• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1262روز قبل
اخبار

 

؛ «اوگور شاهین» مدیر اجرایی شرکت آلمانی بایونتک گفت: اگر سوال این است که آیا ما می توانیم با واکسن خود به این همه گیری پایان دهیم؛ پاسخ بله است.

هفته گذشته شرکت داروسازی فایزر اعلام کرد که واکسن کرونای ساخت این شرکت با همکاری شرکت بایونتک در مقابله با ویروس کرونا ۹۰ درصد موثر است.

اما محققان در سراسر جهان و «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس هشدار داده اند که این واکسن راه حل قطعی برای کووید١٩ نخواهد بود زیرا هنوز هیچ تضمینی برای عملکرد آن وجود ندارد.  

هنوز سوالات بدون جواب زیادی درباره این واکسن وجود دارد، مثلا با توجه به آن که بیشتر داوطلبان آزمایش بالینی افراد جوان و سالم بوده اند، آیا این واکسن برای افراد مسن نیز کارآمد است یا خیر؟


به گفته شاهین تمامی اطلاعات مربوط به مرحله سوم آزمایش بالینی سه هفته دیگر فراهم و پیش بینی می شود این واکسن از بیمار شدن افراد جلوگیری کند اما این محقق اعتراف می کند قابلیت واکسن برای جلوگیری از آن که ویروس در فرد منتقل نشود و انتقال آن به دیگران تا یک سال دیگر مشخص نخواهد شد.

نشریه گاردین به نقل از شاهین می نویسد این واکسن به احتمال زیاد حداقل یک سال ایمنی برای افراد فراهم می کند.

نامزد واکسن فایزر هفته گذشته هیجان زیادی در سراسر جهان ایجاد کرد. شرکت فایزر بر اساس نتایج اولیه آزمایشات مرحله سوم خود اعلام کرد که به نظر می رسد این واکسن بیش از ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر باشد.

یه احتمال زیاد برای ایجاد ایمنی توسط این واکسن باید ٢ واحد از آن با فاصله چند هفته ای تزریق شود. داده‌های اولیه به دست آمده از آزمایشات بالینی نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان این واکسن باید خود را برای عوارض جانبی آن آماده کنند.

به گفته مقامات شرکت فایزر عوارض جانبی واکسن کووید ۱۹ شباهت زیادی به عوارض جانبی واکسن آنفلوآنزا دارد اما شدت آن‌ها بیشتر است. این عوارض شامل درد در بازوها، دردهای عضلانی و تب بوده و تا چند روز باقی می‌مانند.

با وجود این که عوارض جانبی واکسن شدید نیست، اما می‌تواند به طور موقت زندگی فرد را مختل کند و مانع انجام فعالیت‌های عادی روزمره شود. همچنین با توجه به این که لازم است واکسن در دو مرحله به فرد تزریق شود، دریافت کنندگان این واکسن، به ناچار عوارض جانبی آن را دو مرتبه تجربه می‌کنند.  

به گفته شرکت فایزر برقراری ارتباط موثر با مصرف‌کنندگان و اطلاع رسانی درباره لزوم تزریق دو واحد از واکسن و نیاز به سپری شدن یک ماه از تزریق آن برای ایجاد مصونیت در برابر ویروس، امری ضروری است.

سه شنبه 27/8/1399 - 10:40
اخبار

 

شرکت «مدرنا» مدعی است واکسن ساخته شده این شرکت اثربخشی ۹۴.۵ درصدی در برابر ویروس کرونا از خود نشان داده است.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت «مدرنا» مدعی است واکسن ساخته شده این شرکت، اثر بخشی قابل توجهی در برابر ویروس کرونا داشته است.

اطلاعات اولیه شرکت مدرنا مستقر در «ماساچوست»، نشان می‌دهد که واکسن ساخته شده این شرکت اثربخشی ۹۴.۵ درصدی در برابر ویروس کرونا از خود نشان داده است.

این شرکت درباره واکسن جدید ابراز خوش بینی کرده، اما نتیجه اعلام شده تنها بر اساس اطلاعات و برآورد‌های اولیه است.

پیش از این شرکت «فایزر» نیز اعلام کرده بود که واکسن کرونای تولیدی این شرکت تاثیرگذاری بیش از ٩٠ درصد در پیشگیری از کرونا به همراه داشته و این نتیجه بیشتر از حد انتظار بوده است.

فایزر از شرکت‌های داروسازی چند ملیتی به شمار می‎رود.

رییس شرکت داروسازی شرکت «فایزر» مدعی است که واکسن ساخت این شرکت عوارض جانبی جدی در برندارد.

سه شنبه 27/8/1399 - 10:37
اخبار

 

وزیر بهداشت در نامه ای اعلام کرد داروهای فاویپیراویر و رمدسیویر در لیست داروهای تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مسئولان سازمان‌های بیمه‌ای کشور (تأمین اجتماعی، خدمات درمانی، بیمه مرکزی، بیمه سلامت)، رئیس کمیته امداد، رئیس کل سازمان نظام پزشکی و معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که دارو‌های فاویپیراویر و رمدسیویر تحت پوشش بیمه قرار دارند.

رئیس شورای عالی بیمه سلامت کشور، در این نامه بیان کرد: این اقدام در راستای اجرای بند ج ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور مبنی بر تدوین و ابلاغ بسته بیمه پایه توسط وزارت بهداشت و با توجه به مصوبه هفتاد و نهمین جلسه شورای عالی بیمه سلامت کشور درخصوص پوشش بیمه‌ای خدمات و ملزومات پزشکی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ صورت گرفته است.

نمکی در این نامه یادآوری کرد: داروی فاویپیراویر و ویال رمدسیویر برای درمان مبتلایان براساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفته و به لیست سایر دارو‌های تحت پوشش بیمه‌ای درمان کووید ۱۹ منطبق با دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت اضافه می‌شود و مصوبه مذکور به تمامی واحد‌های تابعه برای اجرا ابلاغ می‌شود.

سه شنبه 27/8/1399 - 10:34
اخبار

 

عبداللهی بر مصرف ماهیانه یک عدد پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D در بزرگسالان تاکید کرد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی بر مصرف ماهیانه یک عدد پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D در بزرگسالان ۱۸ سال تاکید کرد.

متن این نامه به شرح زیر است:

معاون محترم بهداشت دانشگاه/ دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ...

همانگونه که مستحضرید همه گیری کووید ۱۹ و اثرات ویرانگر آن در کنار شرایط داخلی کشور (تورم و شوک‌های اقتصادی) خطر افزایش ناامنی غذایی و بروز مشکلات تغذیه‌ای از جمله اشکال مختلف سوءتغذیه و کمبود ریزمغذی‌ها که با تضعیف سیستم ایمنی بدن شانس ابتلا و شدت بیماری کووید ۱۹ را بیشتر می‌کند.

در خصوص ارتباط بین مکمل ویتامین D و پیشگیری و کنترل بیماری کووید ۱۹ متاسفانه اطلاعاتی بر خلاف بخشنامه معاون محترم بهداشت (نامه به شماره ۲۲۲۷۱/۳۰۰ د مورخ ۲۴/۱۲/۱۳۹۸) در شبکه‌های رسمی صداوسیما و شبکه‌های مجازی ارائه و سبب سردرگمی مردم شده است، با توجه به سوالات مکرر کارشناسان تغذیه، خواهشمند است دستور فرمایید به نحو مقتضی اطلاع رسانی شده و کلیه برنامه‌های مکمل یاری همچنان براساس دستورعمل کشوری اجرا شود.

در آموزش‌های مجازی به کارکنان بهداشتی درمانی و مصاحبه‌های علمی از طریق صداوسیما و شبکه‌های مجازی نیز تاکید مکرر بر مصرف ماهیانه یک عدد پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D در بزرگسالان ۱۸ سال به بالا شود.

سه شنبه 27/8/1399 - 10:33
اخبار

 

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: بیمارانی که قرنطینه را ترک کنند از دریافت خدمات محروم می‌شوند.

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش نرخ غربالگری و بیماریابی افراد مشکوک در سراسر کشور اظهار کرد: در حال حاضر ما نیازمند بیشتر شدن نرخ غربالگری بیماران در کشور و تهران هستیم و در ستاد کرونای تهران  برای افزایش تست‌های PCR در کلانشهر تهران اعلام آمادگی کرده ایم.

او ادامه داد: برای انجام غربالگری افراد مشکوک به بیماری کرونا تمام مراکز دولتی و خصوصی که آزمایش‌های کرونا را انجام می‌دهند باید به سامانه ستاد کرونای کلانشهر تهران متصل شوند تا شناسایی بیماران کرونایی بهتر از گذشته انجام شود.

زالی بیان کرد: ستاد کرونای تهران بانک اطلاعات مربوطه را در اختیار سازمان‌ها و نهاد‌های ذی ربط قرار می‌دهد تا برنامه ریزی برای درمان احتمالی این افراد و ارائه خدمات مختلف بهتر از قبل انجام شود.

او تاکید کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا به افرادی که مشکوک به بیماری هستند و دستور العمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند خدمات  داده نمی‌شود.

زالی افزود: اسامی بیماران کرونایی در اختیار نهاد‌های مختلف و ذی ربط قرار می‌گیرد و بیمارانی که قرنطینه را ترک کنند از دریافت خدمات اجتماعی محروم می‌شوند.


بیشتر بخوانید

چرا زمان آغاز محدودیت تردد ۹ شب است؟

فرمانده ستاد ملی مقابله با کرونا تهران در پایان یادآوری کرد: با افزایش تست‌های PCR دولت جهت انجام آزمایش‌ها سوبسید و یارانه به مراکز می‌دهد تا هزینه تست‌ها کاهش پیدا کند و ستاد کرونا پیشنهاد داده است تا آزمایش‌ها در مراکز درمانی ۱۶ ساعته یا شبانه روزی انجام شود تا پرونده الکترونیک سلامت بیماران کرونایی  تکمیل و بیماری آن‌ها ثبت شود.

سه شنبه 27/8/1399 - 10:32
خواص خوراکی ها

 


در صورتی که بتوانید گرسنگی خود را کنترل کنید، می‌توانید لاغرتر شوید که در این گزارش راهکار‌های لازم را با شما مرور می‌کنیم.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری افغانستان، بدن کلید گرسنگی دارد و ما در این گزارش  نحوه کنترل آن را به شما آموزش می دهیم. در ابتدا باید به این نکته توجه داشت که همه چیز با کنترل هورمون‌های گرسنگی شروع می‌شود.

اولین هورمون گرلین است که هورمون گرسنگی نیز نامیده می‌شود. وقتی شکم شما خالی یا فکر می‌کنید خالی است، گرلین ترشح می‌شود.

هورمون لپتین هم مهار اشتها را بر عهده دارد و وقتی سیر می‌شوید به مغز علامت می‌دهد که دست از غذا خوردن بکشید.

 کلید گرسنگی به طور طبیعی خاموش نمی‌شود و حتی در زمان سیری به خوردن ادامه می‌دهید. اینجاست که راهکار‌های طبیعی برای کاهش گرلین پا به میدان می‌گذارند.

در این گزارش ۷ ماده غذایی که گرسنگی را خاموش می‌کنند و  این مواد غذایی هم تاثیر کوتاه‌مدت و هم تاثیر بلندمدت دارند، مرور می‌کنیم.

۱. تخم مرغ

در تحقیقی که روی ۲۱ مرد انجام شد، نیمی از آن‌ها صبحانه شیرینی و نیمی از آن‌ها تخم مرغ خوردند. نتایج نشان داد که گروه تخم‌مرغ سه ساعت بعد، گرسنگی کمتری داشتند و طی ۲۴ ساعت بعد کالری کمتری مصرف کردند!

۲. جوی دوسر

جوی دوسر حاوی فیبر غیرمحلول است. در یک مطالعه کانادایی معلوم شد سطح هورمون گرسنگی یا گرلین در کسانی که در رژیم غذایی‌خود فیبر غیرمحلول بیشتری دارند، پایین‌تر است.

۳. سیب‌زمینی آب پز

مطابق با یک مطالعه سیب زمینی آب‌پز شده، سیرکننده‌ترین ماده غذایی است. اگر سیب زمینی پخته شده در آب را بعد از خنک شدن در یخچال بخورید، خواص سیرکنندگی آن بیشتر هم می‌شود.

۴. سیب قرمز

سیب قرمز سرشار از فیبر سرکوب‌کننده گرسنگی است. مطابق با یک مطالعه به ازای مصرف هر ۱۰ گرم فیبر محلول در روز، چربی شکمی طی ۵ سال ۳/۷ درصد کاهش می‌یابد.

۵. سرکه سیب

مطالعات نشان داده‌اند، اسید استیک موجود در سرکه سیب تخلیه معده را به تأخیر می‌اندازد و باعث آزاد شدن آهسته قند در جریان خون می‌شود.

۶. مغزیات

ترکیب کاملی از فیبر، پروتئین و چربی موجود در مغزیات باعث احساس سیری می‌شود و در نتیجه کالری کمتری در طول روز می‌خورید. وقتی به دنبال مهار هورمون گرسنگی هستید، در یک وعده ۵۰ پسته را در نظر بگیرید که ۱۵۹ کالری دارد!

۷. حبوبات

براساس یک مطالعه مروری در سال ۲۰۱۷، حبوبات مانند لوبیا، عدس و نخود می‌تواند به طور مستقیم احساس سیری را افزایش دهد و در عین حال به شما کمک‌ می‌کند که در ادامه روز کالری کمتری دریافت کنید.

سه شنبه 27/8/1399 - 10:32
خواص خوراکی ها

 

 


یک متخصص طب سنتی درخصوص تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به کرونا با یک سبزی پرخاصیت توضیحاتی را ارائه کرد.
محمدرضا حاجی حیدری  متخصص طب سنتی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص خواص گیاه اسفناج، اظهار کرد:  اسفناج از جمله گیاهانی است که در فصل پاییز برداشت می‌شود و سرشار از خواص بی نظیر است و مصرف آن برای سلامتی بسیار مفید خواهد بود.

او گفت: مزاج اسفناج در طب سنتی معتدل و رو به سرد بوده که به همین دلیل لازم است تا افرادی که مزاج سردی دارند در مصرف این گیاه حد اعتدال را رعایت کنند. برای کمتر شدن سردی اسفناج  بهتر است افراد آن را با زنجبیل، گردو، فلفل و دیگر مصلحاتش مصرف کنند.

حاجی حیدری افزود: اسفناج حاوی مقدار بسیار زیادی آهن است و می‌توان از آن برای برطرف کردن کم خونی استفاده کرد، اما نکته حائز اهمیت این است که مقدار زیادی از آهن موجود در اسفناج جذب بدن نمی‌شود و نمی‌توان مصرف آن را بطور کامل جایگزین دارو‌های درمان کم‌خونی کرد.

این متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: در طب سنتی از اسفناج به عنوان یک ملین یاد می‌شود و فیبر زیاد موجود در آن به پاک سازی روده کمک می‌کند.

 

او افزود: در شرایط شیوع ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن در کنار رعایت دیگر موارد بهداشتی می‌تواند از ابتلا به این ویروس جلوگیری کند. اسفناج به دلیل این که سرشار از ویتامین ث است می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. همچنین ویتامین A در اسفناج در تقویت بینایی موثر است.

حاجی حیدری در پایان گفت: افرادی که سنگ کلیه دارند در مصرف اسفناج محتاط باشند، زیرا در کنار تمام خواصی که برای این گیاه گفته شد می‌تواند منجر به سنگ سازی بیشتر کلیه شود.

 

سه شنبه 27/8/1399 - 10:30
اخبار

 

 

دانشمندان استرالیایی اعلام کردند که واکسن کرونای این کشور اگر فاز سوم آزمایش‌های بالینی را با موفقیت پشت سر بگذارد سال آینده آماده خواهد شد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان استرالیایی دانشگاه کویینزلند با مشاهده کارآمدی و موثر بودن واکسن کرونای تولیدی این کشور اعلام کردند که اگر فاز سوم آزمایش‌های این واکسن به خوبی پیش برود، سال آینده واکسن کرونای تولید شده در کشورشان آماده توزیع می‌شود.

جرج هانت، وزیر بهداشت استرالیا اعلام کرد که این واکسن کارآمد بوده و در فاز یک آزمایش‌های بالینی ایمن بودن خود را اثبات کرده است. همچنین با ایجاد آنتی بادی مناسب توسط این واکسن در بدن افراد تزریق شده، از موثر بودن آن اطمینان داریم.

او افزود: از همه مهمتر این است که واکسن کرونای ما توانسته است در افراد سالمند نیز پاسخ مناسب ایجاد کند و این برای جامعه جهانی بسیار مهم است.

سه شنبه 27/8/1399 - 10:29
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

اوگور شاهین پیش بینی کرد که تا اواسط سال آینده زندگی در انگلیس، اروپا و ایالات متحده به حالت عادی برگردد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اوگور شاهین، دانشمندان آلمانی ترک تبار در مصاحبه‌ای با شبکه "Sky News" در مورد بسیاری از اسرار تولید واکسن ویروس کرونا را که اخیراً توسط شرکت آمریکایی "Pfizer" و "Biontech" آلمانی اعلام شد و جهان را به پایان اپیدمی کرونا امیدوار کرد، سخن گفت.

شاهین ۵۵ ساله و همسرش اوزلام تورئیگی ۵۳ ساله این هفته پس از اعلام این دو شرکت مبنی بر تأثیر بیش از ۹۰ درصدی واکسن در آزمایشات بالینی، مورد توجه جهانیان قرار گرفتند.

شاهین با بیان اینکه انتظار دارد این واکسن در اواسط ماه دسامبر در انگلیس توزیع شود، تصریح کرد: این موضوع به مجوز‌های مقامات بستگی دارد؛ بنابراین نزدیکترین تاریخ قبل از اواسط ماه آینده نخواهد بود.

اوگور شاهین گفت: زمستان دشواری تا قبل از آنکه شرایط زندگی شروع به بهبود کند، خواهیم داشت. ما منتظر پایان یافتن همه آزمایش‌ها و موافقت دولتی هستیم؛ اکنون بهترین کاری که هر فرد می‌تواند انجام دهد استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی است.

او ادامه داد: هر شخصی مسئولیتی دارد و موضوع فقط به دولت‌ها محدود نمی‌شود. مهم ترین چیز این است که ماسک بزنید، مراقب باشید و از ماندن در کنار افراد در یک اتاق به مدت طولانی خودداری کنید.

شاهین پیش بینی کرد که تا اواسط سال آینده زندگی در انگلیس، اروپا و ایالات متحده به حالت عادی برگردد.

این دانشمند وقتی کودک چهار ساله بود با خانواده اش از ترکیه، کشور مبدا خود مهاجرت و در آلمان به زندگی و تحصیل خود ادامه داد تا اینکه در سال ۱۹۹۳ در دانشگاه زارلند دکترای پزشکی گرفت.

 

سه شنبه 27/8/1399 - 10:28
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

شرکت داروسازی فایزر اعلام کرد واکسنی برای مقابله با ویروس کرونا تولید کرده که بیش از ۹۰ درصد موثر است؛ اما همچنان برخی ابهامات در مورد این واکسن وجود دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از الجزیره، شرکت داروسازی فایزر و شریک آن "BioNTech"، اعلام کردند واکسنی که آن‌ها برای مقابله با ویروس کرونا تولید کرده اند بیش از ۹۰ درصد موثر است.

در مورد این واکسن چه چه چیز‌هایی وجود دارد که نمی‌دانیم؟ چه اخبار بدی در مور این واکسن وجود دارد؟

۱- واکسن چگونه عمل می‌کند؟

بر اساس گزارشی که در روزنامه فرانسوی "Nouvelle Observator" منتشر شده، ایده این واکسن بر تزریق یک ماده ژنتیکی به بدن با نام "messenger RNA"مبتنی است؛ این ماده مولکولی است که به سلول‌های ما دستور می‌دهد چه چیزی را بسازند.

۲- جزئیات آزمایش چیست؟

براساس گزارش دو نویسنده در نیویورک تایمز، در ماه جولای شرکت‌های Pfizer و Biontech یک آزمایش بالینی را بر روی واکسن کرونا آغاز کردند که در آن نیمی از شرکت کنندگان واکسن دریافت کردند، در حالی که نیمی دیگر از دارونمای ساخته شده از آب نمک استفاده کردند؛ سپس این دو شرکت منتظر ماندند تا مردم بیمار شوند و مشخص شود که آیا واکسن در برابر ویروس ایمنی ایجاد می‌کند یا خیر؟.

به گفته نویسندگان، تاکنون ۹۴ شرکت کننده از حدود ۴۴۰۰۰ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند. یک هیئت مستقل از کارشناسان تعداد افرادی که واکسن دریافت کرده و تعداد افرادی که دارونما دریافت کرده بودند را بررسی کردند. تجزیه و تحلیل اولیه نشان داد که این واکسن بیش از ۹۰ درصد موثر است.

۳- آیا این نتیجه خوبی است؟

پاسخ مثبت است؛ نتیجه بسیار خوب است و اگر نتایج دقیق باشد و واکسن هنگام واکسیناسیون با این شکل اثر کند، برای میلیون‌ها انسان ایمنی ایجاد خواهد کرد.

۴- چه زمانی واکسن در دسترس خواهد بود؟

این دو شرکت تولید کننده واکسن تلاش خواهند کرد تا در هفته سوم نوامبر از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز رسمی بگیرند.

شرکت فایزر در وب سایت رسمی خود اعلام کرده است که به منظور دریافت مجوز استفاده اضطراری، داده‌های ایمنی را برای دو ماه پس از تزریق دوز نهایی جمع آوری می‌کند.

 

این شرکت گفت: پس از جمع آوری اطلاعات ایمنی به مدت ​​دو ماه پس از دوز دوم و آخرین واکسن به درخواست سازمان غذا و دارو، این واکسن تا هفته سوم ماه نوامبر در دسترس خواهد بود. 

برای دریافت مجوز توزیع واکسن، معیار‌های خاصی لازم است که مهمترین آن‌ها اثربخشی، ایمنی و توانایی تولید منظم است. در صورت تأیید مقامات ذیصلاح ایالات متحده، واکسن ممکن است در اواخر سال ۲۰۲۰ یا اوایل سال ۲۰۲۱ در دسترس باشد.

۵- این واکسن به چه مقداری تولید خواهد شد؟

دانیل فلوریر، نایب رئیس کمیته فنی واکسن‌ها در سازمان بهداشت عالی فرانسه، گفت: واکسن‌های RNA از نظر توانایی تولید آسان و در مقادیر بسیار زیاد امکان تولید دارند.

طبق انتظارات، این دو شرکت قصد دارند تقریباً ۵۰ میلیون دوز واکسن را تا پایان سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان توزیع کنند. با توجه به اینکه هر فرد برای ایمنی مقابل کرونا به دو واحد دوز از واکسن نیاز دارد، Pfizer در حال حاضر روی تولید دوز‌های کافی برای حدود ۲۵ میلیون نفر کار می‌کند. در مورد سال آینده نیز، این شرکت آمریکایی می‌گوید که می‌تواند حدود ۱.۳ میلیارد دوز تولید کند.

۶- چه کسانی ابتدا واکسینه خواهند شد؟

طبق گفته‌های Pfizer، این شرکت می‌تواند تا پایان سال ۳۰ تا ۴۰ میلیون دوز از این واکسن را تولید کند، که این مقدار برای ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر کافی است.

به طور دقیق تصمیم گیری نشده است که چه کسانی واجد شرایط دریافت واکسن هستند، اما گروه‌هایی که بیشتر در معرض خطر عفونت یا خطر ابتلا به ویروس هستند در اولویت خواهند بود. این گروه‌ها می‌تواند شامل کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، افراد مسن و افرادی که دارای عوامل خطر مانند چاقی یا دیابت هستند، باشد.

 

۷- آیا اکنون می‌توانیم ماسک را کنار بگذاریم؟

پاسخ منفی است؛ دستورالعمل‌های پیشگیری باید ادامه یابد و اکثر کارشناسان می‌گویند حتی در صورت موجود بودن واکسن به صورت گسترده، اقدامات اضافی مانند ماسک تا زمان کاهش خطر ویروس کرونا برای سلامت عمومی جامعه لازم خواهد بود.

اطلاعاتی که از واکسن هنوز وجود ندارد
۱- آیا از اثربخشی واکسن اطمینان داریم؟

در حالی که نتایج اولیه شواهد قانع کننده‌ای درباره موثر بودن واکسن ارائه می‌دهند، اما آن‌ها با اطمینان به ما نمی‌گویند که چقدر موثر است. آزمایش‌های بالینی به سادگی برای انجام این کار طراحی نشده اند. آن‌ها فقط می‌توانند به دانشمندان اجازه دهند که بر اساس آماری که به عنوان اثربخشی شناخته می‌شود، تخمین بزنند. اثر بخشی یک واکسن تنها پس از واکسینه شدن میلیون‌ها نفر تعیین می‌شود. اما با این وجود کارشناسان می‌گویند که اطلاعات اولیه نشان می‌دهد که اثربخشی این واکسن باید بسیار زیاد باشد.

۲- آیا واکسن از سالمندان محافظت می‌کند؟

نتایج جدید تایید نمی‌کنند که آیا افراد مسن با استفاده از واکسن ایمنی بالا دریافت خواهند کرد یا خیر. آزمایشات بالینی Pfizer و Biontek شامل افراد بالای ۶۵ سال بوده است.

سه شنبه 27/8/1399 - 10:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته