تبیان، دستیار زندگی
ر محمد معین . زندگی نامه 13 تیرماه سال 1350 هجری قمری، دكتر محمد معین استاد كم نظیر زبان و ادبیات فارسی پس از سالها تلاش صادقانه در امر فرهنگ و ادب پارسی ، بدرود حیات گفت. وی نخستین ایرانی بود كه موفق به اخذ درجه دكتری در ر...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

13 تیرماه، سالروز درگذشت دكتر محمد معین

. زندگی نامه13 تیرماه سال 1350 هجری قمری، دكتر محمد معین استاد كم نظیر زبان و ادبیات فارسی پس از سالها تلاش صادقانه در امر فرهنگ و ادب پارسی ، بدرود حیات گفت. وی نخستین ایرانی بود كه موفق به اخذ درجه دكتری در رشته زبان و ادبیات فارسی شد. او در سال 1293 شمسی در رشت و در خانواده ای روحانی به دنیا آمد؛ و پس از مرگ پدرش تحت سرپرستی پدر بزرگ خود قرار گرفت. ایشان در اوان جوانی علوم صرف و نحو، و بعضی از علوم را آموخت و پس از اتمام تحصیلاتش در دارالفنون ، به دانشكده ادبیات و دانشسرای عالی راه یافت و در رشته های ادبیات، فلسفه ، و علوم تربیتی فارغ التحصیل شد. آنگاه از طریق مكاتبه با مؤسسات روانشناسی بلژیك، روانشناسی علمی و رشته های خط شناسی، چهره شناسی و مغز شناسی را آموخت. در این هنگام دوره دكترای خود را نیز به پایان رساند .

دكتر معین از سال 1325شمسی - سال آغاز طبع و نشرلغت نامه دهخدا-  از سوی علامه دهخدا در این مؤسسه مشغول به فعالیت شد.

عمده ترین آثار این ادیب بزرگ كه بارها از سوی دانشگاه ،  مجامع علمی - ادبی و معتبر جهان موفق به اخذ جوایز ارزنده گردید، عبارتند از : "  ستاره های ناهید " ، " داستان خرداد و مرداد " ، " حكمت اشراق و فرهنگ ایران " ، " آئینه اسكندر"  و " دوره كامل فرهنگ فارسی " می باشند. همنچنین تصحیح و حواشی بر كتاب های چهار مقاله نظامی؛ جامع الحكمتین ناصر خسرو، دانشنامه علایی ابن سینا و ترجمه ی كتب روانشناسی تربیتی و تاریخ ایران اثر گیرشمن از دیگر آثار ارزشمند استاد معین می باشند . مقبره دكتر معین ، استاد گرانقدر ایرانی در آستانه اشرفیه واقع است.