• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1294روز قبل
اخبار

 

بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون ایران درباره شرایط اهدا خون اظهار کرد: در روز‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا، اهدای خون در برخی استان‌ها کاهش یافت. این مشکل در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد هم مشاهده شد، اما خوشبختانه با بحران کمبود ذخائر خون مواجه نشدیم و توانستیم این مشکل را مدیریت کنیم.

او افزود: با سازماندهی شبکه ملی خون رسانی کشور توانستیم فراورده‌های مورد نیاز بیمارستان‌ها را تامین کنیم.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: طی ۵ ماه گذشته آمار اهدای خون نسبت به سال گذشته حدود ۱۲/۵ درصد کاهش داشته است. در این مدت حدود ۹۵۶ هزار مراجعه کننده جهت اهدا خون داشتیم. 

حاجی بیگی  بیان کرد: توزیع اهدا خون به مراکز درمانی و بیمارستانی حدود یک میلیون و ۳۲۹ هزار واحد خون فراورده بود که آمار بسیار بالایی به نظر می‌رسد. 

او یادآوری کرد: افراد علاقمند برای اهدا خون می‌توانند از طریق سایت سازمان انتقال خون  ثبت نام کرده  و در زمان دلخواه خود مراجعه کنند. 

 

حاجی بیگی گفت: عدم امکان استقرار تیم سیار موجب شد تا اهدای خون در تاسوعا و عاشورای امسال با کاهش رو به رو شود. اهدای خون نباید به محدوده زمانی خاص موکول شود؛ چرا که عمر خون و فراورده‌های آن کوتاه است بنابراین نیاز به این محصولات همیشگی و مستمر است. 

او تصریح کرد: کاهش ۱۶ درصدی اهدای خون در روز‌های تاسوعا و عاشورا چنانچه با حضور مستمر اهداکنندگان تا اربعین حسینی همراه باشد نه تنها جبران می‌شود، بلکه امکان مدیریت هرچه بهتر ذخایر خون و تامین نیاز بیماران نیز فراهم خواهد شد.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: با وجود همه محدودیت‌ها در برخی از استان‌ها شاهد افزایش نزدیک به صد درصدی آمار اهدای خون نیز بودیم.


بیشتر بخوانید

فواید بی نظیر اهدای خون برای سلامتی

او ادامه داد: استان‌های سمنان، کهگیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، بوشهر، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، مرکزی و تهران با افزایش آمار اهدای خون در شب تاسوعا و روز‌های تاسوعا و عاشورای امسال مواجه بودند.

حاجی بیگی با بیان اینکه میزان اهدا خون در تهران حدود ۱۶ درصد نسبت به کل آمار بوده است، گفت: در کشور حدود ۹۰ درصد افراد دارای گروه خونی مثبت هستند و ۱۰ درصد را گروه منفی تشکیل می‌دهند.  بیشترین میزان اهدا خون از طرف افراد با گروه خونی  O مثبت پس از آن   A مثبت ۲۷ درصد، B مثبت ۲۳ درصد، AB مثبت ۷ درصد بوده است.

او افزود: گروه‌های منفی که ۱۰ درصد شامل می‌شوند حدود ۴ درصد O منفی، ۳ درصد A منفی، ۲ درصد B منفی، اما گروه AB منفی از کمیاب‌ترین و نادرترین گروه خونی بودند که یک درصد را به خود اختصاص دادند.

به گفته سخنگوی سازمان انتقال خون ایران تمام گروه‌ها می‌توانند خون اهدا کنند، اما باید وزن بالای ۵۰ کیلوگرم و فشار مناسب داشته باشند.

 

حاجی بیگی در پایان تصریح کرد: تقریبا حدود ۲ درصد افراد بهبود یافته برای هدیه دادن پلاسما خود به سازمان اهدا خون مراجعه می‌کنند. افراد بهبود یافته کرونا می‌توانند بعد از ۲۷ روز بهبودی با مشورت پزشک مربوطه به مراکز اهدا خون مراجعه کرده و پلاسما خون خود را اهدا کنند

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:43
اخبار

 

جزییات گام نخست دوراپزشکی در کشور
وزارت بهداشت، با یادمان شهدای مدافع سلامت، در ادامه توسعه برنامه‌های کشوری مدیریت همه گیری کووید و با هدف کسب آمادگی لازم به منظور مقابله با موج سوم بحران در پاییز و زمستان ۹۹، اقدام به راه اندازی آزمایشی اولین گام استقرار خدمات پزشکی از راه دور در برخی دانشگاه‌های منتخب خود می‌کند.

همزمان با همه گیری جهانی کووید ۱۹، غالب کشور‌های پیشرفته دنیا بخش عمده‌ای از برنامه ارائه خدمات پزشکی خود را به منظور حداقل سازی تماس بین پزشک و بیمار، دورنگهداری بیماران از محیط‌های با آلودگی احتمالی، ایمن نگاه داری کادر سلامت و نیز فراهم سازی حداکثری دسترسی به خدمات تخصصی پزشکی در همه نقاط کشور، وارد برنامه خدمات پزشکی از راه دور کرده و با پوشش بیمه‌ای بسیار متناسب و همراه با سرویس‌های نسخه الکترونیک و تحویل دارو، شرایطی سهل را برای همه بیماران نیازمند به این خدمات در کشور فراهم کردند.

وزارت بهداشت نیز با درک ضرورت این امر برای کشور و آماده سازی و ابلاغ اخیر ضوابط اجرایی اولیه، اولین گام‌های ورود به این امر را برداشته است و در نظر دارد با حمایت‌های ویژه بیمه ای،  تشویق دانشگاه و دانشکده‌ها و کادر سلامت درگیر، دریچه‌ای جدید را در خدمت رسانی به مردم عزیز کشورمان در شرایط همه گیری فراهم کند تا رنج این بیماران و خانواده‌های آنان را به حداقل رساند.

در این برنامه که با مدیریت معاونت درمان وزارت بهداشت در حال انجام است به تدریج خدمات مشورت تخصصی بیماران بستری کووید ۱۹ و نیز ویزیت‌های سرپایی این بیماران، به ویژه در مناطق محروم و کم برخوردار فاقد نیرو‌های تخصصی با بهره گیری از فناوری‌های اطلاعاتی پزشکی توسط پزشکان متخصص بیمارستان‌های مادر شهر‌های بزرگ پوشش داده خواهد شد.

این فناوری‌ها که غالبا به صورت بومی طراحی و توسعه یافته اند به پزشکان اجازه خواهند داد از محل خدمت  یا حتی منزل، در بستری امن، به مشاوره و ویزیت بیماران خود پرداخته و به زودی نسخ خود را نیز به صورت الکترونیک برای بیماران خود صادر کند.

 

گام نخست خدمات دوراپزشکی در چهار دانشگاه علوم پزشکی کشور 
در برنامه گام نخست خدمات دوراپزشکی کشور، چهار دانشگاه منتخب مشهد، البرز، کهگیلویه و بویراحمد، ایرانشهر، زابل، لرستان، هرمزگان و بم با راه اندازی خدمات مشورت تخصصی و ویزیت از راه دور، این گام را به صورت آزمایشی آغاز می‌کنند تا از ابتدای پاییز با اطمینان از آمادگی کامل همه زیرساخت ها، نیروی انسانی لازم، تجهیزات، و چرخه‌های پشتیبانی مورد نیاز، وارد چرخه گسترده گام اصلی ارایه خدمت شوند.

در برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اولین برنامه کلان منطقه‌ای خدمات پزشکی از راه دور کشور، با عنوان سپاد ۹، با همکاری مشترک نه دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی خراسان شمالی، رضوی، جنوبی، اسفراین، سبزوار، تربت حیدریه، تربت جام، نیشابور و گناباد افتتاح خواهد شد که در گام اول، ۱۳ ایستگاه بیمارستانی و به تدریج ۶۸ بیمارستانی خدمات مشورت تخصصی و ویزیت از راه دور بیماران بستری کووید را به تدریج تا ابتدای پاییز و متمرکز بر سه تخصص اصلی مورد نیاز کووید ۱۹ شامل تخصص‌های ریه، عفونی، و آی سی یو را فعال خواهند کرد.

در گام اول این برنامه، بیمارستان‌های مادر امام رضا و قائم مشهد به عنوان بیمارستان‌های مادر منطقه، متولی ارایه خدمات مشورتی و ویزیت‌های تخصصی خواهند بود که در مراحل بعد و با توانمندسازی سایر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های همکار در کلان منطقه، از توان تخصصی کل کلان منطقه در ارایه خدمات استفاده خواهد شد. سپاد ۹ در گام‌های بعدی وارد خدمات ویزیت از راه دور بیماران مزمن و خاص و نیز رادیولوژی و پاتولوژی از راه دور خواهد شد.

برنامه دانشگاه‌های البرز، کهگیلویه و بویراحمد، و زابل متمرکز بر شبکه خدمات پزشکی از راه دور بنیاد برکت (برکت تل) خواهد بود که با تجهیز مناطق محروم منتخب و تامین کلیه امکانات زیرساختی و فناورانه مورد نیاز توسط این بنیاد، واحد‌های ارائه خدمات ویزیت تخصصی در محروم‌ترین نقاط فراهم و مردم بیمار در این مناطق به پزشکان متخصص تعیین شده از راه دور و با کمک کادر محلی سلامت دسترسی خواهند داشت. این بنیاد همچنین این برنامه را در حال توسعه در تعداد زیادی از دانشگاه‌ها و مناطق کشور می‌باشد که نتایج دوره آزمایشی الگویی برای تسریع پیاده سازی وسیع این خدمات در کشور خواهد بود.

وزارت بهداشت در نظر دارد با تشکیل کمیته ملی پزشکی از راه دور (پاد)، در صورت موفق بودن نتایج دوره آزمایشی گام اول، با سرعت تمام این تجربیات را در قالب ضوابط اجرایی ابلاغ شده به کل کلان مناطق آمایشی کشور و با اولویت مناطق محروم کشور گسترش دهد.

 

اهم فعالیت‌های گام نخست طرح دوراپزشکی
اهم فعالیت‌های انجام شده در خصوص گام نخست خدمات دوراپزشکی در مناطق محروم که با تلاش ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و با همکاری وزارت بهداشت رونمایی شد به این شرح است:

۱. کلیه مراکز منتخب بر اساس توافقات فی ماببن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) که بالغ بر بیست مرکز شامل سیزده مرکز مبدا و هفت مرکز مقصد درمحدوده ۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور (به پیوست جدول) شامل دانشگاه‌های علوم پزشکی ایرانشهر، زابل، یاسوج، البرز، لرستان و هرمزگان تجهیز شده است.

بهسازی فضای فیزیکی –خرید ملزومات سرمایش و گرمایش، تجهیز اداری و کامپیوترها، ملزومات دورا پزشکی و تهیه نرم افزار و زیر ساخت ارتباطی با مجموعه ستاد بوده است (هزینه‌های هر مرکز برای خرید ملرزومات دورا پزشکی که بخش‌هایی تحویل شده و تعدادی نیز در روز‌های بعد تهیه و تحویل داده می‌شود بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان به ازای هر مرکز مبداء بوده است).

۲. با معرفی و مشخص شدن نیرو‌های انسانی از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی فوق، جهت فعالیت در این حیطه برای کلیه افراد کد کاربری، رمز عبور و (ایجاد) دسترسی به سامانه صورت پذیرفت. این افراد شامل شاغلین در حوزه پذیرش در مبادی و مقاصد دوراپزشکی و نیرو‌های پزشکی عمومی، کارشناسان حوزه بهداشتی، کارشناسان مامایی، کارشناسان تغذیه و نیرو‌های متخصص و فوق تخصص در کلیه دانشگاه‌های مربوطه است.

۳. آموزش‌های لازم با هدف کار با سامانه و ویزیت بیماران در دو نوبت برای همه دانشگاه‌های فوق به صورت مستقیم و در چند نوبت به صورت مجازی ارائه شد.

۴. بخش‌های محتـوایی نرم افزار شامـل تشخیص‌های افتراقی و اطلاعات مـربوط به شکایات، یافته‌های پزشکی، داروها، تمپلیت‌های درمانی و نحوه فعالیت علمی پزشکان و پیراپزشکان در سامانه در حال بارگذاری است.

۵. بخش‌های محتوای آموزشی و علمی در کتابخانه مجازی دورا پزشکی فعال و در دسترس تیم‌های پزشکی قرار گرفت.

در پایان یادآور می‌شویم خدمات دوراپزشکی موجب دسترسی آسانتر به خدمات پزشکی و پیراپزشکی ارتقاع سطح خدمات در مناطق محروم و جلوگیری از تردد‌های و مراجعات مکرر و غیر ضرور بخصوص در شرایط بیماری کرونا خواهد شد امید است با اجرای مرحله آزمایشی در ۲۰ نقطه زمینه تسری به سایر مناطق کشور فراهم شود.

 

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:41
سلامت و بهداشت جامعه

 

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح گام نخست خدمات دوراپزشکی با یاد شهدای مدافع سلامت (پویش ره سلامت) ضمن تسلیت ماه محرم و درود به روح شهدای کشور، اظهار کرد:: شاید امروز از دو جهت یکی از زیباترین روز‌های زندگی من باشد، یکی از این جهت که امروز شاهد کاهش مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ و رسیدن آن به مرز دو رقمی شدن بودیم که خبر بسیار خوشایندی برای من و تیمم بود چرا که بعد از مهار خیز اول دچار خیز دوم شدیم و در خیز دوم هم نفس‌گیرتر از خیز اول دچار گرفتاری و تنش شبانه روزی شدیم و امیدوارم همچنان روند نزولی داشته باشیم، گرچه تشویش خاطر از بی مبالاتی‌ها و سفر‌ها ذهم من و همکارانم را مشوش کرده است، دوم هم اینکه امروز شاهد یک انقلاب در نظام ارائه خدمات سلامت کشور هستیم.

او افزود: از همه همکارانم که در برپایی این اقدام کمک کردند، تشکر می‌کنم. بعد از انقلاب اسلامی دستاورد‌های بسیار گران سنگی را در عرصه نظام سلامت داشتیم. کاهش مرگ و میر زنان و کودکان یکی از این تحولات بود. رصد منحنی رشد کودکان، واکسیناسیون، تغذیه با شیر مادر و مایع درمانی خوراکی به عنوان چهار هدف اصلی در برنامه‌های ملی توانست میزان مرگ و میر کودکان را به یک‌دهم در منطقه برساند، همچنین بحث سواد زنان هم بسیار مهم است، باید توجه داشت که  بحث مراقبت خانواده‌ها و مکمل‌های غذایی و... توانست عرصه نظام سلامت را در دنیا دگرگون کند و ما هم با تکیه بر ساختار بسیار منسجم خودمان به نام نظام شبکه توانستیم این دستاورد‌های عظیم را در جمهوری اسلامی ایران خلق کنیم.

نمکی ادامه داد: من این توفیق را داریم که حدود سه دهه پیش به عنوان مسئول بهداشت این کشور خدمت کنم. وقتی امروز حرف از هیرمند، زابل، مشهد می‌زنند، یاد روز‌های سخت در این مناطق می افتم، من برای مبارزه با بیماری‌های واگیردار روز و شب‌های بسیاری را در این مناطق سپری کردم و امروز وقتی می‌شنوم که به همت همکارانم اتصال پزشک عمومی به متخصص در دورترین نقاط مملکت شکل گرفته است، به خودم می‌بالم و امروز را یک روز سرنوشت‌ساز در تاریخ نظام سلامت کشور می‌دانم.

وزیر بهداشت گفت: معتقدم امروز یک انقلاب در نظام ارائه خدمت کشور آغاز شد، گرچه ممکن است این اقدام در ذهن کوچک به نظر بیاید، اما پایه‌گذار یک حرکت بزرگ ملی است و این حرکت بزرگ ملی نظام ارائه خدمت را دگرگون می‌کند. رشد کیفی نظام ارائه خدمت بزرگترین مایحتاج و وسیله‌ای است که نیاز داشتیم. در زمینه رشد کمی اعم از توسعه زیرساخت‌ها، تعداد تخت، تعداد پزشک، تعداد دانشکده‌های پزشکی و... در سال‌های گذشته رشد فزاینده‌ای داشتیم و امروز به تغییر نگاه و رویکرد و استفاده از ابزاری برای ارتقاء کیفی نیاز داشتیم.

نمکی گفت: زمانیکه توفیق داشتم به عنوان وزیر بهداشت، وارد عرصه سلامت شوم، اولین تصمیم دگرگونی کیفی نظام ارائه خدمت بود. اولین گامی که برداشتم استقرار پرونده الکترونیک سلامت برای ۸۰ میلیون نفر از مردم بود و معتقدم برای ارتقاء کیفی نظام سلامت بدون ایجاد یک ریل مناسب در نظام الکترونیک راهی نداریم، پرونده الکترونیک سلامت به ما کمک کرد تا در طرح ملی بسیج کنترل فشار خون ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را در سراسر کشور با همت و غیرت و رشادتی که همکارانم به خرج دادند، غربالگری کنیم و دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به فشار خون را شناسایی کنیم و تحت مراقبت قرار دهیم. در بسیج ملی مبارزه با کرونا هم آنچه که به کارمان آمد، پرونده الکترونیک سلامت بود. همزمان هم استقرار نسخه نویسی، نسخه پیچی الکترونیک، اعمال راهنماهای بالینی و را دنبال کردیم و بستر همه این برنامه ها پرونده الکترونیک سلامت و طب دیجیتال بود.

وزیر بهداشت ادامه داد: در این میان اقدام بزرگی در ستاد وزارتخانه و با همکاری بزرگانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و بنیاد برکت کلید خورد و امروز شاهد رونمایی از آن هستیم. دورا پزشکی  تغییراتی را در ارائه خدمات ایجاد می‌کند؛ نخستین تغییر اعتلای کیفی خدمات سلامت و دوم کاهش نیاز به نیرو‌های تخصصی در اقصی نقاط کشور است. یکی از گرفتاری‌های ما این است که یک منطقه متخصص اعزام می کنیم و عمده وقت این متخصص خالی می ماند و حال اگر متخصص اعزام نکنیم، از معیارهای عدالت در سلامت فاصله گرفته ایم، بنابراین این کار بزرگ علمی به ما کمک می‌کند که در این مناطق از ابزاری به نام تله مدیسین یا دورا پزشکی استفاده کنیم.

نمکی گفت: این رویکرد جدید به ما امکان می‌دهد که بهره‌وری را در نیروی انسانی متخصص کشور بالا ببریم و عدالت در سلامت را در دورترین نقاط کشور داشته باشیم. خرسندیم که این حرکت بزرگ ملی در دورترین و محروم‌ترین نقاط کشور آغاز شد، همچنین این طرح گفتمان دو سویه بین ما و مردم ایجاد خواهد کرد و به مردم این امکان را می‌دهیم که حرف‌ها و گرفتاری‌هایشان را با ما مطرح کنند، افزون بر این طرح دورا پزشکی کمک می‌کند که مردم برای بیماری‌های غیرواگیر و مزمن مرتب به طبیب مراجعه نکنند، این اقدام برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در شرایط کنونی به کار می‌آید و مردم دیگر مجبور نخواهند بود برای کنترل دیابت، فشار خون به طور مداوم به پزشک مراجعه کنند و این طرح کار ارزشمندی در دوران مدیریت کرونا محسوب می‌شود.

نمکی با اشاره به برخی اقدامات در دوران مدیریت کرونا گفت: در مدیریت کووید-۱۹ یک اتفاق ویژه افتاد و یکی از این اقدامات این بود که توانستیم بیمارستان‌های معینی را انتخاب کنیم تا از طریق تله مدیسین یا پزشکی از راه دور  تجربیات‌ خود را به بیمارستان‌های کم تجربه‌تر منتقل کنند، همچنین در مدیریت کرونا دریافتیم که در بیماری کرونا بیمار به جای دارو مراقبت مناسب می‌خواهد و مراقبت بهترین شیوه استمرار حیات مبتلایان به کرونا است. همین مکانیزم به ما کمک کرد که بیماری را در خوزستان، کردستان و... کنترل کنیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: اگر منحنی‌های ابتلا و فوتی کرون را نگاه کنید، می بینید که در روز‌های اول در قم و گیلان گرفتار کرونا شدیم، منحنی مرگ و بستری پا به پای هم حرکت می کردند، اما اگر در این دوره منحنی‌ها را نگاه کنید، می بینیند که فاصله بین بستری و مرگ بسیار زیاد شده است و همه اینها نشان می‌دهد ما یاد گرفتیم چگونه از بیماران کرونایی به خوبی مراقبت کنیم و انتقال این تجربیات از طریق تله مدیسین یا دورا پزشکی محقق شد.

او گفت: با اجرای طرح دوراپزشکی هزینه‌های نظام سلامت کاهش  و بازدهی ما افزایش پیدا خواهد کرد و در عین حال می‌توانیم اقتصاد سلامت را در این روز‌های سخت اقتصادی کشور مدیریت کنیمف باید توجه داشت که بحث آموزش از راه دور بسیار مهم است و این موضوع از مسائلی است که به شدن روی آن کار می‌کنیم. در عین حال ما باید زیرساخت‌های آموزش از راه دور را برای همه سطوح اعم از دبستان و دبیرستان تقویت کنیم. افزون بر اینها ضرورتی ندارد که حتما برای فلان جراحی رزیدنت را به اتاق عمل ببریم، بلکه عالی‌ترین استاد می‌تواند از بیمارستانی در تهران یک نفر را در زاهدان برای جراحی آموزش دهد و باید از ابزار دوراپزشکی استفاده کنیم.

نمکی گفت: در حال حاضر ابزار موبایل در دست همه وجود دارد. آموزش از راه دور برای بیماری‌های غیرواگیر و آموزش درباره آن‌ها موثر است. در سال  ۳۸۰ هزار مرگ در کشور ثبت می شود که ۹۷ هزار مورد از آنها به علت فشار خون بالاست و ۳۱۳ هزار مورد مرگ ایرانیان برای بیماری‌های غیرواگیر است. با آموزش از راه دور روی صفحه موبایل افراد می‌توان از بیماری‌های غیرواگیر پیشگیری کرد، برای اصلاح سبک زندگی مردم باید از این ابزار استفاده کنیم زیرا تغذیه مردم درست نیست. بی تحرکی باعث آسیب به مردم می‌شود.

وزیر بهداشت بیان کرد: باید از ابزارها برای آموزش از راه دور دانش آموزان و دانشجویان استفاده کنیم، باید زیرساخت‌های آموزش از راه دور را تقویت کنیم. شاید در پاییز نیاز داشته باشیم به دلیل همپوشانی کرونا و آنفلوآنزا  از زیرساخت‌ها به نحوی استفاده کنیم که آموزش حضوری به حداقل برسد.

نمکی اظهار کرد: تلاش کردیم کار‌های تازه‌ای را در وزارت بهداشت شروع کنیم، اما به سیاه چاله کرونا افتادیم، در عین حال نباید کرونا ما را زمین گیر کند، ما حرکتی را به نام ره سلامت آغاز کردیم، ما ملتی هستیم که همزمان شهید می‌دهیم و تاریخ می‌سازیم. ما برای مدیریت کرونا شهید می‌دهیم و از ایجاد توسعه غافل نمی‌شویم. مردم و خیرین و بنیاد‌ها در کنار ما حضور دارند.

وزیر بهداشت یادآوری کرد: امسال برای اولین سال، ۱۰ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی و ۱۴۰۰ پروژه را تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ افتتاح می‌کنیم. این پروژه زیربنایی و مهم نیز یکی از پروژه‌های ماندگار در کشور خواهد بود

 

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:39
اخبار

 

 

 مقامات چینی با تایید واکسن کرونای شرکت داروسازی «سینوواک بیوتیک» این کشور اعلام کردند این واکسن در مواقع بسیار ضروری و اورژانسی می‌تواند برای واکسیناسیون گروه‌های پرخطر مانند پرسنل کادر درمان که با بیماران کرونایی در ارتباط هستند مورد استفاده قرار گیرد.

بر این اساس، از ۷ واکسن کرونایی که هم اینک در مرحله آخر تست انسانی قرار دارند، ۴ واکسن در چین در حال توسعه است. از ماه ژوئیه دولت چین در حال واکسیناسیون گروه‌های پرخطر مانند کادر درمانی در مقابل این ویروس است. همچنین مقامات بهداشتی پکن می‌توانند دستور اضطراری برای واکسیناسیون عمومی مردم در فصل‌های پاییز و زمستان را با این واکسن بدهند.

پیش‌تر رسانه‌های چینی در ماه ژوئن اعلام کرده بودند از ۴ واکسنی که این کشور در حال توسعه آن است، دولت ۲ واکسن را برای استفاده در مواقع ضروری تایید کرده است. با این حال، آن زمان نام واکسن مورد نظر منتشر نشده بود.

خبرگزاری رویترز اعلام کرد تاکنون دولت چین اطلاعات بسیار کمی درباره دو واکسن مورد تایید خود منتشر کرده است. پیش‌تر یکی از شرکت‌های تابع شرکت داروسازی سینوفارم، غول داروسازی دولتی چین مدعی شده بود تا انتهای سال جاری میلادی واکسن کرونا را به بازار عرضه خواهد کرد. با این حال، هر چهار واکسن چینی‌ها در مرحله سوم آزمایش انسانی قرار دارد و تاکنون سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و داروی آمریکا با توجه به معیار‌های سختگیرانه‌ای که دارند این واکسن‌ها را مورد تایید قرار نداده اند.

هم اینک غول‌های بزرگ داروسازی جهان در حال توسعه واکسن کرونا هستند و بیش از ۲۵ واکسن مرحله آزمایش انسانی خود را طی می‌کنند و ۱۵۰ واکسن دیگر نیز در حال تکمیل فرآیند آزمایش خود هستند. از این میان، تنها ۷ واکسن در مرحله آخر آزمایش انسانی قرار دارد و برآورد می‌شود اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه شود. پیش‌تر روسیه بدون انجام آخرین مرحله آزمایش انسانی واکسن کرونا اقدام به ثبت این واکسن کرد. با این حال، مقامات سازمان جهانی بهداشت از تایید رسمی این واکسن خودداری کردند.

تاکنون بیش از ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، ۸۵۰ هزار تن جان خود را از دست داده اند. سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد مردم باید تا زمان کشف واکسن موثر برای مقابله با ویروس کرونا، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و در جامعه از ماسک استفاده کنند.

 

 

 

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:37
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

صحبت از دارویی است که در سال ۲۰۱۴ در کشور ژاپن ساخته شد و در درمان آنفلوانزا و همه گیری ویروس ابولا امتحانش را تا حد خوبی پس داد.

وقتی ویروس کرونا در چین شیوع پیدا کرد، کارشناسان و متخصصان این کشور برای درمان کرونا روی چند ده دارویی که احتمال تاثیرگذاری داشتند آزمایش و تحقیق کردند، داروی فاویپیراویر یکی از گزینه های درمان کرونا بود.

اسفند ۹۸؛ فاویپیراویر در دست آزمایش
غلامحسین مهرعلیان مدیرکل سابق دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در اوایل اسفندماه ۹۹ که ویروس کرونا گریبان‌گیر ایران شد، گفت: متوجه شدیم کشور چین در حال بررسی و استفاده از این دارو است لذا با درخواست ایران، مقداری از این دارو از طریق سفارت کشور چین به ما تحویل داده شد و متخصصان ایرانی مطالعات بالینی روی این دارو را آغاز کردند.

او ادامه داد: باتوجه به کمبود این دارو و قیمت بسیار بالای آن به کمک شرکت‌های دانش بنیان حدود ۵ هزار قرص را در مقیاس آزمایشگاهی ساختیم.

 

فروردین ۹۹؛ فاویپیراویر وارد کار آزمایی بالینی شد
مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا در ادامه ماجرای آزمایش داروی احتمالی کرونا اظهار کرد: مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو در دوم فروردین امسال نامه‌ای مبنی بر توزیع ۱۵ هزار عدد قرص فاویپیراویر ساخت یک کارخانه چینی به دانشگاه بقیه‌اللّه ارسال کرده  و در آن از این دانشگاه درخواست شده است تامطالعات بالینی برای داروی فاویپیراویر انجام شود.

او ادامه داد: بیمارستان بقیه‌اللّه با هماهنگی سازمان غذا و دارو، داروی فاویپیراویر را در بیمارستان‌های امام خمینی (ره) تهران، مسیح‌دانشوری، رسول اکرم (ص)، بیمارستان خورشید اصفهان، شهید بهشتی کاشان، کوثر سمنان، ولایت قزوین، بیمارستان امام (ره) ساری و لبافی‌نژاد تهران توزیع کرده است.

در فروردین ماه امسال محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در ایران فاویپیراویر برای درمان کرونا وارد فاز مطالعات بالینی شده تا از ایمنی و اثربخشی آن اطمینان حاصل کنیم. توان تولید ماده اولیه فاویپیراویر در کشور به صورت بالقوه وجود دارد و طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته، ظرف مدت زمان کوتاهی ماده اولیه این دارو تولید خواهد شد.

 

مرحم چند ده میلیونی که به دست کاسبان ناصرخسرو به فروش می‌رسد
دیری نگذشت برخی پزشکان برای نجات جان بیماران، این دارو را پیشنهاد می‌کردند و خانواده بیمار برای دست‌یابی به این مرحم راهی ناصر خسرو می شدند تا بتوانند علاجی برای درد بیمار خود پیدا کنند.

با داغ شدن تب فروش دارو در بازار سیاه، حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف خودسرانه داروی فاویپیراویر هشدار داد و گفت: این دارو در پروتکل درمانی بیماران کرونا وجود ندارد و تنها باید تشخیص پزشک متخصص در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی تجویز و مصرف می‌شود.

او بابیان اینکه داروی فاویپراویر تنها در داروخانه‌های بیمارستانی موجود است، بیان کرد: نمونه‌های موجود این دارو در بازار آزاد خارجی است و احتمالا به‌صورت قاچاق و تقلبی وارد و باقیمت‌های نجومی به فروش می‌رسد و هیچ تضمینی در خصوص کیفیت و اصالت آن وجود ندارد.

او با اشاره به استفاده سودجویان از شرایط کنونی و عرضه دارو‌های غیرمجاز در بازار سیاه، از پزشکان خواست تا در حد امکان از تجویز دارو‌هایی که هنوز وارد پروتکل درمان‌نشده‌اند، خودداری کنند تا خانواده بیماران راهی بازار یاه و گرفتار قاچاقچیان و سودجویان نشوند.

 

سر انجام برای خاتمه این حواشی که برای این دارو بوجود آمد، کیانوش جهانپور سخنگوی وقت وزارت بهداشت در تیرماه ۹۹ در قالب یک توئیت نوشت:

شواهد و مدارک موجود در مورد اثربخشی داروی فاویپیراویر در درمان کرونا به ویژه آنچه تاکنون از مطالعات بالینی در ایران به دست آمده، از اثربخشی و سودمندی قابل توجه آن در درمان کووید ۱۹ حکایت نمی‌کند.

به یافته‌های خودی اطمینان بیشتری داریم.


 

نادر طالب‌زاده کارشناس مجری  برنامه «عصر» شبکه افق در برنامه اخیر خود در خصوص داروی فاویپیراویر، اظهار کرد: این قرص جهت درمان کرونا مورد استفاده خیلی از کشور‌ها مثل ترکیه، چین، هند، ژاپن  است و  در داخل ایران تنها در ناصرخسرو یافت می‌شود و من خودم زمانی که به دلیل ابتلا به کرونا بستری بودم، این قرص را استفاده و وضعیت عمومی بهتری را تجربه کردم.

او در ادامه، خواستار تولید داخلی این قرص و پیگیری وزارت بهداشت شد.

فاویپیراویر در درمان کرونا اثربخش نیست
کیانوش جهانپور شب گذشته در پیام توییتری درباره داروی فاویپیراویر نوشت: داروی ‎فاویپیراویر به عنوان داروی آنفلوآنزا در مطالعه بالینی گسترده ای در كشور مورد آزمون قرارگرفته و تاکنون اثر بخشى معناداری در درمان ‎#کووید۱۹ از آن گزارش نشده است، کما اینکه مقاله اى از تركیه و ژاپن هم براى اثربخشى این دارو بر ‎كروناویروس نداریم.

 

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:35
سلامت و بهداشت جامعه

 

دندان‌های خراب، معده را خراب می‌کند !🦷

براساس تحقیقات دندان‌های خراب معده را هم خراب می‌کنند و با ورود بیش از حد میکروب به معده به خاطر خرابی دندان‌ها، خطر ابتلا به بیماری‌های معده در فرد افزایش می‌یابد.

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:30
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

ویروس کرونا خارج از بدن ما تکثیر می‌شود !؟🤔

▫️ویروس‌ها و باکتری‌ها از میکروارگانیسم‌هایی هستند که باعث بروز بیماری در افراد خواهند شد، باکتری شکل اولیه‌ای از حیات است که از یک سلول تشکیل شده و می‌تواند به تنهایی تولید مثل کند، اما ویروس بسیار کوچکتر از باکتری است و در خود سلولی ندارد

▫️ویروس‌ها نمی‌توانند به خودی خود تکثیر شوند و باید فقط داخل سلول‌های زنده انسان یا حیوانی که آن را مبتلا کرده‌اند، تکثیر شوند

+ بنابراین ویروس کرونا هم نمی‌تواند روی دیوار یا سطوح آلوده تکثیر شود، اما این توانایی را دارد که روی سطوح تا مدت‌ها خود را حفظ کند.

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:27
خواص خوراکی ها

 

با این دمنوش، حالت تهوع را درمان کنید !👌🏻

بیمارانی که استفراغ شدید دارند و هیچ غذایی حتی آب را نمی‌توانند در معده خود نگهدارند، کافیست ۱ استکان دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشید و تاثیر آن را ببینید.

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:25
خواص خوراکی ها

 

همراه غذا ماست نخورید !

مصرف ماست همراه با غذا در دراز مدت منجر به اختلال عملکرد معده و در نتیجه اختلال هضم می‌شود. ماست را در وعده‌های جداگانه یا به صورت میان وعده همراه با: نعناع، آویشن و پونه مصرف کنید.

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:23
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

قرص رمدسیویر تقلبی است !💊

▫️عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه داروی رمدسیویر فقط در فرم آمپول است و اصلا قرص ندارد، گفت که فرم قرص این دارو تقلبی می‌باشد

+ همچنین چون ظرف آمپول این دارو خیلی با آمپول‌های پنی‌سیلینی شباهت دارد، برخی برچسب رمدسیویر را روی آمپول‌های پنی‌سیلینی می‌زنند.

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته