تبیان، دستیار زندگی

گوشی پزشکی بی سیم، دستاورد تقدیری دوره دوم دبیرستان فرزانگان 1 در بخش غرفه

در این پروژه سعی بر این بوده تا جابجایی گوشی پزشکی راحت تر باشد و گوشی پزشکی مکان کمتری را اشغال کند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
دوازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید.
در این دوره از جشنواره تعداد 161  گروه در بخش های سمینار های علمی، غرفه های نمایشگاهی و مسابقات به عنوان گروه های تقدیری، برگزیده و معرفی شدند.
بر آن شدیم تا با معرفی پروژه های گروه های تقدیری علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم.
 گوشی پزشکی بی سیم، دستاورد تقدیری دوره دوم دبیرستان فرزانگان 1 در بخش غرفه


مقطع: دوره دوم متوسطه
موضوع:  گوشی پزشکی بدون نیاز به شلنگ صدا با استفاده از سیستم صوت بی سیم
نام مدرسه: دبیرستان فرزانگان 1 تهران
نام استاد: آقای حسن وحیدی امامی
دانش آموزان: طلا تبریزی، مهتاب دارابی

مقدمه:
گوشی پزشکی وسیله ‌ای است که می ‌توان صدا های داخلی و ضعیف قسمت های مختلف بدن را با آن تقویت کرد و بدون آنکه لازم باشد سر خود را روی شکم یا سینه بیمار بگذاریم، معاینه را انجام داد.

هدف:
در این پروژه سعی بر این بوده تا جابجایی گوشی پزشکی راحت تر باشد و گوشی پزشکی مکان کمتری را اشغال کند. در این گوشی پزشکی، از باتری های قابل شارژ استفاده شده و اجزای این گوشی پزشکی قابلیت جدا سازی و جایگزینی دارند.
در این گوشی پزشکی برای وضوح بیشتر صدا از امواج رادیویی FM به عنوان انتقال دهنده صدا به جای لوله هدایت کننده استفاده شود.


روش کار:
ابتدا قطعه دیافراگم گوشی را جهت قرار دادن میکروفون در ابعاد 1 میلی متر در این قطعه تعبیه می کنیم. سپس محل قرار گرفتن باتری شارژی را بر روی دیافراگم گوشی در قسمت فوقانی بر روی قطعه پلکسی قرار می گیرد. هم چنین کیت فرستنده امواج اف ام جهت انتقال اصوات دریافت شده توسط دیافراگم گوشی در کنار باتری شارژی لحیم کاری می گردد. تمامی قطعات الکترونیکی  در محفظه ای به ابعاد بیست میلی متر در هفتاد میلی متر بر روی دیافراگم تعبیه می شود. به گونه ای که سوکت شارژ باتری در قسمت کناری دیافراگم جهت سهولت بیشتر قرار می گیرد. قطعه گیرنده که منحصرا جهت دریافت صوت ایجاد شده توسط دیافراگم خود دستگاه با فرکانس مشخص طراحی می گردد که کیت گیرنده بر روی هدفون های مخصوص قرار می گیرد. هدفون های مخصوص به گونه ای طراحی شده است که کل محفظه ورودی گوش را هم پوشانی می کند تا مانع از انتقال دیگر صدا های محیط و ایجاد تداخل در دریافت صداهای انتقال داده شده از دیافراگم نگردد.

بحث و نتیجه گیری:
هدف از انجام این پروژه ساخت گوشی پزشکی بود که دارای کمترین معایب بوده و هم چنین دارای برخی فواید بسیار کاربردی نیز باشد، در این وسیله به جای لوله هدایت کننده به عنوان ناقل صدا از موج رایویی FM استفاده می شود که این کار قابلیت جدایی اجزا را فراهم می سازد و علاوه بر آن، بر همین اساس گوشی پزشکی فضای کمتر اشغال، صداها بسیار واضح و قوی تر و باعث حذف صدا های اضافی می شود.


برای مشاهده مجموعه فایل های ضمیمه اینجا کلیک کنید.
 

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان
تهیه: نگار تجملیان-  تنظیم: زینب شاه مرادی