• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1305روز قبل
ایرانگردی

 

 

   نخستین نشست از سلسله نشست‌های ادبی «سه‌شنبه‌های کتاب» امروز سه‌شنبه (12 تیرماه) با حضور شهریار عباسی نویسنده، قاسمعلی فراست نویسنده و منتقد و ساسان والی‌زاده  نویسنده ، پژوهشگر و معاون فرهنگی و هنری موزه انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این نشست به نقد و بررسی کتاب «دختر لوتی» اثر شهریار عباسی، برنده هشتمین دوره جایزه ادبی جلال در بخش رمان و برنده هفدهمین دوره جایزه ادبی کتاب سال دفاع‌مقدس اختصاص داشت.

  والی‌زاده در این نشست گفت: شهریار عباسی نویسنده‌ای متفاوت از نظر بیان و رویکرد به ادبیات دفاع‌مقدس است. برخی از منتقدین براساس برخی از مولفه‌های موجود در داستان معتقدند «دختر لوتی» یک اثر ضدجنگ است که من با آن موافق نیستم.

او افزود: مولف در جایگاه یک روشنفکر مسئول در بسیاری موارد در برخی از باورهای رایج تشکیک ایجاد کرده که به صورت  دلپذیری این مسئله را در کتاب می‌بینیم اما  به نوعی قهرمان‌های داستان خودشان پاسخ یکدیگر را می‌دهند. عباسی به دور از نگاه تک‌ساحتی به افراد جامعه، چالش‌هایی را مطرح می‌کند. همچنین این داستان آشکارا رگه‌هایی از داستان گوتیک را داراست؛ یعنی عشق و فضاهای ذهنی وحشت را در کنار هم  بیان می‌کند.

 معاون فرهنگی و هنری موزه انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس، اظهار داشت: مهم‌ترین ویژگی این داستان، برگشت به هویت و جوهره فرد است. به‌رغم روال خطی داستان، برخی عناصر پست‌مدرنیسم مانند عدم قطعیت و برگشت به سنت را در آن می‌بینیم. بهره قوی از زاد‌بوم یکی از شاخصه‌های توفیق شهریار عباسی است که در داستان خود به شکل خوبی از آن بهره برده است. پرسشگری عالمانه و پاسخ‌های ظریفی که به برخی فراز و نشیب‌های فضای جنگ داده شده، این داستان را به یکی از داستان‌های موفق دفاع‌مقدس تبدیل کرده است.

در ادامه شهریار عباسی، نویسنده کتاب گفت: کار نویسنده پس از نوشتن کتاب تمام می‌شود و صحبت‌کردن بعد از آن به منزله این است که چیزی را جاگذاشته است و به این دلیل فقط به مولفه‌های داستان جنگ و انقلاب می‌پردازم.

 او  افزود: جنگ و انقلاب دو پدیده بسیار مهم و تاثیر گذار در تاریخ معاصر ما و زندگی امروز و فردای ما هستند، البته نوشتن در این دو حوزه به دلیل وجود برخی نگاه‌های جزمی بسیار سخت بوده و هرکسی در این کار باقی نمی‌ماند. ما خودمان جزئی از این جنگ بوده‌ایم، ولی با جنگ مخالفیم چون هیچ‌گاه جنگ‌طلب نبوده‌ایم. به نوعی نویسنده‌هایی که در این دو حوزه قلم می‌زنند، سرشان درد می‌کند.

 نویسنده کتاب «دختر لوتی» گفت: فکر می‌کنم جهان ادبیات ما را حتما با ادبیات جنگ خواهد شناخت و ادبیات ایران با ادبیات جنگ جهانی خواهد شد.

 عباسی ادبیات جنگ را به چهار مرحله تقسیم کرد و اظهار داشت: مرحله اول ادبیات سلحشورانه  زمان جنگ است. حس سلحشوری و همدردی و احساسی که در آن زمان وجود داشت، موجب تولید ادبیاتی شده که ماحصل همان نگاه و فضا است. رمان درخشان «زمین سوخته» اثر احمد محمود نمونه بارز ادبیات آن دوره است. وقتی زمانی از جنگ می‌گذارد مرحله دوم است که  من آن را ادبیات دردمندانه می خوانم و با گذشت یک یا دو دهه از جنگ، مرحله سوم آغاز می شود که من از آن به  ادبیات نقادانه تعبیر می کنم؛ البته این فقط مربوط به حوزه داستان نیست. اعتقاد دارم از اتفاقات تاریخی حداقل باید 30 سال بگذرد تا نگاه عاقلانه‌تری به آن‌ها داشته باشیم.

او  با اشاره به مرحله چهارم ادبیات افزود: در این مرحله ادبیات نگاه سلحشوری، دردمندانه و منتقدانه خود را را به نگاه عاقلانه تغییرمی‌دهد. باید از جنگ به اندازه کافی فاصله بگیریم تا ارزش‌های جنگ مشخص شود. این دوره زمانی است که باید درباره جنگ فکر کنیم و بنویسیم، از این به بعد تازه شاهد ادبیات منسجم‌تر و ماندگارتری درباره جنگ خواهیم بود. امیدوارم فضا برای نوشتن درباره این اتفاق مهم فراهم باشد.

قاسمعلی فراست در نشست نقد و بررسی کتاب «دختر لوتی»، بیان کرد: به‌نظر من اولین دغدغه این کتاب هویت است و جنگ در پس‌زمینه بسیار خوب از سوی نویسنده مطرح شده است.

فراست افزود:  به نظرم ادبیات جنگ و دفاع مقدس در کشور مظلوم واقع شده است. اگر ذره‌ای انصاف نسبت به فداکاری مادرهایی که تنها سرمایه خود را با افتخار به جنگ اهدا می‌کردند داشته باشیم، برگزاری چنین جلساتی واجب است. قول می‌دهم اگر این جلسات با دغدغه ادبیات جلو برود، ما اهالی این حوزه هرکاری در توانمان باشد انجام می‌دهیم.

فراست بیان کرد: وقتی کتابی را برای خواندن در دست می‌گیریم، اولین نکته این است که آن کتاب چقدر ما را درگیر می‌کند. البته جدا از درگیرکردن ذهن، باید ما را دلبسته هم بکند و از آن لذت ببریم. وقتی این کتاب را خواندم حس کردم آن درگیری در ابتدای رمان وجود دارد. وقتی نثر کتاب را خواندم بازهم دیدم آن دلبستگی و درگیری ذهنی در متن هم دیده می‌شود. در تعریف کلی می‌توان به این رمان، عنوان رمان خوب را اطلاق کرد.

 نویسنده کتاب «گلاب خانوم» افزود: به‌نظر من اولین دغدغه این کتاب هویت است و جنگ در پس‌زمینه بسیار خوب از سوی نویسنده مطرح شده است . نویسنده این کتاب بدون اینکه اسمی از جنگ ببرد، زندگی‌ای را مطرح می‌کند که خواننده را دلبسته کرده و وقتی درگیر زندگی آدم‌های داستان می‌شویم، کم‌کم جنگ برای ما اهمیت پیدا می‌کند و نمی‌توان آن را رها کرد.

 او گفت:مورد دیگری که نویسنده به زیبایی از عهده آن برآمده، درباره شخصیت‌های داستان است که هرچند نمود فیزیکی ویژه‌ای ندارند، ولی عملکرد و مرام این آدم‌ها بسیار درخشان توصیف شده است. دیالوگ‌های کتاب دارای شخصیت‌پردازی، فرهنگسازی و حتی زیرگفتار هستند. خواننده این‌گونه شخصیت‌پردازی‌ها را می‌پذیرد و رمان را باور می‌کند.

 فراست درباره فضاسازی‌های این رمان نیز اظهار کرد: تصاویری از سوی نویسنده ترسیم شده که افرادی را که دنیا جنگ را ندیده و تجربه نکرده‌اند به آن فضا می‌برد، ولی این تصاویر با همه زیبایی که دارند به‌نظرم بازهم کم است. تصویرسازی‌های بیشتر می‌توانست به زنده‌تر کردن و دلنشین‌تر کردن رمان کمک کند. همچنین درباره زبان داستان نیز باید گفت با همه زیبایی‌ها ولی در مواردی می‌توانست با توجه بیشتر به گویش‌های بومی به جذابیت بیشتر داستان کمک کند. اسم‌های شخصیت‌ها نیز بسیار زیبا و دلنشین انتخاب شده، اما این سوال پیش می‌آید که آیا یک پدر ایلیاتی و بی‌سواد می‌تواند چنین اسم‌هایی را برای فرزندانش انتخاب کند؟

 

این نویسنده پیشکسوت حوزه انقلاب و دفاع‌مقدس ادامه داد: فرق نویسنده معمولی و حرفه‌ای در زیرگفتار مشخص می‌شود. نویسنده حرفه‌ای ضمن پرداختن به گفتار، به‌صورت هوشمندانه از زیرگفتار هم بهره می‌گیرد. برخی دیالوگ‌های این کتاب چندوجهی و دارای زیرگفتار است. همچنین نثر کتاب نیز پاکیزه، زیبا و دلنشین است.

 فراست در پایان گفت: واقعا جای اینگونه گفت‌وگوها درباره ادبیات و به‌ویژه ادبیات دفاع‌مقدس بسیار خالی است و امیدواریم این جلسات صادقانه استمرار داشته باشد.

گفتنی است نشست ادبی «سه شنبه های کتاب» هر هفته در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به بررسی کتاب های حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می پردازد.

 

معاونت فرهنگی و هنری موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

سه شنبه 12/4/1397 - 18:4
ایرانگردی


 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نخستین نشست از سلسله نشست‌های «سه‌شنبه‌های کتاب» به نقد و بررسی کتاب «دختر لوتی» اثر شهریار عباسی، برنده هشتمین دوره جایزه ادبی جلال در بخش رمان و برنده هفدهمین دوره جایزه ادبی کتاب سال دفاع‌مقدس اختصاص داشت. این نشست امروز سه‌شنبه (12 تیرماه) با حضور نویسنده کتاب، قاسمعلی فراست به‌عنوان منتقد و ساسان والی‌زاده، نویسنده و معاون فرهنگی و هنری موزه انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس در سالن فرماندهان این موزه برگزار شد.

 والی‌زاده در این نشست گفت: شهریار عباسی نویسنده‌ای متفاوت از نظر زبان، بیان و رویکرد به ادبیات دفاع‌مقدس است. برخی«دختر لوتی» را یک اثر ضدجنگ برشمرده‌اند، منتقدینی که قائل به چنین دیدگاهی هستند براساس برخی از مولفه‌های موجود در داستان این اعتقاد را دارند. پرسشگری لازمه هر انسان آگاهی است، اما روشنفکر طلب‌کار فقط ایرادی را مطرح می‌کند و از کنار آن می‌گذرد، ولی روشنفکر صاحب‌کار خود را در بطن کار می‌بیند و اگر سئوالی ایجاد می‌کند به دنبال پاسخ آن نیز هست. این مسأله درباره این کتاب نیز مصداق دارد.
 
وی افزود: یکی از شاخصه‌های خوب کتاب این است که مولف در جایگاه یک روشنفکر مسئول در بسیاری موارد تشکیک ایجاد کرده و در رده‌های دلپذیری از این مسئله را در کتاب می‌بینیم. به نوعی قهرمان‌های داستان خودشان پاسخ یکدیگر را می‌دهند. عباسی به دور از نگاه تک‌ساحتی به افراد جامعه، چالش‌هایی را مطرح می‌کند. نامگذاری‌های کتاب نیز عالمانه صورت گرفته است. همچنین این داستان آشکارا رگه‌هایی از داستان گوتیک را داراست؛ یعنی عشق را مطرح کرده و در کنار آن فضاهای ذهنی وحشت را نیز بیان می‌کند.
 
معاون فرهنگی و هنری موزه انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس، تصریح کرد: مهم‌ترین ویژگی این داستان، برگشت به هویت و جوهره فرد است. به‌رغم روال خطی داستان، اما برخی عناصر پست‌مدرنیسم مانند عدم قطعیت و برگشت به سنت را در آن می‌بینیم. بهره قوی از زاد‌بوم یکی از شاخصه‌های یک نویسنده موفق است که شهریار عباسی در داستان خود به شکل اعلا از آن بهره برده است. پرسشگری عالمانه و پاسخ‌های ظریفی که به برخی فراز و نشیب‌های فضای جنگ داده شده، این داستان را به یکی از داستان‌های موفق دفاع‌مقدس تبدیل کرده است.
 
جنگ و انقلاب دو پدیده بسیار مهم در تاریخ معاصر ما هستند
در ادامه شهریار عباسی، نویسنده کتاب گفت: به گمان من کار نویسنده پس از نوشتن کتاب تمام می‌شود و صحبت‌کردن بعد از آن به منزله این است که چیزی را جاگذاشته است و به این دلیل فقط به مولفه‌های داستان جنگ و انقلاب می‌پردازم.
وی ادامه داد: جنگ و انقلاب دو پدیده بسیار مهم در تاریخ معاصر ما و همچنین بسیار تاثیرگذار در زندگی امروز و فردای ما هستند، البته نوشتن در این دو حوزه به دلیل وجود برخی نگاه‌های جزمی بسیار سخت بوده و هرکسی در این کار باقی نمی‌ماند. ما خودمان جزئی از این جنگ بوده‌ایم، ولی با جنگ مخالفیم چون هیچ‌گاه جنگ‌طلب نبوده‌ایم. به نوعی نویسنده‌هایی که در این دو حوزه قلم می‌زنند، سرشان درد می‌کند.
نویسنده کتاب «دختر لوتی» گفت: فکر می‌کنم جهان ادبیات ما را حتما با ادبیات جنگ خواهد شناخت و ادبیات ایران با ادبیات جنگ جهانی خواهد شد.
 عباسی با اشاره به چهار مرحله ادبیات جنگ، اظهار کرد: مرحله نخست ادبیات سلحشورانه بوده که مربوط به همان زمان جنگ است. حس سلحشوری و همدردی و احساسی که در آن زمان وجود داشت، موجب تولید ادبیاتی شده که ماحصل همان نگاه و فضا است. رمان درخشان «زمین سوخته» اثر احمد محمود نمونه بارز ادبیات آن دوره است. وقتی زمانی از جنگ می‌گذارد با نوع دیگری از ادبیات که به تعبیر من ادبیات دردمندانه است، روبه‌رو می‌شویم. در ادامه و با گذشت یک یا دو دهه از جنگ، نوعی نگاه دیگر به ادبیات شکل می‌گیرد که تعبیر من از آن، ادبیات نقادانه است؛ البته این فقط مربوط به حوزه داستان نیست. اعتقاد دارم از اتفاقات تاریخی حداقل باید 30 سال بگذرد تا نگاه عاقلانه‌تری به آن‌ها داشته باشیم.
وی با اشاره به مرحله چهارم ادبیات افزود: در مرحله ادبیات عاقلانه نگاه سلحشوری، دردمندانه و منتقدانه جای خود را به نگاه عاقلانه می‌دهد. باید از جنگ به اندازه کافی فاصله بگیریم تا ارزش‌های جنگ مشخص شود. این دوره زمانی است که باید درباره جنگ فکر کنیم و بنویسیم، از این به بعد تازه شاهد ادبیات منسجم‌تر و ماندگارتری درباره جنگ خواهیم بود. امیدوارم فضا برای نوشتن درباره این اتفاق مهم فراهم باشد.


ادبیات جنگ مظلوم واقع شده است
قاسمعلی فراست به‌عنوان منتقد این جلسه نیز گفت: به‌نظرم چند چیز در کشور ما مظلوم واقع شده و از آن غافل مانده‌ایم. ادبیات به معنای عام و یکی از زیرمجموعه‌های آن که ادبیات جنگ است یکی از این موارد است. اگر ذره‌ای انصاف نسبت به فداکاری مادرهایی که تنها سرمایه خود را با افتخار به جنگ اهدا می‌کردند و امروز نسل ما نان آن را می‌خوریم و در آن فضا کاسبی می‌کنیم داشته باشیم، برگزاری چنین جلساتی واجب است. قول می‌دهم اگر این جلسات با دغدغه ادبیات جلو برود، ما اهالی این حوزه هرکاری در توانمان باشد انجام می‌دهیم.
 
نویسنده کتاب «نخل‌های بی‌سر» ادامه داد: نقد خود درباره کتاب را از اسم آن شروع می‌کنم. به اعتقاد من اولین چیزی که ما را به خواندن یا نخواندن کتابی علاقه‌مند می‌کند، اسم کتاب است. نام یک کتاب در جذب مخاطب بسیار تاثیرگذار است و به اعتقاد من لوتی‌بودن یک دختر، جذابیت ایجاد می‌کند. مورد بعدی ظاهر کتاب است که مخاطب را جذب می‌کند. چشمان قرمز دخترک ایلیاتی در روی جلد کتاب با متن آن همخوانی دارد، ولی آرایش چشمانش چندان مرتبط نیست. نکته جالب دیگر مربوط به بخش‌های کتاب است؛ همه عنوان‌های بخش‌ها دوسیلابی بوده و به حرف «ر» ختم می‌شود که به بیان نویسنده دوسیلابی بودن عنوان‌ها با توجه به ضرب‌آهنگ کتاب انتخاب شده، ولی ختم شدن به حرف «ر» اتفاقی بوده است.
 
فراست بیان کرد: وقتی کتابی را برای خواندن در دست می‌گیریم، اولین نکته این است که آن کتاب چقدر ما را درگیر می‌کند. البته جدا از درگیرکردن ذهن، باید ما را دلبسته هم بکند و از آن لذت ببریم. وقتی این کتاب را خواندم حس کردم آن درگیری در ابتدای رمان وجود دارد. وقتی نثر کتاب را خواندم بازهم دیدم آن دلبستگی و درگیری ذهنی در متن هم دیده می‌شود. در تعریف کلی می‌توان به این رمان، عنوان رمان خوب را اطلاق کرد.
 
نویسنده کتاب «گلاب خانوم» افزود: به‌نظر من اولین دغدغه این کتاب هویت است و جنگ در پس‌زمینه بسیار خوب از سوی نویسنده مطرح شده است به‌طوری‌که خواننده احساس می‌کند، جنگ مساله اصلی رمان است، در حالی‌که موضوع اصلی کتاب جستجوی هویت بوده است. در شروع رمان هیچ بویی از جنگ احساس نمی‌کنیم که این یک نقطه مثبت است. از بس که در معرفی جنگ بد عمل کرده‌ایم، اگر جوانان امروز ببینند کتابی درباره جنگ است، بالای 40 درصد کتاب را زمین می‌گذارند. نویسنده این کتاب بدون اینکه اسمی از جنگ ببرد، زندگی‌ای را مطرح می‌کند که خواننده را دلبسته کرده و وقتی درگیر زندگی آدم‌های داستان می‌شویم، کم‌کم جنگ برای ما اهمیت پیدا می‌کند و نمی‌توان آن را رها کرد.
 
وی گفت: بعد از عملکردهای غلط ما در این حوزه، آن عده از آدم‌هایی که اهل داستان جنگ نیستند، با قلم شیوا و تاثیرگذار نویسندگانی مانند شهریار عباسی، کتاب‌های این حوزه را می‌خوانند. مورد دیگری که نویسنده به زیبایی از عهده آن برآمده، درباره شخصیت‌های داستان است که هرچند نمود فیزیکی ویژه‌ای ندارند، ولی عملکرد و مرام این آدم‌ها بسیار درخشان توصیف شده است. دیالوگ‌های کتاب دارای شخصیت‌پردازی، فرهنگسازی و حتی زیرگفتار هستند. خواننده این‌گونه شخصیت‌پردازی‌ها را می‌پذیرد و رمان را باور می‌کند.
 
فراست درباره فضاسازی‌های این رمان نیز اظهار کرد: تصاویری از سوی نویسنده ترسیم شده که افرادی را که دنیا جنگ را ندیده و تجربه نکرده‌اند به آن فضا می‌برد، ولی این تصاویر با همه زیبایی که دارند به‌نظرم بازهم کم است. تصویرسازی‌های بیشتر می‌توانست به زنده‌تر کردن و دلنشین‌تر کردن رمان کمک کند. همچنین درباره زبان داستان نیز باید گفت با همه زیبایی‌ها ولی در مواردی می‌توانست با توجه بیشتر به گویش‌های بومی به جذابیت بیشتر داستان کمک کند. اسم‌های شخصیت‌ها نیز بسیار زیبا و دلنشین انتخاب شده، اما این سوال پیش می‌آید که آیا یک پدر ایلیاتی و بی‌سواد می‌تواند چنین اسم‌هایی را برای فرزندانش انتخاب کند؟
 
این نویسنده پیشکسوت حوزه انقلاب و دفاع‌مقدس ادامه داد: فرق نویسنده معمولی و حرفه‌ای در زیرگفتار مشخص می‌شود. نویسنده حرفه‌ای ضمن پرداختن به گفتار، به‌صورت هوشمندانه از زیرگفتار هم بهره می‌گیرد. برخی دیالوگ‌های این کتاب چندوجهی و دارای زیرگفتار است. همچنین نثر کتاب نیز پاکیزه، زیبا و دلنشین است.
 
فراست در پایان گفت: واقعا جای اینگونه گفت‌وگوها درباره ادبیات و به‌ویژه ادبیات دفاع‌مقدس بسیار خالی است و امیدواریم این جلسات صادقانه استمرار داشته باشد.

 

 

 

سه شنبه 12/4/1397 - 17:59
ایرانگردی

 

    شهردار منطقه22 از افزایش ۹۰ هکتاری فضای سبز این منطقه در یک سال گذشته خبر داد و گفت: افزایش فضای سبز از اولویت های شهرداری محسوب می شود و سعی داریم این فضا را بیش از این افزایش دهیم.


به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۲۲، علی نوذرپور شهردار منطقه۲۲ در جمع صمیمانه نمازگزاران مسجد امام جعفر صادق(ع)، اهالی محله زیبادشت بالا واقع در منطقه۲۲، اعلام کرد: شهرداری یک نهاد مردم نهاد است و ما خود را خدمتگزار مردم می‌دانیم و در حد بودجه‌ها و منابع موجود با تمام قواء در خدمت شهروندان هستیم.

نوذرپور با تنفس‌گاه دانستن منطقه 22 برای شهر تهران اظهار داشت: با وجود اینکه مساحت قابل توجهی از این منطقه به فضای سبز اختصاص داده شده اما به واسطه نقش و کارکرد فرامنطقه‌ای منطقه ۲۲، این منطقه تفرجگاهی برای کل شهر تهران تعریف شده است و در همین راستا هدف‌گذاری ما این است که سطح فضای سبز کمتر از ۵۰ درصد مساحت کل منطقه نشود که در حال حاضر ۲۸۵۰ هکتار فضای سبز داریم و در تلاشیم که این مقدار افزایش یابد.

شهردار منطقه22 با بیان اینکه با بحران جدی کمبود سرانه های عمومی در منطقه 22 روبرو هستیم گفت: این منطقه در آینده با جمعیت مازاد 520 هزار نفری مواجه است و شهرداری در حل این موضوع  به کمک دولت احتیاج دارد.

 وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مدیریت پسماند و زباله در این منطقه اشاره کرد و گفت: میزان جمع آوری پسماند خشک در گذشته 3 درصد بوده که آن را به 9 درصد رسانده ایم و تا پایان سال جاری به 20درصد افزایش خواهیم داد.

 شهردار منطقه ۲۲ درخصوص ایمنی منطقه ۲۲ در برابر زلزله گفت: تهران شهری است که در مقابل زلزله ناایمن است بنابراین آمادگی برای مقابله با زلزله از موضوعات جدی مدیریت شهری تهران است. ما نیز شناسنامه‌دار کردن برج‌ها و بازدید از ساختمان‌های بلندمرتبه را در دستور کار داریم تا با این اقدامات به سمت ایمن‌سازی آنها حرکت کنیم.

 وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ نیز اشاره کرد و گفت: کمبود وسایل حمل و نقل عمومی از مشکلات این منطقه است. همچنین کمبود اتوبوس در کل تهران وجود دارد و اقداماتی در خصوص نوسازی این ناوگان انجام نشده است به طوری که حدود ۷۵ درصد ناوگان اتوبوسرانی به سن فرسودگی رسیده است و به همان میزان نیز منطقه ۲۲ از این موضوع متاثر است.

 شهردار منطقه ۲۲ ادامه داد: در حوزه مترو هم علی‌رغم اقدامات انجام شده؛ اما منطقه ۲۲ نیازمند به حداقل یک خط مترو است و این از موضوعاتی است که آن را دنبال می‌کنیم و جزو اهداف استراتژیک مدیریت منطقه ۲۲ است.

در پایان  نوذرپور به برنامه‌های اجتماعی در نظر گرفته شده توسط شهرداری منطقه22 برای مردم ساکن در این منطقه اشاره کرد و گفت: با شکل‌دهی طرحی به نام «خیابان محلی برای زندگی است نه صرفاً برای تردد» قرار است خیابان‌هایی که مستعد هستند در اختیار خانواده‌ها قرار دهیم تا بچه‌ها و خانواده‌ها بتوانند در محل حضور داشته باشند و به تعامل بپردازند.

 

سه شنبه 12/4/1397 - 17:37
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه چهار تهران از لایروبی چهل هزار و هشتصد و پنجاه متر طول کانال ، هشت هزارو ششصد مترطول مسیل و رسوب برداری پنجاه و دو حوضچه و تله زباله گیر در طرح نگهداشت شهر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار سیدعلیرضا حسینی در این باره خبر داد: به منظور ارتقای سطح سلامت شهر و رسیدگی هرچه بیشتر به وضعیت انهار روباز، رو بسته و حوضچه ها و تله های زباله گیر، طرح فوریتی پاکسازی و شستشوی کلیه نهرها و مسیل ها در سطح منطقه آغاز شد.

وی افزود: همزمان با فصل گرم سال و ازدیاد جانوران مضر و موذی در شهر و لزوم هرچه بیشتر رسیدگی به سلامت شهری در این فصل، کلیه نهرها، حوضچه ها و تله های زباله گیر در سطح منطقه نظافت، شستشو و لایروبی شد.

وی با اشاره به سایر اقدامات این طرح اعلام کرد: حفر چاه سرویس بهداشتی در زیر پل استخر، لایروبی چاه های جذبی در خیابان های فرجام ، شهید کرد، افتخاریان، بزرگراه شهید بابایی و حفر میله و لایروبی چاه جذبی در خیابان احسان، لایروبی مسیل خشایار، کانال علم و صنعت، کانال شعبانلو، صیاد شیرازی و حوضچه های چهارراه سیدالشهدا، اسفندانی، زارع، اشراق و ....  از جمله اقدامات انجام گرفته در طرح نگهداشت شهری است.

شهردار منطقه چهار در پایان خاطرنشان کرد: این عملیات با بازدیدهای روزانه، هفتگی و پیوسته در نواحی نه گانه  و محلات بیست گانه به طور پیوسته در حال اجراست و همچنان ادامه خواهد داشت.

 

سه شنبه 12/4/1397 - 17:25
ایرانگردی

 

 

"کلاس های  توجیهی و آموزشی ضمن خدمت به منظور بهبود عملکرد کارکنان شهرداری منطقه 8 برگزار شد."

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 8، بهمن نوری شهردار منطقه با اعلام این خبر افزود: این دوره های آموزشی با هدف به روز رسانی دانش کارکنان  به منظور ارائه خدمات بهتر و شایسته تر به شهروندان برگزار شد.

وی ادامه داد: آموزش به کارکنان و ارتقای سطح علمی آنان همواره یکی از اصلی ترین دغدغه های مجموعه خانواده بزرگ شهرداری بوده، چرا که یکی از راه های رسیدن به شعار تکریم ارباب رجوع، وجود کارکنانی با تجربه و دارای دانش مناسب برای انجام امور اجرایی است.

نوری تاکید کرد: این دوره های آموزشی با هدف افزایش سطح دانش در محیط کار، رعایت نظم و انضباط کاری، ارتقای سطح مهارت شغلی، روحیه همکاری و تعامل سازمانی برای کارکنان معاونت های شهرسازی،حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیط زیست و فنی و عمرانی برگزار شد.

این مدیر ارشد شهری ادامه داد: آموزش ضمن خدمت یکی از مؤثرترین ابزارهای مدیران برای مقابله با تغییرات محیطی بوده و ضامن ارائه خدمات مناسب به شهروندان است.

گفتنی است این دوره های آموزشی به صورت دوره ای و متناوب در منطقه 8 برگزار می شود.

سه شنبه 12/4/1397 - 17:21
ایرانگردی

 

33  هزارو 459 شهروند منطقه 19 از آموزش طرح تفکیک زباله از مبدا طی سه ماه ابتدای سال جاری بهره مند شدند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، مهرداد زنگنه فرمعاون خدمات شهری و محیط زیست با اعلام این خبر گفت: طرح آموزش تفکیک پسماند از مبدا و جداسازی پسماندهای خشک با هدف ارتقای سطح آگاهی شهروندان  در14 سرای محله نواحی پنجگانه  این منطقه اجرا شد.

زنگنه فر با بیان اینکه اکیپ های آموزشی در قالب گروههای 2 نفره به میزان 559 ساعت آموزش های لازم به شهروندان ارائه می دهند افزود: در این دوره های آموزشی شهروندان از فواید حفظ محیط زیست و زمین، تفکیک زباله خشک و تر، مراکز تحویل زباله های خشک و... اطلاع و آگاهی کسب می کنند و کارشناسان اداره مدیریت پسماند به سوالات آنها در این خصوص پاسخ می دهند.

معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه با تأکید بر اهمیت مقوله بازیافت و تفکیک پسماند در زندگی فردی و اجتماعی شهروندان خاطر نشان کرد: تا کنون اکیپ سیار آموزشی تفکیک پسماند درسرای محلات 14 گانه، پایگاه های بسیج و مراکز بهداشتی و درمانی، کلینیک های گل و گیاه، دارالقرآن ، مهد و پیش دبستانی ها و ... حاضر شده و آموزش های لازم را به شهروندان ارائه داده است.

این مسئول یاد آور شد : در این دوره های آموزشی  علاوه بر توزیع بروشور و كیسه مخصوص پسماند خشك بین گروه های هدف، برنامه بازدید از ایستگاه پسماند برای دانش آموزان و سفیران سلامت، آموزش پرسنل اداری ناحیه 4 و پرسنل فروشگاه شهروند انجام شده است .

به گفته وی  برپایی غرفه آموزشی در سطح منطقه و در بوستان لاله به مناسبت هفته بدون پسماند، توزیع مخزن مخصوص پسماند خشك بین خانوارها،اصناف،مدارس،مساجد سطح منطقه، آموزش چهره به چهره شهروندان درب منازل، اطراف غرف بازیافت، متروهای سطح منطقه، برپایی نمایشگاه بهترین ها از دور ریختنی ها برای دانش آموزان در مدارس سطح منطقه طی سه ماه گذشته به طور مستمر انجام شده است.

 

سه شنبه 12/4/1397 - 17:18
ایرانگردی

 

معاون امور اجتماعی فرهنگی منطقه 15 از ویژه برنامه های اداره فرهنگی این معاونت همزمان بمناسبت روز قلم خبر داد .

سید رضا اسماعیلی معاون امور اجتماعی فرهنگی منطقه 15 با بیان این خبر افزود : اداره فرهنگی معاونت اجتماعی فرهنگی منطقه 15 همزمان با فرا رسیدن 14 تیرماه و روز قلم، تدابیر و برنامه های ویژه ای را جهت گرامیداشت این روز تدارک دیده است.

اسماعیلی با بیان برنامه های این روز از برگزاری همایش روز قلم در منطقه 15 و تقدیر و تجلیل از نویسندگان و شاعران موفق سطح محلات منطقه در کنار سخنرانی مفاخر ادبی این منطقه را از مهمترین برنامه ای این روز عنوان داشت .

وی در ادامه هویت بخشی سیمای بصیری با نصب بنر،پوستر و تبلیغات محیطی جهت گرامیداشت روز قلم را از جمله سایر اقدامات در نظر گرفته شده با این روز بیان داشت .

اسماعیلی با تاکید بر پتانسیل بالای این منطقه از نظر تعدد مفاخر ادبی و هنری ، برگزاری نمایشگاه خط و نقاشی خط با تاکید بر ارائه و معرفی آثار هنرمندان منطقه در نواحی 3،4،8 را از برنامه های دیگر این روزعنوان نمود.

معاون امور اجتماعی فرهنگی منطقه 15 در پایان خاطر نشان کرد علاوه بر این برنامه ها ، نمایشگاه ها و مسابقاتی ادبی و هنری نیز با رویکرد گرامیداشت روز قلم در سرای محلات 20 گانه این منطقه برگزار و پذیرای علاقمندان عرصه ادب و هنر خواهد بود

سه شنبه 12/4/1397 - 17:13
ایرانگردی

 

 

 

جلسه هم اندیشی برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران با حضور قائم مقام معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران و مدیران شهرداری منطقه 6 برگزار و در خصوص وضعیت منطقه و برنامه ریزی های صورت گرفته برای برنامه سوم توسعه گفت و گو شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 6، عظیم بابایی در ابتدای این جلسه با بیان اینکه منطقه 6 کارکردی فراملی و فرامنطقه ای دارد گفت: با توجه به حضور اکثر ادارات دولتی و مراکز خدماتی و درمانی و بسیاری از دانشگاه ها در منطقه 6 برنامه ریزی برای این منطقه اهمیت بسیار دارد.

او با بیان اینکه یک سیستم و سازمان موفق 4 مولفه اصلی دارد گفت: برنامه ریزی، مدیریت، سازماندهی و ساختار مناسب و آموزش و پشتیبانی 4 مولفه رشد است که در این میان برنامه ریزی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

بابایی با بیان اینکه در حوزه برنامه ریزی وضعیت هر محله و منطقه با دیگری متفاوت است ادامه داد: در برنامه ریزی های خود باید توانسته شهروندان را با خود همراه کنیم که این مهم با اعتمادسازی صورت می گیرد تا شعار شهردار تهران با محور شهر زیست پذیر و مردم مشارکت پذیر تحقق یابد.

شهردار منطقه 6 با تاکید بر آنکه مدیریت یکپارچه شهری در افق آینده باید مورد توجه قرار گیرد ادامه داد: باید بتوانیم در حوزه آموزش خوب عمل کرده تا با توانمندسازی افراد همگرایی ایجاد کرده و سطوح مختلف را با یکدیگر هماهنگ سازیم.

بابایی با تاکید برآنکه در تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری منطقه 6 سعی شده برنامه ای هماهنگ، منعطف و رو به جلو تدوین شود گفت: باید با استفاده از تجارب گذشته برنامه ای خوب، عملیاتی و کاربردی برای شهر تهران تدوین کنیم.

شهردار منطقه 6 بار دیگر تصریح کرد: باید در این برنامه قابلیت های هر منطقه به صورت جداگانه مبنای عمل قرار گیرد.

امیر آریازند، قائم مقام معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران نیز  با بیان اینکه برنامه تدوین شده در منطقه 6 به واسطه حضور کارشناسان حرفه ای از برنامه های خوب شهر تهران است ادامه داد: بر اساس برنامه پنج ساله سوم روند فعالیتی شهر از سال 1398 تا سال 1402 مشخص می شود.

او با بیان اینکه بضاعت علمی، فرهنگی و اجتماعی شهر تهران در منطقه 6 جمع شده است ادامه داد: بدون شک برنامه ریزی این منطقه با مناطق دیگر متفاوت بوده و باید در هنگام برنامه ریزی یکپارچگی افقی و عمودی بین سطوح مختلف برنامه شهرداری داشته باشیم.

آریا زند با اشاره به اینکه باید بتوانیم از ظرفیت شهروندان فرهیخته منطقه بهره ببریم ادامه داد: گزارش ها و برنامه های برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران ارزیابی شده و بر اساس آن و بهره گیری از تجارب موجود برنامه پنج ساله سوم نوشته و اجرایی می شود.

قائم مقام معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا شهرداری تصریح کرد: امیدواریم با بهره گیری از سرمایه های دانشی در سطح شهر سند خوبی را آماده کرده و شاخص امید به زندگی در شهر تهران را افزایش دهیم.

گفتنی است در این جلسه مدیران بخش های مختلف منطقه، نظرات و راهکارهای خود برای بهبود برنامه پنج ساله سوم شهر تهران را ارائه دادند.

 

سه شنبه 12/4/1397 - 17:8
ایرانگردی

 

 

 

فرمانده بسیج شهدای شهرداری منطقه3 ، از اجرای " طرح مدرسه نشاط و تعالی " همزمان با آغاز اوقات فراغت و تعطیلات تابستانه فرزندان پرسنل شاغل در شهرداری این منطقه خبر داد .

 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 3، مصطفی عباسی ضمن بیان خبر فوق گفت: همزمان با آغاز اوقات فراغت و تعطیلات تابستانه فرزندان کارکنان شاغل در شهرداری، طرح "مدرسه نشاط و تعالی" طبق دستورالعمل ابلاغی از سوی سازمان بسیج شهرداری تهران اجرا می شود.  

وی برنامه های تفریحی ، آموزشی ، فرهنگی و تربیتی گنجانده شده در این طرح را در راستای بهبود مناسبات فی مابین نوجوانان و جوانان با خانواده و جامعه دانست افزود: بازسازی هویت شخصی در این سنین، ایجاد حسّ تعلق به خانواده و جامعه و درنهایت خودشکوفایی و بالندگی نوجوانان و جوانان از ارکان مهم و تاثیرگذار این طرح خواهند بود .

عباسی خاطرنشان کرد: آشنایی با مفاهیم دینی ، انسجام بخشی به معلومات ذهنی ، غنی سازی اوقات فراغت فرزندان پرسنل ، ارتقای سطح علمی و دینی نوجوانان و جوانان ، حفظ و ایجاد روحیه نشاط و شادابی فرزندان و تشویق و ترغیب آنها به همیاری ، مشارکت ، همزیستی در کنار یکدیگر و درنهایت کسب مهارت های زندگی اجتماعی در قالب برگزاری اردوهای زیارتی – تاریخی ، کلاس های علمی- آموزشی و مسابقات مختلف می توان اشاره کرد .

فرمانده بسیج شهدای شهرداری منطقه3 اظهار داشت: كمك به رشد و شكوفایی وبالندگی فرزندان با اجرای برنامه تربیت محور با رویكردهای اجتماعی، توجه به استقلال نوجوانان و جوانان جهت ارتباط های متقابل اجتماعی و احساس شخصیت در روابط سالم با اجتماع وجامعه، تاثیر متقابل فرهنگی ،  اجتماعی واخلاقی فرزندان وخانواده آنان بر یكدیگر، بازسازی هویت شخصی در دوره بحرانهای هویتی این سنین، ایجاد احساس تعلق و همبستگی نسبت به خانواده وجامعه، فراهم نمودن زمینه های بهبود مناسبات نوجوانان وجوانان با خانواده ، دوستان وبه طور كلی زندگی اجتماعی و اصول و مبانی مدرسه تابستانی نشاط و تعالی ایمان و اخلاق، تعادل و عقلانیت، اجتماعی شدن، توانمندی و تاثیرگذاری، دانش و بصیرت از رویکردهای مهم مدرسه نشاط و تعالی است.

سه شنبه 12/4/1397 - 16:58
ایرانگردی

 

 

با اتکا به شعار محوری برنامه محیط زیست ملل متحد با عنوان "غلبه بر آلودگی پلاستیکی"، شورای راهبردی محیط زیست منطقه دو، توزیع 1000 عدد کیسه پارچه ای را جهت استفاده شهروندان به جای کیسه های نایلونی در دستور کار و اجرا قرار داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه دو،مهران جندقی معاون خدمات شهری و محیط زیست در این باره اظهار داشت: توزیع کیسه های پارچه ای و ترویج فرهنگ استفاده از کیسه های پارچه ای و چند بار مصرف به جای کیسه های پلاستیکی به عنوان یکی از ضروری ترین اقدامات مدیریت شهری در جهت تحقق حفاظت از محیط زیست و کاهش حجم پسماندهای تجدید ناپذیر است.

وی با اشاره به اجرای فاز اول این طرح افزود: شورای راهبردی محیط زیست منطقه دو بنا بر دستور شهردار محترم منطقه بیش از شش ماه است که در راستای راهکارهای موثر و سیاستگذاری معاونت ها و ادارات مربوطه در حوزه ارتقای سطح کیفی زیستی شهروندان، فرهنگ سازی کاهش پسماند شهروندان و آموزش حفظ محیط زیست فعالیت می نماید.

گفتنی است 1000 عدد کیسه پارچه ای به صورت متوازن در سطح محلات و نواحی نه گانه و در محل واحدهای تجاری اعم از نانوایی ها، سوپرمارکت ها و میادین میوه و تره بار به شهروندان اهداء و گفتگوی چهره به چهره در این خصوص انجام شد.

 
 

سه شنبه 12/4/1397 - 16:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته