• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 976
تعداد نظرات : 130
زمان آخرین مطلب : 4891روز قبل
بیماری ها

 

 
پفك یكی از تنقلات فانتزی غیرضروری و مضر است كه بسیاری از كارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند ؛ ولی عده‌ای از مصرف‌كنندگان براین باورند كه پفك به دلیل آن كه از مواد با ارزش نظیر: ذرت، شیرخشك و پودر پنیر تشكیل شده است از نظر ویتامینی غنی بوده و ارزش غذایی بالایی دارد.


به طور كلی پفك به علت آن كه از بلغور ذرت یعنی ذرت پوست كنده به دست می‌آید در مقایسه با فرآورده‌هایی كه از دانه كامل ذرت تهیه می‌شوند از ارزش غذایی پایینی برخوردار است. از سوی دیگر، در طی فرآیند پخت، حرارت بسیار بالایی كه به پودر بلغور ذرت داده می‌شود تا به صورت حجیم درآید نیز عامل دیگری جهت تنزل كیفیت تغذیه‌ای پفك است.
همچنین باید در نظر داشت پودر پنیر و شیرخشكی كه به پفك اضافه می‌‌شود تا چه حد سالم و مغذی بوده یا رنگ به كار رفته در این محصول كه برجذابیت آن می‌افزاید، طبیعی بوده یا همان رنگ شیمیایی تارترازین است كه باعث بروز اختلالات رفتاری، اضطراب، پرخاشگری و تندخویی در مصرف‌كننده می‌شود.

طبق نظر متخصصان، پفك چندین برابر حجم خود آب جذب می‌كند و بسیار شور است در نتیجه مصرف‌كننده با خوردن آن مقدار زیادی آب می‌نوشد.

این عمل منجر به افزایش حجم پفك در معده شده و باعث ایجاد سیری كاذب می‌شود بنابر این تمایل به مصرف غذاهای روزانه و اصلی كم شده و فرد دچار كمبود تغذیه‌ای می‌شود. سوءتغذیه در كودكان در حال رشد ابتدا موجب كاهش وزن شده و اگر این كم غذایی ادامه یابد، بتدریج كودك خود را با این وضع منطبق كرده، یعنی قد و قامت او كوچك می‌شود تا بتواند با غذای كم به بقای خود ادامه دهد.

به همین دلیل كوتاه‌ قدی ، كم خونی در نتیجه فقر آهن ، عصبانیت، كاهش حواس و قوای جسمانی و خستگی زودهنگام عارض می‌شود ؛ چرا كه فرد دچار سیری كاذب شده و نمی‌تواند از موادغذایی اصلی كه دارای تركیبات پروتئینی‌، چربی و كربوهیدارت هستند، استفاده كند.

در حال حاضر 80 درصد كودكان دچار بیماری ناشی از سوءتغذیه هستند كه این بیماری با خوردن مواد غذایی حاوی آهن، روی، كلسیم، پروتئین و ویتامین كه در غذاهای گوشتی، سبزیجات و تنقلات سنتی مثل آجیل وجود دارد، برطرف می‌شود.

كارشناسان تغذیه معتقدند در صورت پیشگیری نكردن استفاده از مواد بی‌خاصیت و تنقلات غیرمغذی در آینده‌ای نه‌چندان دور با تعداد بی‌شماری از كودكان مبتلا به بیماری كم‌خونی و كمبود آهن روبه‌رو می‌شویم، به طوری كه این بیماری مثل سرماخوردگی شایع می‌شود. بنابر این امروزه تغییرات زیادی در رژیم غذایی لازم است تا سلامت بچه‌ها و جوانان تضمین شود.

توجه: پفك به دلیل آن كه فاقد مواد فیبری است می‌تواند منجر به چسبندگی روده شده و عمل دفع را مشكل سازد و ریسك ابتلا به سرطان روده و انواع بیماری‌های عفونی گوارشی را افزایش دهد.

از این رو، بنابر توصیه كارشناسان علوم غذایی در صورت مصرف این‌گونه تنقلات، بسیار كم و از انواع معتبر آنها با بسته‌بندی بهداشتی استفاده شود.

سه شنبه 22/2/1388 - 12:4
بیماری ها

 پس از مصرف چای ، دهان خود را بشویید

 
یك متخصص ترمیم و زیبایی دندان گفت: برخی پودرها و خمیردندان‌های سفیدكننده به مرور موجب خدشه‌دار شدن سطح صیقلی دندان‌ها شده و آنها را مستعد به رنگ رفتن می‌كنند


مریم عباس‌زاده اظهار كرد: برخی بیماری‌های دوران بارداری مادر و همچنین مصرف گروهی از داروها در این دوران در تغییر رنگ دندان‌های شیری و دائمی موثر است.

وی ضمن تاكید بر مصرف قطره آهن توسط كودك، تصریح كرد: از آنجایی كه این قطره دارای فواید بسیار زیادی بر سلامت كودك است، نمی‌توان فرد را از مصرف آن منع كرد؛ چرا كه رنگدانه‌های تشكیل شده به‌وسیله این قطره بر سطح دندان‌ها در سال‌های بعدی رشد كودك براحتی قابل رفع است.

عباس‌زاده ادامه داد: قطره آهن با رسوب بر روی پوسیدگی‌های موجود بر سطح دندان‌ها صرفا موجب آشكار شدن این پوسیدگی‌ها می‌شود و نه تشكیل آن.

وی توضیح داد: مصرف شیر توسط كودك طی ساعت‌های طولانی و متوالی به خصوص در طول شب موجب قرار گرفتن دندان‌ها در محیطی حاوی شیر و فعالیت‌ باكتری‌ها در این محیط شده و منجر به پوسیدگی طوق دندان‌ها می‌شود كه قطره آهن این پوسیدگی‌ها را نمایان می‌كند.

عباس‌زاده با توصیه به این كه از عادت كردن كودك به شیر خوردن در هنگام خواب پیشگیری شود، متذكر شد: ریختن قطره آهن به دهان كودك دور از سطح دندان‌ها و همچنین شستشوی دهان پس از مصرف این قطره، در كاهش رسوب آن بر سطح دندان‌ها موثر است.

این پزشك متخصص وجود فلوراید بسیار بالا در آب آشامیدنی را عامل دیگری در تغییر رنگ دندان‌ها معرفی و خاطرنشان كرد: آب شرب برخی از نواحی ایران از جمله بعضی قسمت‌های استان زنجان دارای فلوراید بسیار بالایی است.

عباس‌زاده به افرادی كه از چای، قهوه و یا سایر خوراكی‌های رنگی به میزان زیادی استفاده می‌كنند، توصیه كرد: پس از مصرف این مواد، حتما دهان خود را با آب بشویند.

وی درخصوص سفید كردن دندان‌ها گفت: طی این روش كه با هدف زیبایی ظاهری دندان‌ها صورت می‌گیرد، با تجزیه رنگدانه‌های داخلی دندان‌ها، منجر به سفید كردن آنها می‌شود.

این متخصص زیبایی دندان، روش‌های سفید كردن دندان را كم‌ضرر و محافظه‌كارانه عنوان و تصریح كرد: این مراحل بسته بشدت تغییر رنگ و ساختمان میكروسكوپی دندان‌های هر فرد ممكن است از چند روز تا چند ماه به طول بینجامد.

سه شنبه 22/2/1388 - 12:3
بیماری ها

 آب انار مواد سمی بدن را دفع می کند

 
مصرف آب انار در از بین بردن رادیکال‌های آزاد سمی در بدن موثر است.

دکتر یکتا داودی متخصص ریه گفت: در میان آب میوه‌ها، بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی برای مهار یا خنثی سازی رادیکال‌های آزاد مربوط به آب انار به میزان 96 درصد است.

وی تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد؛ آب انار در جلوگیری از تخریب گلبول‌های قرمز خون یا در اصطلاح همولیز نیز موثر است، همچنین آب انار آثار سودمندی در تقویت دستگاه دفاع آنتی اکسیدانی بدن دارد.

دکتر داودی تاکید کرد: آمارها نشان می‌دهد؛ مصرف مناسب غذاها یا نوشیدنی‌های غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان میزان ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.
سه شنبه 22/2/1388 - 12:1
بیماری ها

خواص درمانی گوجه‌سبز

 
فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است ، گرچه قیمت آن گران است اما متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند كه گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه ، ارزش غذایی هم دارد. گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته درخورش‌ها مصرف می‌شود.

این میوه غنی از ویتامین C، اسید‌مالیك و اسید سیتریك است ، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود.

ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز:

كربوهیدرات 8.51 گرم، چربی 2.84 گرم، پروتئین 1.6 گرم، فیبر خام 0.5 درصد.

با مصرف 100گرم گوجه سبز، 5 درصد ویتامین آ ، 2.1 درصد ویتامین ب 1 (تیامین) ، 1.9 درصد ویتامین ب 2(ریبوفلاوین) ، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین ث ، 5.1‌ درصد كلسیم ، 2.2 درصدفسفر ، 5 درصدآهن و 3.6 درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.

برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است كه بخوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل كاهش فشارخون‌ و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملكرد معده‌ای - روده‌ای است.

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. اسید بنزوئیك، تركیبی است كه خاصیت ضد میكروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.

همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباكتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می‌دهد كه این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به‌دلیل وجود اسید اسكوربیك (ویتامین ث‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.
سه شنبه 22/2/1388 - 11:33
بیماری ها

امروزه بیشتر مردم از اختلالات تغذیه ای و گوارشی رنج می برند . یکی از مشغله های ذهنی اغلب افراد انتخاب غذای سالم و مغذی می باشد. شیوع عادت های غذایی ناسالم و گرایش به خوراک های نه چندان مغذی اما پر کالری باعث افزایش تعداد مبتلایان به انواع بیماری های مزمن و خطرناک مثل چاقی، دیابت و بیماری های قلبی شده است. در حالیکه در بین متخصصان تغذیه این عبارات بسیار محبوب و مورد تاکید می باشد. " غذا بخورید اما پرخوری ممنوع ، با میوه ها و سبزیجات دوست باشید" جمله اول "غذا بخورید" ساده اما بسیار مهم است. منظور از غذا ، غذاهای واقعی مثل میوه جات و سبزیجات، غلات و حبوبات، ماهی و گوشت می باشد نه شبه غذاهایی که امروزه بسیار رایج شده و خالی از مواد مغذی اما پر ضرر است.

اما هفت قانون خوردن
1- از خوردن غذاهایی که مادر بزرگتان به عنوان غذا نمی شناسد اجتناب کنید!
حتما تعجب می کنید که این چنین قانونی وجود دارد. اما باید بپذیرید که عادت های غذایی مادر بزرگ شما و تشخیص وی در مورد کیفیت غذا بهتر از شما است. شاید توجه کرده اید که اغلب غذاهاو خوراک هایی را می خورید که حتی قادر به تلفظ ترکیبات موجود در آن نیستید و این به راستی ضرر بزرگی است.

2- از خوردن غذاهایی که از بیش از 5 ترکیب تشکیل شده و یا ترکیبات آن را نمی شناسید اجتناب کنید.

3- خرید غذا از سوپر مارکت و سایر مراکز فروش فست فود ممنوع! مسلما این نوع غذاهای آماده ، تازه نیستند و بعلاوه ترکیبات آن نیز مشخص نمی باشد. بهتر است برای تهیه غذا از مواد تازه و سالم و با صرف وقت مناسب استفاده کنید.

4- از خوردن غذاهایی که سرانجام فاسد و خراب نمی شوند اجتناب کنید. البته در این زمینه استثنایی وجود دارد و آن عسل است. اما به عنوان یک قانون ، غذاهایی که هرگز فاسد نمی شوند فاسد نیستند.

5- فقط آنچه می خورید مهم نیست بلکه چگونگی صرف غذ ا نیز مهم است. همیشه سعی کنید سفره غذا را در حالی که هنوز کمی گرسنه هستید ترک کنید. بسیاری از فرهنگ ها و مذاهب از جمله دین مبین اسلام تاکید دارد که خوردن غذا قبل از سیری کامل دست بکشید.

6- خانواده های سنتی عادت به خوردن غذا سرسفره و دور هم داشتند واین براستی عادت زیبا و سالمی بود . در حالیکه امروزه اغلب در حین تماشای تلویزیون غذا صرف می شود.

7- از خوردن غذا داخل ماشین اجتناب کنید.
نظر شما راجع به این قوانین چیست؟ در واقع آنچه در قالب این هفت قانون به آن اشاره شد چیزی است که اغلب متخصصان تغذیه و سلامت در تجویزهای مختلف به آن اشاره می کنند. باید بدانیم که بعضی از تغییرات رایج در سبک زندگی امروزی دلیل اصلی و مخفی چاقی و اضافه وزن اپیدمیک و بسیاری از ناراحتی های دیگر است. توصیه به صرف غذا در کنار یکدیگر و سر سفره و نه در حین تماشای تلویزیون سنتی بود که امروزه دچار تغییر ناخودآگاه شده است. در روزگار مادر بزرگ بشقاب های غذا بزرگ و لبزیر نبود .

سایر نکاتی که در مورد غذا متداول است عبارتنداز:
-غذا وسیله ای برای تحویل مواد مغذی به بدن می باشد. آنچه در مورد یک غذای خاص مثلا بروکلی حائز اهمیت است فیبر و مواد آنتی اکسیدانی می باشد که در آن جای دارد . بنابر این به نوع ترکیبات و مواد مغذی موجود در غذا توجه کنید و نه به ظاهر آن.

-نیاز به متخصص برای گرفتن دستور غذا می باشد. مواد مغذی نامرئی و مبهم است. چیزی شبیه مذهب! بنابر این شما نیاز به متخصص و رهبری برای تشخیص بهترین نوع غذا و متناسب با نیاز بدن هستید.

-مهم ترین هدف از خوردن حفظ سلامت جسم و روح است. البته باید گفت که تمام دلیل خوردن این نیست. لذت، ارتباط اجتماعی، همسانی و یا آیین و تشریفات نیز از دیگر دلایل خوردن می باشد.

-غذاهای شیطانی و فرشته خو وجود دارد! همان گونه که از شیطان باید گریزان بود ، غذاهای شیطانی نیز مستحق فرار هستند. این غذاها عبارتند از چربی های ترانس و اشباع شده و غذاهای فرشته خو و مفید همان میوه ها و سبزیجات گوناگون است.

منبع: سلامت نیوز

سه شنبه 22/2/1388 - 11:29
بیماری ها

سلامت قلب با مصرف روزانه 10 گرم شکلات تلخ

 
تحقیقات نشان می‌دهد مصرف مقادیر مشخصی از شکلات سبب بهبود عملکرد قلب و کاهش خطر بیماری‌های ‌قلبی می‌شود و مصرف بیش از حد آن، بی فایده است.‌‌ ‌

مصرف شکلات تیره برای سلامت انسان مفید ‌است اما سوال این است که چه مقدار از این ماده باید مصرف شود.

شبکه تلویزیونی فاکس نیوز اعلام کرد پژوهشگران ایتالیایی در تحقیقات خود دریافتند بهترین میزان شکلات که در هر روز باید مصرف شود و برای سلامت قلب ‌مفید است ،حدود 10 گرم است. ‌

نتایج این تحقیق روی 5 هزار نفر نشان داد خواص آنتی اکسیدان شکلات سبب پایین آمدن التهاب‌های وریدی تا ‌حدود 70 درصد می‌شود که ‌این مسئله نیز به نوبه خود سبب کاهش خطر بیماری‌های قلبی به میزان 20 درصد می‌شود.

‌مصرف بیش از میزان توصیه شده شکلات، به سلامت بدن هیچ گونه کمکی نمی‌کند. ‌‌ پزشکان توصیه می‌کنند شکلات‌هایی مصرف شود که دست‌کم 70 درصد محتوای آن کاکائو باشد


منبع خبر : شفاف - shafaf

سه شنبه 22/2/1388 - 11:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته