• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1412
تعداد نظرات : 428
زمان آخرین مطلب : 5560روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

در بيشتر موارد مادربرد براي مشكلاتي كه ناشي از قطعات ديگر است مقصر شناخته مي شود. معمولاً مشكلات مربوط به مادربرد كمتر پيش مي آيد. ( البته اين براي بازار فعلي ايران خيلي صدق نمي كند) بنابراين بايد مشكل اصلي را پيدا كرد.

در اينجا ليستي از آزمايشهايي است كه از مادربرد رفع اتهام مي كند.
آيا حداقل چيزهاي كه براي بوت شدن كامپيوتر لازم است وجود دارند؟
حداقل اجزاء براي بوت شدن عبارتند از :
يك مادر برد، پروسسور، مقدار كافي حافظه (RAM)، يك كارت گرافيك و درايو براي بوت شدن اگر يكي از اين اجزاء موجود نباشد سيستم شما كار نخواهد كرد. آيا همه اين اجزاء به درستي متصل شده اند؟
در موقع بروز اشكال ابتدا سعي كنيد قطعات را يك به يك جايگزين كنيد تا به قطعه مشكل دار برسيد آيا جامپرها به درستي قرار گرفته اند؟
شما بايد جامپرها را براي نوع، سرعته ولتاژ سرعت باس cpu و ديگر مشخصات آن در جاي خود قرار دهيد.هر چند تعداد زيادي از مادربردهاي امروز به طور اتوماتيك اين كار را انجام مي دهند. هميشه دستورالعمل (دفترچه همراه) مادربرد را بخوانيد و در نظر داشته باشيد. اگر تغييراتي در BIOS سيستم انجام داده ايد آن را به حالت DEFAULT برگردانيد.
آيا وضع ظاهري مادربرد مشكلي ندارد؟
هيچگونه شكستي يا پينهاي خم شده وجود ندارد؟
آيا منبع تغذيه مشكل ندارد؟
اگر شما قطعه اي را ارتقا داده ايد يا قطعه اي را به سيستم اضافه كرده ايد ممكن است توان منبع تغذيه براي شما تأمين توان مورد نياز قطعه جديد كافي نباشد .
توان معمول براي كامپيوتر معمولي 250 الي 300 وات مي باشد.

عيب يابي اجزاي ديگر كامپيوتر
در اينترنت جستجو كنيد و ببينيد آيا مادربردهاي از خانواده مادربرد شما مشكل خاصي ندارد؟
وب سايت كارخانه سازنده را چك كنيد و ببينيد آيا هيچ تغييرات و UPDATE اي براي مادربرد شما در نظر گرفته شده است؟

مشكلات صفحه كليد
اگر پيغام خطايي ناشي از پيدا نشدن صفحه كليد دريافت كرديد. ابتدا مطمئن شويد صفحه كليد به خوبي متصل شده است.
چيپهاي كنترلر كي برد را امتحان كنيد اگر به نظر مي رسيد كه آنها صدمه ديده اند ممكن است احتياج به تعويض چيپها يا كال مادربرد داشته باشيد.

مشكلات CMOS
در شرايط به خصوص ممكن است لازم باشد كه CMOS را پاك كنيد بعضي مواقع كه شما براي بوت شدن سيستم كلمه عبور (Password) تعيين كرده ايد و آنها را فراموش كرده ايد با بعضي مواقع BIOS را به گونه اي تنظيم كرده ايد كه مشكلاتي براي سيستم بوجود آورده و نمي توانيد آن را درست كنيد اين راه مفيد است. در بعضي مادربردها پاك كردن حافظه CMOS مادربرد باعث دردسر است زيرا تنظيم دوباره آن مشكل است و شايد به يادآوردن كلمه عبور ارحتتر باشد ولي در مادربردهاي امروزي معمولاً اين مشكل كمتر است چند راه براي پاك كردن حافظه CMOS‌وجود دارد بعضي از مادربردها جامپرهايي براي پاك كردن CMOS دارند كه احتمالاً در دستورالعمل استفاده از مادربرد به آن اشاره شده است جامپر را يك لحظه برداشته و دوباره سرجايش بگذاريد و CMOS پاك مي شود در زمان انجام اين كار مطمئن شويد كه سيستم شما از تغذيه برق جدا شده و بنابراين هيچ ولتاژي روي مادربرد نيست.
راه طولاني تر اين است كه با طري سيستم را از محل خود خارج كنيد اين عمل بايد دو روزي طول بكشد راه غيرايمن و سريعتر اين است كه بعد از برداشتن بازي مثبت و منفي جايگاه باتري را به وسيله يك سيم به يكديگر متصل كنيد. سپس دوباره آن را در جاي خود قرار دهيد اگر باطري مادربرد شما قابل برداشتن نيست بايد با نمايندگيهاي مادربردتان تماس بگيريد.

زمان و تاريخ در سيستم به درستي نمايش داده نمي شود
تنظيمات به هم ريخته يا خطاي Dead Battery دريافت مي كنيد رفع اين اشكال ساده است عمر باطري تمام شده است و بايد آن را عوض كنيد.

من نمي توانم وارد setup‌ كامپيوتر شوم
هر كامپيوتري كليدهاي بخصوصي براي وارد شدن به setup را دارد و اين به سازنده BIOS و نسخه آن بستگي دارد. اما بلافاصله بعد از روشن كردن كامپيوتر كليدهايي كه براي وارد شدن به SETUP‌لازم است را مي توانيد ببينيد. در بيشتر مواقع اين اطلاعات در پايين صفحات مانيتورتان قابل نمايش است.

من تغييراتي در تنظيمات CMOS داده ام ولي اين تغييرات اعمال نمي شود
در زمان خروج از CMOS Setup مطمئن شويد كه گزينه Save and exit را انتخاب كرده و كليد enter‌را فشار دهيد در صورتي كه شما گزينه exit without saving را انتخاب كرده باشيد با اين مشكل مواجه مي شويد.

يکشنبه 7/5/1386 - 17:36
آموزش و تحقيقات

ساده اما كليدي
امروزه ايجاد سايت اينترنتي براي شركتهاي تجاري و خدماتي و توليد كنندگان كوچك به يك اصل اساسي تبديل شده است. به طوري كه در سراسر دنيا، شركتهاي خصوصي كوچك سعي مي كنند از طريق وب سايت خود با پرداخت هزينه كم، محصولات و خدمات خود را به ساير شركتهاي مشابه و هم رده خود در تمام دنيا معرفي و در كنار آن با آنها ارتباط كاري برقرار كنند. در كشور ما هم اين مدتي است كه به اين موضوع اهميت زيادي داده مي شود و هر صنفي با توجه به نياز مخاطبان خود، سايت اينترنتي مناسبي را راه اندازي مي كند و با كاربران، ادارات و شركتهاي ديگر در تماس هستند. اما مشكل مشترك بيشتر اين سايتهاي كوچك اين است كه بازديد كننده تمايل چنداني به تماشاي صفحات و پيگيري مطالب از خود نشان نمي دهد و اين مشكل در سايت شركتهاي خصوصي و دولتي بيشتر به چشم مي خورد. در بيشتر اين سايتها به برخي نكات ظريف و البته ساده و مقدماتي دقت نشده است كه رعايت آنها ، تأثير زيادي بر روي يكفيت و كارايي سايت خواهد داشت.
با توجه به اين كه سايت اينترنتي اولين گام براي ايجاد يك ارتباط كاري با مخاطب است. نما و ظاهر آن را از اهميت زيادي برخوردار است. تصوير كنيد بازارياب و مدير يك شركت توليدي خارجي كه در صنف مورد نظر شما فعاليت مي كند، در جستجوي اينترنتي خود به سايت اينترنتي شما رسيده است.
اگر به يك محيط بي روح، با مجموعه اي از متن ها و جدول هاي ساده و ابتدايي مواجه شود، چه فكري خواهد كرد؟ شك نكنيد براي جستجو در سايت شما رقبت چنداني نشان نخواهد داد و احتمال برقراري ارتباط با آن موسسه يا شركت بسيار پائين خواهد بود. اكثر طراحان حرفه اي معتقدند، يك سايت اينترنتي مانند يك كارت ويزيت ديجيتالي است كه اولين نما از شركت يا مؤسسه شما را به مخاطب و بازديد كننده ارائه خواهد داد و چنانچه خوش شانس باشيد. اين ديد اوليه مقدمه اي براي ارتباطات بعدي خواهد بود.

صفحه اصلي
متن و محتويات يك سايت خوب، بايد طوري باشد كه بازديد كننده را به تماشاي تمام محتويات آن جذب كند. اين موضوع در صفحه اصلي يك سايت بسيار اهميت دارد به گفته ياكوب نيلسون، يكي از طراحان بزرگ اينترنتي و نويسنده كتاب افزايش قابليت استفاده از شبكه خيلي سخت و تقريباً غير ممكن است كه يك شركت بتواند پيام و عملكرد خود را در يك صفحه نمايش دهد. از طرف ديگر بازديد كنندگان هم به سختي از باقي صفحات يك سايت ديدن مي كنند. پس اين هنر طراح است كه بتواند در كوتاه ترين و كاملترين پيام بازديد كننده را به داخل بكشاند و او را به ديدن ساير صفحات ترقيب كند.
بدون شك جمع آوري اطلاعات مختلف در كنار در قالب متن يا تصوير كار سختي نيست و هر كسي از عهده آن بر مي آيد . اما مهم آن است كه اطلاعات موجود در يك سايت طوري بيان شود كه هم مختصر باشد و هم اصل موضوع را به خواننده برساند. به عنوان مثال، يك بازديد كننده در نگاه اول از سايت يك رستوران به دنبال ليست غذاهاي موجود و قيمت آنها است. در نتيجه قرار دادن نام مدير رستوران، نحوه سرويس دهي و اطلاعاتي از اين قبيل در نماي اول سايت چندان كاربردي ندارد و مشتري را سر در گم مي كند.

توضيح اضافي ممنوع
بهتر است توضيحات اضافي در قالب يك فايل متني (doc يا pdf) در انتهاي متن آورده شود تا در صورت نياز به توضيحات بيشتر، بازديد كننده آن را دانلود كند. بهتر است تصاوير يك سايت هم در قالب هاي مرسوم و فشرده اينترنتي نظير JPEG آورده شود تا دانلود آنها هم راحت تر باشد. جداول و نمودارها كه در سايت شركتهاي تجاري و توليدي بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرند نيز بهتر است چارچوب مناسبي داشته باشد تا امكان چاپ مطلوب آن براي بازديد كننده فراهم باشد. گاهي اوقات چاپ يك صفحه htuml چارچوب جداول شما را بر هم خواهد زد. بهترين گزينه براي رفع اين مشكل اين است كه جداول خود را در قالب عكس و يا فايل pdf ارائه دهيد.

تلاش براي زنده ماندن
ياكوب نيلسون گفته جالبي دارد او مي گويد اگر سايت شما در سه صفحه ابتدايي نتايج جستجوي موتورهاي جستجوگر معروف جايي نداشته باشد. سايت شما زنده نيست و بازديد كننده ندارد او معتقد است يك طراح سايت براي افزايش آمار بازديد ، بايد تمام تلاش خود را بكند تا رتبه خوبي را در بين موتورهاي جستجو داشته باشد.

 

يکشنبه 7/5/1386 - 17:35
کامپیوتر و اینترنت

گيرنده GPS بر اساس اصل trilateration سه بعدي و با محاسبه فاصله خود از چهار ماهواره موقعيت خود را تشخيص مي دهد. به اين ترتيب كه اگر به مركز هر ماهواره و به شعاعي كه GPS از آن فاصله دارد يك كره فرضي در نظر بگيريم GPS روي سطح هر كدام ازاين كره ها قرار مي گيرد بنابراين محل GPS محل تلاقي چهار كره فرضي است كه دقيقاً يك نقطه را مشخص مي كنند. محل تلاقي دو كره يك دايره محل تلاقي كره سوم با دو كره قبلي دو نقطه، و محل تلاقي كره چهارم با سه تاي قبلي يك نقطه را مشخص خواهد كرد. از كره زمين هم مي توان به عنوان يك از اين كره ها استفاده كرد. چرا كه از دو نقطه اي كه از محل تلاقي سه كره بدست مي آيد معمولاً فقط يكي روي سطح زمين خواهد بود. به اين ترتيب براي پيدا كردن موقعيت حتي سه ماهواره هم كافي است ولي معمولاً براي بدست آوردن دقت بيشتر از تعداد بيشتري (حداقل چهار ماهواره) استفاده مي شود.
GPS براي اندازه گيري فاصله خود از ماهواره ها از سيگنال هاي راديويي استفاده مي كند اين سيگنال ها كه در حقيقت امواج الكترومغناطيس هستند با سرعت نور (300 هزار كيلومتر در ثانيه) حركت مي كنند اگر گيرنده بتواند مدت زماني كه اين سيگنال ها در راه بوده اند محاسبه كند مي تواند فاصله اش از هر ماهواره را تشخيص دهد.
ماهواره ها از زمان مشخصي (مثلاً نيمه شب) شروع به ارسال يك دنباله از كدها مي كنند. گيرنده GPS هم از همان زمان ايجاد اين دنبال از كدها را شروع مي كند هنگامي كه سيگنال ارسالي از طرف ماهواره كه حاوي آخرين كد در زمان ارسال است به GPS مي رسد GPS بر اساس دنباله كدهاي خود مي تواند متوجه تاخير زماني كه دريافتي شده و به اين ترتيب زمان سپري شده را محاسبه كند. حاصل ضرب اين زمان در سرعت انتشار امواج فاصله GPS از ماهواره است GPS پس از بدست آوردن فاصله خود از چند ماهواره موقعيت خود را تشخيص مي دهد.
بعضي از گيرنده ها GPS با استفاده از امكانات و اطلاعات جانبي مي توانند بسيار مفيد باشند. براي مثال با افزودن نقشه راه هاي يك منطقه به حافظه GPS اين دستگاه مي تواند به راحتي در يافتن مسير و همچنين موقعيت در جاده رانندگان را ياري كند.

يکشنبه 7/5/1386 - 17:34
آموزش و تحقيقات
مهارت هاي زندگي توانايي هايي هستند كه به ما كمك مي كنند تا در موقعيت هاي مختلف، عاقلانه و صحيح رفتار كنيم، به طوري كه با خود و ديگران سازگارانه ارتباط برقرار كرده و بدون توسل به خشونت بتوانيم مسايل پيش آمده را حل نماييم و ضمن كسب موفقيت در زندگي، احساس شادماني داشته باشيم.

اهداف مهارت هاي زندگي
بخشي از اهداف مهارت هاي زندگي عبارت است از :
• تقويت اعتماد به نفس
• تقويت روحيه مشاركت و همكاري
• رشد و تقويت عواطف انساني
• ايجاد روحيه مقاومت در برابر تبليغات مسموم
• كمك به شناسايي و بيان احساسات
• تأمين سلامت جسمي و بهداشت رواني
• تقويت مهارتهاي ارتباطي
• ساختن يك شهروند متعادل و مقبول اجتماع
• تقويت روحيه ي همزيستي مسالمت آميز
• ارتقاء سازگاري فرد با خودش با ديگران و محيط زندگيش


انواع مهارت هاي زندگي
سازمان بهداشت جهاني مهارت هاي زندگي را با عناوين دهگانه زير مشخص نموده است كه هر يك از اين مهارت ها در بروشور جداگانه خواهد آمد. رمز برخورداري از اين مهارت ها ، دانستن ، تمرين و به كارگيري هر چه بيشتر در زندگي روزمره است.
مهارت هاي خودآگاهي
مهارت همدلي
مهارت روابط بين فردي
مهارت ارتباط مؤثر
مهارت مقابله با استرس
مهارت مديريت بر هيجان مهارت حل مسئله
مهارت تصميم گيري
مهارت تفكر خلاق
مهارت تفكر نقادانه


مهارت خودآگاهي
مهارت خودآگاهي ، توانايي شناخت از نقاط ضعف و قوت خواسته ها\ نيازها، رغبت ها و تصوير وابع بينانه از خود است تا حقوق فردي، اجتماعي و مسؤوليت هاي خود را بهتر بشناسيم
با كسب اين مهارت به اين سؤال اساسي من كيستم؟ پاسخ مي گوييم.

مهارت همدلي
همدلي يعني اين كه فرد بتواند مسايل ديگران را حتي زماني كه در آن شرايط قرار ندارد درك كند و به آن ها احترام بگذارد.
اين مهارت موجب مي شود تا به ديگران توجه كرده و آن ها را دوست داشته باشيم و خود نيز مورد توجه و دوست داشتن ديگران قرار بگيريم و با ايجاد روابط اجتماعي بهتر به هم نزديكتر شويم.

مهارت روابط بين فردي
مهارتي است كه موجب مي شود ضمن تقويت روحيه ي مشاركت، اعتماد وقاع بينانه و همكاري با ديگران بتوانيم مرزهاي روابط بين خود و كساني كه دوستشان داريم را تشخيص داده و در جهت ايجاد روابط صميمانه و دوستانه قدم برداريم و هر چه زودتر به دوستي هاي نامناسب و ناسالم خود خاتمه دهيم. پيش از آن كه مورد آسيب جدي قرار گيريم.

مهارت ارتباط مؤثر
كسب اين مهارت به ما مي آموزد براي درك موقعيت ديگران چگونه به سخنان آنان فعالانه گوش دهيم و چگونه ديگران را از احساس و نيازهاي خودآگاه نماييم تا ضمن به دست آوردن خواسته هاي خود طرف مقابل نيز احساس رضايت نمايد.

مهارت مقابله با استرس
در دنياي امروز ، همواره با تغيرات وسيع و پيچيده اي مواجه ايم و هر تغييري با فشارهاي روحي و رواني (استرس)‌همراه است.
ميزان استرس اگر بيش از حد و طولاني باشد، برزندگي و عملكرد ما تأثير منفي گذاشته و مشكلات جدي و زيادي را براي ما به وجود خواهد آورد.
فراگيري اين مهارت به ما كمك مي كند تا ضمن شناسايي هيجان هاي خود و ديگران و تأثير آن ها بر تفكرات و رفتارهايمان بتوانيم در مقابله با آن ها واكنش مناسب را از خود بروز دهيم.

مهارت حل مسئله
ما هر روزه با مسايل فراواني روبه رو هستيم كه برخي ساده و برخي پيچيده اند. مهارت حل مسئله اين توانايي را به ما مي دهد كه با توجه به تجارب عملي و توانمندي هاي ذهني خود بتوانيم در جهت حل مسئله يا مشكل قدم برداشته و به نتيجه مطلوب دست يابيم.

مهارت تصميم گيري
انسان در مسير زندگي همواره نيازمند تصميم گيري هاي مختلف است و موفقت در زندگي در گرو تصميم گيري درست و به جاي اوست.
مهارت تصميم گيري به ما كمك مي كند تا با اطلاعات و آگاهي كافي با توجه به اهداف واقع بينانه خود، از بين راه حل هاي مختلف بهترين راه حل را انتخاب كرده و به كار بگيريم و پذيراي پيامدهاي آن نيز باشيم.

مهارت تفكر خلاق
فكر كردن مهارتي است كه از كودكي مي اموزيم.
مهارت تفكر خلاق، قدرت كشف و توليد انديشه ي جديد را براي ما فراهم مي آورد.
مهارت تفكر خلاق به ما كمك مي كند درمواجهه با حوادث ناگوارچگونه احساسات منفي خود را به احساسات مثبت تبديل كنيم.
تفكر خلاق نوع ديگر ديدن است در اين تفكر هيچگاه مشكل ياك عامل مزاحم به حساب نمي آيد بلكه يك فرصت براي كشف راه حل هاي نو و بديع تلقي مي شود تاكنون كسي به آن توجه نكرده است.

مهارت تفكر نقادانه
تفكر نقادانه نوعي ديگر از تفكراست.
كسب اين مهارت به ما مي آموزد تا تا هرچيزي را به سادگي و دربست قبول يا رد كنيم، ابتدا در مورد آن موضوع سؤال و استدلال كنيم، سپس بپذيريم يا رد كنيم.
كساني كه از تفكر نقادانه برخوردارند ، فريب ديگران را نمي خورند و به راحتي جذب گروهها و افراد و مواد مخدر نمي شوند، چرا كه همواره با سوال كردن به عاقبت كار مي انديشند
يکشنبه 7/5/1386 - 17:33
آموزش و تحقيقات

تعريف همدلي :
تمايل پاسخ دهي به حالت عاطفي ديگران را با حالت عاطفي مشابه همدلي گويند.
يعني اين كه فرد بتواند مسائل ديگران را حتي زماني كه در آن شرايط قرار ندارد، درك كند و براي نظريات و احساسات آن ها ارزش و احترام قائل شود.

اثرات همدلي :
1) عامل پيشگيري بسياري از رفتارهاي ناخوشايند مي شود.
2) در طرفين احساس خوشايند و مثبت به وجود مي آورد.
3) فرد را از احساس تنهايي نجات مي دهد.
4) موجب اخذ تصميم هاي صحيح تر مي شود.
5) از بسياري تعارضات و سوء تفاهم ها جلوگيري مي كند.
6) همدلي به جا و مناسب موجب تعديل و اصلاح شناخت، احساس و رفتار مي شود.
7) در تحكيم روابط همسران مي تواند نقش مهمي داشته باشد.
8) احساس آرامش و قوه ي ادارك فرد را افزايش مي دهد.
9) موجب افزايش اعتماد به نفس مي شود.
10)زمينه شناخت بهتر و بيشتر از ديگران را فراهم مي آورد.
11) روابط خانوادگي و اجتماعي را بهبود مي بخشد.
12) امنيت رواني و آسايش خاطر را تقويت مي نمايد.
13) ميل به شركت در فعاليت هاي گروهي را افزايش مي دهد.
14) بيان احساسات خود و درك احساسات ديگران را آسان تر مي كند.

زمينه هاي بروز رفتار همدلانه :
1) همدلي يك نوع خصوصيت ذاتي انسان هاست. چون انسان ها در اجتماع به دنيا مي آيند و با هم زندگي مي كنند و بزرگ مي شوند. براي هم ديگر ارزش حياتي قائلند و نسبت به يكديگر نگران مي شوند و رفتار همدلانه از خود نشان مي دهند.
2) رفتار همدلي بر اساس شرطي سازي اوليه شكل مي گيرد و انسان ها از رفتارها و عكس العمل هاي ديگران همدلي را مي آموزد.
3) رفتار همدلي مي تواند به موقعيت و تجربه خود آنان بستگي داشته باشد، يعني هر چه افراد همدلي بيشتري را تجربه كرده باشند، احتمال واكنش رفتار فعالانه در آن ها بيشتر خواهد بود.
4) همدلي مي تواند متناسب با جنسيت افراد، شكل متفاوت به خود بگيرد، اغلب نسبت به همجنس خود رفتارهاي همدلانه ي بيشتري نشان مي دهند و خود را از نظر جنسي جاي ديگران (همجنس خود) قرار مي دهند.
5) تشويق رفتارهاي همدلاانه از طرف ديگران مي تواند احتمال بروز آن را در موقعيت هاي مشابه افزايش دهد.
6) فرد با آموزش شناخت و درك احساسات خود و ديگران و تفسير موقعيت ها ، قادر خواهد بود رفتار همدلانه را از خود نشان دهد.
7) گاهي علت بروز رفتار همدلانه مي تواند دوري كردن از يك حالت روحي منفي و ناخوشايند باشد.
8)هنگام بروز مشكل ، احساسات خود را با ديگران در ميان بگذاريم.
9) متوجه باشيم كه همدلي از سوي دوستان داراي حد و اندازه است، افراط در آن امكان سوء استفاده را فراهم مي آورد.
10) اطرافيان خود را به خاطر رفتارهاي همدلانه شان تشويق كنيم.
11) در برابر افرادي كه موجب دلسردي ما مي شوند و يا احساسات همدلانه ي ما را جدي نمي گيرند، مقاومت كنيم.
12) در همدلي با ديگران از مقايسه كردن خودداري كنيم. چون ممكن است به احساسات پر اميد آن ها لطمه وارد شود.
13) اميل به شركت در فعاليت هاي گروهي را افزايش مي دهد.
14) بيان احساسات خود و درك احساسات ديگران را آسان تر مي كند.

زمينه هاي بروز رفتار همدلانه :
1) همدلي يك نوع خصوصيت ذاتي انسان هاست. چون انسان ها دراجتماع به دنيا مي آيند و با هم زندگي مي كنند و بزرگ مي شوند، براي هم ديگر ارزش حياتي قائلند و نسبت به يكديگر نگران مي شوند و رفتار همدلانه از خود نشان مي دهند.
2) رفتار همدلي براساس شرطي سازي اوليه شكل مي گيرد و انسان ها از رفتارها و عكس العمل هاي ديگران همدلي را مي آموزد.
3) رفتار همدلي مي تواند به موقعيت و تجربه خود آنان بستگي داشته باشد، يعني هر چه افراد همدلي بيشتري را تجربه كرده باشند، احتمال واكنش رفتار فعالانه در آن ها بيشتر خواهد بود.
4) همدلي مي تواند متناسب با جنسيت افراد، شكل متفاوت به خود بگيرد،اغلب نسبت به همجنس خود رفتارهاي همدلانه ي بيشتري نشان مي دهند و خود را از نظر جنسي جاي ديگران( همجنس خود) قرار مي دهند.
5) تشويق رفتارهاي همدلانه از طرف ديگران مي تواند احتمال بروز آن را در موقعيت هاي مشابه افزايش دهد.
6) فرد با آموزش شناخت و درك احساسات خود و ديگران و تفسير موقعيت ها قادر خواهد بود رفتار همدلانه را از خود نشان دهد.
7) گاهي علت بروز رفتار همدلانه مي تواند دوري كردن از يك حالت روحي منفي و ناخوشايند باشد.

راهكارهاي تقويت همدلي :
1) در ارتباط با ديگران به آن ها فرصت دهيم تا احساسات خود را به راحتي بيان كنند. 2) چون همدلي بر پايه خودآگاهي است، هرچه بيشتر نسبت به احساسات خودمان آگاهي داشته باشيم بهتر مي توانيم احساسات ديگران را درك نماييم.
3) تظاهر به همدلي نكنيم و به احساسات ديگران لطمه نزنيم.
4) در زمان همدلي به حالات چهره و حركات طرف مقابل (زبان تن) توجه كنيم.
5) با درك احساسات طرف مقابل به او بفهمانيم كه برايش اهميت و ارزش و احترام قائل هستيم.
6) تجارب مشابه گذشته به ما كمك مي كند تا موقعيت و احساسات طرف مقابل را بهتر درك كنيم.
7) در ارتباط با ديگران قبل از اقدام به هر عملي، لحظه اي هم كه شده خود را به جاي او قرار دهيم.
8) هنگام بروز مشكل، احساسات خود را با ديگران در ميان بگذاريم.
9) متوجه باشيم كه همدلي از سوي دوستان داراي حد و اندازه اي است،افراط در آن مكان سوء استفاده را فراهم مي آورد.
10) اطرافيان خود را به خاطر رفتارهاي همدلانه شان تشويق كنيم.
11) در برابر افرادي كه موجب دلسردي ما مي شوند و يا احساسات همدلانه ي ما را جدي نمي گيرند، مقاومت كنيم.
12) در همدلي با ديگران از مقايسه كردن خودداري كنيم، چون ممكن است به احساسات پراميد آن ها لطمه وارد شود.
13) دستور دادن، قضاوت كردن، نصيحت كردن و سرزنش كردن احساس همدلي را از بين مي برد، اكيداً ازآن ها پرهيز كنيم.
14) هر قدر حس همدلي را در خود تقويت كنيم ، به همان ميزان اصول اخلاقي را راعايت نموده ايم.
15) براي اين كه همدلي اعضاي خانواده را تضعيف نكنيم بهتر است به ارتباط هاي عاطفي آن ها بيشتر توجه كنيم.
16) به اواخر دوران كودكي كه پيشرفته ترين سطوح همدلي پديدار مي شود، بيشتر توجه كنيم.
17) براي پيشگيري از شرارت ها و آسيب ها، حس همدلي را در ديگران تقويت كنيم.
18) هنگام همدلي ، احساسات خود را شمرده بيان كنيم تا طرف مقابل احساس آرامش بيشتري بنمايد.
19) به سخنان طرف مقابل كاملاً گوش داده و به او اطمينان دهيم كه سعي داريم مانند او به مشكل نگاه كنيم.
20) با برقراري روابط صميمانه در خانواده ، روحيه همدلي اعضاي خانواده را تقويت كنيم.
21) با يادآوري تجارب مشابهي كه داشتيم، در درك احساسات همدلانه ي ديگران موفق تر عمل خواهيم كرد.
22) در همدلي ديگران، آن ها را مقصر ندانيم و سرزنش نكنيم. براي مثال (تقصير خودت است هميشه از اين نوع مشكل ها داري و ...)
23) سعي كنيم د رهمدلي راه حل ارائه ندهيم چون طرف مقابل دلش مي خواهد فقط ناراحتي خود را با كسي در ميان بگذارد و از جانب او درك شود.
24) در همدلي براي طرف مقابل دلسوزي يا ترحم نكنيم. براي مثال (نگوييم واي بيچاره تو كه چه قدر مصيبت كشيدي ... و يا فكر نمي كردم چنين مشكل بزرگي داشته باشي ....)
25) مشكلات ديگران را كوچك و بي ارزش نپنداريم. براي مثال (اي بابا اين كه مشكلي نيست ... اگر جاي من بودي چه مي كردي ؟...)
26) مشكلات ديگران را بيش از حد بزرگ جلوه ندهيم. براي مثال ( عجب بدبختي بزرگي ! با اين وجود مي خواهي چه بكني ؟....)

يکشنبه 7/5/1386 - 17:32
كودك

10 – سن چه تاثيري در انتخاب کهنه دارد ؟

کهنه هاي مورد استفاده در بدو تولد تا يک ماهگي – بسته به جثه کودک از نظر اندازه بايد کوچکتر باشد زيرا حجيم بودن پوشک ، رانهاي طفل را کاملا از هم باز و گشاد نگاه داشته از طرفي در هنگام ادرار سطح بيشتري از بدن طفل را خيس ميکند . زمانيکه شير خوار بزرگتر شد بتدريج مي توانيم از پوشک بزرگتر استفاده کنيم .

يکشنبه 7/5/1386 - 17:7
كودك

9 – روش حمام دادن نوزاد را توضيح دهيد ؟

درجه حرارت آبي که براي شستشوي نوزاد به کار مي رود بايد در حدود درجه حرارت بدن باشد ، ابتدا آب سرد داخل وان يا لگن مي ريزيم و سپس آب گرم را به آن اضافه مي کنيم . نوزاد را از زير ناحيه شانه در زير بغل دست چپ طوري نگهداريد  که صورت او رو به بالا باشد و گردنش در وضع راحتي قرار گيرد . سپس با انگشتان شست و سبابه دست چپ مجراي گوش نوزاد را بپوشانيد .

يکشنبه 7/5/1386 - 17:6
كودك

 

8 – نکاتي را که قبل از استحمام بايد رعايت کرد نام ببريد ؟ ( 4 مورد )

1 – در صورت امکان ، در اولين دفعه ، نوزاد را با حضور شخص ثالثي حمام کنيد تا اگر چيزي را فراموش کرده ايد در يافتن آن به شما کمک کند .

 

2 – هرگز آب گرم را قبل از آب سرد ، داخل وان يا لگن نريزيد ، زيرا اگر فراموش کرده باشيد که آب سرد به آن اضافه کنيد موجب سوختگي پوست نوزاد خواهد شد .

 

3 -  روي ميزي که کودک را پس از شستشو در آنجا قرار مي دهيد ، تشک يا پتويي بيندازيد و روي آن مشمعي بکشيد سپس حوله را روي مشمع پهن کنيد .

 

4 – در زمستان ، حوله ها را قبلا روي شوفاژ يا بخاري گرم کنيد ، سپس به تهيه وسايل لازم بپردازيد .

يکشنبه 7/5/1386 - 17:5
كودك

7 -  مناسبترين زمان استحمام نوزادان را با ذکر دليل بيان کنيد ؟

در ماههاي اول تولد بهترين موقع براي حمام دادن طفل ، قبل از شير خوردن و پيش از خواب مي باشد . حمام كردن نوزاد پيش از خواب به آرامش شبانه وي کمک زيادي مي کند .

 

يکشنبه 7/5/1386 - 17:4
كودك

6 – نحوه تميز نمودن چينهاي گردن و کشاله ران را توضيح دهيد ؟

مراقبت از چينهاي گردن و زير بغل بسيار ضروري است ، زيرا وجود رطوبت و نفوذ شير اضافي در چينهاي گردن موجب رشد عوامل ميکروبي در زير چينها شده ، باعث بروز عرق جوش در نوزاد بخصوص در فصل گرما مي گردند . بدين منظور بايد روزانه اطراف گردن و زير بغل را با يک تکه پنبه يا پارچه تميز مرطوب پاک کرده ، سپس خشک نمود . محل مربوط بايد مرتبا خشک نگه داشته شود . در صورت امکان بهتر است روزانه کودک را شستشو داد .

يکشنبه 7/5/1386 - 17:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته