• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1292روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

روشهای ساده‌ای وجود دارند که با به‌کارگیری آنها در زندگی روزمره می‌توان از پوست محافظت کرد و از پدید آمدن یا تشدید چروکهای صورت جلوگیری کرد. برخی از این روشها را در ادامه این مطلب کوتاه بخوانید.
 


1- به پشت بخوابید!
خوابیدن به پهلو و شکم باعث ایجاد خطوطی روی گونه،چانه و پیشانی میشود که بعد از بیدار شدن باقی می‌مانند و در صورتیکه هر شب به همین شکل بخوابید، دائمی‌می‌شوند. برای جلوگیری از ایجاد این خطوط بهتر است به پشت بخوابید.

٢-بیشتر ماهی بخورید.
ماهی بخصوص سالمون، منبع بسیار خوبی برای پروتئین است.پروتئین هم از مواد مهم تشکیل دهندۀ پوست است.ماهی همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا ٣ می‌باشد که برای تغذیه و شادابی پوست مفید است.

٣-عینک بزنید!
اگر چشمهایتان ضعیف هستند به جای اینکه پوست دور چشم را چروک بیندازید، عینک مناسب تهیه کنید. عینک آفتابی هم در محافظت از پوست دور چشم از اشعه آفتاب موثر است و از انقباض عضلات دور چشم جلوی نور آفتاب جلوگیری می‌کند.

٤- از کرم های حاوی الفا هیدروکسی اسید استفاده کنید.
این اسیدهای طبیعی کمک می‌کنند تا لایه های مرده پوست برداشته شوند و خطوط ریز و چروک ها و منافذ باز بتدریج برطرف شوند. در غلظت های بالاتر،این اسیدها می‌توانند باعث تحریک تولید کلاژن شوند.می‌توانید با یک پزشک متخصص پوست برای انتخاب نوع کرم مناسب پوست خود مشورت کنید.

٥- صورت خود را بیش از حد نشویید.
شستن بیش از حد صورت با آب و صابون،رطوبت و چربی های طبیعی پوست را از بین می‌برد و باعث خشکی پوست می‌شود.برای شستن صورت می‌توانید از شوینده های غیرصابونی یا ژل و کرم های شوینده که متخصصین پوست توصیه می‌کنند،استفاده کنید.

٦- از ویتامین c استفاده کنید.
برخی مطالعات نشان داده اند که کرم های حاوی ویتامین c می‌تواننند تولید کلاژن را زیاد کنند،جلوی اثرات مضر نور آفتاب را بگیرند و باعث کاهش لک و قرمزی پوست بشوند.البته ترکیب این ویتامین در کرم باید از نوعی باشد که قابل جذب از پوست باشد.متخصصین پوست می‌توانند شما را در انتخاب کرم مناسب راهنمایی کنند.

٧- بجای چای و قهوه،شکلات بنوشید.
شکلات حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می‌تواند پوست را از آسیب آفتاب محافظت کند،جریان خون را در پوست زیاد کند و رطوبت پوست را بیشتر کند.

٨- ضد آفتاب بزنید.
فراموش نکنید که باید همیشه و در هر فصلی،حتی زمستان،پوست خود را از آفتاب محافظت کنید.
برای مراقبت های بیشتر،استفاده از کرم های ضد چروک یا بکار گیری روش هایی مثل لیزر و تزریق بوتاکس و فیلر برای کاهش چروک ها،حتما با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.|سالم باش

سه شنبه 13/6/1397 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه

 

یکی از اولین نشانه‌های افزایش سن، ایجاد چروک‌های مختلف روی سطح پوست بدن است. در میان چروک‌های سنتی که روی صورت ایجاد می‌شود، چروک دور لب‌ها بیش از سایر چروک‌ها، بالا رفتن سن را نشان می‌دهد.

 

پیر شدن پوست، روندی طبیعی است که با افزایش سن و کم شدن کلاژن پوست مرتبط است؛ اما نوع پوست افراد و مسائل ژنتیکی، عواملی مانند اشعه‌های مضر آفتاب، دخانیات و خشکی پوست نیز می‌توانند در تشدید و تسریع آن نقش داشته باشند.‌هرچه پوست خشک یا به عبارت صحیح‌تر، کم‌آب‌تر باشد، بروز چروک‌ها هم بیشتر دیده می‌شود. برعکس در افرادی که پوست‌شان قوام، رطوبت و آب بیشتری دارد و به اصطلاح پوست چرب‌تری دارند، کمتر و دیرتر دچار چروک دور لب هستند.

از دیگر عوامل ایجاد و تشدیدکننده چروک دور لب، تغذیه نامناسب است. کسانی که کمتر آب، مایعات، میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض بروز چروک هستند.

بروز این چروک‌ها به شکل و فرمی که لب‌ها بیشتر به خود می‌گیرند، نیز بستگی دارد. افرادی که سیگار یا قلیان می‌کشند، به علت حالت خاصی که برای پک زدن به لب‌های خود می‌دهند، برای ایجاد چروک لب مستعدتر هستند.

برای جلوگیری از ایجاد چین و چروک می‌توان با روش‌های مختلفی که کلاژن‌سازی پوست تحریک می‌شود، این مشکل را رفع کرد. خوردن میوه و سبزی و البته غذاهای حاوی امگا۳، آنتی‌اکسیدان و ویتامین E در تقویت و میزان کلاژن‌سازی نقش موثری دارد.

همچنین استفاده از ضدآفتاب در طول سال مانع تخریب این نواحی توسط اشعه‌های مضر UV می‌شود.

مصرف نکردن سیگار و دخانیات نیز بسیار موثر است، اما درمان خانگی نیز از جمله روش‌های بسیار کم‌هزینه و ارزان‌قیمت با تاثیر بسیار زیاد است که می‌تواند نقش قابل توجهی در کاهش این چروک‌ها ایفا کند.‌یکی از ساده‌ترین روش‌ها این است که هر شب قبل از رفتن به رختخواب اطراف دهان را با روغن نارگیل ماساژ دهید.‌

سفیده تخم‌مرغ سرشار از ویتامین و پروتئین است و استفاده از آن پوست را سفت کرده و به کاهش چین و چروک کمک می‌کند، بنابراین هر چند بار سفیده تخم‌مرغ را اطراف لب‌ها بمالید و پس از خشک شدن بشویید.

مخلوطی از پوره موز و کمی عسل تهیه کنید و آن را روی خط‌ها بمالید و پس از چند دقیقه بشویید. موز سبب جوان‌سازی پوست می‌شود.‌ می‌توانید قاشق ماست، یک قاشق آبلیموی تازه و یک قاشق عسل را با هم ترکیب کرده و ماسکی تهیه کنید.

برای افزایش تاثیر این ماسک چند عدد کپسول ویتامین‌E نیز به آن اضافه کنید و آن را روی قسمت‌های پرچین و چروک زده و ۱۵ دقیقه بعد پوست خود را بشویید.

همچنین انجام ورزش‌های لب مانند درآوردن زبان، حرکت دادن لب‌ها به سمت چپ و راست صورت و تکرار کردن حروف صدادار برای پیشگیری و درمان چین و چروک دور دهان موثر است.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:23
سلامت و بهداشت جامعه

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به دلایل دندان قروچه در کودکان گفت: استرس عامل ایجادکننده این مشکل نیست بلکه آن را تشدید می‌کند.

 



به گزارش جام جم آنلاین از فارس، کتایون رازجویان، روانپزشک کودکان در ارتباط با اختلالات خواب در کودکان و دندان قروچه گفت:‌ اختلال خواب به طور کلی به دو بخش عمده تقسیم می‌شود که در بخش اول زمان خواب کم و زیاد شده و در بخش دوم طول خواب مناسب است ولی کیفیت آن خوب نیست به طور مثال کودک حین خواب راه می‌رود حرف می‌زند و کابوس می‌بیند.

وی افزود: اگر کودک به دلیل مشکل خواب اختلال عملکرد پیدا کرد باید حتما مداوا سریع‌ انجام گیرد و در غیر اینصورت به مرور زمان بهتر خواهد شد.

رازجویان در مورد دندان‌ قروچه کودکان گفت: این مسئله تا زمانی که شدید نباشد مشکل خاصی نیست و می‌توان با استفاده از محافظ دندان شبانه که دندانپزشکان تجویز می‌کنند برای کودک استفاده کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: استرس عامل ایجادکننده دندان قروچه نیست بلکه آن را تشدید می‌کند ولی رشد تکاملی مغز و ژنتیک عوامل موثر بروز این مشکل است.

وی گفت: به والدین توصیه می‌کنیم کودکانشان قبل از خواب ورزش و هیجان زیاد نداشته باشند تا مشکل دندان‌قروچه در آنها تشدید نشود همچنین برای درمان باید صبر کرده با مرور زمان مشکل برطرف شود چرا که مصرف دارو عوارض داشته و تنها در مواردی که این مشکل شدید باشد مداخله دارویی صورت می‌گیرد.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک چشم‌پزشک با اشاره به علائم ابتلا به آب مروارید گفت: دیابت، ضربه به چشم، مصرف برخی داروها و کهولت سن از دلایل عمده بروز این بیماری است.

به گزارش جام جم آنلاین، سید جواد هاشمیان در گفتگو با فارس در ارتباط با بیماری آب مروارید اظهارداشت: این بیماری از نظر علمی ایجاد هرنوع کدورت در عدسی چشم است. بةصورت طبیعی در داخل چشم انسان درپشت عنبیه عدسی شفافی قرار دارد که به متمرکز کردن شعاع‌های نورانی بر روی شبکیه کمک می‌کند. همچنین عدسی عنصر اصلی در تطابق برای دید نزدیک بوده و علت پیدایش کدروت در عدسی، تغییر در ساختار پروتئین‌های آن است.

وی افزود: آب مروارید به‌صورت مادرزادی یا در اثر ضربه، مصرف بعضی از داروها و سموم، در معرض تشعشعات قرار گرفتن، ابتلا به بیماری دیابت و مهمتر از همه به‌علت تغییرات سنی رخ می‌دهد.

این چشم پزشک با بیان اینکه آب مروارید سنی شایع‌ترین نوع آب مروارید است، عنوان کرد: ایجاد کدورت در عدسی چشم را شاید بتوان به یخ زدگی شیشه پنجره در زمستان شبیه کرد فقط با این تفاوت که پس از ذوب شدن یخ، شیشه دو مرتبه شفاف می‌شود اما برای رفع کدورت از عدسی به‌جز خارج کردن و جانشین کردن آن با یک نوع مصنوعی راهی دیگری تا کنون برای شناخته نشده است.

هاشمیان اضافه کرد: البته باید توجه داشت که صرف وجود کدورت در عدسی چشم حتما به معنی نیاز فوری به عمل جراحی نیست. بعضی ازانواع کدورت‌های عدسی یا خیلی خفیف هستند و یا در قسمت‌هایی از عدسی واقع شده که مانع از رسیدن نور به داخل چشم نمی‌شوند و بنابراین نیاز به درمان نخواهند داشت.

وی افزود: به هنگام ایجاد کدورت در عدسی، به‌علت ایجاد مانع بر سر راه عبور نور به‌داخل چشم، بینایی مختل می شود که با یک یا چند تا از علائم از جمله تاری آرام و تدریجی دید در طی مدت چندین ماه و یا سال در یک یا هر دو چشم، تاری دید در شرایط نوری کم مخصوصا در غروب، دو بینی در یک چشم و یا سایه دار دیدن، تغییرات مکرر نمره عینک از دیگر علائم این بیماری است.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:16
سلامت و بهداشت جامعه

استفاده همزمان از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه کلید طلایی بهداشت دندان است
استاندارد طلایی دندانپزشکی
چند ساله‌اید و چقدر بابت سلامت لثه و دندان خود آسوده خاطر هستید؟ آیا دندان‌های شما هم جزو 200 میلیون دندان نیازمند درمان است یا جزو افراد 35 تا 44 ساله ایرانی هستید که بین یک تا 13 دندان کشیده، پُر یا عصب‌کشی شده دارند؟ شاید هم جزو گروه اقلیتی باشید که بهداشت دهان برای آنها بسیار مهم است و با رعایت اصول بهداشتی در این زمینه حاضر نیستید بخشی از درآمد خود را صرف هزینه‌های گزاف ترمیم دندان‌های خود کنید؟
 
تقریبا سه روز پیش با خانمی همصحبت شده بودم که از هزینه‌های بالای دندانپزشکی گلایه می‌کرد. پزشک اعلام کرده بود، برای کشیدن دندان‌های عقل و سه مورد ایمپلنت مبلغی حدود 15 میلیون تومان باید پرداخت کند. مستاصل مانده بود این هزینه را از کجا و چگونه تامین کند. دغدغه‌ای که دلیل آن صرفا تورم، کاهش قدرت اقتصادی و سربار بودن هزینه‌های درمان بر مردم نیست بلکه پایین بودن فرهنگ مراقبت و رعایت بهداشت دندان‌ها در بروز آن نقش بیشتری ایفا می‌کند. دکتر سید وحید نکته‌دان، جراح و دندانپزشک معتقد است اگر هرکدام از ما به نکاتی که در ادامه اشاره خواهد شد، توجه و عمل کنیم نه‌تنها می‌توانیم از پرداخت هزینه‌های گزاف در امان بمانیم بلکه فرهنگ سلامت جامعه را نیز می‌توان افزایش داد.
 
همان‌گونه که اشاره شد آمار بالای پوسیدگی دندان‌ها گویای آن است اغلب افراد نه تنها آگاهی، نگرش و توجه کافی برای رعایت بهداشت دهان و دندان ندارند بلکه تصورات اشتباهی نیز نسبت به دندان و ساختار عملکردی آن دارند. در ناخودآگاه بسیاری از افراد دندان یک عضو سخت محسوب می‌شود که بسختی آسیب‌پذیر است؛ در صورتی که تجمع موجوداتی به نام پلاک می‌تواند نه‌تنها باعث پوسیدگی دندان‌ها بلکه بیماری لثه نیز شود.

وجود پلاک میکروبی در محل اتصال لثه با دندان، باعث ایجاد بیماری لثه می‌شود. پلاک از طریق حمله به استخوان نگه دارنده دندان‌ها، بتدریج موجب لق شدن و از بین رفتن دندان‌ها در افراد بزرگسال شود.

در صورتی که بهداشت دهان رعایت نشود؛ لثه هنگام مسواک زدن یا نخ کشیدن بسهولت خونریزی می‌کند و ممکن است قرمز و متورم شود. تداوم خونریزی و قرمزی و التهاب لثه‌ها به معنای بیمار شدن لثه و نیاز آنها به پزشک متخصص است.

شرایط مراقبت از لثه‌ها

شما می‌توانید با مسواک زدن منظم و از آن مهم‌تر با مسواک زدن صحیح حداقل روزی دو بار صبح و شب و پاکسازی دهان از پلاک میکروبی، لثه را سالم نگه دارید. مدت زمان لازم برای مسواک زدن به طور متوسط سه تا پنج دقیقه برای هر وعده است.

11 اصل برای حفظ سلامت دندان ها

بسته ماندن دهان به مدت هفت تا هشت ساعت باعث تجمع تعداد زیادی باکتری در دهان می‌شود. به همین دلیل مسواک زدن قبل از صبحانه اولین گام رعایت بهداشت دهان محسوب می‌شود.

حداقل روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید.

در صورت استفاده از مواد قندی، این مواد را همراه با وعده‌های اصلی غذایی مصرف کنید.

مصرف شیر و لبنیات و مواد غذایی حاوی فلوراید مانند ماهی.

استفاده از میوه و سبزیجات تازه مانند هویج، کاهو و سیب در بین وعده‌های غذایی.

استفاده از دهان‌شویه سدیم فلوراید یا ژل یا خمیردندان حاوی فلوراید.

اگر چیزی روی سطح دندان را پوشانده است آن را پاک کنید.

در صورتی که فرصت مسواک زدن بلافاصله پس از صرف غذا ندارید، حتما دهان خود را با آب بشویید این کار باعث رقیق شدن اسید‌های تشکیل شده در دهان می‌شود.

سیگار نکشید چون سیگار برای سلامت دهان و دندان بسیار مضر است.

هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید.

در صورت مشاهده زخم، قرمزی، خونریزی از لثه، پایین آمدن یا دور شدن لثه از دندان، زخم عفونی و زخم ناشی از دندان مصنوعی حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

استاندارد طلایی بهداشت دندان

استفاده همزمان از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه، استاندارد طلایی بهداشت دندان است. چرا که مسواک زدن به تنهایی نمی‌تواند کاملا دهان را تمیز کند و فقط سه سطح خارجی از پنج سطح دندان‌ها را تمیز می‌کند. برای تمیز کردن سطوح بین دندانی که قابل دسترس مسواک نیست، باید از نخ دندان استفاده شود.

نخ دندان باید به اندازه‌ای نازک باشد که به آسانی از بین دندان‌ها عبور کرده و پلاک میکروبی را از سطوح بین دندان برطرف کند. برای دندان‌هایی با فاصله زیاد بهتر است از نخ دندان سوپرفلاس استفاده شود. نخ دندان باعث حذف پلاک میکروبی از سطوح بین‌دندانی می‌شود و جریان خون را در لثه‌ها افزایش می‌دهد.

آب و نمک در دسترس‌ترین نوع دهان‌شویه است که در کاهش پلاک میکروبی و التهاب مخاط دهان و التیام زخم‌های دهانی بخوبـی نقش‌آفرینی می‌کند. استفاده از دهان‌شویه یک یا دو بار در هفته کافی است، زیرا زیاده‌‌روی در مصرف آن عوارضی همچون کاهش کلسیم سطحی دندان، تغییر رنگ دندان در پی داشته و ایجاد آلرژی می‌کند.

برای مصرف دهان‌شویه، بعد از مسواک زدن پنج سی‌سی از آن را داخل دهان به‌مدت یک دقیقه غرغره و حداقل 30 دقیقه از خوردن و شست‌وشوی دهان خودداری کنید.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد ذهن آگاهی (mindfulness) می‌تواند راهکار مناسبی در درمان وزوز گوش باشد.

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، یافته‌های جدید حاکی از آن است شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به مبتلایان به وزوز گوش که درمان‌های دیگر در آنان موثر نیست کمک می‌کند.

عارضه وزوز گوش باعث می‌شود فرد صداهایی را بشنود اگرچه منبع بیرونی صدا وجود ندارد. حدود ۵۰ میلیون نفر در آمریکا به این عارضه دچار هستند و در برخی از آنان صداها به میزانی آزار دهنده می‌شود که زندگی روزمره آنان را مختل می‌سازد.

اگرچه در حال حاضر درمانی برای وزوز گوش وجود ندارد اما راهکارهای متعددی هست که افراد با کمک آنها می‌توانند بیماری خود را کنترل کنند.

یکی از تکنیک‌های مورد استفاده آرام‌سازی با بیوفیدبک است. این راهکار روش موثری در کاهش شدت وزوز گوش است هرچند مطالعات اخیر نشان می‌دهد خود آگاهی راهکار موثرتری است.

در این بررسی گروهی از محققان آمریکایی به تاثیر شناخت درمانی مبتنی بر خود آگاهی در درمان وزوز گوش در ۱۸۲ بیمار پرداختند. این مطالعه در مدت زمان هشت هفته انجام شد. در این بازه زمانی سطح پریشانی روانی، پریشانی ناشی از وزوز گوش، پذیرش این عارضه و سطح خودآگاهی مورد ارزیابی قرار گرفت.

افراد مبتلا به عارضه وزوز گوش ممکن است دچار افسردگی شوند اما درمان افسردگی با مهارکننده‌های باز جذب سروتونین این عارضه را تشدید می‌کند.

محققان ارزیابی‌های لازم را قبل و بعد از شناخت درمانی مبتنی بر خود آگاهی انجام داده و متوجه بهبود چشمگیر در وضعیت بیماران شدند.

شناخت درمانی مبتنی بر خود آگاهی به فرد آموزش می‌دهد در زمان حاضر زندگی کند و شرایط را بپذیرد.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:8
سلامت و بهداشت جامعه

نایب رییس انجمن راینولوژی ایران ضمن توضیح درباره علل خارش گوش و چگونگی درمان آن، گفت: هیچ وسیله‌ای را نباید برای تمیز کردن و خاراندن وارد گوش کرد؛ چرا که موجب ورود عفونت و قارچ به گوش می‌شود.
 


به گزارش جام جم آنلاین، دکتر ابراهیم رزم پا – متخصص گوش، حلق و بینی در گفتگو با ایسنا، درباره عوامل ایجاد کننده خارش گوش گفت: حساسیت‌های پوستی گوش خارجی و مخاط بینی و گلو، بیماری‌های مختلف پوستی مثل اگزما، پسوریازیس، عفونت‌های میکروبی و قارچی، تماس با مواد محرک و شیمیایی، تومورهای گوش، ورود جسم خارجی به گوش، خشکی پوست، تغییر مقدار و نوع واکس (جرم) گوش، شوره سر و گوش، خشکی هوا، آلرژی بینی و سرماخوردگی، سینوزیت و نیز عوامل عصبی و روحی از علل بروز خارش در گوش هستند.

خارش گوش در زنان بیشتر از مردان

وی با بیان اینکه با افزایش سن به علت تغییرات پوستی، خشک‌تر شدن پوست و افزایش بیماری‌های مرتبط با آن، خارش گوش بیشتر می‌شود، گفت: این عارضه در زنان با تغییرات هورمونی و حساس‌تر بودن از نظر روحی، بیشتر دیده می‌شود. در کودکان نیز معمولا آلرژی‌های پوستی، تنفسی، عفونت‌ها و ورود جسم خارجی عامل خارش گوش می‌شود.

از تمیز کردن گوش بپرهیزید!

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تمیز کردن جرم‌های مجرای گوش گفت: وجود جرم به میزان معمول در گوش طبیعی و برای سلامت لازم است؛ چراکه مانع رشد قارچ و باکتری و ورود جرم خارجی به گوش شده و از رسیدن رطوبت هنگام استحمام و شنا به پوست مجرا نیز جلوگیری می‌کند. بنابراین تمیز کردن این جرم‌های گوش منجر به آن می‌شود که به تدریج پوست کانال گوش، نازک شده و ترشحات طبیعی چرب و نرم‌کننده مجرای گوش کاهش یابد و خارش در گوش افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: در پی دستکاری گوش برای تمیز کردن، عفونت‌های مختلف به آن افزوده می‌شود؛ برهمین اساس متخصصان گوش، حلق و بینی همیشه بر پرهیز از پاک کردن گوش تاکید می‌کنند. بر این اساس، هیچ وسیله‌ای را نباید برای تمیز کردن و خاراندن وارد گوش کرد. در واقع، خارش گوش بر اثر خشک بودن و تحریک پوست مجرای خارجی گوش از سوی خود فرد نیز ایجاد می‌شود.

روش‌های درمان و پیشگیری خارش گوش

رزم‌پا با بیان اینکه تشخیص دقیق علت خارش گوش با معاینه از سوی پزشک مشخص می‌شود، افزود: نکته اول برای درمان خارش گوش، رعایت بهداشت فردی و پوست است، اما توجه داشته باشید گوش، توانایی تمیز کردن خود را دارد و نیازی به تمیزکردن آن نیست. همچنین اگر گوش شما در اثر یک واکنش حساسیتی میخارد، از هر گونه محصولی مانند گوشواره‌ها یا محصولات زیبایی که می‌تواند به طور بالقوه موجب تحریک گوش شود، خودداری کنید.

وی افزود: یکی از ساده‌ترین کارهایی که می‌تواند خارش گوش را به حداقل برساند، استفاده از باد گرم سشوار بعد از استحمام یا شنا است که باید با فاصله مناسب از گوش قرار گیرد.

این فوق تخصص جراحی سر و گردن با تاکید بر اینکه اگر خارش گوش همراه با درد، کم‌شنوایی، سنگینی، ترشح یا خونریزی از گوش باشد، حتما نیاز به معاینه پزشکی دارد، گفت: گاهی پس از معاینه توسط پزشک، درمان‌های موضعی برای کنترل خارش گوش برای فرد تجویز می‌شود. پماد آنتی بیوتیک، روغن بچه برای نرم کردن پوست، پماد کورتونی موضعی که التهاب را تسکین می‌دهد، محلول رقیق شده از الکل، اسید استیک، یا پراکسید هیدروژن، از این قبیل داروهای موضعی هستند.

رزم پا در پایان تاکید کرد: باید به یاد داشته باشیم همیشه قبل از قرار دادن هر نوع پماد و یا قطره‌ای در گوش خود با پزشک متخصص مشورت کنیم. قرار دادن شی در گوش می‌تواند التهاب را تحریک کند و سبب بدتر شدن مشکل گوش شود. همچنین اگر پرده گوش آسیب دیده است، نباید از هیچ نوع پماد یا قطره‌ای در گوش استفاده شود، مگر اینکه پزشک آن را تجویز کرده باشد.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

 

نارسایی کلیه زمانی اتفاق می‌افتد که فعالیت کلیه و عملکرد آن نتواند سموم داخل بدن را دفع کند. از کار افتادن کلیه حتما به معنای ایجاد اختلال در دفع ادرار نیست، حتی ممکن است حجم ادرار در 24 ساعت نیز از دیگران بیشتر باشد. البته منظور این است که ادرار کیفیت کافی ندارد تا سموم بدن را دفع کند. حتی گاهی پذیرش این موضوع برای بیمارانی که کلیه خود را از دست داده‌اند، با استناد به این‌که «ما هنوز دفع ادرار داریم» سخت است. در ادامه دکتر عباس بصیری، جراح کلیه و مجاری ادراری و استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره نارسایی کلیه نکات مفیدی را ارائه می‌دهد.
 
برای نارسایی کلیه پنج مرحله وجود دارد که ابتدا از نارسایی کلیه آغاز می‌شود و در مرحله پنجم به نارسایی کامل می‌رسد و بیمار باید دیالیز شود. علائم نارسایی کلیه می‌تواند به صورت بی‌اشتهایی، ضعف عمومی، سستی و بی‌حالی، بی‌حوصلگی، خستگی و گاهی خارش بدن بروز کند. البته این علائم در نارسایی قطعی و کلی ظاهر می‌شود و نباید انتظار داشت در مراحل اولیه هم همین نشانه‌ها را یافت.

کلیه خاموش را دریابید

نارسایی کلیه در مراحل اولیه خاموش است و شاید هیچ علامت خاصی برای فرد ایجاد نکند. ما معتقدیم آماری که برای بیماری کلیه وجود دارد ده برابر افرادی است که در حال حاضر دیالیز می‌شوند.

تعداد زیادی از بیماران هنوز به بیماری خود آگاه نیستند و علت این است که علائم‌شان هنوز شدید نشده و نارسایی کلیه هم در آنها قطعی نیست.

شاید بیمار باشید

همان‌طور که گفتیم ما با گروهی رو به رو هستیم که هنوز به نارسایی قطعی کلیه نرسیده‌اند و برای ما نیز این افراد مهم هستند. این گروه اگر بدرستی تغذیه شوند و از داروها و درمان بموقع بهره بگیرند، به احتمال زیاد به مرحله آخر بیماری، دیالیز و پیوند نخواهند رسید. حال توصیه ما این است که برای پیشگیری منتظر علامت ننشینید و حتی اگر فکر می‌کنید سلامت هستید، سالانه با یک آزمایش خون از احوال کلیه‌هایتان آگاه شوید. برای آزمایش سلامت کلیه باید کراتینه و اوره خون را اندازه‌گیری کنید. بخصوص افرادی که در فامیل یا خانواده درجه یک خود سابقه بیماری نارسایی کلیه دارند یا به مرض قند دچارند یا دارای فشار خون هستند و وزن بالا دارند و مسن‌ترها، حتما باید آزمایش‌های سالانه را منظم انجام دهند.

مشکلات ارولوژی جدی‌اند

توجه به این‌که شخص چند مورد از عوامل بالا را داشته باشد، بسیار مهم است.به عنوان مثال خانمی با سن بالا که چاق است و سابقه نارسایی کلیه در خانواده و دیابت دارد، بیش‌از دیگران در معرض خطر است.

عامل خطری که در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر آمار بالاتری را به خود اختصاص داده‌است، نارسایی کلیه به دلیل مشکلات ارولوژی است. مشکل فشارخون و دیابت نیز همه از مباحت نفرولوژی و بیماری ذاتی کلیه است. اما دلایلی هم وجود دارد که به اشکال در مسیر ادراری و درست تخلیه نشدن ادرار منجر می‌شود که در نهایت به کلیه فشار می‌آورد و آن را از کار می‌اندازد. از جمله می‌توان به عواملی مانند سنگ کلیه، بزرگی پروستات و تنگی مادرزادی مجاری ادراری اشاره کرد. مشکلات ارولوژی که به نارسایی کلیه منجر می‌شوند در کشور ما در حدود 15 تا 20 درصد است که باید جدی تلقی شود.

نارسایی کلیه در مراحلی که بیماری شدت یافته است، کم خونی ایجاد کرده و فرد را دچار زردی، رنگ‌پریدگی و خارش می‌کند‌. مواد سمی که نمی‌تواند بدرستی دفع شود، در پوست جمع ‌شده و فرد را گرفتار تحریک و خارش پوست می‌کند. معمولا به دلیل خاراندن زیاد پوست، بیمارانی که به نارسایی کلیه دچارند، دچار آسیب‌های پوستی و زخم‌های پوستی می‌شوند .

کودکان در خطرند

در کودکان هم ممکن است مشکلات نارسایی کلیه بروز پیدا کند. علت بروز بیماری در آنان بیشتر مشکلات نفرولوژی و بیماری‌های گلومرولی است. ما در هر کلیه حدود یک میلیون واحد ادرار ساز داریم که به آنها نفرون می‌گوییم که اساس اسم نفرولوژی از همین کلمه گرفته شده است. هر واحد ادراری در هرکلیه فضاهایی هستند که خون داخل آنان ‌شده و مواد زائدش گرفته می‌شود و مواد مفیدش دوباره به خون برمی‌گردد. یک میلیون نفرونی که در هر کلیه است، وظیفه تولید ادرار و دفع سموم را دارد. اشکال در هریک از واحدهای نفرون به اختلال کلیه منجر می‌شود.

پیشگیری کنید

پیشگیری در نارسایی کلیه به معنای دقت در عوامل ایجاد آن است. افرادی که فشار خون دارند، باید آن را کنترل کنند. کسانی که وزن بالا و دیابت دارند هم باید نکات بهداشتی و تغذیه را رعایت کنند و چربی، شیرینی و نشاسته نخورند تا به بیماری نارسایی کلیه مبتلا نشوند. برای تشخیص مشکلات کلیه، آزمایش ادرار هم کمک‌کننده است. داروهایی که به آنها ضد التهاب‌های غیر کورتونی (ژلوفن، بروفن، دیکلوفناک‌ها) می‌گویند نیز بر کارکرد کلیه تاثیر می‌گذارند. این داروها واسطه‌های گشاد کردن عروق را کنترل و جریان خون را کم می‌کنند و به کلیه آسیب می‌زنند.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:6
سلامت و بهداشت جامعه

داروهای شیمیایی برای درمان سرفه تجویز نمی‌شوند زیرا در اکثر موارد تجویز آنها برای بهبود و درمان سرفه بی‌نتیجه است.
 
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، محققان برای کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی به بیماران توصیه کرده‌اند که برای درمان سرفه از عسل استفاده کنند. با این حال آنها هشدار داده‌اند که از خوراندن عسل به کودکان زیر یک سال و نوزادان باید اجتناب شود.

طبق توصیه جدید محققان و پزشکان، عسل به همراه دیگر داروهای تجویز شده باید در خط اول درمان افراد مبتلا به سرفه باشد.

پزشکان می‌گویند که آنتی بیوتیک‌ها به ندرت برای درمان سرفه تجویز می‌شوند زیرا در اکثر موارد تجویز آنها برای بهبود و درمان سرفه بی‌نتیجه است.

اغلب موارد، سرفه طی دو تا سه هفته به صورت خود به خود بهبود می‌یابد و توصیه جدید پزشکان به مقابله با مشکل مقاومت آنتی بیوتیکی کمک می‌کند.

استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک با ایجاد مقاومت فوق‌العاده در برابر دارو، منجر به سخت‌تر شدن روند درمان عفونت می شود.

مصرف نوشیدنی گرم همراه با عسل در کنار لیمو و زنجبیل، یک درمان شناخته شده برای سرفه و گلودرد است.

اکنون موسسه ملی بهداشت و درمان مراقبت (NICE) و بهداشت عمومی انگلستان (PHE) می‌گویند شواهدی به دست آمده است که نشان می‌دهد، استفاده از این ترکیب می‌تواند در بهبود علائم سرفه موثر باشد.

این موسسات می‌گویند که داروهای سرفه که حاوی پلاگرونیم، گایفنزین یا دکسترومتورفان هستند، نیز در بهبود و درمان سرفه تاثیر دارند.

به بیماران توصیه می‌شود که برای درمان سرفه از این روش‌ها استفاده کنند و قبل از رفتن به پزشک عمومی صبر کنند تا شاهد بهبودی علائم بیماری خود باشند.

عامل اکثر سرفه‌ها، ویروس‌ها هستند. بنابراین سرفه‌ها نمی‌توانند با آنتی بیوتیک درمان شوند.

دکتر سوزان هاپکینز، معاون PHE، گفت: «مقاومت آنتی بیوتیک یک مشکل بزرگ است و ما اکنون باید در جهت کاهش مصرف آنتی بیوتیک گام برداریم. دستورالعمل‌های جدید مانند مصرف عسل از پزشکان عمومی برای کاهش تجویز نسخه‌های آنتی بیوتیک حمایت می‌کند.»

با این حال، دستورالعمل‌های جدید توصیه می‌کنند که آنتی بیوتیک‌ها تنها زمانی برای درمان سرفه باید تجویز شوند که سرفه بخشی از یک بیماری جدی‌تر باشد یا فرد در معرض خطرات تهدید کننده بیشتری قرار داشته باشد؛ مانند کسانی با شرایط مزمن یا تضعیف سیستم ایمنی بدن خود روبرو هستند.

خودداری از خوراندن عسل به کودکان زیر یک سال

مصرف عسل برای کودکان زیر سن یک سال توصیه نمی‌شود زیرا گاهی اوقات عسل حاوی باکتری‌هایی است که می‌تواند سبب بوجود آمدن سم بوتولیسم در نوزادان شود.

توصیه‌های پیشنهادی برای مصرف عسل در درمان سرفه بخشی از پیشنهادات جایگزین در تجویز آنتی بیوتیک است، این توصیه‌ها به طور مشترک توسط PHE و NICE توسعه یافته است.

پروفسور تسا دیویس، از محققان پزشکی پیش از این درباره «آخرالزمان ناشی از آنتی بیوتیک» هشدار داده بود.

اگر استفاده از قرص برای درمان با شکست مواجه شود، روند درمان عفونت سخت‌تر خواهد شد؛ همچنین در این شرایط درمان‌های معمول پزشکی مانند درمان بیماری سرطان و پیوند اعضا بسیار خطرناک خواهد بود.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

متخصصان سلامت در بررسی‌های خود به تاثیر نوعی میوه‌ بومی آمازون در کمک به رفع چاقی پی بردند.


 
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، این میوه عجیب از طریق تاثیرگذاری مثبت روی باکتری‌های روده به مقابله با چاقی و اختلال‌های متابولیک کمک می‌کند.

چاقی احتمال ابتلا به بیماری‌های متابولیک از قبیل دیابت را افزایش می‌دهد. برآوردها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۳۰ میلادی بیش از یک میلیون نفر از مردم جهان به اضافه وزن دچار شوند. بنابراین درک مکانیزم دخیل در بروز چاقی و بیماری‌هایی که از این عارضه ناشی می‌شوند، حائز اهمیت است.

در سال‌های اخیر نتایج مطالعات متعدد نشان داده که باکتری‌های روده بخشی از این مکانیزم را شکل می‌دهند، آن‌ها در سوخت و ساز نقش دارند و بنابراین بر بیماری‌های مرتبط با چاقی تاثیر می‌گذارند.

همچنین از آنجاییکه به طور کلی مصرف میوه، تنوع باکتری‌های روده را بهبود می‌دهد، بر وضعیت کلی سلامت تاثیر مثبت دارد و نیز از افزایش وزن جلوگیری می‌کند در بررسی‌های محققان مورد توجه بوده است. به طور خاص، میوه‌هایی که سرشار از پلی‌فنول هستند بیشترین سوددهی را برای بدن به همراه دارند. به طور مثال، برخی از محققان دریافتند عصاره‌های میوه که سرشار از این ترکیب شیمیایی است می‌تواند در کاهش وزن و بهبود مقاومت انسولینی موثر باشد.

اخیرا گروهی از محققان کانادایی به بررسی تاثیر نوعی میوه بومی آمازون به نام کامو کامو (camu camu) پرداختند. این میوه که بومی برزیل و پرو است به گیلاس شباهت دارد. اگرچه، اسیدی بودن این میوه طعم خوشایندی ندارد اما حاوی سطح بالایی از انواع آنتی اکسیدان‌هاست.

علاوه بر این، این میوه حاوی میزان قابل توجهی از ویتامین C است که مقدار آن ۲۰ تا ۳۰ برابر بیشتر از ویتامین C موجود در کیوی است.

در این بررسی محققان به تاثیر این میوه بر بیماری‌های متابولیک و چاقی پرداخته و تعدادی موش را برای مدت زمان هشت هفته با رژیم غذایی حاوی میزان چربی و قند بالا تغذیه کردند. همچنین نیمی از این موش‌ها روزانه عصاره میوه کاموکامو را دریافت کردند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، در پایان مطالعه محققان مشاهده کردند موش‌هایی که از عصاره این میوه دریافت کرده بودند نسبت به موش‌های دیگر ۵۰ درصد کمتر دچار اضافه وزن بودند.

سه شنبه 13/6/1397 - 16:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته