درباره شبکه
در دنیایی زندگی میکنیم که نیازهای نو به نو انسان عصر اطلاعات و ضرورتهای زمان و زمانه، خدمات مبتنی بر تکنولوژیهای فناورانه را به گونهای رقم زده است که استفاده از این خدمات، چون نان شب واجب و گریزناپذیر مینماید.
تار جهانگستر اینترنت، بارزترین نمونهی این پیشرفت فناورانهی بشر قرن بیستم است. با این حال، اینترنت، محیطی است با محدودیتهای خاص. همهی دادههای انتشاریافته و قابل دسترس در این شبکه جهانی، لزوماً مناسب، مفید، غنی و اخلاقی نیستند. به دیگر سخن، اینترنت به همان اندازه که فرصت است تهدید نیز هست. از این رو کشورهای مختلف برای مهار و هدایت سازمانیافته منابع اینترنتی، به اجرای طرحها و برنامههای خاص روی آوردهاند.
تا کنون انبوهی از پایگاههای قرآنی جهان اسلام به گونهای سازمانیافته، روی این بستر قرار گرفتهاند که در کنار خدمات و اطلاعات منحصر به فرد مجموعه تبیان، مفهوم شبکه تخصصی قرآن را شکل بخشیدهاند.
در میهن عزیز اسلامی ما نیز برخورداری از مواهب تکنولوژی روز در عین پایبندی به اخلاق و حفظ کرامت انسانی همیشه مورد تاکید بوده و هست.
از این رو موسسه تبیان به عنوان پرچمدار حرکت فرهنگی در فضای سایبر، از سالیان پیش،اقدام به راهاندازی سیستم سراسری شبکه اینترانت نموده است. هدف از ارائهی چنین طرحی، ایجاد بستری امن و سالم با دسترسی سهلالوصول و کمهزینه برای عموم کاربران به خدمات و اطلاعات انبوهی از پایگاههای تحت پوشش این شبکهی ملی است.
به عنوان مثال، تا کنون انبوهی از پایگاههای قرآنی جهان اسلام به گونهای سازمانیافته، روی این بستر قرار گرفتهاند که در کنار خدمات و اطلاعات منحصر به فرد مجموعه تبیان، مفهوم شبکه تخصصی قرآن را شکل بخشیدهاند.
با راهاندازی شبکه تخصصی قرآن، بستری امن، سالم و کمهزینه برای عموم کاربران خاصه خانوادهها، مدارس و مساجد که دغدغهی سلامت محتوا را دارند فراهم شده است.
از این پس خانواده، مدیران مدارس، مسولان فرهنگی مساجد و... میتوانند با انبساط خاطر به فرزندان و دانشآموزان عزیز اجازه فعالیت و گشت و گذار در محیط سالم و هدایت شدهی شبکه تخصصی قرآن دهند.
افزون بر این، قرآنپژوهان و قرآندوستان با ورود به درگاه شبکه تخصصی قرآن، با امکانات و اطلاعات جذاب و متنوعی مواجه خواهند شد که عمدهی نیازهای قرآنی این گروه از مخاطبان را پوشش میدهد.
پارهای از آنچه در این شبکه نورانی خواهید یافت:
1. دسترسی به صفحات اصلی و فرعی فهرست جامعی از پایگاههای قرآنی جهان اسلام.
2. دسترسی به منابع طراز اول قرآنپژوهی شامل:
- متن، ترجمه(الهی قمشه ای، مکارم شیرازی، فولادوند، مجتبوی، مشکینی و بهرام پور) و تفسیر قرآن(مجمعالبیان، المیزان، نمونه، نور، اطیبالبیان، کشاف) به صورت همزمان با امکان جستجو بر حسب سوره، آیه، جزء یا حزب. دانشنامه موضوعی قرآن با امکان جستجو و نمایش آیات مربوط به نتایج یافتشده
- جستجوگر عبارات قرآن(بر اساس حروف الفبا) برای اولینبار
- معجم الفاظ قرآن بر حسب حروف الفبا
- قاموس قرآن: با محوریت کتاب قاموس قرآن تألیف آیت الله قرشی بر حسب حروف الفبا که بیانگر ریشه اشتقاق، معانی لغوی و اصطلاحی واژگان قرآنی میباشد.
- تالار مطالعه: با قابلیت دسترسی آنلاین به متن انبوهی از کتب و آثار قرآنی در زمینههای: آشنایی با قرآن، آموزههای قرآنی، اعجاز ،تاریخ علوم قرآن، تراجم و مترجمان،تفاسیر و مفسران، چهرههای قرآنی، معرفی مراکز قرآنی، نسخ خطی قرآن، نشریات قرآنی و…
- قرآن تصویری: شرح ضرب المثلها و تمثیلهای قرآن همراه با نمایش متن آیه، ترجمه صوتی آیه، شرح صوتی تصویر، شرح صوتی تمثیل و قطعه فیلم مرتبط با آن.
- گنجینهای نفیس از تلاوتهای صوتی و تصویری: مشاهیر قاریان جهان اسلام به سبکهای ترتیل(بیش از??دوره)، تحقیق(هزاران فایل) و استودیویی،ابتهال، تواشیح و اذان(بیش از ???اذان) که آهسته و پیوسته در حال بارگذاری است.
3. نمایش روزانهی محتوای برتر هر پایگاه، در قالب مقاله، خبر، صوت و تصویر بدون آنکه ارتباط کاربر با محیط شبکه، قطع شود.
4. سامانهی آدرسیابی جلسات قرآنی کشور از طریق دستیابی به بانک جامع اطلاعاتی جلسات.
5. سامانهی ثبت پایگاه قرآنی کاربر
حیاتتان قرآنی و جانتان جرعوشنوش این کوثر همیشه جاری