنگام صلوات کمک و همراهی می کنند و در پایان به یکدیگر می گویند : خوشا به حال افراد این جلسه که خدا آنان را آمرزید

منبع : آثار و برکات صلوات ص 37

 

خشنودی پیامبر (ص) از صلوات های زیاد

شخصی بسیار زاهد و عابد که گوشه گیر بود و در مجالس و محافل حاضر نمی شد ، روزی در مجلس سخنرانی شرکت کرد و موجب تعجب همه شد . علت حضورش را پرسیدند ، گفت : رسول خدا (ص) را در خواب دیدم و به من فرمود: برو به مجلس سخنرانی فلان واعظ که زیاد بر من صلوات می فرستد و من از او خشنودم

منبع : شرح فضایل صلوات ص92 – آثار و برکات صلوات ص 87

 

گم کردن راه بهشت

رسول خدا (ص) فرمودند : مَن نَسَی الصَلاة عَلیَ اخطَا طَریقَ الجنَةِ

کسی که صلوات بر من را فراموش کند راه بهشت را گم کرده است

منبع : آثار و برکات صلوات ص97

 

صلوات ناقص ، چرا؟

رسول خدا (ص) فرمودند : بر من صلوات ناقص نفرستید ، پرسیدند : صلوات ناقص کدام است ؟ رسول خدا (ص) فرمودند : این که بگویید «اللهم صل علی محمد » این نوع صلوات را صلوات ناقص گویند. صلوات کامل چنین است : « اللهم صل علی محمد و آل محمد»

منبع : آثار و برکات صلوات ص100

 

فوائد صلوات

رسول خدا (ص) فرمودند : در مقابل صد صلوات ، خدا صد حاجت را بر آورده کند

منبع : هدیه خدا ص 20

 

با صدای بلند صلوات فرستادن ، نفاق را بر طرف می کند

منبع : ثواب الاعمال ص 190 – هدیه خدا ص 20

 

صلوات فرستادن موجب پاکیزه شدن عمل هاست

منبع : امالی طوسی ج 1 - هدیه خدا ص20

 

هر کس یک مرتبه صلوات بفرستد ، خدا درِ عافیت را بر او می گشاید

منبع : جامع الاخبار ص 67 - هدیه خدا ص 20

 

صلوات فرستادن فقر را بر طرف می نماید

منبع : جلاء الافهام ص 252 - هدیه خدا ص20

 

هرگاه چیزی از یاد انسان برود و آدمی آن را فراموش کند ، صلوات موجب می شود آن را به خاطر آید

منبع : جلاء الافهام ص 252 - هدیه خدا ص20

 

صلوات ، دشمن دیرین و همیشه در کمین یعنی ابلیس را ذلیل و خوار می نماید

منبع : هدیه خدا ص20- شرح فضایل صلوات ص 114

 

هر که بر رسول خدا (ص) صلوات بفرستد ، خدا و ملائکه بر او صلوات می فرستند

منبع : اصول کافی ج 4 ص 249 – جامع الاخبار ص 69 - هدیه خدا ص17

 

انسان با رتبه و مقام صلوات به مقام خلیلی می رسد ، چنان که ابراهیم (ع)به برکت صلوات به مقام خلیلی نائل آمد

منبع : هدیه خدا ص17 – علل الشرایع ص 34

 

سزاوارترین و نزدیک ترین مردم در روز قیامت به رسول خدا (ص) کسی است که در دنیا بر آن حضرت بیشتر صلوات فرستاده باشد

منبع : هدیه خدا ص22 – جامع الاخبار ص 68 – مکارم الاخلاق ص 312

 

رسول خدا (ص) به حضرت علی (ع) فرمود : هر کس بر من صلوات بفرستد شفاعت من بر او واجب می شود

منبع : هدیه خدا ص20 – جامع الاخبار ص 67

 

حضرت رضا (ع) فرمودند : هر کس قادر بر کفاره گناهان خود نباشد صلوات بسیار بفرستد که صلوات بر محمد و آل محمد گناهان را می ریزاند

منبع : هدیه خدا ص22 – جامع الاخبار ص 28

 

امیر المومنین (ع) فرمودند : صلوات فرستادن در محو کردن گناهان شدیدتر است از فرو نشانیدن آتش توسط آب

منبع : هدیه خدا ص23 – ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ص 184

 

رسول خدا (ص) فرمودند : هر کس بعد از نماز ظهر ، صد بار صلوات بفرستد خداوند سه پاداش به او می دهد

اول: مدیون نشود و اگر مدیون شود خداوند ادا کند

دوم:ایمان او را حفظ کند که این بزرگ ترین بخشش است

سوم : روز قیامت از نعمتی که به او داده نپرسد

منبع : ختوم و اذکار شفا و درمان ص 60 – هدیه خدا ص 142 – آثار و برکات صلوات ص 119

 

صلوات ، هنگام مصاحفه با مسلمانان

رسول خدا (ص) فرمودند : دو بنده که دوست یکدیگر باشند و برای خدا با هم مسافحه نمایند و بر من صلوات فرستند ، پیش از آنکه از هم جدا شوند ، خدا گناهان هر دو را می آمرزد

منبع : فضایل صلوات ص 112

 

صلوات با دل و زبان

یکی از آداب فرستادن صلوات این است که دل با زبان موافقت نماید ، به این معنا که از روی غفلت زبان را به گفتن صلوات حرکت ندهد

منبع : شرح صلوات ج 116

 

مانع غیبت

روزی یکی از اولیا به حضرت الیاس و حضرت خضر (ع) شکایت کرد که مردم زیاد غیبت می کنند و غیبت هم از گناهان کبیره است و هر چه آنها را نصحیت می کنم و آنها را منع از غیبت می کنم ، به حرفم اعتنایی نمی کنند و آن عمل قبیح را ترک نمی کنند . چه کنم ؟ حضرت الیاس (ع) فرمود : چاره این کار این است که وقتی وارد چنین مجلسی و دیدی غیبت می کنند ، بگو

بسم الله الرحمن الرحیم و صلی الله علی محمد و آل محمد

پروردگار ، ملکی را بر اهل مجلس موکل می کند که هر وقت کسی خواست غیبت کند آن ملک جلوی این عمل زشت را می گیرد و نمی گذارد غیبت شود . سپس حضرت خضر (ع فرمود : وقتی کسی در وقت بیرون رفتن از مجلس بگوید

بسم الله الرحمن الرحیم و صلی الله علی محمد و آل محمد

حضرت حق ملکی را می فرستد تا نگذارد که اهل آن مجلس غیبت او را کنند

منبع : داستان های صلوات ص 57

 

فریاد رسی صلوات در قبر

شبلی نقل نموده است : من همسایه ای داشتم که وفات نمود . او را خواب دیدم ،از او پرسیدم : خدا با تو چه کرد ؟

گفت : ای شیخ ! هول های بزرگ دیدم ، و رنج های عظیم کشیدم . از آن جمله به وقت سوال منکر و نکیر ، زبان من از کار باز ماند . با خود می گفتم : واویلاه ، این عقوبت از کجا به من رسید ؟ آخر ، من مسلمان بودم و بر دین اسلام مُردم. آن دو فرشته با غضب از من جواب طلبیدند. ناگاه شخصی نیکو موی و خوش بوی آمد ، میان من و ایشان حایل شد و مرا تلقین کرد تا جواب ایشان را به نحو خوب بدهم ، از آن شخص پرسیدم : تو کیستی – خدا تو را رحمت کند – که من را از این غصه خلاصی دادی ؟

گفت : من شخصی هستم که از صلواتی که تو بر پیغمبر (ص) فرستادی آفریده شده ام ، و مامورم در هر وقت و هر جا که در مانی به فریاد تو رسم

منبع : آثار و برکات صلوات ص 131

 

نجات عبور از صراط

رسول خدا (ص) فرمودند : شب گذشته ، عجیب خوابی دیدم . مردی از امت خود را دیدم که از صراط می گذشت و هر لحظه می لرزید ، و در هر قدم می لغزید . پس دیدم صلواتی که بر من فرستاده بود ، آمد و دست او را گرفت ، و به سلامت او را از صراط گذرانید

منبع : آثار و برکات صلوات ص 143

 

نزدیک ترین افراد به پیامبر (ص) در قیامت

رسول خدا (ص) فرمودند : نزدیک ترین شخص به من در فردای قیامت کسی است که صلوات بیش تری بر من فرستاده باشد

منبع : آثار و برکات صلوات ص 143

 

واجب شدن شفاعت

رسول خدا (ص) در وصیت خود به امیر مومنان علی (ع) فرمود : یا علی ! هر کس بر من ، هر روز و هر شب صلوات فرستد ، شفاعتم بر او واجب می شود ؛ اگر چه گناهانش از گناهان بزرگ باشد

منبع : آثار و برکات صلوات ص 146 – بحار الانوار ج 91 ص 63

 

رفع عطش قیامت

خدا وحی کرد به حضرت موسی – علی نبینا و آله و علیه السلام - : ای موسی ! دوست داری که عطش قیامت تو را در نیابد و در مواقف آن روز تشنه نباشی ؟ عرض کرد : بلی ای پروردگار جهانیان . خطاب رسید : امروز در دنیا بر حبیب من صلوات فرست تا فردا از تشنگی قیامت ایمن باشی

منبع : آثار و برکات صلوات ص 151

شنبه 7/6/1388 - 14:24
دعا و زیارت
کلیپی از انحراف های مذهبی در ایران که رایج شده که زنی خود را همسر امام زمان می داند
]کلیپ همسر امام زمان (انحراف مذهبی)[/er]

دانلود
شنبه 7/6/1388 - 13:52
دعا و زیارت

همه ما در درون خود با این پرسش مواجه ایم که چرا خلق شده ایم ؟ پاسخ به این پرسش با بیان دو مطلب ممکن است : نخست اینکه هدف خدا از آفرینش جهان و انسان چیست . و دوم اینکه هدف ما از خلق شدن چیست؟

در پاسخ به این پرسش نخست باید بگوییم که به طور کلی این سوال صحیح نیست ، چون خدا خود هدف است ؛ نه اینکه هدف داشته باشد . هر کس با انجام هر کاری ،به دنبال برطرف کردن نقص خود و رسیدن به کمال است . پس رسیدن به کمال برای خدای کمال مطلق ، بی معنی است ،بلکه در باره کمال مطلق چنین گفته می شود که او چون کمال مطلق و خیر محض است و یکی از شعب کمال ، جود و سخاست ، از چنین ذاتی خیر ،احسان و جود صادر می شود که همان افاضه هستی است .افاضه هستی بهترین جود است.

در پاسخ به مطلب دوم نیز باید گفت که انسان موجودی است که هم می اندیشد و هم کار می کند ، پس باید برای اندیشه و کار خود هدف داشته باشد. قرآن کریم هدف آفرینش انسان را نگاه الهی او به جهان هستی معرفی می کند: ( الله الذی خلق سبع َ سمواتٍ و من الارض ِ مثلهنّ یتنزل الامرُ بینهنّ لتعلموا انّ الله علی کل شیءٍ قدیر و انّ الله قد احاط بکل شیءٍ علماً )) طلاق/12

(( خداوند است که هفت آسمان را و از زمین همانند آنها را آفریده است . فرمان وی میان آنها فرود میآید تا بدانید که خداوند بر هر کاری تواناست و اینکه دانش خداوند فراگیر همه چیز است . ))

این مجموعه آفریده شد ، تا شما جهان را با نگاهی الهی ببینید و بدانید که همه اینها مخلوق یک مبدأ است ، مبدئی که عین قدرت و علم است و چیزی از محدوده علم و قدرت او خارج نیست .

اعتقاد به مبدئی با علم و قدرت نامتناهی برای ما سازنده است ؛ به این صورت که چون او به همه چیز عالم است ، پس ما مواظبیم که به گناه آلوده نشویم و چون به همه چیز تواناست، کارها را با او در میان می گذاریم و فقط از او می خواهیم .

البته بعضی موجودات به خدا نزدیکترند و از نظر کمال بر دیگران برتری دارند و می توان به آنها متوسل شد و از آنها شفاعت گرفت .

شفاعت و توسل ، نه با توحید مخالف است ، نه با شرک موافق ،بلکه با توحید ناب سازگار است . اکنون همه ما هنگام تشنگی آب می نوشیم  ؛ هنگام احتیاج به روشنایی ، از آفتاب کمک می گیریم . در حقیقت برای نور به آفتاب و برای رفع عطش به آب متوسل شده ایم ؛ یعنی ما به آفتاب توسل می جوییم ؛نه اینکه آفتاب را مبدأ نور بدانیم .

وقتی به خاندان عصمت طهارت علیهم السلام که آب و حیات و نور مطلق هستند ،متوسل می شویم ، آنها را مبدأ وجود نمی دانیم ، بلکه همان طور که آب می نوشیم تا زنده بمانیم ، از آب حیات و زندگانی این خاندان بهره می گیریم تا عالم شویم .

قرآن کریم یکی از اهداف آفرینش انسان را تحصیل دانش معرفی می کند؛ دانش که او را به خدا برساند و از تکیه به غیر خدا دور دارد .

دربخش عملی نیز ، در آیات پایانی سوره ( ذاریات) آمده است : (( و ما خلقتُ الجن َ و الانس َ الا لیعبدون )) ؛ هدف آفرینش انسان و جن خدا پرستی و دوری جستن از غیر خدا است . چون بشر درهر حال دینی دارد و به یک قانون الهی یا غیر الهی پایبند است. اگر این قانون الهی باشد ، دین شخص اسلام است: (( ان الدین عند الله الاسلام )) و مسلماً این شخص از اوامر خدا اطاعت و از نواهی او پرهیز می کند .

اما اگر کسی این راه را طی نکرد و نفس خود را در جای خدا نشاند ، هوا پرست است . بعضی می گویند : من هر کار که بخواهم انجام می دهم ، هرجا که بخواهم می روم و ... ؛ یعنی دین من بر اساس هوس من تنظیم می شود . خدای سبحان در قرآن کریم فرمود: (( ارءیت من اتخذ الهه هواه )) فرقان/ 43

چنین شخصی هوا پرست است بنابراین ، انسان یا خدا پرست یا هوا پرست است؛ براین اساس ، قرآن کریم فرمود :(( انسان باید در بخش عمل خداپرست و در بخش نظر خدا بین باشد .مجموعه این دو هدف علمی و عملی ، آفرینش انسان را تشریح می کند .))

چنانکه پیشتر اشاره شد ، این سوال در باره خدا که هدف خدا از خلقت چیست، روا نیست ، زیرا فاعل ناقص حتما هدفی دارد که برای رسیدن به آن تلاش می کند پس میان فاعل و هدف ، کار و تلاش واسطه است ، تا فاعل کمال خود را به دست آورد؛اما اگر آن فاعل ، نا متناهی و کمال محض بود ، دیگر به کار و تلاش برای رسیدن به مقصد نیازی ندارد .

در سوره ابراهیم آمده است: (( إن تکفروا انتم ومن فی الارض جمیعاً فإنّ الله لغنیٌّ حمید)) ابراهیم /8

( (اگر همه مردم روی زمین کافر شوند نقصی به خدا وارد نمی شود و کمبودی برای او ایجاد نمی گردد )).

بعضی برای کسب سود کار می کنند ؛ مثلا خانه ای می سازند تا در آن سکونت کنند یا آن را بفروشند . هدف آنها از ساختن خانه، سود بردن صاحبخانه است ؛ گاهی هدف ساختن بنا ، سود بردن نیست ، جود کردن است ؛ مثل کسی که از نظر مالی در وضعیت خوبی به سر می برد و برای کمک به پیشرف علم و دانش برای دانشجویان خوابگاه می سازد؛ او سودی نمی برد ، بلکه جود می کند ؛ اگر این کار را نکند ،ناقص است،چون می خواهد به جود و سخا که یک کمال است دست یابد .

خدای سبحان نه از قسم نخست است ، نه از قسم دوم ؛ نه جهان را آفرید سودی ببرد و نه به دنبال آن است که با جود به کمال برسد ؛ او (( غنیٌّ عن العالمین )) است .کسی که هستی محض و کمال صرف است ، به کار و تلاش برای رسیدن به کمال نیاز ندارد ، بلکه چون عین کمال است، جود و سخا از او نشأت می گیرد ؛ او خود هدف است و عین الهدف ، منزه از آن است که هدف داشته باشد .

شنبه 7/6/1388 - 13:46
دعا و زیارت
دعاهایى به جهت زیاد شدن حافظه

1 - سوره الرحمن را تا فباى آلاء ربكما تكذبان هر روز بعد از نماز صبح بخواند.

2 - مرحوم شیخ بهائى در كتاب تهذیب فرموده است به جهت زیادتى حافظه این دعا را بخواند.

اللهم ارزقنى فهم النبیین و حفظ المرسلین و الهام الملائكه المقربین آمین یا رب العالمین .


3 - بعد از هر نماز این دعا را بخواند مجرب است .

سُبْحانَ مَنْ لایَعْتَدى عَلى اَهْلِ مَمْلَكَتِهِ سُبْحانَ مَنْ لا یَاْخُذُ اَهْلَ الاَْرْضِ بِاَلْوانِ الْعَذابِ سُبْحانَ الرَّؤُفِ الرَّحیمِ اَللّهُمَّ اجْعَلْ لى فى قَلْبى

نُوراً وَ بَصَراً وَ فَهْماً وَ عِلْماً اِنَّكَ عَلى كُلِّشَى ءٍ قَدیرٌ



4 - جهت قوت حافظه هر روز ده مرتبه بگوید:

ففهمناها سلیمان و كلا آتینا فهما و علما و سخرنا مع داود الجبال یسبحن و الطیر و آله اكرمنى بالفهم و الحفظ و الخیر یا قاضى الحاجات و صل على محمد و آله اجمعین .


5 - هر روز صبح قبل از آن كه با كسى سخن بگوید این جمله را بخواند:

یا حى یا قیوم فلا یفوت شى ء علمه و لا یئوده .


6 - هر روز بعد از نماز نافله صبح بگوید:

اللهم لا تنسنى ما آقرء فى یوم هذا فانك قلت سنقرئك فلا تنسى .


7 - هر كس چیزى را فراموش كند دست خود بر پیشانى گذارد و بگوید:

انسانیه الشیطان .


8 - در حدیث سلمان فارسى (رضى اللّه عنه ) آمده است كه رسول خدا صلى اللّه علیه و آله فرموده است : هر كس آیة الكرسى را با زعفران بر كف دست راست خود بنویسد و آن را با زبان بلیسد و هفت نوبت چنین كند هرگز چیزى را فراموش ننماید.

9 - پنج چیز است كه حافظه را زیاد مى كند و بلغم را از بین مى برد:
یك - مسواك زدن ؛ دو - روزه گرفتن ؛ سه - قرائت قرآن نمودن ؛ چهار - عسل خوردن ؛ پنج - كندر جویدن .


10 - قبل از مطالعه این جملات را بخواند:

اللهم اخرجنى من الظلمات الوهم و اكرمنى بنور الفهم اللهم افتح علینا ابواب رحمتك و انشر علینا خزائن علومك برحمتك یا ارحم الراحمین .


11 - مردى از شیعیان توسلات و ختم ها انجام داده كه حضرت زهرا سلام اللّه علیه را در خواب ببیند و تقاضاى حافظه كند. شبى در عالم خواب حضرت زهرا سلام اللّه علیه را كه در پشت پرده اى قرار داشت مشاهده نمود تقاضایش را پرسید. عرض كرد كم حافظه هستم و به شما ملتجى مى باشم . فرمود: از این پس وضو را با آن نیم گرم بگیر، زیرا آب سرد جهت حافظه شما خوب نیست . آن مرد به دستور حضرت عمل نموده حافظه اش قوت گرفت .


12 - كسى كه مى خواهد حافظه اش زیاد شود مسواك كند و روزه بگیرد و قرآن بخواند مخصوصا آیة الكرسى را و ناشتا 21 عدد مویز با هسته سرخ بخورد زیرا جهت فهم و حفظ ذهن مفید خواهد بود. نافع خوردن حلوا و گوشت نزدیك گردن و عسل و عدس و كندر مى باشد.


13 - هر روز هفت مثقال مویز ناشتا بخورد و همچنین هر روز با غذا خردل میل نماید.

14 - جهت حافظه شیخ كفعمى فرماید: مویز و سعد كوفى و زعفران را با هم كوبیده و مخلوط كرده ناشتا بخورد.

15 - قرنفل و كندر خوب كوبیده تا نرم شود هر روز قدرى ناشتا بخورد.

16 - از زیاد خوردن سردى بپرهیزد مانند ماست و برنج و امثال آن و خوردن آب زیاد.

17 - شیر حافظه را زیاد مى كند و خوردن شیرینیجات و گوشت و عدس و عسل مخصوصا ناشتا خوردن انار با لیله آن .

18 - مرباى آویشن كه با شكر درست شده باشد و همچنین خوردن اسطوخدوس جهت حافظه مفید است .

19 - دائم الوضو بودن و رو به قبله نشستن و به صورت علما نگاه كردن و به عبادت مشغول بودن و اطاعت پدر و مادر نمودن و روزه داشتن و خوردن انگور و گرمى جات به طور عموم و خوردن آب كم و خوردن غذاى كم جهت زیادى حافظه موثر است .

20 - از پیغمبر اكرم صلى اللّه علیه و آله است كه پنج چیز حافظه ار قوى گردان :
یك - شیرینى ؛ دو - گوشت نزدیك گردن ؛ سه - عدس ؛ چهار - نان سرد؛ پنج - خواندن آیة الكرسى .
پنج شنبه 5/6/1388 - 14:7
اخبار

 

 

حسین شیخ الاسلام، قائم مقام وزیر امورخارجه و از دیپلماتهای با سابقه در گفتگویی با روزنامه ایران به بیان برخی پیدا و پنهان‌های سیاست خارجی در دوران دفاع مقدس پرداخت.

 

 

معاون سیاسی وقت وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره ادعای نهضت آزادی مبنی بر پیشنهاد کشورهای عربی بعد از فتح خرمشهر برای پرداخت خسارت ایران در ازای آتش بس گفت: این ادعایى دروغ است، مثل این ادعا که الان می‌گویند ما (برخی کشورهای عربی) به فلسطینى‌ها کمک می‌کنیم. افرادى که به چنین ادعاهایى دامن می‌زنند خود در توطئه دست دارند.

 

 

شیخ الاسلام در توصیف جبهه حامی صدام در دوران دفاع مقدس می‌افزاید: همچنان که می‌توان گفت تقریباً همه کسانى که علیه دولت قانونى حماس توطئه کردند و در طراحى نقشه، تأمین مالى و حمایت سیاسى از تجاوز رژیم صهیونیستى نقش داشتند و از حمله اسرائیلى‌ها پشتیبانى کردند، تقریباً همان‌هایى هستند که صدام حسین را در حمله علیه جمهورى اسلامى- در مقطعى که ما گروگان‌هاى آمریکایى را در دست داشتیم- حمایت می‌کردند. فراموش نمی‌کنم که بعد از همه تلاش‌هایى که آمریکا براى آزادى گروگانها انجام داده بود و البته هیچ غلطى نتوانست بکند، صدام حمله را شروع کرد و کارتر (رئیس جمهور وقت آمریکا) روز حمله در تلویزیون گفت که امیدوارم ایران بفهمد که با دنیا به چه زبانى صحبت کند.این گونه بود که آنها مشخصاً حمله را طراحى و پشتیبانى کردند و تمام توان اطلاعاتى و عملیاتى خود شامل ماهواره‌ها و دانش نظامی‌شان را در خدمت صدام قرار دادند و کشورهاى عربى نیز با پول و منابع مالى از بغداد حمایت کردند که البته بعداً به این موضوع اعتراف نمودند.

 

 

وی درباره ادعاهای نهضت آزادی افزود: اصلاً این گونه نیست. اتفاقاً همین نکته رامی‌خواهم بگویم که اینها در توطئه شریک بودند و ممکن است که بعضى جاها براى گول زدن ما بعضى خبرها را بدهند ولى مبتنى بر واقعیت نیست و محتوایى نیز ندارد. انتظار دیگرى از دوستان ما در نهضت آزادى نیست چرا که از همان ابتدا، تحلیل‌ها و دیدگاه آنها با خط فکرى حضرت امام (ره) فرق ریشه اى داشته است.البته نهضت آزادى قطره اى هم در مقابل جریان امام (ره) نبود و رود خروشان حضرت امام (ره) می‌رفت و آنها هم مثل خاشاک، حرفى می‌زدند که البته تعیین کننده نبود. با تمام احترامی‌که براى آنها قائل هستم ولى باید جایگاه آنها را بدانیم. از طرفى ایران یک کشور آزاد است و اینها هم این نوع تفکر را دارند و هم اکنون نیز ابراز می‌کنند.واقعیت این است که جنگ خیلى جدى تر از این حرفها بود که کسى بگوید پول بدهیم، پول ندهیم.جنگ براى نابودى جمهورى اسلامی‌طراحى شده بود. آمریکایى‌ها به درستى فهمیده بودند که موضوع چیست.

 

 

شیخ الاسلام دربارهنقطه عطف دفاع مقدس هم می گوید:ما وقتى توانستیم صحنه بین المللى را به نفع خودمان تغییر دهیم که وارد فاو شدیم. عملیات فاو، عملیات خیلى عجیبى از نظر تکنیکى، استراتژیک، تاکتیک، انتخاب موقعیت و... قلمداد می‌شود و خیلى حرفها می‌توان درباره آن گفت. مهم ترین این مباحث، اثر سیاسى بود که در اختیار داشتن این منطقه براى ایران داشت و در این وضعیت بود که ما در موضع قدرت قرار گرفتیم و توانستیم قطعنامه۵۹۸ را به نفع خودمان و با گنجاندن دو بند مورد نظرمان رقم بزنیم. پس از آن بود که دبیر کل وقت سازمان ملل بررسى کرد و در نامه اى که بعداً منتشر شد، صدام را به عنوان متجاوز جنگ معرفى کرد که موضوعى مهم در ارتباط با آینده انقلاب و کشور بود. دومین بند مکانیزمی‌بود که براى پرداخت خسارت تعیین شد که البته خیلى مورد تأیید ما نیست.

 

 

معاون وقت وزارت امورخارجه درباره ماجرای مک فارلین هم گفت: ارتش عراق دو برترى زرهى وهوایى برما داشت، آن زمان بحث قطعنامه ۵۹۸ مطرح بود و ما براى رفع این نقیصه مذاکرات با مک فارلین را انجام دادیم، قصد ما این بود که با یک عملیات مهم شرایطى ایجاد کنیم که خواسته‌هایمان در قطعنامه گنجانده شود به همین دلیل کسى که از طرف ما با آمریکاییها مذاکره می‌کرد قیافه اى داشت که به نظر می‌رسید بهره هوشى خیلى کمی ‌دارد ولى آمریکایى‌ها گول خوردند.

 

 

شیخ الاسلام درباره وِیژگی‌های شخصی مشاور امنیت ملی آمریکا می گوید: مک فارلین رئیس وقت شوراى امنیت ملى آمریکا بود، آدم بسیار با شخصیتى بود وقتى شکست خورد اقدام به خودکشى کرد که نجات پیدا کرد.او با آن منصب وپست و شخصیتش تنها درخواستش از ما این بود که در هتل استقلال تهران بایستد و آقاى ‌هاشمی ‌رفسنجانى که رد شد به او سلام کند.

 

 

قائم مقام وزارت امورخارجه روایت جدیدی از موشکهای آمریکایی که در فاو استفاده شد، می دهد و می افزاید: مذاکرات خوب پیش می‌رفت، ما موشک‌هاى «هاگ» و «تاو» میخواستیم، آمریکاییها نداشتند و از ذخایرشان در اسرائیل براى ما فرستادند، وقتى آقاى‌هاشمى، فهمید گفت: آنها را برگردانید، در جنگ با یک کشور عربى نمی‌شود از آنها استفاده کرد. ما قصد داشتیم مهم ترین حمله خود به فاو را انجام دهیم، تحلیل ما این بودکه اگر فاو را بگیریم عراق مثل افغانستان میشود و هیچ راهى به دریاى آزاد نخواهد داشت می‌دانستیم در این حمله عراق نقطه به نقطه فاو را خواهد زد و اینگونه بودکه ۷۶ هواپیماى عراقى را در فاو سرنگون کردیم، اگر حمله به فاو نبود قطعنامه علیه ما صادر می‌شد ولى ما توانستیم دو خواسته اعلام آغازگر جنگ و پرداخت غرامت را در قطعنامه ۵۹۸ بگنجانیم،هرچند عده اى در مجلس اعتراض کردند وامام دستور دادند اعتراضات متوقف شود،اگر امام نمی‌ایستادند مشکل ایجاد می‌شد، اگر مذاکرات مک فارلین و موضوع موشک‌هاى «هاگ» و «تاو» نبود نمی‌توانستیم در فاو پیروز شویم.

 

 

شیخ الاسلام همچنین در پاسخ به این سوال که در زمان جنگ از چند کشور اسیر در اختیار داشتیم،اظهار داشت: نمی‌توانم به طور دقیق بگویم ولى متأسفانه از اکثر کشورهاى عربى در ارتش عراق عضویت داشتند و حتى برخى رؤساى کشورهاى عربى علیه ما نیز گلوله توپ شلیک کردند. بدین شکل صدام تلاش داشت که جنگ را به جنگ عرب و فارس تبدیل کند و مشارکت عرب‌ها در ارتش عراق به صورت سمبلیک را داشته باشد و آنجا بود که رهبران عرب به غیر از آقایان حافظ اسد، قذافى و رئیس جمهورى الجزایر علیه ما موضع گرفتند. الجزایرى‌ها که خود بانى قطعنامه۱۹۷۵ بودند با پاره شدن این قرارداد به نوعى مورد توهین قرار گرفته بودند. زمانى که هواپیماى آقاى بن یحیى، وزیر خارجه الجزایر در مسیر ایران بود، صدام دستور شلیک به این هواپیما را داد و با این کار می‌خواست بگوید که تا این حد مخالف است که یک عرب میانجى شود و معتقد بود که همه اعراب باید پشتیبان وى باشند. این موضوع بعداً در اسناد نیز فاش شد.

 

 

معاون سیاسی وقت وزارت امورخارجه درباره نقش مصر در جنگ تحملی هم گفت: اشتباهات مصر منحصر به امروز نیست و از دیرباز بوده است. این کشور هم در طراحى جنگ و هم در پیشرفته کردن تسلیحات صدام کمک کرد. به طور مثال (موشک‌هاى) اسکاد صدام به تهران نمی‌رسید و مصرى‌ها آن را پیشرفته تر کردند که به تهران برسد.

 

 

شیخ الاسلام تایید کرد کهتعداد زیادى اسیر مصرى در جنگ تحمیلی وجود داشت و افزود: ما از اکثر کشورهاى عربى اسیر داشتیم. الآن شاید مناسب نباشد که اسم کشورها را ببرم ولى شما همین قدر بدانید که متأسفانه اعضایى از اکثر کشورهاى عضو اتحادیه عرب و حتى لبنان، در اسارت ما بودند و ما همه آنها را برگرداندیم.

 

 

قائم مقام وزارت امورخارجه در انتهای این مصاحبه به بیان برخی خاطراتش از شهید عماد مغنیه پرداخت و گفت:مقام شهید مغنیه عالى است و ان شاءالله که خداوند آن مقام را متعالى کند. خاطره‌هاى زیادى از شهید مغنیه به واسطه فعالیت ایشان در حزب الله لبنان دارم، على الخصوص به خاطر اینکه زبان فارسى را بدون اینکه متوجه شوید وى ایرانى نیست، به لهجه تهرانى صحبت می‌کرد و به همین دلیل ارتباطش با ما خیلى راحت تر و آسان تر بود و نیازى به مترجم نداشتیم. شهید مغنیه، روح خیلى لطیفى داشت و فرد طراح، فکور و بسیار زرنگ بود.

 

 

وی افزود: آقاى سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان بعد از پیروزى در جنگ سال ۲۰۰6 به ایران آمدند که آن زمان نماینده مجلس بودم. ایشان در دیدارى خصوصى در منزل آقاى حداد عادل، رئیس (وقت) مجلس حضور یافتند و از رئیس مجلس به عنوان سمبل ملت تشکر کردند. همه در آن جلسه تمایل داشتند که با آقاى نصرالله عکس بگیرند و سیاست شهید مغنیه نیز این بود که خود در عکس حضور نداشته باشد. شاید بدانید که از ۲۵ سال قبل از شهادت وى، آمریکایى‌ها دنبال او بودند و موفق به ترور وى نشده بودند. در آن جلسه نیز هر کس می‌خواست از آقاى سیدحسن نصرالله عکس بگیرد او بلند می‌شد و دوربین را می‌گرفت تا خود عکس بگیرد و بدین طریق درعکس نباشد؛ در حالى که یکى از عزیزترین افرادى که دوست داشتیم با وى عکس داشته باشیم آقاى مغنیه بود.

 

 

شیخ الاسلام درباره نحوه شهادت مغنیه هم گفت: وى به حضرت رقیه(س) بسیار عشق می‌ورزید و دفعات زیادى وى را در حرم مطهر دیدم که به مانند ایرانى‌ها عزادارى می‌کرد و شب شهادت حضرت رقیه نیز شهید شدند. بعداً که به سوریه سفر کردم به من گفتند که وى چند ساعت قبل از شهادت در حرم بوده و عزادارى کرده و بعد این اتفاق برایش افتاده است. با توجه به زیرکى و توانمندى بالاى او، هیچ دلیلى نمی‌توانیم براى اینکه او چرا شهید شد بیاوریم، به جز اینکه خداوند مقدر کرده بود که وى به خاطر عشق به خانم حضرت رقیه(س) در چنین شبى به فیض شهادت برسد.


پنج شنبه 5/6/1388 - 12:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته