...ادامه پست قبل
برای آشنایی با نظر اسلام در مورد شیوه برخورد با غم و شادی رایج زندگی به کلام نورانی مولا علی(ع) مراجعه می کنیم:
روش تبریک گفتن در تولّد فرزند
(در حضور امام، شخصى با این عبارت، تولّد نوزادى را تبریک گفت «قدم دلاورى یکّه سوار مبارک باد»«» چنین مگو بلکه بگو: خداى بخشنده را شکرگزار، و نوزاد بخشیده بر تو مبارک، امید که بزرگ شود و از نیکوکارىاش بهرمند گردى.
روش تسلیت گفتن
(مردمى را در مرگ یکى از خویشاوندانشان چنین تسلیت گفت) مردن از شما آغاز نشده، و به شما نیز پایان نخواهد یافت. این دوست شما به سفر مىرفت، اکنون پندارید که به یکى از سفرها، رفته، اگر او باز نگردد، شما به سوى او خواهید رفت.
روش تسلیت گفتن
(جهت تسلیت گفتن به اشعث بن قیس در مرگ فرزندش) اى اشعث اگر براى پسرت اندوهناکى، به خاطر پیوند خویشاوندى سزاوارى، امّا اگر شکیبا باشى هر مصیبتى را نزد خدا پاداشى است. اى اشعث اگر شکیبا باشى تقدیر الهى بر تو جارى مىشود و تو پاداش داده خواهى شد و اگر بى تابى کنى نیز تقدیر الهى بر تو جارى مىشود و تو گناه کارى. اى اشعث پسرت تو را شاد مىساخت و براى تو گرفتارى و آزمایش بود، و مرگ او تو را اندوهگین کرد در حالى که براى تو پاداش و رحمت است.
آیا هر روشی برای شاد کردن دیگران(مثلاً هر نوع شوخی) مجاز است؟
پرهیز از شوخى کردن
هیچ کس شوخى بیجا نکند جز آن که مقدارى از عقل خویش را از دست بدهد.
در نهایت می تونیم این طور نتیجه گیری کنیم که شادی و غم از نظر اسلام می بایست در جهت رضای الهی باشه و نباید باعث از یاد بردن خدا یا ایجاد یأس و ناامیدی در وجود ما بشه.
...................
دوستان،در پناه دوست مشترکمان موفق باشیم