• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1283روز قبل
ایرانگردی


معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۱ گفت: همزمان با روزجهانی "حمایت از صنایع کوچک"، روز سه شنبه ۲۸ مرداد در خیابان استاد شهریار از بوتیک سیار بانوان کارآفرین با حضور هنرمندان و اصحاب رسانه رونمایی می شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱، محمد جواد رشیدی با اعلام این خبر گفت: در راستای حمایت از دستاوردهای بانوان کار آفرین و هنرمند به منظور پشتیبانی از بانوان سرپرست خانوار طی مراسمی با مشارکت ستاد اجرایی عفاف و حجاب معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه ۲۸ مردادماه از دست دوخته های بانوان هنرمند رونمایی می شود.

رشیدی افزود: این برنامه با هدف معرفی مشاغل نوظهور و سیار که امکان جابجایی کسب و کار در آن فراهم است؛ برای نخستین بار در خیابان استاد شهریار به اجرا در خواهد آمد و پوشاک ایرانی اسلامی بانوان  مطابق با هنجارهای اجتماعی و روز جامعه در معرض بازدید عموم قرار می گیرد و امکان عرضه محصولات به شهروندان و صاحبان برندهای پوشاک نیز میسر است.

 

 

دوشنبه 27/5/1399 - 16:20
ایرانگردی

 دو پروژه محیط زیستی صبح امروز توسط رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران افتتاح شد.

صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در گفتگو با شهر با بیان اینکه در راستای فعالیت طرح کاپ چهار منطقه ۶،۱۶،۲۱و ۲۲ به صورت نمونه برای گام اول در نظر گرفته شدند، گفت: در این طرح بحث تفکیک، جداسازی زباله با مشارکت شهروندان در یکی از شهرکهای منطقه ۱۶ انجام می‌شود.
او با بیان اینکه ، مخازن گذاری انجام شده و با آموزش‌های مداوم شهروندان، تفکیک زباله از مبدا انجام می شود، افزود: با آموزش‌های مداوم شهروندان قرار است این طرح در همه مناطق ۲۲ گانه توسعه پیدا کند و به صورت تدریجی مخازن فعلی که منشاء مشکلاتی مانند زباله گردی و آلودگی اطراف مخزن است، جمع آوری شود.
آرش حسینی میلانی، رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در حاشیه این مراسم به خبرنگار شهر گفت: در شهر تهران سالانه ۱۷۰ میلیون متر مکعب آب برای مصارف فضای سبز از آب های زیرزمینی استفاده می شود و لازم است که بهینه سازی مصرف آب برای فضای سبز با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و افزایش تقاضا در منطقه شهری تهران مدنظر قرار گیرد.
او افزود: رویکردی که در مدیریت شهری در این زمینه وجود دارد این است که با هوشمند سازی شبکه مصرف و ایجاد سیستم های ذخیره سازی مناسب، میزان مصرف و تلفات آب در بحث آبرسانی فضای سبز کاهش پیدا کند.
میلانی ادامه داد: در منطقه ۱۶ با تدبیری که انجام گرفته مخزنی ۱۲هزار متر مکعبی تعبیه شده که توسط آن در ۱۷ هکتار از فضای سبز منطقه آبرسانی هوشمند صورت می‌گیرد و این میزان تا ۳۴ هکتار نیز قابل افزایش است.راه اندازی یک نیروگاه خورشیدی در یکی از مراکز مصرف عمده شهرداری منطقه ۱۶ انجام شده که از نکات مثبت آن تقاضا محوری است.
او با بیان اینکه استفاده از انرژی های خورشیدی در مکان هایی که خود شهرداری مصرف قابل توجهی دارد کاملا توجیه پذیر است، اضافه کرد: این مجموعه حدود ۷۰ درصد برق مصرفی خود را از طریق پنل های خورشیدی تامین خواهد کرد و ۳۰ درصد را به شبکه خواهد فروخت.
میلانی در ادامه با اشاره به افتتاحیه طرح کاپ در منطقه ۱۶ عنوان کرد: این طرح در شهرک دخانیات این منطقه با ۸۰۰ خانوار آغاز شده که در راستای آن مخازن توزیع شده و سازماندهی اجتماعی مناسبی توسط شهرداری مدنظر قرار داده شده است. با مشارکت شورایاران و همفکری که با گروه های مرجع نخبگان محلی و شبکه خوبی که پیوندهای اجتماعی در این منطقه سراغ داریم بحث تفکیک از مبدا که از بحث های زیست محیطی ضروری تهران است به خوبی انجام خواهد شد.

پیمان پورنصر، شهردار منطقه ۱۶ در حاشیه این مراسم نیز در گفتگو با شهر با بیان اینکه دو پروژه اثر گذار در محیط زیست با اعتباری حدود دو میلیارد تومان به بهره برداری رسید، گفت: یکی از این پروژه ها نیروگاه برق ۱۵ مگاواتی در مجموعه پردیس موتوری سنگین است که علاوه بر تامین نیروی برق مجموعه های موتوری سنگین، شورای حل اختلاف، کارگاه ترافیک و مجموعه انبار مرکزی منطقه مازاد آن وارد مدار می شود که این امر به ذخیره انرژی و کاهش هزینه ها در حوزه برق کمک می کند.
او افزود: بهره برداری از مخزن ژئوممبران هوشمند در منطقه ۱۶ دیگر پروژه ای است که از اثرات زیست محیطی آن این است که با استفاده از آب خام و منابع آبی می‌توان حدود ۳۴ هکتار فضای سبز منطقه را آبیاری کرد. علاوه بر این ، ویژگی این مخزن این است که بر اساس نیاز آبی گیاهان محدوده تحت پوشش خود طراحی شده است.
مراسم افتتاحیه طرح کاپ و بهره برداری از نیروگاه خورشیدی و منبع ذخیره آب در منطقه ۱۶ با حضور مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، پیمان پورنصر ، شهردار منطقه ۱۶ و هایده شیرزادی، فعال محیط زیست برگزار شد.

 

دوشنبه 27/5/1399 - 16:14
ایرانگردی

 

در دور دوم "طرح پیمایش محلات منطقه۹" سید مصطفی موسوی شهردار منطقه به همراه مدیران شهری از محلات؛ مهرآباد جنوبی، دستغیب ، دکتر هوشیار، شمشیری، امام زاده عبدالله، سرآسیاب مهرآباد، استاد معین و فتح صنعتی پیمایش های روزانه را با هدف پی گیری موضوعات شهری برای رفع کم و کاستی ها در محلات منطقه بازدید کرده است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۹، در هجدهمین بازدیدی که از محله دکتر هوشیار با ۴/۷ کیلومتر انجام شد، مباحث و موضوعات شهری از جمله خدمات شهری و رفع معضلات ترافیکی مورد تاکید موسوی شهردار منطقه بود.

 لازم به ذکر است در دور دوم"طرح پیمایش محلات منطقه۹" تاکنون از ۱۸محدوده در ناحیه یک و دو محلات بازدید انجام شده است.

دوشنبه 27/5/1399 - 15:49
ایرانگردی

 

رییس فرهنگ‌سرای خاتم(ص) از اجرای ۵۳ برنامه تعزیه‌خوانی توسط گروه‌های آیینی با عنوان «تعزیت خورشید» در مناطق مختلف شهر تهران همزمان با ایام ماه محرم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خبر داد.

اجرای ۵۳ برنامه تعزیه‌خوانی در شهر تهرانبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، سیداحمد موسوی رییس فرهنگ‌سرای خاتم(ص) گفت: ویژه‌برنامه «تعزیت خورشید» به عنوان یکی از برنامه‌های شاخص محرم امسال در قالب مجموعه برنامه‌های جلوه سوگ در ۹ منطقه شهر تهران برگزار می‌شود.

مسئول دبیرخانه ویژه‌برنامه «تعزیت خورشید» افزود: مناطق اجرای این برنامه در شمال و جنوب، شرق و غرب و مرکز پایتخت توزیع شده و شامل مناطق ۱،۴،۱۱،۱۲،۱۴،۱۵،۱۶،۱۸ و ۲۰ است.

فرهنگ‌سرای خاتم(ص) و مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۸ نیز به عنوان دبیرخانه، مسئولیت برنامه ریزی و هماهنگی مناطق را بر عهده دارد.

موسوی با اشاره به رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی با توجه به بیماری کرونا گفت: اجرای تعزیه در فضاهای کاملا باز با حفظ فاصله اجتماعی است تا شهروندان عزادار با رعایت موازین ایمنی و بهداشتی، از ایام سوگواری سید و سالار شهیدان کسب فیض کنند.

مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه ۱۸، درباره برنامه‌های تعزیه گفت: گروه‌های شاخص تعزیه با اجرای مجالس متعدد همچون مجلس حضرت علی اکبر(ع)، حضرت عباس(ع)، عاشورا و کوفه و شام در ایام محرم میزبان شهروندان سوگوار خواهند بود.

وی درباره مکان اجرای این برنامه آیینی اظهار داشت: فضاهای باز فرهنگ‌سراهای خاتم(ص)، اشراق، رازی، خاوران، بهمن و همچنین میدان امام حسین(ع)، امام زاده علی اکبر چیذر، امام زاده اهل‌ بن علی و مقبره الشهدای فرهنگ‌سرای ولا مکان‌های تعیین شده برای اجرای تعزیه در ویژه‌برنامه «تعزیت خورشید» هستند.

موسوی از شهروندان دعوت کرد از ۳۱ مرداد مصادف با اول ماه محرم تا ۲۷ شهریور مصادف با ۲۷ محرم از ساعت ۱۸ تا ۲۲ در مجالس تعزیه این ویژه‌برنامه حضور یافته و همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های 660207064 و 660207065 تماس بگیرند.

 

دوشنبه 27/5/1399 - 15:46
ایرانگردی

 

روز گذشته (یکشنبه ۲۶ مردادماه) تفاهم نامه همکاری برای اجرای طرح کاپ میان سازمان مدیریت پسماند و شهرداری منطقه ۲ با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مدیریت پسماند، در این جلسه که با حضور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم و معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند برگزار شد، رسول کشت پور شهردار منطقه ۲ به پیگیری یک ساله مدیریت شهری برای اجرای طرح کاپ اشاره کرد و گفت: طبق قانون ۲۲ سازمان و وزارت خانه نسبت به موضوع پسماند مسئولیت دارند، اما هرگاه از زباله و لزوم مدیریت آن صحبت به میان می آید، اذهان به سمت شهرداری هدایت می شود. این در حالیست که اگر مشارکت دیگر سازمان ها نباشد، نمی توان از شهرداری انتظار موفقیت داشت.

وی اضافه کرد: واقعیت این است که روش فعلی برخورد با پسماند، روش مدرنی نیست و همین امر هم پدیده زباله گردی را به وجود آورده است. برای تغییر این رویه، شهرداری تهران به سوی وزارت خانه ها دست دراز می کند و امیدواریم با اجرای طرح کاپ بتوانیم در نظام مدیریت پسماند تحول ایجاد کنیم.

انفعال دانشگاه های کشور در موضوع پسماند

در ادامه، هایده شیرزادی فعال محیط زیست و اکولوژیست با انتقاد از انفعال دانشگاه ها در موضوع پسماند عنوان کرد: در تمام دنیا این دانشگاه ها هستند که برای کاهش پسماند و به صفر رساندن آن برنامه ریزی می کنند، درحالی که در ایران دانشگاه ها یکی از تولیدکنندگان زباله محسوب می شوند.

وی با بیان اینکه به عنوان یک فعال محیط زیست انتظار دارم دانشگاه ها به این موضوع ورود کنند، تصریح کرد: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند برای کاهش تولید زباله از مجموعه ای از فعالان محیط زیست دعوت کرده و حالا نوبت دانشگاه است که به این جریان بپیوندد.

به گفته شیرزادی؛ در حال حاضر تمام بار پسماند در تهران بر دوش شهرداری قرار دارد و این در حالیست که وزارت صمت به راحتی و بدون توجه به ابعاد محیط زیستی برای تولیدکنندگان مجوز صادر می کند.

وی در پایان تصریح کرد: در شرایطی که روزانه ۵۵ هزار تن زباله تولید و تنها ۱۰ درصد از این میزان بازیافت می شود، وزارت علوم مهم ترین مرجعیست که با آگاه سازی شهروندان می تواند تغییرات مهمی را رقم بزند.

۴ میلیون دانشجو می توانند سفیر کاپ باشند

محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز در پایان این جلسه با اشاره به اقدامات محیط زیستی این سازمان گفت: برای کاهش مصرف کاغذ از یک سال و نیم گذشته مقرر کردیم تا تنها یک نسخه از پایان نامه دانشجویان چاپ شود و مابقی به شکل الکترونیک ثبت شوند. علاوه بر این، استفاده از ظروف یکبار مصرف را در دانشگاه ها محدود کردیم، به طوری که در یکی از دانشگاه های زنجان، مصرف این محصول به صفر رسیده است.

وی طرح جداسازی مخازن پسماند خشک و تر در برخی از دانشگاه ها و مذاکره برای راه اندازی دانشگاه های سبز را از دیگر اقدامات وزارت علوم معرفی و عنوان کرد: تلاش می کنیم تا مفاد تفاهم نامه را به تمام دانشگاه ها تسری دهیم و امکانات لازم برای فرهنگ سازی و تامین بودجه را فراهم کنیم. واقعیت این است که ۴ میلیون دانشجوی کشور با آموزش طرح کاپ می توانند این مفاهیم محیط زیستی را به خانواده هایشان منتقل کنند.

پس از وزارت خانه های ارتباطات، تعاون و رفاه اجتماعی و امور خارجه، وزارت علوم چهارمین وزارت خانه ایست که به طرح کاپ پیوست.

 

دوشنبه 27/5/1399 - 15:42
ایرانگردی




با اجرای عملیات لایروبی مکانیکی در کانال زیرگذر بزرگراه شهید همت تقاطع خیابان شریعتی، به طور میانگین 8 تا 12 کامیون رسوبات از این کانال استخراج شده و به مراکز مجاز تخلیه زباله منتقل می شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه سه، مجید بهرامی رییس مسیل ها با بیان این مطلب گفت: عملیات لایروبی مکانیکی کانال زیرگذر بزرگراه شهید همت تقاطع خیابان شریعتی که به طول 600 متر طول و در امتداد مسیل مقصود بیگ یا زرگنده قرار دارد از اواخر مرداد ماه آغاز و به مدت 20 روز ادامه می یابد.
وی در ادامه دلیل کاهش رسوبات این کانال را، لایروبی های مستمر مسیل ها و کانال های بالا دست در ماه های گذشته می داند.
به گفته ی این مسئول، عملیات لایروبی مکانیکی کانال زیرگذر بزرگراه شهید همت تقاطع خیابان شریعتی در دو شیفت کاری صبح و شب انجام می شود به این صورت که عوامل اجرایی شیفت اول رسوبات موجود در این کانال را با استفاده از ادوات مورد نیاز مانند: لودر و بابکت از داخل کانال خارج نموده و آن را در مکان پیش بینی شده، دپو می کنند سپس این رسوبات توسط نیروهای انسانی شیفت دوم که از ساعت 23 شب آغاز بکار می کنند جمع آوری و پس از انتقال آنها به کامیون و خاورهای موجود، به مراکز مجاز تخلیه زباله منتقل می کنند.

 

 

دوشنبه 27/5/1399 - 15:38
ایرانگردی

 

در راستای اجرای طرح کاهش پسماند (کاپ) تفاهم نامه همکاری مشترک شهرداری منطقه2 و وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری منعقد شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه2، رسول کشت پور ، شهردار منطقه 2در مراسم انعقاد تفاهم نامه که با حضور مدیران سازمان پسماند، مدیران منطقه2 ، و مدیران وزارت علوم برگزارشد با اشاره به ضرورت مشارکت همگانی در اقدامات زیست محیطی گفت: براساس قانون پسماند مصوب سال 1381 بیش ا ز22 سازمان در این مساله  مسئولیت دارند  اما امروز هر گاه صحبت از پسماند می شود همه نگاه ها به سمت شهردار ی تهران است .
وی  با بیان اینکه  در قانون پسماند بر تولید ،الگوی مصرف، نظام بسته بندی و ... اشاره شده  است  و تاکنون این مساله به درستی اجرا نشده است و نیازمند توجه جدی است گفت:  برهمین اساس سایر سازمان ها دراین مساله دخیل هستند و ضرورت دارد تا با احیای قانون و جلب همکاری های فرابخشی به این مساله به طور جدی بپردازیم .
شهردار منطقه 2 با تقدیر از همراهی وزارت علوم و تحقیقات دراجرای طرح کاپ گفت: با توجه به  فعالیت علمی و آموزشی   وزارت علوم  و همچنین دامنه گسترده دستگاه های زیر مجموعه  و دانشگاه ها ، فرصت ارزشمندی برای مدیریت شهری  فراهم شده است  تا  بتواند با فرهنگسازی به صورت مویرگی در این اقدام ترویجی گام برداشته و تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست یک  مسئولیت اجتماعی است گفت: اجرای طرح  تفکیک پسماند ، علاوه بر اقدام موثر  زیست محیطی، می تواند در کاهش هزینه های خدمات شهری و همچنین کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از فعالیت زباله گردها تاثیر گذار باشد.
محمد تقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  با تقدیر از حرکت هوشمندانه  مدیریت شهری در بهره گیری از مشارکت سازمان ها و دستگاه های دولتی در فرهنگسازی تفکیک پسماند گفت: این همراهی و مشارکت همگانی  می تواند منجر به هم افزایی و در نهایت دستیابی به موفقیت طرح کاهش پسماند باشد
وی با بیان اینکه وزارت علوم  و تحقیقات از آمادگی لازم برای آغاز این حرکت ترویجی و تاثیر گذار در محیط زیست برخوردار است، گفت:  این وزارتخانه بنا به احساس مسئولیت اجتماعی خود در  حفاظت از محیط زیست اقداماتی  را در این زمینه  آغاز کرده است  که طرح مدیریت سبز و ایجاد دانشگاه سبز از جمله برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر علوم در ادامه اجرای طرح جامع مدیریت جامع پسماند،تولید خوراک دام اززباله،تولید کمپوست از زباله ،بازیافت اوراق امتحانی و همچنین حذف پایان نامه های کاغذی و... را بخشی از اقدامات زیست محیطی  اجرا شده در دانشگاه ها برشمرد.
نظرپور با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 4 میلیون دانشجو در دانشگاه های سراسر کشور مشغول تحصیل هستند و همین امر می تواند یک جریان سازی فرهنگی  در سراسر کشور را موجب شود ،  گفت:  مشارکت در اجرای طرح کاپ حرکتی هوشمند و آگاهانه ای است که می تواند با  فرهنگسازی  در بین کارکنان سازمان و همچنین دانشجوها  منجر به تغییر رفتار در بین خانواده آنها شود.
وی در پایان  اظهار امیدواری کرد در راستای این تفاهم نامه با جدیت و تلاش بتوانیم  درحوزه مسئولیت اجتماعی خود نسبت به محیط زیست همراه و همکار شهرداری باشیم.
لازم به ذکر است براساس این تفاهم نامه مقرر شد، وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری به منظور گسترش فرهنگ تفکیک پسماند نسبت به الزام اجرای طرح کاپ در ادارات زیر مجموعه وزارتخانه اقدام کند و تجهیز و آموزش کارکنان وزارتخانه  توسط شهرداری منطقه 2 از مفاد این تفاهم نامه است.

 

دوشنبه 27/5/1399 - 15:31
ایرانگردی

 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 17 تهران،در روزهای اخیر انتشار خبری از فوت یک نوجوان در بوستانی در شهر تهران بر اثر برق گرفتی باعث نگرانی شهروندان و خانواده ها شده است.منطقه 17 تهران از جمله مناطقی است که بر ایمن سازی فضای سبز و بوستانها تاکید زیادی دارد و شهردار منطقه به صورت مستمر بر ایمن بودن محیط تفریح شهروندان اصرار دارد.
در همین زمینه حسن قاسمیان معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه 17 گفت: بوستان های منطقه ایمن سازی شده است و خانواده ها از بابت بوستان ها خیالشان راحت باشد.شبکه توزیع برق بوستان ها به طور مداوم چک می شود و امیدواریم هیچ گاه اتفاق ناگواری برای شهروندان در این زمینه رخ ندهد.
وی ادامه داد: به طور مستمر بازدید از شبکه روشنایی، آبنماها ،تابلوهای برق و تمامی تاسیسات داخل بوستان ها صورت می گیرد و موضوعات و مشکلات بررسی و برای حل آنها اقدام می شود.
قاسمیان در پایان گفت: خواهش ما از شهروندان این است که اولا به هیچکدام از تاسیسات برقی و جای چراغ آنها و ورود به آبنماها خودداری کنند.حتما مواظب فرزندان دلبند خود باشند که شاید به خاطر کنجکاوی به این تاسیسات دست می زنند.ثانیا با همه این بازدیدها متاسفانه سرقت از لوازم برقی و تاسیسات را شاهد هستیم. با توجه به گستردگی و پراکندگی فضای سبز منطقه احتمال اینکه بعضی از نقاط از چشم ما پنهان بماند وجود دارد که احتمال دارد اتفاقاتی به این دلیل بیفتد.به خاطر سلامتی و محافظت از همه باید اطلاع رسانی کنیم تا از این سرقتها جلوگیری شود.

دوشنبه 27/5/1399 - 15:27
ایرانگردی

 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر اینکه در بهسازی محدوده مجاور برج طغرل هیچ گودبرداری صورت نگرفته است، گفت: تنها اقدامی که در محل پروژه انجام شده، آواربرداری بوده است.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران به نقل از ایسنا، کاوه حاجی علی اکبری در تشریح پروژه میدانگاه خورشید (بهسازی محدوده مجاور برج طغرل) و در پاسخ به برخی اخبار منتشرشده درباره گودبرداری در روند اجرای این پروژه گفت: به هیچ وجه در این محدوده نه گودبرداری اتفاق افتاده و نه قرار است چنین کاری انجام شود؛ مسأله از جایی آغاز شد که عنوان کردند شهرداری در این محدوده گودبرداری می‌کند؛ اما از روز نخست که پروژه را شروع کردیم، می‌دانستیم که پروژه در حریم درجه یک برج طغرل و در شهر ری با حداقل ۲۸۰۰ سال سابقه شهرنشینی قرار دارد.
وی افزود: طرحی که تهیه شده است را به همکارانمان در میراث فرهنگی شهر ری و استان تهران ارائه کردیم و نظرات آنها را اخذ کردیم؛ محدوده پروژه میدانگاه خورشید در گذشته شامل تعدادی خانه بوده که شهرداری این خانه‌ها را -به دلیل مجاورت با حریم برج- خریداری و تخریب کرده و نخاله‌های ناشی از تخریب را نیز در همان فضا کوبیده و روی آن شن‌ریزی انجام داده بود. حتی از املاکی که در این محدوده بوده، دو پلاک تا به امروز باقی مانده است.
تنها اقدامی که در محل پروژه برج طغرل انجام شده، آواربرداری بوده است
حاجی علی اکبری ادامه داد: تنها اقدامی که در محل پروژه انجام شده، آواربرداری بوده است؛ به این معنی که بقایا و نخاله‌های املاک تخریب‌شده جمع‌آوری شده است و پایین‌تر از این سطح هم نخواهیم رفت و کف پروژه ما همین نقطه است. همچنین، روی زمین هم ارتفاع بیشتر از ۷۰ سانتی متر به عنوان آب‌نما و سکوهایی برای نشستن نداریم. بر خلاف آنچه گفته شده، این پروژه صرفا یک فضای بازی نیست، بلکه میدانگاهی است که‌ می‌تواند از یک سو، به دلیل موقعیت مناسب، اتصال و ارتباط مناسبی بین برج طغرل و آستان شیخ صدوق برقرار کند و از سوی دیگر، امکان بهره‌برداری بهینه از یک فضای رهاشده و بی‌دفاع شهری را که در بهترین حالت به عنوان پارکینگ خودرو مورد استفاده قرار می‌گرفت، مهیا سازد.
وی تاکید کرد: بی تردید یک فضای شهری جذاب و سرزنده متناسب با هویت تاریخی محدوده می‌تواند این فضا را احیاء و به محل گردهم‌آیی و تعاملات اجتماعی مردم تبدیل کند. همه این ملاحظات در طراحی درنظر گرفته شده و حداکثر عمق آواربرداری که داشتیم، در حد ۷۰ سانتی متر بوده و به اتمام رسیده است. با همکاران میراث فرهنگی نیز بار دیگر پروژه را مرور کردیم که اذعان کردند کلیت طرح مورد تأیید آنها است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود تأکید کرد: مسئولان میراث فرهنگی تاکید داشتند که در چند نقطه از زمین گمانه‌زنی تا عمق حدود ۳ متر صورت گیرد که اگر بر اساس نمونه‌برداری و آزمایش لایه‌های خاک، ردی از آثار و بناهای تاریخی یافت شود، بتوانیم متناسب با آن در مورد پروژه تصمیم گیری کنیم.
به گفته وی، به این ترتیب، موقعیت گمانه‌زنی‌ها مشخص و مقرر شد همکاران میراث فرهنگی موضوع را به پژوهشگاه میراث فرهنگی اعلام کنند تا باستان‌شناس معرفی و کار گمانه زنی انجام شود و در این نقاط هم ما اقدامی انجام نخواهیم داد؛ اطراف این نقاط حائلی کشیده خواهد شد و فعلا کار در آن نقاط متوقف خواهد شد.
ومدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره محصور شدن زمین پروژه و اطلاع‌رسانی در خصوص آن و حساسیت شهروندان و رسانه‌ها افزود: نمی‌دانم طرح این موضوع که در این محدوده گودبرداری شده و ساخت و ساز انجام می شود، بر چه مبنایی بوده است. وقتی قرار می‌شود پروژه ای –حتی در حد سنگ‌فرش پیاده‌رو- اجرا شود، باید سایت پروژه -به دلیل موضوعات ایمنی- محصور شود؛ در مورد اطلاع‌رسانی نیز، از قبل و در حین شروع پروژه، نمایندگان مردم، اعضای شورایاری و معتمدین محله و رییس میراث فرهنگی شهرری حضور داشتند و در جریان پروژه بودند؛ ولی با احترام به حساسیت‌های صحیح و تأکید همکاران میراث فرهنگی تصمیم گرفتیم که بخش‌هایی از حصار پیرامونی را شفاف کنیم و محدوده با فنس محصور شود که داخل قابل رؤیت باشد.
تمام فیلم‌ها و عکس‌های انجام پروژه را حاضریم در اختیار رسانه‌ها قرار دهیم
وی افزود: در این پروژه کار عجیب و غریبی انجام نمی شود و از روزی که پروژه آغاز شده، همکاران ما در سازمان نوسازی در بناهای مشرف به زمین دوربین نصب کرده اند و پروژه را ثبت می کنند و تمام فیلم‌ها و عکس‌هایی را که وجود دارد، حاضریم در اختیار رسانه‌ها قرار دهیم.
وی ادامه داد: شاید در گذشته ذهنیتی وجود داشته و اقداماتی انجام می‌گرفته که این ذهنیت را تقویت می‌کرده که شهرداری در مقابل میراث قرار دارد؛ اما با اطمینان اعلام می‌کنم که در حال حاضر تلاش شهرداری بر این است که در حوزه حفاظت میراث فرهنگی شهر پیشگام باشد؛ حتی در خصوص حفاظت از میراث معاصر، موضوع بازآفرینی و انطباق کاربری کارخانه سیمان ری به عنوان موزه صنعت سیمان در دستورکار قرار دارد که مسابقه بین المللی برای طراحی آن در سازمان نوسازی در حال برگزاری است و نتایج آن تا ۱۰ شهریورماه اعلام می‌شود.

شهردار تهران خود را مدافع میراث فرهنگی و تاریخی می‌داند
حاجی علی اکبری تاکید کرد: در هیچ دوره‌ای، در شهرداری تهران تا این اندازه دغدغه نسبت به میراث فرهنگی و حفاظت و احیای آن وجود نداشته است؛ درحقیقت، وقتی شهردار تهران خود را مدافع میراث فرهنگی و تاریخی می‌داند و خاستگاه خود را از این حوزه اعلام می‌کند، این روحیه در سایر بخش‌های شهرداری نیز جریان پیدا می‌کند؛ کما اینکه ما پروژه میدانگاه خورشید را با هماهنگی میراث فرهنگی آغاز کردیم، چرا که در جریان حساسیت‌ها بودیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات سازمان نوسازی در محلات دارای بافت فرسوده و کم‌برخوردار شهر تهران، ایجاد فضاهای باز و سبز شهری است، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های محلات فرسوده تهران، کمبود خدمات پشتیبان سکونت است؛ به شکلی که در این محلات، سرانه خدمات پشتیبان سکونت یک چهارم میانگین شهر و تراکم جمعیتی در این بافت ها، سه برابر متوسط شهر است.
وی ادامه داد: از بین خدمات پشتیبان سکونت (شامل خدمات سلامت، ورزشی، آموزشی، فرهنگی و فضای سبز)، بیشترین کمبود مربوط به فضای باز و سبز شهری است. بر همین اساس، از سه سال گذشته تقویت این فضاها در دستور کار شهرداری و سازمان نوسازی قرار گرفته است. در محله شیخ صدوق در منطقه ۲۰، زمین میدانگاه خورشید را شهرداری منطقه معرفی کرد و پس از بررسی‌های کارشناسی، به این نتیجه رسیدیم که موقعیت مناسبی دارد و می‌تواند به عنوان فضای باز و سبز شهری مورد استفاده قرار گیرد و علاوه بر این، ارتباط دو عنصر مهم هویتی در منطقه ۲۰ را تقویت کند.
علی اکبری در بخش دیگری از صحبت های خود در تشریح سایر پروژه های بهسازی در سطح شهر تهران گفت: بیش از ۳۰ پروژه از این نوع در محلات مختلف به بهره‌برداری رسیده یا در حال اجرا است. در بسیاری پروژه های بهسازی، به دلیل اینکه هم پاخور فضا افزایش پیدا کند و هم امکان نظارت اجتماعی در محدوده ایجاد شود، حداقل یک فعالیت در فضا پیش بینی می کنیم که متناسب با نیازی که ساکنان اعلام می کنند، ممکن است قرائت‌خانه کوچک، مغازه و یا فضای ورزشی باشد. اما هدفمان اقتصادی نیست؛ بلکه هدف این است که چراغ فضا همیشه روشن باشد؛ چون فعالیت، مخاطبان بیشتری را به فضا جذب می‌کند و حضور بیشتر مردم هم امنیت فضا را بالا می‌برد.
وی ادامه داد: اما در پروژه برج طغرل، به دلیل حساسیت‌هایی که وجود داشت، حتی یک متر مربع ساخت و ساز مسقف پیش بینی نکردیم؛ صرفا محوطه‌سازی در حد سنگ‌فرش، سکوهایی برای نشستن و ساخت آب‌نما انجام می شود که مکانی را به عنوان فضای باز و سبز شهری در محله فراهم کند.
پروژه برج طغرل صرفا محوطه سازی است و هیچ اثر تخریبی روی برج ندارد
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره مطالعه آثار احتمالی اقدامات شهرداری در محدوده بر روی برج طغرل گفت: با توجه به اینکه پروژه صرفا محوطه سازی است، هیچ اثر تخریبی روی برج طغرل ندارد. با این حال، برای جلب اطمینان کامل متعهد شدیم اسکن سه‌بعدی از وضعیت موجود برج تهیه کنیم و حداقل دو سنسور نصب کنیم تا گزارش هر گونه تغییری در وضعیت برج را به صورت برخط داشته باشیم. برج طغرل در وضعیت موجود کمی انحراف دارد؛ طبق اعلام میراث فرهنگی، راس برج با قاعده آن ۳۷ سانتی متر انحراف دارد. اما عملیات عمرانی ما تا حدی سبک است که هیچ گونه اثر تخریبی نخواهد داشت.
علی اکبری در پاسخ به سوال دیگری درباره داشتن فازهای دیگر در پروژه بهسازی اطراف برج طغرل گفت: زمینی که در محدوده وجود دارد، امکان ایجاد یک میدانگاه شهری را می دهد که بین برج و آستان شیخ صدوق است و فاز توسعه ای ندارد. پروژه دیگری در قسمت شرق برج طغرل با نام مجموعه فرهنگی رازی است که از چند سال گذشته شروع شده و عملیات ساختمانی آن در حال حاضر به اتمام رسیده است. این پروژه متعلق به سازمان نوسازی شهر تهران نیست و معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران آن را انجام می دهد.
وی ضمن قدردانی از حساسیت و دقت شهروندان و رسانه‌ها نسبت به موضوع میراث فرهنگی و ضرورت حفاظت و نگهداری از آن، این حساسیت ها را سرمایه ارزشمندی خواند و افزود: امیدواریم این سرمایه روز به روز تقویت شود. این اطمینان را می دهم که ما هم در شهرداری تهران همین دغدغه و ملاحظات را داریم و تمام آثار و عناصر فرهنگی، طبیعی و تاریخی شهر تهران را سرمایه‌های شهر می دانیم و اقدامی نمی‌کنیم که آنها را تضعیف کنیم؛ بلکه در جهت تقویت آن گام برمی‌داریم و اگر اقدامات انجام‌شده ابهاماتی به همراه داشته، حتما تلاش می کنیم رفع کنیم و به صورت مستمر مردم را در جریان چنین پروژه‌هایی قرار دهیم.
وی در خاتمه اظهار کرد: سازمان نوسازی در حوزه حفاظت بناها و بافت‌های تاریخی در شهر تهران، پیگیر احیای بناهای دیگری همچون خانه پیرنیا در خیابان لاله‌زار است که متعلق به دوره قاجار بوده و به ثبت هم رسیده است، اما مدت‌ها رها بوده و آسیب‌های جدی دیده است. برای این خانه پس از خریداری، درحال تهیه طرح برای حفاظت و احیا هستیم. در مورد خانه مستوفی الممالک در محله سنگلج نیز قرارداد برای حفاظت و احیا با شرکت ملی پست به عنوان مالک بنا منعقد شده است که با همکاری وزارت ارتباطات این کار را انجام دهیم.

دوشنبه 27/5/1399 - 15:23
ایرانگردی


با بهره برداری از پروژه احداث پارکینگ مینابی در بافت فرسوده منطقه 15، ظرفیت لازم برای پارک بیش از 400 خودرو فراهم خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، مهندس سید مجید غمخوار مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران ضمن اعلام مطلب فوق افزود: پارکینگ مینابی با توجه به تاکید شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم نوسازی بافت فرسوده و ماموریت و برنامه های شهرداری تهران برای ارتقای سطح زندگی شهروندان، برقراری عدالت در برخورداری از خدمات و ... در بافت فرسوده منطقه 15 در حال احداث است و پیشرفت عملیات اجرایی آن به مرز 50 درصد رسیده است.
وی با بیان آنکه جبهه اصلی عملیات اجرایی پروژه در طبقه سوم این پارکینگ 7 طبقه جریان دارد، از اجرای بخش قابل توجهی از عملیات قالب بندی و آرماتوربندی سقف این طبقه خبر داد و گفت: بتن ریزی سقف، قالب بندی، آرماتوربندی و بتن ریزی ستون ها و دیوارهای برشی از جمله اقدامات در حال اجرا در این بخش از پروژه است.
مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق ضمن ابراز امیدواری از تکمیل و آماده سازی پروژه احداث پارکینگ مینابی تا پایان سال جاری، تامین پارکینگ در بافت فرسوده شهر تهران را اقدامی حیاتی خواند و یادآور شد: در همین رابطه احداث پارکینگ های طبقاتی امیرکبیر و شهید باقری در بافت فرسوده مناطق 14 و 18 نیز توسط سازمان عمرانی مناطق ادامه دارد و با بهره برداری از آنها، ظرفیت لازم برای پارک 1000 دستگاه خودرو در اختیار شهروندان قرار می گیرد.
گفتنی است پروژه احداث پارکینگ طبقاتی مینابی در زمینی به مساحت 2330 مترمربع و با زیربنای حدود 16300 مترمربع در خیابان برادران سجادی واقع در منطقه 15 در حال اجرا است.

دوشنبه 27/5/1399 - 15:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته