• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1301روز قبل
ایرانگردی


کارگروه تخصصی- مشورتی شهر دوستدار کودک در هفته کودک با میزبانی شهرداری منطقه 2 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 2، این کارگروه تخصصی – مشورتی، با هدف ایجاد شهری امن، سلامت و مناسب برای کودکان و با حضور نمایندگان وزارت کشور، دفتر یونیسف در ایران، شورای اسلامی شهر تهران، مدیرکل هماهنگی، نظارت و ارزیابی امور مناطق، مدیر کل آموزش های شهروندی، روسای کارگروه های تخصصی معاونت های حمل و نقل و ترافیک، شهرسازی و معماری، فنی و عمران شهرداری تهران و معاونین امور اجتماعی و فرهنگی، خدمات شهری و محیط زیست، حمل و نقل و ترافیک و مدیران آموزش های شهروندی مناطق 2، 8 و 18 برگزار شد.
رسول کشت پور شهردار منطقه 2 در این نشست با بیان این که کودکان پادشاهان شهر ما هستند، گفت: با در نظر گرفتن مصوبه شهر دوستدار کودک به عنوان سند بالادستی می بایست استراتژی مدونی در این خصوص داشته باشیم و با مهیا کردن زیرساخت ها و تامین منابع مالی از فرصت های پیش آمده استفاده کرده و در این زمینه از تجارب کشورهای موفق بهره ببریم.
مجتبی دانشور مدیرکل آموزش های شهروندی نیز در بخشی از این نشست هفته ملی کودک را گرامیداشت و ضمن ابراز امیدواری از عملکرد مدیران حوزه های شهری و اعضای شورای اسلامی شهر، آینده روشنی را برای داشتن شهری امن، سلامت و مناسب کودکان پیش بینی کرد. وی یکی از اهداف شهر دوستدار کودک را ایجاد بستری مناسب برای تربیت، رشد، خلاقیت و استعداد کودکان دانست و از اقدامات انجام شده در این زمینه راه اندازی خانه های آموزش شهروندی کودک در سرای محلات، ساماندهی سرویس مدارس، بهسازی و مناسب سازی بوستان ها و ... نام برد که نیازمند آموزش مربیان و استاندارد سازی بیشتر می باشند.
سید مصطفی موسوی لاری مدیر کل هماهنگی، نظارت و ارزیابی امور مناطق نیز در ادامه این نشست گفت: تهران یکی از وسیع ترین و پرجمعیت ترین شهرهای دنیاست لذا برنامه ریزی در هر بخشی برای کودکان و معلولان کاری بسیار دشوار است و تجارب اجرای طرح در مناطق نمونه را گامی اساسی در پیشبرد اهداف مصوبه شهر دوستدار کودک و بسط آن به دیگر مناطق شهرداری تهران بیان نمود.

ژیل شوالیه، معاون دفتر یونیسف در ایران ضمن تشکر از شهر تهران بابت فعالیت های مرتبط با شهر دوستدار کودک گفت: باعث افتخار من و خانواده ام و مایه بسی خوشحالی است که در شهر مهمان نواز تهران زندگی می کنیم. وی بیان داشت: همکاری خوبی با وزارت کشور داریم و اظهار کرد: در هفته آینده کنفرانسی با موضوع "شهر دوستدار کودک " در آلمان خواهیم داشت که هیاتی بلند پایه از ایران نیز در این کنفرانس حضور خواهند داشت و این کنفرانس فرصت خوبی برای برقراری ارتباط با شهرهای بسیاری از سرتاسر جهان است.
ژیل شوالیه، معاون دفتر یونیسف در ایران در تعریف شهر دوستدار کودک گفت: "شهر دوستدار کودک شهری است که کودکان می توانند در محیطی امن بازی و زندگی کنند، شهری است که صدای آن ها در آن شنیده می شود و استعدادهایشان شکوفا" امروز بیش از 3000 شهر و اجتماع محلی در سرتاسر جهان رهنمود شهر دوستدار کودک یونیسف را بومی سازی کرده و بیش از 30 میلیون کودک در بیش از 40 کشور در این شهرها زندگی می کنند. یونیسف از رویکرد منطقه محور دوستدار کودک در کلان شهرها از جمله تهران تقدیر می کند. یونیسف همچنین از مشارکت فعالانه ی شهرداری ها در زمینه شهر دوستدار کودک تشکر کرده و از فرایند موثر تبدیل مفاهیم شهر دوستدار کودک به اقدامات عملی بسیار خوشحال است. تلاش های بسیاری برای پیشبرد رفاه کودکانی که در شهر زندگی می کنند پیشنهاد شده است. این روشی قابل تقدیر برای بزرگداشت سی امین سالگرد کنوانسیون حقوق کودک است.
ژیل شوالیه با اشاره به اینکه شهرداری تهران می تواند الگوی خوبی برای دیگر شهرها در زمینه شهر دوستدار کودک باشد اظهار کرد: یونیسف و هیئت عالی رتبه ایران از به اشتراک گذاشتن این تجربیات با سایر کشورها از طریق " نشست جهانی شهر دوستدار کودک " که به ابتکار یونیسف هفته آینده در آلمان برگزار می شود، اطمینان حاصل خواهند کرد.

شنبه 20/7/1398 - 14:4
ایرانگردی

 

شهردار منطقه چهار تهران از بهسازی و آماده سازی پایانه مرزی چذابه برای تردد زائران اربعین حسینی خبر داد و گفت: با اجرای برخی اقدامات زیرساختی در پایانه مرزی چذابه ورود و خروج زائران در این پایانه با سرعت و امنیت بیشتری انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار، "محمد محمددوست" با اعلام این خبر و با بیان اینکه در سال های گذشته نصب داربست موقت در گیت های پایانه مرزی چذابه جهت تردد زائران صورت می گرفت، افزود: به منظور رفاه حال زائران اربعین حسینی و افزایش ایمنی تردد در این پایانه مرزی، محل های ورودی و خروجی زائران در داخل پایانه مرزی با نصب نرده های ثابت استیل کانالیزه شد تا به عنوان خدمتی ماندگار از سوی شهرداری در سال های بعد نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به سایر اقدامات منطقه چهار تهران در پایانه مرزی چذابه افزود: به منظور خدمات رسانی مطلوب به زائران اربعین حسینی ایستگاه خدمات شهری منطقه چهاردر فضایی به مساحت 300 متر مربع از ابتدای مهر ماه در مرز چذابه جانمایی و احداث شد.

محمددوست افزود: با توجه به افزایش حجم تردد زوار از مسیر چذابه که پیش بینی می شود نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی خواهد داشت،بیش از یکصد و چهل چشمه سرویس بهداشتی ، چهار نمازخانه با گنجایش 7 هزار نفر احداث و با استفاده از روزانه پنجاه کارگر خدمات رسانی به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به زایران خواهیم بود.

شهردار منطقه چهار گفت: در ادامه این اقدامات، به صورت روزانه هجده تن زباله جمع آوری و 6 هکتار از سطح مسطح مسیر تردد زوار، گیت های ورودی و محدوده مین زدایی و همچنین مسیرهای برگشت زائران از چذابه به بستان رفت و روب شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: تامین روشنایی گیت های ورودی، نصب سه راه بند ترافیکی و احداث موکب شهرداری منطقه چهار از دیگر اقدامات صورت گرفته در پایانه مرزی چذابه است. منطقه چهار تهران با بکار گیری بیش از یکصد نیروی خدماتی و کارشناس آماده خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی در مرز چذابه است

شنبه 20/7/1398 - 13:59
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه 19 از بهره برداری پل عابر پیاده مکانیزه در بزرگراه شهید تندگویان بین خیابان های میعاد و میثاق در ناحیه یک خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، علی توکلی با بیان این خبر افزود: در راستای پاسخگویی مدیریت شهری منطقه به مطالبات 12 ساله شهروندان و با توجه به اهمیت تسهیل درتردد سالخوردگان و دانش آموزان پل مکانیزه احداث شد.

این مسئول یاد آور شد: کلنگ عملیات احداث پل مکانیزه بهمن ماه ۹۷ همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی آغاز و پس از حدود 8 ماه به بهره برداری رسید.

به گفته وی ارتفاع این پل 5/5 متر و طول آن 47 متر بوده و دارای 2 پله رفت و برگشت است که خیابان های میعاد شمالی و جنوبی را به هم متصل می کند.

 بر اساس این گزارش به منظور عملیاتی شدن این طرح 4 پایه چراغ  برق بتنی رفع معارض و با تیرهای بلندتر برای استقرار پل مکانیزه و حفظ فاصله کابل های فشار قوی با پل، جایگزین و هزینه های اداره برق از سوی شهرداری منطقه 19 تأمین شد.

شهردار منطقه خاطر نشان کرد: با احداث این پل تردد عابرین پیاده بین محلات خانی آباد نو شمالی و جنوبی پس از سال ها تسهیل شده و اهالی محل می توانند با آسایش و ایمنی بیشتری از عرض بزرگراه شهید تندگویان عبور کنند.

شایان ذکر است عملیات اجرایی احداث این پل مکانیزه به همت سازمان زیباسازی شهرداری تهران  و مشارکت شهرداری منطقه 19 انجام شده است.

شنبه 20/7/1398 - 13:55
ایرانگردی

 

 

معاون خدمات شهری شهرداری تهران از پیش بینی و تمهیدات ویژه شهرداری تهران برای برگزاری باشکوه پیاده روی اربعین حسینی در تهران خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، مهندس مجتبی یزدانی در جلسه هماهنگی برگزاری مراسم پیاده روی اربعین حسینی در تهران که با حضور عطایی مدیرکل امور خدمات شهری، افندی زاده قائم مقام معاونت حمل و نقل و ترافیک، شهرداران مناطق 7،13،15،16و 20، رفیع مدیرکل امور فرهنگی معاونت اجتماعی، فاطمیان پور سرپرست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سردار بیات فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران،سازمان مدیریت پسماند، سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران،سازمان زیباسازی، شرکت شهربان، سازمان بسیج ،حراست و بازرسی حوزه خدمات شهری، معاونین خدمات شهری مناطق 7،12،13،14،15،16 و20، شرکت مترو، سازمان تاکسیرانی، سازمان اتوبوسرانی، روابط عمومی مرکز ارتباطات شهرداری تهران و.... برگزار شد؛ بر برگزاری باشکوه پیاده روی اربعین حسینی در تهران تاکید کرد و گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته، تمهیدات و تدابیر لازم برای برگزاری پیاده روی اربعین حسینی در تهران اندیشیده شده است.

در این جلسه مهندس یزدانی پس از ارائه گزارشات مبسوط معاونت حمل و نقل و ترافیک،شهرداران مناطق7،13،15،16 و 20، معاونت امور فرهنگی و اجتماعی، سازمان فرهنگی وهنری شهرداری تهران،سازمان مدیریت پسماند، سازمان بوستان ها، سازمان زیباسازی، سازمان بسیج، سازمان بازرسی و... در خصوص اقدامات صورت گرفته برای برگزاری پیاده روی اربعین حسینی، گفت: پیاده روی اربعین حسینی امسال نیز همچون سنوات گذشته از میدان امام حسین(ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و در مسیرهای سه گانه، مسیر شماره یک : میدان امام حسین (ع) ، خیابان هفده شهریور ، میدان شوش ، خیابان فدائیان اسلام ، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، مسیر شماره دو : حرم مطهر امام زاده حسن (ع) خیابان امین الملک ، خیابان قزوین ، میدان حق شناس ، میدان بهمن ، خیابان شهید رجایی ، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) ،مسیر شماره سه : مسجد جامع جمهوری ، بزرگراه نواب ، میدان حق شناس ، میدان بهمن ، خیابن شهید رجایی ، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار خواهد شد.

وی در ادامه افزود: مناطق درگیر در برگزاری مراسم پیاده روی اربعین حسینی در تهران مناطق 7،12،13،14،15،16 و20 می باشند و معاونت حمل و نقل و ترافیک (مترو،اتوبوسرانی و تاکسیرانی) نقش محوری را در جابجایی راهپیمایان مراسم اربعین حسینی بر عهده دارند.

یزدانی با بیان این که سازمان آتش نشانی با استقرار خودروهای سبک و سنگین و... در این مراسم در آماده باش کامل می باشد، گفت: نیروهای سازمان آتش نشانی در نقاط تعیین شده مستقر و کلیه ایستگاه های آتش نشانی در طول مسیر پیاده روی در آماده باش کامل می باشند و در صورت نیاز خدمات رسانی خواهند کرد.همچنین شناسایی نقاط ناایمن و رفع سریع این موضوعات در کمترین زمان ممکن و بازدید از شیرهای هیدرانت در مسیر راه پیمایی از جمله اقدامات این سازمان می باشد.

وی در ادامه افزود: فضاسازی متناسب با این ایام و اکران طرح ها و تبلیغات فرهنگی بر روی بیلبوردها و پل های عابرپیاده در سطح شهر تهران و نیز مسیرهای پیاده روی توسط سازمان زیباسازی انجام خواهد شد.
یزدانی با بیان این که در مسیرهای پیاده روی اربعین حسینی در تهران موکب هایی توسط گروه های مردمی برپا و به ارائه خدمات به راهپیمایان خواهند پرداخت. همچنین در بحث پذیرایی از راهپیمایان در این مراسم نیز از ظرفیت های خیرین استفاده خواهد شد.

معاون شهردار تهران به تمهیدات مترو و سازمان اتوبوسرانی برای جابجایی راهپیمایان اشاره کرد و گفت: برای تسهیل در تردد و جابجایی راهپیمایان محترم ؛ مترو با کاهش سرفاصله حرکت قطارها به ویژه در خط 1 و 2 به شکل رایگان به راهپیمایان عزیز خدمات رسانی خواهد کرد.همچنین سازمان اتوبوسرانی و تاکسیرانی نیز در مسیرهای پیش بینی شده و با آمادگی کامل در خدمت راهپیمایان محترم خواهند بود.

وی در ادامه به استقرار نیروهای شهربان در طول مسیر پیاده روی اربعین اشاره کرد و گفت: طبق سنوات گذشته این نیروها در راستای نظم بخشی در مسیرها و نقاط و محورهای تعیین شده مستقر خواهند شد.همچنین ساماندهی دستفروشان و بساط گستران در مسیرهای پیاده روی نیز توسط شرکت شهربان و یگان حفاظت شهرداری تهران صورت خواهد گرفت.

شنبه 20/7/1398 - 12:54
ایرانگردی

 

 

طرح همیار سالمند با هدف تکریم سالمندان در شهرداری منطقه 3 اجرائی می شود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۳، زهرا خوش برش معاون توسعه منابع انسانی با اعلام این خبر گفت: با هدف تعالی منابع انسانی و تکریم شهروندان "طرح همیارسالمند" ویژه کم توانان ، جانبازان، معلولین و بیماران خاص در  این منطقه  شکل گرفته است.

 وی افزود: با توجه به شرایط خاص و نیازمند به توجه این گروه ها که به دلیل برخی محدودیت های موجود قادر به پیگیری بهینه روند امور اداری مربوطه خود نیستند، مکلف هستیم که با همیاری و همدلی به سلامت جسم و روان  آنها به بهترین وجه ممکن کمک کنیم.

در همین راستا ستاد طرح تکریم ارباب رجوع منطقه با مشاهده مراجعین خاص یکی از کارشناسان خبره را در جهت جلب رضایتمندی و به منظور حل مشکلات و تسریع امور در چارچوب قوانین اداری با آنها همراه می نماید.

معاون توسعه منابع انسانی خاطرنشان کرد: این طرح از ماه گذشته آغاز شده و در صدد هستیم راهکارهای مختلفی جهت مساعدت با مراجعین خاص داشته باشیم

شنبه 20/7/1398 - 12:44
ایرانگردی

 

شهردار منطقه ٢٠ در نشست با فرماندهان انتظامی شهرستان ری گفت: عوامل برقرار کننده امنیت و آرامش عمومی جامعه، نقش مهمی در افزایش حس تعلق شهروندان به محل زندگی شان دارند.

به گزارش روابط عمومى شهردارى منطقه ٢٠؛ فرهاد افشار در نشست با فرماندهان انتظامی شهرستان ری که به مناسبت هفته نیروی انتظامی برگزار شد، گفت: با افزایش همکاری و هم‌افزایی بین شهرداری و نیروی انتظامی می‌توان بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی را کاهش داد.

افشار با تبریک این هفته و قدردانی از زحمات پرسنل نیروی انتظامی اظهار داشت: با توجه به اینکه شهرداری‌ها یک نهاد فرهنگی و اجتماعی هستند و در کاهش مشکلات و معضلات اجتماعی می‌توانند تاثیرگذار باشند از این رو با همکاری و هم‌افزایی بیشتر می‌توان راهکارهای مشترکی را در این رابطه یافته و عملیاتی کرد.

در پایان این نشست با اهدا لوح از تلاشگران عرصه خدمت و امنیت تقدیر به عمل آمد.

شنبه 20/7/1398 - 12:39
ایرانگردی

 

هر آنچه بالقوه و یا حتی بالفعل به ایمنی شهر و شهروندان مربوط می شود در حوزه مسئولیتی مدیریت hse قرار دارد و باید مسئولین این حوزه، شهر را برای شهروندان ایمن کنند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک سید حمید موسوی شهردار این منطقه با بیان مطلب فوق در جلسه با مسئول و کارشناسان اداره hse شهرداری منطقه یک اظهار داشت: پیشگیری از رخدادهای خطرساز احتمالی در پروژه های شهری نیازمند ارتقاء دانش روز مدیریت hse در تمام بخش های شهرداری است.
وی با بر شمردن اهمیت پیشگیری از رخدادهای خطر ساز احتمالی در پروژه های شهری، خواستار ورود جدی تر ناظرین، رابطین، پیمانکاران شهرداری ، مسئول و کارشناسان اداره hse به این موضوع شد و خاطر نشان کرد: واحد hse یک مجموعه فانتزی نیست و باید باور سازمانی بشود چرا که در همه اجزای شهر تصمیمات و نظرات کارشناسی این اداره تاثیر دارد.
این مقام مسئول نظارت بر گودهای پر خطر، کارگا ه های فعال و غیر فعال ساختمانی، استاندارد سازی تاور کرین ها را از دیگر موارد مورد توجه این اداره دانست که باید با نظارت مستمر رصد شوند.
موسوی افزود: باید نگاه ایمنی را بعنوان یک فرهنگ غالب در شهر و شهروندان معرفی کنیم و مجموعه مدیریت شهری بطور جدی پیگیر ارتقاء دانش روز این حوزه در تمام بخشهای مختلف از جمله پروژه های زیر نظر مجموعه شهرداری است.
وی گفت : نظام گزارشگیری و مستندسازی از مجموعه عوامل درگیر در پروژه ها و فعالیتهای مدیریت شهری در خصوص hse ، ضمن تجمیع روشها و تکنیک های رفع مشکلات ایمنی می تواند یک مستند مبتنی بر تجارب موفق و دانش فنی ایجاد کند

شنبه 20/7/1398 - 12:33
ایرانگردی

 

مراسم معارفه و آغاز به کار شورایاران دوره پنجم منطقه21 با حضور امانی، حبیب زاده و خلیل آبادی اعضای شورای اسلامی شهر تهران؛ رحمانی شهردار ورودی غربی پایتخت، معاونین و مدیران ارشد شهری این منطقه در سرای محله غزالی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه21، شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای این مراسم با بیان اینکه زیباترین نماد دموکراسی در شهر تهران در سطح محله هاست، گفت: در دوره پنجم از انتخابات شورایاری محله های تهران شاهد حضور 41درصدی بانوان رای دهنده بودیم که نسبت به دوره چهارم، بانوان حضور پررنگ تری داشتند و این امر حاکی از آن است که بانوان این شهر به مسئولیت اجتماعی خود در قبال شهر و محله شان پی برده اند.

افشین حبیب زاده، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه این مراسم افزود: به برکت وجود شورایاران در سطح محله ها، مشکلات و درخواست های شهروندان در حوزه امور شهری و محله ای رفع خواهد شد که این خود نویدبخش رخ دادن اتفاقات خوبی در سطح محله های کلانشهر تهران است.

رحمانی شهردار منطقه21 نیز با تشکر ویژه از حضور فعال بانوان در عرصه پنجمین دوره انتخابات شورایاری محله های شهر تهران گفت: دو دیدگاه کلی مدنظر مدیریت جدید شهری کلانشهر تهران است؛ یکی توجه ویژه به محلات و دیگری شهر انسان-محور که در پی آن افزایش سطح تعلق مکانی شهروندان نسبت به شهر و محله محل سکونت خود تحقق می یابد؛ که در این خصوص شورایاران به عنوان بازوان مدیریت شهری می بایست در مسیر ایجاد شناخت از محله ها و درنهایت تصمیم گیری صحیح به مدیریت شهری یاری رسانند.

در حاشیه این مراسم حسن خلیل آبادی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: در دوره پنجم، اعتقاد بر این است که بدون حضور و مشارکت همه جانبه شهروندان در امور شهر و یاری رسانی به مجموعه مدیریت شهری، هیچ کار ویژه ای در سطح شهر انجام نخواهد گرفت.

لازم به ذکر است؛ طی مراسم معارفه و آغاز به کار شورایاران دوره پنجم منطقه21، از شورایاران دوره چهارم ورودی غربی پایتخت به پاس زحمات چهارساله شان تقدیر شد و همچنین به مناسبت "هفته تهران"، از دبیران کانون های گردشگری محله های 13گانه منطقه21 تجلیل به عمل آمد.

 

شنبه 20/7/1398 - 12:31
مهدویت

یارب این آرایش خلقت به یمن روى كیست؟
وین منظم چرخ دراز خم ابروى كیست؟
مقصد لولاك را دانستم و افلاك را
تار و پود خلقت آیا طرّه ى گیسوى كیست؟
خلقت افلاك باشد از طفیل پنج تن
خلقت آن پنج تن خود از طفیل روى كیست؟
چارده محور، تو بر گردونه ‏ى هستى زدى
گردش گردونه آیا جز تو با نیروى كیست؟
آنكه باشد آخرین محور بر این چرخ كمال
غیر قائم تا قیامت، قامت دلجوى كیست؟
بود از خلقت، تو را مقصد، عبودیت ولى
قدرت آن بندگى امروز در بازوى كیست؟
عالمى را چشم امیدست بر باغ جنان
آنكه دل دارد هوایش جلوه ى مینوى كیست؟
شهره ‏ى آفاق باشد دیده‏ ى جادوى حور
حور را مسحور، چشم از نرگس جادوى كیست؟
زلف شب مى‏گردد عطرآگین ز شبنم، دم به دم
این همه عنبر فشانى از شكنج موى كیست؟
شام هجران مى‏ دمد بوى نسیم صبح وصل
این نسیم است از كدامین سو و این بو، بوى كیست؟
لاله ‏هاى سرخ خونبارند در راه وصال
این خط خونین مگر در امتداد كوى كیست؟
مقدم مهدى ست گلباران و با خون لاله گون
ورنه اینسان عالم آرا طلعت نیكوى كیست؟
عاشقان را سوى او باشد همه چشم (امید)
دیده ى حق بین او تا آنكه بینى سوى كیست؟

جمعه 19/7/1398 - 20:50
اخبار

به گزارش عترتنا، حجت الاسلام و المسلمین «مرتضی جوادی آملی» رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در دیدار با اساتید و قرآن پژوهان مرکز تخصصی تفسیر اسراء مرکز اراک  با اشاره به ضرورت گسترش قرآن پژوهی در حوزه­های علمیه، اظهار داشت: شکل‌گیری این گونه نهادهای علمی و قرآنی برای حوزه‌های علمیه نوید مبارکی است و این هم از ثمرات شجره طوبایی است که حضرت آیت الله جوادی آملی پرچمداری آن را بر عهده داشتند و از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی تاکنون این پرچم را با تمام قوّت و شدّت در دست دارند و با همه وجودشان قرآن را به یک گفتمان علمی، فرهنگی، دینی و معنوی برای جامعه و نظام اسلامی مبدّل کردند که البته سهم و جایگاه استادشان حضرت آیت الله علامه طباطبایی در این میان، در نزد خدای عالم محفوظ است.

ناشناخته ماندن برخی از ابعاد تفسیر المیزان علامه طباطبایی

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به ناشناخته بودن برخی از ابعاد تفسیر المیزان گفت: تفسیر المیزان کار بسیار سترگی بود که هنوز ابعاد بسیاری از آن ناشناخته است یعنی حقیقتا اینکه المیزان چه نقشی برای حیات دینی و معرفتی ما دارد، هنوز مشخص نشده است و الحمدلله این نیت خیر مرحوم علامه طباطبایی استمرار پیدا کرد و با حیات علمی حضرت آیت الله جوادی آملی قرین شد تا این اتفاق مبارک رخ دهد و به وسیله ایشان، المیزان به متن جامعه راه بیاید.

ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به تبدیل شدن تفسیر المیزان به یک گفتتمان قرآنی بیان کرد: به لطف الهی تفسیر تسنیم، المیزان را به یک گفتمان قرآنی در سطح جهان اسلام تبدیل کرد و در حقیقت آیت الله جوادی آملی با همه وجود از اشکالات و شبهاتی که متوجه المیزان بود دفاع کرد و قوام المیزان را حفظ کرد و این کار، بسیار کار مهمی بود و الآن این به نحو احسن شکل گرفته است و المیزان جایگاه خودش را پیدا کرد و نه تنها المیزان بلکه جریان فکری المیزان که تفسیر قرآن به قرآن است با کتاب شریف تفسیر «تسنیم» به یک نصاب قابل قبولی رسیده است.

منظور از «مأدبة الله» بودن قرآن

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همان طور که مستحضرید قرآن «مأدبة الله» است و برای این مأدبه دو معنا ذکر کردند؛ یک معنا یعنی ادب‌گاه است؛ بله ادبی است، بهترین ادب را قرآن به انسان می‌آموزاند، اما معنای دیگری که برای مأدبه ذکر کردند گفتند که سفره پر از طعامی است که آماده است برای همه اقشار و همه افراد تا هر کسی به اندازه سهم خودش و نیاز خودش و علاقه خودش از این سفره بخواهد استفاده بکند. اما بهره‌مندی از قرآن نیازمند به این است که دو کار اصلی و اساسی انجام بشود؛ یکی این است که بالاخره آن اطعمه و اشربه بهشتی که در قالب‌های معارف، عقاید، اخلاق، حکَم و احکام و نظایر آن در این قرآن کریم هست، به درستی شناخته بشود. صرف اینکه ما بیاییم یک ترجمه‌ای بکنیم یا یک تفسیری کنارش بکنیم این نیست. واقعاً لازم است از زوایای مختلف، از ابعاد مختلف، بُعد فقهی، بُعد کلامی، بُعد اخلاقی، به این آیات پرداخته شود.

حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی افزود: متأسفانه الآن یک مقداری ناصواب کار می‌شود و آن این است که برخی غذاهای خودشان را می‌آورند و کنار این سفره می‌نشانند! یک سلسله اطلاعات و تعالیم و آموزه‌هایی را از این طرف و آن طرف آموختند و به هر حال آنها را به ذائقه خودشان، حق تلقی می کنند و می‌گویند قرآن هم این را می‌گوید! کاری که ما باید انجام بدهیم این است که جلوی این انحراف را بگیریم. اگر ما رسیدیم به این جایی که واقعاً با قرآن به نگاه «مأدبة اللهی» برخورد کردیم و گفتیم که خدای عالم این سفره را با اطعمه و اشربه بهشتی فراهم آورده است، با یک اطمینان خاطری وارد می‌شویم و بحث‌های قرآنی را در حقیقت در آن سطح می‌نگریم. وقتی این انجام شد دو حوزه دیگر که بسیار مهم، کارآمد و مؤثر هستند جایگاه خودشان را پیدا می‌کنند یک، حوزه عقل و دیگری، حوزه نقل که یکی از بحث‌های خیلی جدّی که مطرح است این است که مشخص بشود که نسبت قرآن با عقل و نسبت قرآن با نقل چیست.

قرآن کتابی جذاب برای همه عرصه ها و اقشار جامعه

وی تاکید کرد: جذابیت قرآن به عهده خود خداست؛ یعنی خدای عالم محبتی را که نسبت به قرآن هست در دل‌ها قرار می‌دهد، مثل محبت اهل بیت ﴿فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوِی إِلَیهِمْ﴾ این کار الهی است، قرآن یک کتابی نیست که مثلاً فقط در حوزه‌ها درس و بحث بشود، قرآن این جذّابیت را دارد که به عرصه‌های مختلف اجتماعی بیاید و مدل‌ساز بشود و و بتواند جامعه را راهبری بکند.

*عترتنا

پنج شنبه 18/7/1398 - 21:58
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته