• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1300روز قبل
ایرانگردی


به مناسبت گرامیداشت چهاردهم تیرماه به عنوان «روز قلم» ، جشنواره داستان کوتاه با موضوعات فرهنگی و اجتماعی در محلات سیزده گانه منطقه برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 13 ، سجاد سبحانی ، معاون امور اجتماعی و فرهنگی با اشاره به نامگذاری روز چهاردهم تیر ماه به عنوان ( روز قلم ) در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران گفت : قلم، زبان عقل و معرفت و احساس انسان ها و بیان کننده اندیشه و شخصیت صاحب آن است و به نوعی قلم، زبان دوم انسان هاست. از این رو ، شهرداری منطقه برای نکو داشت این روز، برنامه هایی را تدارک دیده است.
وی برگزاری جشنواره داستان نویسی را یکی از برنامه های منطقه برشمرد و افزود: با توجه به شیوع کرونا ، این جشنواره با موضوعات فرهنگی و اجتماعی به صورت مجازی در محلات منطقه برگزارو پس از دریافت آثار و داوری ، هدایایی به منتخبان جشنواره اهدا می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی به کشف و شناسایی استعدادها با برگزاری جشنواره داستان کوتاه اشاره و تصریح کرد: برگزاری چنین جشنواره ای می تواند زمینه ساز بروز استعدادهای جدید و همچنین بستری برای حمایت از نویسندگان داستان در منطقه 13 باشد.
سبحانی ادامه داد : «روز قلم» ، همچنین فرصتی است برای یادآوری منزلت و حرمت قلم و صاحبان آن که عمر خود را برای ارتقای فرهنگ و هنر این مرز و بوم در طبق اخلاص گذاشته‌اند ، از این رو در نظر داریم ازنویسندگان ساکن منطقه تجلیل به عمل آوریم .

 

شنبه 14/4/1399 - 13:45
ایرانگردی

شهردار منطقه ۱ تهران با بیان اینکه کلینیک سینا مهر کاربری مسکونی داشته است، گفت: ساختمان‌های خطرناک مشابه سینا مهر زیاد است ولی به دلیل تعارض قانون، شهرداری نمی‌تواند اقدامات لازم را انجام دهد.


 
خبرگزاری فارس: سه شنبه دهم تیر حدود ساعت ۲۱ خبر حریق و انفجار در یک کلینیک درمانی شمال تهران درصدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفت. عکس‌ها و ویدیوهای این حادثه دست به دست در فضای مجازی منتشر و با اعلام فوت ۱۹ نفر در حریق و انفجار که شامل بیماران و کادر درمان کلینیک بودند، قلب‌های بسیاری متاثر شد.

نشت گاز از کپسول‌های اکسیژن، علت اولیه حادثه اعلام شد ولی ماجرا به همین موضوع ختم نشد و حادثه ابعاد جدیدی به خود گرفت تا جایی که پلیس پیشگیری تهران بزرگ از صدور حکم بازداشت برای چهار نفر از مسوولان کلینیک خبر داد.

 

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هم روز بعد حادثه اعلام کرد، شورای شهر پیگیری ویژه این حادثه را در دستور کار قرار داده و بر اساس گزارش‌هایی که به دستش رسیده در ۳ نوبت به مالک کلینیک در سال‌های ۹۴، ۹۶ و ۹۷ با موضوع ایمنی اخطار داده شده بود.

برخی از نمایندگان مجلس اما خبر از تخلف شهرداری دادند و اعلام کردند در حادثه‌ کلینیک سینا مهر شمیران پای تخلف ساختمانی در میان است.

علیرغم گذشت چند روز از این حادثه، هنوز خبرهای مربوط به کلینیک سینا اطهر که البته بعدا اعلام شد، نام کلینیک سینا مهر بوده، داغ است و موضوعات جدیدی در بروز این حادثه مطرح می‌شود. درباره جزئیات حادثه وحواشی مربوط به آن با سید حمید موسوی، شهردار منطقه یک تهران به بحث و گفت‌وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است:

 

کلینیک حادثه دیده کاربری مسکونی داشت 

کاربری ملکی که کلینیک سینا مهر در آن دایر بود مسکونی یا درمانی بوده است؟ 

موسوی: سال 84 پایان‌ کار این ملک صادر شده و کاربری آن مسکونی بوده است که پس از مدتی طبقات ساختمان به عنوان بخش اداری و مطب مورد استفاده قرار گرفت لذا بر اساس کمیسیون ماده 100 تخلف این ملک بررسی شد و رأی بر الزام استفاده مجاز از ملک، مستند به بند ۲۴ از ماده قانون شهرداری‌ها داده شده است.

 

شهرداری توافق تغییرکاربری انجام نداده است

گفته می‌شود شهرداری با تغییر کاربری این ملک تخلف انجام داده، آیا این موضوع صحت دارد؟

موسوی:شهرداری هیچ‌ توافق تغییر کاربری در این پلاک انجام نداده است. باید توجه داشت که بر اساس بند 24 ماده 55 قانون شهرداری‌ها که مصوب سال 1334 است به سه صنف اطباء، وکلا و مهندسان ناظر اجازه داده شده که در محل مسکونی فعالیت صنفی داشته باشند بدون اینکه این محل تجاری محسوب شود.

به مرور زمان با توسعه خدمات پزشکی و میل پزشکان به انجام فعالیت در املاکی که برایشان مقرون به صرفه باشد این گروه مبادرت به استفاده از فضای مسکونی جهت کارهای پزشکی، تخصصی و حِرف پرشکی کرده‌اند.

 

ماجرای قانون سال 34 و 66 جهت حمایت از پزشکان

همچنین 20 دی سال 66 هم در مجلس شورای اسلامی ماده واحده‌ای به مصوبه 1334 الحاق و تصویب می‌شود که بر اساس آن مشاغل و حِرف وابسته به رشته پزشکی مشمول بند ۲۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها شده و مجاز به استقرار و فعالیت در املاک با کاربری مسکونی می‌شوند. بنابراین بر اساس بند 24 ماده 55 مصوب سال 34 و ماده واحده الحاقی مصوب در سال 1366 تأکید شده که فعالیت شغلی پزشکان و صاحبان حِرف وابسته در ساختمان‌های مسکونی، تجاری ملکی و اجاری بلامانع است.

طی سال‌های گذشته پرونده‌های شکایتی زیادی بین شهرداری‌های کلانشهرها و مجموعه‌های درمانی به دلیل این موضوع و استفاده از کاربری‌های مسکونی مطرح و تشکیل شده که پس از آن رأی دیوان عدالت نیز صادر شده است و دیوان عدالت نیز صنوف وابسته به پزشکی را مستند به ماده واحده الحاقی مصوب 66 مجاز به فعالیت در اماکن مسکونی می‌داند.

دو وزارتخانه مسوول نظارت بر فعالیت صنوف پزشکی

کدام نهاد مسؤول نظارت بر فعالیت صنوف پزشکی در کاربری‌های مسکونی است؟

موسوی: وزارت کار و وزارت بهداشت مسوول نظارت بر این مکان‌ها هستند و بر اساس قوانین موجود در کشور باید کارشناسان وزارت کار و وزارت بهداشت بازدیدهای دوره‌ای را در این زمینه داشته باشند.

بر اساس ماده 95 قانون کار مسوولیت هر اتفاق در این کاربری‌ها متوجه کارفرما است همچنین بر اساس ماده 101 این قانون گزارش بازرسان کار و کارشناسان بهداشت کار در حکم گزارش ضابطین دادگستری است و بر اساس ماده 105قانون مذکور هرگاه در حین بازرسی، به تشخیص بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای احتمال وقوع حادثه و یا بروز خطر در کارگاه داده شود، بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای مکلف هستند مراتب را فوراً و کتباً به کارفرما یا نماینده او و نیز به رئیس مستقیم خود اطلاع دهند. 

همچنین در تبصره یک این ماده مقرر شده، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حسب مورد گزارش بازرسان کار و کارشناسان بهداشت حرفه‌ای از دادسرای عمومی محل و درصورت عدم تشکیل دادسرا از دادگاه عمومی محل تقاضای لازم را انجام و فوراً قرار تعطیل و لاک و مهر تمام یا قسمتی از محل را صادر کنند. همچنین دادستان بلافاصله نسبت به صدور قرار اقدام و قرار مذکور پس از ابلاغ قابل اجرا است. 

همچنین دستور رفع تعطیل توسط مرجع مزبور در صورتی صادر خواهد شد که بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای و با کارشناسان ذیربط دادگستری رفع نواقص و معایب موجود را تایید کرده باشند.  

 مسؤول فنی کلینیک باید پاسخگو باشد

 قصور در این حادثه را چه کسانی داشته اند؟‌

موسوی: اینجانب در جایگاهی نیستم که بتوانم مقصّر اعلام کنم ولی باید به این نکته نیز توجه کرد که بر اساس شیوه نامه اجرایی ضوابط مسؤول فنی بیمارستان و مرکز جراحی محدود و درمانگاه، برنامه ریزی و نظارت بر ارتقاء ایمنی بیماران و کاهش خطاهای پزشکی و مخاطرات محیطی تحت عنوان مسؤول ایمنی مطابق با استانداردهای اعتبار بخشی وظیفه مسؤول فنی این مرکز بوده است و باید به طور شبانه روزی بر این موضوع نظارت کافی داشته باشند که متأسفانه در این خصوص مسؤول فنی در مورد محل نگهداری کپسول‌های اکسیژن علی‌رغم تذکرات متعدد آتش نشانی باید پاسخگو باشد. 

همچنین بازرس وزارت کار و بازرسین وزارت بهداشت منطبق بر مواد قانونی ذکر شده باید گزارشی از اقدامات خود ارائه کنند.

 

از طرفی پروانه بهره‌برداری برای این ملک توسط وزارت بهداشت صادر شده و بر اساس دستورالعمل مرتبط با فضاهای درمانی و بیمارستانی (دستورالعمل شماره AR-0201) فضای ساختمانی مورد تقاضا و نقشه معماری و تأسیسات مجموعه باید برابر مقررات ملی ساختمان خصوصاً مبحث سوم مقررات کنترل و سپس پروانه فعالیت و بهره برداری صادر می‌شد. 

واحد اغذیه‌ فروشی زیرذره‌بین است ولی کلینیک نه

جای تعجب است که چگونه هنگام راه‌اندازی یک واحد اغذیه‌ فروشی پروتکل‌ها به صورت دقیق توسط وزارت بهداشت زیر ذره‌بین است ولی در یک مجموعه که اقدامات تخصصی و فوق‌ تخصصی در آن صورت می‌گیرد و تجهیزات و ابزارهای خطرناکی مانند کپسول اکسیژن و هلیوم در آن وجود دارد ولی بررسی‌های لازم صورت نگرفته است.

تشکیل کمیته ایمنی در شهرداری های مناطق

شهرداری جهت پیشگیری از حوادث مشابه پلاسکو و کلینیک سینا مهر چه اقداماتی انجام داده است؟

موسوی: شهرداری قبل از وقوع حادثه پلاسکو چندان نسبت به ساختمان‌های نا ایمن حساس نبود ولی پس از حادثه پلاسکو شورای شهر و مدیریت شهری نسبت به این موضوع حساس شده و بر همین اساس در شورای شهر مصوبه‌ای در 23 شهریور سال 1395 مصوب شد که توسعه خدمات ایمنی و آتش‌نشانی در آن مورد توجه قرار گرفت و شهرداری‌ها در مناطق مختلف موظف به تشکیل کمیته ایمنی شدند.

 

دستورالعمل‌های ایمنی توسط کمیته‌های مربوطه در شهرداری‌های مناطق به زیرمجموعه‌ها ابلاغ شد و اگر فضاهای خطرآفرین در سطح شهر و محلات وجود داشت کمیته‌ها موظف‌اند که دستورالعمل‌های مربوطه در جهت افزایش ضریب ایمنی را تهیه و ابلاغ کنند و در صورت استنکاف مالک مراتب را به مراجع پیش بینی شده در قانون منعکس کنند.

مأمورین شهرداری ضابط قضایی نیستند

آیا شهرداری مجاز به پلمب ساختمان‌های ناایمن است؟

موسوی: شهرداری‌های مناطق و سازمان آتش‌نشانی بر اساس بند 14 ماده 55 قانون شهرداری‌ها بدون استثنا با مواردی که ایمنی عمومی شهر را تهدید می‌کنند مکلف به رفع خطر‌اند که این به معنی پلمب نیست و اصولاً مأمورین شهرداری ضابط قضایی نیستند. که البته این مأموریت در املاک مجهول المالک، رها شده و گودهای پرخطر به‌صورت روزانه و مستمر در دست اقدام است و مقامات قضایی هم در راستای اجرای این ماده قانونی همکاری بسیار مؤثر، سریع و اثربخش را تاکنون داشته‌اند که جای تقدیر و تشکر دارد.

برای پلمپ ملک کلینیک سینا مهر مورد قانونی لازم بود و تکلیف بر عهده وزارت کار و وزارت بهداشت است. شهرداری ضابط قضایی نیست و درخواست پلمپ توسط شهرداری انجام نمی‌شود بلکه این وظیفه برابر قانون به‌عهده بازرسان وزارت کار و وزارت بهداشت است.

ماجرای اخطار به مالک کلینیک سینا مهر چگونه بود؟

اگر ضابط قضایی بودیم کلینیک را تعطیل می‌کردیم

موسوی: در سال‌های 94، 96 و 97 شهرداری سه بار به مالک این کلینیک اخطار داده بود که ساختمان ناایمن است و باید اقدامات لازم صورت گیرد حتی در سال 98 شهرداری نامه تندی به مالک نوشت و قطعاً اگر ما ضابط قضایی بودیم همان موقع کلینیک را تعطیل می‌کردیم. 

گرفتار تعارض قانونی هستیم

در این زمینه خلاء قانونی وجود دارد، تعداد زیادی از مراکز خطرناک در قلب محلات تهران وجود دارد ولی به دلیل تعارض قانون شهرداری نمی‌تواند اقدامات لازم را انجام دهد. بر اساس مبحث مقررات ملی ساختمان در اماکن درمانی باید دو راه ورود و خروج مستقل با بیشترین فاصله وجود داشته باشد ولی زمانی که اجازه داده می‌شود بر اساس قانون در فضاهای مسکونی فعالیت‌های پرخطر مانند برخی حِرف وابسته پزشکی در امکان مسکونی، در محلات و با عرض معابر بسیار باریک فعالیت کنند قطعاً حتی رعایت دستورالعمل‌ها سبب از بین بردن خطر نمی‌شود چرا که تنها با رعایت موارد ایمنی آثار رویداد خطر کاهش می‌یابد.

 

رفع خلا قانونی برای پیشگیری از حوادث مشابه ضرورت دارد

آیا در برخورد با مالکان ساختمان‌های ناایمن خلاء قانونی داریم؟

موسوی: حادثه کلینیک سینا مهر حادثه بسیار تلخی بود و ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار و مردم شریف تهران و جامعه پزشکی می‌توان این حادثه را نقطه عطفی جهت رفع یک خلاء قانونی دانست تا شاهد حوادث مشابه این چنینی نباشیم.

حِرف وابسته به پزشکی امکان ادامه فعالیت در فضاهای مسکونی نداشته باشند

قانون اولیه در سال 1334 جهت تأیید استفاده از اماکن مسکونی برای حرف پزشکی تصویب شده تا در آن زمان برخی از پزشکان بتوانند سر پایی در محل سکونت خود بیماران را ویزیت کنند ولی هدف قطعا تبدیل ملک به درمانگاه نبوده است. باید قانونی تصویب شود که پس از این حِرف وابسته به پزشکی امکان ادامه فعالیت در فضاهای مسکونی را نداشته باشند و یا اگر هم این قضیه ادامه یابد وزارت بهداشت باید به استناد مقررات ملی ساختمان تغییراتی را الزام کند تا ملک متناسب با فعالیت‌ها شرایطش اصلاح شود در مورد حادثه حریق و انفجار کلینیک سینا مهر اگر بازرس وزارت کار و وزارت بهداشت اقدامات لازم را انجام می‌دادند و توجهات کافی در این زمینه صورت می‌گرفت شاهد وقوع حادثه و جان‌باختن شهروندان نبودیم.

۲۷۸ ملک پر خطر در شمال تهران

منطقه یک دارای چند ساختمان خطرناک و ناایمن است؟

موسوی: در سال 98 به صورت مستمر جلسات کمیته ایمنی برگزار شد به طوری‌که از مجموع 358 ساختمان بررسی شده تعداد 80 مورد از آنها در محدود منطقه یک تشخیص داده نشد و‌ از تعداد باقیمانده تعداد 107 مورد در زمره املاک پرخطر با اولویت اول و تعداد 171 مورد در زمره املاک پرخطر با اولویت دوم قرار گرفت. از مجموع 107 مورد اولویت اول تعداد 25 مورد شرایط خاص و ویژه داشت که 18 مورد آنها به طور کامل دستورالعمل های ابلاغی را اجراء و تعداد 7 مورد نیز علی رغم تذکرات متعدد نسبت به موضوع بی توجه بوده‌اند که اقدامات لازم برابر توضیحات داده شده در دست اقدام است.

گفته می‌شود که تغییر کاربری املاک با توجه به کمبود بودجه در شهرداری اعتباراتی را برای شهرداری به همراه دارد و به طور کل تغییر کاربری با استقبال شهرداری همراه است آیا این موضوع صحت دارد؟

موسوی: خیر، در مورد کلینیک سینا مهر تغییر کاربری صورت نگرفته و حتی یک ریال به مدیریت شهری برای تغییر کاربری نمی‌دهند این مسأله فقط برای شهرداری هزینه دارد چرا که باید بازدیدهای اداواری انجام گیرد و اخطارها و مراجعه‌ها برای مدیریت شهری هزینه بردار است و کسب درآمد از این طریق کذب محض است.

 

شهرداری ضابط قضایی محسوب شود

همچنین با استناد به بند 24 ماده 55 قانون شهرداری‌ها مالکین این اماکن یک ریال عوارض تغییر کاربری به شهرداری نمی‌دهند و همه موضوعات مطرح شده در این راستا فضاسازی است و جهت تخریب مدیریت شهری انجام می‌گیرد. شهرداری تقریباً جهت مقابله با تخلفات اماکن نا ایمن نیاز است که ضابط قضایی محسوب شود و باید تعرضات قانونی نیز رفع شود.

شهرداری در سال چند پرونده ساختمان‌های ناایمن را مورد رسیدگی قرار می‌دهد؟

موسوی: با تشکیل کمیته ایمنی در مناطق کارشناسان ما در شهرداری منطقه یک تعداد زیادی درمانگاه، سالن نمایش و مال‌های تجاری ناایمن شناسایی کردند همچنین تعدادی گود پرخطر نیز در منطقه وجود دارد که اقدامات لازم جهت پیشگیری از بروز خطر در این ساختمان‌ها در دست اقدام است.

358 پرونده در طول سال گذشته در این زمینه رسیدگی و تمهیدات ایمنی برای ساختمان‌ها در نظر گرفته شد ولی باید توجه داشت که اگر اقدامات لازم از طرق تصویب مصوبه‌ها در شورای شهر انجام نمی‌شد شاهد حوادثی تلخ‌تر از کلینیک سینا مهر بودیم.

از تلفات بیشتر در کلینیک سینا مهر جلوگیری شد

 خوشبختانه همکاران ما در سازمان آتش‌نشانی در کمتر از 5 دقیقه پس از اطلاع از وقوع حادثه توسط شهروندان در محل حاضر شدند و اقدامات لازم را انجام دادند و در این راستا 13شهروند گرفتار در دود و آتش نجات یافتند و با خنک نگه داشتن کپسول‌های اکسیژن و از انفجار آنها جلوگیری به عمل آمد و اگر این چنین نبود نه تنها تلفات بیشتر می‌شد بلکه از املاک مجاور ساختمان نیز افراد بسیاری دچار حادثه می‌شدند.

حناچی در جریان ریز گزارشات است

آیا گزارش پرونده کلینیک سینا مهر به صورت کامل به حناچی ارائه شده است؟

موسوی: بله، همان شب وقوع حریق و انفجار و در جریان مدیریت حادثه، ستاد مدیریت بحران در شهرداری منطقه یک برگزار شد و علاوه بر حضور تعدادی از مقامات قضایی و انتظامی، حناچی شهردار تهران نیز به عنوان رئیس این ستاد در شهرداری منطقه حضور داشت و در جریان ریز اتفاقات بود. 

ضرورت هماهنگی‌های بین بخشی قبل از وقوع حادثه

همچنین بسیج جزء اولین نهادهایی بود که همکاری‌های لازم را در کنار شهرداری و پلیس انتظامی و پرسنل راهور، همکاران اورژانس تهران و مدیریت بیمارستان شهدای تجریش انجام داد و به طور کلی شاهد مدل خوبی از همکاری بین همه بخش‌ها بودیم که ضمن تشکر از همه عوامل ذکر شده، امیدوارم چنین هماهنگی‌هایی در بین سایر بخش‌های مسؤول همیشه قبل از بحران باشد تا شاهد کاهش هر چه بیشتر حوادث در نقاط مختلف پایتخت باشیم



 

شنبه 14/4/1399 - 13:42
ایرانگردی

120 تابلوی فرسوده معابر منطقه15 توسط اداره زیباسازی منطقه بهسازی و بازسازی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، نادر لطفی سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط زیست با اعلام این خبر گفت: این تابلوها طی بازدیدهای انجام شده کارشناسان در معابر فاقد پلاک شناسایی یا دارای تابلو فرسوده شناسایی می شوند یا به درخواست شهروندان در سامانه 137 شناسایی و نصب می شوند.
به گفته او، در این راستا تمامی تابلوی بلوک های کوی آزادی در شهرک کیانشهر به تعداد 100 عدد بهسازی و نصب شد. همچنین 10 تابلو معبر شهری در خیابان خوب بخت در محله اتابک و نیز 10 تابلو در ناحیه یک براساس پیام های ثبت شده در سامانه 137 ساماندهی شد.
لطفی در ادامه تصریح کرد: توجه به تابلوی شناسایی معابر در ارائه خدمات امدادی، اجتماعی و شهری بسیار اهمیت دارد و از این رو ساماندهی و تعویض تابلوهای سطح منطقه به‌منظور رفاه حال شهروندان و جلوگیری از سردرگمی آنان برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط زیست گفت: امیدواریم با تعیین نام و نصب تابلوهای نامگذاری معابر شهری بتوانیم بخشی از مشکلات شهروندان و همچنین دستگاه های خدمت رسان و امداد رسان در مواقع ضروری را رفع کنیم.

 

 

 

شنبه 14/4/1399 - 13:35
ایرانگردی


جلسه کمیسیون ماده پنج شهر تهران با حضور اعضاء، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شـــهر تهران، عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری و علی اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج به ریاست پیروز حناچی شهردار تهران تشکیل و با احداث هتل هنر ایران واقع در منطقه 11 موافقت شد.
به گزارش روابـــط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران علی اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج گفت: در این جلسه موضوع احداث هتل هنر ایران واقع در منطقه 11 مطرح شد که پس از توضیحات مشاور تهیه کننده طرح و شهردار منطقه و با توجه به نظر موافق کارگروه فنی کمیسیون با طرح مذکور موافقت شد.
وی افزود: مکان احداث طرح مورد نظر در منطقه 11 و در مجاورت پهنه فرهنگی رودکی قرار دارد که بر اساس موقعیت جغرافیایی، مورد نیازسنجی منطقه ای قرار گرفته است و بر مبنای امکان سنجی انجام شده، رویکرد طراحی و بهره برداری به عنوان هتل هنر ایران مد نظر قرار گرفت.
اشراقی گفت: قرار است این هتل به صورت لوکس و با استانداردهای بین المللی پنج ستاره طراحی شود و در برگیرنده موزه گالری، بخش حراج آثار هنری ایرانی و سالن های تئاتر، سینما و کنسرت و سایر تجهیزات و امکانات روز باشد.
رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده افزود: در ادامه این جلسه پرونده های موردی منطقه یک، گزارش میان کار مهندسین مشاور پیرامون بازبینی و اصلاح ضوابط و مقررات طرح تفصیلی شهر تهران در پهنه های سکونت و گستره های مختلط و دستورالعمل تأمین پارکینگ ها نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم گرفته شد.

 

 

 

 

شنبه 14/4/1399 - 13:30
ایرانگردی


معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بر رعایت نکات ستاد ملی مبارزه با کرونا در برگزاری برنامه‌های تابستانه این سازمان با عنوان «روی خط زندگی» تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، سید علیرضا فاطمیان پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان اینکه تابستان برای این سازمان از اهمیت بالایی برخوردار است، عنوان کرد: در این فصل مردم مطالبه برنامه‌های متنوع برای پر کردن اوقات فراغت را دارند. در تابستان امسال با سه مناسبت هم مواجه هستیم و علاوه بر برنامه‌های تابستان، برنامه‌های دهه کرامت با عنوان «گوهرشاد»، برنامه‌های دهه ولایت با عنوان «همیشه امیر» و برنامه‌های محرم و صفر با عنوان «جلوه سوگ» را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: برنامه‌های «روی خط زندگی» با هدف غنی‌سازی اوقات فراغت شهروندان طراحی شده و برنامه‌هایی خانوادگی و مفرح است. امسال چالش بزرگی داریم و شیوع کرونا باعث ایجاد وضعیتی شده که نمی‌توانیم حضور و تجمع مردم در برنامه‌ها را داشته باشیم. این شرایط می‌طلبد که تصمیمات مدیریتی انعطاف داشته باشد و با اوج‌گیری شیوع ویروس در کشور، تغییراتی در برنامه‌ها لحاظ شود.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری با اشاره به فعالیت این سازمان در نوروز افزود: ما در ایام نوروز نیز چنین تجربه‌ای را داشتیم و نسخه دومی را پیش‌بینی کردیم که در آن بسیاری از برنامه‌ها به فضای مجازی منتقل شد و نتیجه این کار، تولید و انتشار ده‌ها هزار محصول فرهنگی و هنری در فضای مجازی بود. در تابستان نیز به همین صورت برنامه‌ریزی کرده‌ایم. در ابتدا با توجه به کاهش تدریجی محدودیت‌ها، بیشتر برنامه‌ها را با حضور شهروندان و البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تدارک دیده بودیم، اما با توجه به اوج‌گیری دوباره کرونا در این روزها، برنامه‌هایی که با تجمع مردم همراه است کاهش می‌یابد و به صورت مجازی برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: مجموعاً در طول تابستان حدود ۴۰ عنوان برنامه با بیش از هزار و ۲۰۰ اجرا دیده شده که مطمئناً تعدادی از آنها در فضای واقعی و شهری برگزار نخواهد شد. سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران همواره بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا برنامه‌ریزی می‌کند و تابع تصمیمات این ستاد است.

شنبه 14/4/1399 - 13:26
ایرانگردی


چهاردهم‌ تیر، روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها را به کارکنان، دهیاران و‌ ‌ مدیران شهری که در امر خدمت‌رسانی به مردم، صادقانه، خالصانه و‌‌ با مسئولیت‌پذیری، تلاش می کنند، تبریک عرض می کنم و این روز را گرامی می دارم.
بدون شک، خدمت به مردم، به بهترین شکل و شیوه ممکن، اگر خالصانه و بی منت باشد، دارای ارزش است. خدمت به مردم، در جهان بینی اسلامی و آموزه‌های دینی، مقدمه قرب الهی و نوعی عبادت است.
در روایات و احادیث هم همواره، تاکید شده است که محبوب ترین مردم کسانی هستند که وجودشان برای مردم سودمندتر است.
قران کریم نیز، همواره انسان را به خدمت رسانی به مردم و گره‌گشایی از کار بندگان خدا، سفارش و‌ بر این امر خداپسندانه، توصیه کرده است، خدمت به بندگان خدا، همچنین از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است.
به همین دلیل، خدمت به بندگان خدا، از چنان حلاوتی برخوردار است که حلاوت آن، قابل توصیف نیست چرا که در خدمت به مردم، عشق الهی نهفته است.عشق واقعی به خداوند و بندگانش.
بدون تردید، از آنجایی که شهرداری‌ها، به عنوان اصلی ترین، دستگاه‌های خدماتی، بیشترین حجم خدمت رسانی به مردم را ارائه می دهند، بیشترین ارتباط با مردم را دارند .کارکنان ‌ و مدیران شهری، به طور شبانه روزی خدمتگزار و پاسخگوی مشکلات مردم هستند‌.
شهروندان، برای داشتن زندگی بهینه شهری، به خدمات شهرداری‌ها نیاز دارند و مدیریت شهری هم برای برطرف کردن مشکلات شهروندان، به مشارکت مردم، نیازمند است و این دو امر مهم، ممکن نیست مگر با تعامل سازنده بین شهروندان و مدیریت شهری.
توسعه پایدار شهری، جز با مشارکت فعال شهروندان تحقق نخواهد نیافت.
برای فراهم کردن زمینه‌های لازم مشارکت حداکثری مردم، باید نیازهای واقعی آنها را از زبان خودشان شنید و با آنها همراه شد و‌ با بردباری برای رفع مشکلات شهری، برنامه‌ریزی و سپس برنامه‌ها را عملیاتی و اجرا کرد.
از تمام همکارانم که مهارت شنیدن و‌گوش دادن (یکی از مهارت‌های ارتباط موثر ) را در تعامل با شهروندان به کار می‌گیرند، قدردانی می کنم و به آنها، خداقوت می‌گویم و خاطر نشان می کنم که:اداره خوب شهر، به همدلی، هم افزایی و‌ تعامل مردم و مدیریت شهری نیاز دارد و این همه، رضایتمندی دو طرف را درپی خواهد داشت و‌ چهره شهر را روز به روز زیباتر و زیباتر خواهد کرد.

یادداشت فریدون حیدری شهردار منطقه5

 

شنبه 14/4/1399 - 13:23
ایرانگردی

 

شهردار منطقه2 در نشست ستاد پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بر تداوم برنامه های پیشگیرانه از شیوع ویروس کرونا با رویکرد آموزش و فرهنگسازی خود مواقبتی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه2، رسول کشت پور، شهردار منطقه دراین  جلسه با اشاره به شیوع موج دوم کرونا بر ضرورت تداوم اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد و گفت: خود مراقبتی مهم ترین استراتژی برای پیشگیری از شیوع  این ویروس است، برهمین اساس  ضمن الزام رعایت پروتکل های بهداشتی در ساختمان های شهرداری ،برنامه ریزی در دو محور آموزش و اطلاع رسانی  از طریق فضای مجازی انجام می شود.
وی خود مراقبتی و  افزایش تاب آوری اجتما عی و اقتصادی را دو محور مورد توجه در برنامه های پیشگیرانه برشمرد و گفت:   با توجه به آسیب های روانشناشی  ناشی از شیوع کرونا که سلامت روانی شهروندان را تهدید می کند، این ضرورت را ایجاد می کند تا نسبت به ارائه مشاوره و برنامه های روانشناسی توجه جدی شود .
وی افزود: ایجاد پایگاه های مشاوره با بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی و سرای محلات و همچنین ، حمایت از افراد آسیب دیده ناشی از کرونا از جمله برنامه های  پیش بینی شده ستاد پیگشیری از شیوع کرونا منطقه است.
شهردار منطقه 2 با بیان اینکه صیانت از سلامت کارکنان، قطع زنجیره بیماری با رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله اولویت های مورد توجه منطقه  است. گفت: در راستای استمرار پایش سلامت کارکنان،سامانه غربالگری کوئید 19 ویژه کارکنان راه اندازی شد وفرایند پیشگیری و درمان براساس  اطلاعات ثیت شده در این سامانه پیگیری و انجام می شود.
کشت پور همچنین به الزام استفاده از ماسک توسط کارگران خدمات شهری نظارت های مستمر بر نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی در مراکز اسکان کارگری تاکید کرد .

شنبه 14/4/1399 - 12:37
ایرانگردی

 

 

همزمان با میلاد امام هشتم(ع)، پارکینگ عمومی به متراژ 4200 متر مربع در منطقه سه تهران راه اندازی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه سه، به گفته ی غلامحسین خدابخشیان شهردار ناحیه یک منطقه سه، گنجایش این پارکینگ عمومی بالغ بر 200 خودرو است که برای استفاده بهینه از این فضا 900 متر مکعب خاکبرداری و در ادامه روند کار، 400 متر مربع فضای سبز در آن احداث شد.

وی اذعان داشت: همچنین درخصوص همسطح سازی زمین، 720 تن تراشه آسفالت و در نهایت 180 متر نیوجرسی به کار رفته است.

خدابخشیان اظهار داشت: این پارکینگ عمومی با هدف رفاه حال شهروندان، کاهش معضلات ترافیکی، تامین پارک خودروی ساکنین محدوده ونک، دانشجویان دانشگاه الزهراء و عموم شهروندان و بهینه سازی فضاهای شهری افتتاح شد.

لازم به توضیح است: پارکینگ عمومی در خیابان شهید مجید پور توسط شهرداری ناحیه یک احداث شده است و شهروندان می توانند از آن به صورت رایگان استفاده نمایند.

شنبه 14/4/1399 - 12:32
ایرانگردی

طرح "رادیو محله" و "مسابقه استعدادیابی" به ابتکار معاونت امور اجتماعی و فرهنگی منطقه21 از هفته آینده در این منطقه کلید می خورد.

 

 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه21، حسین معینی کربکندی معاون امور اجتماعی و فرهنگی این منطقه با اعلام خبر فوق گفت: در این طرح، تیم سیار رادیو محله با حضور در کوچه و خیابان های منطقه21، هنرنمایی شهروندان با عنوان "چی بلدی" را به تصویر می کشند.

وی ادامه داد: در این طرح بازی هایی از جمله زو، که به ایمنی و تنفس بهتر بدن کمک می کند تا دیگر هنرها و ورزش های ویژه گروه سنی کودکان و بزرگسالان شامل: شعر خوانی، قرآن خوانی و تقلید صدا اجرا می شود.

این مقام مسئول همچنین یادآور شد: از میان شرکت کنندگان، استعدادهای هر محله شناسایی شده و برای حضور در مرحله نهایی و همچنین اجرای برنامه های فرهنگی، به مدیران محله معرفی می شوند.

معینی هدف از اجرای طرح "رادیو محله" و "مسابقه استعدادیابی" را ایجاد شور و نشاط در سطح محله های منطقه21، غنی سازی اوقات فراغت شهروندان، شناسایی استعدادهای محله ای و همچنین فرهنگ سازی همبستگی اجتماعی دانست.

لازم به ذکر است؛ عوامل اجرای رادیو محله به مدت 26روز از ساعت 9 صبح الی 21، روزانه در یک محدوده یا محله با اعلام قبلی حضور پیدا می کنند.

 

شنبه 14/4/1399 - 12:24
ایرانگردی

واحدهای غیر مجاز خرید و فروش خودرو در شهرک سهیل براساس رأی کمیسیون بند 20 ملزم به تعطیلی شدند.

 

 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، سعید صالح محمود رباطی معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه با اشاره به مزاحمت ها و مخاطرات زیست محیطی ناشی از فعالیت واحدهای غیرمجاز خرید و فروش خودرو در خیابان سهیل شمالی واقع در شهرک سهیل بیان کرد: در همین راستا رأی کمیسیون بند 20 مبنی بر توقف فعالیت و تعطیلی واحدهای متخلف در این معبر صادر شد.

او خاطرنشان کرد: پس از اتمام مهلت تعیین شده درصورتی که این واحدها فعالیت خود را متوقف نکنند براساس قانون ملزم به  پلمپ خواهند شد.

رباطی در بخش دیگری از صدور رأی تعطیلی و تمهیدات برای 30  کارواش فعال در محدوده منطقه خبر داد و افزود: تعدادی از این کارواش ها به دلیل داشتن آلایندگی  و ایجاد مزاحت در نقاط مسکونی مشمول رأی بند 20 مبنی بر تعطیلی شده اند.

همچنین کارواش هایی که شرایط لازم از جمله گرفتن تأییدیه آب و فاضلاب و محیط زیست را برای فعالیت رعایت نکرده اند رأی تمهیدات دریافت کرده اند.

به گفته این مسئول این کارواش ها در معابری همچون خیابان های میعاد شمالی، شهید ورامینی، ورزش، مهران، شهید حقی، گلریزان، ماهان، بزرگراه شهید کاظمی و ... فعالیت می کنند.

 

 

شنبه 14/4/1399 - 12:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته