• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1275روز قبل
ایرانگردی

 

 

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از اجرای طرح «موزه و دانش آموز» در سطح شهر تهران خبر داد و گفت: بر اساس این طرح 2 هزار دانش آموزان تهرانی از موزه ها به ویژه موزه ملی ایران بازدید می کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ولی الله شجاع پوریان، انتقال ارزشهای ملی، افزایش شناخت، آگاهی و ایجاد حس مسئولیت برای حفظ میراث تاریخی و فرهنگی به نوجوانان را مهم و در سطح ملی دانست و افزود: دانش آموزان به عنوان حافظان این میراث ملموس و غیر ملموس و ادامه دهندگان راه پیشینیان و سازندگان آینده کشور محسوب می شوند و باید در راستای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان و افزایش حس هویت ملی در بین نسل جدید در راستای پرورش نسل آینده کشور گام برداریم.

وی اعلام کرد: ستاد گردشگری شهرداری تهران در راستای احیاء و حفظ فرهنگ و تاریخ کشور و شهر و همچنین توسعه پایدار گردشگری شهری در تهران در جهت ارتقای آگاهی شهروندان نسبت به تاریخ و فرهنگ شهر خود اجرای طرح موزه و دانش آموز را در دستور کار قرار داده است.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری تورهای بازدید از موزه ملی ایران گفت: دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم مدارس مناطق 22گانه شهر تهران با هماهنگی آموزش و پرورش استان تهران در روزهای شنبه تا سه شنبه در ماه‌های آذر و بهمن در این تورها شرکت می کنند.

به گفته شجاع پوریان، در این تورها مطالب آموزشی با موضوعات مختلف؛ تاریخی و فرهنگی در جهت احیاء هویت ملی به نسل جدید و افزایش حس مسئولیت پذیری در قبال حفظ این میراث انتقال می یابد.

وی از توزیع بسته فرهنگی شامل معرفی شهر تهران به نوجوانان خبر داد و گفت: دانش آموزان شرکت کننده در این طرح از خدماتی چون همراهی راهنمای متخصص و کمک راهنما با تورها، بیمه، پذیرایی و... برخوردار می شوند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران آشنایی نسل جدید با موزه ها و میراث فرهنگی شهر خود، غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان و نوجوانان، ایجاد حس تعلق خاطر بیشتر نسبت به شناخت و حفظ میراث ملموس و غیرملموس، بالابردن سطح آگاهی نسبت هویت ملی در بین دانش آموزان به واسطه شناخت بیشتر در حوزه های تاریخی و فرهنگی را از اهداف این طرح برشمرد.

 

شنبه 17/9/1397 - 14:7
سلامت و بهداشت جامعه

مطالعات نشان می دهد مصرف انبه تاثیر مثبتی بر افراد مبتلا به بیماری التهاب روده دارد.



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، «سوزان تالکات»، از دانشگاه A&M تکزاس آمریکا به همراه تیم تحقیقش، استفاده از انبه تازه را در کنار درمان اصلی بیماری خفیف تا متوسط التهاب روده بررسی کردند.

به گفته تالکات، «بیماری التهاب روده فاکتور پرخطر اصلی سرطان روده است. مطالعات اخیر نشان داده است بیماری التهاب روده بر حدود ۱.۵ میلیون نفر در آمریکا، حدود ۲.۲ میلیون نفر در اروپا و تعداد به مراتب بیشتر در سایر کشورها تاثیر می گذارد.»

وی در ادامه می افزاید: «سرطان روده بزرگ ناشی از زخم های است که به دلیل بیماری التهاب روده در طول ۱۰ تا ۱۵ سال ایجاد شده اند.»

به گفته تالکات، چندین مطالعه مزایای سلامت ترکیبات ثانویه گیاهی در میوه ها و سبزیجاتی نظیر انار، مرکبات و کورکومینوئیدها را نشان داده و اثبات شده است پلی فنول ها باعث کاهش روند التهاب در بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی-عروقی، سرطان و بیماری های التهابی روده می شوند.

انبه سرشار از گالوتانین ها، گروهی از پلی فنول های مولکولی بزرگ است، که می تواند از طریق برخی باکتری های روده به مولکول های کوچک، قابل جذب و بیواکتیو تجزیه شود.

محققان در رژیم غذایی بیش از ۳۰۰ شرکت کننده این مطالعه که مبتلا به بیماری التهاب روده بودند روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم انبه گنجاندند. از شرکت کنندگان خواسته شد به تدریج در طول هفته اول مصرف انبه شان را افزایش دهند.

محققان دریافتند بعد از گذشت ۸ هفته از مصرف انبه، علائم بیماری التهاب روده به شکل چشمگیری در این افراد کاهش یافته بود. بعلاوه مشخص شد وجود GRO، مولکول مرتبط با رشد سرطان روده، نیز به شکل قابل توجهی کاهش یافته بود.

همچنین محققان دریافتند لاکتوباسیل روده و دیگر باکتری های پروبیوتیک مفید پس از مصرف انبه به طور قابل توجهی افزایش یافت.

از اینرو محققان توصیه می کنند بیماران مبتلا به التهاب روده در کنار درمان دارویی شان بهتر است انبه هم مصرف کنند.

شنبه 17/9/1397 - 14:7
سلامت و بهداشت جامعه

سیب زمینی غذای محبوب اکثر مردم جهان است که می تواند به بهبود سلامت بدن کمک کند. از این رو مصرف به اندازه آن می تواند به حفظ تندرستی و سلامت بدن بیانجامد.


به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، سیب زمینی سرشار از فیبر و پتاسیم است و می تواند موجب افزایش روند هضم، میزان کلسترول و کنترل دیابت شود. وانگهی، سیب زمینی می تواند با بیخوابی مقابله کند. محققان فواید سیب زمینی را به شرح زیر اعلام می کنند:

حفظ سلامت قلب و عروق: سیب زمینی سرشار از فیبر، پتاسیم، و ویتامین های C و B۶ است که می تواند برای سلامت قلب مفید باشد. میزان فیبر موجود در آن می تواند به کنترل میزان کلسترول و حفاظت از قلب هم کمک کند. نتایج مطالعات نشان می دهد خوردن سیب زمینی به دوری از بیماری قلبی ایسکمیک نیز کمک می کند. با مصرف به اندازه سیب زمینی می توان ریسک بیماری های قلبی را کاهش داد.

پیشگیری از سرطان: طبق نتایج یک مطالعه، مصرف سیب زمینی می تواند به دوری از سرطان کمک کند. سیب زمینی سرشار از ویتامین C است و می تواند به کاهش ریسک ابتلا به سرطان معده کمک کند. لازم است سیب زمینی به شکل پخته، کبابی یا پوره شده مصرف شود و از مصرف سرخ شده آن پرهیز شود.

حفظ سلامت مغز: سیب زمینی مملو از اسید آلفا لیپوئیک است که می تواند به بهبود عملکرد مغز و کاهش زوال شناختی کمک کند. همچنین می تواند به مقابله با افسردگی کمک کند. سیب زمینی همچنین بر انتقال دهنده های عصبی مغز هم که مسئول کنترل خلقیات و رفتار هستند تاثیر دارد. این ماده خوراکی به دلیل میزان بالا ویتامین C می تواند از اسیب سلولی هم پیشگیری کند.

ایجاد استخوان های قوی تر: سیب زمینی مملو از منیزیم بوده و می تواند برای سلامت استخوان ها هم مفید باشد.

شنبه 17/9/1397 - 14:5
سلامت و بهداشت جامعه

شکستن انگشتان دست امری معمول و گاهی اوقات لذت‌بخش برای برخی افراد است اما این کار می‌تواند در برخی موارد مضر باشد.



به گزارش جام جم آنلاین از فارس، شکستن انگشتان دست یک کار بسیار معمول است به طوری که 25 تا 45 درصد از افراد این کار را انجام می‌دهند. آیا این کار برای مفاصل ما ضرر دارد؟

براساس گزارش «مدیکال دیلی»، صدایی که از شکستن انگشتان دستتان می‌شنوید در واقع صدای شکستن استخوان‌هایتان نیست. اگرچه علت ایجاد صدا از مفصلی که قولنجش می‌شکند با قطعیت مشخص نشده، اما فرضیه‌هایی در این مورد مطرح شده است.

طبق یک فرضیه، فضای یک مفصل که در میان دو استخوان واقع شده است از مایعی به نام «مایع مفصلی» پر شده که عملکردی شبیه به یک روان‌کننده داشته و دارای نیتروژن و کربن‌دی‌اکسید است. «رابرت کلاپر» یک جراح ارتوپدی گفت: صدای حاصل از شکستن مفاصل ما در واقع ناشی از ترکیدن حباب‌های نیتروژن در مایع مفصلی ما است.

در حالی که این نظریه توسط بسیاری از کارشناسان ارائه شده اما مباحثی پیرامون آن وجود دارد. برخی محققان عوامل دیگری را علت این امر می‌دانند. آنها معتقدند که حفره‌زایی و ورود مایع به حفره‌ها در داخل مفصل می‌تواند عامل صدای شکستن انگشتان دست باشد.

آیا عادت شکستن انگشتان خطرناک است؟

خوشبختانه هیچ شواهدی در ارتباط با شکستن انگشتان دست و خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی و مشکلات مرتبط با آن و جود ندارد. در بدترین حالت منجر به کاهش قدرت انگشتان دست برای نگه داشتن اشیاء می‌شود.

کارشناسان اعلام کردند که اگر پس از شکستن انگشتان درد غیرمعمول یا ورم دست را تجربه کردید باید توسط یک متخصص ارتوپدی معاینه شوید.

شنبه 17/9/1397 - 14:4
سلامت و بهداشت جامعه

محققان دریافته اند دانش آموزانی که هشت ساعت می خوابند عملکرد تحصیلی بهتری در امتحانات دارند.

 



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان کالج علوم و هنر دانشگاه بایلور عنوان می کنند هشت ساعت خواب با نمره بهتر دانش آموز در امتحانات مرتبط است.

«میشل اسکولین»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «خواب بهتر به عملکرد بهتر در امتحانات پایان ترم کمک می کند، درحالیکه بسیاری از دانش آموزان معتقدند باید خواب شان را در طول امتحانات فدای درس خواندن کنند.»

تحقیقات نشان می دهد کمتر از ۱۰ درصد از دانش آموزان میانگین خواب ۸ ساعت خود را در شب یا حداقل ۷ ساعت خواب توصیه شده را دارند.

محققان مشاهده کردند دانش آموزانی که مدت زمان خواب کافی در طول امتحانات داشتند از عملکرد بهتری در امتحانات برخوردار بودند.

شنبه 17/9/1397 - 14:3
سلامت و بهداشت جامعه

کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: تبلیغ و فروش داروی نالوکسان در فضای مجازی تخلف است و این دارو به هیچ عنوان بدون نسخه قابل عرضه نیست،

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، کیانوش جهانپور در خصوص انتشار ویدیوی از یک بازیگر زن سینما درباره آمپول نالوکسان افزود: هرچند آمپول نالوکسان برای اوردز مواد مخدر کاربرد داشته باشد، اما استفاده آن عموما بیمارستانی و به تجویز پزشک است، چرا که ممکن است حین تزریق عوارض خطرناک و حتی مرگ آوری برای بیمار در پی داشته باشد چنانکه بسیاری از دارو‌ها برای مشکلات مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما خود درمانی و خود تجویزی آن‌ها ممکن است فاجعه آفرین باشد.

وی گفت: کاربرد اصلی این دارو در موقعیت‌های اورژانسی است که در اورژانس‌های بیمارستانی و پیش بیمارستانی و اتاق عمل و ریکاوری استفاده می‌شود، در کیف و ترالی‌های احیای پیشرفته وجود دارد، یکی از موارد مصرف آن احیای افرادی است که مواد مخدر مصرف کرده اند، اما بدون عوارض نبوده و مصرف آن تحت نظر پزشک و با امکانات اورژانس است و به هیچوجه تجویز و مصرف خودسرانه ندارد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: مصرف این دارو می‌تواند عوارض قلبی در پی داشته باشد و تجویز آن توسط افراد غیرپزشک و غیرمتخصص تخلف است.

شنبه 17/9/1397 - 14:2
سلامت و بهداشت جامعه

محققان دریافتند مصرف بادام می تواند به بهبود عملکرد کلسترول خوب HDL کمک کند.


به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، به گفته محققان مصرف منظم بادام به تقویت میزان کلسترول HDL کمک کرده در حالیکه همزمان شیوه دفع آن از بدن را نیز بهبود می بخشد.
در این مطالعه، محققان میزان و عملکرد کلسترول HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) را در افرادی که هر روز بادام مصرف می کردند با میزان و عملکرد HDL همان گروه از افراد که به جای بادام، کیک مافین می خوردند مقایسه کردند. محققان دریافتند در شرکت کنندگان رژیم غذایی بادام، میزان و عملکرد HDL شان بهبود یافت.
«پنی کریس اترتون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در این باره می گوید: «مطالعات زیادی نشان داده اند که مصرف بادام موجب کاهش کلسترول بد LDL که فاکتور پرخطر اصلی بیماری قلبی است، می شود، اما تاکنون مطالعه ای در مورد تاثیر بادام بر کلسترول HDL که کلسترول خوب محسوب شده و به کاهش ریسک بیماری قلبی کمک می کند، انجام نشده بود.»
محققان مشاهده کردند بادام می تواند میزان این کلسترول را افزایش داده و عملکرد کلسترول HDL را بهبود بخشد، که عملکرد آن از طریق جمع آوری کلسترول از بافت ها مانند شریان ها و کمک به دفع آن از بدن است.
به گفته کریس اترتون، «HDL زمانیکه وارد جریان خون می شود بسیار کوچک است. همانند یک کیسه زباله است که به تدریج بزرگ تر و گردتر می شود چراکه قبل از رسوب کلسترول در کبد، آن را از سلول ها و بافت ها جمع آوری می کند.»
در این مطالعه به ۴۸ مرد و زن دارای کلسترول LDL بالا به مدت شش هفته روزی ۴۳ گرم بادام داده شد. بعد از این مدت، در یک دوره کنترل شش هفته دیگر به این افراد مافین موز داده شد.
در پایان هر دوره محققان میزان و کیفیت کلسترول HDL شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند.
بعد از مقایسه نتایج این دو دوره، آنها دریافتند رژیم غذایی بادام موجب بهبود میزان و عملکرد کلسترول HDLشان شده بود.

شنبه 17/9/1397 - 14:1
سلامت و بهداشت جامعه

رییس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت، آلودگی هوا را یکی از عوامل خطر محیطی در بروز و تشدید بیماری آسم دانست و ضمن تشریح عوامل خطر آن، توصیه‌هایی را برای مبتلایان آسم در زمان آلودگی هوا مطرح کرد.


به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مهدی نجمی درباره آمار شیوع آسم در دنیا گفت: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از ۳۳۴ میلیون نفر از مردم دنیا مبتلا به بیماری آسم هستند و پیش بینی می‌شود که طی یک دهه آینده صد میلیون بیمار مبتلا به آسم به بیماران فعلی اضافه شوند.

آمار شیوع آسم در ایران 
وی درباره این آمار در ایران گفت: طبق مطالعات انجام شده، شیوع آسم در کشور ما نیز طی سالیان اخیر افزایش یافته است. بر اساس پیمایشی که در سال ۱۳۹۴ در خصوص شیوع علائم آسم در کشور انجام شد، شیوع آسم در جمعیت بالغ حدود ۹درصد و در گروه سنی کودکان و نوجوانان حدود ۱۰ درصد است.

عوامل محیطی و ژنتیک؛ عوامل خطر بروز آسم 
نجمی با بیان اینکه علت اصلی آسم هنوز نامشخص است، گفت: در عین حال تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبی از عوامل ارثی (ژنتیکی) و محیطی در ایجاد این بیماری نقش دارند. اگر افراد یک خانواده سابقه انواع بیماری‌های آلرژیک (اگزما، ‌ آلرژی بینی، آلرژی غذایی و آسم) را داشته باشند احتمال بروز آسم در سایر افراد آن خانواده بیشتر می‌شود. برخی افراد نیز به دلیل تماس‌های شغلی ممکن است دچار آسم شوند نظیر کارگران نانوایی، چوب بری، رنگسازی و ... . همچنین ممکن است بیماری آسم در افراد بدون سابقه آلرژی نیز رخ دهد.

نقش عوامل خطر محیطی در بروز آسم
وی درباره عوامل خطر محیطی بروز آسم گفت: عوامل حساسیت‌زای حیوانات (پر، مو یا پوست)، گرده‌ها و قارچ‌ها، هیره (مایت) موجود در گرد و خاک خانه‌ها، سوسک، دود سیگار و سایر مواد دخانی (قلیان، ‌ پیپ و ... )، آلودگی هوا، تغییرات آب و هوایی به خصوص هوای سرد وخشک، بوهای تند (نظیر بوی عطر و ادوکلن)، تغییرات هیجانی شدید (گریه کردن، ‌ خندیدن شدید، استرس)، عفونت‌های ویروسی (سرماخوردگی، آنفلوانزا)، داروها مانند آسپرین و برخی مسکن‌ها، مواد افزودنی در غذاها و آلرژی‌های غذایی به ویژه در کودکان و چاقی از موارد شایع عوامل محیطی هستند که سبب بروز یا بدتر شدن آسم می‌شوند.

توصیه‌های وزارت بهداشت به مبتلایان آسم در آلودگی هوا
رییس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه معمولا در فصول سرد سال به دلیل افزایش میزان آلاینده‌ها، این بیماری تشدید می‌شود، گفت: بر همین اساس در شرایط آلودگی هوا به کلیه افراد به ویژه کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد مبتلا به آسم و بیماران قلبی توصیه می‌کنیم تا حد امکان از منزل خارج نشوند، در صورت ضرورت و نیاز، زمان حضور در محیط‌های بیرون را به حداقل برسانند. جهت تردد از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند، از ماسک‌های مناسب و فلیتردار استفاده کنند و همچنین تاکید می‌شود که ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال تاثیر چندانی بر جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به سیستم تنفسی ندارند.

وی افزود: لازم است بیماران در شرایط آلودگی هوا درها و پنجره‌ها را بسته نگه دارند تا هوای آلوده وارد منزل نشود. از انجام فعالیت‌های شدید و ورزشی در فضای آزاد که میزان تنفس را افزایش می‌دهند، بپرهیزند. همچنین توصیه می‌شود که پس از مراجعت به منزل دوش بگیرند تا از جذب آلودگی‌ها روی پوست بدن جلوگیری شود و روزانه چندین مرتبه چشم‌ها، بینی و دهان خود را بشویند.
نجمی در پایان توصیه کرد: در این شرایط توصیه می‌شود که افراد مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه را افزایش داده و مواد غذایی کم‌ ارزش مانند فست فود، چیپس و پفک و نوشابه استفاده نکنند. همچنین مایعات خصوصا آب زیاد بنوشند.

شنبه 17/9/1397 - 14:0
سلامت و بهداشت جامعه

مصرف "استاتین‌"ها که امروزه یکی از پرمصرف‌ترین داروها برای مقابله به بیماری‌های قلبی - عروقی هستند همچون تمامی داروهای دیگر با عوارض جانبی همراه است.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، استاتین‌ها از دسته داروهایی هستند که معمولا برای کاهش کلسترول خون تجویز می‌شوند و به گفته کارشناسان، مصرف آن تقریبا برای بیشتر افراد بی‌خطر است.
با این حال نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد زمانیکه استاتین‌ها برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی مصرف شوند، ممکن است عوارض جانبی آن بسته به سن، جنسیت و نوع استاتین مصرفی بر فوائد این دارو غلبه کند.
به طور مثال دو داروی "آتورواستاتین" و "رزوواستاتین" در صورتیکه در یک دوره ۱۰ ساله مصرف شوند نسبت به دو نوع دیگر این داروها موسوم به "سیمواستاتین" و "پراواستاتین" در همین بازه زمانی فوائدی را برای سلامت قلب و عروق به همراه دارند.
همچنین در این بررسی آشکار شد در مجموع، فوائد استاتین‌ها برای بیماری قلبی-عروقی نسبت به آنچه در بیشتر دستورالعمل‌های دارویی به آن اشاره شده درصورتیکه بیش از ۱۰ سال مصرف شود با ریسک بالاتری همراه است.
در این مطالعه فوائد و خطرات استاتین‌ها تنها در مواقعی که در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی توصیه می‌شود مورد ارزیابی قرار گرفته و شامل تاثیر این دارو پس از حمله قلبی نمی‌شود.
دکتر "میلو پوهان" نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه زوریخ در سوئیس می‌گوید: یافته‌ها حاکی از آن است که آستانه خطر نسبت به آنچه کارشناسان تعیین کرده‌اند بالاتر است. عوارض جانبی این دارو به سن، جنسیت و نوع وضعیت سلامت بستگی دارد.
به گفته دکتر پوهان، به طور کلی یک "دستورالعمل" برای همه افراد کاربرد ندارد و بنابراین تاثیر این دارو نیز برای افراد و در شرایط مختلف، متفاوت است. برای مثال در مورد مصرف استاتین‌ها، آستانه خطر با سن افزایش پیدا می‌کند و به این مفهوم است که برای برخورداری از فوائد خالص این داروها لازم است خطر بیماری قلبی-عروقی بالاتر و جدی‌تر باشد.
این تحقیق در حالی منتشر شده که آمارها خبر از افزایش قابل ملاحظه نرخ مصرف داروهای استاتین در ایالات متحده دارند.
به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، مهمترین پیامِ متخصصان در این مطالعه برای افرادی که قرار است از این دسته داروها استفاده کنند این است که باید با تشخیص پزشک متخصص، میزان خطر بیماری قلبی و عروقی به دقت و باحساسیت بیشتری در فرد ارزیابی شود و در نهایت با مشورت پزشک تعیین شود که فوائد مصرف دارو به مضرات آن غلبه دارد یا عکس این امر صادق است به طوری که از مواجهه بیمار با عوارض جانبی مصرف غیرضروری دارو پیشگیری شود.

شنبه 17/9/1397 - 13:59
سلامت و بهداشت جامعه

گوجه فرنگی علاوه بر اینکه رنگ و شکل بسیار زیبایی دارد یکی از آن سبزی‌های بسیار پرخاصیت است که مصرف آن در مبارزه با بسیاری از بیماری ها موثر است.

همه ما در وعده‌های غذایی از گوجه‌ فرنگی به عنوان یک طعم و رنگ‌دهنده غذا و همچنین در آماده کردن انواع سالاد‌ها و چاشنی غذا استفاده می‌کنیم.

 

۱. مزایای مربوط به سلامت قلب

بر اساس تحقیقات صورت گرفته؛ گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C و لیکوپن است. لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که باعث رنگ قرمز گوجه فرنگی می‌شود.

اگر چه این مواد مغذی برای بدن ضروری نیست؛ اما تحقیقات نشان می دهد که لیکوپن دارای مزایای بسیاری برای سلامت قلب است که به غیر از کاهش فشار خون، ممکن است به کاهش سطح LDL یا کلسترول بد خون نیز کمک کند.

همچنین کارشناسان بر اساس یک مطالعه که بر روی مردان در فنلاند انجام شد دریافتند که مصرف لیکوپن به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی مرتبط است.

علاوه بر این، تحقیقات حیوانی نیز نشان داده است که لیکوپن می تواند شدت آسیب ناشی از حملات قلبی را محدود کند.

۲. محافظ در برابر مشکلات چشم

آنتی اکسیدان‌های موجود در گوجه فرنگی «نه تنها لیکوپن بلکه لوتئین و بتا کاروتن» می توانند شما را در برابر بیماری آب مروارید و پیرچشمی محافظت کند؛ از طرفی این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند آسیب دیدگی ناشی از نور را نیز کاهش دهند.

همچنین گوجه فرنگی یک منبع ویتامین A است که یک ماده غذایی مهم برای سلامت چشم است.

همانطور که می‌دانید کمبود این ویتامین می تواند منجر به آسیب شبکیه و خشک شدن قرنیه شود که در طول یک دوره طولانی، هر دو عوارض می توانند ابتلا به کوری را سریعتر کنند.

۳. تقویت باکتری خوب در روده

قطعا شما موقع خوردن پاستا یا پیتزا احساس گناه می‌کنید. در اینجا یک دلیل برای احساس گناه کمتری داشته باشید را بیان می‌کنیم.

امسال طی مطالعه‌ای که در اسپانیا انجام شد، ارتباط بین آنتی اکسیدان‌ها و باکتری‌های روده مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که سس گوجه فرنگی می‌تواند فعالیت پروبیوتیک‌ها را در روده بهبود ببخشد.

محقق ارشد این تحقیقات، آنا بلین هیردی در این‌باره گفت: «ما با گوجه فرنگی خام و سرخ شده کار کردیم تا تأثیر پردازش را تعیین کنیم و در بین نتایج، دریافتیم که وعده‌های غذایی غنی از پروبیوتیک‌ها با سس گوجه فرنگی سرخ شده باعث افزایش اثر پروبیوتیک می شود.»

4. رژیم غذایی دیابتی

انجمن دیابت آمریکا گوجه فرنگی را به عنوان یک غذا مفید معرفی کرد: «خبر خوب این است که مهم نیست که چقدر گوجه فرنگی ها را دوست دارید، خالص شده، خام یا سس، باید بدانید که شما مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم می خورید.»

گوجه فرنگی در گروه خوراکی‌های دارای کربوهیدارت کم دسته بندی می‌شود که یکی از دلایل اصلی توصیه مصرفش به بیماران دیابتی است؛ به عبارت دیگر، آنها به آرامی هضم می شوند و بدین معنا که سطح قند خون به سرعت افزایش می یابد.

۵. کاهش خطر سرطان پروستات

در طول سالها طی مطالعات بسیاری ارتباط بین گوجه فرنگی و خطر ابتلا به سرطان پروستات به دست آمده است.

یک مطالعه در بریتانیا نشان داد که مردانی که بیش از 10 قسمت گوجه فرنگی را در هفته مصرف می کنند، 20 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار می‌گیرند.

«ونساار» از دانشگاه بریستول در این‌باره می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می دهد که گوجه فرنگی ممکن است در پیشگیری از سرطان پروستات موثر باشد؛ با این وجود، محققان تاکید کردند که مردان باید انواع مختلف میوه ها و سبزیجات را بخورند تا اینکه بسته به چند مورد خاص باشد.»

شنبه 17/9/1397 - 13:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته