• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4354روز قبل
دانستنی های علمی
گروهی از باستان شناسان مکزیکی با کمک پالسهای نور لیزر موفق شدند تصویری سه بعدی از یک لوح سنگی مربوط به امپراتوری آزتکها را ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، باستان شناسان موسسه ملی انسان شناسی و تاریخ در مکزیک در سال 2008 در میان ویرانه های یک هرم مقدس در مکزیکوسیتی مربوط به تمدن آزتک که "معبد مایر" نام دارد بقایای یک حیوان را کشف کردند که به نظر می رسید مربوط به گرگی باشد که 500 سال قبل مرده است. این حیوان بر روی تخته سنگ بزرگی با عمق دو متر و نیم قرار گرفته بود.

در راستای کشفیات بیشتر در مورد این حیوان، این محققان حفاریهایی را در سال 2008 آغاز کردند و به این ترتیب یک لوح سنگی بسیار متحیرکننده را کشف کردند.

این لوح در حقیقت یک قطعه سنگی مستطیلی از جنس اندزیت صورتی به وزن 12 تن بود که تصویر یکی از نمادهای تمدن آزتک بر روی آن نقش بسته بود. این تصویر مربوط "تلالتیکوتلی" رب النوع محافظ زمین بود. این نماد چرخه حیات و مرگ در این تمدن آمریکای جنوبی است.

آزتکها در قرون 14، 15 و 16 میلادی بر سرزمینهای مکزیک و آمریکای جنوبی حکمرانی می کردند.

براساس گزارش National Geographic، این باستان شناسان در ادامه تحقیقات خود موفق شدند با استفاده از پالسهای لیزز یک تصویر سه بعدی را از این لوح سنگی ایجاد کنند.

 

 

تصویر سه بعدی لیزری لوح سنگی

 

 

لوح واقعی

 

 

هرم مقدس آزتکها در مکزیکوسیتی. این معبد در 13 مرحله از 1375 تا 1519 میلادی ساخته شده است

 

 

بقایای حیوانی که در معبد کشف شد

يکشنبه 30/8/1389 - 12:0
دانستنی های علمی
دانشمندان در مرکز تاسیسات احتراقی ملی در لیورمور کالیفرنیا قصد دارند با ایجاد ستاره ای مینیاتوری بر روی زمین، اولین رآکتور گداختی پایدار در جهان را بسازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این مرکز با بودجه ای 1.8 میلیارد دلاری قدرتمندترین لیزر جهان را بر روی نقطه ای به کوچکی سر سوزن متمرکز خواهد کرد تا بتواند در کوتاهترین زمان ممکن شرایطی مانند هسته سیاره ها یا حتی ستاره ها را بر روی زمین به وجود آورد.

طی انجام چند آزمایش کلیدی که طی هفته های گذشته انجام گرفته این پروژه پر هزینه به هدف خود که ایجاد اولین واکنش گداخت هسته ای تا سال 2012 است نزدیکتر شده است.

بر اساس گزارش این مرکز در تاریخ دوم نوامبر حدود 192 پرتو لیزری به مرکز این رآکتور و به هدفی حاوی گازهای تریتیوم و دیوتریوم شلیک شد که انرژی آزاد شده از این آزمایش در حدود 1.3 میلیون مگا ژول تخمین زده شده است. بالاترین درجه حرارت پرتوی در این آزمایش در حدود 6 میلیون درجه فارنهایت بوده است این در حالی است که حرارت پرتوی هسته خورشید 27 میلیون درجه فارنهایت تخمین زده شده است.

مقامات تاسیسات احتراقی آمریکا باور دارند نمونه نیروگاه مانند این رآکتور گداختی تا سال 2020 عملیاتی شده و تا سال 2050 می تواند یک چهارم کل ایالات متحده آمریکا را تامین کند.

اتاقک هدف، جایی که 192 پرتو لیزری به سمت آن شلیک شده اند 130 تن وزن و 10 متر شعاع دارد و در پس لایه بتنی به ضخامت 30 سانتیمتر نهفته شده است. این فرایند گداخت درونی یا ICF نام داشته و می تواند پس از فعال شدن رآکتور حرارت و فشار باور نکردنی را در مواد هدف به وجود آورد.

حرارت درون اتاقک به بیش از 100 میلیون درجه رسیده و فشاری بالاتر از 100 میلیارد برابر فشار اتمسفری زمین خلق خواهد شد. این شرایط بیشتر به شرایطی شباهت دارند که می توان آنها را در هسته ستاره ها و یا سیاره های عظیم جست.

در راستای قانون سوم نیوتن، آنچه پس از شلیک پرتوها از ماده هدف باقی خواهد ماند به داخل اتاقکهای راکت مانندی انتقال داده خواهد شد که منجر به فشرده شدن مواد سوختی درون کپسول و ایجاد امواج ضربتی خواهد شد؛ در نهایت باعث گرم شدن متمرکز مواد سوختی شده و احتراقی پایدار و متکی به خود به وجود خواهد آمد.

انرژی حاصل از این رویداد کاملا پاک و سبز، ایمن و دوستدار محیط زیست خواهد بود زیرا مواد سوختی که برای ایجاد آن مورد استفاده قرار می گیرند موادی کاملا طبیعی بوده و از آب دریا و خاک به دست می آیند. یک گالن از آب دریا قادر خواهد بود برابر 300 گالن سوخت انرژی تولید کند و انرژی نهفته شده در 50 فنجان از آب دریا با انرژی دو تن غال سنگ یکسان است.

بر اساس گزارش تلگراف، در کنار این مزایا، یک نیروگاه گداخت هسته ای کاملا بدون کربن بوده و میزان تولید محصولات جانبی رادیواکتیو دار غیر قابل ذخیره در آن نسبت به نیروگاه های اتمی دیگر بسیار پایین تر است. در ادامه تصاویری از این مرکز مشاهده می کنید:

 

 

این ساختمان یک کارخانه یا ورزشگاه در حال ساخت نیست
بلکه ساختمانی است که اسرار انرژی تجدید شدنی آینده را در خود پنهان کرده است
"اولین نیروگاه انرژی گداخت هسته ای پایدار در آمریکا"

 

نصب اتاقک هدف در سال 1999

 

پس از نصب اتاقک، دیوارها و سقفهایی به ارتفاع هفت طبقه در اطراف اتاقک هدف نصب شدند

 

اتاقکهای پرتاب پرتوهای لیزری در نیمکره پایینی اتاقک هدف مجهز به تجهیزات نوری ویژه

 

درون اتاقک هدف

 

دیواره های داخلی اتاقک هدف

 

سرهم بندی اتاقک هدف از ورقه های فولادی به ضخامت 10 سانتیمتر

 

 درون یکی از دو مخزن لیزر

 

 هدف برخورد پرتوها در تاسیسات  احتراقی ملی آمریکا که از یک گوی صیقلی
دو میلیمتری مملو از سوخت هیدروژنی مافوق سرد تشکیل شده است

يکشنبه 30/8/1389 - 11:55
دانستنی های علمی
"جاناتان کیتز" هنرمند و نویسنده ستون "پاسبان واژه" در مجله ویرد معتقد است هیچ زمینه ای به اندازه فناوری و علم بسترساز به وجود آمدن زبان و واژه های جدید نیست.

به گزارش خبرگزری مهر، "جاناتان کیتز" نویسنده، بر روی اصطلاحات، واژه ها و عبارتهای جدید به خوبی نظارت داشته و آنها را با خوانندگان خود به اشتراک می گذارد. وی همچنین در کتاب جدید خود از 28 واژه نو استفاده کرده است که از بطن دانش و فناوری متولد شده اند و به توضیح دلیل موفقیت برخی از این واژه ها در جامعه و ریشه اصلی آنها پرداخته است.

از این رو نشریه دیسکاوری با کمک گرفتن از اطلاعات کیتز به معرفی و توضیح 5 واژه ضروری پرداخته که در آزمایشگاه ها کشت داده شده و متولد شده اند.

"میکروبیوم" (Microbiome): مجموع ژنوم تمامی میکروبهایی که بدن انسان میزبان آنها است.
 این اصطلاح با هدف انعکاس مفهوم واژه ژنوم و ایجاد نوعی هم معنایی ابداع شده است و دست کم معنی ارگانیزمهای تک سلولی را به خوبی انتقال می دهند. بدن یک فرد معمولی میزبان 100 تریلیون میکروب است که این تعداد 10 برابر کل سلولهای موجود در بدن انسان است.

 

 

 

این میکروارگانیزمها از 22 دسته تشکیل شده اند که بیش از 600 گونه مختلف آنها در دهان و 150 گونه از آنها در هر کف دست زدگی می کنند. در مجموع این تنوع گونه ها مجموعه ای وسیع از تنوع ژنتیکی را به وجود می آورد به صورتی که دی ان ای انسان حاوی تقریبا 23 هزار ژن است در حالیکه میکروبیوم 23 میلیون ژن است. از آنجایی که این میکروبها معمولا تغییر مکان نمی دهند، تعداد آنها ثابت باقی می ماند و آنچه از دیدگاه انسانی به اهمیت آنها می افزاید، کمکهایی است که در راستای بهبود عملکرد سلولهای بدن انجام می دهند. در واقع انسان بدون وجود میکروبیومها قادر به ادامه زندگی نخواهد بود.

غیرذره (Unparticle): ذره ای تحت اتمی که در هیچ یک از تعاریف متعارف یک ذره نیست.

در جهان فیزیک الکترنها، پروتونها، نوترونها، و کوارکها، پوزیترونها و نوترینوها وجود دارند. همچنین گلوئن ها و میونها نیز در سال 1936 توسط فیزیکدانی به نام "ایزیدر رابی" کشف شدند.  با نام بردن از ذراتی مانند آکسیون، ساکسیون و ساکسینوزها، ذره ای جدید و فرضی به سادگی نمی تواند توجه هر فردی را به خود جلب کند.

هویت واقعی غیر ذره همچنان ناشناخته باقی مانده است. این شکل عجیب و ناشناخته از ماده برای اولین بار زمانی نامگذاری و خلق شد که فیزیکدانی به نام گئورگی از خود پرسید یک ذره "شاخص تغییر ناپذیر" چه ویژگی هایی می تواند داشته باشد و چگونه می تواند با جهان قابل مشاهده تعامل داشته باشد؟ شاخص تغییر ناپذیری در اصل کیفیت فرکتالهایی مانند دانه های برف و یا برگهای سرخس است که هر اندازه بر روی آن بزرگنمایی انجام شود، تغییری در ظاهر آنها به وجود نمی آید.

 

 

 

گئورگی ذراتی را فرض کرد که بدون توجه به فاصله ای که نسبت به یکدیگر دارند، با نیرویی ثابت با یکدیگر در تعاملند و آنچه از این فرضیه دریافت این بود که چنین ذراتی هیچ جرمی ندارند که این ویژگی آنها را از پیروی از برخی از قوانین فیزیکی معاف می کند. افردی که تمایلی به ادامه دادن فرضیه گئورگی را نداشتند نام غیر ذره را برای نشان دادن شدت بیگانگی و ناشناخته بودن این ذره فرضی ابداع کردند.

کوپرنیکیوم (Copernicium): صد دو دوازدهمین عنصر جدول تناوبی که بر اساس نام نیکولاس کوپرنیک نامگذاری شده است.

این عنصر در اورانیوم یافته شده است. 20 عنصر جدول تناوبی به صورت آزمایشگاهی و از برخورد دادن عناصر از پیش شناخته شده به وجود آمده اند. در هر 10 میلیارد میلیارد برخورد، دو پروتون برای تشکیل دادم اتم عنصری جدید با یکدیگر ترکیب می شوند که این اتم معمولا ناپایدار بوده و تنها چند میلی ثانیه دوام دارد و سپس دوباره به عناصر سبکتر تبدیل می شود و معمولا هر فردی که توانسته باشد چنین اتمی را کشف کند، مجوز ابداع نام را برای این عنصر جدید به دست خواهد آورد.

 

 

 

جدول تناوبی برای چند دهه به یک میدان جنگ سیاسی تبدیل شده بود تا پایگاهی برای تفکر و در آن زمان هر عنصر از دو هویت برخوردار بود، برای مثال عنصر رادرفوردیوم در جدول تناوبی آمریکایی ها، در شوروی سابق به "کورچاتوویوم" تغییر نام می داد. از این رو نامگذاری یک عنصر به نام کوپرنیک می تواند به پر اهمیتی تخریب دیوار برلین باشد. 

کارگاه ژن سازی (Gene Foundry): آزمایشگاهی که با هدف تامین منابع مهندسی ژنتیک اقدام به ساخت DNA می کند.

زیست شناسی مصنوعی به مهندسی ژنتیک و مهندسی ژنتیک به پرورش محصولات وابسته است. از آنجایی که مهندسی ژنتیک تنها به بهبود دادن موجوداتی که از پیش وجود داشته اند می پردازد، هدف زیست شناسی مصنوعی ساخت ارگانیزمهای جدید از مواد غیر زنده خواهد بود، ارگانیزمهایی که می توانند برای تولید سوخت و دارو مورد استفاده قرار گیرند.

 

 

 

DNA هایی که در کارخانه های ژن سازی تولید می شوند قدرت ایجاد توانایی های ویژه ای را در سلولها خواهند داشت و نامی که برای این تکنیک ابداع شده می تواند نشانگر جسارت و قدرت این شیوه جدید مطالعاتی باشد.

آنتروپوسن (Anthropocene): دوره کنونی زمین شناسی

در بازه های تاریخی زمین شناسی، عمر انسان به شدت کوتاه است. با وجود اینکه در قرن 17 جیمز آشر بر اساس پدیده ها و رویدادهای مقدس زمان شکل گیری زمین را سال 4004 قبل از میلاد اعلام کرد، دانشمندان امروزه سن زمین را 4.6 میلیارد سال اعلام کرده اند.

به دلیل روند ناپایدار حرکت زمین، دوره های زمین شناسی قابل درک درست نیستند، برای مثال چرخش روزانه یا سالانه زمین باعث شده برخی از دانشمندان با سالهای کیهانی انطباق پیدا کنند. بر اساس واحدهای استاندارد زمانی سامانه خورشیدی زمین برای دور زدن کامل در مدار هسته کهکشان به 250 میلیون سال نیاز خواهد داشت. بر اساس این مقیاسها، هومو سپیانسها کمتر از یک هفته بر روی زمین زندگی کرده اند.

 

 

 

از دید تعاریف زمین شناسی انسان از 10 هزار سال پیش تا کنون در دوره هولوسن یا "کاملا جدید" قرار دارد، این نام در سال 1885 به صورت رسمی به تایید کنگره بین الملی ژئولوژی رسید و اکنون سوال اینجاست که آیا با وجود تمامی تخریبهایی که توسط انسان بر روی زمین انجام گرفته، چنین نامی هنوز معتبر است یا نه؟ بر همین اساس و بر اساس مشاهدات فیزیکی نام آنتروپوسن به معنی "دعوت به عمل" برای دوره کنونی زمین شناسی مناسب تر به نظر می رسد تا شاید انسانها را از آنچه با زمین انجام داده اند، آگاه کند

يکشنبه 30/8/1389 - 11:48
خودرو
ساخت اولین خودروی هیبریدی دنیا که مجهز به سیستم هشدار صوتی برای نجات جان عابران است از بهار 2011 آغاز می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این خودروی محصول شرکت نیسان که Infiniti M35h نام دارد اولین خودروی دنیا خواهد بود که مجهز به سیستم اطلاع رسانی صوتی برای عابران است این فناوری جدید که "صدای نزدیک شدن وسیله نقلیه برای عابران" (Approaching Vehicle Sound for Pedestrians) نام دارد حاصل یک برنامه تحقیقاتی گسترده است.

در این فناوری، تن و بلندی صدا قابل تغییر است این قابلیت، میزان اثربخشی کاربرد فناوری را بدون تولید آلودگی صوتی تضمین می کند.

نیسان در توضیح عملکرد فناوری هشدار صوتی به عابران اعلام کرده است که یک سیستم کنترل رایانه ای با سیستم صداساز داخل خودرو ارتباط دارد این سیستم یک بلندگو بر روی سپرها دارد که به محض نزدیک شدن عابر هشدار صوتی می دهند.

ساخت این خودرو از بهار 2011 آغاز می شود. این خودروی جدید از یک موتور بنزینی 5/3 لیتر و یک موتور الکتریکی 50 کیلووات برخوردار است حاصل عملکرد هر دو موتور برابر با 360 اسب بخار است.

براساس گزارش یو. اس. ای تودی، این خودرو که در نمایشگاه خودروی لس آنجلس معرفی شد می تواند بیش از 62 هزار مایل را در مدت یک ساعت تنها با موتور الکتریکی طی کند.

 

 

 

 

يکشنبه 30/8/1389 - 11:45
هوا و فضا
گروهی از دانش آموزان دبستانی یک سیب زمینی را در شاتلی که از بطری پلاستیکی دو لیتری آب ساخته شده بود، به فضا و به ارتفاع 27 هزار متری از زمین فرستادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانش آموزان دبستان "لندسکوو" قبل از اینکه سیب زمینی فضایی را درون شاتل پلاستیکی قرار دهند، لباس بابا نوئل به آن پوشاندند.

فضاپیمای پلاستیکی آنها به یک بالن هلیومی مطالعات آب و هوا وصل و به یک دوربین عکاسی مجهز بود و بچه ها شاتل خود را از روستایی محلی در "دیوون" به فضا فرستادند.

شاتل و سیب زمینی تا ارتفاع 27 هزار و 400 متری بالا رفتند تا اینکه در نهایت بالن منفجر شده و شاتل به کمک چتر نجاتی در فاصله 225 کیلومتری از منطقه پرتاب بر روی زمین فرود آمد. موقعیت فرود شاتل پلاستیکی با استفاده از سیستم GPS تعیین شد و دانش آموزان به همراه معلمان مدرسه از اینکه می دیدند دوربین شاتل تصاویر شگفت انگیزی به ثبت رسانده به شدت هیجان زده شدند.

 

 

 

به گفته "رابین اسمیت" معلم ارشد این مدرسه، شاید ایده پرتاب یک سیب زمینی و یک بطری پاستیکی ایده ای دیوانه وار بوده است اما برای کودکان شیوه آموزشی هیجان انگیزی به شمار می رود. به گفته وی کودکان عاشق انجام چنین کارهایی هستند و به همین خاطر زمانی که به آنها بگویید یک سیب زمینی را به فضا بفرست، دقیقا در راستای علائق آنها قدم برداشته اید.

بر اساس گزارش تلگراف، اسمیت معتقد است اجرای چنین آزمایشهایی می تواند مهارتهای خلاقانه کودکان را افزایش دهد و برای حل مشکلات و مسائل در آنها انگیزه ایجاد کند.


يکشنبه 30/8/1389 - 11:42
کامپیوتر و اینترنت
اولین نسخه از سیستم عامل ویندوز محصول شرکت مایکروسافت 20 نوامبر 25 سال قبل در عصری که هنوز رایانه وسعت امروزی خود را نداشت رسما عرضه شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در عصری که در آن هر تولید کننده رایانه ای سیستم عامل مخصوص به خود را عرضه می کرد و اپل با رایانه های "مکینتاش" بر بازار سلطه داشت ماشینهای کلاس "آی. بی. ام. مایکروسافت" که در آن زمان هنوز "آی. بی. ام. سازگارپذیر" نامیده می شد با سیستم عامل "داس" وارد بازار شد.

بیش از یکسال پس از عرضه محصول مشترک مایکروسافت و "آی. بی. ام" اولین نسخه از سیستم عامل ویندوز به نام "ویندوز 1.0" در 20 نوامبر 1985 عرضه شد.

این سیستم عامل تنها یک تداخل گرافیکی از سیستم عامل قدیمی "ام. اس- داس" و اولین تلاش مایکروسافت برای ایجاد یک محیط عامل با توانایی چندعملکردی بر روی سکوی رایانه شخصی بود. ویندوز 1.0 تمام قابلیتهای اولیه ای که بعدها در تمام نسخه های ویندوز وارد شد را دارا بود و مایکروسافت را به سوی تبدیل شدن به "غول نرم افزاری دنیا" پیش می برد.

در تفاوت با نسخه های بعدی ویندوز، اولین نسخه این سیستم عامل یک قابلیت چندعملکردی محدود به برنامه های جانبی و نرم افزارهای موجود برپایه "ام. اس- داس" را عرضه می کرد.

 

 

 

این برنامه های جانبی می توانستند حافظه را تنها از طریق سیستم شکل دهی حافظه خود ویندوز مدیریت کنند. این سیستم شکل دهی، برپایه یک الگوی نرم افزاری حافظه مجازی عمل می کرد که اجازه می داد برنامه های بزرگتر از حافظه "رم" در دسترس نیز اجرا شوند. 

یک جمله آمریکایی بیان می دارد: "اگر یک محصول بدون نقص است این بدان معنی است که آن را بسیار دیر عرضه کرده ای."

اکنون در 20 نوامبر 2010 ، یک ربع قرن از زمان عرضه رسمی ویندوز 1.0 گدشته است. این محصول که با قیمت 99 دلار وارد بازار شده بود به رایانه اجازه می داد که از عملکردهای تعاملی مثل ماوس استفاده کند.

اما این ویندوز از تعداد زیادی "باگ" (حفره امنیتی) رنج می برد و به همین علت بیل گیتس برای حل این مشکلات، ویندوز 1.0.1 را در سال 1986 و ویندوز 2.0 را در سال 1987 عرضه کرد اما رشد درخشان ویندوز تنها در سال 1990 و زمانی که نسخه ویندوز 3.0 وارد بازار شد و یک میلیون لیسانس را فروخت حاصل شد، به این ترتیب مایکروسافت توانست سلطه بازار سیستم عاملها را در اختیار بگیرد و در همان سال با عرضه اولین نسخه بسته "آفیس"، شرکت بیل گیتس رسما به غول نرم افزاری دنیا تبدیل شد.

5 سال بعد، با توسعه اتصال به اینترنت و عرضه ویندوز 95 که مجهز به ابزارهای مختلفی برای تسهیل در ورود به وب بود موقعیت مایکروسافت بیش از گذشته مستحکم شد.

در سال 1998 در سیستم عامل ویندوز 98 برای اولین بار سیستم به روزسازی خودکار Windows Update وارد سیستم عاملهای ویندوز شد.

این سیستم توانست برای بارگذاری بسته های محافظتی در مقابله با حفره های امنیتی مفید باشد و پایداری و دوام سیستم عامل را بهبود بخشد.

 

 

 

در سال 2001 و پس از عرضه دلسرد کننده ویندوز 2000 و ویندوز هزاره (Windows Me ) سیستم عامل Windows Nt عرضه شد و توانست موقعیت مایکروسافت را باردیگر در بازار تقویت کند.

سرانجام ویندوز "ایکس. پی" وارد بازار شد که در مدت 9 سال توانست بر روی بیش از نیمی از تمام رایانه های دنیا نصب شود.

بقیه داستان این پنجره (ویندوز) به روزگار ما باز می گردد. زمانی که ویندوز ویستا در سال 2007 عرضه شد و هرچند توانست در اولین سال عرضه 100 میلیون لیسانس را به فروش برساند اما به دلیل عملکردهای ضعیف، پس از مدت کوتاهی مورد هجوم انتقادات بسیاری از سوی کاربران و کارشناسان قرار گرفت. به طوریکه کاربران شرکتی و بسیاری از کاربران خانگی ترجیح دادند همچنان از ویندوز "ایکس. پی" استفاده کنند.

با ورود ویندوز 7 در سال 2009 پنجره های امید بار دیگر هم به روی مایکروسافت (که به دلیل ناکامی ویستا آبرویش در خطر بود) و هم به روی کاربرانی که از ویستا دلسرد شده بودند باز شد.

مدتی قبل، مایکروسافت در شرایطی که از موفقیت عرضه ویندوز 7 لذت می برد اعلام کرد که ظرف دو سال آینده ویندوز 8 را وارد بازار خواهد کرد.

يکشنبه 30/8/1389 - 11:41
نجوم
محققان موسسه مکس پلانک اعلام کردند موفق به یافتن سیاره ای شده اند که میلیاردها سال پیش توسط کهکشان راه شیری به فرزندخواندگی پذیرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، کهکشان راه شیری میلیاردها سال پیش زمانی که با کهکشانی دیگر در جنگ و درگیری بوده است، سیاره ای مشابه سیاره مشتری را به فرزند خواندگی پذیرفته است.

بین 6 تا 9 میلیارد سال پیش کهکشان راه شیری و یک کهکشان دیگر خود را در زمان و مکان تقریبا مشابهی دیدند و با یکدیگر درگیر شدند. پیروز این میدان کهکشان زمین بود که به عنوان غنیمت مقداری ستاره و مواد به جا مانده از کهکشان نابود شده را برداشت. دانشمندان اکنون دریافته اند سیاره ای مشابه سیاره مشتری به نام HIP 13044b نیز در میان این غنائم به کهکشان راه شیری راه یافته و اکنون این سیاره فرزند خوانده ره شیری به شمار می رود.

اخترشناسان بر این باورند که این سیاره از برخورد دو کهکشان بزرگ جان سالم به در برده و نه تنها توانسته با موفقیت از کهکشان خود به کهکشان راه شیری مهاجرت کند بلکه از پدیده متورم شدن ستاره مادر خود، دوره گذار ستاره ای برای تبدیل شدن از یک ستاره میان سال هیدروژنی به یک ستاره عظیم و سرخ رنگ و سالخورده و هلیومی نیز نجات یافته است. دوره ای که خورشید زمین نیز طی پنج میلیارد سال آینده آن را پشت سر خواهد گذاشت.

 

 

 

موجودیت HIP 13044b نیز کمی مرموز است زیرا این اولین سیاره از منشائی متفاوت است که در میان منابع بی ستاره هیدروژنی و هلیومی دیده شده است. به گفته دانشمندان برای درک چگونگی شکل گیری سیاره ها در کنار ستاره های بدون فلز باید به اطلاعات و آمار دقیق تری دست پیدا کرد.

سیاره HIP 13044b که دست کم 1.25 بار بزرگتر از زمین است در فاصله دو هزار سال نوری از زمین و در جنوب صورت فلکی کوزه قرار گرفته است.

بر اساس گزارش دیسکاوری، دانشمندان با در نظر گرفتن میزان چرخش ستاره مادر که سریعتر از حد عادی در چرخش است بر این باورند این ستاره عظیم و سرخ رنگ تا کنون تعدادی از خواهران سیاره HIP 13044b را بلعیده باشد.

يکشنبه 30/8/1389 - 11:39
اخبار
نتایج تحقیقات پژوهشگران استرالیایی نشان می دهد که غم ناشی از مرگ عزیزان به شدت بر روی ضربان قلب فرد داغدار تاثیر می گذارد و می تواند مشکلات زیادی را برای وی ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، داغداری ناشی از مرگ یک فرد بسیار عزیز مثل شریک زندگی و یا فرزند نه تنها می تواند مشکلات روحی و غم و اندوه ایجاد کند بلکه می تواند یک خطر جدی برای قلب باشد.

محققان دانشگاه سیدنی با هدف بررسی آسیبهای فیزیکی یک داغداری، تحقیقاتی را بر روی 78 فردی که حداقل از دو هفته قبل زیر فشار غم از دست دادن یک عزیز بوده اند انجام دادند.

در این آزمایشات، سطح ضربان قلب در تمام مدت شبانه روز کنترل شد و سپس این داده ها با اطلاعات مربوط به قلب افرادی که از غم از دست دادن عزیزان رنج نمی بردند مقایسه شد.

به گفته این محققان، قلب افرادی که در یک موقعیت نرمال زندگی می کنند به طور متوسط 7/70 ضربه در دقیقه می زند. این درحالی است که تعداد ضربان قلب افرادی که در غم از دست دادن عزیزانی چون فرزند و یا همسر هستند 1/75 است که این ضربان قلب سریع یک پاسخ طبیعی به اضطراب یا غم است.

اما این دانشمندان زمانی نسبت به این تغییر ضربان قلب حساس شدند که یک بی نظمی قلبی را در افرادی مشاهده کردند که به صورت داغدار به زندگی خود ادامه می دهند به طوریکه در بین افرادی که عزیزان خود را از دست داده بودند و به خاطر این از دست دادن به شدت داغدار بودند یک متوسط 23/2 مورد تپش قلب در اولین هفته های بعد از داغداری ثبت شد.

درحالیکه در افرادی که در یک شرایط راحت زندگی می کردند به طور طبیعی 23/1 مورد تپش قلب به ثبت رسید.

براساس گزارش رویترز، نتایج این تحقیقات همچنین نشان داد که پس از یک دوره حدود شش ماه، قلب افراد آسیب دیده از یک داغداری به حالت طبیعی بازگشت اما غم حاصل از این داغ برای مدت زمان بسیار طولانی تر حتی برای همیشه می تواند باقی بماند.

این تیم استرالیایی در این بررسیها دریافتند که در میان افراد آسیب دیده از داغداری، سطح افسردگی برابر با 3/26 است درحالیکه در بین داوطلبان غیرداغدار رقم افسردگی برابر با 1/6 است همچنین افسردگی در میان بیوه ها و والدینی که فرزند خود را از دست داده بودند 3 برابر بیشتر از کسانی بود که با این نوع دردها آشنا نیستند.

يکشنبه 30/8/1389 - 11:37
دانستنی های علمی
ضد ماده از این پس دیگر در قلمرو علوم تخیلی قرار نخواهد گرفت زیرا دانشمندان اکنون می دانند چگونه این همتای غریب و گریزان ماده را به دام انداخته و محبوس کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مرکز تحقیقات اتمی اروپا - سرن - طی گزارشی که در نشریه نیچر منتشر کرده اند اعلام کردند چگونه توانسته اند 38 اتم ضد هیدروژن که ساده ترین نوع ضد ماده به شمار می رود را به دام انداخته و آن را برای دو دهم ثانیه حفظ کنند.

به گفته راب تامپسون رئیس بخش فیزیک و اخترشناسی دانشگاه کالگاری 38 اتم هیدروژن بسیار کم و ناچیز است و از توانایی تامین انرژی رسانی برای سوخت رسانی به فضاپیماها و یا حتی گرم کردن یک فنجان قهوه برخوردار نیست.

با این حال همین مقدار کوچک نیز برای دوستداران علم فیزیک خبر بسیار بزرگی به شمار می رود. با تنظیم و برنامه ریزی دقیق این روند دانشمندان امیدوارند به تدریج بتوانند برخی از بزرگترین رازهای جهان هستی را کشف کنند.

نظریه های زیادی بر این اساسند که طی انفجار بزرگ مقادیر مشابهی ماده ( اتمهایی با بار مقبت و منفی) و ضد ماده (انتهایی با بار منفی و مثبت) به وجود آمده اند و زمانی که با یکدیگر برخورد کرده اند هر یک از این ترکیبها دیگری را به بیرون رانده و انفجاری کوچک از انرژی را به وجود می آورند.

اما فیزیکدانان از گذشته در جستجوی پاسخ این سئوال بوده اند: در صورتی که در هنگام انفجار بزرگ مقدار ماده و غیر ماده برابر بوده است، چرا این ترکیبها یکدیگر را نابود کرده اند؟ و چرا امروز جهان مملو از ماده است و ضد ماده در طبیعت غایبی بزرگ به شمار می رود؟

شاید آزمایش بر روی ضد ماده های به دام افتاده بتواند این عدم تعادل جهانی را به گونه ای توجیه کند. بر اساس مدل استاندارد فیزیک ذره ای، ضد هیدروژن و هیدروژن باید از لایه های انرژی یکسانی برخوردار باشند، مقداری که هنگام انفجار یک اتم تحت تاثیر پرتو لیزر و واکنش در برابر نیروی گرانش قابل محاسبه باشد.

سرن در سال 2002 نیز موفق به تولید ضد هیدروژن شده بود اما رفتارهای تکاپویی آنها به گونه ای بود که مطالعه بر روی آنها را غیر ممکن می کرد. این به آن دلیل بود که به محض برخورد اتمهای ضد ماده با جسمی دیگر، یا حتی دیواره اتاقکی که در آن به وجود آمده بودند این اتمها ناپدید می شدند.

بر اساس گزارش AOL، محققان به مدت پنج سال در حال ابداع شیوه ای بودند تا بتوانند ضد هیدروژن را تا دمایی نیم درجه بالاتر از صفر مطلق، پایین ترین حرارتی که به صورت نظری وجود دارد، سرد کرده و آنها را در حالت کم انرژی قرار دهند. سپس اتمها با قرار گرفتن در محیطی مغناطیسی از برخورد با دیواره های اتاقک حفظ شدند.

يکشنبه 30/8/1389 - 11:37
آلبوم تصاویر

 

 دوستان عزیز و گلم 

بهترینها رو براتون آرزو دارم

يکشنبه 30/8/1389 - 11:36
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته