• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 7754
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : منظور از هدايت قرآن چيست ؟
پاسخ : هـدايـت در قـرآن بـه دو مـعنى بازگشت مى كند : 1 - هدايت تكوينى : و آن رهبرى موجودات به وسـيـلـه پـروردگار زير پوشش نظام آفرينش و قانونمنديهاى حساب شده جهان هستى است 2 - هـدايـت تـشـريـعى : كه به وسيله پيامبران و كتابهاى آسمانى انجام مى گيرد و انسانها با تعليم و تربيت آنها در مسير تكامل پيش مى روند .
کد سوال : 7755
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چرا هدايت قرآن ويژه پرهيزگاران است ؟
پاسخ : مـسـلـمـا قـرآن بـراى هـدايـت هـمـه جـهـانـيـان نـازل شـده اسـت امـا ايـنـكه هدايت قرآن مـخـصـوص پـرهـيـزگـاران مـعرفى گرديده علت آن اين است كه تا مرحله اى از تقوا در وجود انـسـان نـبـاشـد ( مـرحـله تسليم در مقابل حق و پذيرش آنچه هماهنگ با عقل و فطرت است ) محال است انسان از هدايت كتابهاى آسمانى و دعوت انبياء بهره گيرد .
کد سوال : 7756
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : اگر هدايت به دست خداست ديگر چه نيازى به بعثت پيامبران است خوب است خداوندخودش هر كسى كه قابليت هدايت دارد هدايت نمايد ؟
پاسخ : سه هدف براى بعثت بيان شده 1 - تلاوت آيات خدا بر مردم يعنى بيدار ساختن انديشه ها 2 - تعليم كتاب و حكمت چرا كه تا آگاهى حاصل نشود , تربيت كه مرحله سوم است صورت نمى گيرد 3 - تـزكـيه به اين ترتيب تكامل وجود انسان در جنبه هاى علمى و عملى به عنوان هدف نهايى معرفى شده است .
کد سوال : 7757
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در آيه 6 از سوره بقره آمده است كه كفار هدايت شدنى نيستند . در اين صورت قرآن براى هدايت چه گروهى نازل شده است ؟
پاسخ : اولا مـراد از كـفـار در ايـن آيـه كسانى هستند كه ريشه هاى كفر و عناد در وجود وقلوبشان راسخ گـشته به گونه اى كه انذار و عدم انذار براى آنها فرقى نمى كندچنانچه در آيه مى فرمايد : [ سواء عليهم اانذرتهم ام لم تنذرهم لا يومنون ] . مـويـد ايـن مـطـلب اين است كه قرآن همواره اعلام مى دارد كه باب هدايت مفتوح و بازاست در حاليكه اگر همه كفار هدايت ناشدنى باشند و انذار و عدم انذار به حال آنها فرقى نداشته باشد , راه هدايت بر آنها مسدود خواهد بود . ثانيا : بعيد نيست كه مراد از كفار در اين آيه , بزرگان مكه باشند كه عناد ولجاجت با دين اسلام را تا پايان عمر ادامه دادند .
کد سوال : 7758
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : آيـا مـيان آياتى كه هدايت را صرفا به دست خدا مى داند مانند انك لا تهدى من احببت و لكن اللّه يـهـدى من يشاء ( قصص / 56 ) آيه اول در سوره ابراهيم منافاتى وجود ندارد لتخرج الناس من الظلمات ؟
پاسخ : خـيـر , زيـرا پـيـامـبـر اكـرم (ص ) يكى از اسباب ظاهرى هدايت است و ايمان مومنان باواسطه يا بى واسطه به ايشان منتهى مى شود . عـلاوه بـر ايـن آياتى نظير آيه سوره قصص استقلال در هدايت را نفى كرده است نه مطلق هدايت بوسيله حضرت را . به همين دليل در آيه سوره ابراهيم هدايت مردم توسط حضرت را مقيد ساخته است به باذن ربهم .
کد سوال : 7759
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : منشا پيدايش روح تبعيض نژادى در يهود چيست ؟
پاسخ : از آيـه 80 سـوره بقره استفاده مى شود كه روح تبعيض نژادى يهود كه امروز نيز دردنيا سرچشمه بـدبـختيهاى فراوان شده از آن زمان در يهود بوده است و امتيازات موهومى براى نژاد بنى اسرائيل قـائل بوده اند و متاسفانه بعد از گذشتن هزاران سال هنوز هم آن روحيه بر آنها حاكم است , و در واقع منشا كشور غاصب اسرائيل نيزهمين روح نژاد پرستى است آنها نه فقط در اين دنيا براى خود بـرتـرى قـائل هـسـتند ,بلكه معتقدند كه اين امتياز نژادى در آخرت نيز به كمك آنها مى شتابد و گنهكاران شان بر خلاف افراد ديگر تنها مجازات كوتاه مدت و خفيفى خواهند ديد .
کد سوال : 7760
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قـرآن در آيـه 96 سـوره بقره در مورد يهود مى فرمايد : ( هر يك از آنها دوست داردهزار سال عمر كـنـد ) مـگر خداوند تا حال به كسى هزار سال عمر داده است و اگر اين سخن لغو است چرا قرآن كلام آنها را نقل مى كند ؟
پاسخ : مقصود از هزار سال , عدد هزار نيست بلكه كنايه از عمر بسيار طولانى است مى گويند : عدد هزار در آن زمان بزرگترين عدد نزد عرب بوده و اعداد بزرگتر از آن نام مخصوصى نداشته است و لذا رساترين تعبير براى فزونى محسوب مى شده است .
کد سوال : 7761
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : مـسـلـمـانـى در ضمن بحث با يهودى مى گفت : در دين شمابايد بول را بمقراض از بدن بريد و يهودى منكر بود و مى گفت خداى مهربان هرگز چنين حكمى نمى كند
پاسخ : حديثى موافق دعوى اين مسلمان وارد است بدو لفظ يكى قطعوه يعنى او راميبريدند , و ديگر قرضوا لحومهم بالمقاريض يعنى گوشتهاى خود را بمقراض مى چيدند . و بگمان اين بنده لفظ اول كه در تفسير على ابن ابراهيم است صحيح است و هاء ضمير در قطعوه بـمـرد بـرمـى گـردد نـه بـبـول , يعنى ساير بنى اسرائيل آن مرد نجس شده را از جماعت حود مى بريدند و با او مباشرت نمى كردند , يكى از روات آن را ببول برگردانيده يعنى بول را مى بريدند و آنرا نقل بمعنى كرده است بلفظدوم . و اين از احاديث آحاد است نه متواتر و قطع معاشرت در بعض نجاسات در شريعت يهود هست .
کد سوال : 7762
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در قرآن به يهود نسبت داده شده است كه مى گويند : عزير ابن اللّه در حاليكه شايد مراد از ابن فرزند واقعى نباشد بلكه نوعى مجاز است به عنايت تشريف ومانند آن . يعنى ; يهودى مى خواسته اند قرب و نزديكى و منزلت شخص را در نزد خدابيان كنند . هـمـچـنـيـن مـمـكن است
پاسخ : ايـن نوع گفتار گرچه سبب كفر و شرك نيست زيرا نوعى مجازگويى است , اما شرعا حرام است زيرا سبب گمراهى مردم و هلاك آنها مى گردد .
کد سوال : 7763
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : تابوت يا صندوق عهد چه بود ؟
پاسخ : تـابـوت در لـغت به معنى صندوقى است كه از چوب مى سازند و هرگونه صندوق چوبى راشامل مـى شـود اما در اينكه چه بود : تابوت همان صندوقى بود كه مادر موسى او را درآن گذاشت و به دريـا افـكـند و هنگامى كه بوسيله عمال فرعون از دريا گرفته شد وموسى را از آن بيرون آوردند هـمـچنان در دستگاه فرعون نگهدارى مى شد و سپس به دست بنى اسرائيل افتاد بنى اسرائيل اين صندوق خاطره انگيز را محترم مى شمردند و به آن تبرك مى جستند .