• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1328روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

محققان آمریکایی می‌گویند غربالگری سرطان پروستات در سطح جهانی می‌تواند تعداد قابل توجهی از افراد را از مرگ نجات دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، محققان در یک مطالعه جدید دریافتند که غربالگری تمام مردان برای سرطان پروستات با استفاده از یک آزمایش خون بحث برانگیز می‌تواند تا 20 درصد مرگ و میر ناشی از این بیماری را کاهش دهد.

 

سرطان پروستات (Prostate cancer) که با نام چنگار پروستات نیز شناخته می‌شود، پیشرفت سرطان در پروستات است که غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است. بیشتر سرطان‌های پروستات آرام رشد می‌کنند، اما برخی نسبتاً سریع رشد می‌کنند. سلول‌های سرطانی ممکن است از پروستات گسترش و به دیگر بخش‌های بدن به ویژه استخوانها و گره‌های لنفاوی برسند. این بیماری ممکن است در آغاز نشانگانی را نشان ندهد اما در مراحل پیشرفته‌تر می‌تواند مشکلاتی را در ادرار کردن، خون در ادرار یا درد در ناحیه لگن و کمر هنگام ادرار به وجود آورد.

 

یافته‌های پژوهش جدید می‌تواند نظریه فعلی "سرویس سلامت همگانی" ( NHS )که بیان می‌کند، غربالگری آسیب بیشتری نسبت به فواید آن دارد را رد می‌کند.

 

یک گروه از دانشمندان آمریکایی به بررسی مجدد دو تحقیق عمده پرداختند که پیش از این با یکدیگر برای انجام آزمایش جهانی پادتن ویژه پروستات (PSA) تضاد داشتند.

 

پادتن ویژه پروستات یا تومور مارکر سرطان پروستات یا در اختصار پزشکی پی‌اس آ (PSA)، که با عنوان گاما سمینوپروتئین یا (kallikrein-3) نیز شناخته می‌شود، یک گلیکوپروتئین است که در انسان توسط ژن KLK3 کدگذاری می‌شود.

 

اما تجزیه و تحلیل‌های جدید نشان می‌دهد که هر دو مطالعه که شامل هزاران بیمار می‌باشند، در اینکه غربالگری PSA موجب نجات تعداد قابل توجهی از افراد خواهد شد، اتفاق نظر دارند.

 

به رغم تحقیقات جدید، آکادمی‌های پزشکی هنوز نسبت به غربالگری جهانی با استفاده از PSA هشدار داده و معتقدند که یک روش بهتر مورد نیاز است.

 

PSA یا تومور مارکر سرطان پروستات در مقادیر بسیار کم٬ درون سرم خون همه مردان دارای پروستات سالم وجود دارد، اما اغلب در حضور سرطان پروستات یا دیگر اختلالات پروستات مقدار آن بالا خواهد بود. اندازه گیری این پادتن برای تشخیص سرطان پروستات و پیگیری درمان آن مفید است و در مردان بالای چهل سال توصیه می‌شود.

 

 

 

آزمایشات PSA به طور کامل قابل اعتماد نبوده و در صورت عدم وجود سرطان نیز می‌توانند سرطان پروستات را نشان دهند.

 

آنها همچنین می‌توانند دارای نتایج منفی کاذب باشند، زیرا تا 15 درصد مردان مبتلا به بیماری سطح PSA طبیعی دارند.

 

علاوه بر این، بسیاری از موارد سرطان پروستات به آرامی پیشرفت می‌کنند، به این معنی که تشخیص زود هنگام می‌تواند به طور غیر ضروری موجب نگرانی مردان برای انجام درمان‌هایی با عوارض شدید شود.

 

سال گذشته یک پژوهش نشان داد که 99 درصد از مردانی که به طور پیوسته بر این بیماری نظارت می‌کنند، 10 سال بعد نیز هنوز زنده بودند، که این میزان دقیقا به همان اندازه‌ای است که افرادی که تحت درمان های شدید و تهاجمی قرار گرفتند، زنده می‌مانند.

 

یکی از محققان این پژوهش از انگلستان اظهار کرد: "تشخیص زودهنگام سرطان پروستات برای نجات جان مردان حیاتی است. برای اطمینان از اینکه هیچ مردی از این غربالگری جا نماند، ما به فوریتی نیاز داریم که می‌تواند به عنوان بخشی از یک برنامه غربالگری ملی مورد استفاده قرار گیرد."

 

وی در ادامه افزود: "متاسفانه، به دلیل برخی عوامل، آزمایش فعلی PSA اگر به خودی خود به صورت برنامه غربالگری گسترده مردم استفاده شود، می‌تواند باعث آسیب بیشتر نسبت به سود و فایده شود. به همین دلیل سرمایه گذاری در تحقیقات برای یافتن یک روش مناسب تر اولویت استراتژی تحقیق ما است. "

 

در میان مردانی که در 50 سالگی مبتلا به سرطان پروستات می‌شوند، 90.5 درصد می‌توانند انتظار داشته باشند که 10 سال بعد نیز زنده بمانند.

 

 به گفته اداره آمار ملی، حتی در میان کسانی که در سن 80 سالگی یا بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند نیز این رقم 56.7 درصد است.

 

این پژوهش جدید در Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 15:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

نتایج یک مطالعه آماری نشان می‌دهد تا سال ۲۰۲۰ میلادی برنامه‌های واکسیناسیون جان ۲۰ میلیون انسان را در فقیرترین کشورهای جهان حفظ می‌کند.
به گزارش ایسنا، مصون‌سازی و واکسیناسیون نه تنها از مرگ و میر پیشگیری می‌کند بلکه روشی موثر برای صرفه جویی گسترده در هزینه‌های خدمات درمانی در مناطقی از جهان است که صرف ناچیزترین هزینه‌ها هم اهمیت دارد.

 

یک تیم تحقیقات بین‌المللی به ارزیابی تاثیر اقتصادی واکسیناسیون در کشورهایی با میزان درآمد پایین پرداخته و دریافتند این روش به شدت مقرون به صرفه است.

 

در این بررسی متخصصان به مطالعه تاثیر ائتلاف جهانی واکسن Gavi پرداختند؛ یک سازمان جهانی که هدف اصلی آن بهبود دسترسی به واکسیناسیون در فقیرترین کشورهاست.

 

این تیم تخصصی به بررسی روی ۷۳ کشور جهان پرداختند که درآمد سرانه ناخالص ملی آنها در سال ۲۰۰۳ کمتر از یک هزار دلار بوده است. همچنین با جمع آوری اطلاعات پوشش سالانه واکسن روی ۱۰ بیماری شایع قابل پیشگیری با واکسن و پیش بینی‌های سازمان Gavi به مدلی برای ارزیابی تاثیر اقتصادی این اقدامات پرداختند.

 

به گزارش ساینس الرت، به گفته کارشناسان تا سال ۲۰۲۰ واکسن‌های ۱۰ بیماری جان ۲۰ میلیون انسان را حفظ کرده و همچنین از ۵۰۰ میلیون مورد بیماری و ۹ میلیون مورد ناتوانی طولانی مدت جلوگیری می‌کند.

چهارشنبه 22/6/1396 - 15:4
سلامت و بهداشت جامعه




 

 

 

موضع قاطع رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست در دفاع از علم و فناوری، با آگاهی از تکالیف قانونی و اسناد بالادستی کشور و در همراهی با اجماع نظر جامعه دانشگاهی و مراجع رسمی متولی امر بیان شده و خدشه‌ای بر آن وارد نیست.موضع قاطع رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست در دفاع از علم و فناوری، با آگاهی از تکالیف قانونی و اسناد بالادستی کشور و در همراهی با اجماع نظر جامعه دانشگاهی و مراجع رسمی متولی امر بیان شده و خدشه‌ای بر آن وارد نیست.

 

  استقرار مدیریت جدید در یک سازمان به‌دلیل تحولاتی که اقتضای تغییر در مدیریت است همواره با مخالفت‌هایی همراه می‌شود. تلاش برای رفع رکود و سوءمدیریت دو دهه گذشته در سازمان محیط‌ زیست نیز افزون بر علت شده و برخی تصمیمات و اظهار‌نظرهای کلانتری به‌عنوان رئیس جدید سازمان محیط ‌زیست موجب مخالفت‌هایی شده است. از جمله پس از آنکه وی رویکرد بازدارنده و سیاست‌زده مخالفان فناوری تراریخته را غیر‌علمی خواند، انتقاداتی علیه وی مطرح شد. فارغ از اینکه منتقدان کلانتری و تراریخته جز دو، سه کارشناس تکراری که به‌دلیل طرد از جامعه دانشگاهی کشور، خود را دانشمند مستقل می‌خوانند، نیستند، در این نوشتار رویکرد بازدارنده و غیرعلمی مذکور واکاوی می‌شود. 

 

ترجیع‌بند این رویکرد در توجیه مخالفت با فناوری تراریخته این است که «تراریخته در دنیا مخالفان بسیاری دارد» اما آیا مخالفت‌های رسانه‌ای و راه‌اندازی کمپین‌های تکراری ۳۰ تا ۵۰‌نفره از سوی جریان‌های تندروی ضد‌فناوری زیستی و هسته‌ای مانند صلح سبز را می‌توان در برابر اجماع بیش از ۲۰۰ مرکز علمی جهان و مراجع رسمی و سازمان‌های غذا و داروی کشورهایی مانند سازمان جهانی بهداشت آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، استرالیا، کانادا و... مورد توجه قرار داد؟ 

 

به لحاظ داخلی نیز صحیح نیست تکالیف قانونی و سیاست‌های کلی نظام را به‌دلیل چند کمپین ضدفناوری خارجی نقض کرد. سیاست‌های کلی و بلندمدت جمهوری‌اسلامی ایران (مصوب 3/11/1379)، سند ملی زیست فناوری (1384) و راهبردهای اجرایی آن مصوب شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی (1386) و قانون ملی ایمنی زیستی (ماده «2») تولید محصولات اصلاح‌شده ژنتیک و تراریخته را تکلیف کرده‌اند.

 

همچنین علاوه بر مقامات وزارت بهداشت، وزرای سابق بهداشت ملک‌زاده، پزشکیان و لنکرانی و مراجع رسمی دیگر همچون ستاد توسعه زیست‌فناوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت کشاورزی، مرجع ملی ایمنی زیستی، مراکز پژوهشی ملی و انجمن‌های علمی بیوتکنولوژی، ژنتیک، اصلاح نباتات و ایمنی زیستی همواره با رد شایعات بر سلامت این فناوری و استفاده از ظرفیت آن برای حل معضلاتی چون بحران آب کشاورزی، حذف سموم شیمیایی و افزایش کمیت و کیفیت محصول تأکید کرده‌اند. همچنین فتاوای متعدد مقام معظم رهبری درباره محصولات تراریخته و تأکیدات قولی و فعلی معظم‌له نسبت به تولید حیوانات تراریخته در پژوهشگاه رویان جای شک و شبهه‌ای را باقی نگذشته است.

 

جریان مذکور «گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت درباره سرطان‌زایی سم مورد مصرف در محصولات تراریخته» را به رئیس سازمان محیط‌زیست یادآوری و تلاش کرده است سازمان جهانی بهداشت را مخالف این محصولات جلوه دهد، درحالی‌که ادعای مذکور صرفا ساخته و پرداخته این جریان است. سازمان جهانی بهداشت خود در صفحه پرسش‌های متداول این سازمان درباره محصولات تراریخته به این شبهه پاسخ داده و به صراحت سلامت این محصولات را تأیید کرده است.

 

حامیان این رویکرد همچنین به دروغ از عدم تأیید محصولات تراریخته از سوی وزارت محترم بهداشت و جهاد کشاورزی سخن می‌گویند، درحالی‌که این دو نهاد بارها بر غلط‌بودن رویکرد نفی فناوری و ارزیابی مورد به مورد این محصولات مطابق قانون سخن گفته‌اند؛ امری که جریان زیست‌فناوری‌هراسی در کشور علاقه زیادی دارد آن را به‌عنوان نوعی عدم تأیید به مخاطب خود القا کند. مسئولان وزارت بهداشت بارها با استناد به بررسی‌های مورد به مورد خود، سلامت محصولات تراریخته دارای مجوز و موجود در بازار را تأیید کرده‌اند. همچنین معاون پژوهشی وزیر جهاد کشاورزی سه‌شنبه هفته جاری در افتتاحیه دومین همایش بین‌المللی بیوتکنولوژی به صراحت بر سلامت و ضرورت تولید داخلی این محصولات و کاهش واردات آن تأکید کرد.  

 

این جریان از هر مخالفتی با مهندسی ژنتیک و تراریخته با برچسب فریبنده توجه به سلامت مردم استقبال می‌کند، درحالی‌که مخالفت با مهندسی ژنتیک و تراریخته حاصل پروژه نفوذ جریان بین‌المللی مقابله با این فناوری و نه دغدغه سلامت مردم بوده است. جلسات متعدد برخی مخالفان با دفتر مقابله با مهندسی ژنتیک در خاورمیانه واقع در سوئیس که به بنیاد صهیونیستی صلح سبز وابسته بوده و رفت‌وآمد مستمر عناصر صلح سبز به ایران گواه این امر است؛ امری که به‌طور حتم مورد رسیدگی سازمان‌های امنیتی قرار داشته و در زمان مناسب درباره آن اقدام خواهد شد. صلح سبز جریانی تندرو، ضد‌فناوری‌های نوین و به ظاهر زیست‌محیطی است که استکبار برای عقب نگه‌داشتن کشورها از آن استفاده می‌کند و دو بخش اصلی آن یعنی مقابله با انرژی هسته‌ای و مهندسی ژنتیک موفقیت قابل‌توجهی در کشورهای مختلف کسب کرده است.

 

مخالفت پرحجم رسانه‌ای با انرژی هسته‌ای در دهه‌های 50 تا 70 و مخالفت با مهندسی ژنتیک در دهه‌های 80 و 90 حاصل ارتباط عوامل این بنیاد با برخی عناصر داخلی بوده است که خود را دانشمند مستقل می‌نامند. دانشمند مستقل عنوانی است که صلح سبز برای دانشمندان تحت نفوذ خود در کشورها به کار می‌گیرد تا موضع شاذ و غیر‌علمی و طرد آنها از جامعه دانشگاهی را توجیه کند. روبرت پارک، استاد دانشگاه هاروارد ادعای دانشمند مستقل‌بودن، انتشار گزارش رسانه‌ای به جای تحقیق و نگارش مقالات علمی و طرح معیارهای غیرعلمی و جدید را از نشانه‌های علم‌نماها دانسته است که برخی جریان‌ها در جهت منافع خود منتشر می‌کنند. 

 

جریان مورد نظر در گزارش‌های متعدد به نقل از همین دانشمند‌نماها ادعا کرده است: «۳۸ کشور پیشرفته اروپایی این محصولات را منع کرده‌اند…» و به نقل از کارشناس دیگری ادعا شده است «کشورهای زیادی واردات، کشت و مصرف آن را ممنوع اعلام کرده‌اند» و سپس نتیجه گرفته شده که ما نیز باید این موضع را دنباله‌رو باشیم. این درحالی است که سازمان ایمنی غذایی اتحادیه اروپایی با انجام ارزیابی‌های سختگیرانه سلامتی و زیست‌محیطی تاکنون برای ۷۴ محصول تراریخته مجوز مصرف صادر کرده است که این مجوزها در تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعتبار دارند و سویا و ذرت تراریخته در حجم بالایی به اروپا وارد و مصرف می‌شود.

 

عدم کشت محصولات تراریخته در برخی کشورها نیز دلایل مختلفی دارد که به سلامت این محصولات مرتبط نیست. برای مثال ژاپن با وجود صدور مجوز برای این محصولات به‌دلیل شرایط اقلیمی و عدم رونق کشاورزی در این کشور اساسا محصولاتی مانند سویا و ذرت را نمی‌کارد که بخواهد به نوع تراریخته آن روی بیاورد. همچنین دلایل عدم کشت محصولات تراریخته در برخی کشورهای اروپایی مطابق قانون به کمیسیون اروپا اعلام می‌شود و در وبسایت این نهاد موجود است.

 

در هیچ یک از این اسناد مسئله سلامت به‌عنوان دلیل عدم کشت ذکر نشده بلکه صرفا به دلایلی چون سیاست‌های خاص کشاورزی استناد شده است. 

 

این کارشناس همچنین ادعا می‌کند «تاکنون آزمایشاتی اطمینان‌بخش برای استفاده از این محصولات انجام نشده است؛ بنابراین نباید با عجله وارد تولید این محصولات شویم.»

 

فارغ از این نکته جالب که جریان مقابله با مهندسی ژنتیک در کشور گاه به صراحت مخالفت خود با تولید داخلی را اعلام می‌کند باید گفت تاکنون بیش از دو هزار تحقیق و مطالعه معتبر درباره این محصولات از جمله توسط دانشمندان متعهد کشورمان صورت گرفته و در این مطالعات کوچک‌ترین عارضه جانبی و ملاحظه مرتبط با سلامت از مصرف این محصولات گزارش نشده است. همچنین گزارش‌های رسمی سازمان‌های غذا و دارو مانند سازمان ایمنی غذایی اتحادیه اروپا، آمریکا، ژاپن و... همگی بر سلامت این محصولات اجماع‌نظر دارند. این سازمان‌ها به‌طور موردی محصولات تراریخته را مورد بررسی قرار داده و مانند هر محصول غذایی دیگری برای تولید و مصرف آن مجوز صادر می‌کنند. برای نمونه مطابق آمار آیسا، سازمان غذا و داروی ژاپن تاکنون برای ۳۱۰ رخداد تراریخته مجوز کشت و مصرف صادر کرده ‌است. 

 

جریان زیست‌فناوری‌هراسی همچنین واژه «سرطان» را به‌عنوان یک بیماری مهلک و ترسناک برای ایجاد هراس از دستاوردهای مهندسی ژنتیک تکرار می‌کند. درحالی‌که این ادعا صرفا در یک مقاله مردود (retracted) مطرح شده است و بسیاری از مراجع آکادمیک و سازمان‌های غذا و داروی کشورهای مختلف بر بی‌اعتباری آن تأکید کرده‌اند. نویسنده این مقاله با کمک پنج میلیون دلاری صلح سبز و چند شرکت مدعی صنعت ارگانیک جعل این مقاله را سازماندهی کرده است. وی در این مقاله از یک نژاد سرطانی از موش‌ها برای آزمایش استفاده کرده بود که به‌طور ژنتیک سرطان می‌گیرند و برای مطالعات سرطان کاربرد دارند. اما نویسنده تلاش کرد غده‌های سرطان را به مصرف محصولات تراریخته نسبت دهد. 

 

رویکرد نفی مطلق فناوری تراریخته درحالی از «ممنوعیت هرگونه رهاسازی، تولید و واردات محصولات تراژنه در برنامه ششم توسعه» به‌عنوان یکی از مستندات خود در نقد موضع رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست سخن گفته است که اساسا چنین مصوبه‌ای وجود خارجی ندارد. تنها مصوبه‌ای که دراین‌باره در برنامه ششم توسعه موجود است، بند « ز » ماده «۴۱» است که بر رعایت قانون ایمنی زیستی و صدور مجوز برای محصولات تراریخته تأکید کرده است. به عکس آنچه ادعا شده ماده «۲» قانون ملی ایمنی زیستی (مورد تأکید قانون برنامه ششم) دولت را مکلف کرده است تمهیدات لازم را برای تسهیل «تولید، رهاسازی، نقل و انتقال داخلی و فرامرزی، صادرات، واردات، عرضه، خرید، فروش، مصرف و استفاده از موجودات زنده تغییر شکل‌یافته ژنتیک با رعایت مفاد این قانون» فراهم آورد. همان‌طور که گفته شد زیست‌فناوری کشاورزی و تولید محصولات تراریخته در اسناد بالادستی دیگری همچون سیاست‌های کلی و بلندمدت جمهوری‌اسلامی ایران ابلاغی ۱۳۷۹ و سند ملی زیست‌فناوری و راهبردهای اجرایی آن نیز مورد تأکید است و به‌طور حتم مراجع قانونی کشور این حجم از جعل و دروغ‌پردازی را تحمل نخواهند کرد.

 

بنابراین موضع قاطع رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست در دفاع از علم و فناوری، با آگاهی از تکالیف قانونی و اسناد بالادستی کشور و در همراهی با اجماع‌نظر جامعه دانشگاهی و مراجع رسمی متولی امر بیان شده و خدشه‌ای بر آن وارد نیست، اگرچه مخالفت‌هایی را از سوی کسانی که منافع سیاسی و اقتصادی خود را دنبال می‌کنند، برانگیخته است. 

چهارشنبه 22/6/1396 - 15:3
سلامت و بهداشت جامعه



 

دانشمندان دریافته اند که مصرف داروی ضدافسردگی بیش از حدود ۵۰ سال می تواند روند پیشرفت پارکینسون را آهسته کند. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه میشیگان دریافته اند دارو «نورتریپتیلین»، که برای درمان افسردگی و مشکلات عصبی مورد استفاده قرار می گیرد، رشد پروتئین های غیرطبیعی را که می تواند در مغز ایجاد شده و منجر به پیشرفت بیماری شود، متوقف می کند.

 

تیم کولیر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «افسردگی یک بیماری بسیار شایع در ارتباط با پارکینسون است، بنابراین ما علاقه مند شدیم ببینیم که آیا داروی ضدافسردگی می تواند روند پیشرفت بیماری را بهبود بخشد.»

 

تیم تحقیق درصدد جستجو در اطلاعات قبلی بیماران برآمدند تا ببینند آیا افرادی که قبلا داروی ضدافسردگی مصرف کردند، تاخیر در نیاز خود به درمان استاندارد پارکینسون به نام لوودوپا را تجربه کرده اند. این نوع درمان باعث افزایش سطح دوپامین، ماده شیمیایی طبیعی بدن که سیگنال ها را به سایر سلول های عصبی می فرستد و در موارد پارکینسون می تواند به طور قابل توجهی کاهش یابد، می شود.

 

این دارو همچنین بسیاری از علائم مرتبط با بیماری مانند لرزش و کنترل ضعیف عضلات را درمان می کند.

 

کولیر در ادامه افزود: «ما دریافتیم افراد گروه مصرف کننده نوع خاصی از داروهای ضدافسردگی، موسوم به تری سایکلیک ها، در مقایسه با کسانی که از این نوع داروهای ضدافسردگی استفاده نکرده بودند، در مراحل بعدتر به درمان لودوپا نیاز نداشتند.»

 

سپس کولیر موش ها را با داروی ضدافسردگی از گروه تری سایکلیک موسوم به نورتریپتیلین آزمایش کرد و دریافت که در واقع این دارو قادر به کاهش مقدار پروتئین غیرطبیعی است که می تواند در مغز ایجاد شود. این پروتئین، به نام آلفا سینوکلین، می تواند موجب مرگ سلول های عصبی مغز در حالت خوشه ای شود و نشانه مشخصی از بیماری است.

 

به گفته محققان، پروتئین ها به طور دائم در حال حرکت و تغییر شکل هستند. «با استفاده از این آزمایش ما دریافتیم از طریق افزودن نورتریپتیلین به پروتئین های آلفا سینوکلین، آنها سریع تر شروع به تغییرشکل کرده و در نهایت از تجمع پروتئین ها جلوگیری می شود.»

 
 
 

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 15:2
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

شرکت جنرال الکتریک یک دستگاه جدید ماموگرافی را معرفی کرده است که دارای یک کنترل از راه دور بوده و بیمار می‌تواند با استفاده از آن میزان فشار را در هنگام تصویربرداری خودش تعیین کند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، این دستگاه جدید به بیماران کمک می‌کند تا از بخش ناخوشایند و دردناک این روند رها شده و ماموگرافی را راحت‌تر انجام دهند.

 

در نهایت این دستگاه می‌تواند با ایجاد شرایطی مطلوب سبب شود که بیماران با تمایل بیشتری به انجام ماموگرافی بپردازند و موارد بیشتری از افراد مبتلا به سرطان پستان شناسایی شوند.

 

"ماموگرافی"(Mammography) یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطان‌های غیرقابل لمس پستان است. ماموگرافی می‌تواند سرطان پستان را 10 سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند. همه زنان 40 ساله و بیشتر باید هر دو سال یک بار ماموگرافی انجام دهند. زنانی که افراد درجه یک آنها(یعنی مادر یا خواهرشان) مبتلا به سرطان باشند باید از ۳۵ سالگی ماموگرافی سالانه انجام دهند.

 

این ریموت کنترل که "دوئتا"(Dueta) نام دارد، آخرین قطعه از سیستم ماموگرافی "سنوگراف پریستینا" (Senographe Pristina ) است که پاییز سال 2016 توسط شرکت جنرال الکتریک توسعه یافته است.

 

بیمارانی که از این دستگاه کنترل از راه دور برای انجام ماموگرافی استفاده کرده‌اند اظهار کردند که پروسه انجام این تصویربرداری برای آنها بسیار آسان‌تر شده و آنها با آرامش بیشتری این کار را انجام می‌دهند.

 

هر رادیولوژیستی می‌داند که وقتی بیماران آرامش بیشتری داشته باشند، آنها قادر به دریافت تصاویر بهتری هستند و این تصاویر بهتر به تشخیص قابل اطمینان‌تر کمک می‌کنند.

 

آنها امیدوارند که با استفاده از این فناوری بتوان آرامش بیماران را حین انجام تصویربرداری بیشتر کرد و در نهایت بتوان موفق به تشخیص زود هنگام این بیماری و بهبود روند درمان شد.

 

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 15:1
سلامت و بهداشت جامعه

بررسی‌ها نشان می‌دهد وجود یک نوع باکتری در گلو با عفونت مفصلی و استخوانی در کودکان مرتبط است.
به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده است وجود یک نوع باکتری در گلوی کودکان می‌تواند نشان‌دهنده وجود همین عفونت در استخوان‌ها و مفصل‌های آنان هم باشد. نتایج این بررسی می‌تواند به بهبود روش‌های درمانی برای عفونت‌های کشنده و خطرناک منجر شود.

 

پزشکان پیش از این باور داشتند بیشتر عفونت‌های استخوانی و مفصلی در کودکان از انواع باکتری‌ها همچون استافیلوکوک و استرپتوکوک ناشی می‌شود اما اکنون متخصصان قادر هستند در تشخیص باکتری‌های عامل عفونت عملکرد بهتری داشته باشند.

 

در این بررسی پزشکان به مطالعه روی ۷۷ کودک در کانادا و سوئیس پرداختند که شش ماهه تا ۴ ساله بوده و دچار عفونت استخوانی و مفصلی بوده‌اند. سپس آنان این کودکان را با ۳۰۰ کودک دیگر مقایسه کردند.

 

به گزارش هلث دی نیوز، متخصصان با متدهای تشخیصی دریافتند اکثریت کودکان کمتر از چهار سال از عفونت مفصلی و استخوانی رنج می‌برند که از باکتری "کینگلا" ناشی می‌شود. علاوه بر این، مشخص شد در گلوی ۷۰ درصد کودکان مبتلا به عفونت استخوانی/مفصلی این باکتری‌ها وجود داشته است.

چهارشنبه 22/6/1396 - 15:0
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

پژوهشگران کشور با عامل‌دار کردن نانوذرات به آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین، نانو آنتی‌بیوتیکی را عرضه کردند که با کاهش دوز دارو اثرات بیشتری در درمان سوختگی‌ها و عفونت‎های ناشی از زخم و بخیه دارد. 
به گزارش ایسنا، با استفاده از نانوذرات جامد لیپیدی به همراه آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین بارگیری در آن،‌ فرم جدیدی از آنتی‌بیوتیک ساخته شده که نسبت به فرم آزاد آنتی‌بیوتیک، برتری‌هایی نظیر نفوذ بهتر به باکتری، افزایش عملکرد دارو در غلظت‌های پایین‌تر از دوز درمانی معمول، مقابله با مقاومت گونه‌هایی از باکتری‌ها نسبت به فرم معمول و غیر نانویی این آنتی‌بیوتیک در عملکرد دارد.

 

داروی آمپی‌سیلین بر روی نانوذرات جامد لیپیدی با روش هموژنیزاسیون تحت فشار بالا، بارگیری شد تا به این ترتیب دارو درون پوششی از جنس لیپید و اندازه نانومتری در کنار هم قرار داده شود.

 

هدف از این تحقیق کنترل رهایش دارو، بالا بردن سطح عملکرد آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین در برابر باکتری‌های مقاوم و در نتیجه افزایش تحمل و کاهش گسترش عفونت در بیمار بوده است.

 

اثر طولانی‌تر داروی تجویز شده و تجویز با فاصله بیشتر، پذیرش بیمار را افزایش می‌دهد. از این رو در این تحقیقات نانوذرات حاوی داروی آمپی‌سیلین از جهت میزان انباشته‌شدن دارو درون نانوذرات جامد لیپیدی، میزان رهایش دارو از نانوذرات، مورفولوژی و میزان رشد یا عدم رشد باکتری‌ها در حضور این نانوذرات حاوی آمپی‌سیلین مورد مطالعه قرار گرفتند.

 

باکتری‌های مورد استفاده در این مطالعات شامل «سودوموناس آئروژینوزا»، «استافیلوکوکوس»، «اورئوس» و «ای کولای» بوده است.

 

نانوذرات حاوی آمپی‌سیلین تولیدشده دارای اندازه‌ای برابر 150 نانومتر و درصد بارگیری دارو توسط نانوذرات 77 درصد بوده است.

 

همه نانوذرات ایجادشده شکلی کروی دارند و میزان 95 درصد از داروی موجود درون ذرات پس از 24 ساعت در شرایط محیطی یکسان از درون نانوذرات آزاد شدند. در نتیجه آمپی‌سیلین موجود در درون نانوذرات جامد لیپیدی نسبت به آمپی‌سیلین آزاد، زمان اثر بالاتری در بدن داشته؛ زیرا به صورت کنترل‌شده از پوشش خود آزاد می‌شود و این خود باعث دوام اثرات آنتی‌بیوتیکی دارو شده و دفعات مصرف دارو نیز کاهش می‌یابد.

 

نتایج تحقیقات نشان داد که میزان کمترین غلظت مهاری آنتی‌بیوتیک در برابر رشد باکتری (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) در ذرات جامد لیپیدی حاوی آمپی‌سیلین فرم آزاد در مقابله با باکتری‌های سودوموناس، استافیلوکوکوی و ای کولای کاهش بسیاری را نشان می‌دهد.

 

این نتیجه به دست آمده موجب می‌شود تا با دوز کمتر دارو و نیز تجویز با فواصل بیشتر درمان مناسب‌تری را ملاحظه کرد، ضمن‌ آنکه موجب کاهش هزینه‌های درمانی در طولانی مدت، افزایش تحمل بیماری و کاهش خطر ایجاد مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی خواهد شد.

 

این پژوهشگران در این تحقیقات موفق به تولید آنتی‌بیوتیکی در خانواده پنی‌سیلین شدند. افزایش اثر آنتی ‌باکتریال همزمان با رهش آهسته، استفاده صرفا از یک لیپید، قابلیت استفاده امولسیون اولیه طراحی‌شده به صورت افشانه موضعی و نیز فرم فریز درای شده با مزیت افزایش زمان ماندگاری از نوآوری‌های این دارو است.

 

از جمله مزایای نانو آنتی‌بیوتیک تولیدشده می‌توان به مواردی چون کاهش دوز مصرف آنتی بیوتیک، افزایش فواصل مصرف، افزایش اثربخشی آنتی‌باکتریال، افزایش پذیرش بیمار و کاهش هزینه درمان اشاره کرد.

 

قابلیت استفاده موضعی به صورت پماد و یا محلول در درمان سوختگی‌ها، عفونت‎های ناشی از زخم و یا بخیه و قابلیت تعمیم این روش ساخت به آنتی‌بیوتیک‌های با ساختار مناسب این روش از مزایای این نانودارو به شمار می‌رود.

 

این دارو با شرکت در برنامه نانو مچ ستاد توسعه فناوری نانو در مراحل رسیدن به تجاری‌سازی قرار دارد.

 

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:59
سلامت و بهداشت جامعه


 

محققان دریافته اند دیابت نوع۲ با استفاده از عینک آفتابی که نور روشن را به چشم ها منتقل می کند، قابل پیشگیری است.
به گزارش مهر، طبق گزارش جدید محققان عینک های آفتابی موسوم به Re-Timer دارای چهار چراغ کوچک در فریم خود هستند که به منظور کمک به تنظیم ساعت بدن طراحی می شوند.

 

این عینک ویژه در ابتدا توسط دانشگاه فلیندرز استرالیا برای کمک به درمان مشکلات خواب طراحی شده بود.

 

نور به تنظیم ساعت بدن که به تنظیم آزادشدن برخی هورمون ها منجر می شود، کمک می کند.

 

طبق گزارش، آزادشدن این هورمون ها که بر میزان قند خون کنترل دارند در افراد مبتلا به علائم پیش دیابت غیرعادی است.

 

دکتر پل جنکینز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «قرار گرفتن در معرض نور می تواند اثرات عمیقی بر برخی از هورمون های بدن داشته باشد. تعیین تاثیر این نوردرمانی بر حساسیت به انسولین جالب است- اگرچه خارج شدن و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب نیز به همین اندازه سودمند است.»

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:58
سلامت و بهداشت جامعه

محققان دریافتند مصرف بالای گوشت قرمز و مرغ با افزایش قابل توجه خطر ابتلا به دیابت همراه است، که تا حدودی به دلیل وجود میزان بالای آهن «هِم» در این گوشت ها است.
به گزارش مهر، محققان سنگاپوری بین سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ وضعیت ۶۳,۲۵۷ فرد بزرگسال ۴۵ تا ۷۴ ساله را بررسی کردند و آنها را به طورمیانگین حدود ۱۱ سال تحت نظر داشتند.

 

آنها دریافتند بین مصرف گوشت قرمز و مرغ و ریسک ابتلا به دیابت رابطه مستقیم وجود دارد.

 

آنها دریافتند افراد دارای بالاترین میزان مصرف گوشت قرمز و مرغ در مقایسه با گروه کمترین میزان مصرف این مواد خوراکی، به ترتیب ۲۳ درصد و ۱۵ درصد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به دیابت بودند. محققان در مورد ارتباط مصرف ماهی یا صدف با ابتلا به دیابت به نتیجه ای دست نیافتند.

 

محققان توصیه می کنند با جایگزین کردن ماهی و صدف به جای گوشت قرمز و مرغ می توان این ریسک را کاهش داد.

 

محققان علت وجود این ارتبط را ناشی از وجود آهن «هِم» در گوشت قرمز و ماهی می دانند. از اینرو به گفته محققان قسمت های از مرغ که دارای آهن هِم کمتری هستند، نظیر سینه مرغ، می توانند سالم تر باشند.

 

 

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:57
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

طبق یافته های جدید، هر چقدر فردی بلند قامت تر باشد احتمالا بیشتر در معرض ابتلا به لختگی خون قرار دارد.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه لاند سوئد با بررسی بیش از دو میلیون خواهر و برادر دریافتند «ترومبوآمبولی وریدی» (نوعی لخته شدن خون در عروق) با قد مرتبط است و این ریسک در افراد کوتاه قامت تر کمتر است.

 

آنها دریافتند در مردان کوتاه تر از ۱۶۰ سانتی متر در مقایسه با مردان بلندتر از ۱۸۷ سانتی متر، ریسک ترومبوآمبولی وریدی تا ۶۵ درصد کاهش می یابد.

 

در مورد زنان، آنهایی که کوتاه تر از ۱۵۵ سانتی متر بوده و یکبار هم باردار شده بودند در مقایسه با زنان بلندتر از ۱۸۲ سانتیمتر، ۶۹ درصد کمتر در معرض خطر ترومبوآمبولی وریدی بودند.

 

بنگ زولر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «از آنجائیکه قد جمعیت جهان افزایش یافته و همچنان هم در حال افزایش است، می تواند در افزایش وقوع ترومبوز وریدی (لختگی خون) نقش داشته باشد.»

 

شایع ترین عوامل افزایش دهنده ریسک ترومبوز عبارتند از جراحی، سرطان، عدم تحرک و بستری شدن در بیمارستان. در زنان، بارداری و استفاده از هورمون های نظیر قرص های ضدبارداری یا استروژن برای کاهش علائم یائسگی هم از عوامل محرک شایع هستند.

 

به گفته زولر، نیروی جاذبه ممکن است بر ارتباط بین قد و خطر ترومبوآمبولی وریدی نقش داشته باشد. «همچنین از آنجائیکه افراد بلند قامت، رگ های طویل تری هم دارند از اینرو بروز این مشکل در آنها بیشتر است.»

 

وی در ادامه می افزاید: «همچنین فشارهای گرانشی در رگ های پای افراد بلند قدتر می تواند خطر کاهش جریان خون یا توقف موقت آن را افزایش دهد.»

 

علاوه بر این، مطالعات قبلی نشان داده اند که قد بلند با سرطان، مشکلات قلبی، دیابت حاملگی و حتی طول عمر نیز مرتبط است.

چهارشنبه 22/6/1396 - 14:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته