• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 36
تعداد نظرات : 0
زمان آخرین مطلب : 2796روز قبل
انتخابات

حزب مؤتلفه در انتخابات 96 به ائتلاف اصولگرایان تمکین می‌کند

نوبخت نباید درباره صفدر حسینی آنگونه سخن می‌گفت!!!

 

 

 

 

 

 

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در مراسم روز خبرنگار که در هتل تهران برگزار شد، با تأکید بر اینکه مؤتلفه در همان راهی که از اول اعلام کرده ثابت‌قدم باقی مانده است، اظهار کرد: علت اصلی این مسئله و تجزیه و متفرق نشدن این حزب، محکم بودن پایه‌های ایدئولوژیک حزب است؛ چراکه در غیر این صورت دچار انشعابات فراوان می‌شدیم.

حبیبی نقطه اشتراک نظر موافقان و مخالفان درباره حزب مؤتلفه را ثبات‌قدم عنوان کرد و این مسئله را ناشی از ریشه‌های محکم و عمیق اسلامی حزب دانست و گفت: ما در مذاکراتی که در سوریه داشتیم به این نکته اشاره کردیم که با اعتقادات راسخ مذهبی می‌توان حزب داشت و اولین شهدای ما نیز در کمتر از دو سال پس از تأسیس حزب به شهادت رسیدند که این نشان می‌دهد مؤتلفه تا پای شهادت ایستاده است.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر اینکه بعد از انقلاب اسلامی دغدغه ما حفظ نظام اسلامی است، یادآور شد: ما حفظ نظام را اولویت درجه‌یک خود می‌دانیم و معتقدیم اگر کسانی برای پیاده شدن احکام الهی در یک تشکیلات حزبی قدرت را به دست بگیرند، مشروع هستند و اگر قدرت برای برخورداری از رانت باشد، نامشروع خواهد بود.

وی درباره برنامه‌های حزب برای انتخابات سال 96 اظهار داشت: ما از چند ماه پیش بحث‌های داخلی خود را شروع کرده‌ایم و به روند همگرایی اصولگرایان مانند دوره‌های قبل پایبندیم و همچون گذشته نامزد خواهیم داشت.

حبیبی بابیان اینکه حزب مؤتلفه بنا به فعالیت خود برای هر انتخابات نامزدها را شناسایی می‌کند، افزود: اگر اصولگرایان بخواهند کار جمعی کنند ما نامزد خود را به ائتلاف اصولگرایان معرفی می‌کنیم و در غیر این صورت شورای اصولگرایان به هر کسی که برسد ما تمکین خواهیم کرد.

این فعال سیاسی بابیان اینکه به‌هرحال مؤتلفه با دست پر به میدان ائتلاف می‌رود، یادآور شد: هر حزبی حق دارد که نامزد خود را معرفی کند، اما اگر مصلحت اصولگرایان مانند قبل این باشد که با یک نامزد به میدان بیایند و احزاب نیز قانع شوند که مصلحت اصولگرایی بر مصلحت حزبی ارجح است، در مذاکرات ائتلاف هم با دست پر به میدان می‌آییم.

وی بابیان اینکه ما در انتخابات اخیر مجلس در سراسر کشور حدود 200 نامزد داشتیم، گفت: وقتی قرار شد شورای ائتلاف با همگرایی یک لیست منتشر کند، ما تسلیم عقل جمعی شدیم و قطعاً منافع اصولگرایان را بر منافع حزب ترجیح داده و می‌دهیم.

حبیبی درباره حمایت از احمدی‌نژاد تصریح کرد: ما فعلاً بنا نداریم درباره شخصی اظهارنظر کنیم،‌اما درهرصورت مؤتلفه نامزد خواهد داشت و با توجه به اینکه کشور حزب قوی ندارد، برای پیروزی در انتخابات ناچار به ائتلاف هستیم.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که به او گفت چرا مؤتلفه به دهان احمدی‌نژاد نمی‌زند، اظهار داشت: ما موافق این نوع ادبیات نیستیم و شما هم تکرار نکنید.

وی درباره چرایی ائتلاف مؤتلفه با افراد پایداری توضیح داد: در رابطه ما با پایداری، ایثارگران و رهپویان کوچک‌ترین عدول هم از اصول‌مان صورت نگرفته و ما با آنها هم‌فکر هستیم، هرچند ممکن است تفاوت‌هایی نیز داشته باشیم، لذا ما معتقد به ثبات‌قدم در اصول و انعطاف در روش‌ها هستیم.

حبیبی با اشاره به انتخابات اسفندماه توضیح داد: در همین ائتلاف 22 نفره اصولگرایان اگر هرکدام از تشکل‌ها می‌خواست یک لیست بر اساس چارچوب اصولی خود بدهد، هیچ‌گاه به این لیست جمعی نمی‌رسیدیم و بنابراین ما هیچ‌کدام از این 30 نفر را خارج از اصولگرایان نمی‌دانیم.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی لازمه ائتلاف را عدول از سلایق دانست و گفت: ما اصولگرایان در اصول خود مشترک هستیم، البته پیش‌بینی ما این است که رقبای اصولگرایی نیز در انتخابات پیش ‌رو ائتلاف خواهند کرد.

وی تأکید کرد: اگر اصولگرایان به هر دلیلی نخواهند ائتلاف کنند، ما نامزد خود را خواهیم داشت و اگر مجموع آنها تشخیص به ائتلاف دهد ما در این صورت نیز برنامه داریم.

حبیبی با اشاره به لزوم رعایت رفتار تشکیلاتی یادآور شد: ما معتقد هستیم که هیچ‌کس حق عدول از دستورات تشکیلاتی را ندارد؛ حزب مؤتلفه معتقد است هرکس که با رأی مردم و تنفیذ مقام معظم رهبری رئیس‌جمهور شود باید از او حمایت کنیم و ازاین‌رو ما پشتیبان اصولی رئیس‌جمهور و دولت هستیم، اما تخریب را حرام می‌دانیم، ولی به دولت نقدهای خود را وارد خواهیم کرد.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به نامه حزب مؤتلفه به دولت، یادآور شد: موضع دائمی ما پشتیبانی اصولی از دولت است و حق انتقاد را هم برای خود قائلیم.

وی درباره انتخابات شورای شهر نیز اظهار داشت: ما در انتخابات شورای شهر قائل به ائتلاف اصولگرایان هستیم و جمع‌بندی ما این است که اصولگرایان باید با نظر جمعی بیایند.

در ادامه این نشست خبری حبیبی درباره میزان نفوذ و پیشرفت حزب مؤتلفه اظهار داشت: ما معتقد نیستیم که روند نزولی طی کرده‌ایم اما با این حال آمار حزب در این باره مانند سایر احزاب محرمانه است و اگر ما عضوگیری را به عنوان یکی از ملاک‌ها در نظر بگیریم به نظر خودمان نزول نداشته‌ایم. البته شرایط فعلی را هم مطلوب تلقی نمی‌کنیم و معتقدیم باید ارتباط خود را با عامه مردم گسترش دهیم.

دبیرکل حزب مؤتلفه درباره برجام به سخنان روحانی مبنی بر اینکه ما سه گل زدیم و دو گل خورده‌ایم اشاره کرد و افزود: برخی طرفداران دولت نمی‌خواهند بپذیرند که این دو گل را هم خورده‌اند اما زحمات ما با بدعهدی آمریکا به هدر رفت و متأسفانه برخی‌ می‌خواهند روی کارهای آمریکا ماله بکشند.

وی با بیان اینکه برخی در کشور به آمریکا خوشبین هستند اما ما در مؤتلفه سر سوزنی هم به آمریکا خوشبین نیستیم،‌گفت:‌ما در برابر بدعهدی آمریکا ضرر کرده‌ایم.

حبیبی حزب موتلفه را تنها حزبی دانست که هر هفته مواضع خود را درباره مسائل کشور مطرح می‌کند در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره برنامه حزب مؤتلفه برای برخورد با مفاسد اقتصادی با توجه به فیش‌های نجومی دولتمردان اظهار داشت: نمی‌توان یک حکم کلی صادر کرد و در مواردی قانون اجازه داده که برخی سمت‌ها مبلغ ویژه‌ای را به عنوان حقوق دریافت کنند و اگر خلاف قانون نبوده باشد با اینکه این رقم‌های بسیار عجیب و قریب است اما تخلفی اتفاق نیفتاده ولی متأسفانه در برخی مواقع قانون رعایت نشده است. از این رو قوه قضائیه و دولت راهی جز برخورد و بازگرداندن این مبالغ ندارند.

دبیرکل حزب مؤتلفه با اشاره به صحبت‌های نوبخت که صفدر حسینی صاحب فیش حقوقی 57 میلیونی را ذخیره نظام عنوان کرده بود، گفت: من از اظهارنظر آقای نوبخت تعجب کردم چرا که ذخیره انقلاب امثال بابارجب هستند که سال‌ها با وجود جراحات در خط انقلاب باقی ماندند لذا آقای نوبخت نباید چنانچه رفاقتی داشته این را دخالت می‌داد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مؤتلفه از رهبری حکمی نمی‌گیرد، گفت: اگر مؤتلفه با این نیت که از ولایت دم بزند تا حکمی برای‌ آن صادر شود دیگر مؤتلفه نیست اما با این وجود آقای ترقی در کمیته امداد و آقای میرسلیم در مجمع تشخیص از رهبر انقلاب حکم دارند هر چند ما توقع نداریم که رهبری حکمی برای اعضا صادر کنند ولی با این وجود حکم ایشان را متبرک و ذخیره اخروی خود می‌دانیم.

حبیبی در پاسخ به سوالی مبنی بر بحث لیست انگلیسی بودن اصلاح‌طلبان در تهران که مورد سوال یکی از خبرنگاران اصلاح‌طلب قرار گرفت، گفت: ما معتقد نیستیم که آن لیست سی نفره تهران انگلیسی بوده و ما هم چنین چیزی نگفته‌ایم و آن حرف را باطل می‌دانیم چرا که امکان ندارد شورای نگهبان صلاحیت کسانی را تأیید کرده باشد که وابسته به انگلیس هستند؛ از این رو مواضع رسمی مؤتلفه هر هفته توسط دبیرکل اعلام می‌شود.

 

سه شنبه 19/5/1395 - 12:38
انتقادات و پيشنهادات

 

  

 

 

 

«اردوغان» در ادامه اقدامات «پسا کودتایی» خود دستور تعطیلی بیش از یک هزار مدرسه خصوصی منتسب به «فتح الله گولن» و اخراج معلمان را صادر کرد اما چرا وی از این مراکز آموزشی در هراس است؟ 

 

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- عبدالحمید بیاتی؛ بیش از یک هفته از وقوع کودتای نافرجام در ترکیه می گذرد اما همانند سایر اتفاقات دو سال اخیر ترکیه در مورد کودتای نافرجام روز جمعه ۲۵ تیرماه اینبار نیز نام «فتح الله گولن» بر سرزبان ها افتاده و مقامات ترکیه وی را که زمانی متحد «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، بود به عنوان عامل اصلی این کودتا معرفی می کنند.

گولن که به سبب اقدامات آموزشی خود هواداران زیادی در نهادهای مختلف ترکیه داشته و دارد هم اکنون در برزخی سخت گرفتار شده چون حکومت اردوغان به بهانه کودتا شروع به قلع و قمع هواداران وی کرده و در همین راستا روز شنبه دوم مرداد ماه دستور تعطیلی بیش از دو هزار واحد آموزشی، اخراج گسترده معلمان و تعطیلی دیگر نهادهای خصوصی که به نوعی به «گولنیست ها» مرتبط بودند صادر شد.

همانطور که اشاره شد گولن به سبب آموزش و در اختیار داشتن مدارس متعدد هواداران زیادی را دارد، در حقیقت گولن با پرداختن به امر آموزش به عنوان یکی از ارکان مهم تفکرات خود نسلی را پرورش داده که بر اساس میل او رفتار می کنند.

گفته می شود از دید گولن آموزش امری مقدس است. چراکه افراد با دانش هستند که می توانند مفید باشند. به همین دلیل عمده تمرکز گولن بر ایجاد شبکه ای از مدارس، دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی است که افراد را از کودکی تا بزرگسالی مورد تربیت و آموزش قرار می دهد. این مدارس علاوه بر ترکیه، در اروپا، آمریکا، آفریقا، آسیای جنوب شرقی و از همه مهمتر در کشورهای ترک تبار آسیای میانه دایر شده است.

کیفیت آموزشی بالای این مدارس سبب شده تا بخشی از نخبگان حاکم این کشورها فرزندان خود را به این مدارس بفرستند. بخش اعظم محتوای آموزشی این مدارس مربوط به علوم طبیعی و «مولد ثروت» است. او قائل به ستیز با مدرنیته نیست، به عکس آن را می ستاید و می کوشد آن را با دین جمع کند. در حالی که عمده جریانات اسلامی بر وارد کردن متون دینی در نظام آموزشی تاکید دارند، اساس نظام آموزشی گولنی اسلامی نیست و تمرکز اصلی روی شیوه های آموزش مدرن است. شاید نقطه تمایز جریان گولن از سایر جریانات اسلامی همین رویکرد خاصی آموزشی این جریان باشد.

فتح‌الله گولن قدرتمندترین رهبر مذهبی در ترکیه امروز به شمار می‌رود که از دهه ۱۹۷۰، شبکه‌ای از نهادهای آموزشی، سازمان‌های غیردولتی و تجاری را ایجاد نمود و با نفوذ به نهادهای تصمیم‌گیرنده در ترکیه - از جمله دادگستری - حلقه قدرت و ثروت خود را تکمیل کرد. فعالیت‌های جنبش (یا جماعت) گولن با وجود ادعای آن‌ها بر نبود سازمان‌دهی منسجم و کار تشکیلاتی، به قدری با برنامه پیش می‌رود که اکنون مدارس و نهادهای مدنی وابسته به جماعت وی، در سراسر جهان مشغول فعالیت و ترویج آموزش‌ها و اعتقادات سیاسی - مذهبی رهبر خود هستند.

بسیاری لقب امام به او داده‌اند و به «امام گولن» یا «امام در تبعید» معروف شده است. تبعید خودخواسته‌ای به آمریکا که بدون دستاورد هم نبوده و جنبش اسلامی که فتح‌الله گولن پایه‌گذار آن شده است، اکنون نزدیک به یک هزار مدرسه اسلامی در ۱۳۰ کشور جهان با هزاران دانش‌آموز و ۳ تا ۶ میلیون پیرو دارد. یکی از بزرگترین شبکه‌های مدارس گولن در آمریکا و با نزدیک به ۱۰۰ مدرسه است و در ترکیه نیز نزدیک به ۳۰۰ مدرسه با بهترین امکانات تأسیس کرده است. نفوذ رسانه‌ای این جنبش در داخل ترکیه نیز بسیار قوی است و پرفروش‌ترین روزنامه این کشور – تودی زمان Today Zaman- متعلق به هواداران اوست.

فتح‌الله گولن اعتقاد راسخی به آموزش داشته و سعی دارد اهداف خود را، هر چه که باشند، از طریق تربیت افراد به پیش برد. در سال ۲۰۰۹ مجله معروف نیوزویک گزارش داد که افراد جماعت گولن مدارس بسیاری را در نقاط مختلف دنیا اداره می‌کنند. این مدارس بیش از دو میلیون دانش‌آموز را تربیت کرده که بسیاری از آنها از بورس کامل تحصیلی از سوی بنیاد گولن برخوردار بودند.

تعداد مدارس گولن در داخل ترکیه ۳۰۰ مدرسه و در کل دنیا بیش از ۱۰۰۰ مدرسه تخمین زده می‌شود که در کشورهای مختلف در پنج قاره گسترده شده‌اند و به صورت منعطف و ارگانیک با موسس مجموعه، فتح‌الله گولن در ارتباط هستند. همه مدارس گولن در تمام نقاط دنیا آموزش به زبان انگلیسی دارند و یکی از مشخصه‌های فارغ‌التحصیلان این مدارس تسلط کامل به زبان انگلیسی است. کیفیت آموزشی بالای این مدارس موجب شده نه تنها ترک تبارها و مسلمانان بلکه افراد بومی کشورهای مختلف اعم از مسیحی یا پیروان ادیان دیگر (یا حتی افراد بی‌اعتقاد به خداوند) نسبت به ثبت نام فرزندان خود در این مدارس اقدام کنند.

آغاز فعالیت های آموزشی گولن

فتح الله گولن فارغ التحصیل مدارس امام خطیب و دانشکده الهیات در این کشور است. او نخست به عنوان کارمند (مبلّغ) به استخدام سازمان امور دیانت جمهوری ترکیه در آمد و در شرق ترکیه امر تبلیغ مذهب حنفی و اشاعه‌ اندیشه ‌های «بدیع الزمان سعید نوری» را بر عهده داشت و سپس مراکز و بنیادهای اقتصادی، آموزشی و فرهنگی مختلفی تأسیس کرد.

فتح الله گولن بیش از ۳۰ سال قبل با همکاری دوستانش در «ازمیر» تصمیم به فعالیّت در زمینه‌ی تعلیم و تربیت نسل جوان در داخل و خارج از کشور ترکیه گرفت. و نهاد عظیم آموزشی‌ خود را پایه ‌گذاری کرد. هدف او از فعالیّت‌های تبلیغی به گفته خودش در موارد زیر خلاصه می‌ شود:

۱ ـ تأسیس مکان در خارج از کشور جهت تعلیم و تربیت قبل از این که کشورهای دیگری این خلاء را پر کنند.

۲ ـ پرورش نسل برتری که پس از ۱۰ الی ۱۵ سال این کشور را اداره خواهند کرد.

۳ ـ پرورش مبلّغ برای تبلیغ از ترکیه:او می ‌گوید، ما نتوانستیم ظرف سه الی چهار سال در آسیا از مرز ۲۰۰ مدرسه تجاوز کنیم ولی همه ساله بر تعداد دویست میلیون انسانی که به زبان ترکی سخن می‌ گویند، چهل هزار نفر افزوده می‌ شود. این نسل جدید چهل هزار نفری به عنوان «میسیونرهای» داوطلب به تبلیغ ترکیه در چهارگوشه جهان دست می‌ زنند.

۴ ـ ایجاد «همبستگی خاص» بین ملّت‌ها و ایجاد زمینه، برای همکاری‌های اقتصادی.

سیر صعودی فعالیّت‌ها

سیر صعودی افتتاح و گسترش مدارس فتح الله گولن با تأسیس کالج (یا مانلار) ازمیر آغاز گردید تا آن‌جا که امروزه این مدارس در خارج از محدوده جغرافیایی ترکیه، در سطح ۵۲ کشور جهان از سیبری تا مغولستان، از البانی تا رومانی، از انگلستان تا آفریقای جنوبی و از قزاقستان تا پاکستان گسترش یافته است.

به عقیده‌ گولن معلّمانی که از ترکیه برای تعلیم به اطراف جهان گسیل می‌ شوند، می‌ توانند مثل دیپلمات انجام وظیفه کرده، پلی میان ترکیه و کشور محل مأموریت خود باشند و ضمن تأمین همبستگی میان ملّت‌ها، زمینه‌ لازم برای همکاری‌های اقتصادی را نیز فراهم آورند فتح الله گولن امروز با غرور فعالیّت نهاد عظیم آموزشی‌اش را که شامل ۵۰۰ مدرسه، کالج، دانشگاه و خوابگاه در داخل و خارج از ترکیه است رهبری می‌ کند.

نمونه ‌هایی از فعالیتهای مدارس فتح اللّه گولن

۱ ـ آذربایجان؛ بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ۱۵۰۰ مسجد در کشور آذربایجان احداث یا احیاء گردیده است. ادعا می ‌شود که در این خصوص بیشترین اهتمام و نفوذ از جانب جمهوری ترکیه صورت گرفته است.

فتح الله گولن می‌ گوید: «در سال ۱۹۹۰ که سراسر روسیه دچار بحران بود، دو نفر را به آذربایجان اعزام کردیم. در شرایطی که آن‌ها با خطر جدی و جانی مواجه بودند.» دانشگاه فتح الله گولن در این کشور در سال ۱۹۹۳ فعالیّت خود را آغاز کرد و اکنون ۷۵۰ دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند و همه ساله حدود هفت هزار تقاضا برای ثبت نام در این دانشگاه می‌رسد و فقط ۱۰% از آن‌ها شانس ادامه‌ی تحصیل در این دانشگاه دارند.

۲ ـ سیبری؛ سیبری امروز که به فدارسیون روسیه وابسته است از ۱۳ جمهوری خود مختار ترکیب یافته است. دوستان فتح الله گولن در ۱۰ جمهوری آن به فعالیّت آموزشی و تربیتی اشتغال دارند.

نئوسیبریسکی پایتخت سیبری شهری است که در آن کودکان روسی زبان ترکی را مثل زبان مادری خود تکلم می‌ کنند. علاوه بر پانصد دانش آموز این شهر به همین اندازه بزرگسالان نیز برای یادگیری زبان ترکی به مراکز فرهنگی مراجعه می ‌کنند. معلمان ترک در دانشگاه دولتی نئوسیبریسکی به تدریس زبان ترکی مشغولند.

۳ ـ ترکمنستان؛ در این کشور ظرف مدت ۵ سال ۲۰ مؤسسه‌ آموزشی تأسیس شده است و از ۳۰۲ فارغ التحصیل این مؤسسات آموزشی، ۹۶% از آن‌ها توانستند وارد دانشگاه شوند.

دانش ‌آموزان ترکمنی مدارس فتح اللّه گولن در المپیاد جهانی زیست‌ شناسی موفق به کسب دو مدال طلا و دو مدال نقره شده‌ اند. در حال حاضر بیش از ۳۶۰۰ دانشجوی ترکمنستان در دانشگاه‌های ترکیه مشغول به تحصیل هستند.

۴ ـ ازبکستان؛ تنها در سال تحصیلی ۹۳ ـ ۱۹۹۲ میلادی ۱۸ مجتمع آموزشی که دارای ۵۱ آزمایشگاه و ۴۱۲ دستگاه رایانه بود با هزینه ۵/۱۱ میلیون دلار در ازبکستان احداث گردید. فقط با گذشت شش سال امروز مؤسسات آموزشی ترک با ۳۵۰۰ دانش آموز از برگزیده ‌ترین مدارس ازبکستان محسوب می‌ شوند و ۹۴% از فارغ التحصیلان آن وارد دانشگاه شده ‌اند.

۵ ـ بوسنی؛ سه کالج ترک در بوسنی فعالیّت دارند که از سال ۱۹۹۵ به بعد احداث شده ‌اند. و یک قرن پس از آن که عثمانی از خاک بوسنی ـ هرزگوین عقب کشید، سرود ملی ترکها مجدّدا در این سرزمین خوانده می‌ شود.

۶ ـ افغانستان؛ در این کشور چهار کالج فتح الله گولن علی رغم جنگ مشغول انجام فعالیّت هستند.

۷ ـ دانشگاه‌ها و مدارس دیگر دانشگاه بین المللی قزاقستان در سال ۱۹۹۶ طی مراسم با شکوهی از سوی سلیمان دمیرل و نور سلطان نظربایف در قزاقستان افتتاح شد. در این دانشگاه ۴۲۰ دانشجو در رشته‌های علوم اداری، اقتصادی، تربیتی و مهندسی تحصیل می‌کنند.

دانشگاه الاداغ در قرقیزستان، مدرسه عالی راه و ساختمان در مغولستان، کالج و مدرسه بین المللی پاک ـ ترک در پاکستان، انسیتوی اسلامی در بلغارستان، انسیتو در داغستان، دانشکده علوم اقتصادی و اداری و دانشکده شرقیات و کالج مریدین لندن از دیگر دانشگاه‌ها و مدارس فتح الله گولن محسوب می شوند.

معلّمان و نحوه ارتزاق مدارس گولن

معلّمان این مدارس که امروزه تعدادشان افزون بر چهار هزار نفر است، از میان فارغ التحصیلان بهترین دانشگاه‌های ترکیه انتخاب شده‌اند. همه‌ این معلّمان که سنشان بین ۲۵ تا ۳۵ سال است، تحصیلات علمی قابل توجّهی داشته و با زبان انگلیسی آشنا هستند.

حمایت‌های مادی و معنوی برای افتتاح و گسترش مدارس در داخل و خارج از کشور نیاز به حمایت‌های مادی و معنوی از سوی سران کشور و نیز مؤسسات اقتصادی است. حمایت‌های مادی و معنوی از فعالیت‌های گولن را در دو محور می توان توضیح داد.

الف: حمایت‌های مالی:

برای افتتاح مدارسی که در پنج قاره جهان گسترش می‌یابند، شرکت‌هایی در ترکیه تأسیس گردید. این شرکت‌ها برای افتتاح مدرسه در خارج از کشور به وزارت آموزش ملی ترکیه مراجعه کرده، مجوز لازم را دریافت می‌کنند.

دوستان فتح الله گولن برای افتتاح مدارس دست به تأسیس شرکت‌های مختلفی زده‌اند که فتح الله گولن با استفاده از منابع انسانی و مالی شرکت‌ها، بنیادها، مؤسسات، نهادهای دولتی و خصوصی و به ویژه مراکز اقتصادی توانسته است، در کل جهان ۲۰۰ مرکز آموزش علمی و تبلیغی که ۱۷۰ مرکز آن در آسیای مرکزی است ـ با ۱۴۰۰ مَدرَس تشکیل دهد که ۳۴ هزار محصل در آن‌ها مشغول به تحصیل هستند.

علاوه بر آن بررسی ها نشان داده است که بسیاری از هواداران گولن، بین ۵ تا ۲۰ درصد از درآمد خود را در اختیار نهاد های وابسته به این جنبش قرار می دهند.

ب ـ حمایت‌های معنوی:

فتح الله گولن همواره از حمایت معنوی سران جمهوری ترکیه برخوردار بوده است، وی حتی با اردوغان نیز روابطی صمیمی داشت و از حامیان وی به شمار می رفت اما از چند سال قبل که اردوغان وی را به تشکیل دولت موازی و تلاش برای سرنگونی دولت ترکیه متهم کرد روابط میان آنها تیزه شد. با این وجود گولن حمایت سران ترکیه توانسته است، سریعتر به موفقیت نایل شود. به چند نمونه از حمایت های رهبران ترکیه از وی توجّه کنید:

۱ ـ تورگوت اوزال هشتمین رئیس جمهور ترکیه آخرین مسافرتش را برای مدارس فتح الله گولن انجام داد. او در بیمارستان به فتح الله گولن گفت: «در خصوص فعالیت‌های آموزشی، پنجاه بار به دولتمردان و وزارت خارجه سفارش کردم.»

۲ ـ سلیمان دمیرل در خصوص مدارس فتح الله گولن به ادوارد شوارد نادزه رئیس جمهور گرجستان نامه فرستاد.

۳ ـ بلند اجویت در حمایت از گولن می‌گفت: «اگر گولن و همراهانش آموزش معاصر را به آن کشورها نبرده بودند، ایران و عربستان سعودی در آن کشورها حالت و وضعیت مؤثرتری به دست می‌آوردند.»

۴ ـ گولن می‌گوید: «از اوزال خواستم با کریم اف در ازبکستان تماس بگیرد.» [او که زیاد این کار را کرده بود] پاسخ داد: «تلفن می‌زنم ولی می‌ترسم تلفن را به رویم ببندد.»

تسامح یا افراط گرایی

«اسلام فتح‌الله گولن»، اسلامی لیبرال است که برداشت‌های متفاوتی از آیات قرآن دارد. به اعتقاد گولن، خواندن ریاضیات، فیزیک و شیمی همانند عبادت «الله» است. گولن با شعار تحمل مذهبی، تا کنون با رهبران کاتولیک‌ها، پروتستان‌ها و یهودیان جهان دیدار کرده است تا خود را به عنوان یک رهبر اسلامی میانه‌رو به جهانیان معرفی کند. گولن معتقد است سکولاریسم تا جایی که به آزادی عقیده و مذهب احترام می‌گذارد، با اسلام سازگار است.

گولن سودای پایه‌گذاری دولتی اسلامی به سبک خودش در ترکیه را دارد تا این کشور به مدلی برای الگوبرداری کشورهای مسلمان تبدیل شود؛ اسلامی که آماده سازش با همه فرقه‌ها و مذاهب و کشورهای جهان است؛ حتی رژیم اسرائیل و صهیونیست‌ها. چه اینکه، گولن از جمله مخالفان حرکت دولت ترکیه در اعزام کاروان امدادرسانی به مردم در محاصره غزه بود و به اعتقاد این داعیه‌دار رهبری مسلمانان، نباید بدون رضایت و هماهنگی اسرائیل چنین اقدامی انجام می‌شد.

جنبش گولن در ترکیه که مروج مدارا و تسامح است به یکی از بزرگترین شبکه های اسلامگرا در جهان تبدیل شده است. اما آیا این جنبش دارای ارزش های مدرنیته است یا در پس پرده دارای عناصر بنیادگرایی است؟

از کنیا تا قزاقستان، یک شبکه اسلامگرای نسبتا تازه تاسیس، میلیون ها نفر را به خود جلب کرده است. بنیانگذار این جنبش محمد فتح الله گولن یک واعظ، نویسنده و مدرس علوم اخلاقی و الهیات اهل ترکیه است که اکنون در پنسیلوانیای آمریکا زندگی می کند.

جنبش گولن علاوه بر  مدارس ذکر شده، دارای ارتباطاتی با موسسه های تحقیقاتی، دانشگاه ها، روزنامه، ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی، و حتی یک بانک است. اما این شبکه عظیم به هیچ سازمان و گروهی از نوع خود شبیه نیست. این شبکه دارای ساختار رسمی و یا سازماندهی محسوسی نیست و به طور رسمی نیز عضو نمی پذیرد.

هواداران این جنبش می گویند که آنها تنها با الهام گرفتن از دیدگاه های فتح ‌الله گولن که مروج اسلام اهل مدارا و متکی بر نوع دوستی، اخلاق، سخت کوشی و آموزش است، با یکدیگر همکاری می کنند. دیدگاه فتح الله گولن در مورد روابط بین الملل، و شیوه عملگرایانه او در رابطه با مسائل تجاری همچون استفاده از اعتبارات مالی، یکی از عوامل مهم در جذب تاجران اهل ترکیه به وی به شمار می رود.

منتقدان این جنبش اما ادعا می کنند که هدف آن دستیابی به قدرت به منظور ترویج گرایش های محافظه‌کارانه از اسلام در مسائلی همچون ازدواج و استفاده از مشروبات الکلی در سراسر جهان است و اینکه این جنبش قصد دارد هرگونه مخالفت علیه خود را سرکوب کند.

در سال های گذشته و قبل از آغاز تنش ها میان وی و اردوغان سه تن از برجسته ترین منتقدان جنبش گولن در ترکیه، روانه زندان شدند. این مسئله واکنش های منتقدانی را به همراه داشت که ادعا می کنند این جنبش به نیرویی سلطه جو در ترکیه تبدیل خواهد شد. منتقدان گولن به ویدیویی اشاره می کنند که در سال ۱۹۹۹ منتشر شد.

در این ویدیو گولن ظاهرا از هوادران خود می خواهد تا به عمد تلاش کنند در ساختارهای اصلی کشور و سازمان های کلیدی نفوذ کنند. گولن در این ویدیو می گوید: شما باید بدون آنکه توجه کسی را جلب کنید، وارد شریان نظام شوید تا به مراکز قدرت دست یابید. شما باید تا زمانی که تمامی قدرت کشور را در دست گرفته اید صبر کنید، تا زمانی که از تمامی توان و امکانات نهادهای قانونی در ترکیه برخوردار شده باشید.

یک سال بعد، گولن با اتهام براندازی نظام سکولار ترکیه مواجه شد. گولن از ترکیه به آمریکا رفت و ادعا کرد که ویدیوی مذکور دستکاری شده است. مدتی بعد دادگاه در غیاب وی، او را از اتهامات وارده تبرئه کرد.

آیا اردوغان راست می گوید

در سال ۲۰۰۲ میلادی دو جریان مهم اسلام­گرای ترکیه با پیشینه و سلوک متفاوت به ائتلافی تاکتیکی دست زدند تا در برابر یک رقیب مشترک و سرسخت یعنی نظامیان و کمالیست ها، پیروزی خود را در کسب قدرت تضمین کنند. این اتحاد بعد از انتخابات ریاست­ جمهوری سال ۲۰۰۷ نیز مستحکم­تر شد. جریان «نقش­بندیه» که هسته مرکزی تفکر حزب عدالت و توسعه را تشکیل می ­دهد و جریان فتح الله گولن که جامعه ­ای از وعاظ دینی سمت­گیری آن را تعیین می­ کند از بیم افتادن کشور به دست جریانات نظامی رادیکال و سکولار، اتحادی را ترتیب دادند که نتایج ملموسی در­پی داشت.

اختلافات درونی مین اردوغان و گولن بعد از سال ۲۰۱۰ از جایی نمایان شد که یک دادستان ویژه به نام «صدرالدین ساریکایا» پنج تن از ماموران اطلاعاتی ترکیه از جمله رییس سازمان اطلاعات این کشور (میت) را احضار کرد و با این اقدام یک واقعیت مهم را آشکار نمود؛ این­که عدالت و توسعه همه ارکان حاکمیتی ترکیه را در اختیار ندارد. او با احضار این پنج تن از یک شکاف عمیق درون حاکمیت ترکیه پرده برداشت. این جنگ قدرت موجب شد تا در سال های بعد نمونه های دیگری از بروز تنش میان جریان اردوغان و گولنیست ها را شاهد باشیم که از ملموس ترین آنها مورد «فساد مالی مقامات» و پرونده «رضا ضراب» که منجر به بازداشت تعدادی از فرزندان وزرای کابینه اردوغان و برکناری تعدادی از وزاری کابینه وی شد و همچنین افشای مکالمات محرمانه سران ارشد حکومت ترکیه درباره سوریه و تحولات این کشور اشاره کرد.

در سپتامبر ۲۰۱۲ اصلاح قانون اساسی این امکان را برای گولنیست ها فراهم کرد تا بتوانند نهادهای دستگاه قضایی ترکیه را از آن خود کنند. آن هم به یک دلیل ساده؛ مخالفان اردوغان یا همان جنبش «گوروش» سکولارهای آموزش دیده مورد نیاز سمت­ های عالی در دستگاه قضایی ترکیه را در اختیار نداشت چرا که عمده افراد این جنبش در مدارس اسلامی امام خطیب تحصیل کرده بودند و این در حالی است که آموزش همیشه برگ برنده گولنیست­ها بوده است.

شاید در نتیجه همین قدرت روبه رشد گولنیست ها بود که سر ­و ­صدای اردوغان را که همواره به دنبال این بود تا مراکز قدرت رقیب را از میان بردارد در آورد. در همین راستا زمانی­که اردوغان آماده می­ شد تا لیست انتخاباتی خود را در ژوئن ۲۰۱۱ اعلام کند تعداد کمی از هواداران جنبش گولن، حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر، در لیست وی باقی مانده بودند. با این که این مساله در آن زمان به صورت گسترده مطرح نشد اما مخالفت­ های جدی جنبش گولن را به دنبال داشت.

از سوی دیگر عمده اصلاحات اداری که دولت حزب حاکم در ساختار بوروکراتیک ترکیه انجام می ­دهد بهانه­ ای است برای تصفیه یا دست­کم چرخش کادرهای جنبش گولن در ساختار بوروکراسی دولتی ترکیه به ویژه در وزارت آموزش که برای جنبش گولن از اهمیت بالایی برخوردار است.

با توجه به آنکه اردوغان از سال ها قبل گولن را به تشکیل دولت در سایه و تلاش برای براندازی محکوم می کند جنگ قدرت برای به دست گرفتن زمام امور در ترکیه به خوبی قابل مشاهده است.

یکی از دلایل تقابل میان اردوغان و گولن  می تواند این مورد ساده باشد که در واقع جنبش گولن احساس می­ کند آنگونه که شایسته آن بوده پاداش حمایتش از حزب حاکم عدالت و توسعه را دریافت نکرده از همین رو در تلاش است تا مراکز قدرت بیشتری را تصاحب کند. گولن در مدارس خود افرادی را تربیت کرده که این افراد اکنون وارد نهادها و دستگاه های مختلف ترکیه شده اند و شاید از همین رو باشد که در یک هفته اخیر بیش از ۵۰ هزار نفر از کارکنان بخش های مختلف ترکیه از کار بی کار شده اند.

سه شنبه 5/5/1395 - 9:10
ادبی هنری

شهید «سعید جان‌‌بزرگی» را از عکس‌های‌ حلبچه‌ و تفحص‌اش می‌شناسیم؛ عکس‌هایی که با آن سکوت حلبچه را شکست و برای اولین بار تفحص شهدا را به تصویر کشید.

 

 

 

به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، در برهه‌ای که مهمترین رویداد تاریخ معاصر کشور رقم می‌خورد، لازم بود که این واقعه ثبت شود؛ واقعه‌ای که به‌یادماندنی‌ترین حماسه‌ و مقاومت مردمی را در برمی‌گرفت.

برای ثبت این رویداد بخش مهمی از کار بر عهده عکاسان بود. عکاسانی که باید با هوشمندی، شجاعت و خلاقیت و در سخت‌ترین شرایط، تصویری را برای همیشه ماندگار می‌کردند. ضمن اینکه بر اساس امکانات و تجهیزات آن دوران، عکاسی و چاپ عکس خیلی سخت‌تر از امروز انجام می‌گرفت.

یکی از عکاسان جنگ، شهید «سعید جان‌بزرگی» است که او را از عکس‌های‌ حلبچه‌ و تفحص‌اش می‌شناسیم؛ عکس‌هایی که ثبت آن به قیمت جان این عکاس تمام شد.

 

 

 عکس از سعید جان‌بزرگی؛ طلائیه در تابستان 75؛ پیکر شهدای یافته شده توسط گروه تفحص در منطقه؛ اغلب رزمندگان عکس امام خمینی(ره) را به نشانه پیروی و عشق به ایشان، روی سینه‌هایشان نصب کرده بودند.

 

محمدحسین حیدری از عکاسان دفاع مقدس در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: در مراحل متعددی با سعید همراه بودیم، از دوران دفاع مقدس و عملیات‌ها تا تشکیل انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس و داوری‌هایی که انجام می‌دادیم.

وی ادامه داد: سعید از نخبه‌های دانشگاه بود و یکی از اتفاق‌های به یادماندنی از سعید، انتخاب موضوع پایان‌نامه او بود که موضوع تفحص را انتخاب کرد. سعید برای بخش عملی پایان‌نامه‌‌اش راهی مناطق شلمچه و فکه شد. 

 

 

 

فکه شمالی در تابستان 1375؛ امیری یکی از نیروهای گروه تفحص آماده است که بعد از ایستادن بیل مکانیکی، پیکر شهدا را در این نقطه پیدا کند.

 

این عکاس دفاع مقدس یادآور شد: با توجه به اینکه شهید جان‌بزرگی باید مدت طولانی‌ را در منطقه می‌ماند، خانواده‌اش را به همراه خود به منطقه برد و پا به پای بچه‌های تفحص در آن گرمای طاقت‌فرسای خوزستان حضور داشت.

وی گفت: سعید برای تکمیل پروژه پایان‌نامه‌اش چند بار به مناطق عملیاتی رفت و اولین عکاسی بود که تفحص را به تصویر کشید؛ وی درباره تبادل پیکر شهدای ایران با کشته‌های عراق هم عکاسی کرد که عکس‌های بسیار خوب و ماندگاری شد.

 

 

 

 

شلمچه، مرز ایران و عراق در آبان 75؛ پیکر شهدای ایران با کشته‌شدگان ارتش بعث عراق مبادله می‌شود.

 

براساس این گزارش، جانباز شهید «سعید جان‌بزرگی» پس از قرار گرفتن در معرض آثار باقیمانده از بمب‌های شیمیایی، سال‌ها سختی را تحمل کرد و سرانجام در 22 تیرماه 1381 به شهادت رسید و پیکر مطهرش در قطعه 29 گلزار شهدای بهشت زهرا (س)‌ آرام گرفت. 

دوشنبه 28/4/1395 - 15:3
اخبار

تعویق های مکرر در راه اندازی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس موجب شده است که ایران تا پایان سال 95 همچنان وارد کننده بنزین باقی بماند.

 

 

 

 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اواخر هفته گذشته سید محسن قمصری مدیرامور بین الملل شرکت ملی نفت ایران از واردات میانگین روزانه 12 میلیون لیتر بنزین خبر داد و گفت با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس واردات بنزین به کشور کاهش پیدا خواهد کرد.

اگر نگاهی به اخبار سال گذشته یعنی زمانی که وزیر نفت و تیمی از مسؤولان کشوری و لشکری وی را در بازدید از پالایشگاه ستاره خلیج فارس همراهی می کردند بیاندازیم، مشاهده خواهیم کرد که وزیر نفت در جمع خبرنگاران اعلام کرد فاز اول پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در نیمه اول سال 95 به بهره برداری می‌رسد و این قول داده شد که با راه اندازی این پالایشگاه دیگر یازی به واردات بنزین نباشد.

در طول مدت یک سال گذشته هر مسؤول مرتبط و غیر مرتبط با موضوع واردات بنزین این وعده را داد که با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در نیمه اول سال 95 دیگر ارزی بابت واردات بنزین از کشور خارج نمی شود و یا دیگر نیاز به تهاتر نفت با بنزین نیست.

اما دو ماه قبل بود که مسؤول ارشد شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی به یکباره در جمع خبرنگاران حاضر در نمایشگاه صنعت نفت اعلام کرد،کشور از سال 96 دیگر نیاز به واردات بنزین ندارد و با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اوایل سال آینده، ایران صادرکننده بنزین خواهد شد.

شاید این اولین جمله از زبان یک مقام مسؤول در صنعت نفت بود که از تعویق راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به صورت تلویحی خبر می داد هر چند که برخی از رسانه ها پیشتر اعلام کرده بودند نام پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس از فهرست تولید بنزین در سال 95 توسط مجموعه شرکت ملی پالایش خارج شده است .

اگرچه رسانه خبری وزارت نفت نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت تولید بنزین در پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اولویت مجموعه پالایش و پخش است و خارج شدن نام ستاره خلیج فارس از تولیدات سال 95 کذب است.

اما همانطور که در گزارشات متعدد منتشر شده بود ظاهرا هزینه احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بخش های دیگر هزینه می شد و از طرفی نیز براساس آمار و اطلاعات موجود در دو سال گذشته، این پالایشگاه به دلیل مشکلات عدیده مالی ماهانه 0.3 درصد پیشرفت داشته و از 76 به 86 درصد رسیده است.

از طرفی نیز با توجه به این شرایط مسئولان شرکت پالایش و پخش سعی می‌کنند فقط واحد تقطیر این پالایشگاه به مدار تولید برسد تا بتوانند شرایط تولید میعانات گازی را که هم اکنون در کشور به بحران تبدیل شده است کنترل کنند و بخشی از میعانات ذخیره شده را در این پالایشگاه مصرف کنند تا مانع قطع تولید گاز از پارس جنوبی شوند.

همانطور که گفته شده بود عدم رسیدن منابع مالی موجب شد تا مسؤولان پالایشگاه ستاره خلیج فارس به طور رسمی اعلام کنند که راه اندازی پالایشگاه به سال 96 موکول شده است. 

این شرایط نیز قابل توجه است که هر روز تاخیر در راه اندازی این پروژه 20 تا 30 میلیون یورو زیان(عدم النفع) در پی دارد. 

به گفته مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس یکسری تجهیزات از جمله واحد بنزین سازی که از کشور آلمان خریداری شده بود و نیز برخی از تجهیزات کلیدی که قرار بود از کره تامین شود به دلیل تامین نشدن منابع مالی به تعویق افتاده است هر چند که با کمک های وزیر نفت و معاون اول رئیس جمهور شرایط پرداخت منابع مالی بهتر از گذشته شده است که امیدواریم بتوانیم شرایط راه اندازی این پالایشگاه را سرعت بخشیم.

به گزارش فارس پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت 360 هزار بشکه در روز شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوییل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس در حال ساخت است.

خوراک مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از 485 کیلومتر از پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی تأمین خواهد شد.

با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه 35 میلیون لیتر بنزین با کیفیت (عدد اکتان 95) و 14 میلیون لیتر گازوییل به ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی کشور اضافه می‌شود. تولید روزانه 4 میلیون لیتر گاز مایع، 3 میلیون لیتر سوخت جت و 130 تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند. ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی این پالایشگاه در حدود 11 میلیون بشکه است.

ساخت این پالایشگاه با 700 هکتار مساحت از سال 1385 آغاز شده است و در صورت تأمین به موقع منابع مالی تا پایان سال 1394 به بهره‌برداری خواهد رسید.

با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران از نظر تولید بنزین و گازوییل خودکفا می‌شود. میانگین روزانه مصرف بنزین کشور در حدود 63 میلیون لیتر و گازوییل در حدود 102 میلیون لیتر است. تولید روزانه بنزین در پالایشگاه‌های ایران هم اکنون 43 میلیون لیتر و گازوییل بیش از 91 میلیون لیتر است که با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تولید روزانه بنزین به 78 میلیون لیتر و تولید روزانه گازوییل به 105 میلیون لیتر در روز می‌رسد.

ارزش افزوده پالایشگاه‌های میعانات گازی بیشتر از پالایشگاه‌های نفتی است و از سوی دیگر، تولید بیش از 75 درصد بنزین و نفت گاز از خوراک پالایشگاه میعانات گازی از جمله توجیه‌های اقتصادی برای انجام این پروژه است.

بر اساس برآوردهای انجام شده برای ساخت این واحد پالایشی به حدود 2٫6 میلیارد یورو منابع مالی نیاز است. 

دوشنبه 28/4/1395 - 14:57
اخبار

اوضاع پرداخت حقوق‌ کلان در بخش صنعت بدتر از بانک‌هاست/ قرار بر تنبیه باشد، خیلی ها باید تنبیه شوند.

معاون سابق نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه برای اصلاح دریافت‌های کلان مدیران باید قوانین مربوطه اصلاح شود، گفت: مطمئن باشید که دریافت حقوق‌های کلان در بخش‌های دیگر مانند صنعت به مراتب وضع بدتری دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حمید تهران‌فر امروز در حاشیه سومین روز نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در جمع خبرنگاران درباره برکناری مدیرعامل چند بانک به دلیل فیش‌های نجومی، اظهار داشت: به نظر من اصلا‌ً‌ اتفاق خوبی نبود و اقدامات بعد از آن در واقع با این هدف بود که مرهمی بر زخم ایجاد شده بر اذهان عمومی بگذارند و مدیرعامل چند بانک را با دلیل و یا بی‌دلیل عوض کردند.

وی افزود: اینکه بی‌آبرویی برای برخی مدیران قدیمی در این زمینه به وجود آمد، اصلاً به صلاح نبود. این در حالی است که برخی مدیران در بخش‌های دیگر حقوق‌ بسیار بیشتری هم دریافت کنند.

معاون سابق نظارتی بانک مرکزی تصریح کرد: به هر حال اگر حقوق مدیران زیاد بوده به این معنا نیست که خودشان به شخصه در دستور افزایش حقوق را داده باشند، بلکه بستری که از گذشته در این بانک‌ها بوده این امکان را فراهم کرده که چنین حقوق‌هایی به مدیران تعلق گیرد.

وی با بیان اینکه مدیران عامل قبلی بانک‌ها هم همین حقوق‌ها را دریافت کرده‌اند، گفت: اگر اشکالی هم در حقوق مدیران است، نباید یک مدیر این گونه تحت‌الشعاع قرار گیرد.

تهران‌فر در پاسخ به این سؤال که چه برخوردی با دریافت‌کنندگان حقوق‌های نجومی از نظر شما باید انجام شود، اظهار داشت: باید قوانین در این مورد اصلاح شود.  دریافتی مدیران در برخی موارد به قانون مدیریت خدمات کشوری و برخی هم به مصوبات هیأت وزیران مربوط می‌شود.

معاون سابق نظارتی بانک مرکزی تأکید کرد: اگر قرار باشد کسی را به این خاطر تنبیه کنند، باید مجموعه بزرگی در این فرآیند قرار گیرند، اما اینکه فقط مدیران عامل بانک‌ها و اعضای هیأت مدیره در مسیر تنبیه قرار گیرند تا برخی تصور کنند مسأله حل شده است، رویکرد درستی نیست.

وی با بیان اینکه شک ندارم مدیران عامل قبلی بانک‌ها هم چنین دریافتی‌هایی داشته‌اند، افزود: شاید اگر این اتفاق برای مدیران فعلی رخ نمی‌داد، مدیران آینده هم چنین دریافتی‌هایی می‌داشتند.

معاون سابق نظارتی بانک مرکزی، گفت: مطمئن باشید که دریافت حقوق‌های کلان در بخش‌های دیگر مانند صنعت به مراتب وضع بدتری دارد و اگر به بخش کشاورزی ورود کنید، شک نکنید دریافتی مدیران در همین سطح است.

منبع: farsnews.com 

 

سه شنبه 22/4/1395 - 15:47
اخبار

سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح نشست امروز کمیسیون متبوعش اظهار داشت: در ابتدای این جلسه مسائل جاری مورد بحث قرار گرفت و بنابر این شد بیانیه ای مبنی بر محکومیت اقدام فرانسه در ارتباط با قرار دادن امکانات و فضا به سازمان تروریستی منافقین از طرف کمیسیون صادر شود.

وی افزود: در این جلسه با بررسی شرایط شرق کشور و نقشی که پاکستان می تواند در تامین امنیت منطقه ایجاد کند، بنابر این گردید جلسه ای ویژه جهت بررسی موضوع در کمیسیون با حضور مسئولان ذیربط تشکیل شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور سردار جلالی در این نشست تصریح کرد: در نشست امروز سردار جلالی تأکید کرد که بیوتروریسم یکی از ابعاد تهدیدات زیستی محسوب می شود که با دستکاری انسان عملیاتی می شود و به یک سلاح تبدیل می شود. سلاح بیولوژیک در اختیار گروه های تروریستی قرار می گیرد. سلاح بیولوژیکی هدفمند به کار گرفته می شود و مسئولان و شخصیت ها هدف قرار می گیرند، بدون اینکه کسی مسئولیت آن را بپذیرد و یا ممکن است در بُعد وسیع از آن بهره گیری شود و به جنگ بیولوژیک تبدیل شود.

نقوی حسینی همچنین یادآور شد: رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت که نکته مهم این است که در تشخیص بیوتروریست، قدرت تشخیص آزمایشگاهی کشور مهم است و  دشمن آن را اعلام نمی کند. بنابراین حفاظت بیوتروریسم ضرورت اجتناب ناپذیر است به ویژه برای مدیران ارشد و مسئولان نظام که همیشه در معرض تهدید قرار دارند. کلیه مدیران و مسئولان باید مراقب باشند و نظارت ایمنی و حفاظت بیوتروریسم را رعایت کنند.

وی ادامه داد: سردار جلالی در ادامه گفت مواردی از قبیل طالب زاده و مرحوم دادمان را نیز در دست بررسی داریم و کلیه اسناد و مدارک پزشکی آنها را تحت بررسی داریم تا به نتایج قطعی برسیم.

نقوی حسینی گفت: سردار جلالی در پایان مطالب، توصیه های مهمی را داشتند به ویژه ضرورت تبیین موضوع بیوتروریسم و رعایت نکات حفاظت بیوتروریسم از طرف مسئولان و مدیران ارشد که مورد هدف هستند.

منبع: farsnews.com

سه شنبه 22/4/1395 - 15:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته