Değişen Gençlik
Şöyle dönüp geriye baktığımızda geçmişimizdeki gençleri hatırlıyorum. O zamanın gençleri sevgi ve saygı yumağı içerisinde büyüyen etrafındakilere örnek bir gençlikti. Bu günün gençliği ise ahlâki çöküntü yüzünden büyük bir kaosa sürüklenmekte, teknolojinin kumandası ile büyüyen gençlerimizi tanımak da zorluk çekiyoruz. Evet ne oldu bizim gençlerimize bu acımasız duruma düştüler. Sadece suçlu onlar mı? Tabiî ki hayır onları internet kafeler de oyun teknolojisinin başında görmeyi kolaylaştıran anne babalarda. Farkında olmadan onları Allah’dan başka güçlere teslim etmiş ve hakiki istikballerini karartmış oluyorlar. Tam karşısında oturup saatlerce şiddet içerikli diziler izlemekten düşünme hürriyetini kaybetmiş, yeteneği olmayan, her şeyi merak etmeyen, araştırmayan, sorgulamayan, kendi kendine karar veremeyen, eleştirel bir yaklaşımı olmayan, yaratıcı fikirler üretmeyen bireyler haline geldi.
Eğitimciler geleceğin öğrencilerini yetiştiren sağlam birer kale olmalıdır
Bizler birey olarak gençlerimizin ne kadar parlak olmalarını istiyorsak çocuklarımıza o kadar önem vermeli itina göstermeliyiz.
Üretici bir toplum olamadık, tüketici birer toplum oluverdik.
Sevgimizi, hoşgörümüzü, merhametimizi, sabrımızı tükettik, hayata pozitif bakamamanın zorluğuyla gençlerimiz yıpratıldı.
Bu yüzden gençlerimizde depresyonlar çoğaldı. Güvensizlik arttı, okul kapılarında bıçaklanma olayları kız sevdalarına saptanıldı zihin kalıpları değiştirildi. Gençlerde bu değişim büyük ölçüde başarısızlıkla sonuçlandı. Hayli travmatik sonuçlarla karşı karşıya toplum. Bu değişim süreçlerinin gençlerimizi ne ölçüde etkiledi ve değiştirdi acaba? Bu suallere farklı cevaplar veriliyor Türkiye de doğru model olan aileler toplumda çevremizde komşuluk ilişkilerinde, aile içi bireyler arasında, rehber birer öğretmendir.
Toplumda ahlâkı düzgün, sevgisi ve disiplini olan bir bireyin doğru model olması. Toplumu çevresini ve ailesini çakıl taşlarından koruması, kazanması, gözetmesi demektir.
Gençlerimize bu tetkikler uygulandığı müddetçe doğru model üzere yetiştirilmiş demektir.
Gençlerimize sağlıklı disiplini ifade ettiğimiz zaman manayı tam olarak anlatabilmemiz onları düzeltebilmemiz şiddeti içeren disiplin olmamalıdır.
Önce usulüne göre kuralları öğretebilmek dengeli, olgun gençliğe hazırlamak yardım sever mi? Merhametli mi sıcakkanlı olabilme nefsini yenebilme karşısındaki hem cinsini koruyabilme ölçülü temel duygularını güçlendirmek temel eğitimini güçlendirmek.
Kur’an ve sünnet usullerine göre bu temel vasıflar anne ve babaların görevidir.
İyi bir model olan Aile çocukları arkadaş ve okul çevresinde eğitimli, Aile çocuğu olduğunu kanıtlayacaktır.
İyi bir modelle yetişen gençliğimizin düşünen okuyan beyin iklimlerini ufuklara yönlendiren bir gençlik olacaktır.
Geleceğin gençliği; tartışan, eleştiren, sorgulayan bir gençlik.
Has bahçenin tohumlarıyla yeşeren bir bitki misali filizleneceğini umuyorum.
Özü sözü bir ilkeli dinamik bir gençlik hatalarını ve çelişkilerini yakalayanların yanında inandırıcılığıyla ikna olabilme gücüne sahip olmalıdır. Aile içi iyi bir model eğitimci olabilirsek gelecek nesillere, yeni kuşaklara örnek bir nesil ancak bırakabiliriz.
Kevser Ermurat - Vuslat
==========================
İmam Humeyni (r.a)’den Müslüman Gençliğe Öğütler
Gençlerin Yanlış Yollara Sapmaması İçin!
İslami Gençlik Nasıl Olmalıdır ?
Gençler ve Tevhid
Genç kız ve Hicap
GENÇLERİN KAYGILARI
’Gencim’ ve kimliğimi arıyorum!