• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1233
تعداد نظرات : 369
زمان آخرین مطلب : 4616روز قبل
دانستنی های علمی

حافظه خوب ، حافظه ای است که بداند چگونه امور بی اهمیت را فراموش کند.

کلیفتون فادیمن

سه شنبه 26/5/1389 - 18:35
دانستنی های علمی

گر یکی از مشتاقان کتاب هستید بزرگترین خوشبختی جهان را دارا هستید. ژول کاراوتی

سه شنبه 26/5/1389 - 18:34
دانستنی های علمی

شکر گزاری نه تنها بزرگترین فضیلت است ، بلکه منشاء سایر نیکی ها نیز هست.

 سیسرو

سه شنبه 26/5/1389 - 18:32
دانستنی های علمی

آنان که از خود عشق ساطع می کنند ، با عشق زندگی می کنند و با عشق نیز نفس می کشند دیگران را به سمت خود می کشانند .

 باربارا دی آنجلیس

سه شنبه 26/5/1389 - 18:31
ازدواج و همسرداری

روانشناسان معتقدند  هفت «بمب ساعتی تفاهم» که موجب تخریب روابط زناشویی می شوند،این هفت عامل عبارتند از : 1- تفاوت سنی فاحش، 2 - تفاوت دینی (مذهبی)، 3- تفاوتهای اجتماعی، قومی ، تحصیلی، 4- خویشاوندان سببی ، 5- همسر قبلی ، 6- فرزندان همسر، 7- روابط «راه دور»

 

این موانع را از آنرو «بمب ساعتی» نامیده ایم که مشکلات ناشی از آنها معمولاً با گذشت زمان شکل گرفته و به ظهور می رسند و هرگز در ابتدای ازدواج بروز نمی کنند. هنگامی که مصادف با ازدواج با همسرتان تیک تیک بمب ساعتی ازدواجتان شروع می شود، آنچنان سردرگم «عشق» هستید که دیگر از توجه به چیزی که بطور حتم برایتان مسئله ساز خواهد شد، باز می مانید. «این موضوع مرا ناراحت نمی کند»، «هر وقت مشکلی پیش آمد، یک جوری آن را حل می کنیم»، «یکدیگر را چنان دوست داریم که این موضوع دیگر اهمیتی نخواهد داشت.» اینها جملاتی هستند که شما به منظور سرباز زدن از رویاروئی با چیزی که احتمال می دهید بعداً به مشکلی «لاینحل» بدل شود، به خود می گوئید. اما یک روز واقعیتهائی که مدتها نادیده می انگاشتید، مقابل دیدگانتان «منفجر» شده و شما را ناگزیر می سازند تا به آنها رسیدگی کنید. ما در مقالاتی به این بمب های ساعتی اشاره نموده و در مورد آنها به شرح نشستیم "  همسری در نقش مادر یا پدر " و در مقالات آینده هم به تعدادی دیگر از آنها می پردازیم. شما این فرصت را داشته اید که مرتکب اشتباهاتی شوید و از آنها نیز بیاموزید؛ آموخته اید که چگونه دیگر بار درست عمل کنید.

 

پس بنابراین ساده نیست که شاهد تپق زدن هایاو در رابطه با مسائلی باشید . نکته ی مهم: چنانچه متوجه شدید که در ازدواجتان با مشکلی بالقوه روبرو هستید، صرف نظر از اینکه آن مشکل یک ضعف مهلک باشد و یا یک بمب ساعتی تفاهم، لزوماً به این معنی نیست که رابطه تان محکوم به شکست می باشد، بلکه به این معنی است که می بایست به آن توجه کرده و با آن برخورد مقتضی کنید؛ به جای آنکه آن را نادیده بگیرید و امیدوار باشید که مشکلتان خود به خود برطرف شود.

 

اگر از همسرتان بزرگتر هستید

 

1- این امکان وجود دارد که حوصله ی او را نداشته باشید. چنانچه تفاوت سنی شما و همسرتان قابل ملاحظه باشد، این امکان وجود دارد که برخی اوقات تحمل خامی ها، بی تجربگی ها و کندی آموختنش را درباره ی مسائل زندگی نداشته باشید. این موضوع بالاخص هنگامی که همسرتان  بیست تا سی ساله است، بیشتر نمود خواهد داشت. چرا که بالاخره شما قسم اعظم آنچه را که او بتازگی با آن سروکله می زند، قبلاً از سر گذرانده اید. به عنوان مثال، شما این را آموخته اید که چگونه نیازهایتان را مطالبه کنید و مسئولیت زندگیتان را به عهده بگیرید؛ شما می دانید که هنگامی مشکلی برایتان پیش می آید یا دچار بحرانی می شوید، دنیا به آخر نمی رسد. شما این فرصت را داشته اید که مرتکب اشتباهاتی شوید و از آنها نیز بیاموزید؛ آموخته اید که چگونه دیگر بار درست عمل کنید. پس بنابراین ساده نیست که شاهد «تپق زدن ها» و «لنگان لنگان» رفتن او در رابطه با مسائلی باشید که خود مدتها پیش تجربه شان کردید. در واقع ممکن است از اینکه شاهد آنید که او هنوز با مسائلی دست به گریبان است که شما مدتها پیش با موفقیت از پسشان برآمدید، کفرتان درآید و از کوره به در روید.

 

مادامی که همسرتان به ماندن در  وضعیت بی مسئولیت و کودکانه ای ادامه می دهد و بیش از حد به شما وابسته است، قادر نخواهید بود تا از ایفای نقش «والد» دست بکشید.

 

2- ممکن است بخواهید برای همسرتان نقش «والد» را بازی کنید. هنگامی که ده، بیست و یا سی سال بیشتر از همسرتان تجربه ی زندگی دارید، ممکن است تقریباً غیرممکن باشد که بتوانید از پند و اندرز دادن، موعظه کردن، اصلاح کردن و خط دادن به همسرتان چشم پوشی کنید. چرا که بالاخره شما تمامی اینها را از سر گذرانده اید و می دانید بهترین راه انجام هر چیز کدام است. نیت شما خوب است و به این معنی که فقط سعی دارید تا به او کمک کرده باشید اما این موضوع می تواند تأثیر مخربی بر رابطه تان بگذارد. چرا که مدام نقش «مامان» یا «بابا» را بازی خواهید کرد و با همسرتان به مانند «کودک» برخورد خواهید نمود. طبیعتاً همسرتان احساس خواهد کرد که به او بی اعتمادید و برایش احترام قائل نیستید و نهایتاً به مانند نوجوانی شورشی به شما پاسخ خواهد داد؛ بدین معنی که از شما منزجر و دلزده خواهد شد. در ضمن، این بازی «والد – کودک» سریعاً جاذبه ی جنسی بین شما و همسرتان را نابود خواهد کرد.

 

در بعضی از موارد که همسرتان در جستجوی شخصیتی «والدی» برای خود می باشد، خواهید دید که بدون اینکه متوجه باشید، برای او در نقش «والد» ظاهر می شوید. گرچه خود مستأصل باشید و بخواهید که به این وضع خاتمه بدهید، اما مادامی که همسرتان به ماندن در چنین وضعیت بی مسئولیت و کودکانه ای ادامه می دهد و بیش از حد به شما وابسته است، قادر نخواهید بود تا از ایفای نقش «والد» دست بکشید. چنین روابطی می توانند بسیار مسموم باشند و معمولاً نیز با احساس شکست و سرخوردگی برای بزرگتر و احساس ترک شدگی برای فرد کوچکتر خاتمه می یابند.

 

3- ممکن است از لحاظ اقتصادی بمراتب موفق تر از همسرتان باشید. اغلب، کسانی که بزرگتر از همسرشان می باشند، از ثبات اقتصادی بیشتری برخوردارند و نتیجتاً در رابطه شان احساس قدرت بیشتری می کنند. چرا که سالهای بیشتری وقت داشته اند تا درآمد خود را افزایش دهند، دارائی به هم بزنند و... این برتری مادی می تواند به طرق مختلف بین شما و همسرتان تنش ایجاد کند به عنوان مثال ، ممکن است به دلیل اینکه بیش از همسرتان پول در می آورید، نسبت به او احساس انزجار کنید؛ مخصوصاً اگر که  یک زن هستید و بنابراین احساس کنید این شمائید که می بایست تصمیمهای مهم تر را بگیرید؛ (چقدر پول خرج کنید، کجا زندگی کنید، تعطیلات کجا بروید و...) . از طرفی ممکن است همسرتان احساس کند که این منصفانه نیست. ممکن است مجبور باشید تا سطح انتظارات خود را پائین بیاورید تا که با انتظارات همسر شما در تضاد نبوده و از سازگاری برخوردار باشند.

 

4- ممکن است به این خاطر که در رابطه قدرت بیشتری با شماست، وسوسه شوید و بخواهید که همسرتان را کنترل کنید. در چنین مواردی تمامی نشان های هشدار قبل به این یکی نیز اضافه می شود هنگامی که خیلی از همسرتان بزرگترید، بمراتب ساده تر است تا اعمال قدرت کنید و به همسری کنترلگر بدل شوید. چرا که پولتان بیشتر است، موفقیتهای بیشتری داشته اید و تجربیاتتان نیز بیشتر است؛ بنابراین وسوسه انگیز است که اعمال قدرت کنید.

 

 منبع:

 برگرفته از کتاب " آیا تو آن گمشده ام هستی"
سه شنبه 26/5/1389 - 18:0
بیماری ها

گاهی وقت‌ها برای جدا كردن منگنه از كاغذ به كمكمان می‌آید. می‌توانیم برای باز كردن در قوطی هم روی آن حساب كنیم. گاهی عصبانیت و استرس خود را هم روی آن پیاده می‌كنیم و شروع می‌كنیم به جویدن آن. بیشتر وقت‌ها هم برای زیبایی و جذابیت انواع مواد شیمیایی، لاك، استون و چسب رویش می‌ریزیم. شاید یادمان می‌رود كه ناخن‌ها، این اعضای نجیب و زیبا هم در بستری زنده زندگی می‌كنند و نیاز بیشتری به دقت و مراقبت دارند.

 

آنچه شما روی انگشتان دست و پا به عنوان ناخن می‌بینید صفحه ناخن است. این صفحه سخت از نوعی پروتئین به نام كراتین ساخته شده است. در زیر این صفحه سخت، بخشی از پوست قرار گرفته است كه بستر ناخن نام دارد. در سمت ریشه آن ماتریكس ناخن وجود دارد كه با فعالیت خود سبب ساخت كراتین جدید و رشد ناخن می‌شود. در واقع هلال سفیدی كه شما در ریشه ناخن بخصوص ناخن شست می‌بینید بخشی از این ماتریكس است. با ساخت كراتین در این بخش از پوست ناخن به سمت بیرون رشد می‌كند و ناخن جوانتر جایگزین ناخن پیرتر می‌شود. در سطح خارجی ناخن نیز لایه‌ای نازك به نام كوتیكول وجود دارد كه همانند پوسته‌ای سطح ناخن را می‌پوشاند. ناخن علاوه بر ظاهر زیبایی كه به دست می‌دهد در گرفتن اشیا و عملكرد بهتر انگشتان در انجام كارهای ظریف نقش زیادی دارد، اما با همه مظلومیتی كه این عضو مقاوم و شكیل دارد گاهی از آن غافل می‌شویم و آنقدر به سلامت آن بی‌اعتنا می‌شویم كه امراض و حتی درد را ناخوانده میهمانش می‌كنیم.

 

مشكلی كه از مدت‌ها قبل ایجاد شده است.

 

بسیاری از شما تا به حال این وضعیت دردناك را تجربه كرده‌اید. اصلا هم به خاطر نمی‌آورید كه چطور شروع شد. یك روز بعد از كار یا یك پیاده‌روی طولانی به منزل می‌رسید و پس از خارج كردن كفش و جوراب خود به شست پایتان كه خیلی درد گرفته نگاه می‌كنید. گوشه ناخن شما قرمز شده و كمی هم ورم كرده و ملتهب شده است. اگر بهتر بررسی كنید می‌بینید كه گوشه تیز ناخنتان در گوشت اطراف نفوذ كرده و مانند خنجری آن را شكنجه می‌كند. یادتان باشد كه این مساله از امروز به وجود نیامده و داستان آن به روزی برمی‌گردد كه شما ناخن خود را بدون دقت و توجه به لبه‌های تیز آن از ته گرفته‌اید.

 

كوتاه كردن ناخن‌ها تخصص نمی‌خواهد، اما...

 

اگرچه چیدن ناخن‌ها یكی از كارهای شخصی معمول هر فرد است و همه آن را انجام می‌دهند با این وجود نحوه كوتاه كردن ناخن‌هاست كه در بسیاری مواقع باعث فرو رفتن ناخن در بافت اطراف آن می‌شود. پزشكان پوست و مو معتقدند كه كوتاه كردن ناخن باید با ناخنگیر معمولی تیز انجام شود و وسایلی نظیر قیچی و نظیر آن اصلا مناسب نیست زیرا باعث شكستن یا شكاف در ناخن می‌شود. این پزشكان می‌گویند كه چیدن ناخن باید حدود 2 میلی‌متر بعد از قسمت سفید و شفاف ناخن باشد و هیچ زاویه‌ای ایجاد نكند. لبه بالایی ناخن باید كاملا گرد باشد و انحنای آن به سمت خارج باشد و پس از چیدن هیچ تیزی در لبه ناخن لمس نشود. ناخن‌های پا را به نحوی كوتاه كنید كه گوشه‌های آن حتما گرد شود و لبه بالایی آن مستقیم باشد. اگر برای از بین بردن تیزی ناخن از سوهان استفاده می‌كنید حتما از سوهان نرم بهره بگیرید و فقط در یك جهت آن هم از گوشه به سمت مركز ناخن سوهان بكشید.

 

عضوی كه به مراقبت بیشتری نیازمند است .

 

بسیاری از افراد از ناخن‌های ضعیف و شكننده خود خسته شده‌اند و شاكی‌اند كه ناخن‌هایشان خیلی نرمند و سریع می‌شكنند. در مقابل بعضی افراد ناخن‌های سفت و خشكی دارند، اما اصلا از آنها راضی نیستند. زیرا این ناخن‌های سفت و خشك هم هیچ انعطافی ندارند و زود می‌شكنند یا ورقه ورقه می‌شوند. ناخن ایده‌آل شما ناخنی است كه در عین حال كه محكم است خشك نباشد و ورقه نشود. برای رسیدن به این ایده‌آل باید كمی بیشتر به ناخن‌های خود برسید.

 

یكی از مهم‌ترین علل خشكی ناخن استفاده مكرر و مداوم از مواد شوینده شیمیایی است. شستشوی ظرف، لباس و... با مواد شیمیایی شوینده و حتی شستشوی مكرر دست‌ها با صابون‌های قلیایی و قوی به صورت مستمر یا استفاده مكرر از مواد پاك‌كننده لاك باعث خشكی ناخن‌ها و ترك برداشتن آنها می‌شود و این همان داستانی است كه در مورد پوست دست‌ها هم داریم، اما این قضیه هم راهكارهایی دارد. استفاده از دستكش برای انجام كارهای منزل و نیز مصرف معقول و به اندازه صابون‌های ملایم تا حد زیادی می‌تواند پوست دست و ناخن‌ها را در مقابل خشكی حفاظت كند. حداقل روزی 2 بار بعد از استفاده از شوینده‌ها از كرم مرطوب‌كننده استفاده كنید و علاوه بر پوست به ناخن‌ها و اطراف آنها هم كرم بزنید. استفاده از پارافین مایع نیز برای حفظ رطوبت ناخن‌ها مفید است. بهتر است كه بیشتر از یك بار در هفته از مواد پاك‌كننده لاك استفاده نكنید در هر حال پاك‌كننده‌های بدون استون برای ناخن ضرر كمتری دارند. علاوه بر رطوبت برخی از غذا‌ها نیز با خواص مفیدی كه دارند طراوت و شادابی را برای ناخن‌ها به ارمغان می‌آورند. دسته از ویتامین‌های گروه «ب» مانند بیوتین كه در گوشت، قارچ، جگر و تخم‌مرغ وجود دارد باعث تغذیه و طراوت ناخن‌ها می‌شود. مصرف شیر و سایر لبنیات و نیز سبزیجات و میوه‌ها مانند گل كلم و هویج نیز به دلیل داشتن كلسیم و فسفر در استحكام ناخن‌ها نقش دارند.

 

آیینه تمام‌نمای سلامت بدن

 

در بسیاری از مواردی كه ناخن‌ها شكل زیبا و شاداب خود را از دست می‌دهند و عارضه‌دار می‌شوند پای یك شبه از سلامت عمومی بدن را به میان می‌كشند. اگرچه در مواردی هم مانند عفونت‌های قارچی تنها ناخن درگیر است. اگر با وجود همه توصیه‌های بهداشت و سلامت ناخن‌ها كماكان ناخن شما شكننده و ترك‌دار است بهتر است از عملكرد غده تیروئید شما تحت نظر پزشك بررسی شود. نقطه‌‌‌نقطه شدن یا سطح موج‌دار و ناهموار ناخن می‌تواند نشانه‌های آغازین نوعی بیماری پوستی باشد كه به آن پسوریازیس می‌گویند. این بیماری گاه با التهاب مفاصل نیز همراه است. حتی در بسیاری موارد رنگ ناخن‌ها می‌تواند نشانگر بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی بیماری‌های كبدی و... باشد. بیماری لوپوس كه یكی از بیماری‌های بافت همبند است باعث التهاب و قرمزی شیار اطراف ناخن‌ها می‌شود.

 

گرفتار شدن ناخن در دام قارچ

 

اونیكومایكوز یا عفونت قارچی ناخن عفونتی است كه توسط قارچ‌های ذره‌بینی موسوم به درماتوفیت‌ها در ناخن و حتی پوست اطراف آن به وجود می‌آید. این عفونت در كسانی كه به طور مستمر با آب سر و كار دارند و دستشان مرطوب است بیشتر به وجود می‌آید. كسانی كه ناخنشان را می‌جوند یا مدت طولانی در منزل به شستشو ظروف و... مشغولند و مشابه آن در محل ناخن و زیر آن محیط مرطوب امنی برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌آورند. عدم رعایت بهداشت پاها، جوراب و كفش نیز با ایجاد محیط تاریك و مرطوب ناخن‌های پا را مستعد انواع عفونت‌های قارچی می‌كند. ناخن‌های پوسته پوسته ترد و شكننده كه به رنگ زرد یا قهوه‌ای یا حتی سیاه درآمده نمونه‌هایی هستند كه گرفتار قارچ شده‌اند. در این صورت مراجعه سریع به پزشك برای تشخیص و درمان ضروری است. امروزه داروهای موضعی یا خوراكی ضدقارچ مناسبی هست كه به صورت محلول یا قرص برای ناخن بیمار تجویز می‌شود.

 
سه شنبه 26/5/1389 - 17:57
بیماری ها

باور غلط: اگر شما دیابت دارید ، باید مواد غذایی حاوی نشاسته مثل نان، سیب زمینی، ماکارونی و برنج  را از رژیم خود کاملا حذف نمایید.

حقیقت: مواد نشاسته ای نیز بخشی از یک برنامه غذایی سالم هستند. آنچه که مهم است حجم مورد استفاده، نوع تهیه شده و نوع پخت این مواد غذایی است. نان های سبوس دار، غلات صبحانه، پاستا، برنج، سبزیجات نشاسته ای مثل سیب زمینی، نخود فرنگی و ذرت می توانند جزیی از وعده اصلی غذایی یا میان وعده شما باشند. کلید اصلی، کنترل حجم آن ها است. مصرف 3 تا 4 واحد از غذاهای حاوی کربوهیدرات در اکثر افراد دیابتی مشکلی ایجاد نمی کند. همچنین غلات کامل یکی از منابع فیبر هستند که می توانند به سلامت معده شما کمک کنند و به دلیل آن که معمولا جذب قند آنان سریع نمی باشد در کنترل قند شما اثرات مضری نخواهند داشت. البته باید دانست میزان استفاده از غلات سبوس دار نیز باید بر اساس نیاز هر فرد توسط پزشک متخصص تنظیم گردد چرا که آن نیز حاوی انرژی است که می تواند زمینه چاقی و نیز دیابت را تشدید نماید.

باور غلط: افراد دیابتی نمی توانند تا آخر عمر از شیرینی و شکلات استفاده کنند.

حقیقت: اگر در کنار یک برنامه غذایی سالم و همراه با ورزش باشد، یک فرد دیابتی از دسر و شیرینی می تواند استفاده نماید. التبه باید تاکید کرد که اکثر قریب به اتفاق مبتلایان به دیابت نوع 2 علاقه وافری به این گونه مواد دارند و گاه عنوان می نمایند که بدن آنان به نوعی این مواد غذایی را می طلبد.

در تنظیم رژیم غذایی دیابتی ها در مراحل اولیه تنظیم برنامه غذایی، باید یک رژیم منظم همراه با محدودیت این مواد حاوی قند ساده، برای اصلاح ذائقه شیرنی دوست آنان ایجاد گردد. بعد از کنترل نمودن وابستگی شدید به تنقلات شیرین، فرد می تواند حتی شیرینی بخورد و از این مواد غذایی لذت ببرد ولی موضوع آن است که چند بار در هفته و به چه میزان؟

باور غلط: دیابت می تواند از شخص دیگری به شما منتقل شود.

حقیقت: با اینکه علت دقیق ابتلا به دیابت در بعضی از افراد  مشخص نیست، اما می دانیم که دیابت بیماری ای مسری نیست و مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا واگیردار نمی باشد. به نظر می رسد ژنتیک در ابتلا بعضی از افراد نقش داشته باشد خصوصا در مورد دیابت نوع 2. همچنین سبک زندگی نیز نقش مهمی ایفا می کند.

باور غلط: احتمال ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماری ها در افراد دیابتی بالاتر است.

حقیقت: احتمال ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماری ها در افراد دیابتی نسبت به دیگر افراد بالاتر نیست. با این حال توصیه می شود که دیابتی ها واکسن آنفلوانزا تزریق کنند، چرا که ابتلا به هر نوع بیماری عفونی می تواند کنترل دیابت را با مشکل مواجه سازد. دیابتی هایی که آنفلوانزا می گیرند در مقایسه با دیگران بیشتر احتمال دارد که به علائم جدی بیماری دچار شوند، بر همین اساس استفاده از واکسن آنفلوانزا در دیابتی ها توصیه می شود.

باور غلط: اگر پزشک شما می گوید که شما نیاز به تزریق انسولین دارید بدین معنی است که شما نتوانسته اید به صورت صحیح دیابت خود را کنترل کنید.

حقیقت: در اکثر افراد، دیابت یک بیماری پیش رونده است. در ابتدای تشخیص، اغلب بیماران می توانند با مصرف دارو های خوراکی، گلوکز خون خود را در سطح مطلوب حفظ کنند، اما با گذشت زمان، به تدریج ترشح انسولین توسط بدن کمتر و کمتر می شود. سرانجام ممکن است مصرف دارو برای کنترل میزان گلوکز خون کافی نباشد. در این هنگام انسولین می تواند گزینه مناسبی برای کنترل گلوکز خون باشد. لذا اگرچه عدم کنترل قند و رعایت رژیم غذایی ممکن است سریعا نیاز شما را به انسولین باعث گردد ولی در کسانی که سال ها مبتلا به دیابت می باشند حتی با رعایت صحیح موارد توصیه شده، فرد ممکن است برای کنترل قند خون خود نیاز به انسولین داشته باشد. البته باید بدانید که در صورت استفاده از انسولین نیز شما می توانید با رعایت رژیم غذایی سالم و نیز تحرک بدنی به میزان توصیه شده توسط پزشک معالج خود در کنترل دیابت موفق باشید.

باور غلط: میوه یک ماده غذایی سالم است بنابراین شما می توانید به هر میزانی که می خواهید از آن استفاده نمایید.

حقیقت: میوه ماده غذایی سالمی است و حاوی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری است. میوه ها کربوهیدارت نیز دارند  و شما در برنامه غذایی تان به مصرف آن ها نیاز دارید. اما حتما باید از یک متخصص تغذیه در مورد نوع میوه و میزانی که مجاز به مصرف آن هستید سوال نمایید. بعضی از میوه ها که حاوی قند فروکتوز به میزان زیاد می باشند، در صورت مصرف بیش از حد می توانند کنترل قند شما را مختل نمایند.

باور غلط: قند های طبیعی مانند عسل و خرما در مبتلایان به دیابت باید جایگزین قند معمولی گردد.

حقیقت: همان طور که بیان شد فقط مصرف قند معمولی نیست که متابولیسم قند را دچار اشکال می نماید و زمینه دیابت را برای شما فراهم می نماید. بنابراین هر نوع قند ساده از جمله خرما و عسل که جذب قند آنان بسیار سریع می باشد، در مبتلایان به دیابت باید محدود گردد. جالب آن که این نوع از مواد قندی به میزان زیاد توسط افراد دیابتی که ذائقه شیرینی دوست دارند استفاده می شود در حالی که اشتهای شما برای دریافت قند معمولی  به میزان زیاد تحریک نمی گردد.

 
سه شنبه 26/5/1389 - 17:55
كودك

عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشكان كودكان ایران گفت:‌ برخی عادات غلط دهانی كودكان همچون مكیدن انگشت در درازمدت منجر به اختلال در رویش دندان‌ها و ناهنجاری‌های دهانی فكی می‌شود.

دكترغلامحسین رمضانی در آستانه برگزاری هفتمین كنگره بین‌المللی دندانپزشكی كودكان با بیان این مطلب افزود: این عادات غلط دهانی بخصوص مكیدن انگشت منجر به بروز مشكلاتی همچون تغییر شكل و گنبدی شكل شدن فك بالا می‌شود كه این تغییر شكل باعث حركت دندان‌های قدامی فك بالا به سمت بیرون می‌شود.وی افزود: رویش دندان‌های بالا به سمت بیرون باعث مشكلاتی همچون تنفس دهانی می‌شود.

این متخصص دندانپزشكی كودكان ادامه داد: تنفس دهانی باعث تنگی قوس فكی، تغییر صورت و خشكی دهان می‌شود كه مجموع این مشكلات در نهایت نامرتب شدن دندان‌ها را به دنبال دارد.

عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشكان كودكان ایران تصریح كرد: مكیدن انگشت در كودكان تا دو سالگی چندان جای نگرانی ندارد و می‌توان گفت یكی از موارد شایع در كودكان به شمار می‌رود.

وی با بیان این كه، تداوم در این عادات غلط دهانی می‌تواند عوارض سوئی داشته باشد، گفت: درمان این مشكلات را باید بعد از 5 سالگی یعنی زمانی كه خود كودك به این نكته پی برد كه این عادات مضر هستند، شروع كرد. وی با اشاره به برخی باورهای غلط كه در خصوص رویش دندان‌ها در كودكان وجود دارد، گفت: بیشتر افراد مشكلاتی همچون اسهال، استفراغ، تب و برخی عفونت‌ها را به رویش دندان‌ها نسبت می‌دهند، در حالی كه هنگام رویش دندان‌ها بیشتر با مشكلاتی همچون خارش لثه و آبریزش دهانی و ناآرامی‌های كودك مرتبط است.

سه شنبه 26/5/1389 - 17:50
كودك

وقتی کودک‌ گریه می‌کند باید بلافاصله بغلش کرد یا اینکه باید کمی صبر کرد تا گریه‌اش تمام شود؟ معمولا انتخاب یکی از این دو راه کمی سخت است. سوالاتی از این دست بسیارند و کم نیستند؛ مادرانی که پاسخ این سوالات را نمی‌دانند. خواندن این مطلب به شما کمک می‌کند تا با به‌کار بستن توصیه‌های متخصصان اطفال، با گریه کودکان خود به شیوه درستی برخورد کنید...

 

آیا به محض آنکه کودک شروع به گریه کرد باید او را بغل کنیم؟

 

نوزادان در سه ماهه اول زندگی خیلی گریه می‌کنند چون می‌خواهند به شما نشان دهند که به شما نیازمندند. تنها راه ساکت‌کردن گریه نوزاد، فوری راضی‌کردنش است. او را بغل کنید و شیر دهید. هرچه بیشتر در این سن به نیازهایش جواب دهید، بیشتر حس امنیت می‌کند و آرام‌تر خواهد بود. وقتی توجه کودک کم‌کم به محیط جلب شد می‌توانید برای ساکت‌کردنش با او صحبت کنید، آواز بخوانید یا با دست‌هایش بازی کنید.

 


آیا گریه کودک همیشه نشانه درد و ناراحتی اوست؟

وقتی آدم بزرگ‌ها گریه می‌کنند معمولا بدین معناست که غمگینند اما وقتی یک نوزاد گریه می‌کند نشانه ناامیدی او از زندگی نیست. وقتی نوزادی گریه می‌کند یعنی گرسنه است، پوشکش را خیس کرده، دلش درد می‌کند یا حتی نیاز به آغوش و نوازش شما دارد.


آیا بغل‌کردن بیش از اندازه، کودک را لوس می‌کند؟

پیش از یک سالگی هیچ عاملی سبب لوس‌شدن کودک نمی‌شود؛ وقتی یک کودک لوس می‌شود که چیزی را که نیاز ندارد، مدام به او بدهید. یک نوزاد وقتی گریه می‌کند که ما به نیازهایش پاسخ ندهیم، گریه تنها راهی است که او می‌تواند با شما گفت‌وگو کند. اگر در این سن به این بهانه که کودکم لوس و بغلی می‌شود به گریه‌اش پاسخ ندهید و تنهایش بگذارید، حس ناامنی خواهد کرد و اعتمادش به شما و خودش سلب می‌شود.

آیا خوب است با گریه کودک فورا به او شیر بدهیم یا پستانک در دهانش بگذاریم؟
شیر کودک را آرام می‌کند اما اجازه ندهید سینه مادر جایگزین شصت شود. در این صورت نوزاد مدام شب‌ها برای شیرخوردن شما را به بیدار خواهد کرد.

 

از چه زمانی باید به گریه کودک کمی بی‌توجه بود؟

از 3 ماهگی به بعد کودک کمتر گریه می‌کند. از این به بعد کودک می‌خواهد با حرکات بدن و جیغ خواسته‌هایش را به مادر بفهماند. گریه‌های شبانه کم‌کم تمام می‌شوند. مادر از این به بعد از نوع جیغ کودکش می‌تواند بفهمد او گرسنه است، عصبانی است، نیاز به محبت دارد یا می‌خواهد بخوابد. از این پس دیگر لازم نیست به سرعت به سمت کودک بروید. در عوض اگر واقعا جیغ کودک‌تان از روی درد یا ناراحتی است از او غافل نشوید.

 

چقدر منتظر بمانیم که کودک گریه کند و خود آرام شود؟

 

هر قدر تحمل دارید. اغلب والدین حتی پس از یک سالگی اجازه نمی‌دهند کودک‌شان خیلی گریه کند و خود، او را آرام می‌کنند. در دو حالت توصیه می‌شود اجازه دهید کودک گریه کند تا خود آرام شود: در هنگام خوابیدن و هنگامی که به هیچ وجه نمی‌توانید آرامش کنید. هرگاه احساس کردید در برابر ساکت‌کردن نوزادتان ناتوانید، بهترین کار این است که او را به پدرش بسپارید.


بهترین روش برای آرام‌کردن کودک چیست؟

کودکان قدرت زبانی عالی ندارند پس مجبورند گریه کنند. پذیرفتن این موضوع به شما کمک می‌کند بتوانید گریه کودکتان را راحت‌تر تحمل کنید. وقتی نوزادتان گریه می‌کند به او نشان دهید که متوجه گریه او هستید. جملات پراحساس را در گوشش زمزمه کنید تا آرام شود. در اکثر موارد قدرت اراده و پایداری مادر سبب می‌شود کودک دست از گریه برداشته و آرام شود.

 

آیا بعضی از نوزادان بیشتر از دیگران گریه می‌کنند؟

 

بله. برخی نوزادان حساس‌ترند و به کوچک‌ترین سر و صدایی عکس‌العمل نشان می‌دهند؛ یا وقتی لباس را از تنشان درمی‌آورید یا لباس به تنشان می‌کنید می‌زنند زیر گریه. این جزیی از ذات کودک شماست و راه حلی ندارد.

 


آیا درست است وقتی کودک گریه می‌کند، او را تنها بگذاریم؟

خیر. اگر او در خلوت مدام گریه کند، حس می‌کند به او اهمیت نمی‌دهید و این موضوع در بزرگسالی روی روان او تاثیر می‌گذارد. به کودک‌تان بفهمانید که گریه او را می‌بینید ولی ترجیح می‌دهید کاری را بکنید که برایش بهتر است.

 


در صورتی که تحمل گریه کودک را نداریم چه باید بکنیم؟


این موضوع در سه ماهه اول پس از زایمان کاملا طبیعی است. به هم ریختگی روانی و احساسی، خستگی‌های مفرط جسمی، وظایف سنگین مادری و... شما را به شدت تضعیف می‌کند. مادران در این زمان به قدری حساس‌اند که کوچک‌ترین موضوع آنها را به گریه می‌اندازد و به محض دیدن گریه کودک چون تحمل ندارند او را بغل کرده سعی می‌کنند آرامش کنند. طی چند ماه وضعیت بدنی شما به حالت‌ عادی برگشته و مادر کمی از فرزندش فاصله می‌گیرد.



آیا این موضوع درست است که کودکان شب‌ها بیشتر گریه می‌کنند؟


بله. این گریه‌ها والدین را مضطرب می‌کند و والدین می‌ترسند مبادا کودک درد شدیدی داشته باشد. اما نگران نشوید کودکان با این کار اضطراب‌های روزانه را از خود دور می‌کنند.

سه شنبه 26/5/1389 - 17:49
دعا و زیارت

داستان غدیر، تنها یک واقعة تاریخی، و سرزمین غدیر یک سرزمین گرم و خشک در دامان صحرا نیست! بلکه این رخداد، واقعه‌ای عظیم است که خَلقِ آن در چنین نقطه‌ای، منوط به فرمان الهی بوده است. همان‌گونه که بعثت نبی اکرم به فرمان الهی از درون غاری در دامنه کوه آغاز شده است. غدیر، در عین این که پرچم جاودان هدایت و چشمه زلال ایمان است که پیوسته مؤمنین را در طول تاریخ سیراب کرده، مرزهای تاریخی و جغرافیایی را نیز در نوردیده و بندگان مؤمن خداوند را به یکدیگر متصل کرده است. آری، غدیر، یکی از مهمترین حوادث تاریخ اسلام است که تاکنون بیش از 160کتاب مستقل درباره آن تالیف شده که نشان دهنده حساسیت و سرنوشت‌ساز بودن آن است و این حماسه به علت اهمیتی که در دین اسلام دارد هرگز کهنه نمی شود که در این مختصر به برخی از دلایل اهمیت آن اشاره می کنیم.

  

1. اعلام جانشینی امیرمؤمنان و گرفتن بیعت از مردم

 

غدیر، نه تنها حادثه‌ای تاریخی نیست، بلکه برنامه‌ای الهی برای استمرار آیین نبوی است که رمز جاودانگی دین اسلام در آن نهفته است. همه می‌دانیم که جانشینی رسول خدا، نقطه اصلی اختلاف بین شیعه و سنی است، که این امر در بیعت گرفتن پیامبر از همگان بر اعتقاد به مسئله جانشینی امیرمؤمنان، در غدیر اتفاق افتاده است. بیعتی که سه روز به طول انجامید تا این که پیامبر (ص) از همه حاضرین در غدیر بر این مسئله پیمان گرفت. در آنجا علی ابن ابی طالب (ع) به عنوان امیرمؤمنان از جانب خداوند ـ نه از سوی پیامبر ـ به جانشینی رسول خاتم و به پیشوایی امت اسلام منصوب گشت تا همه، همان طور که از پیامبر اطاعت می‌کردند، از او اطاعت کنند و در برابر اوامر و نواهی او تخلف نورزند. آری، خداوند در آیاتی از کتاب مقدس خویش، دستور نصب علی را به پیامبر در واقعه غدیر، این گونه بیان می‌دارد که اهمیت آن را بیش از پیش نشان می‌دهد.

 

آنجا (سوره مائده آیه 67) می‌فرماید:

 

(یا أیُّهَا الرَّسوُلُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ ..)

 

(ای رسول! آن چه را (نصب حضرت علی به جانشینی خود) که از سوی پروردگارت بر تو نازل شده (به مردم) ابلاغ کن ..)

  

2. عظمت غدیر در قرآن کریم به اندازه رسالت پیامبر (ص)

 

غدیر، اساسِ عقیده بر ولایت امیرمؤمنان و فرزندان معصوم او به عنوان جانشینان پیامبر و نیز خلفای خداوند بر روی زمین است که در قرآن کریم از عظمت ویژ‌ه‌ای برخوردار است. خدای متعال در قرآن، اهمیت این واقعه را چنان بیان می‌دارد که هر مسلمانی را به شگفتی وامی‌دارد. خداوند در کلام خویش، خطاب به پیامبر گرامی اسلام می‌فرماید: که اگر ولایت امیرالمؤمنین را اعلام نکند، همانند این است که زحمات طاقت‌فرسای خود را در جهت انجام رسالت بر باد داده و نبوت خویش را به پایان نبُرده است! و البته، خداوند او را از شرّ کسانی که با این امر مخالف هستند و نمی‌خواهند که علی جانشین پیامبر گردد، محافظت خواهد کرد. آنجا (سوره مائده آیه 67 ) که می‌فرماید:

 

(.. وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النّاسِ..)

 

(.. و اگر (اعلام جانشینی علی را) انجام ندهی، پس رسالت او را به انجام نرسانده‌ای و خداوند تو را از مردم حفظ می‌کند ..)

  

3. تأکید پیامبر اکرم (ص) بر بزرگداشت غدیر

 

یکی دیگر از اموری که اهمیت غدیر را به حقیقت جلوه‌گر ساخته و موجب شده تا این واقعه هرگز از اذهان مؤمنین و معتقدین به پیغمبر اکرم خارج نشود، بیانات خود پیغمبر چه در خود غدیر و چه بعد از آن می‌باشد و نیز آنجا که پیامبر به امیرالمؤمنین وصیت می‌کند که این روز را عید بگیرد. (عوالم ج 3 ص 211) و دستور پیامبر بر این که: حاضران در آن روز، باید پیام غدیر را به غایبان برسانند و نیز آن که، آن روز را بزرگترین عید امّت اسلام قرار دادند و فرمودند:

 

(أفْضَلُ أعْیادِ أُمَّتی الْغَدیر) عوالم ج 3 ص 208

 

(بزرگترین عید امّت من، عید غدیر است.)

  

4. تکامل دین در غدیر

 

غدیر، منزلگاهی است برای تکامل آیینی که پیامبر خدا آن را از غار حرا آغاز کرد و در کنار برکه آسمانی این سرزمین، به اوج خویش رساند و خداوند نیز نعمت جاودانه خویش، یعنی اسلام را که تا آن هنگام به وسیله پیامبر به مردم رسانده بود در این واقعه کامل کرده و پرچم پیروز آن را به علی می‌سپارد تا دین را به او کامل کند و بدین ترتیب جانشین پیامبر در تمام امورات دین و دنیای مردم شود و حاکم بر آنها شده، زمام امور را در دست گیرد.

 

آری! و به راستی همان گونه که پیامبر را خداوند انتخاب می‌کند تا اسلام را از جانب او بیاورد، بر خداوند است که جانشین پیامبر را نیز خود انتخاب نماید تا آیینش را تکامل و استمرار بخشد و اگر این گونه نباشد اسلام فقط برای دوران حضور پیامبر خوب است و بس؛ و دیگر شرط جاودانگی اسلام از بین خواهد رفت. از این رو است که خداوند دین، بدون ولایتِ جانشین پیامبر را ناقص معرفی می‌کند و در کتاب جاودانه خویش از این حقیقت پرده برمی‌دارد. در آنجا (سوره مائده آیه 3) که می‌فرماید:

 

(ألْیَوْمْ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ وَ أتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دینًا ..)

 

(امروز (روز غدیر) دینتان را برایتان کامل کردم و نعمتم رابر شما تمام کردم و راضی شدم که دین شما اسلام باشد.)

  

5. غدیر محور وحدت مسلمین

 

مهمترین نقطه اختلاف بین مذاهب شیعه و سنی، جانشینی پیامبر اکرم است و غدیر از آن رو مهم است، چون می‌تواند اختلاف بین شیعه و سنی را جدای از هر گونه تعصب و کینه از بین بِبَرد و امت یکپارچه اسلامی را هویدا کند. زیرا غدیر و جانشینی امیرمؤمنان واقعه‌ای نیست که فقط شیعیان آن را بیان کرده باشند، بلکه بسیاری از علمای اهل تسنن آن را پذیرفته و بیان کرده‌اند به خصوص، خطبه رسول خدا و حدیث معروف ایشان را که فرمودند:

 

(ألَسْتُ أوْلی بِکُمْ مِنْ أنْفُسِکُمْ؟ .. فَمَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلیٌّ مَوْلاهُ، أَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ ..)

 

(آیا من اولی‌ از خودتان نسبت به خودتان نیستم؟ ... پس هرکس که من مولای اویم علی مولای او است. خدایا! هر کس که او را دوست دارد دوست بدار و هر که را که با او دشمن است دشمن بدار.)

 

حدیث مذکور، جزو احادیث متواتر و بلکه فراتر از آن است زیرا از بیش از 110 صحابی و 85 تابعی نقل شده است از این رو است که دانشمند مشهور سنی ضیاءُ الدین مُقْبِلی (م 1108) می‌گوید: (اگر بنا باشد حدیث غدیر را (با این همه مدارک) محرز و مسلّم ندانیم، باید قبول کنیم که هیچ واقعه‌ای در دین اسلام قابل اثبات نیست.) (الغدیر ج 1 ص 70) و یا این که شمس الدین جَزَری (م 739)، منکِران حدیث غدیر را بی‌اطلاع قلمداد می‌کند. (أسْنیَ الْمَطالب ص 48) و به راستی که اگر همه مسلمانان بر این مسئله اتفاق می‌کردند و به حبل متین در غدیر به عنوان (حبل الله) چنگ می‌زدند این همه اختلافات که اکنون در میان ایشان رایج است وجود نداشت.

  

6. پیام غدیر دعوت به ثَقَلَیْن (کتابَ‌الله و عترت) است

 

چگونه، حقیقتی کهنه گردد در حالی که پیوسته به قرآن دعوت می‌کند، و قرآن نیز با آیات زیبای خود، آن را برای همیشه زنده نگاه می‌دارد. مگر پیام غدیر چیزی جز سیمای قرآن و استمرار سنت پیغمبر است که پیوسته و در هر عصری به جانشین پیامبر و حجت خدا اشاره می کند. غدیر، هیچگاه در زوایای تاریکِ تاریخ گم نخواهد شد، زیرا همیشه در کنار خود، علمداری دارد که از او محافظت می‌کند و آن هیچ کس نیست جز امام معصوم از جانب خدا. اما غدیر موعودی نیز دارد که تا زمانی که برپا است به او برپا است و به او هم وعده می‌دهد. آری، مهدی (عج)، موعود، منتظَر و پرچمدار اکنون غدیر است و همه می‌دانند پیام غدیر را درباره او:

 

(ألا إِنَّهُ قَدْ بَشَّرَ بِهِ مَنْ سَلَفَ مِنَ الْقُروُنِ بَیْنَ یَدَیْهِ، ألا إِنَّهُ الْباقی حُجَّهً وَ لا حُجَّهَ بَعْدَهُ وَ لا حَقَّ إِلّا مَعَهُ وَ لا نوُرَ إِلّا عِنْدَهُ)

 

(او است که پیشینیان به او بشارت داده‌اند، او است که به عنوان حجت باقی می‌ماند، و بعد از او حجتی نیست. هیچ حقی نیست مگر همراه او، و هیچ نوری نیست مگر نزد او.) (از خطبه پیامبر (ص) در روز غدیر – کتاب اسرار غدیر ص 127)

  

نتیجه‌

 

غدیر یک مسئله تاریخیِ صِرف نیست، بلکه یک رکن مهم هدایت دینی است. تلاش برای بزرگداشت آن محکم کردن پایه اعتقاد به اسلام و پیامبر است. زنده نگه داشتن آن، برافروختن مشعل هدایت بر سر راه بشریت برای ادامه حیات او است و غدیر برکه‌ای گم در دامان صحرا نیست بلکه همچون رودی خروشان برای هدایت گمگشتگان و تشنگان وادی حقیقت است که پیوسته موج می زند و از پس پرده تیره تاریخ، رنگ آبیِ زیبا و آرامش‌بخشِ خود را می‌نمایاند. پس، چگونه چنین روزی را که خداوند منان بر آن تأکید کرده و نیز پیامبر اکرم آن را بزرگ شمرده و در منشور هدایتِ هستی، قرآن عظیم، از آن یاد شده، از یاد بُرد و رنگ کهنگی و تاریخی به آن زد.

 
سه شنبه 26/5/1389 - 13:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته