• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1264روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک عضو هیئت مدیره انجمن علمی کار درمانی ایران از ضرورت انجام مداخلات کار درمانی در نخستین فرصت ممکن برای کودکان خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مالک امینی استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیئت مدیره انجمن علمی کار درمانی ایران در نشست خبری هیئت مدیره انجمن علمی کار درمانی ایران که به مناسبت روز جهانی کار درمانی در مرکز جامع فوق تخصصی توانبخشی آرمان شایان برگزار شد، درباره اهمیت مداخلات زود هنگام و به هنگام اظهار کرد: مداخلات زود هنگام و به هنگام به معنای این است که مداخلات کار درمانی برای کودکان را در نخستین فرصت ممکن باید آغاز کرد. اولین فرصت ممکن به معنای زمانی است که نوزاد از نظر شرایط پزشکی به ثبات رسیده است که در این هنگام کار درمانگر باید وارد عمل شود، بنابراین والدین و فوق تخصصان نوزادان ضروری است که به این موضوع توجه کنند. ویزیت نوزادان ممکن است در داخل NICU (مرکز مراقبت‌های ویژه نوزادان) یا پس از ترخیص آنها انجام شود.

میانگین سنی کودکان هنگام ورود به مراکز کار درمانی
او بیان کرد: در ۱۰ سال اخیر سن مراجعه به کار درمانی به صورت قابل توجهی پایین آمده است، اما هنوز با شرایط ایده آل فاصله داریم. الان به طور میانگین خانواده‌ها، کودکان را از سن ۶ تا هفت ماهگی به مراکز کار درمانی می‌برند که البته پزشکان ممکن است کودکان را دیر به کار درمانگر ارجاع دهند.

این عضو هیئت مدیره انجمن علمی کار درمانی ایران افزود: حس‌های نوزادان نارس در بیشتر موارد تعدیل نشده و تکامل پیدا نکرده است، بنابراین ممکن است که آنها از نظر حس‌های مختلف مانند حس لامسه یا دهلیزی (تعادل) مشکلاتی داشته باشند که این مشکلات بسیار خفیف هستند و به راحتی رفع می‌شوند، البته ممکن است که بسیاری از این کودکان در ماه‌های نخست زندگی خود تا حدودی این یکپارچگی حسی را به دست بیاورند، ولی در برخی موارد هم، این کودکان در سنین مدرسه با اختلالاتی در تحصیل و ارتباطات اجتماعی خود مواجه می‌شوند. مطالعات انجام شده نشان می‌دهند که هر چه زودتر مداخلات توانبخشی نوزادان آغاز شوند، این مداخلات در زندگی اجتماعی آنها در آینده، اثری مثبت می‌گذارد.

 

انواع تست‌های موجود در کار درمانی
امینی تاکید کرد: پزشکان فوق تخصص نوزادان باید همه نوزادانی را که سابقه نارس بودن را دارند پس از پایدار شدن شرایط پزشکی آنها نزد کار درمانگر ارجاع دهند تا او آنها را ارزیابی کند. در کار درمانی تست‌هایی مانند تست عملکرد حرکتی نوزاد (TIMP) وجود دارند. کار درمانگر به کمک این تست در حدود ۲۰ دقیقه، نوزاد را در ۲ ماه نخست پس از تولدش ارزیابی می‌کند و از این طریق پی می‌برد که آیا این نوزاد در بزرگسالی به اختلال حرکتی دچار می‌شود یا خیر و در صورت دچار شدن به این اختلال، مشکلش در چه حد است، بنابراین نوزاد با توانبخشی زود هنگام و تداوم آن به حداکثر توانایی ممکن خود در آینده می‌رسد.

او یادآوری کرد: تست‌های دیگری هم وجود دارند که از طریق آنها می‌توان مشکلات حسی نوزادان زیر سه ماه را شناسایی کرد همچنین در این سنین تست دیگری به نام ارزیابی محیط خانه وجود دارد که به کمک این تست کار درمانگر متوجه می‌شود که آیا محیط خانه در رشد حرکتی، حسی و شناختی کودک موثر است یا خیر.

سه شنبه 6/8/1399 - 11:15
سلامت و بهداشت جامعه

 

مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران گفت: سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای بیماران مبتلا به کرونا ساخته شد که کار تشخیص را برای بسیاری از بیماران مناطق دورافتاده امکانپذیر کند.

مهدی پورفتح، مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به ویروس کرونا اظهار کرد: همزمان با بروز بیماری کرونا کنسرسیومی بین دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه تهران تشکیل دادیم.

او افزود: بعد از راه اندازی سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به ویروس کرونا در ابتدا با مالکیت داده‌های آن مشکل داشتیم؛ چرا که برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی مسئولیت‌هایی را در این حوزه بر عهده ما می‌گذاشتند، اما در حال حاضر مشکلات آن با گذراندن چند جلسه حل شد و در وضعیت خوبی به سر می‌بریم و همکاران با جمع آوری داده‌ها در حال تکمیل دیتابیس سامانه هستند و تحلیل‌هایی را به منظور تحقق آن ارائه خواهند داد.

پور فتح تصریح کرد: بحث حقوقی مالکیت داده‌های سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به ویروس کرونا یک موضوع جدی در کشور ما بوده که باید حل شود، متاسفانه برخی از همکاران در حوزه پزشکی داده‌های بیماران را جزو داده‌های خود می‌دانند در حالی که اطلاعات بیماران نباید مشخص شود.

او ادامه داد: بعد از مشخص شدن اطلاعات بیمار مبتلا به کرونا و نتیجه جواب آزمایش او باید داده‌ها در دسترس باشند تا بتوان روی آن‌ها تحلیل کرد. در واقع بستن اطلاعات باعث می‌شود تا داده‌ها تحلیل نشوند؛ چرا که تحقق آن‌ها تنها به داشتن و در دسترس بودن دیتا‌های بزرگ انجام خواهد شد.

مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران تاکید کرد: راه اندازی سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به ویروس کرونا چند ماهی زمان برد و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت‌های خوبی در این حوزه انجام شد، اما در حال حاضر این سامانه در دسترس بیمارستان امام خمینی (ره) قرار دارد و اگر بتوانیم تعداد بیمارستان‌ها را در این عرصه افزایش دهیم و با اجازه آنان اطلاعات سی پی آر سینه بیماران در اختیار ما قرار بگیرد، داده‌های بزرگ تری در دسترس مان بوده و به راحتی می‌توانیم مزیت‌های بدن بیمار را شناسایی کنیم.

در اختیار قرار گرفتن یک خوشه تخصصی برای دانشگاه تهران به منظور مقابله با ویروس کرونا

پور فتح اظهار کرد: به منظور طراحی این سامانه، یک خوشه تخصصی در اختیار ما قرار گرفت و باید گفت که این خوشه مشورتی اقتصاد کلان و سرمایه اجتماعی متشکل از افراد بازنشسته، مدیران پیشین و فعلی و رابطان با هیئت دولت بود.

او با بیان اینکه خوشه مشورتی متشکل از ۵ کارگروه اصلی است، تاکید کرد: کار گروه تخصصی، گروه تشخیص و مقابله با ویروس کرونا با رویکرد بیوفیزیکی، کارگروه زیست حسگر‌ها و کیت‌های تشخیص کووید ۱۹، کارگروه روش‌های ارائه درمان و تولید واکسن کرونا، کارگروه سیستم‌های هوشمند آنالیز داده‌ها و کارگروه امنیت غذایی شامل خوشه مشورتی است که در این زمینه فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران درباره پیشنهادات مطرح شده به منظور رفع مشکلات سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مقابله با بیماران کرونایی گفت: پیشنهادات زیادی در این زمینه مطرح شد که از آن می‌توان به تحرک اقتصاد و حمایت از کارگران نام برد، هم‌چنین در قالب این کارگروه‌ها سیاست‌گذاری فاصله‌گذاری اجتماعی و ابعاد آن هم بررسی شده است.

او با اشاره به کارگروه تخصصی تشخیص و مقابله با ویروس کرونا با رویکرد بیوفیزیکی،گفت: عنوان پژوهشی این پروژه که که ذیل آن پایان‌نامه‌های فراوانی تعریف شده است «شناسایی بیوفیزیکی ساختمان اتمی و دینامیک مولکول‌های سطح ویروس و گیرنده‌های سلول‌های ریه» بود و باید گفت که در این پژوهش به دنبال عواملی بودیم تا گیرنده‌های ویروس نتوانند به گیرنده‌های ریه وصل شوند.

پور فتح ادامه داد: طراحی و ساخت سیستم شناسایی الکترومغناطیسی ویروس به صورت Real Time و مقابله حرارتی و الکترواستاتیکی با ویروس کرونا و تولید ماسک‌های مناسب با ترکیبات جاذب ویروس از دیگر پژوهش‌های ما در دانشگاه تهران بوده است.

او درباره کارگروه روش‌های ارائه درمان و تولید واکسن کرونا بیان کرد: این کارگروه با مشارکت بخش خصوصی انجام شد و توانستیم به موفقیت‌هایی دست یابیم. در این کارگروه سیستم‌های هوشمند آنالیز داده‌ها، دستگاه کمک تنفسی خانگی و لوکال با همکاری شرکت مستقر در دانشگاه تهران طراحی و ساخته شد تا بتوانیم تلاش زیادی در جهت رفع هرچه سریع‌تر ویروس کرونا داشته باشیم.

پور فتح درباره مزیت‌های سامانه ملی رادیولوژی گفت: سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای بیماران مبتلا به کرونا طراحی و ساخته شد که کار تشخیص را برای بسیاری از بیماران مناطق دورافتاده امکانپذیر ‌کند.

 

سه شنبه 6/8/1399 - 11:13
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک متخصص روان‌درمانی به تشریح علائم سندروم PMS که در خانم‌های جوان شایع است، پرداخت.
مرجان محمدیان متخصص روان‌درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:  سندروم پیش از قاعدگی (سندروم PMS) به طور معمول سه، چهار روز پیش از قاعدگی به وجود می‌آید و تا سه الی  چهار روز بعد از شروع خونریزی ادامه پیدا می‌کند.

او ادامه داد: در این ایام فرد بسیار پرخاشگر شده و آستانه تحملش کم می شود، به طوری که با کوچکترین محرک به شدت بهم ریخته و نسبت به دیگران به خصوص افراد نزدیک خود احساس خشم و حتی در برخی موارد تنفر دارد.

محمدیان بیان کرد: فعالیت‌های شیمیایی مغز خانم‌های مبتلا به سندروم PMS در دوران ابتلا به این سندروم کاملاً تغییر می‌کند و موجب واکنش‌هایی می‌شود که فرد نمی‌تواند آن‌ها را کنترل کند.

این متخصص روان‌درمانی افزود: سامانه عصبی احساسی، نسبت به سایر قسمت‌های مغز از گیرنده‌های استروژن بیشتری برخوردار است که باعث می‌شود خانم‌ها نسبت به تغییرات استروژن آسیب‌پذیرتر شوند. این تغییرات استروژنی در زمان بلوغ، قبل از شروع قاعدگی، بعد از تولد نوزاد  و یا حتی در دوران یائسگی به وجود می‌آیند.

او گفت: سندروم PMS می‌تواند برای خانم‌ها تضعیف کننده و خطرناک باشد؛ چراکه در این زمان افراد احساسات کاذبی دارند و به شدت حساس می‌شوند.

محمدیان درباره نشانه‌های سندروم PMS، بیان کرد: در زمان بروز این سندروم جملات فرد تاکیدی می‌شود و از کلماتی مانند: همین الان, همین که میگم و... در صحبت‌های خود استفاده می‌کند که این عامل باعث می‌شود روابط عاطفی بین زوج‌ها دچار مشکل ‌شود.

این متخصص روان‌درمانی با اشاره به اینکه افراد باید در دوران  ابتلا به سندروم PMS به  تغذیه خود توجه کنند، یادآوری کرد: همسر فرد مبتلا به این سندروم  باید شرایط را درک کرده و از مشاجره با او پرهیز کند. همچنین در حالت‌های شدیدتر فرد باید زیر نظر متخصص از دارو استفاده کند.

سه شنبه 6/8/1399 - 11:12
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان کارآزمایی بالینی برای آزمایش اثربخشی داروی آسم بر روی بیماران مبتلا به کرونا را آغاز کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان آزمایشات بالینی بر روی داروی آسم برای معالجه بیماران مبتلا به کرونا را شروع کردند و انتظار دارند این دارو به مبارزه با التهاب ریه‌ها  بپردازد.


این دارو با نام ایبودیلاست (Ibudilast) برای درمان آسم در ژاپن و کره جنوبی ثابت شده و در بهبود سلامت ریه موش‌های آزمایشگاهی موثر بوده است.


کاهش التهاب ریه با داروی ایبودیلاست 
این گروه تحقیقاتی، از بیمارستان نیو هاون دانشگاه ییل، ابراز امیدواری کردند که داروی ایبودیلاست باعث کاهش التهاب ریه خواهد شد و پیشرفت وضعیت ایجاد شده توسط ویروس کرونا که برای ریه بسیار تهدیدآمیز و خطرناک است را کند می‌کند.


محققان معتقدند اگر این دارو برای بیمارانی که وضعیت آن‌ها بحرانی است، استفاده شود باعث کاهش التهاب و جلوگیری از استفاده نکردن از ونتیلاتور (سیستم تهویه هوا) و یا از بین رفتن ویروس می‌شود.

سندرم پریشانی حاد تنفسی چیست؟
بیماران مبتلا به ویروس کرونا که وضعیت بیماری آن‌ها شدید است، دچار سندرم پریشانی حاد تنفسی (ARDS) هستند.

ARDS نوعی نارسایی تنفسی است و زمانی ایجاد می‌شود که التهاب در ریه‌ها و جمع‌آوری مایعات در کیسه‌های هوایی ریه اتفاق می‌افتد و بدن از اکسیژن کافی بهره‌مند نمی‌شود.


بیمارانی که تنگی نفس را تجربه می‌کنند و پوست آن‌ها مایل به قرمز می‌شود، اغلب نیازمند استفاده از ونتیلاتور می‌شوند.


زمانی که بیمار از ونتیلاتور استفاده می‌کند و دچار نارسایی تنفسی می‌شود، هیچ درمان خاصی برای کاهش آسیب ریه و به حداقل رساندن ARDS وجود ندارد، همه روش‌ها فقط برای حمایت از بیمار تا زمان بهبودی ریه است.

محققان دانشگاه ییل برای انجام آزمایشات بالینی بر روی داروی ایبودیلاست با شرکت مدیسینوا (MediciNova) مستقر در کالیفرنیا همکاری کرده است که بتوانند این دارو را به عنوان درمانی برای التهاب و سفت شدگی متعدد بافت ریه استفاده کنند.


در آزمایشات بالینی، برای آزمایش ایمنی و اثربخشی ایبودیلاست نیمی از شرکت‌کنندگان داروی ایبودیلاست و نیمی دیگر دارونما دریافت می‌کنند.


این گروه تحقیقاتی امیدوار است که ایبودیلاست التهاب را کاهش دهد، جلوی پیشرفت ARDS را بگیرد و به بیماران در بهبودی کمک کند.کارشناسان تأکید می‌کنند، با وجود اینکه این دارو در موش‌ها جواب داده، باید آزمایشات بالینی بر روی انسان‌ها نیز به طور گسترده صورت بگیرد تا از تأثیر این دارو اطمینان یابند.

سه شنبه 6/8/1399 - 11:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

برخی از بیمارانی که توانستند از ویروس کرونا جان سالم به در ببرند ممکن است برای همیشه دچار آسیب‌های ریوی شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در بین بیماران بهبودیافته مبتلا به کرونا در چین، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد برخی از این بیماران دچار آسیب طولانی مدت در ریه شده‌اند.

محققان اعلام کردند از بین ۷۰ بیمار بهبودیافته، در سی‌تی‌اسکن ۶۶ مورد از آن‌ها آسیب به ریه مشاهده شده است.

یووهی وانگ، (Yuhui Wang) رادیولوژیست در دانشگاه علم و فناوری Huazhong در ووهان چین گفت: این آسیب‌ها به دلیل وجود انبوهی از بافت‌های سفت شده است که باعث انسداد رگ‌های خونی در کیسه‌های ریز هوایی به نام آلوئول‌ها می‌شود. آلوئول‌ها اکسیژن را جذب می‌کنند تا ضایعات بافت اطراف خود را تشکیل دهند.

ضایعات بافتی می‌تواند نشانه مزمن بیماری‌های ریوی باشد، از جمله در بیماری سارس و مرس صدمات مشابهی در بیماران بهبودیافته مشاهده شده بود.

احتمال آسیب ریه در افراد مبتلا به کرونا با علائم شدید
مطالعات طولانی مدت در مورد بیماران سارس نشان داد که حدوداً یک سوم افرادی که دارای علائم شدید بیماری بودند، بعد از بهبودی دچار آسیب دائمی ریه شدند.

همچنین درباره بیماری مرس، یک مطالعه نشان داد که حدود یک سوم از افرادی که از عفونت جدی نجات پیدا کردند تا ۷ ماه بعد، هنوز مشکل ریوی داشتند.

آسیب به هر دو ریه در بیماران مبتلا به کووید ۱۹
به گفته وانگ و همکارانش مطالعات انجام شده روی بیماری سارس و مرس نشان می‌دهد معمولاً این ویروس‌ها فقط یک ریه را درگیر می‌کند، اما ویروس کرونا دو ریه را فوراً درگیر می‌کند.

از ۹۰ بیمار مبتلا به کرونا که در بیمارستان Huazhong بستری شده بودند، در ۷۵ مورد آن‌ها از تاریخ ۱۶ ژانویه تا ۱۷ فوریه، آسیب در هر دو ریه مشاهده شده بود.

سی‌تی‌اسکنی که از قبل ترخیص از ۷۰ بیمار گرفته شد، نشان داد که ۴۲ مورد این بیماران دارای ضایعات در اطراف آلوئول‌ها هستند که احتمالاً این ضایعات به زخم تبدیل می‌شود.

 

برخی از آسیب‌های ریه بعد از بهبودی باقی می‌ماند
وانگ و همکاران گفتند این سی‌تی‌اسکن از یک زن ۳۵ ساله مبتلا به ویروس کروناست که نشان داده است برخی از آسیب‌های ریه حتی پس از بهبودی باقی می‌ماند.

همانطوری که مشاهده می‌کنید، هنگامی که این بیمار در بیمارستان بستری شد یک اسکن نشان داد که بافت یا مایعات باعث انسداد رگ‌های خونی در هر دو ریه می‌شود.

برخی از بافت‌ها تا روز پانزدهم، چند روز قبل از اینکه بیمار از بیمارستان ترخیص شود، بهبود یافتند، اما برخی از این بافت‌ها ممکن است در ریه ماندگار شوند؛ بنابراین با توجه به گسترش وسیع این بیماری همه‌گیر، مشکلات ریوی ناشی از کووید ۱۹ ممکن است سلامتی هزاران نفر را در سال‌های بعد تهدید کند.

ویروس کرونا در آلوده کردن افراد سریع‌تر از سارس و مرس است
در مقایسه با بیماری کرونا، سارس (SARS) یا سندرم حاد تنفسی (در سال‌های ۲۰۰۳-۲۰۰۴) حدود ۸۰۰۰ نفر را بیمار کرد. مرس (MERS) یا سندرم تنفسی خاورمیانه بیش از ۲۵۰۰ نفر را آلوده کرده بود.

در حالی که تا امروز بیش از ۳.۱ میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند و حدود ۸۰ درصد از موارد کووید ۱۹ خفیف بوده است، بقیه موارد از مشکلات و نارسایی تنفسی رنج می‌برند.

احتمال ناپدید شدن آسیب‌های واردشده به ریه
وانگ و همکاران معتقدند که برخی از آسیب‌های به وجود آمده در ریه با گذشت زمان ناپدید می‌شود، اما  در برخی از بیماران، ناهنجاری‌های ریه به لایه‌هایی از بافت زخم معروف به فیبروز ریوی تبدیل می‌شود.

جای زخم ریه‌ها باعث سفت شدن بافت ریه می‌شود و گرفتن اکسیژن کافی را سخت می‌کند.

افراد مبتلا به فیبروز ریوی به طور معمول دچار تنگی نفس می‌شوند و توانایی‌شان برای فعالیت جسمی کمتر می‌شود، برخی از بیماران بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع جای زخم هستند.

اولین بیمارستان دانشگاه لانژو (Xiaolong Qi) در چین درباره بیماران مبتلا به فیبروز ریوی، گفت: این بیماران شامل سالمندانی هستند که دچار درد شدید کووید ۱۹ می‌شوند.

به گفته این بیمارستان، مطالعات لازم درباره بیماری‌های دیگر مانند سرطان یا دیابت و سایر بیماری‌های ریوی ناشی از استعمال دخانیات در حال انجام است.

علت ایجاد جای زخم در ریه‌ها
یک پاسخ ایمنی بیش فعالی ممکن است دلیل ایجاد جای زخم در ریه‌ها باشد، هجوم ناگهانی مولکول‌هایی به نام سیتوکین‌ها باعث التهاب ریه می‌شود و می‌تواند به بافت ریه آسیب برساند و آلوئول‌ها را پر از چرک کند.

در بدترین حالت، آسیب ناشی از این التهاب به حدی شدید است که در نهایت باعث ایجاد بافت ضخیم زخم می‌شود، چیزی که در سارس و مرس نیز دیده می‌شود.

 

تنفس با ونتیلاتور‌ها می‌تواند به ریه آسیب برساند
به گفته رادیولوژیست کارونا داس (Karuna Das) از دانشگاه امارات متحده عربی، تنفس با کمک ونتیلاتور‌ها (تهویه‌های مکانیکی وسایلی هستند که برای تنفس بیماران استفاده می‌شوند) می‌تواند باعث آسیب به ریه شود و شاید تشخیص این نوع آسیب از طریق ونتیلاتور‌ها سخت باشد.

او ادامه داد: در حال حاضر در حال بررسی تأثیر طولانی مدت کووید ۱۹ روی ریه هستیم.

داس افزود: در هنگام شیوع مرس، برخی از بیماران بیش از ۱۰۰ روز در ونتیلاتور قرار داشتند، اکسیژن با فشار قوی به آن‌ها تزریق می‌شد و هنگامی که ریه‌ها پر از اکسیژن و باعث تروما می‌شد.

داس و همکارانش در سال ۲۰۱۷ در مجله رادیولوژی و تصویربرداری هندی اعلام کردند که حدود یک سوم بیماران مبتلا به مرس که دچار آسیب ریه شده بودند، بعد از گذشت ۷ ماه به طور کامل بهبود نیافتند.

 

فیبروز ریوی چیست؟
فیبروز ریوی یک بیماری ریوی است که وقتی به بافت ریه آسیب می‌رسد اتفاق می‌افتد، این بافت ضخیم و سفت باعث می‌شود که کار کردن مناسب و درست ریه‌ها را سخت‌تر کند.

علائم بیماری فیبروز ریوی
- کوتاهی نفس تنگی نفس
- سرفه خشک
- خستگی
- کاهش وزن عجیب
- درد عضلات و مفاصل
- پهن شدن و گرد شدن نوک انگشتان دست یا پا

سه شنبه 6/8/1399 - 11:9
اخبار

 

نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که تصویربرداری با تراکم الکترون، ارزیابی زود هنگام از ریه را بهبود می‌بخشد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از العالم، تحقیقات اخیر نشان داده است که استفاده از توموگرافی چگالی الکترون می‌تواند ارزیابی از میزان آسیب ریه در بیماران مبتلا به بیماری کرونا را در مراحل اولیه بهبود ببخشد.

طبق گفته پزشکان بیمارستان خصوصی آنتونی فرانسه، در این مطالعه که درمجله «ARRS "American Journal of Roentgenology» منتشر شده است، نخستین داده‌ها درباره موارد ارجاع داده شده از نتایج سی‌تی اسکن قفسه سینه بیماران مبتلا به کوید ۱۹ یعنی بیمارانی که نتیجه تست RT-PCR آنان مثبت بوده گزارش شده است.

از ۱۷ مارس ۲۰۲۰، به طور خاص هر بیمار مشکوک و یا قطعی مبتلا به کرونا تحت سی تی اسکن قرار گرفت و ۴ مورد از بیماران با دو بار سی‌تی اسکن برای اطمینان از وجود ویروس کوید ۱۹ مورد بررسی قرار گرفتند.

در هر چهار بیمار، آسیب ریه در تصاویر چگالی الکترون در مقایسه با سی‌تی اسکن معمولی بارزتر بود و این موضوع در پیگیری سی‌تی اسکن معمولی به طور واضح تأیید شد.

 

نتایج نشان می‌دهد که تصویربرداری با تراکم الکترون، ارزیابی زود هنگام از ریه را بهبود می‌بخشد که این مزیت در سی تی اسکن معمولی وجود ندارد.

سه شنبه 6/8/1399 - 11:7
سلامت و بهداشت جامعه

 

 برخی داروی "استروئید" را به عنوان داروی صددرصد مؤثر در مقابله ویروس معرفی می‌کنند که این نیز غلط است. پزشکان تأیید می‌کنند که این درمان تاکنون نتایج دلگرم کننده‌ای را داشته است، اما اثر بخشی آن هنوز به مطالعات بیشتری نیاز دارد. آنچه ما تا این لحظه در مورد این بیماری و راه‌های مقابله با آن می‌دانیم، هنوز محدود است.

سه شنبه 6/8/1399 - 11:6
سلامت و بهداشت جامعه

 

باور نادرست دیگر این است که شرکت‌های بزرگ علی رغم موفقیت در ساخت واکسن کرونا، نمی‌خواهند آن را توزیع و تزریق کنند؛ غافل از آنکه آزمایشات بالینی مدت زیادی طول می‌کشد؛ زیرا باید از بروز هرگونه عوارض احتمالی واکسن یا دارو جلوگیری شود.

سه شنبه 6/8/1399 - 11:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

هشتمین باور اشتباه این است که علم پزشکی در حال حاضر می‌تواند بیماری "Covid-۱۹" را درمان کند که این نیز نادرست است؛ زیرا کاری که پزشکان در حال حاضر انجام می‌دهند استفاده از دارو‌های مختص بیماری‌های دیگر است و تمام درمان‌ها موقتی بوده و منتظر هستند تا آزمایش‌های بالینی برای درمان ویروس کرونا به نتیجه برسد.

سه شنبه 6/8/1399 - 11:3
سلامت و بهداشت جامعه

 

برخی از افراد ابراز می‌کنند که ضرر ماسک بیش از فایده آن است اما متخصصان بهداشت توصیه می‌کنند که همیشه از آن استفاده کنید زیرا تأثیر آن در مهار شیوع ویروس تأیید شده و همین مزیت است که باعث می‌شود جراحان برای محافظت از بیمار از ماسک استفاد کنند.

سه شنبه 6/8/1399 - 11:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته