وقف و صدقه جاري در اسلام آن قدر مهم است كه اهل بيت عصمت و طهارت در اين جهت نيز اسوه ديگران بوده و هستند و رهنمود آن ذوات قدسي در اهتمام به وقف آن است كه اين صدقه جاري را همتاي مصحف علمي و ولد صالح قرار داده و آن را در رديف ميراث ماندگار و فخر آور ميدانند.
وقف
وقف در زبان فارسي به معناي ايستادن، توقف، حبس كردن،منحصر كردن چيزي به كسي است درماده 55 قانون مدني آمده: وقف عبارت است از اين كه عين مال حبس و منافع آن تسليم شود. منظور از حبس نمودن عين مال نگاه داشتن عين مال از نقل و انتقال و هم چنين از تصرفاتي است كه موجب تلف عين گردد، زيرا مقصود ازوقف،انتفاع هميشگي موقوف عليهم، از مال موقوفه است و بدين جهت هم آن را وقف گفته اند. منظور از سبيل منافع، واگذاري منافع در راه خداوند، و امور خيريه و اجتماعي است. از نظر فقها نيز حبس عين ملك و بخشيدن منفعت آن (حبس العين – تسبيل المنفعه) وقف است.
موقوف عليهم
به فرد يا افرادي اطلاق مي شود كه اموال موقوفه را در راستاي تامين منافع ايشان وقف مي شود.
واقف
كسي است كه عمل وقف را انجام مي دهد.
(مقاله قرآني 1) در قرآن سوره و يا آيهاي در مورد خصوص وقف و امثال آن نيامده است، بلكه به صورت كلي آياتي درباره انفاق داريم كه شامل وقف و صدقات جاريه نيز ميشود كه به نمونههاي اشاره ميشود:
1. لن تنالوا البرّ حتّي تنفقُوا مما تحبّون(1) هرگز به (حقيقت) نيكوكاري نميرسيد مگر اين كه از آنچه دوست ميداريد (در راه خدا) انفاق كنيد، و آنچه انفاق ميكنيد، خداوند از آن آگاه است. اين آيه شامل انفاقي كه به طريق وقف و صدقة جاريه ميباشد نيز ميشود.
2. و ما تقدّموا لانفسكم من خيرٍ تجدوهُ عندالله هو خيراً و اعظمَ اجراً(2) آن چه را از كارهاي نيك براي خود از پيش مي فرستيد نزد خدا به بهترين وجه و بزرگترين پاداش خواهد يافت، و از خدا آمرزش بطلبيد. عموميت آية فوق نيز وقف را شامل ميشود.
3. و اتي المال علي حبّه ذوي القربي و اليتامي و المساكين و ابن السبيل و السائلين و في الرقاب(3) نيكي آن است... و مال (خود) را با همه علاقهاي كه به آن دارد، به خويشاوندان و يتيمان و مسكينان و در راهماندگان در راه و سائلان و بردگان انفاق ميكند.
اين آيه هم با عموميتش شامل وقف ميشود، و به همين دليل علماء از جمله فاضل مقداد به آيات فوق براي وقف استدلال نموده است.(4)
مصاديق متعددي براي وقف وجود دارد كه گاهي مصداق خاص وقف بدون نام بردن وقف، در قرآن بيان شده است، مانند آياتي كه مربوط به مسجد ميباشد، و روشن است كه از بارزترين مصداق وقف مسجد است، دربارة مسجد گاهي ميفرمايد: مسجدي كه بر اساس تقوا بنا شده بهتر است،(5) و در آية ديگر ميفرمايد: مسجد را كساني تعمير (و ميسازد) كه ايمان به خدا و روز قيامت داشته باشد.(6)
و آياتي كه دستور به اخذ زينت براي مسجد نموده و منهدم كنندگان مسجد را سرزنش نموده است.(7)
ولي در روايات مسأله وقف به صورت روشن بيان شده است. از جمله پيامبر اكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ فرمود: اذا مات الانسان انقطع عمله الا من ثلاث علم ينتفع به او صدقه تجري له او يدعوله. وقتي انسان از دنيا رفت عملش قطع ميشود مگر از سه چيز: 1. علمي كه از آن بهره برده ميشود. 2. صدقه جاريه (و وقف مالي) كه براي او به جا مانده است. 3. و فرزند صالحي كه براي او به جا مانده است.
(مقاله قرآني 2) وقف در آيات قرآن كريم
در قرآن آيه اي كه بر وقف و احكام آن صريحا دلالت كند، وجود ندارد. ولي دانشمندان مسلمان و مفسران قرآن كريم از كليت برخي مفاهيم اخلاقي كه در قرآن ذكر شده است، چنين دريافته اند كه وقف مورد تاييد قرآن كريم است. چرا كه اعمال خير و صالح همواره در آيات اين كتاب شريف و نوراني ستوده شده وبه طور عموم هر آنچه كه بر انجام كارهاي نيكو و تشويق بدان دلالت داشته باشد، بر وقف نيز دلالت مي كند. به تعبير ديگر مي توان گفت كه روح وقف مورد تاييد قرآن كريم قرار گرفته است.
در نهايت مواردي از اعمال صالح، مانند صدقه، قرض الحسنه،تعاون، انفاق، محبت و كمك به همنوعان و.... ذكر شده و به نوعي با روح وقف سازگاري دارد كه به برخي از آنها اشاره مي شود:
الف: آياتي كه انسان را به عمل صالح ترغيب و توصيه نموده و مي دانيم وقف كردن نيز نوعي كار خير و عملي خدا پسندانه است:
1. «و اما الذين امنوا و عملوا الصالحات فيوفيهم اجورهم»(آل عمران/ 57)
[و اما كساني كه ايمان آورده اند و كارهاي شايسته كرده اند، (خداوند) مزدشان را به تمامي به آنها مي دهد.]
در اين آيه، «ايمان و عمل صالح» دو عامل مهم براي استحقاق پاداش دانسته شده است. ايمان، مقتضاي اوليه و فطري انسانها است و بايد با عمل صالح،ثبوت آن به نمايش گذاشته شود. صالحات در آيه ي مذكور مي تواند بر هر عمل شايسته اي – از جمله وقف – دلالت كند.
2. «المال و البنون زينه الحيوه الدنيا و الباقيات الصالحات خير عند ربك ثوابا و خير أملا»(كهف/ 46)
[مال و فرزندان آرايش زندگاني جهان اند ولكن، اعمال صالح كه تا قيامت باقي است، نزد پرودگار بسي بهتر و عاقبت آن نيكوتر است.]
در آيه ي مذكور، باقيات صالحات مي تواند شامل: نماز، تهجد، ذكر خدا و صدقات جاري هم چون بناي مساجد، مدارس و موقوفات و خيرات در راه خدا باشد.
كه بدين ترتيب بايد گفت: وقف مصداق بارز باقيات صالحات است.
ب: آيه هايي كه به تاليف قلوب و جلب محبت ديگران دلالت دارد و چون يكي از مصارف در آمدهاي وقف در جهت تحكيم و تثبيت روح همبستگي و محبت بوده و در عين حال احساني است عاري از منت، و اقدامي است كه در بسياري از موارد، استفاده كننده از منافع وقف، واقف را ملاقات نكرده وچه بسا او را نمي شناسد، ولي از نتيجه لطف او بهره مند مي شود، در نهايت تاثير اين عمل خدا پسندانه به مراتب عميق تر و ماندني تر خواهد بود:
1. «انما الصدقات للفقراء و المساكين و العاملين عليها و المولفه قلوبهم و في الرقاب و الغارمين و في سبيل الله وابن السبيل» (توبه/ 60)
[صدقات منحصرا مختص است به: فقيران و عاجزان ومتصديان اداره صدقات وكساني كه بايد تاليف قلوب آنها كرد و آزادي بندگان و قرض داران و در راه خدا (راه تبليغ و ترويج دين خدا) و به راه ماندگان.]
ج: آياتي كه مردم را به روح تعاون،احسان و برادري دعوت نموده است، مانند:
1. «تعاونوا علي البر و التقوي و لا تعاونوا علي الاثم و العدوان»(مائده / 2)
[بر نيكي و تقوي همكاري كنيد وبر گناه و دشمني همكاري نكنيد.]
2. «ان الله يامر بالعدل و الاحسان و ايتاء ذي القربي»(نحل/ 90)
[يقينا خداوند به عدل و احسان وبخشش به نزديكان دستور مي دهد.]
د: آياتي كه وقف را از طريق تقرب الهي معرفي مي كند،مثل:
1. «لن تنالوا البر حتي تنفقوا مما تحبون»(آل عمران/ 92)
[هرگز به مقام بر و نيكي نخواهيد رسيد مگر اين كه از آنچه كه دوست داريد، انفاق كنيد.]
بدون شك براي انفاق،راههاي گوناگوني وجود دارد كه وقف يكي از مهم ترين مصاديق ان مي باشد. در ضمن نيل به مقام ابرار ومقربين نيازمند انفاق از چيزهايي است كه محبوب انسان است و معمولا دل كندن از آنها كاري بس دشوار به نظر مي رسد به ويژه در وقف كه موقوفه از ملكيت واقف خارج شده و به مالك حقيقي يعني خداوند متعال واگذار مي گردد.
2. «ليس البر ان تولوا وجوهكم قبل المشرق و المغرب و لكن البر من امن بالله و اليوم الاخر والملائكه و الكتاب و النبيين و اتي المال علي حبه ذوي القربي و اليتامي و المساكين و ابن السبيل....»(بقره/ 177)
[نيكوكاري آن نيست كه روي خود را به سوي مشرق و مغرب بگردانيد،بلكه نيكي آن است كه كسي به خداوند و روز باز پسين و فرشتگان و كتاب (آسماني) و پيامبران ايمان آورد ومال خود را با وجود دوست داشتنش، به خويشاوندان و يتيمان و بينوايان ودر راه ماندگان و....بدهد]
هنگام تعريف نيكي، خداوند به معرفي نيكان مي پردازد تامردم تنها به فراگيري مفاهيم بسنده نكنند. البته بايد دانست كه ريشه نيكي و نيكوكاري در اعتقاد و ايمان نهفته است.پس از اعتقاد و ايمان به اصول دين، خداوند به بيان اعمال صالح مي پردازد و از بخشش مال شروع مي كند و اين بخشش نشان از عمق ايمان به مبدأ ومعاد دارد،زيرا از آنچه به آن محبت دارد در راه خدا مي دهد.
بدون شك وقف اموال نيز مي تواند مصداق روشني براي بر و نيكي به شمار آيد.
و آيات فراوان ديگري كه نقطه مشترك تمامي آنها بيان محبوبيت و مطلوبيت عمل وقف و شخص واقف در بارگاه الهي است. در حقيقت وقف،خروج مال از ملكيت مجازي انسان و پيوستن به ملكيت حقيقي خالق متعال است.
دو نكته مهم ديگر از آيات مذكور استنباط مي شود:
الف: در آيات مذكور موارد استعمال وقف به خوبي تبيين شده است تا واقف آگاه گردد كه مال خود را بايد در چه راههايي به مصرف برساند.
ب: يكي از مهم ترين شرايط مال وقفي براي آن كه در درگاه الهي مقبول افتد،اين است كه بايد از اموال دوست داشتني واقف انتخاب شود و همين نكته مي تواند بيانگر ايمان و عقيده واقعي واقف به خدا و روز جزا باشد.
موقوفات پيامبر اسلام و اهل بيت
پيامبر اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) و ائمه (عليهم السلام) گذشته از اين كه به فقرا،ضعفا،مستمندان وقشرهاي محروم اجتماع كمك مي كردند،آيندگان را نيز فراموش نمي كردند وبا به جا گذاشتن صدقات و موقوفات زيادي از املاك وزمينها و اموال خويش،سنت حسنه وقف را پايه ريزي كردند. يكي از فصول درخشان زندگاني اين پيشوايان بزرگ،اقدامات آنان در زمينه وقف است كه هم مردم را به وقف تشويق مي كردندو هم شخصا املاك وداراييهاي ارزنده اي را وقف مي كردند.
احاديث در مورد وقف
امام صادق(عليه السلام) فرمود:
هر كس از اين جهان درگذرد پس از مرگ، چيزي به او نمي رسد جز اين كه پيش تر سه چيز از خود باقي گذاشته باشد:
1. كار نيكي كه اثرش پس از او باقي باشد؛
2. سنت حسنه اي كه در ميان مردم رواج داده باشد و بعد از او مردم به آن روش عمل كنند؛
3. فرزند صالحي كه براي او دعا كند.(الترغيب و الترهيب / ج1/ ص100 و 118/ وسائل الشيعه / ج13/ ص292/ كتاب الوقف/ حديث 1و2 / ص293/ حديث 3و4وص294/ حديث 10 / ج11/ص 437/ حديث 6و امالي صدوق / ص38 /حديث 7/ مجلس 9.)
در حديث ديگري از آن حضرت نقل شده كه فرمود:
شش چيز است كه شخص مومن پس از مرگش از آن بهره مند خواهد شد:
1. فرزند صالحي كه براي او طلب آمرزش كند؛
2. قرآني كه از او باشد و مورد استفاده قرار گيرد؛
3. درختي كه مي نشاند؛
4. چاه آبي كه احداث مي نمايد؛
5. چشمه آبي كه در راه خدا جاري مي كند؛
6. سنت و روش نيكي كه پس از او مردم به آن عمل مي كنند.(قال ابوعبدالله (عليه السلام): سته تلحق المومن بعد موته: ولد يستغفر له، و مصحف يخلفه وغرس يغرسه، و قليب يحفره، و صدقه يجريها و سنه يوخذ بها من بعده/ وسائل الشيعه / همان/ ص 293/ حديث 5/ ومن لا يحضره الفقيه / ج4/ ص182/ باب الوقف و الصدقه/ حديث 637).
پاورقي:
1. آل عمران:92.
2. مزمل:20.
3. بقره:177.
4. مقداد، جمال الدين، كنز العرفان، تهران، مكتبه المرتضويه، 1385، ج 2، ص 113.
5. بقره.:108.
6. توبه:18.
7. حج:22.
گرفته مُلك حق/ ز مقدمش رونق
به گوش جان آيد/نداي جاء الحق
ولادت آخرين ذخيره ي الهي، بهار دلها، يوسف زهرا، تبريك و تهنيت
—
امشب بوي خدا نمودم حس / نرجس دارد به دامنش نرگس
سعيد و مسعود است،حجت معبود است/گل چمن آرا، مهدي موعود است
عيد شما مبارك
—
گويند كسان كه روز عيد آمده است
اين نكته بطبع من بعيد آمده است
روزيست به ماعيد كه گويند همه
زان يار سفركرده نويد آمده است
ولادت امام زمان(عج) مبارك
—
اي مخزن سرّ كردگار ادركني
اي هم تو نهان هم آشكار ادركني
بگزيده براي خويش هركس ياري
اي در دو جهان مرا تو يار ادركني …
ميلاد امام زمان بر شما مبارك
—
آمد گه شادماني اي مردم
آن وعده ي آسماني اي مردم
اي زنده دلان ظهور نزديك است
هنگام ظهور نور نزديك است
آن ماه به چاه رفته باز آيد
قائم به اقامه ي نماز آيد
—
غزل طاير قدسي از لسان الغيب / دارم اميد كه نور بصرم باز آيد
آنكه غايب شده است از نظرم باز آيد / گرميِ دل خنكاي جگرم باز آيد
اس ام اس ولادت امام زمان بر شما مبارك
—
اي دل شيداي ما، گرم تمنّاي تو
كي شود آخر عيان طلعت زيباي تو
گر چه نهاني ز چشم، دل نبود نااميد
مي رسد آخر به هم چشم من و پاي تو
نيمه ي شعبان بود روز اميد بشر
شادي امروز ما نهضت فرداي تو
—
برخيز كه حجت خدا مي آيد / رحمت زحريم كبريا مي آيد
از گلشن عسگري گذر كن كه سحر / بوي گل نرگس از فضا مي آيد …
عيد مهدي بر شما مبارك
—
مهدي، نظري به ما عنايت كن
مارا به صراط خود هدايت كن
مهدي! اگر از منتظرانت بوديم
چون ديده ي نرگس نگرانت بوديم
با اين همه روسياهي و سنگدلي
اي كاش كه از همسفرانت بوديم
ميلاد دوازدهمين گل بوستان امامت و ولايت، امام عصر و الزمان مبارك .
—
اي وارث تاج و تخت محمود بيا / مرآت صفات پاك معبود بيا
خلق آرزوي بهشت موعود كنند / والله تويي بهشت موعود بيا
اس ام اس عيد شما مبارك
—
صبحي دگر مي آيد اي شب زنده داران
از قله هاي پر غبار روزگاران
از بيكران سبز اقيانوس غيبت
مي آيد او تا ساحل چشم انتظاران
آيد به گوش از آسمان اينست مهدي
خيزد خروش از تشنگان اينست باران …
ميلاد امام زمان بر شما مبارك
—
كاش از لطف شبي ياد ز ما ميكردي / ياد از عاشق افتاده ز پا ميكردي
كاش بيمار فراقت كه ز پا افتاده / با نگاه ملكوتي تو دوا ميكردي
يا مهدي ادركني
عيد شما مبارك
—
بيا موعود هنگام قيام است
جهان مجروح يك جو التيام است
زمان لبريز شوق و انتظار است
زمين بر رجعتت امّيدوار است
بيا امشب شب قدر است ما را
علمدار تو در صدر است ما را
ميلاد آخرين شكوفه ي باغ احمدي، حضرت مهدي(عج) مبارك.
—
اهل آسمان و زمين بوسيله ي ظهور او خوشحال مي شوند. پرندگان هوا
و ماهيان دريا نيز با ظهور او شادي مي كنند. امام صادق عليه السلام
سلامتي و تعجيل در فرجش “صلوات”
—
بگو با خستگان، صبح سعادت سر زد از خاور
مشام جان معطر مي شود ار نكهت دلبر
سحر بشگفت در دامان نرجس نوگل زهرا
تبسم مي كند منجي عالم بر رخ مادر
خدايا عيدي ما را ظهور او عنايت كن
كه ما را جز ظهور او نباشد حاجتي ديگر
—
شد نيمه ي شعبان و جهان گشت جوان
از مقدم پاك آن ولي سبحان
آن پرده نشين كاخ وحدت امروز
بنمود رخ از پرده و گرديد عيان
ولادت امام زمان(ع) مبارك باد
—
اي وارث تاج و تخت محمود بيا / مرآت صفات پاك معبود بيا
خلق آرزوي بهشت موعود كنند / والله تويي بهشت موعود بيا
عيد شعبان مبارك باد
—
مـژدهي آمـدنت قيمـت جـان ميارزد
تاري از موي تو آقـا به جهـان ميارزد
السلام عليك يا صاحب الزمان
بهترين هديه به امام زمان عج ترك يك گناه است
—
بر منتظرين مژده بده منتظر آمد / از مهد بقا مهدى ثانى عشر آمد
اي منتظران گنج نهان مي آيد / آرامش جان عاشقان مي آيد
بر بام سحر طلايه داران ظهور / گفتند كه صاحب الزمان مي آيد
ميلاد امام زمان بر شما مبارك
—
عصر انتظار، ولادتت را به جشن گرفته است، اي گل نرگس
چشمان منتظر ما، خيس از اشك شوق ميلاد توست، مهدي زهرا
خجسته باد ميلاد مولود نجات
—
آمدنت چون رستاخيز، عدل گستر است و چون سپيده صبح،
نويد آغازي دوباره براي همه خوبي هاست .
ميلاد مهدي موعود مبارك باد
—
جلوه گل عندليبان را غزلخوان مي كند
نام مهدي صد هزاران درد درمان مي كند
مدعي گويد كه با يك گل نمي آيد بهار
من گلي دارم كه دنيا را گلستان مي كند
ولادت امام زمان(ع) مبارك باد
—
طلوع نزديك است اگر بخواهيم
ظهور تو زيباتر از ظهور همهي زيباييهاست
چشم به راه زيباترين بهاريم
خدايا انتظار چقدر دير ميگذرد
با صد نگاه خسته، صدا ميزنيم تو را
بياييد همه منتظر آمدنش شويم
—
نيمه ي شعبان گل نرگس شكفت / چلچله از شادماني شب نخفت
آبشار يك لحظه آرام شد، نريخت / تا كه رازش با گل نرگس بگفت
سرو حيران شد از آن فر و جلال / ماه فرو مانده در آن حسن جمال
نيمه شعبان را به شما تبريك عرض مي كنم.
—
برخيز كه حجت خدا مي آيد / رحمت زحريم كبريا مي آيد
از گلشن عسگري گذر كن كه سحر / بوي گل نرگس از فضا مي آيد
ولادت امام زمان(ع) مبارك باد
—
اي منتظران گنج نهان مي آيد
آرامش جان عاشقان مي آيد
بر بام سحر طلايه داران ظهور
گفتند كه صاحب الزمان مي آيد
ولادت امام زمان(ع) مبارك باد
—
قدم هايت بوسهگاه چشمهايمان اي گل نرگس
جشن ميلادت كاش به ضيافت ظهور ميپيوست
ميلاد نرگس پنهان گرامي باد
—
سر راهت در انتظارم
برده هجرت صبر و قرارم
جز ظهورت اي گل زهرا
به خدا حاجتي ندارم
—
شد نيمه ي شعبان و جهان گشت جوان
از مقدم پاك آن ولي سبحان
آن پرده نشين كاخ وحدت امروز
بنمود رخ از پرده و گرديد عيان
—
همه هست آرزويم كه بيينم از تو رويي
چه زيان تو را كه من هم برسم به آرزويي
به كسي جمال خود را ننمودهاي و ببينم
همه جا به هر زباني بود از تو گفتگويي
—
اس ام اس ميلاد مهدي(عج)، تصنيف سرخ ترانه هاي انتظار، بر عموم مسلمين جهان مبارك باد
—
خجسته باد بزم قدسيان در صبحي كه آفتاب زمين و آسمان به زير سقف خانه نرگس طلوع مي كند.
—
بر منتظرين مژده بده منتظر آمد / از مهد بقا مهدى ثانى عشر آمد
اي منتظران گنج نهان مي آيد / آرامش جان عاشقان مي آيد
بر بام سحر طلايه داران ظهور / گفتند كه صاحب الزمان مي آيد …
—
اي مدني برقع و مكي نقاب
سايه نشين چند بُوَد آفتاب؟
منتظران را به لب آمد نفس
اي ز تو فرياد، به فرياد رس
—
پيك صبا دارد به لب از شوق ديدار اين سخن
بادا مبارك مقدمت يا سيدي! يابن الحسن
—
به انتظار تو نشستن، اشتباه ماست، به انتظار تو بايد ايستاد …
(ميلاد مبارك)
—
امشب ز كرَم حق گُهرى داد به نرجس / وز برج ولايت قمرى داد به نرجس
خوش باش كه حق بال و پرى داد به نرجس / برخيز كه زيبا پسرى داد به نرجس …
—
ما غايبيم، او منتظر آمدن ماست …
(ميلاد مبارك)
—
هر روزي كه مي گذرد، يك روز به ظهور امام زمان نزديك تر مي شويم
اما به خود امام زمان چطور … ؟
—
يا مهدي، اي نقطه شروع شفق، اي مجري حق، ميلاد تو قصيده بي انتهاييست كه تنها خدا بيت آخرش را مي داند. بيا و حسن ختام زمان باش …
خدايا با نور امام مهدي، همهي تاريكيها را روشن كن
(ميلاد نور مبارك)
—
خداوندا رسان از ما سلامش / به گوش ما رسان يارب كلامش
بسوز سينه ى مجروح زهرا / نما تعجيل در امر قيامش
(عيد شما مبارك)
—
جلوه گل عندليبان را غزلخوان مي كند / نام مهدي صد هزاران درد درمان مي كند
مدعي گويد كه با يك گل نمي آيد بهار / من گلي دارم كه دنيا را گلستان مي كند …
—
مهدي جان! به روسياهيمان نگاه نكن و به دستهايمان كه خالي و گنهكارند
قلبمان را ببين كه هر روز، صبح و شام تو را ميخوانند …
—
ميلاد با سعادت منجي عالم بشريت، برپاكننده قسط و عدل
منتقم خون حسين(ع)، حضرت وليعصر، امام زمان،
مهدي موعود (عج) بر عموم شيعيان جهان مبارك باد …
—
اي منتظر، غمگين مباش قدري تحمل بيشتر
گردي به پا شد از افق گويا سواري ميرسد …
—
امام كاظم (ع): جسم او از ديدگان غايب ولي ياد او در دل هاي مؤمنين زنده خواهد بود …
—
پيامبر اكرم(ص): در دولت او مردم آنچنان در رفاه و آسايشي به سر مي برند كه هرگز نظير آن ديده نشده است …
—
ميلاد دوازدهمين گل بوستان امامت و ولايت، امام عصر و الزمان مبارك …
—
گاهي اگر با ماه صحبت كرده باشي / پيشش اگر از ما شكايت كرده باشي
حتي اگر بي آنكه مشتاقان بدانند / يك شب نمازي را امامت كرده باشي
يا در لباس ناشناسي در شب قدر / از خود حديثي را روايت كرده باشي
پس مرمكهاي نگاه ما عقيم ا ند / تو حاضري بي آنكه غيبت كرده باشي …
—
خداوندا رسان از ما سلامش / به گوش ما رسان يارب كلامش
بسوز سينه ى مجروح زهرا / نما تعجيل در امر قيامش …
(عيد شما مبارك)
—
جلوه گل عندليبان را غزلخوان مي كند / نام مهدي صد هزاران درد درمان ميكند
مدعي گويد كه با يك گل نمي گردد بهار / من گلي دارم كه عالم را گلستان ميكند …
عيد منتظران مبارك
—
تو را گر طول غيبت كرده محزون / شدم از انتظارت من جگر خون
بود صبر تو از صبر الهي / چه سازم من به اين قلب بر از خون …
—
چه شود بيايد آن روز كه به تو رسيده باشم / به هواي ديدن تو ز هوا رهيده باشم
همه عمر من به ياد تو گذشته نازنينا / نكند كه من بميرم و تو را نديده باشم …
(به اميد ظهورش، ميلاد آقا مبارك)
—
اگر مهدي زهرا باز گردد / جهان آيينه اعجاز گردد
سرم را پيش پايش مي گذارم / كه با خاك رهش دمساز گردد …
—
مرا به غير تو نبود پناه مهدي جان / كه من گدايم و هستي تو شاه مهدي جان
در انتظار تو شام ها گذشت عمر عزيز / نگشت حاصل من غيـر آه مهـدي جان …
—
غير از تو مرا دلبر و دلدار نباشد / دل نيست هر آندل كه ترا يار نباشد
شادم كه غم هجر توگرديده نصيبم / بهتر ز غم هجر تو غمخوار نباشد …
ولادت امام مهدي(عج) بر شما مبارك
بگو چگونه تو تدبير مي كني اقا؟ / چرا در امدنت دير مي كني اقا؟
دل تمامي عشاق دوره گردت را / چقدر ساده غزلگير مي كني اقا؟ …
—
يك پرسش ساده كليد قفل دل شد / آيا تو مولاي خودت را دوست داري؟
آيا به ياد يوسف تنهاي زهرا / در غيبتش خونين دل و چشم انتظاري … ؟
—
بر چهره پر ز نور مهدي صلوات / بر جان و دل صبور مهدي صلوات
تا امر فرج شود مهيا بفرست / بهر فرج و ظهور مهدي صلوات …
—
اى گل كه ولاى تو در جان من است / داغ غم دورى تو مهمان من است
يك لحظه بيابه جان زهرا سوگند / جاى قدمت به روى چشمان من است …
—
كاش مهدى به جهان چهره هويدا مى كرد / گره از مشكل پيچيده ى ما وا مى كرد
كاش مى آمد و با آمدنش از ره لطف / قبر مخفى شده ى فاطمه پيدا مى كرد …
—
اى وارث ذوالفقار مولا برگرد! / اى نور دو چشم آل طاها، برگرد
ما شعله به شعله سوختيم از غم ياس / اى منتقم حضرت زهرا، برگرد …
—
اى وارث ذوالفقار مولا برگرد! / اى نور دو چشم آل طاها، برگرد
ما شعله به شعله سوختيم از غم ياس / اى منتقم حضرت زهرا، برگرد …
—
ميلاد دوازدهمين گل بوستان امامت و ولايت، امام عصر و الزمان مبارك …
—
به اميد روزي كه همه ي پيامك هاي جهان اين باشد: ” مهدي فاطمه آمد . “
—
بر منتظران اين خبر خوش برسانيد / كامشب شب قدر است همه قدر بدانيد
با نور نوشتند به پيشاني خورشيد / ماهي كه جهان منتظـرش بود درخشيد …
عيد شعبان مبارك
—
امشب رسد از سامره بوي گل نرگس / گلها همه چشماند به سوي گل نرگس
يعقوب شنيده است بـوي پيرهن امشب / مهدي زده لبخند به روي حسن امشب
—
آهوي رميده اي كه بر مي گردي / پيغام سپيده اي كه برمي گردي
گفتيم شبي سياه از غم داريم / انگار شنيده اي كه بر مي گردي …
—
يازده پله زمين رفت به سمت ملكوت / يك قدم مانده، زمين شوق شكفتن دارد …
ميلاد منجي عالم بر شما مبارك
—
بشكفت به شوق و شعف و زمزمه امشب / گل از گل لبخـند بني فاطمه امشب
مرغان بهشتـي شده آواره مهدي / گـردند به دور و بــرِ گهـواره مهدي …
—
اللهم عجل لوليك الفرج و العافيه و النصر و اجعلنا من خير اعوانه و انصاره و المستشهدين بين يديه …
—
ديريست كه ما منتظر روي تو هستيم / ما بند نجابت به تن اسم تو بستيم
ديريست كه دلداده ما خانه نشين است / جاي قدمش بوسه به صد چاك زمين است …
—
اي منتظران گنج نهان مي آيد / آرامش جان عاشقان مي آيد
بر بام سحر طلايه داران ظهور / گفتند كه صاحب الزمان مي آيد …
ميلاد آقا امام زمان بر همگان مبارك
—
سِرّي كه فقط خدا از آن آگاه است / مهدي گل بي خزان آل الله است
اي منتظران حضرتش برخيزيد / پيغام دوباره سحر در راه است …
—
قائم آل نور، يا مهدي / عطر سبز حضور، يا مهدي
تا هميشه صبور مي مانيم / در هواي ظهور، يا مهدي
اينك كه شده ولادتت اي جانا / جلوه نور به دنيا بنما يا مهدي
—
بود محرابم ابروي تو اي دوست / نمازم جانب كوي تو اي دوست
اگر حبل المتين فرموده قرآن / نباشد غير گيسوي تو اي دوست …
—
در تمناي نگاهت بي قرارم تا بيايي / من ظهور لحظه ها را مي شمارم تا بيايي
خاك لايق نيست تا به رويش پا گذاري / در مسيرت جان فشانم گل بكارم تا بيايي …
—
خواهي كه در پناه كرامات سرمدي / ايمن شوي زفتنه و ايمن زهر بدي
لبريز كن زعطر گلِ نور سينه را / با ذكر سبز يك صلوات محمدي …
تعجيل در فرج آقا صلوات
—
اس ام اس ميلاد نور بر شما مبارك
خدايا، درك دوران سبز ظهور دولت عشق را نصيب ما بگردان
آمين …
—
تفعل زدم نيمه ي شب به قرآن / كتابي كه از وحي شيرازه دارد
براي دلم آيه ي صبر آمد / ولي نازنين،صبر، اندازه دارد …
(اللهم عجل لوليك الفرج)
—
اين همه لاف زن و مدعي اهل ظهور پس چرا يار نيامد كه نثارش باشيم
سالها منتظر سيصد و اندي مردانيم آنقدر مرد نبوديم كه يارش باشيم
اگر آمد خبر رفتن ما را بدهيد به گمانم كه بنا نيست يارش باشيم …
—
دوست دارم كه يك شب جمعه/ صبح گردد به رسم خوش عهدي
ناگهان بشنوم زسمت حجاز/ نغمه ي دلخوش انا المهدي
—
روزي در برگه تقويم خواهند نگاشت
تعطيل رسمي – روز ظهور حضرت وليعصر«ع»
ولادت امام مهدي(عج) بر شما مبارك
—
اس ام اس
ما معتقديم كه عشق سر خواهد زد / بر پشت ستم كسي تير خواهد زد
سوگند به هر چهارده آيه نور / سوگند به زخم هاي سرشار غرور
آخر شب سرد ما سحر مي گردد / مهدي به ميان شيعه برمي گردد
——
بي خبر از همه عالم زتو خواهم خبري يا فرج الله
دلخوشم گر زتو آيد خبر مختصري يا فرج الله
—
گفتم فراغ تاكي؟
گفتم كه روي خوبت،از من چرا نهان است؟ / گفتا تو خود حجابي، ورنه رخم عيان است
گفتم كه از كه پرسم، جانا نشان كويت ؟ / گفتا نشان چه پرسي،آن كوي بي نشان است
گفتم مرا غم تو، خوشتر ز شادماني / گفتا كه در ره ما، غم نيز شادمان است
گفتم كه سوخت جانم، از آتش نهانم / گفتا آن كه سوخت او را، كي ناله يا فغان است
گفتم فراغ تا كي؟گفتا كه تا تو هستي / گفتم نفس همين است، گفتاسخن همان است
گفتم كه حاجتي هست، گفتا بخواه از ما / گفتم غمم بيفزا، گفتا كه رايگان است
گفتم ازم بپذير،اين نيم جان كه دارم / گفتا نگاه دارش،غمخانه ي تو جان است
—
اس ام اس آيا مي دانيد در مورد امام زمان (عج):
آيا ميدانيد كه: يكي از دلايل وجود امام، قاعده ي لطف خداست
آيا ميدانيد كه: امامت حضرت مهدي(عليه السلام )به دو راه نص و معجزه ثابت شده است،
آيا ميدانيد كه: اقوام اروپاي مركزي در انتظار ظهور«بوخص» مي باشند،
آيا ميدانيد كه: داستان ولادت آن بزرگوار خود جلوه اي است از لطف و فضل بي كران الهي است .،
آيا ميدانيد كه: دركتاب نجم الثاقب،۱۸۲ اسم و لقب از حضرت ذكر شده است،
آيا ميدانيد كه: بر گونه ي راست حضرت مهدي (عليه السلام ) خالي جذاب وجود دارد،
آيا ميدانيد كه: ازجمله مواريث انبياء(عليه السلام ) كه حضرت مي آورند، منبر حضرت سليمان است
آيا ميدانيد كه: امام زمان(عليه السلام ) فرمودند: سجدهى شكر از لازمترين و واجبترين سنّتهاى دينى است،
آيا ميدانيد كه: قسمتي از كتاب «كمال الدين»در سال ۱۹۰۱م در هايدلبرگ آلمان توسط مولر منتشر شد
آيا ميدانيد كه: مسأله غيبت امري نبودكه به تازگي مطرح شده باشد،
آيا ميدانيد كه: غيبت، دلائلي دارد كه به امامان اجازه افشاي آن داده نشده است،
آيا ميدانيد كه: منافع زمان غيبت آن حضرت، آن هم بر دو نوع است،
آيا ميدانيد كه: در واقع غيبت صغري براي فراهم شدن شرايط لازم جهت درك دوران غيبت كبري امري ضروري بود،
آيا ميدانيد كه: عثمان بن سعيد پيش از وفاتش مأمور شد تا پسرش محمد را به عنوان نائب امام به شيعيان معرفي كند،
آيا ميدانيد كه: نخستين كسي كه در اسلام مهدي موعود ناميده شد « محمد حنفيّه» بود،
آيا ميدانيد كه: در روايات داريم كه در عصر غيبت ” قم و مردم آن بر ديگر انسان ها حجت هستند
آيا ميدانيد كه: درباره امكآن ارتباط و مشاهده حضرت دو ديدگاه وجود دارد، آيا ميدانيد كه: شرايط سخت دروان غيبت به چه گونه اي است،
آيا ميدانيد كه: از ويژگي هاي منتظران، استقامت در دين، پارسايي و تخلّق به مكارم اخلاق است،
آيا ميدانيد كه: طبق برخي روايات در محرم آخرين سال غيبت اتفاقاتي رخ مي دهد،
آيا ميدانيد كه: كوفه مقرّحكومت حضرت مهدي(عليه السلام ) است،
آيا ميدانيد كه: در كتاب «ايقاظ من الحجة» از شيخ حّرعاملي بيش از۶۰۰ حديث و بيش از۶۰ آيه در مورد رجعت آمده است.
آيا ميدانيد كه:امام مهدي(عج) مي فرمايند: من براي جهانيان، امان (از عذاب الهي) هستم، همانگونه كه ستارگان براي ساكنان آسمان، مايه امن و آسايش هستند .
آيا ميدانيد كه: يكي از تكاليف عصر غيبت تصديق بعضى نشانههاي ظهور است،
آيا ميدانيد كه: از جمله مخالفان حضرت مهدي(عليه السلام ) جمود انديشان هستند،
آيا ميدانيد كه: محل سكونت امام زمان (عج) و خانوادهاش شهر كوفه و «مسجد سهله» خواهد بود؟
آيا ميدانيد كه:با تشكيل حكومت جهاني اسلام، از آسمان و زمين «بركات مادّي و معنوي» بارش و جوشش ميكند؟
آيا ميدانيد كه: دشمنان امام زمان (عج) عبارتاند از: ابليس، شياطين، دجّال، سفياني، صهيونيستها، طاغوتها، منافقان و ….؟!
السلام عليك يا ابا صالح المهدي عجل الله
السلام عليك يا شمس الشموس و انيس النفوس يا علي بن موسي الرضا ) ع (
روش برخورد با مردم
مرحوم شيخ طوسى رضوان اللّه تعالى عليه در كتاب رجال خود آورده است :
در يكى از روزها، عدّه اى از دوستان امام رضا عليه السلام در منزل آن حضرت گرد يكديگر جمع شده بودند و يونس بن عبدالرّحمن نيز كه از افراد مورد اعتماد حضرت و از شخصيّت هاى ارزنده بود، در جمع ايشان حضور داشت .
هنگامى كه آنان مشغول صحبت و مذاكره بودند، ناگهان گروهى از اهالى بصره اجازه ورود خواستند.
امام عليه السلام ، به يونس فرمود: داخل فلان اتاق برو و مواظب باش هيچ گونه عكس العملى از خود نشان ندهى ؛ مگر آن كه به تو اجازه داده شود.
آن گاه اجازه فرمود و اهالى بصره وارد شدند و بر عليه يونس ، به سخن چينى و ناسزاگوئى آغاز كردند.
و در اين بين حضرت رضا عليه السلام سر مبارك خود را پائين انداخته بود و هيچ سخنى نمى فرمود؛ و نيز عكس العملى ننمود تا آن كه بلند شدند و ضمن خداحافظى از نزد حضرت خارج گشتند.
بعد از آن ، حضرت اجازه فرمود تا يونس از اتاق بيرون آيد.
يونس با حالتى غمگين و چشمى گريان وارد شد و حضرت را مخاطب قرار داد و اظهار داشت:
ياابن رسول اللّه ! من فدايت گردم ، با چنين افرادى من معاشرت دارم ، در حالى كه نمى دانستم درباره من چنين خواهند گفت ؛ و چنين نسبت هائى را به من مى دهند. امام رضا عليه السلام با ملاطفت ، يونس بن عبدالرّحمان را مورد خطاب قرار داد و فرمود: اى يونس ! غمگين مباش ، مردم هر چه مى خواهند بگويند، اين گونه مسائل و صحبت ها اهميّتى ندارد، زمانى كه امام تو، از تو راضى و خوشنود باشد هيچ جاى نگرانى و ناراحتى وچود ندارد.
اى يونس ! سعى كن ، هميشه با مردم به مقدار كمال و معرفت آن ها سخن بگوئى و معارف الهى را براى آن ها بيان نمائى .
و از طرح و بيان آن مطالب و مسائلى كه نمى فهمند و درك نمى كنند، خوددارى كن .
اى يونس ! هنگامى كه تو دُرّ گرانبهائى را در دست خويش دارى و مردم بگويند كه سنگ يا كلوخى در دست تو است ؛ و يا آن كه سنگى در دست تو باشد و مردم بگويند كه درّ گرانبهائى در دست دارى ، چنين گفتارى چه تاءثيرى در اعتقادات و افكار تو خواهد داشت ؟
و آيا از چنين افكار و گفتار مردم ، سود و يا زيانى بر تو وارد مى شود؟!
يونس با فرمايشات حضرت آرامش يافت و اظهار داشت : خير، سخنان ايشان هيچ اهميّتى برايم ندارد.
امام رضا عليه السلام مجدّدا او را مخاطب قرار داد و فرمود:
اى يونس ، بنابر اين چنانچه راه صحيح را شناخته ، همچنين حقيقت را درك كرده باشى ؛ و نيز امامت از تو راضى باشد، نبايد افكار و گفتار مردم در روحيّه ، اعتقادات و افكار تو كمترين تاثيرى داشته باشد؛ مردم هر چه مى خواهند، بگويند (1)
پي نوشتها:
1- بحارالا نوار: ج 2، ص 65، ح 5، به نقل از كتاب رجال كشّى
منبع: كتاب چهل داستان و چهل حديث از امام رضا عليه السلام
مناجات با خدا توکلت علی الله یا صاحب الزمان ادرکنی
بارالها!
در پیشگاه تو ایستاده ام،
و دستهایم را بسوى تو بلند کرده ام،
آگاهم که در بندگى ات کوتاهى نموده و در فرمانبرى ات سستى کرده ام،
اگر راه حیا را مى پیمودم از خواستن و دعا کردن مى ترسیدم...
ولى … پروردگارم!
آن گاه که شنیدم گناهکاران را به درگاهت فرا مى خوانى ،
و آنان را به بخشش نیکو و ثواب وعده مى دهى ،
... براى پیروى ندایت آمدم،
و به مهربانى هاى مهربانترین مهربانان پناه آوردم.
و به وسیله پیامبرت که او را بر اهل طاعتت برترى داده، و اجابت و شفاعت را به او بخشیدى ،
و به وسیله برترین زن،
و به فرزندانش، که پیشوایان و جانشینان اویند،
و به تمامى فرشتگانى که به وسیله اینان به تو روى مى کنند، و در شفاعت نزد تو، آنان را که خاصان درگاه تواند، وسیله قرار مى دهند، به تو روى مى آورم.
... پس بر ایشان درود فرست،
و مرا از دلهره ملاقاتت درامان دار،
و مرا از خاصّان و دوستانت قرار ده،
پیشاپیش، خواسته و سخنم را آنچه سبب ملاقات و دیدن تو مى شود قرار دادم
اگر با این همه، خواسته ام را رد کنى ، امیدهایم به تو به یأس مبدّل مى گردد،
همچون مالکى که از بنده خود گناهانى دیده و او را از درگاهش رانده،
و آقایى که از بنده اش عیوبى دیده و از جوابش سر باز مى زند.
واى بر من اگر رحمت گسترده ات مرا فرانگیرد،
اگر مرا از درگاهت برانى ، پس به درگاه چه کسى روى کنم؟
اما... اگر براى دعایم درهاى قبول را گشوده، و مرا از رساندن به آرزوهایم شادمان گردانى ، چونان مالکى هستى که لطف و بخششى را آغاز کرده، و دوست دارد آن را به انجام رساند، و مولایى را مانى که لغزش بنده اش را نادیده انگاشته و به او رحم کرده است.
در این حالت نمى دانم کدام نعمتت را شکرگزارم؟
... آیا آن هنگام که به فضل و بخششت از من خشنود شده، و گذشته هایم را بر من مى بخشایى ؟
... یا آن گاه که با آغاز کردن کرم و احسان بر عفو و بخششت مى افزایى ؟
پروردگارا!
خواسته ام در این جایگاه، یعنى جایگاه بنده فقیر ناامید، آن است که...
گناهان گذشته ام را بیامرزى ،
و در باقیمانده عمرم مرا از گناه بازدارى ،
و پدر و مادرم را که دور از خانه و خانواده و غریبانه در زیر خاکها خفته اند، ببخشى .
...تنهایى شان را با انوار احسانت از بین ببر،
و وحشتشان را با نشانه هاى بخششت به انس بدل کن،
و به نیکوکارشان دم به دم نعمت و شادمانى بخش،
و به گناهکارشان مغفرت و رحمت عطا کن،
... تا به لطف و مرحمتت ازخطرات قیامت درامان باشند،
به رحمتت در بهشت ساکنشان گردان،
و بین من و آنان در آن نعمت گسترده شناسایى برقرار کن،
تا مشمول شادمانى گذشته وآینده شویم.
آقایم!
اگر در کارهایم چیزى سراغ دارى که مقامشان را بالا مى برد و بر اکرامشان مى افزاید، آن را در نامه اعمالشان قرار ده،
و مرا در رحمت با آنان شریک کن،
و آنان را مشمول رحمتت بگردان، همچنان که مرا در کودکى تربیت کردند.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی امام رضا(ع)
امام زمان مهدی (عجل الله فرجه) - قائم آل محمد - روانشناسی اسلامی - یا اباصالح المهدی - کنکور دانشگاه مهدی - مذهبی و معنوی - فلسفه و عرفان لاهوتیان - انتظار فرج و ظهور - نماز قرآن سنت - فرهنگی اجتماعی - عشق و محبت - سلام و صلوات - اخلاقی و سخنرانی - حدیث حکایت روایت - کتاب علم فن آوری - مقاله پیام نامه بیانیه - آموزشی تحقیقاتی - عدالت انسانیت مسلمانیت - مشاوره عمومی نظرات - صبر و خویشتن دارى - زندگی و خانواده - شجاعت و شهامت - مسئله پاسخ سوال جواب - دعا مناجات دلنوشته
در اینجا متن وصیت نامه شهیدی را خواهید خواند که اعلام می دارد موفق به دیدار حضرت صاحب الزمان (عج) شده است .
شهید مهندس «مصطفی ابراهیمی مجد»، فرزند احمد در سال 29/7/1333 در تهران دیده به جهان گشود. وی در سال 26/6/ 1360در منطقه عملیاتی دارخوین به شهادت رسید. پیکر مطهر این شهید در گلزار شهدای بهشت زهرا ( س ) تهران در قطعه 24 ردیف 95 شماره 24 به خاک سپرده شده و روزانه توجه زائران بسیاری را از اقصی نقاط کشور و حتی دنیا به زیارت مزارش جلب می نماید .
بسم الله الرحمن الرحیم
استغفرالله
من مصطفی ابراهیمی مجد ،دعای فوق را که در زیارت حضرت صاحب الامر آمده تا به انتها جزو اعتقاد خود دانسته و این زیارت را به این جهت بیشتر متذکر شدم چون در انتهای دعا امام عصر(عج) را شاهد و گواه بر شهادتین خود می گیرم و از شما می خواهم که دعای فوق را خوانده و در آنجا من شهادتین را به طور کامل پذیرفته ام و علت ذکر نکردن فقط به خاطر طولانی شدن وصیت نامه است.
اُشهِدُکَ یا مَولای أنّی اَشهَدُ أن لا إلهَ إلاّ الله وَحدَهُ لا شَریکَ لَهَ وَ اَشهَدُ أنَّ مُحَمَّداً عَبدُهُ وَ رَسولُه لا حَبیبَ إلاّ هُوَ وَ أهلُه وَ اُشهِدُکَ یا مَولای اَنَّ علیّاً أمیرَالمُؤمِنینَ حُجَّتُه وَ الْحَسَن حُجَّتُه وَ الْحُسینَ حُجَّتُه وَ عَلیَّ بنَ الْحُسینِ حُجَّتُه وَ مُحَمَّدَ بنَ عَلیٍّ حُجَّتُه وَ جَعفَر بنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُه وَ موسَی بنَ جَعفَرٍ حُجَّتُه وَ عَلیَّ بنَ موسی حُجَّتُه وَ مُحَمَّدَ بنَ عَلیٍّ حُجَّتُه وَ اَشهَدُ اَنَّکَ حُجَّةُ الله أنتُم الاوَّلُ وَ الاخِِر. الی آخر... و سپس سلام بر نائب الامام الخمینی بزرگ و سلام بر شما همه بندگان پاکباز خدا و سلام بر شما شهیدان راستین اسلام.
برادران و خواهران در این زمان ، رحمت خدا به تمامی بر ما نازل گشته و در این روزها خداوند بزرگترین لطف را بر ملت ما کرده است و اسباب لقاء خود را برای ما فراهم ساخته است . مبادا که غافل باشید .
خدایا تو را شکر می کنم که عشق حضرت مهدی (عج) را در دل من جای دادی و خدایا تو را شکر می کنم که مرا به زیور ایمان آراستی و قبل از هر چیز لازم است از آنان که واسطه کسب معارف الهی من بوده اند از خدا برای این بزرگواران طلب اجر و علو مقام کنم و اینان بودند که قلب مرا روشن ساختند تا توانستم کلام پاک و گوهر بار امام امت ،خمینی بزرگ را با تمام وجود دریابم که چه بسا دیگران را در درک کلام او عاجز می دانم خدایا این بزرگوار را برای مردم شیعه نگهدار باش.
اینجا خانه شهیدی است که به انتظار قیام مولایش آرام گرفته است
بگذارید بعد از مرگم بدانند که همانطور که اساتید بزرگمان می گفتند: نوکر محال است صاحبش را نبیند من نیز صاحبم را، محبوبم را دیدار کردم اما افسوس که تا این لحظه که این وصیت را می نویسم دیدار مجدد او نصیبم نگشت. بدانید که امام زمانمان حی و حاضر است و او پشتیبان همه شیعیان می باشد از یاد او غافل نگردید دیگر در این مورد گریه مجالم نمی دهد بیشتر بنویسم و تا این زمان دیدار او را برای هیچ کس نگفته ام مبادا که ریا شود و فقط که دیگر می گویم که از آن دیدار به بعد چون دیگر تا این لحظه او را ندیده ام تمام جگرم سوخته است ، و اکنون به جبهه می روم تا پیروزی اسلام را نزدیک سازم و راه را جهت ظهور آن حضرتش باز سازم و امیدوارم که حکومت آن حضرت را در زمان حیاتم ببینم (و ان حال بینی و بینه الموت) و خدایا اگر مرگ بین من و او حائل شد مرا از قبر خارج ساز هنگامیکه ظهور آن حضرت انجام گرفت در حالیکه کفن بر تن دارم و...(دعا را در ابتدا نوشته ام ).
بر روی سنگ مزار شهید نوشته شده است : اینجا خانه شهیدی است که به انتظار قیام مولایش آرام گرفته است .
باری برادران می روم برای پیروزی و اگر در این راه شهادت بال هایش را گشود و مرا همراه خود به پرواز در آورد چه خوب و نیکوست. و مادر با تو می گویم مادر: از اینکه فرزندی را به پیشگاه خدا تقدیم داشتی رنجور و غمین مباش بلکه شاد و سراپا سرور باش مادر تو بر گردن من حق هایی داشتی و نیز تو پدر متأسفم از اینکه حقوق شما را آن چنانکه خدا بر من قرار داده بود نتوانستم انجام دهم مرا ببخشید و از خدا بر من طلب عفو کنید و نیز بخواهید که هر کس که بر گردن من حقی داشته که نتوانستم ادا کنم مرا ببخشد و اما مادر بر گردن تو حقی را می گذارم و آن این است که اگر من شهید شدم که خود را لایق شهادت نمی دانم بلکه باید بگویم مرگ یا اجلی به سراغ من آمد مادر چون تو روزی آرزو داشتی که من ازدواج کنم و امر خدایی را انجام دهم ولی تا کنون اینطور نشده بعد از مرگم به جای آنکه گریه و زاری کنی کارت عروسی تهیه کن در یک طرف اسم و در یک طرف دیگر نام شهادت را بنویس و مانند دیگر کارتهای عروسی و کاملاً شبیه به آنها با کلمات سرور و شادی زینت بده و برای آشنایان و دوستان بفرست و آنها در جشن این موهبت الهی که نصیب من و تو شده دعوت کن و با شیرینی و شربت از آنها پذیرایی کن.
مادر اشک را بر چشم تو هیچ کس نباید ببیند زیرا هر قطره اشک ما چون دشمن اسلام را شادان می کند پس گریستن در این مورد امری است ناشایست. مادرم از اینکه شیر پاکت را حلالم کردی متشکرم و از اینکه چنین فرزندی داشتی سر افراز باش و لباس سرور به تن کن.
شما برادران و خواهرانم: فرزندانتان را به عشق مهدی (عج) آشنا سازید و آنان را برای جهاد در راه آن حضرت همیشه آماده نگهدارید. والسلام
امام زمان مهدی (عجل الله فرجه) قائم آل محمد - یا اباصالح المهدی - روانشناسی اسلامی - کنکور دانشگاه مهدی - مذهبی و معنوی - فلسفه و عرفان لاهوتیان - انتظار فرج و ظهور - نماز قرآن سنت - فرهنگی اجتماعی - عشق و محبت - سلام و صلوات - حدیث حکایت روایت - مقاله پیام نامه بیانیه - عدالت انسانیت مسلمانیت - صبر و خویشتن دارى - مشاوره عمومی نظرات - شجاعت و شهامت - ادب هنر طنز - دعا مناجات دلنوشته - جبهه جنگ ایثار شهادت