معرفی وبلاگ
دفاع مقدس و خاطرات بیاد ماندنی آن
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 149829
تعداد نوشته ها : 117
تعداد نظرات : 1
ویندوز هفت Seven فقط 3300 تومان
Rss
طراح قالب
GraphistThem260

یاسهای سفید

نویسنده: سمانه ترحمی یوسفی

پیرزن بغض کرده، پای دیوار بود، آرام از جا بلند شد و رفت پای تاقچه. حاشیه‌های جلد قرآن و شمعدانی‌هایی مرصع روی تاقچه می‌درخشیدند. پیرزن دستش را کشید روی قرآن و بعد صلواتی بلند، هوای خشک اتاق را پر کرد. ناگاه در باز شد و صدای غژ غژ لولاهای خشک شده، طنین صلوات بلندش را قطع کرد. زنی توی درگاه ایستاده بود و بلندبلند می‌خندید. زن ناگهان چشمش خشک شد روی قرآن و شمعدانی‌هایی که چشم را می‌زد. خنده از لبش پرید. خودش را کنار پیرزن ولو کرد روی زمین. پیرزن سرش را گذاشت روی سینه زن و بغضش ترکید. ـ نورا... ، نورا... ازش بی خبرم . سرش را از سینه او کند و از جا بلند شد. قرآن و شمعدانی‌هارا بغل زد و برد سمت زن. ـ اینا مال تو . به شرطی که از نورا... برام خبر بیاری.

 زن دست‌هایش را دراز کرد سمت پیرزن و بعد رفت توی درگاه، صدای رعدی بلند به گوشش رسید ، همه جا تاریک شد، شمعدانی‌ها به پایین سُر خوردند، مچاله شدند و رفتند زیر قالی‌های گل دار و زود گم شدند، زن چشم‌هایش را بست ، بلند دادکشید و پریشان از خواب پرید، صورتش خیس عرق شده بود. نگاهش را انداخت پشت شیشه، ‌هنوز همه جا تاریک بود. دست و پایش را جمع کرد و رفت توی حیاط . صدای اذان درکبودی سحر لابه لای شاخه‌های رقصان مو تاب می‌خورد . خودش را پای حوض روی زمین سرد ولو کرد و زار زد. سرش را برد روی آب و عکس ماه را که توی آب افتاده بود ، از قاب حوض کند. ـ آبجی خانوم ، دل نگرون نورا... بود . خودش داد ، یک جلد کلام خدا و 2 تا شمعدون طلا ! خودش داد! ای آب تعبیرش خیر باشد . سرش را فرو کرد توی آب ، موهای خیالی‌اش روی آب پهن شدند .

*** سفره هفت سین پهن بود و پیر زن پای سفره زانو زده بود و داشت با قیچی نوک سبزه‌ها را می‌چید ، دخترک کنار پیر زن درازکشیده و آرنج هایش را روی زمین ستون کرده بود و سرش را جا داده بود توی کاسه دست‌ها، آبی چشم‌هایش خیره بود به تنگ پر از آب ماهی . ـ این ماهی کوچولو منم ، این ماهی سیاهه که می‌دوه، مامانیه که کار می کنه ،‌ این یکی هم که روی آبه باباییه که رفته سفر،‌ پس عزیز کو؟ شانه انداخت بالا و ابرو درهم کرد. ـ اصلاً ولش کن ، عزیز پیره ، می‌خواد بمیره. پیر زن زیر لب با خودش خندید. در که باز شد دخترک سرش را گرداند به پشت. بوی عطر گل‌های دست مادر زد توی اتاق. مادر پای سفره دولاشد. گلدان را گذاشت توی سفره. پیرزن تا چشمش به گل‌های یاس افتاد لبش به خنده باز شد . حتماً امروز نورا... سر می‌رسد. آخه براش گل یاس چیدی. مادر خودش را همان‌جا پهن کرد روی زمین. چشم‌هایش خیره شد کنج سفره . ـ به دلم برات شده ، امسال هم مثل هر سال شب سال تحویل کنارمونه .

دخترک گفت: ـ اگه بابایی بیاد ، بابای ماهی کوچولوم میره زیر آب . مادر خندید و سری جنباند. ناگهان چشمش افتاد روی تنگ و ماهی‌ای که یک‌ور روی آب می‌چرخید. از جا بلند شد. دستش را گذاشت روی تنگ. دخترک فریاد زد. پیرزن به رویش اخم کرد. مادر بی جواب تنگ را برداشت و از اتاق زد بیرون. دخترک بلند گریه کرد. پیرزن خم شد و در گوشش چیزی گفت. دخترک آرام شد. سرش را گذاشت روی پای او. ـ آخه، عزیز ماهی هام رو برد . ـ داشت می‌مرد . ـ نخیرم ، همشون زنده بودن . ـ ولی اون بالایی داشت می‌مرد، چون اومده بود بالا روی آب . ـ اگه بمیرن بالا میرن؟ مثل آدم‌ها که میرن توی آسمون؟ پیرزن لبش را گزید ،‌دستش را از لای موهای دختر بیرون کشید و آب چشم‌هایش را با پر روسری گرفت .

*** آفتاب پهن حیاط بود. هنوز پای حوض مچاله شده بود. موهای حنایی‌اش خیس شده بود و تنش داشت می‌لرزید، سرش را برد روی آب . تسبیح گردنش تکانی خورد و بعد دانه‌ها یکی‌یکی زیر نور درخشید. زن دستش را انداخت برگردنش ،‌تسبیح را بیرون آورد ، صلوات فرستاد و دستی کشید روی مهره‌ها. چند دانه را چشم بسته نشان کرد. دانه ها را یکی‌یکی لای انگشت‌ها چرخاند و چیزی گفت: ـ برم خوابمو بگم ،‌ نگم ، بگم ، نگم ، بگم ؟ دانه‌های نشان کرده تمام شد و خنده خشکی بر لبش نشست . ـ میرم میگم ، حتماً‌ خیره . از جا بلند شد و چارقد گل دارش را از بند برداشت و بر سرش کشید. در را باز کرد و تا خودش را به خانه کناری ‌رساند ، صدای بهم خوردن در توی گوشش زنگ ‌زد . دستش را گذاشت روی زنگ صدای زنگ ، توی اتاق پیچید . پیر زن از جا دررفت. دخترک دوید سمت در، در که باز شد . زن پریشان خودش را انداخت توی اتاق . چارقد گلدارش را رها کرد روی زمین و گریه امانش نداد . ـ خواب دیدم ، آبجی خانوم بگو خیره . دخترک تنگ به دست با مادرش آمد توی اتاق ، چشم های مادر تا به زن افتاد روشن شد، تا ناله زنگ درآمد، مادر خندید و بصدا گفت: « حتماً نورا... » باز از اتاق بیرون رفت، دخترک تنگ ماهی را گذاشت توی سفره.

 خوابید و زل زد به هر سه ماهی . مادر برگشت . زن ناله می‌زد و پیرزن بغض کرده ، آب چشم هایش را می‌گرفت. دخترک سرش را از تنگ برداشت و جیغ زد . مامانی ! بابایی ! ماهیم مرد . مادر هنوز لای درگاه مانده بود، پیرزن تا نگاهش به او افتاد دادش هوا رفت . ـ خوابت تعبیر شد آبجی ! زن سرش را گرداند به پشت ،‌دخترک هنوز زل زده بود به تنگ و ناله می‌زد،‌ مادر آمد جلو ، پای سفره . صدایش خش دار بود و می لرزید. دیدی گفتم امسالم نورا.. سر سال نو کنارمونه.

زنجیره‌ی نقره‌ای تو دستش آویز بود، پلاک آن تاب می‌خورد و برق می‌زد . خودش را کمان کرد روی سر دختر ،‌زنجیر را انداخت دور گردن او . دخترک سرش را از تنگ برداشت، پلاک را در دستش مشت کرد ،‌انداخت توی تنگ و بعد آرام آرام ریسه رفت . 
معاونت پژوهش و تبلیغات بنیاد شهید انقلاب اسلامی خراسان 

دسته ها : دفاع مقدس
دوشنبه بیست و نهم 6 1389 23:57

اساساً هرکشوری پایان جنگ ویا هر بحرانی را گرامی می دارد. مگر در پایان هشت سال دفاع مقدس ما پیروز مطلق میدان نبرد نبوده ایم؟ که شروع جنگ که از تلخ ترین روزهای دفاع مقدس است را گرامی می داریم. در این مقاله ما سعی می کنیم که به این مساله بپردازیم که چرا هفته اول جنگ به نام دفاع مقدس نام گذاری شده است؟
و با تاکید بر این که بیش از نیمی از جمعیت کشور را جوانان زیر ۳۰ سال تشکیل می دهند. و با توجه به اهمیتی که دوران دفاع مقدس در تاریخ معاصر ایران داردکه همواره در پی بروز هر جنگی، شاهد جدایی بخش هایی از این سرزمین پهناور به دست بیگانگان بوده است.
به گونه ای که می توان گفت در دویست سال گذشته، یعنی از زمان «فتحعلی شاه قاجار» به بعد، نزدیک به یک میلیون کیلومتر مربع از خاک ایران جدا شده است. اما علی رغم پشتیبانی قدرت های بزرگ از عراق، روند مذکور در جنگ ایران و عراق ادامه پیدا نکرد و سرفصل جدیدی از تاریخ ایران را در صفحات تاریخی به ثبت رساند. در این جنگ نه تنها یک وجب از خاک ایران در دست نیروهای عراقی باقی نماند، بلکه عراق به عنوان کشور متجاوز به نظام بین الملل معرفی شد.

پس چرا؟

بسیاری از جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب کمترین توجه را به آن دارند و کمترین خاطره های آن دوران مهم را با خود ندارند. با توجه به این که هنوز نسلی که مستقیم در دفاع مقدس حضور داشته است زنده و گواه تاریخی این واقعه عظیم است.(رزمندگان،آزدگان،جانبازان وخانواده معظم شهدا)
مقاله حاضر به چهار بخش تقسیم گردیده است: ابتدا وضعیت ایران قبل از جنگ ، در بخش دوم وضعیت ایران در شروع جنگ و بخش سوم پایان جنگ و بخش چهارم بعد از جنگ.

بخش اول : وضعیت ایران قبل از شروع جنگ

انقلاب اسلامی که ازجهات متعدد با سایر انقلاب ها متفاوت بود. ودرتعارض مستقیم با قدرتهای سلطه گر قرارداشت. و همین تفاوت وتعارض باعث شده بود که غیر پیش بینی باشد. وهمین موضوع موجب نگرانی قدرتهای بزرگ شده بود.لذا ازهمان ابتد با مقابله ی همه جانبه وجدی انان مواجه شد.وقدرتهای بزرگ برای اینکه کشورهای منطقه را همراه خودکنند.صدور اندیشه های انقلاب اسلامی برای کشورهای منطقه را خطرناک عنوان می کردند .ومدعی این بودند انقلاب اسلامی درصدد سرنگونی حکومتهای آنان است.
امام خمینی قدس سره درتشریح صدور انقلاب می فرماید « این معنی غلط را از صدور انقلاب برداشت نکنند که ما می‌خواهیم کشورگشایی کنیم. ما همة کشورهای مسلمین را از خودمان می‌دانیم. همة کشورها باید در محل خودشان باشند… معنی صدور انقلاب ما این است که همه ملتها بیدار شوند و خودشان را از این گرفتاری که دارند و تحت سلطه‌ای که هستند و از این که همه مخازن آنها دارد به باد می‌رود و خودشان به نحو فقر زندگی می‌کنند، نجات دهند… ما می‌خواهیم این چیزی که در ایران واقع شد، این بیداری و اینکه خودشان را از ابرقدرتها فاصله دادند و دست آنها را از مخازن خود کوتاه کردند، این در همه ملتها و در همة دولت‌ها واقع بشود، آرزوی ما این است.»
دراین دوره کشوربا بحران و چالشهای فراوانی روبرور بود. از لحاظ سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی. که این فشارها عمدتاٌ ازسوی قدرت های بزرگ و کشورهای منطقه ای به ایران تحمیل می شد. تاشاید بتوانند ایران را به پای میز مذکره بکشانند.
در درون ایران گروه های سیاسی اعم از منافقین ، ملی مذهبی ها ، لیبرال ها و جریان های سیاسی دیگر که فکر می کردند بدون حمایت قدرتهای بزرگ نمی شود.کشور را اداره کرد.با ایجاد غائله گنبد ، کردستان ، ترور شخصیت ها و آدم های موثر انقلاب اسلامی با تلاش در حذف نیروهای انقلابی و وفادار به حضرت امام خمینی (ره) خواهان بدست گرفتن حکومت و جدائی دین از سیاست بودند. در حالی که حضرت امام خمینی (ره)تاکید بر پیوستگی دین وسیاست داشت.چرا که اندیشه دینی باعث استقلاق وعزت بود.درحالی که جدایی دین ازسیاست باعث همان وابستگی ها دوران طاغوت می شد. که تمامی این جریانها وابسته به حمایتهای قدرتهای سلطه گر بود.اتقافات دیگری هم دراین دوره رخ می دهد. تلاش برای کودتا توسط عوامل نظامی وابسته به خارج «کودتای نوژه» ،عملیات مستقیم نظامی (حمله به طبس) توسط آمریکا صورت گرفت.
از لحاظ ا قتصادی: مشکلات اقتصادی ایران در سالهای ۵۸ و ۵۹ کمتر از مشکلات سیاسی نبود، در سالهای قبل از پیروزی به دلیل اعتصابات انجام گرفته در بخشهای اقتصادی کشور بویژه در شرکت نفت که اقتصاد ایران به فروش آن بستگی داشت، عملاً اقتصاد کشور فلج شده بود، تقریباً تمامی بنگاهای تجاری و کارخا نجات به علت وابستگی به خارج و بلوکه شدن دارائی‌های ایران در بانکهای امریکا و تحریم اقتصادی ایران ازسوی امریکا تعطیل بودند. اگرچه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به فرمان امام راحل(ره) کارگران و کارمندانی فعالیت خود را از نو آغاز کردند. لکن به دلیل عدم انسجام سیاسی در داخل و تحریک گروهکهای وابسته حرکت اقتصادی شکل مناسبی نداشت. کشور شدیداً در رکود اقتصادی بسر می برد.
ازلحا ظ فرهنگی هم دجار بحران بودیم زیرا درگذشته تقریباً فرهنگ غربی بر کشور حاکم بود.« متاسفانه هنوز آن نوع فرهنگ درجامعه ما جاری است» ولیکن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حال گذر وتطبیق خود با جامعه بود. که خود این دوگانگی فرهنگ تاثیر بسزایی در مراحل مختلف انفلاب ودفاع مقدس داشت.

بخش دوم :شروع جنگ و اوضاع نظامی ایران

اوضاع نظامی ایران در سالهای ۵۸ و ۵۹ به مراتب بدتر از اوضاع سیاسی و اقتصادی بوده است. ارتش جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۵۷ دچار تحولات عمده‌ای گردید. زیرا ساختار ارتش متناسب با منافع شاه و اولویت‌های سیاسی امریکا در منطقه بوده است و با آن ساختار نمی‌توانست در خدمت اهداف انقلاب اسلامی قرار گیرد. حضرت امام خمینی(ره) ضمن تأکید بر حفظ انسجام ارتش، فرصت لازم را در اختیار این نیرو قرار داد تا ساختار جدید خود را بر مبنای معیارهای ارتش مکتبی توسعه دهد، اما به دلیل اینکه سازمان و ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از قطع وابستگی ها که تا عمق استخوان ارتش طاغوت نفوذ کرده بود و خروج کارشناسان نظامی و فرار فرماندهان نظامی به خارج از کشور که عمدة فنون و تخصص‌های نظامی را در اختیار داشتند.
از ارتش و تصفیه امرای خائن و سرسپرده بخصوص بعد از کودتا نوژه و اقدامات دولت بازرگان مبنی بر کاهش نیروهای ارتش ، به طوری که در تاریخ ۹/۲/۵۸ اعلام داشت که ایران به ارتش ۵۰۰ هزار نفری نیازی ندارد و تعداد ارتشیان کاهش خواهد یافت. و از سوی دیگرکاهش مدت خدمت سربازی از ۲۴ ماه به ۱۲ ماه و اعزام کادرهای ارتش به محلهای سکونت و زادگاه خود،ودراقدامی مشکوک در زمینه لغو قراردادهای نظامی، از قبیل لغو قرارداد خرید شش فروند زیردریایی از آلمان و لغو قراردادهای نظامی امریکا، که در مجموع کاهش توان نظامی و عدم امکان توسعة طرحهای ساختاری ارتش هدف آن بوده است.
از دیگر اقدامات دولت بازرگان است که سازمان ارتش را دچار تزلزل کرد.وشعارها انحلال ارتش از سوی گروهکهای مخالف هماهنگ با سیاست کاهش توان دفاعی ارتش از سوی لیبرالها. و این موضاعات باعث نوعی از هم گسیختگی در مجوعه ارتش بوجود اورد. بدلیل شرایط خاص انقلاب اسلامی و مرحله دگرگونی و عبور ارتش از ارتش شاهنشاهی به ارتش اسلام به کندی پیش می رفت ولی بعدها با حذف بنی صدر با حاکمیت نیروهای خط امام بر ارتش این تحول با سرعت زیادتر انجام شد.« طارق عزیز وزیر امور خارجه عراق سه ماه قبل از حمله طی تحلیلی از اوضاع ایران می‌نویسد: امروز ارتش ایران از هم پاشیده شده استـ»
سپاه نیز بطور دائم درگیر با ضد انقلاب بود و فرصت برپایی تشکیلات و سازمانی که بتواند جلوی تهاجمی نظیر حمله عراق را بگیرد پیدا نکرده بود و همچنین در همین شروع جنگ جریان های حاکم بر کشور (گروه های لیبرال) بیشتر درصدد تضعیف سپاه بودند تا تقویت، چون سپاه وفادار به امام (ره) و نظام جمهوری اسلامی بود.
وضعیت بسیج هم مبهم بود ، با وجود این که سپاه پاسداران تشکیلات بسیج را سازماندهی کرده بود تا مدت ها این کشمکش وجود داشته که بسیج وابسته به سپاه باشد یا نباشد
رژیم بعثی عراق با اطلاع کامل از وضعیت نظامی،سیاسی واقتصادی ایران در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ با تصمیم و طرح قبلی و با هدف برانداختن نظام نوپای جمهوری اسلامی جنگی تمام عیار را علیه ایران اسلامی آغاز کرد. صدام حسین رییس جمهور عراق با ظاهر شدن در برابر دوربین‌های تلویزیون عراق با پاره کردن قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، آغاز تجاوز رژیم بعثی به خاک ایران را اعلام کرد . جنگی نابرابر در شرایطی به ایران اسلامی تحمیل شد که از جانب استکبار جهانی بویژه آمریکا تحت فشار شدیدی قرار داشت و در داخل کشور نیز جناح ‌های وابسته به غرب و شرق، با ایجاد هیاهوی تبلیغاتی و ایجاد درگیری‌های نظامی در صدد تضعیف نظام بودند.
امام خمینی قدس سره در مورخه ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، در پیامی به مناسبت باز شدن مدارس درباره ی آغاز جنگ تحمیلی فرمودند.
«این جنگ، جنگ با اسلام است به هواداری کفر و یک همچنین جنگی برخلاف رضای خداست. و خدای تبارک و تعالی نخواهد بخشید بر این کسانی که بر ضد اسلام قیام کنند به واسطه ی همراهی با کفر.» همچنین امام قدس سره اولین فرمان خود را درباره جنگ در تاریخ ۱/۷/۱۳۵۹، صادر فرمودند. (۱)
در این میان، به دلیل حضور نیروهای لیبرال در رأس امور، از جمله وجود بنی صدر به عنوان ریاست جمهوی، تحریمی داخلی علیه مدافعان انقلاب، صورت گرفت. وبه شدت جلوگیری می کرد از حضور سپاه ونیروهای مردمی درجنگ وهمواره ادعا میکرد که این ها دخالت غیر تخصصی است.در امور جنگ.وهمین امر باعث شد که عراق موفق به تصرف شهرهای مرزی از شمالی ترین نقطه تا سر انجام خرمشهرگردید.سرانجام حضرت امام خمینی قدس سره با توجه به موضع منفی بنی صدر درقبال رزمندگان ارتش اسلام وی رادر تاریخ۲۱/۳/۱۳۶۰ود را از فرماندهی نیروهای مسلح عزل وبلافاصله مجلس عدم کفایت وی را تصویب کرد.
وقتی امام خمینی (ره) در مقام فرماندهی کل قوا بر لزوم شکسته شدن حصر آبادان تأکید کردند ماشین پیشروی ایران در مسیر بازپس‌گیری مناطق اشغالی شروع به حرکت کرد. پس از عملیات ثامن‌الائمه که به محاصره آبادان پایان داد در عملیات طریق‌القدس رزمندگان اسلام بستان را آزاد کردند. دهلاویه ، غرب شوش و دزفول در عملیات بزرگ فتح‌المبین آزاد شد و در نقطه اوج پیروزی‌ها در عملیات بیت‌المقدس خرمشهر نیز آزاد گشت. همه این عملیات‌ها به صورت مشترک و هماهنگ میان نیروهای ارتش و سپاه اعم از زمینی و هوایی اجرا می‌شد….

بخش سوم : پایان جنگ

جنگ هشت ساله که با تحریک و حمایت همه جانبه استکبار جهانی، توسط رژیم بعثی عراق بر مردم ایران تحمیل شد، تنها محدود به خطوط مقدم جبهه ها نبود، بلکه تمام سرزمین اسلامی ما اعم از شهرها و روستاها را در برگرفت.
تجاوز عراق به ایران که در۳۱ شهریور ۱۳۵۹(سپتامبر ۱۹۸۰)، آغاز شد و به مدت ۸ سال ادامه یافت، طولانی ترین و بی سابقه ترین جنگ متعارف قرن حاضر به شمار می رود، چرا که جنگ جهانی اول و دوم مدتی کمتر از هشت سال ادامه یافتند و جنگ های دیگر، مانند جنگ ویتنام شمالی و جنوبی نیز به عنوان یک جنگ متعارف همانند جنگ ایران و عراق شناخته نشده است. تاریخ از هشت سال جنگ برای ایران، شرف و آزادگی و مقاومت و ایمان به خدا را در صفحات خود ثبت کرد، اما از متجاوز و متحدان او که طی هشت سال او را یاری و تشویق کردند، جز به زشتی یاد نخواهد کرد.
امام خمینی قدس سره فرمودند: هر روز ما در جنگ برکاتی داشته‌ایم که در همه صحنه‌ها از آن بهره جسته‌ایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده‌ایم ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نموده‌ایم. ما در جنگ پرده از چهره تزویر جهان‌خواران کنار زده‌ایم. ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناخته‌ایم. ما در جنگ به این نتیجه رسیدیم که باید روی پای خودمان بایستیم. ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم. ما در جنگ ریشه‌های انقلاب پربار اسلامی‌مان را محکم کردیم. ما در جنگ حس برادری و وطن‌دوستی را در نهاد یکایک مردم مان باور کردیم. ما در جنگ به مردم جهان و خصوصا مردم منطقه نشان دادیم که علیه تمامی قدرت‌ها و ابرقدرت‌ها می‌توان سالیان سال دفاع کرد. (منشور روحانیت – اسفند ۶۷)

بخش چهارم : بعد از جنگ

جنگ با تمام فراز و فرودهای فراوانی که در طول هشت سال دفاع مقدس داشت .به اتش بس ختم شد. این آتش بس در هاله ای از ابهام قراردارد. تکلیف بندهای قعطنامه ۵۹۸ چه شد.؟ کدام یک از بندهای قعطنامه بطوری جدی پیگیری شد. این دفاع مقدس ازشروع تهاجم دشمن تا مقاومت و تنبه متجاوز های در طول هشت سال بیش از ۹۰ عملیات کوچک وبزرگ را در خود جای داده است.تلخی ها وشیرنی های بسیاری را در یاد ها زنده می کند.
هر چند شروع جنگ تلخ بود. اما این تلخی شیرینی را به این مردم هدیه داد وکه در حالت عادی برای رسیدن به آنها باید قرنها تلاش کرد.
برپایه فرمایش حضرت امام خمینی قدس سره که فرموند جنگ تا پایان رفع فتنه بنابراین ما نمی توانیم پایانی برای جنگ (دفاع مقدس)تصور کنیم.امام فرموند جنگ نعمت است.اثار این برکت نعمت شیرنیی ان همان آغاز جنگ(دفاع مقدس) است نه با پذیرش قعطنامه.چرا که علیرغم پیروزی قاطع رزمندگان اسلام(جمهوری اسلامی ایران)این پیروزی به ذائقه رزمندگان اسلام وملت ایران خوش وشیرین نیامد. زیرا حضرت امام خمینی(ره) پذیرش قعطنامه را به جام زهر و تلختر از ان تعبیر کردند.
و در قستمی دیگر ازسخنان خود خطاب به رزمندگان می فرماید«فرزندان انقلابی ام، ای کسانی که لحظه ای حاضر نیستید که از غرور مقدستان دست بردارید، شما بدانید که لحظه لحظه عمر من در راه عشق مقدس خدمت به شما می گذرد. می دانم که به شما سخت می گذرد، ولی مگر به پدر پیر شما سخت نمی گذرد؟ می دانم که شهادت شیرینتر از عسل در پیش شماست، مگر برای این خادم تان اینگونه نیست؟ ولی تحمل کنید که خدا با صابران است.»درحالی که شروع جنگ وادامه ان را نعمت تلقی کردند.رزمندگانی که در طول دفاع مقدس حضور داشتند.به غیر تکلیف شرعی واحساس مسئولیتی که نسبت به دفاع مقدس داشتند.بعداز رضای خدا دوست داشتند رهبر و مولای آنها پایان دفاع مقدس را شیرین تلقی کرده تا آنها به این شیرنیی افتخار کنند.درضمن دفاع مقدس نه درجنگ بلکه درتمام عرصه های درون انقلاب خودرا نشان داد.حتی در عرصه های امروز کشور خودنمایی می کند.
حتی حضرت امام(ره)3/12/1367 هفت ماه بعد از پذیرش قعطنامهدرجمع طلاب می فرمایید. جنگ ما جنگ حق وباطل بود. وتمام شدنی نیست ،جنگ ماجنگ فقروغنا بود.جنگ ما جنگ ایمان ورذالت بود واین جنگ از آدم تا ختم زندگی وجود دارد.
آیا با بیان این گفتار می شود پایانی برای دفاع مقدس را تصور کرد؟که برآن اساس بزرگ داشتی گرفت؟« هدف از نامگذاری روزها و هفته‌های خاص، بزرگداشت ارزش‌ها و شناسایی پیوندهای دینی، ملی، فرهنگی، علمی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در جامعه است که منجر به نوعی همکاری عمومی می‌شود.»ولی آغاز آن را چرا؟می شود به عنوان اولین گام برای دفاع از هرچه که بدست آورده ای جشن گرفت.
بقول شهید چمران وقتی شیپور جنگ نواخته می شود مرد از نامرد مشخص می شود.
نام گذری هفته اول شروع رسمی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران یعنی از ۳۱شهریورلغایت۶ مهرماه به نام هفته دفاع مقدس به دلایل ذیل بهترین زمان می باشد.و ازچند منظر قابل توجه است.
۱-اطاعت وفرمان پذیری از یک مجتعد دینی تحت عنوان ولایت مطلقه فقیه.
۲-ایجاد فضای امن براجرائی شدن شعارهای انقلاب در عرضه های داخلی وخارجی کشور
۳-ثبیت انقلاب اسلامی وفراهم شدن زمینه های صدور آن.
۴-پلایش عناصر ضد انقلاب از عناصر انقلابی.
۵-ظهور ورشد روحیه استقامت،وحدت وپایداری در تمام سطوح جامعه ایرانی.
۶-اعتماد به جوانان وظهور نخبگان جدید در اداره جنگ.درتمامی سطوح
۷-رشد مهندسی دفاعی درفالب جهاد.
حضرت امام رحمت الله علیه می فرمائید لازم است ملت شریف ایران عموما وخصوصا دولتمردان وگویندگان ونویسندگان وشاعران وهنرمندان ازاین قشرهای فداکار هریک به سهم خود قدردانی نمایند ومراحل مختلف پیروزی این حماسه آفرینان را با گفتارونوشتار وکردار خود در معرض نمایش گذارند.ودر محافل\”هفته جنگ\”فواید ونتایج وپیامدهای آن را برشمارند ،و روح شجاع این رزمندگان بزرگ را هرچه بیشتر تقویت کنند. این نگاه حضرت امام به هفته دفاع مقدس است .

پی نوشت ها :

1- صحیفه نور – مجموعه رهنمود های امام خمینی قدس سره – بهمن ماه 1362 – جلد 13 – ص 94.

منبع : سایت ساجد
نویسنده: ابراهیم رضاپور

شنبه سیزدهم 6 1389 21:29

ابعاد تازه‌ای از همکاری‌های کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر و دموکراسی با صدام معدوم در خلال جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران و در جنایات جنگی صدام علیه ملت ایران فاش شد.
منابع عراقی که برای اولین‌بار ابعاد این ماجرا را فاش می‌سازند پرده از نکات تازه‌ای در این خصوص برمی‌دارند.

به گزارش سایت ساجد به نقل از ایسنا، براساس این اسناد، پس از شکست کودتای نوژه در تابستان 1359 ، با اشاره ایالات متحده آمریکا و تشویق جیمی کارتر رییس‌جمهور وقت آمریکا چراغ سبز برای حمله صدام به ایران به دیکتاتور عراق نشان داده می‌شود. آمریکا و کشورهای غربی که براساس معادلات نظامی و قدرت نظامی عراق امیدوار به ساقط ‌کردن جمهوری اسلامی ایران بودند در همین حال به صدام اعلام می‌کنند میدان برای کلیه ابتکارات وی بر علیه جمهوری اسلامی ایران باز است.

منابع عراقی اظهار می‌دارند: براساس اسناد جدیدی که اخیرا به دست آمده است، سازمان ملل متحد و دبیرکل وقت آن براساس همین حمایت‌های آمریکا و کشورهای اروپایی در برابر جنایت صدام و تجاوز همه‌جانبه‌اش به ایران در ماه‌های آغازین جنگ تحمیلی سکوت اختیار کرد و این درحالی بود که مناطق مسکونی و غیرنظامی، مدارس و بیمارستان‌ها توسط موشک‌ها و هواپیماهای رژیم بعثی عراق در ایران به خاک و خون کشیده می‌شدند.

براساس این اسناد، در جریان بازرسی کمیته خلع سلاح سازمان ملل متحد که پس از جنگ سال 1991 میلادی آمریکا و متحدانش با عراق فاش شده است آمریکا و کشورهای غربی براساس اسناد داخلی خود و شرکت‌ها و کمپانی‌هایی که سلاح به صدام فروخته بودند کلیه مراکز حساس و سلاح‌های کشتار جمعی عراق را منهدم ساختند و به همین دلیل تیم‌هایی از نظامیان فاقد اطلاعات آمریکا، انگلیس، آلمان، هلند، ایتالیا و چند کشور اروپایی دیگر در کمیته خلع سلاح سازمان ملل متحد حضور داشتند تا یکی پس از دیگری سلاح‌هایی که در زمان جنگ تحمیلی که صدام برای جنایات جنگی علیه ایران داده شده بود را از بین ببرند.

در یکی از این اسناد آمده است: صدام مقادیر زیادی از موشک‌ها و بمب‌های هدایت‌شونده را در کف یک رودخانه کم‌عمق در مرکز عراق پنهان کرده بود که پس از فشارهای مأمورین اطلاعاتی غرب که در کمیته خلع سلاح حضور داشتند این مهمات کشف و سپس نابود شد.

منابع عراقی اظهار می‌دارند بیش از 16 هزار صفحه اسناد همکاری‌های رژیم صدام با کشورهای اروپایی که منجر به تجهیز رژیم دیکتاتور عراق برای تجاوز و جنایت در حق ملت ایران بوده است توسط دولت موقت ایاد علاوی نخست‌وزیر گماشته شده آمریکا در آغاز اشغال عراق به نظامیان اشغالگر آمریکایی تحویل شده است.

در این اسناد انتقال لوله‌های فولادی برای ساخت توپخانه بسیار سنگین و دوربرد از کشور انگلیس به رژیم صدام افشا شده است.

در بخش همکاری‌های آلمان با رژیم صدام به غیر از همکاری‌های شرکت‌های شیمیایی آلمانی در جهت ساخت بمب‌های مهلک شیمیایی به مقادیر دیگری از انتقال تجهیزات از جمله مسلسل‌های سنگین نیز اشاره شده است.

در همین حال در بخش اسناد مربوط به کشور هلند نیز حجم وسیعی از ردپای این کشور در تجهیز شیمیایی رژیم صدام و همچنین ارسال مهمات به وسیله کانتینر از بندر رتردام به مقاصد بنادر عقبه در اردن و جده در عربستان نیز مورد اشاره واقع شده است.

فرانسه که بیشترین حجم اسناد نظامی همکاری‌های دول غربی با صدام را دارد در این اسناد کلکسیونی از سلاح‌های مرگبار برای ارسال به عراق در دوران جنگ تحمیلی را به خود اختصاص داده است. در یکی از این معاملات با واسطه فرانسه نفربرهای پیشرفته همراه با رادارهای ردیاب نیروهای زمینی عمل‌کننده برای جلوگیری از حملات رزمندگان اسلام مورد اشاره قرار گرفته است.

ایتالیا نیز در این اسناد مورد اشاره واقع شده است. دولت وقت ایتالیا در دوران جنگ تحمیلی موافقت نموده که مسلسل‌های سبک، انواع خمپاره و همچنین مین‌های بسیار پیشرفته در اختیار رژیم صدام قرار گیرد.

در بخش‌های دیگری از این اسناد به همکاری نظامی یوگسلاوی سابق، بلغارستان و چند کشور اروپای شرقی نیز اشاره شده است.

همچنین این اسناد فاش می‌سازند تعدادی از خلبانان غربی و همچنین خلبانانی از کشورهای استرالیا و نیوزیلند با نیروی هوایی رژیم صدام همکاری در پایان جنگ داشته‌اند و حداقل پنج خلبان غربی در تاریخ 29 فروردین 1367 در جریان نبردهای فاو با هواپیماهای عراقی به مواضع نیروهای ایرانی حمله کرده‌اند که از جمله آن را می‌توان به حمله به پل نظامی بعثت که برروی اروندرود نصب شده بود اشاره کرد. فیلم حمله به این پل نظامی نیز در اختیار نیروهای اشغالگر آمریکایی قرار گرفته است.

منابع عراقی در پایان افشاگری خود اشاره می‌کنند که از اواسط جنگ تحمیلی بهای بسیاری از این سلاح‌های مرگبار به وسیله چک‌های صادرشده از طرف دولت‌های کویت و عربستان صعودی پرداخت شده است تا رژیم صدام همچنان بر علیه ایران مرتکب جنایات جنگی شود.
منبع : sajed.ir
دسته ها : دفاع مقدس
جمعه پنجم 6 1389 12:24

امسال سینمای ایران جشنواره فیلم دفاع مقدس ندارد

فیلم دفاع مقدس

برگزار نشدن یازدهمین جشنواره فیلم دفاع مقدس در امسال قطعیت یافت.

یک منبع آگاه پیشتر درگفت‌وگو با فارس از احتمال برگزارنشدن یازدهمین جشنواره فیلم دفاع مقدس در آذر ماه امسال، علیرغم اعلام قبلی،خبر داده بود. اما یکی از مسئولین جشنواره سینمای دفاع مقدس امروز در گفت و گو با خبرنگار سینمایی فارس، گفت: برگزار نشدن جشنواره فیلم دفاع مقدس در سال جاری قطعی است و برنامه‌ریزی آن برای سال 87 انجام شده است.

بر این اساس، قرار بود جشنواره فیلم دفاع مقدس آذر ماه سال جاری برگزار شود که به دلایلی برگزاری آن به سال آینده موکول شد.

تغییرات اساسی در برگزاری این جشنواره دلیل این تعویق اعلام شده است.

بعد از برگزاری دهمین جشنواره فیلم دفاع مقدس در آذر ماه سال 1384، به گفته احسان محمدحسنی معاون هنری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، قرار بود یازدهمین جشنواره سراسری فیلم دفاع مقدس آذر ماه در خوزستان برگزار شود.

نکته قابل توجه این است که دهمین جشنواره فیلم دفاع مقدس نیز در سال 84 با چند وقفه و تغییر در زمان برگزاری و نهاد برگزار کننده، در آبان ماه برگزار شد.

منبع : فارس

دسته ها : دفاع مقدس
جمعه پنجم 6 1389 12:6
X