• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1298روز قبل
تاریخ

 

میرزاعبدالحسین قدسی، فرزند میرزا محمدعلى خوشنویس اصفهانى و برادر میرزاحسن، میرزاابوالقاسم و میرزامهدى قدسى كه همه در خط نسخ خوشنویس بوده و آثار خطى و چاپى از خود باقى گذاشته‏‌اند ولى هیچ‌یك به درجه‏ خوشنویسى پدر نبوده‏‌اند. وی در شب چهارم رمضان ۱۲۸۷قمری چشم به جهان گشود. میرزاعبدالحسین قدسی؛ ادیب فاضل و شاعر، جامع فضایل و كمالات صورى و معنوى و از جمله فرهنگیان اصفهانی بود كه با تأسیس مدرسه‏ قدسیه (یكى از قدیمى‏ترین مدارس جدید اصفهان)، فرهنگ جدید را در این شهر هنرپرور پى‏ریزى نمود. وی علاوه بر نوشتن خط نسخ و رقاع؛ در علوم ادبى نیز ید طولائى داشته و گاهى نیز شعرى مى‏‌گفته است. كتاب «تحفةالفاطمیة» و كتاب «شرعیات» جهت مدارس جدید؛ از جمله آثار چاپی به‌جای مانده از میرزاعبدالحسین می‌باشد. از آثار خوشنویسی وی نیز می‌توان به قرآن وزیرى كوچك مذهب عالى روغنى نسخ كتابت خفى عالى. و - رقاع كتابت خفى عالى بلكه ممتاز با رقم: «... اشیر الى به كتابة القرآن الحكیم... الحاج میرزا محمد هاشم امام الجمعة والجماعة. كتبه عبدالحسین الاصفهانى» اشاره کرد. میرزاعبدالحسین قدسی پس از عمری خدمت به فرهنگ و هنر این مرز و بوم؛ سرانجام در شب یك‌شنبه پنجم صفر سال ۱۳۶۶قمری دنیای فانی را وداع گفت و چشم از جهان فروبست. وی در تكیه‏ تویسركانى گورستان تخت فولاد اصفهان مدفون است. ماده تاریخ وفات میرزاعبدالحسین به این شرح است: لما فقدت ادیبا قل لرحلته / عبدالحسین اتى فى جنةالقدس.

شنبه 9/4/1397 - 12:29
تاریخ

 

ابوالقاسم هبةاللَّه بن جعفر ملقب به قاضی سعید ابن سناء الملك در سال 545 قمری در قاهره به دنیا آمد. او قرآن، نحو و برخی علوم دیگر را فرا گرفت و با سرودن قصایدی در مدح صلاح‌‏الدین ایوبی و نیز قاضی فاضل، نبوغ خود را آشكار نمود. پس از این كه وی در فنون بلاغت و نویسندگی تبحّر و تجربه‌‏ای كسب كرد، قاضی فاضل او را در امور ولایت مصر به كار گماشت ولی آن چه بیشتر باعث شهرت و بلندی آوازه‏‌ی ابن سناءالملك شد، تدوینِ اصول و قواعد مُوَشّحات است. دیوان شعر او در موضوعات گوناگون از جمله توصیف روز عاشورا و شهادت امام حسین(ع) سروده شده است.

شنبه 9/4/1397 - 12:28
تاریخ

عملیات‌ ایذایی‌ «ظفر4 » در ساعت‌2 بامداد روز10 تیرماه ‌1364 توسط‌ نیروهای‌ زمینی‌ ارتش‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ به‌ اجرا درآمد و طی‌ آن‌ شماری‌ خودرو و چندین‌ سنگر انفرادی‌ و اجتماعی‌ دشمن‌ از بین‌ رفته‌ و تپه‌ دیده‌بانی‌ مهم‌ دشمن‌ در منطقه‌ عملیاتی‌ «فكه» آزاد شد. نام‌ عملیات: ظفر4 زمان‌ اجرا : 1364/4/10 مكان‌ اجرا: فكه‌ ارگان‌های‌ عمل‌كننده: نیروی‌ زمینی‌ ارتش‌ جمهوری‌ اسلامی‌ اهداف‌ عملیات: ضربه‌ زدن‌ به‌ دشمن‌ و آزادسازی‌ یك‌ تپه‌ دیده‌بانی‌

شنبه 9/4/1397 - 12:26
تاریخ

 

رادیو دولتی ایران دهم تیرماه 1345 حکم محکمه تجدید نظر ارتش را در مورد شماری از مخالفان شاه که دستگیر شده بودند به صورت خبر پخش و از آنان به نام اسلامیون چپگرا یادکرد. به گزارش رادیو، دو تن از محکوم شدگان دکتر کاظم سامی کرمانی (پزشک) و دکتر حبیب الله پیمان بودند که هرکدام به دو سال زندان محکومیّت یافته بودند. رادیو اسامی و میزان محکومیت پنج تن دیگر را نیز اعلام داشت. حکم محکمه تجدید نظر که باید به اطلاع شاه می رسید و سپس منتشر می‌شد پنجم تیرماه صادر شده بود. دکتر پیمان از فعالان سازمان مجاهدان انقلاب اسلامی است. دکتر سامی کرمانی پس از پیروزی انقلاب وزیر بهداری شد و بعدا در مطب خود به قتل رسید.

شنبه 9/4/1397 - 12:26
تاریخ

سید العلما و المجتهدین آیت‌اللَّه میرزا حسن موسوی بجنوردی معروف به سیدآقا بزرگ در سال 1274 شمسی (1315 قمری) در یكی از روستاهای توابع بجنورد در استان خراسان به دنیا آمد و همان جا نشو و نما یافت. وی سپس به مشهد رفت و علوم عقلی و نقلی را نزد استادانی همچون شیخ آقا بزرگ حكیم، میرزا محمد آیت‏‌اللَّه‏‌زاده خراسانی و ادیب نیشابوری اول فرا گرفت. پس از آن در 27 سالگی برای استفاده از حوزه علمی نجف رهسپار عراق شد و در محضر عالمان بزرگی همچون سید ابوالحسن اصفهانی، میرزای نایینی و آقا ضیاءالدین عراقی به تكمیل تحصیلات خود پرداخت. سید آقا بزرگ با حافظه شگرف و احاطه گسترده‌‏ای كه بر ادبیات فارسی و عربی، حكمت، كلام، تفسیر، حدیث، فقه و اصول و اغلب رشته‏‌های معارف اسلامی و فلسفه آن داشت، به زودی به عنوان یكی از برجسته‏‌ترین مدرسان و مجتهدان حوزه نجف، مشهور گشت، چنان كه پس از درگذشت آیت اللَّه بروجردی در سال 1340 شمسی، مرجعیت عامه او برای شیعیان جهان مسلم شد؛ ولی چون فیلسوفی آزاد و فقیهی آزاداندیش بود، خود را از مرجعیت كنار كشید و با فروتنی و آزادگی خاص خود، به تحقیق، تالیف و تدریس گرایید. آیت‌اللَّه بجنوردی برای آموزش اجتهاد، روش جدیدی ایجاد كرد كه بر پایه آن، یك قاعده فقهی را مطرح می‏‌نمود و پس از شرح مستندات و تاریخچه شكل‏گیری آن قاعده، آن را با مصادیق خارجی تطبیق می‏داد. این روش در آموزش و پیشرفت فضلا بسیار موثر بوده است. ایشان این روش را در كتاب القواعد الفقهیه در هفت جلد نگاشت كه مهم‏ترین و مفصل‏ترین كتابی است كه در قواعد فقهی شیعه نوشته شده است. آیت‌‏اللَّه بجنوردی در نجف حوزه درسی پر رونقی داشت و با مراكز علمی جهان اسلام از قبیل جامع الازهر مصر نیز در ارتباط بود. از وی آثار دیگری بر جای مانده كه قَولُنافی الحكمة، یكی از بهترین شرح‌‏ها بر اسفار مُلاصدرا، مُنتَهی الاصول، حاشیه بر عروةُ الوثقی و ذَخیرَةُ المَعاد از آن جمله‏‌اند. سرانجام این فقیه برجسته و عالم بزرگ در دهم تیرماه 1354شمسی برابر با بیستم جمادی الثانی 1395قمری در هشتاد سالگی در نجف بدرود حیات گفت و در جوار آرامگاه استادش، سید ابوالحسن اصفهانی به خاك سپرده شد.

شنبه 9/4/1397 - 12:5
تاریخ

سلطان مسعود میرزا، فرزند ارشد ناصرالدین شاه قاجار در حدود سال 1228 شمسی به دنیا آمد. وی سه سال از مظفرالدین شاه بزرگ‏تر بود ولی چون مادرش از خاندان قاجاریه نبود، به ولایتعهدی منصوب نگشت. مسعود میرزا در ابتدا با لقب یمین الدوله، حكومت مازندران و استرآباد و سپس فارس و اصفهان را به عهده گرفت تا این كه لقب ظلُّ السلطان یعنی سایه پادشاه را اخذ كرد. در زمان حكومتش بر فارس، به خاطر ظلم فراوان، عزل شد ولی مدتی بعد به اصفهان رفت و تا 34 سال بعد با ستم حكمرانی نمود. ظل السلطان قشون مجهز و منظمی پدید آورد و با باج‏گیری و اخذ مالیات‏‌های سنگین از رعیت، ثروتی افسانه‏‌ای گرد آورد كه به اعتراف خودش، برای ده نسل پس از او كافی بود. وی، املاك مردم را با زور و قهر، غصب و تصرف می‏كرد و شورش‏ها را با سنگدلی سركوب می‏نمود. در حدود سال 1259ش كه به اوج قدرت رسیده بود، به پشتوانه ارتش محلی خود، اوامر حكومت مركزی را نادیده می‏‌انگاشت و در سال 1261 به ناصرالدین شاه پیشنهاد كرد كه حاضر است در ازای دریافت مقام ولایتعهدی، مبلغ هنگفتی پیشكش نماید. وی اندكی بعد به فكر تصاحب سلطنت افتاد و تا پایان عمر در صدد یافتن آن بود. هرچند كه هیچ‏گاه به این آرزوی خویش نرسید. ظل السلطان افزون بر بیست و یك هزار سرباز در اختیار داشت و اصرار می‌‏كرد تا وزارت جنگ به او واگذار شود. وقتی كه خبر مظالم او به گوش ناصرالدین رسید، شاه قاجار درصدد سفر به اصفهان و بررسی اوضاع آنجا برآمد. در این هنگام ظل السلطان بیمناك به تهران آمد و به شاه و درباریان هدایای نفیس تقدیم نمود. با این همه، شاه پس از مدت كوتاهی، با صدور فرمانی، او را از سراسر قلمرو حكومتی غیر از اصفهان بركنار نمود. او در تمام دوران سلطنت مظفرالدین شاه نیز حاكم اصفهان بود و با مشروطه‏‌خواهان به شدت برخورد می‏كرد. از دیگر كارهای جنون‌‏آمیز او، تخریب آثار و ابنیه‏‌های با ارزش دوران صفوی در اصفهان بود تا شاه به این شهر توجهی نداشته باشد و او مطلق العنانِ آن دیار گردد. مسعود میرزا در اواخر عمر مدتی را در اروپا گذراند تا این كه پس از دچار شدن به اختلال حواس، در دهم تیر ماه 1297شمسی برابر با 22 رمضان 1336 قمری در حدود هفتاد سالگی به كام مرگ افتاد.

شنبه 9/4/1397 - 12:4
مهدویت

هی قد کشیدیم و قد کشیدیم ، شدیم آدم بزرگ

آدم بزرگ هایی که گاهی گم می شوند

بی طاقت می شوند سر هیچ!

یادشان می رود خلیفه خدایند روی زمین

آدم بزرگ هایی که

گاهی فراموش می کنند "زمین خدا هیچ وقت خالی از حجت نیست"

ما

 جانمان را با آیات تطهیر و مباهله شستشو می دهیم

وقتی چشممان به خورشید است

 وقتی صدای گام های یک مرد آسمانی گوشمان را می نوازد

نگران چه ایم؟

وقتی فردا از آن من و توست

جمعه 8/4/1397 - 10:33
ایرانگردی

 

 

 


صبح روز دوشنبه، چهارم تیرماه هیاتی از كمیته امداد امام خمینی (ره) به ریاست دکتر عبدالملكی، معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی برای همكاری‌های بیشتر با پارك علم و فناوری دانشگاه تهران از این پارك بازدید كردند.
در این نشست دکتر عبدالملكی با اشاره به اینكه كمیته امداد تمامی جوامع فقیر كشور را تحت پوشش خود قرار داده است، گفت: این كمیته صفر تا صد مسائل مربوط به جامعه فقیر كشور را دربر می‌گیرد و شناسایی آنها را در اولویت قرار داده، اما یكی از حوزه‌های مهم كمیته امداد حوزه اشتغال است كه می‌خواهیم در آن حضور پررنگ‌تری داشته باشیم و به خودكفایی خانواده‌های تحت پوشش كمك کنیم.
وی افزود: متاسفانه اكثر مشاغل ما هنوز به صورت سنتی هستند و بخش قابل توجهی از این مشاغل پتانسیل وارد شدن به بخش نوین و حوزه آی‌سی‌تی را دارا هستند. معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) تاكید كرد: ۷۰ هزار دانشجو و تحصیل‌كرده تحت پوشش كمیته امدادند كه بیش از 300 نفر از این دانشجویان عضو بنیاد ملی نخبگان نیز هستند كه به دنبال ایجاد امكاناتی برای حركت آنها به سمت حوزه‌های دانش‌بنیان هستیم.
وی ادامه داد: بیش از 5 هزار دانشجو از افراد تحت تكفل كمیته امداد توانایی ورود به حوزه دانش‌بنیان را دارند و در گام اول و در جهت تحقق این اهداف می‌خواهیم مجتمعی را با كمك پارك علم و فناوری دانشگاه تهران راه‌اندازی كنیم كه ۲۰ گروه ۳ تا ۵ نفره در آن تشكیل داده شوند و از ایده تا فرایند كسب‌وكار از آنها حمایت داشته باشیم.
عبدالملكی در ارتباط با تاسیس پارك علم و فناوری در كمیته امداد گفت: سعی ما در كمیته امداد بر این است كه برون‌سپاری داشته باشیم و به دنبال این هستیم كه از كمك پارك علم و فناوری دانشگاه تهران استفاده کنیم.

در ادامه این نشست دکتر عباس زارعی‌هنزكی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن اشاره به پتانسیل‌های پارك‌های علم و فناوری به‌خصوص پارك علم و فناوری دانشگاه تهران بیان كرد: مهم‌ترین مزیتی كه پارك علم و فناوری دانشگاه تهران دارد، ارتباط و وصل بودن آن به دانشگاه است و در این راستا با ارتباط‌ و شبكه‌های خوبی كه دارد، در حال متصل كردن صنعت به دانشگاه است.
وی در ادامه گفت: ما خدمات گسترده‌ای را متناسب با نیاز كسب‌وكار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها برای آنها در نظر گرفته‌ایم؛ یعنی به استارت‌آپ‌ها و شركت‌های دانش‌بنیان در تامین سرمایه اولیه، منتورینگ و مربیگری، برندینگ، كارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های مورد نیاز كمك می‌کنیم و ضمنا كار ارزشمندی كه ما آن را در پارك علم و فناوری دانشگاه تهران كرده‌ایم، ایجاد كلینیك كسب‌وكار بوده است كه نیاز‌های مورد نیاز و شناسایی‌شده حوزه دانش‌بنیان را پاسخ می‌دهیم.
زارعی درباره همكاری و هم‌افزایی بین كمیته امداد امام خمینی (ره) و پارك علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت: این هم‌افزایی و همكاری می‌تواند یك مدل اشتغالزایی كامل باشد و در این راه به توسعه كشور و اشتغالزایی كمك‌های شایانی را کند. این پارك آمادگی پذیرایی از این ۲۰ گروه ۳ تا ۵ نفره را دارد تا بتواند پس از برنامه‌نویسی با تشكیل یك تیم مباحث مربوط به ماركتینگ را انجام دهد.

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:51
ایرانگردی

 

مهدی سیف: تورهای تهرانگردی که به مناسبت های مختلف بر گزار می شوند، پس از استقبال خوب شهروندان در عید نوروز، شهرداری را بر آن داشت تا برای تابستان امسال شش مسیر گردشگری تهرانگردی تعریف نماید که موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در تور اراضی عباس آباد پذیرای گردشگران خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی و بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، مهدی سیف در تشریح برنامه‌های گردشگری شهرداری تهران، ضمن بیان این مطلب تاکید کرد: تور های تهرانگردی در شش مسیر سه برج، اراضی عباس آباد، تهران گردی تاریخی، تهران قدیم، شمیران گردی و طبیعت گردی به عنوان مهم ترین تورهای تهران گردی در تابستان هستند که از نیمه تیرماه تا پانزدهم شهریور ماه سال جاری پذیرای گردشگران خواهند بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان می توانند از طریق سامانه ۱۳۷، اپلیکیشن و سایت تهرانگردی و کد USSB تقاضای خود را برای حضور در تورهای تهران گردی ثبت کنند.

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:49
ایرانگردی

 

 

 

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران از توسعه فضا و خدمات بازار خرید و فروش پرندگان خبر داد

 


فرهاد افشار با اشاره به اینکه در روزهای تعطیل جمعیتی حدود 15 هزار نفر در مرکز خرید و فروش پرندگان حاضر می شوند، گفت: مراجعه این تعداد از مردم، پتانسیل عرضه انواع حیوانات خاص را در فضای حاشیه ای فاقد نظارت ایجاد کرده است.

 

وی افزود: اینکه در حاشیه مرکز انواع اقسام حیوانات خرید و فروش می شوند غیرقابل انکار است، حتی گاهی اوقات تقاضای خرید انواع حیوانات بالا می رود که زمینه ساز تخلفات نیز هست.

 

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران اظهار کرد: متولی کنترل خرید و فروش در خارج محوطه بازار پرندگان شهرداری نیست و سازمان حفاظت محیط زیست و دامپزشکی باید در این حوزه ورود کنند.

 

وی با اشاره به مساحت ۲ هکتاری بازارپرندگان غرب تهران، عنوان کرد: ۲۰۶ واحد در این محیط فعالیت دارند که به دنبال توسعه این فضا هستیم.
منبع:شهرنوشت

چهارشنبه 6/4/1397 - 16:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته