سلامت و بهداشت جامعه
این روزها در فضای مجازی گاهی اطلاعیههایی منتشر میشود از این که کودکی به علت ابتلا به نوعی بیماری صعبالعلاج خون به پیوند مغزاستخوان نیاز پیدا کرده است. در ادامه از افرادی با نوع گروه خونی خاصی دعوت میشود با والدین او تماس بگیرند و داوطلب اهدای مغزاستخوان شوند.
صرف نظر از درست یا نادرست بودن این شیوه فراخوان اهدا، بیایید ببینیم چه زمانی میتوانیم به بیماران نیازمند اهدای مغزاستخوان کمک کنیم و آیا در جریان این کمک آسیبی برای ما اهداکنندگان وجود دارد؟
برای پاسخ به این پرسشها با دکتر اسدالله موسوی، فوقتخصص خون و سرطانهای بالغین و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران گفتوگو کردهایم تا با ظرایف دنیای پیوند مغزاستخوان بیشتر آشنا شویم.
چه وقت پیوند مغز استخوان مورد نیاز است؟
پزشکان در مورد بیماریهای متنوعی ممکن است پیوند مغزاستخوان را برای بیماران صعبالعلاج تجویز کنند. این بیماران معمولا بیماریهای بدخیم خونی یا بیماریهای غیربدخیم خونی دارند. از بیماریهای بدخیم به سرطانهای خون حاد و مزمن میتوان اشاره کرد. همینطور بیماریهایی مثل بیماری میلوم متعدد که مغزاستخوان را گرفتار میکند، بدون اینکه بر خون اثری بگذارد. همینطور انواع بیماریهای لنفوم که به درمانهای اولیه پاسخ ندادهاند یا اینکه عود میکنند و در این حالت ممکن است با پیوند مغزاستخوان درمان شوند.
از بیماریهای خوشخیم میتوان به انواع بیماریهای تالاسمی که نیاز به تزریق مکرر خون دارند، اشاره کرد و همینطور بیماریهای نقص ایمنی در اطفال که ممکن است به پیوند مغز استخوان نیاز پیدا کنند.
شیمیدرمانی یا پیوند مغزاستخوان؟
بیماریهای سرطانی یا بدخیم خونی پیش از آن که به پیوند مغز استخوان نیاز پیدا کنند، در غالب موارد همچون سرطان خون حاد به شیمیدرمانی اولیه نیاز دارند.
وقتی بیماران شیمیدرمانی میشوند، پاسخ به شیمیدرمانی به بهبود وضعیتشان منجر میشود و کمخونی، کمبود پلاکت و همینطور خونریزیهای ناشی از کمبود پلاکت و اختلال گلبولهای سفید که میتواند باعث عفونت در بیماران شود از بین میرود.
معمولا بهبود و از بین رفتن علائم و مشکلات مغز استخوان و تولید سلولهای خونی در درمان با شیمیدرمانی موقت است. در بعضی از انواع بیماریهای سرطانی خون به درمانهای تکمیلی نیاز داریم که این درمانها شامل شیمیدرمانیهای تحکیمی و همینطور شیمیدرمانیهای نگهدارنده بیمار و همینطور در تحکیم پاسخ به درمان اولیه از پیوند مغز استخوان برای بیماران استفاده میشود.
درصد موفقیت این پیوندها
این موضوع به نوع بیماری، سن بیمار، نوع پیوند مغز استخوان و همینطور مرحله بیماری در بهبود اولیه یا در عود و بهبودهای بعدی پیوند شونده متفاوت خواهد بود. بنابراین فاکتور تعیینکننده این است که پزشکان معالج بیماریهای خونی و سرطانهای خون، بموقع بیمارانشان را برای انجام این عمل به مراکز پیوند مغز استخوان ارجاع دهند.
شرایط اهداکنندگان
بهترین اهداکنندگان مغز استخوان، برادران و خواهران مشابه از نظر سازگاری نسجی با بیمار هستند و اولویت با اینهاست. برای اثبات این موضوع باید آزمایشهای مربوط انجام شود. بعد از اینها اهداکنندگان خویشاوند ـ که متخصصان ایمونولوژی تشخیص میدهند احتمالا در خانواده فرد بیمار وجود دارد ـ اهداکنندگان مناسبی میتوانند باشد.
در مرحله بعد، اهداکنندگان غیرخویشاوند که بانکهای سازگاری نسجی یا HLA که در کشور ما و کشورهای مختلف وجود دارد و از طریق جستوجو میتوانند اهداکننده مناسب را معرفی کنند، راهکار بعدی خواهد بود.
این نوع پیوند چگونه انجام میشود؟
اصطلاح پیوند مغز استخوان از حدود نیمقرن پیش در عرصه پزشکی نوین مطرح شده است. برای پیوند بیماران مبتلا به سرطان خون و همینطور بیماریهای غیربدخیم، مثل انواع تالاسمیها و بیماری آنمی آپلاستیک (که در جریان آن مغز استخوان بدون نشانهای از بدخیمی دچار کمکاری شدید میشود و میتواند به فوت بیمار بینجامد) انتقال سلولهای مغز استخوان فرد دهنده سالم به بیمار گیرنده با یک رژیم درمانی آمادهسازی (کاندیشنینگ) شکل گرفت.
اما امروزه بیشتر پیوندهای بیماران سرطان خون از خون اهداکنندگان سالم انجام میشود. به این معنی که اهداکنندگان زیر دستگاهی (شبیه دیالیز) برای جداسازی سلولهای مورد نیاز قرار میگیرند و سلولها با دستگاه در کیسهای خاص جمعآوری و سپس از طریق رگ به بیمار گیرنده پیوند تزریق میشود.
در واقع، سلولها از طریق رگ و گردش در جریان خون در مغز استخوان مینشینند و آنجا شروع به فعالیت کرده و مغز استخوان ناسالم و معیوب را با سلولهای سالم جایگزین میکنند.
روشهای پیوند مغز استخوان
این روشها شامل پیوند از مغز استخوان و پیوند از خون (که امروزه این روش رایجتر است) و دیگری پیوند سلولهای بند ناف نوزادی است که سلولهایش جدا و نگهداری میشود و برای بیماران کم سن و سال میتواند مورد استفاده قرار گیرد. نوعی پیوند نیمهسازگار هم وجود دارد که امروزه در حال توسعه است. این نوع پیوند معمولا از افراد خانواده، بویژه مادر و پدر برای فرزندان و برعکس انجام میشود.
برای اهداکننده خطری وجود دارد؟
پیوند مغز استخوان برای اهداکننده خطری ندارد. تنها خطر این کار بیهوشی مختصر در اتاق عمل است تا مغز استخوان دریافت و به بیمار گیرنده تزریق شود. در روش پیوند سلولهای مغزاستخوان از طریق خون، وقتی اهداکننده زیر دستگاه قرار میگیرد، از یک دست خون وارد دستگاه میشود و از سوی دیگر خون وارد بدن بیمار گیرنده میشود. متخصصان نسبت به این که دستگاه چه نوع سلول خونی را جداسازی کند، آن را تنظیم میکنند.
اهدای پلاکت در برخی بیماران
بیمار بعد از این که شیمیدرمانی آمادهسازی را تجربه میکند، در مرحلهای که پیوند انجام میشود تا هنگامی که سلولهای پیوند در مغز استخوان فعالیت خونسازی را از سر بگیرند، به اهداکنندگان پلاکت نیاز دارد. ترجیح میدهیم اینها تعداد کمی از افراد باشند و ترجیحا همگروه خونی با بیمار باشند. معمولا بهتر است این اهداکنندگان غیرخویشاوند باشند و نباید بیماری شناخته شده عفونی داشته باشند، سن بالا نداشته باشند، شمارش پلاکتهای خونشان مناسب باشد تا بتوان در هر نوبت از آنها پلاکت استخراج کرد.
درمان با پیوند مغز استخوان چقدر قطعی است؟
معمولا پیوند مغز استخوان به دو صورت آلوژنیک (از دهنده دیگری به بیمار) و اتولوگ (از خود بیمار به خودش) انجام میشود. پیوند اتولوگ وقتی انجام میشود که شیمیدرمانی با دوز بالا، آسیب برگشتناپذیری به بیمار وارد میکند. در این حالت سلول مغز استخوان بیمار را که قبلا جمعآوری کردهایم به خودش برمیگردانیم تا در مغز استخوان لانهگزینی کند و دوباره خونسازی از سر گرفته شود. احتمال برگشت بیماری در پیوند اتولوگ بیشتر و در آلوژنیک کمتر است. برگشت بیماری به مرحله بیماری و عوامل بسیاری مربوط است که در درصد کمی از بیماران مشاهده میشود.
وضع کشور ما در این حوزه
خوشبختانه مراکز متعددی برای پیوند مغز استخوان در کشور ما وجود دارد که از امکانات نسبتا خوبی برخوردارند. قدیمیترین آنها مرکز تحقیقات خون، سرطان و سلولهای بنیادی، واقع در بیمارستان شریعتی و وابسته به دانشگاه تهران است که امکانات قابل توجه و مکفی برای درمان بیماران دارد. جای خوشبختی است که مردم ما بیماران نیازمند پیوند مغز استخوان را بخوبی حمایت میکنند و در سالهای اخیر داوطلبان قابل توجهی برای اهدای پیوند مغز استخوان برای ثبتنام و تعیین HLA یا سازگاری بافتی به مراکز درمانی مراجعه میکنند. این باعث امیدواری است و سبب میشود نیاز کشور برای تأمین مغز استخوان از کشورهای دیگر به کمترین مقدار ممکن برسد.
دوشنبه 13/6/1396 - 11:54
سلامت و بهداشت جامعه
رسیدن به سن بلوغ و ایجاد تغییراتی که یک دختر را آماده ورود به دوره جوانی میکند، یک مرحله مهم و حساس در زندگی است و تغییراتی که در این دوره ایجاد میشود گاهی برای دختران و مادران ایجاد اضطراب میکند.
البته این واقعیت که سن بلوغ اجتماعی انسانها به نسبت دهههای قبل بیشتر شده، انکارناپذیر است.
امروزه کمتر خانوادهای حاضر میشود دختر 15 سالهاش ازدواج کند، در حالی که حدود 50 سال قبل بسیاری از دختران در این سن کاملا آمادگی ازدواج داشتند.
بر همین اساس در چند سال اخیر بسیاری از والدین اگر دخترشان در 10 تا12سالگی دچار علائم بلوغ شود، نگران هستند و تصور میکنند در جامعه امروز یک دختر در این سن آمادگی وقوع چنین تغییراتی را ندارد.
از طرفی داروهایی که امروزه برای توقف بلوغ به بازار آمده و متاسفانه بیرویه توسط برخی همکاران تجویز میشود، موجب شده آنان تقاضای روزافزونی از همکاران فوقتخصص غدد برای ایجاد وقفه در بلوغ دلبندشان داشته باشند.
بهتر است ابتدا به این سوال بپردازیم که بلوغ چیست و چه نشانههایی دارد و به صورت طبیعی در دختران در چه سنی شروع میشود.
پاسخ این است: بلوغ مجموعهای از فرآیندهای مغزی و هورمونی را شامل میشود که طی آن یک کودک دچار تغییرات جسمی و روحی میشود و به دوران نوجوانی پای میگذارد. در یک دختر طبیعی این تغییرات عموما در 9 تا 11 سالگی شروع میشود. البته در برخی افراد به صورت طبیعی در هشت سالگی و درگروهی حتی تا 13 سالگی این تغییرات آغاز میشوند. دقت کنید فقط وقتی شروع بلوغ قبل از هشت سالگی باشد به آن بلوغ زودرس میگوییم.
در دختران معمولا اولین نشانه بلوغ، بزرگ شدن پستانهاست که ابتدا به صورت یک برآمدگی کوچک خود را نشان میدهند. این اتفاق در نژاد ایرانی به طور متوسط در حدود ده سالگی رخ میدهد و پس از آن رشد موهای زیر بغل و زهار شروع میشود. وقوع اولین خونریزی ماهانه معمولا آخرین نشانه شروع بلوغ است که به طور متوسط دو سال بعد از شروع رشد پستانها رخ میدهد و در نژاد ما حدود 12 سالگی است.
در مورد رشد قدی که نگرانی مهم والدین است نیز باید دانست تا یکی دو سال بعد از شروع عادت ماهانه درجاتی از رشد قدی ادامه مییابد که البته در هر کودکی با دیگری متفاوت است و برای اطمینان میتوان زیر نظر پزشک آن را بررسی کرد.
نشانهها و علل بلوغ زودرس چیست؟ آیا اگر بلوغ در زمان عادی ایجاد شود ما میتوانیم با دارو بلوغ در دختران را به تاخیر بیندازیم؟
دوشنبه 13/6/1396 - 11:52
سلامت و بهداشت جامعه
اگر بینی با جراحی پلاستیک بیش از اندازه کوچک شود شاید طی یکی دو سال پس از جراحی، مشکلی پیش نیاید؛ اما در آینده به دلیل تنگیهایی که در دریچه بینی ایجاد میشود، گرفتگی شدید بینی ایجاد میشود و فرد نمیتواند تنفس خوبی داشته باشد.
دکتر بابک ساعدی، متخصص راینولوژی با بیان مطالب فوق به جامجم افزود: 50 درصد مقاومت راه هوایی از بینی و در واقع نیمی از عمل تنفس از طریق این عضو صورت میپذیرد. کوچک شدن اندازه بینی مشکلات زیادی برای فرد به همراه دارد.
همچنین با افزایش سن، قابلیت الاستیسیته پوست کاهش پیدا میکند و نوک بینی و عضلات قابلیت ارتجاعی خود را از دست میدهند، در نتیجه زمانی که مسن میشویم تغییرات در بینی مان ایجاد شده و اگر در جوانی جراحی بینی عروسکی کرده باشیم برایمان دردسرساز میشود.
این متخصص ادامه داد: نتیجه جراحی بینیهای عروسکی در آینده، یک نمای فوقالعاده زشت و نازیبا برای فرد بوده که به هیچ عنوان قابل تحمل نیست.
در صورتی که فرد بخواهد بینی عروسکی خود را که دچار آسیب شده دوباره عمل کند، نمیتوانیم برای عمل مجدد او از بینی خود فرد و نسوج او استفاده کنیم و مجبور خواهیم بود از غضروف گوش، غلاف عضله گیجگاهی یا از دنده فرد استفاده کنیم.
این فلوشیپ جراحی در ارتباط با بزرگ کردن بیش از اندازه لب از طریق تزریق ژل گفت: تزریق بیش از اندازه ژل در لب علاوه بر نمای غیرعادی که ایجاد میکند گاهی از موارد نیز ممکن است کارکرد طبیعی عضلات لب را دچار اختلال کند همچنین این مساله میتواند سبب عفونت لب شود.
دکتر ساعدی تاکید کرد: البته در موارد نادرتر اگر تزریق ژل در لب با تکنیک درست صورت نگیرد باعث بسته شدن عروق لب و سیاه شدن بخشی از لب و از دست دادن این عضو از بدن میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد برجسته کردن گونه نیز افزود: تزریق پروتز غیرمعمول که با صورت فرد تناسب نداشته باشد مشکلآفرین است که یکی از آنها جابهجایی پروتز است، زیرا اگر جسم خارجی را با فشار وارد صورت کنیم سبب جابهجایی آن میشود. اگر پروتز خیلی بزرگ برای گونه استفاده شود نیز علاوه بر نمای غیرعادی سبب ایجاد فضا زیر پروتز و تجمع مایع میشود و فرد را مستعد عفونت و آبسه میکند.
دوشنبه 13/6/1396 - 11:50
سلامت و بهداشت جامعه
برای داشتن کنترل بهتر بر سلامت از این اعداد آگاهی داشته باشید.
نیاز روزانه به کالری
معمولا زنان برای داشتن سلامت مناسب، روزانه به 2000 و مردان به حدود 2550 کالری نیاز دارند. از این میزان، بهتر است 300 تا 400 کالری از وعده صبحانه، 500 تا 600 کالری از وعده ناهار و 600 تا 700 کالری از وعده شام تامین شود. دو سه میان وعده نیز هرکدام میتوانند حاوی صد تا 200 کالری انرژی باشند.
دور کمر
برای دانستن میزان تاثیرگذاری وزن بر سلامت قلب، اندازهگیری دور کمر یکی از بهترین راههاست. تجمع چربیها در شکم ریسک حملات قلبی، مقاومت به انسولین و سندرم متابولیک را افزایش میدهد. برای زنان، خطرات سلامت با افزایش اندازه دور کمر از حدود 89 سانتیمتر و در مردان با افزایش بیشتر از 101 سانتیمتر افزایش مییابد.
کلسترولهای LDL و HDL
نهتنها دانستن مجموع کلسترول خون اهمیت دارد بلکه بهتر است سطح کلسترول بد، LDL و سطح کلسترول خوب، HDL را نیز بدانیم. مجموع کلسترول بهتر است پایینتر از 5.2 میلی مول بر لیتر باشد. میزان مطلوب کلسترول LDL، پایینتر از 3.5 میلی مول بر لیتر و کلسترول HDL، 1.3 میلی مول بر لیتر یا بالاتر است.
فشار خون
فشار خون یا نیرویی که خون به دیواره سرخرگها وارد میکند به طور طبیعی در طول روز افزایش یا کاهش مییابد. اگر وقتی فشار خون بالا میرود همچنان بالا باقی بماند، خطراتی مانند تصلب شرایین، بیماریهای قلبی و سکته را درپی دارد.
فشار خون 90.140 میلیمتر جیوه یا بیشتر، بالا درنظر گرفته میشود و فشار خون بین 80.120 و 89.139 نیز فرد را در خطر فشار خون بالا قرارمی دهد.
تری گلیسیرید
تریگلیسیریدها ـ شکلی از چربیها که میتوانند در سلولها ذخیره شوند ـ از چربیها و کربوهیدراتهایی که مصرف میکنیم، ساخته میشوند. بالا بودن میزان این چربی در جریان خون با بیماریهای عروق کرونر بویژه در زنان مرتبط است. سطح طبیعی تریگلیسیریدها در خون، کمتر از 1.7 میلیمول بر لیتر است.
ضربان قلب صبحگاهی
کنترل ضربان قلب در حالت استراحت به عنوان نخستین کار هنگام صبح، به آگاهی از سلامت قلب کمک میکند. ضربان قلب حالت استراحت به طور طبیعی بین 60 تا 90 بار در دقیقه است. کسانی که ورزش میکنند به دلیل داشتن ماهیچههای قلب سالمتر ضربان قلب پایینتری دارند، اما اگر ورزش نمیکنید و ضربان قلبتان پایین است، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
دوشنبه 13/6/1396 - 11:48
سلامت و بهداشت جامعه
در دوران بارداری، جنین بسیاری از ذخایر بدن مادر را مصرف می کند و اگر مادر در دوران شیردهی تغذیه نامناسبی داشته باشد، به مرور قوایش تحلیل می رود.
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دوره شیردهی دورهای است که مادر باید تغذیه سالم و مناسبی داشته باشد.
اگر رژیم غذایی نامناسب باشد بدن مجبور میشود که مواد مغذی لازم برای نوزاد را از ذخایر بدن مادر برداشت کند. محققان مصرف مواد خوراکی زیر را به مادران شیرده توصیه می کنند.
ماهی
ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا، غذای عالی برای دوره شیردهی هستند، زیرا حاوی نوعی چربی به نام DHA است که برای رشد سیستم عصبی کودک ضروری است.
همچنین مصرف ماهی های چرب می تواند به بهبود خلق و خوی تازه مادر کمک کنند. این مسئله بخصوص پس از زایمان، که ۱۰ تا ۱۵ درصد زنان می توانند دچار افسردگی پس از زایمان شوند، حائز اهمیت است.
با این حال، کارشناسان توصیه می کنند زنان در طول شیردهی به اندازه مناسب از این ماهی مصرف کنند، زیرا ماهی می تواند مقادیر زیادی جیوه داشته باشد و از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود.
برخی از ماهی ها مانند ماهی تن و شمشیرماهی دارای مقادیر بالاتری جیوه نسبت به سایر ماهی ها هستند، بنابراین بهتر است از مصرف آنها اجتناب شود.
تخم مرغ
اگر ماهی دوست ندارید، می توانید DHA را از تخم مرغ های غنی شده با DHA دریافت کنید. تخم مرغ های امگا ۳ توسط مرغ های تولید می شوند که با رژیم غذایی حاوی دانه کتان تغذیه شده اند.
هنگامی که جوجه ها کتان را هضم می کنند، برخی از اجزاء به شکل DHA تجزیه می شوند و سپس به زرده منتقل می شوند. از اینرو فقط خوردن سفیده تخم مرغ احتمالا اثر مشابهی نخواهد داشت.
سبزیجات برگ سبز و لوبیا
اگرچه اسید فولیک برای زنان در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا می تواند از بروز نقایص مادرزادی پیشگیری کند، اما در دوره شیردهی هم مهم است چراکه می تواند به تشکیل سلول های جدید در زنان کمک کند.
زنان می توانند با مصرف سبزیجات برگ سبز، مانند اسفناج یا لوبیا، اسید فولیک را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
شیر
اگرچه گفته «برای تولید شیر، شیر بنوشید» ممکن است کاملا درست نباشد، اما شیر منبع عالی کلسیم است و مادران شیرده بسیار به آن نیاز دارند.
به گفته محققان، زنان هنگام شیردهی بین ۳ تا ۵ درصد از تراکم استخوان خود از دست می دهند، زیرا بیشتر کلسیم بدن صرف کمک به رشد نوزاد می شود. اگرچه این کاهش تراکم استخوان در زنان بهبود خواهد یافت، اما افزودن کلسیم به رژیم غذایی ممکن است به روند بازسازی کمک کند.
آب
مادران شیرده در مقایسه با اکثر زنان در معرض ریسک کم آبی قرار دارند. تولید شیر ممکن است موجب بی آبی شدید زنان شود، و عدم نوشیدن آب کافی می تواند باعث شود که شیر کافی در زنان تولید نشود. درحالیکه زنان مجبور نیستند آب زیادی بنوشند، زیرا آبمیوه و شیر نیز توانایی آبرسانی خوبی دارند، اما کارشناسان توصیه می کنند که مادران شیرده در مورد نوشیدنی های کافئین دار محتاط باشند، زیرا می تواند بر خواب نوزاد تاثیر بگذارد.
دوشنبه 13/6/1396 - 11:46
ایرانگردی
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 15 از اجرای عملیات لکه گیری و روکش آسفالت مدارس به مساحت 5500 متر خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، رضا اسماعیلی با اعلام مطلب فوق افزود: در طرح استقبال از مهر و در راستای توجه به نیاز مدارس به روکش آسفالت و اولویت بندی انجام شده، محوطه 13 مدرسه به مجموع مساحت 5 هزار و 500 مترمربع روکش آسفالت شد.
به گفته وی این طرح در مدارس ابتدایی بعثت محله مینابی ناحیه یک، صدیقه کبری محله رضویه ناحیه چهار، شهید مطهری محله هاشم آباد ناحیه دو، میلاد محله مشیریه ناحیه چهار و شهید جلیلی محله افسریه ناحیه پنج به اجرا درآمد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مدارس متوسطه علامه قزوینی، هانی و شهدای مکه در محله ابوذر ناحیه دو، سلمان فارسی در محله مسعودیه ناحیه شش، اسکندر لو در محله رضویه ناحیه چهار، شهید نیکبخت محله اتابک در ناحیه دو و کمال در محله افسریه ناحیه پنج نیز روکش آسفالت خواهند شد.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه در پایان یادآور شد: دبیرستان شهید فکوری در محله افسریه ناحیه پنج نیز هزار متر ایزوگام شده است.
دوشنبه 13/6/1396 - 11:15
ایرانگردی
معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه 6 از اجرای طرح یک لقمه مهربانی با مشارکت رستوران ها، کترینگ ، هتلها منطقه خبر داد و گفت: در این طرح رستورانها هر روز میزان معینی غذای اضافه ویژه نیازمندان طبخ می کنند یا غذای دستنخورده و باقیمانده طبخ روز را با هماهنگی اداره خدمات اجتماعی منطقه 6 و خیرین مشخص، بهدست نیازمندان می رسانند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 6، مهرشاد الله ویردی توضیح داد: با بیان اینکه طرح یک لقمه مهربانی طرحی است که در آن حلقه ای بین توانگران و خیران ایجاد می شود تا کمک های این افراد با حفظ کرامات انسانی در اختیار نیازمندان قرار گیرد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه6 با اشاره به اینکه مخاطبان این طرح افراد بیخانمان، كودكان آسیب دیده و كار و خیابان و خانوادههای نیازمند هستند اظهار داشت: یکی از مهم ترین قدم های اجرای این طرح شناسایی کاسبان خیر در صنف رستوران داران و تالارها ، کترینگ ها و هتلهاست.
الله ویردی اضافه کرد: با بهره گیری از کمک های مردمی و سازمان های مردم نهاد می توان مشکلات و آسیب های اجتماعی را تا حد بسیاری کاهش داد.
دوشنبه 13/6/1396 - 11:0
ایرانگردی
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 4 در آستانه بازگشایی مدارس از اجرای برنامه های ویژه طرح "باز باران "خبر داد و گفت: با آغاز ماه مهر ستاد ویژه ای برای استقبال از دانش آموزان تشکیل خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4 ، حسینی با اعلام این خبر گفت : همزمان با بازگشایی مدارس برنامه های فرهنگی و ورزشی در قالب طرح باز باران در مدارس منطقه برگزار می شود.
وی افزود: یکی از این برنامه ها ، طرح نسیم بهشت در مدارس منتخب است که باحضور روحانیون و مبلغ آقا و یک مبلغ خانم با هدف ارتقای سطح اطلاعات مذهبی و سوالات شرعی ، پاسخ به سوالات و مسائل شرعی، آشناسازی اقشار مختلف جامعه با مسائل مذهبی ، ترویج فرهنگ دینی اجرایی می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه به دیگر برنامه های اشاره کرد و گفت: برگزاری جشن بزرگ مهر و نواختن زنگ سال اولی ها ، اجرای مسابقات ورزشی و نواختن زنگ ورزش ، اجرای طرح کوله پشتی مهربانی در روز اول مهر در مدارس منتخب برپا می شود.
حسینی در پایان گفت: توزیع لوازم التحریر بین دانش آموزان نیازمند ، برگزاری کارگاه های آموزشی باموضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی از دیگر برنامه های این حوزه همزمان با بازگشایی مدارس خواهد بود .
دوشنبه 13/6/1396 - 10:58
ایرانگردی
شهردار منطقه 21 از تجهیز و نوسازی مدارس منتخب سطح نواحی سه گانه این منطقه در قالب اجرای هدفمند و برنامه ریزی شده "طرح حمایت از مدارس"، در آستانه شروع سال تحصیلی جدید دانش آموزان، همچون سنوات گذشته در روزهای پایانی تعطیلات تابستانه مراکز آموزشی و مدارس خبر داد .
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 21 ، دکتر جمال بافرانی شهردار این منطقه ضمن اعلام خبر فوق گفت: در آستانه بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید؛ طی هماهنگی های صورت گرفته فی مابین شهرداری منطقه21 و اداره آموزش و پرورش منطقه9 تهران، نیازهای چهل و سه مدرسه واقع در محلات سیزده گانه این منطقه با حضور اولیاء مدارس و نمایندگان آموزش و پرورش و کارشناسان شهرداری در هر سه ناحیه احصاء و شناسایی شده و کلیه اقدامات عمرانی لازم و تجهیزات مورد نیاز آنها در حد معین و مورد توافق طرفین فراهم و همزمان با آغاز سال تحصیلی 97-96 در اختیار این مدارس قرار خواهد گرفت.
شهردار منطقه21 با اشاره به ضرورت و اهمیت نوسازی مدارس در سطح کلانشهر تهران افزود: مطلوب سازی و تجهیز فضاهای آموزشی مدارس می تواند هرچه بیشتر در بالا بردن سطح کیفی راندمان آموزشی بین دانش آموزان نقش بسزایی دارد، از این رو در تابستان سال جاری نیز همچون سنوات اخیر، شهرداری منطقه21 طی فراخوانی از اولیا و مدیران مدارس؛ با نظارت و تایید آموزش و پرورش منطقه9 خواست تا موارد مرتبطت با نیازهای عمرانی و فضای سبز و زیباسازی سطح مدارس خود را به معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری این منطقه ارسال نمایند که از این طریق تمامی درخواست های واصله در بانک اطلاعات عمرانی مدارس سطح منطقه21 ثبت شد و در طول سه ماهه تابستان 96 مدارس شناسایی شده پس از بازدید کارشناسان مربوطه چهل و سه مدرسه ، به ترتیب اولویت های مدنظرشان؛ در دستورکار تجهیز، مرمت و عملیات نوسازی و عمرانی مختلف قرار گرفت.
وی در ادامه در خصوص فعالیت های عمرانی صورت گرفته در سطح مدارس منتخب و خواهان تعمیرات، نوسازی و تجهیزات، افزود: برای آسفالت حیاط و ایزوگام بام مدارس، سیستم گرمایشی و سرمایشی، خط کشی، استحكام بخشی ابنیه و سازه، نازك كاری، سفت كاری و رنگ آمیزی به قید فوریت اقدامات لازم انجام گرفته و به منظور تجهیز و نوسازی مدارس نیز کارهایی از قبیل تهیه میز و صندلی، وسایل ورزشی و باز سازی سیستم های روشنایی محوطه و کلاس های آموزشی مدارس در دستور کار قرار دارد.
بافرانی در پایان خاطرنشان کرد: طرح تجهیز و نوسازی مدارس سطح منطقه 21 تا ابتدای مهر ماه و زمان بازگشایی مدارس ادامه دارد و سعی بر آن است تا فضایی مناسب برای حضور محصلین و مربیان آموزشی به ویژه در مدارس سطح محلات کم برخوردار تر این منطقه که غالبا در ناحیه سه این منطقه واقع شده اند همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید فراهم شود .
دوشنبه 13/6/1396 - 10:43
ایرانگردی
در آستانه عید سعید غدیرخم بسیجیان حوزه بسیج حضرت سیدالشهدا(ع) منطقه 22 از جمعی از خانواده های سادات شهدای منطقه دیدن کردند.
به گزارش روابط عمومی حوزه بسیج شهرداری منطقه 22، رویان تاش فرمانده حوزه بسیج منطقه 22، داداشی جانشین حوزه به همراه جمعی از بسیجیان منطقه 22 از خانواده های شهید سید کریم سجادی، سید یحیی حسینی و سید مجید میرهادی دیدن کرد. این دیدارها همزمان با هفته ولایت و در آستانه عید غدیر خم با هدف تقدیر از مقام سادات و خانواده های شهدای سید منطقه انجام شد.
در این دیدار رویان تاش در سخنانی شهدا را سرمایه های انقلاب دانست و بر زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا تاکید کرد.
در دیدار با خانواده شهید سجادی دکتر سجادی خواهر شهید ضمن بیان خاطراتی از شهید شور و اشتیاق وی برای حضور در جبهه های حق علیه باطل را بازگو کرد و چنان با شور و افتخار لحظه شهادت برادر را بیان می کرد که گوئی شهادت فرزندشان آرزوی این خانواده بوده است.
خانواده این شهدای گرانقدر ضمن بیان خاطراتی از شهید از هیئت دیدار کننده صمیمانه تشکر کردند .
در پایان این دیدارها به رسم یادبود با اهدای هدایایی از خانواده های این شهدای سرافراز تقدیر شد.
دوشنبه 13/6/1396 - 10:33