دستگاه میکروسکوپ تصویربرداری با وضوح اتمی در مرکز تحقیقات علوم و تحقیقات پزشکی و با همکاری ستاد فناوری نانو طراحی و تولید شد.

دکتر رضا صابر مجری طرح و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در ابن باره گفت: میکروسکوپ STM که با حمایتهای مادی و معنوی ستاد فناوری نانو ساخته شد، قادر است با عبور بر روی یک سطح، تصویر اتمها و مولکولهای آن سطح را در اندازه اتمیک ارائه دهد.

صابر افزود: این دستگاه با اعمال ولتاژ به سوزن شروع بکار می کند. این سوزن با عقب و جلو رفتن بر روی سطح مورد نظر، اطلاعاتی که از هر سطر دریافت می کند را به تصویر تبدیل می کند.

وی اضافه کرد: این دستگاه بین 10 تا 20 بار از روی
یک اتم عبور می کند و وضوح تصویری که ارائه می دهد در حد یکصدم نانومتر یعنی یک دهم آنگستروم است.

مجری طرح تصویربرداری از اتمها و ملکولها را فاز اول این پروژه دانست و گفت: طیف نگاری، جابجایی اتمها، لیتوگرافی و تصویر برداری در محیط آب در فازهای بعدی این پروژه هستند.

طبق گفته وی طیف نگاری در فاز دوم قرار دارد که کارهای مطالعاتی آن شروع شده است و تا سال آینده به بهره برداری می رسد.

صابر تاکید کرد : کشورهای روسیه، آمریکا، آلمان، دانمارک، اسپانیا، کره و ژاپن دارای این سیستم هستند ضمن آنکه وضوح تصاویری که ما به آن رسیدیم به دلیل ترکیب الکترونیک و نرم افزاز بی همتاست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران کاربرد این دستگاه را در حوزه های فیزیک، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و مواد عنوان کرد و به مهر گفت : از آنجا که اساس تولید میکرو و نانوچیپ ها این سیستم است، در آینده می تواند در این حوزه نیز استفاده شود.

مجری طرح، تولد این تکنولوژی را در دنیا مربوط به سال 1990 دانست و گفت : با اختراع این تکنولوژی بشر برای اولین بار توانست تصویر اتم را مشاهده کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: علاوه بر آنکه جند سفارش از مراکز تحقیقاتی داخل داشتیم کشور مالزی نیز خواستار این دستگاه ابداعی ایران شده است.

مجری طرح گفت: میکروسکوپ ساخته شده در خارج کشور بین 65 تا 85 هزار دلار است اما دستگاه ساخته شده در داخل نصف قیمت کشورهای اروپایی را داراست.

دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386

نوعی پلیمر ضد خراش توسط استاد دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شد

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ناصر محمدی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی پلیمر و مجری طرح به کاربردهای مهم پلیمرهای ضد خراش در صنعت خودرو اشاره کرد و افزود: ایجاد خراش در رنگ خودرو جلوه ظاهری آن را تحت تاثیر قرار می دهد. ضمن اینکه مواد خورنده از طریق خراش به فصل مشترک لایه رنگ و فلز بدنه خودرو نفوذ می کنند و باعث ایجاد خورندگی در آن می شوند.

وی گفت: دستگاه در داخل محفظه گذاشته می شود و شرایط محیطی از قبیل دما، رطوبت و ... بر آن اعمال می شود و خراش پذیری پلیمر بر اساس میزان انرژی شکست بررسی می شود. به گفته دکتر احمدی انرژی شکست، مقدار انرژی لازم برای شکست یک قطعه پلاستیکی است.

مجری طرح افزود: در اندازه گیری قابلیت خراش پذیری پلیمرها عوامل متعددی از قبیل دما، فشار محیط، نوع ساینده، تیزی و ... موثر هستند که اندازه گیری این عوامل مشکل است اما به راحتی می توان به جای اندازه گیری خراش پذیری، میزان انرژی شکست لازم را در آزمایشگاه اندازه گیری کرد.

به گزارش مهر، این استاد دانشگاه در مورد نحوه آزمون خراش گفت: پلیمرهای ضد خراش باید به نحوی طراحی شوند که در تمامی شرایط آب و هوایی مقاومت مناسبی در برابر خراش پذیری داشته باشند.

وی به کاربرد این پدیده در قطعات ایمپلنت مثلا به عنوان مفاصل مصنوعی در بدن انسان نیز اشاره کرد و گفت: در این صورت پلیمرها باید ضد فرسایش باشند تا ضمن سبکی ایجاد خرده این پلاستیکی در بدن نکنند که باعث ایجاد آماس و عفونت شود.

مجری طرح به مزایای اقتصادی ساخت پلیمرهای ضد خراش و فرسایش اشاره کرد و گفت: کاهش فرسایش در صنعت تایرسازی و تولید تایرهای مقاوم، عمر متوسط آنها را افزایش داده و موجب صرفه جویی اقتصادی می شود.

دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386
 
بزرگترین کارخانه تولید MDF از باگاس نیشکر در کشور در خوزستان تا پایان امسال راه اندازی می شود.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اعتبار هزینه شده برای احداث این

 کارخانه را افزون بر 500 میلیارد ریال عنوان کرد.

عباس بذرافکن افزود: این کارخانه در کشت و صنعت امام خمینی(ره) از واحدهای هفت گانه تابعه شرکت، 95 درصد

 پیشرفت فیزیکی دارد. وی ادامه داد: ظرفیت این کارخانه سالانه تولید افزون بر یکصد هزار تن MDF یا تخته صنعتی است.

بذر افکن اظهار داشت: مواد اولیه برای تولید رداین کارخانه از باگاس بجا مانده در فرآینده تولید شکر و خرد شدن

 نیشکر به دست می آید و در نوع خود محصولی بی نظیر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: با بهره برداری این کارخانه برای 150 نفر به طور مستقیم

 و 10 هزار نفر به طور غیر مستقیم اشتغال زایی می شود. کشت و صنعت امام خمینی(ره) در 35 کیلومتری جنوب شرق شوشتر واقع شده است.
دسته ها : صنعت
دوشنبه جهاردهم 8 1386

تولید ام - دی -اف از ضایعات هرس تنه درخت نخل با انجام تحقیقات مشترک بین بخش تحقیقات علوم چوب موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور و دانشگاه گوتینگن آلمان امکان پذیر شد.

به گزارش ایرنا به نقل از سایت موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، نتایج بدست آمده که بر روی نمونه درختان ایران در آزمایشگاههای آلمان انجام شده کاملا رضایت بخش توصیف شده است و بر پایه این تحقیق ضایعات هرس نخل را می‌توان در تولید تخته ام- دی- اف به کار برد.

در حال حاضر از ضایعات هرس نخل استفاده صنعتی صورت نمی‌گیرد و در صورت احداث کارخانه تولید ام- دی- اف علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، اشتغالزایی و حفظ منابع جنگلی را شاهد خواهیم بود.

ایران کشوری است وسیع که حدود هفت درصد آن توسط جنگل پوشیده شده و به این خاطر ایران در زمره کشورهایی با پوشش جنگلی کم قرار دارد ، ایران در طی دهه ‪ ۱۹۹۰‬میلادی مبادرت به واردات انواع تخته‌های فشرده (نئوپان، تخته چند لا و ام- دی -اف ) کرده که ارزبری در حدود ‪ ۳۵‬میلیون دلار داشته است.

وسعت نخلستان‌های کشور بین ‪ ۱۸۵‬تا‪ ۲۲۰‬هزار هکتار برآورد می‌شود که چیزی در حدود ‪ ۲۰‬تا ‪ ۲۲‬درصد وسعت نخلستان‌های دنیا را به خود اختصاص داده است.

برای برداشت خرما (محصول درخت نخل ‪ ( Phoenix dectylifera‬با کیفیت مناسب، نخل‌ها باید همه ساله هرس شوند ، هر نخل به طور متوسط در حدود ‪۳۴‬ کیلو ضایعات حاصل از هرس تولید می‌کند که با احتساب ‪ ۲۰‬الی ‪ ۲۷‬میلیون تنه نخل موجود در کشور و با احتساب ضریب اطمینان، حداقل ‪ ۲۰۰‬هزار تن ماده لیگنوسلولزی همه ساله در کشور قابل دسترسی می‌باشد.

این ضایعات قابلیت استفاده از صنایع تبدیلی از جمله نئوپان و ام-دی-اف را دارند که در حال حاضر امکان استفاده صنعتی از این ضایعات (مواد) وجود ندارد.

امکان استفاده از این مواد اولیه در تولید کالای وارداتی ام- دی-اف به صورت یک تحقیق مشترک و در مقیاس نیمه صنعتی بین بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده‌های آن و یکی از دانشگاه‌های کشور آلمان انجام و نتایج بدست آمده بیانگر آن است که محصول ساخته شده ام- دی -اف ، استانداردهای بین‌المللی و کشور آلمان را داراد.

بر پایه نتایج این تحقیق می‌توان استقرار حداقل دو کارخانه در مناطق جنوبی کشور (استان‌های خوزستان، هرمزگان و یا کرمان ) را توصیه کرد.

استقرار کارخانه‌های پیشنهادی درکشور، اشتغالزایی و جلوگیری از خروج ارز و همچنین استفاده از موادی را به همراه خواهد داشت که تاکنون توجهی به آن نشده و همچنین کاهش فشار بر جنگل‌ها را در پی خواهد داشت.

نتایج این تحقیق علاوه بر ایران برای تمام کشورهای خاورمیانه و کشورهای شمال آفریقا که همانند ایران نخلستان‌های مناسب دارند نیز قابل توصیه است.

1386/6/29

دسته ها : صنعت
جمعه سیم 6 1386
X