• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4
تعداد نظرات : 0
زمان آخرین مطلب : 2571روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

هفته اول بارداری ( بارداری هفته به هفته )

برای بسیاری از زنان، به ویژه برای کسانی که برای بارداری برنامه ریزی نداشته‌اند، هفته اول بارداری بدون اینکه آن‌ها متوجه چیزی بشوند، سپری می‌شود. حتی ممکن است بارداری هفته به هفته بدون اینکه زن باردار متوجه چیزی شود، سپری گردد. بسیاری از زنان سیکل ماهانه نامنظمی دارند و به همین دلیل بسیار دیر متوجه می‌شوند که باردار شده‌اند، به همین خاطر است که اکثر زنان متوجه هفته اول بارداری خود نمی‌شوند. البته زنانی که برای بارداری‌شان از قبل برنامه ریزی کرده‌اند، نه تنها متوجه هفته اول بارداری خود می‌شوند، بلکه باید اقدامات قبل از بارداری را انجام دهند تا دوران بارداری سالم و ایمن‌تری داشته باشند.

هفته اول بارداری چه علائمی دارد؟

علائم آشکار و دقیق حاملگی در هفته اول بارداری آشکار نمی‌شوند، اما نشانه‌هایی مانند خستگی، از دست دادن علاقه به همه چیز، نوسانات خلقی و تکرر ادرار در هفته اول بارداری دیده می‌شوند. با این حال، بسیاری از زنان به جای اینکه متوجه شوند که باردارند، این علائم را با علائم پیش از قاعدگی اشتباه می‌گیرند.

زمانی که تخمک از تخمدان به سمت لوله‌های فالوپ حرکت می‌کند، اگر در اثر لقاح زن و مرد، اسپرم وارد دستگاه تناسلی زن شده و به سمت لوله‌های فالوپ حرکت کند، در همانجا اسپرم، تخمک را بارور کرده و سپس برای لانه گزینی به سمت رحم حرکت می‌کند و به این صورت است که زن بارور می‌شود. برخی از افراد بر این باورند که یک زن واقعاً در طول هفته اول بارداری ، باردار نیست و باروری در هفته دوم صورت می‌گیرد. به همین دلیل است که اکثر بارداری‌ها در هفته اول بارداری غیر قابل تشخیص هستند.

تشخیص بارداری در هفته اول

تشخیص بارداری یک رویکرد چند وجهی است. تشخیص بارداری با استفاده از شرح حال و معاینه فیزیکی، ارزیابی آزمایشگاهی و سونوگرافی انجام می‌شود.

شرح حال و معاینه فیزیکی

برای تشخیص بارداری، اطلاعات مربوط به آخرین دوره قاعدگی اهمیت زیادی دارد. اگر اطلاعاتی که راجع به دوره قاعدگی خود به پزشک می‌دهید، صحیح نباشد، پزشک نمی‌تواند تشخیص درستی داشته باشد.

به این خاطر که خونریزی واژینال در اوایل بارداری یا هفته اول بارداری در بسیاری از زنان متداول است، این موضوع تشخیص بارداری در هفته اول بارداری را مشکل می‌کند. معاینه فیزیکی نیز برای بررسی وضعیت جفت، لوله‌های رحمی و بیماری‌های التهابی زن انجام می‌شود تا بارداری در شرایط درستی صورت گیرد. بعد از بررسی زمان عادت ماهیانه قبلی، پزشک با بررسی سطح HCG، بارداری را تشخیص می‌دهد. همچنین پزشک با انجام آزمایش و سونوگرافی، وضعیت زن باردار را به درستی بررسی می‌کند.

ارزیابی آزمایشگاهی

تشخیص بارداری با اندازه گیری برخی از هورمون‌ها انجام می‌شود؛ Human chorionic Gonadotropin) HCG) یا همان گونادوتروپین جفتی انسان یک هورمون مهم برای تشخیص بارداری هفته اول است. HCG پس از تشکیل جفت، از سلول‌های جفت ترشح شده و پس از برقراری ارتباط خونی بین جنین و مادر ، وارد گردش خون مادر می‌شود.

ارتباط خونی بین جنین و مادر بعد از لانه گزینی کامل صورت می‌گیرد، به همین دلیل است که در زودترین حالت، هورمونHCG برای اولین بار ، 6 روز پس از تخمک گذاری (در هفته اول بارداری ) در خون مادر و 14-12 روز پس از تخمک گذاری در ادرار مادر (با انجام تست بی بی چک ) دیده می‌شود، البته در زودترین حالت، بارداری در این زمان قابل تشخیص است، در برخی از زنان، دیرتر می‌توان بارداری را تشخیص داد. به طور کلی در درصدی کمی از زنان HCG را می‌توان در هشت روز اول پس از لقاح تشخیص داد و در حدود 98٪ آن‌ها در روز یازدهم تشخیص داده می‌شود.

در واقع HCG گلیکوپروتئینی با شباهت ساختاری به هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH)، هورمون جسم زرد (LH) و تیروتروپین است که با انجام یک آزمایش ادرار و با استفاده از روش‌های آزمایشگاهی مانند الایزا، رادیوایمونواسی، فلوروایمونواسی و یا ایمونورادیومتریک اسی در آزمایشگاه تشخیص داده می‌شود.

ارزیابی آزمایشگاهی

سونوگرافی برای تشخیص بارداری

کشف سونوگرافی واژینال تشخیص بارداری را ساده‌ و مؤثر کرده است. این بهترین روش برای تشخیص حاملگی داخل رحمی و سن حاملگی است زیرا پروب واژینال از پروب شکم مؤثرتر بوده و وضوح تصویر بهتری دارد.

زن باردار در هفته اول بارداری چگونه است

همان‌طور که گفته شد اکثر زنان باردار در هفته اول بارداری ، متوجه بارداری خود نیستند و تنها 4-3 هفته بعد که پریود نمی‌شوند، متوجه بارداری خود می‌شوند. در طول هفته اول بارداری ، تفاوت زیادی در بدن مادر ایجاد نمی‌شود و تنها چیزی که در هفته اول بارداری اتفاق می‌افتد، آماده سازی رحم برای بارداری و تنها تغییرات کوچکی در زنان باردار است:

• اگر چه در هفته اول بارداری هیچ تغییر عمده‌ای در ظاهر فیزیکی زن باردار به وجود نمی‌آید، اما با مشکلات معده، یبوست و دیگر اختلالات گوارشی مواجه می‌شوند.
• احتمالاً حالت تهوع و یا تهوع صبحگاهی زن باردار را اذیت می‌کند. با این حال، نشانه‌های بارداری هفته اول از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
• سایر علائم بارداری مانند نوسانات خلقی، حساسیت به لمس پستان، خستگی و تغییرات هورمونی در هفته اول بارداری دیده می‌شود.

 

 

منبع: سایت اطلاعات پزشکی دکتر سوشا

پنج شنبه 11/3/1396 - 15:29
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

" تدرو آدانوم " از کشور اتیوپی عصر روز سه شنبه و در جریان هفتادمین نشست مجمع جهانی بهداشت در ژنو سوئیس، با رای اعضاء سازمان بهداشت جهانی برای یک دوره 5ساله مدیر کل این نهاد بین المللی شد.
 به گزارش ایرنا، "تدرو آدانوم " با 133 رای اعضاء سازمان بهداشت جهانی به مدیر کلی این نهاد بین المللی برگزیده شد.

 

خانم "مارگارت چان" از کشور چین پیش از این مدیر کل سازمان جهانی بهداشت بود.

 

او از ژانویه سال 2007 میلادی دبیر کلی این سازمان را برعهده داشته است.

 

هفتادمین مجمع جهانی بهداشت با حضور وزرای بهداشت کشورهای عضو در ژنو در حال برگزاری است.

 

دکتر حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نیز برای شرکت در مجمع جهانی بهداشت در ژنو حضور دارد.

 

مجمع جهانی بهداشت روز دوشنبه گذشته با حضور هیأت هایی از 194 کشور عضو این نهاد گشایش یافت.

 

وظایف اصلی مجمع جهانی بهداشت که نهاد عالی تصمیم گیرنده سازمان جهانی بهداشت محسوب می شود، سیاستگذاری، نظارت بر خط مشی مالی و بررسی و تائید بودجه پیشنهادی این سازمان است.

 

مجمع جهانی بهداشت (WHA) بالاترین مرجع سیاستگذاری بهداشت در سطح جهانی است که از وزرای بهداشت کشورهای عضو تشکیل شده است.

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:41
سلامت و بهداشت جامعه

سیگار کشیدن باعث بروز طیف گسترده ای از بیماری‌ها شده و تحقیقات جدید نشان می‌دهد که از دست دادن توده عضلانی قفسه سینه، افراد سیگاری را در معرض خطر بالاتر مرگ و میر قرار می‌دهد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال نیوز تودی، مراکز کنترل و پیشگیری بیماری(CDC) گزارش می‌دهند که مصرف سیگار عامل شماره یک بیماری و مرگ در ایالات متحده است.

 

مصرف سیگار سالانه مسئول بیش از ۴۸۰ هزار  مرگ و میر است. با وجود این، حدود ۳۶.۵ میلیون نفر در ایالات متحده همچنان به سیگار کشیدن ادامه داده و ۱۶ میلیون نفر دیگر با یک بیماری ناشی از سیگار زندگی می‌کنند.

 

این پژوهش جدید به بررسی این فرضیه می‌پردازد که توده عضلانی کمتر با مرگ و میر بالاتر در افراد سیگاری که بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD) دچار نیستند در ارتباط است.

 

COPD وضعیتی است که در آن بیماران در بیرون دادن هوای داخل ریه‌ها دچار مشکل می‌شوند که این انسداد جریان هوا می‌تواند به تنگی نفس یا خستگی منجر شود و کار ریه‌ها را برای نفس کشیدن سخت‌تر کند.

 

این محققان توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن) ۷۰۰۰ فرد سیگاری که به طور متوسط ۶۰ سال ​​سن داشتند را مورد بررسی قرار دادند که بیش از نیمی (۵۵ درصد) از این شرکت کنندگان به COPD مبتلا بودند.

 

محققان همچنین از اسکن‌ها برای اندازه گیری سینه یا ناحیه عضله پکتورالیس (PMA) یا عضله سینه‌ای کوچک و همچنین ستون فقرات و یا مناطق عضلات پاراورتبرال (PVMA) استفاده کردند.

 

در این پژوهش مشخص شد، صرف نظر از اینکه افراد سیگاری مبتلا به COPD باشند یا نه، احتمال مرگ زودرس در افراد سیگاری که عضلات قفسه سینه کمتری دارند بیشتر است.

 

شرکت کنندگان این آزمایش بالینی برای یک دوره حدودا پنج ساله تحت نظارت و پیگیری قرار گرفتند که در طول این دوره پیگیری، ۶۵۳ نفر فوت شدند.

 

در نهایت محققان دریافتند شرکت کنندگانی که دارای حجم کم عضلات قفسه سینه هستند بیشتر در معرض مرگ و میر زودرس قرار دارند.

 

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:40
سلامت و بهداشت جامعه

 

نوشیدن یک لیوان آب به جای نوشابه های شیرین قندی حداقل یکبار در روز می تواند ریسک چاقی را کاهش دهد. 
به گزارش مهر، محققان وضعیت حدود ۱۶ هزار فرد بزرگسال اسپانیایی را به طورمیانگین به مدت ۸.۵ سال تحت نظر داشتند. هیچ یک از افراد در شروع مطالعه چاق نبودند. در طول مطالعه، تقریباً ۹۰۰ شرکت کننده چاق شدند.

 

محققان موسسه تحقیقات بیومدیسن اسپانیا دریافتند نوشیدن یک لیوان آب به جای نوشابه شیرین در روز ریسک چاقی را تا ۱۵ درصد کاهش می دهد.

 

همچنین افرادی که آب را جایگزین نوشابه های قندی کرده بودند، در طول چهار سال به طورمیانگین به اندازه ۳۲۰ گرم وزن کم کرده بودند.

 

محققان همچنین دریافتند جایگزینی آب به جای نوشیدنی های دیگر نظیر شیر چرب، شیرکم چرب، نوشابه های رژیمی، قهوه، اب پرتقال و سایر ابمیوه ها تاثیری در کاهش ریسک چاقی نداشت. 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:38
سلامت و بهداشت جامعه

 

نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد مصرف شکلات به حفاظت از بدن در مقابل نوع شایع و خطرناک ضربان نامنظم قلب کمک می کند.
 به گزارش مهر، محققان در مطالعه بیش از ۵۵ هزار نفر در دانمارک دریافتند افرادی که بسیار علاقمند به مصرف شکلات بودند با ریسک کمتر ابتلا به بیماری فیبریلاسیون دهلیزی مواجه بودند. فیبریلاسیون دهلیزی، تپش نامنظم قلب است که ریسک سکته را افزایش می دهد.

 

محققان در این مطالعه سلامت افراد را به مدت بیش از ۱۳ سال تحت نظر داشتند و در طول این مدت، بیش از ۳۳۰۰ مورد ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی گزارش شد.

 

محققان دریافتند خطر بروز فیبریلاسیون دهلیزی در بین کسانی که یک تا سه وعده در ماه ۳۰ گرم شکلات می خوردند در مقایسه با کسانی که فقط یک وعده در ماه این مقدار شکلات را مصرف می کردند ۱۰ درصد کمتر بود. همچنین برای کسانی که یک وعده در هفته می خوردند ۱۷ درصد و برای افرادی که ۲ تا ۶ وعده در هفته شکلات می خوردند ۲۰ درصد کمتر بود.

 

اما محققان دریافتند کسانی که یک یا چند بار در روز حدود ۳۰ گرم شکلات مصرف می کردند با ۱۶ درصد خطر کمتر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی مواجه بودند.

 

با این حال محققان تاکید دارند سلامت قلب و عروق تنها به مصرف شکلات وابسته نیست و عواملی نظیر ورزش هوازی منظم و سایر رفتارهای سالم به مراتب موثرتر هستند.

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:37
سلامت و بهداشت جامعه

 

متخصصان استرالیایی معتقدند کودکانی که در فقر زندگی می‌کنند بیشتر احتمال دارد دچار بلوغ زودرس شوند.
 به گزارش ایسنا، متخصصان استرالیایی در این بررسی مشاهده کردند پسرانی که در خانواده‌های فقیر رشد می‌کنند چهار برابر بیشتر احتمال دارد در سن ۱۰ یا ۱۱ سالگی بلوغ زودرس را تجربه کنند در حالی که این احتمال در دختران دو برابر است.

 

در این بررسی محققان از والدین ۳۷۰۰ کودک در مورد وضعیت بلوغ فرزندانشان و زمان ظاهر شدن علائم آن پرسش کردند و مشخص شد که ۱۹ و ۲۱ درصد تمامی پسران و دختران در سن ۱۰ یا ۱۱ سالگی علائم بلوغ در آنان ظاهر شده اما پسران خانواده‌های فقیر ۴.۲ درصد بیشتر از پسران خانواده‌های مرفه در معرض بلوغ زودرس بوده‌اند.

 

در این مطالعه نسبت به رشد کودکان در مناطقی با وضعیت اقتصادی – اجتماعی پایین ابراز نگرانی شده زیرا بلوغ زودرس آنان را با مشکلات جدی در آینده روبه‌رو می‌کند.

 

به گزارش شینهوا، به گفته متخصصان بلوغ زودرس نه تنها با مشکلات احساسی، رفتاری و اجتماعی در دوران نوجوانی همراه است بلکه خطرات متعددی را همچون چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی را در آینده متوجه آنان می سازد.

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:36
سلامت و بهداشت جامعه



 

متخصصان معتقدند در افرادی که سطح بالایی از پلاکت خون وجود دارد احتمال اینکه در مدت یک سال به بیماری سرطان مبتلا شوند، بیشتر است.
 به گزارش ایسنا، متخصصان علوم پزشکی دانشگاه اکستر انگلیس اظهار داشتند: افزایش سطح پلاکت خون شاخص مهمی در تشخیص سرطان به حساب می‌آید. به همین دلیل پزشکان باید در فرآیند تشخیص این بیماری بالا بودن سطح پلاکت خون را در نظر بگیرند.

 

دکتر "سارا بایلی" نویسنده ارشد این مطالعه گفت: می‌دانیم تشخیص زودهنگام، نکته کلیدی در حفظ جان بیماران مبتلا به سرطان است. همچنین در صورتی که شاخص تعداد پلاکت خون مورد بررسی قرار گیرد می‌توان تشخیص بیماری سرطان را در افراد سه ماه زودتر تشخیص داد.

 

در این بررسی اطلاعات تعدادی بیمار جمع‌آوری شد. از میان این بیماران در بیش از ۳۰ هزار نفر سطح بالایی از پلاکت خون وجود داشت. متخصصان مشاهده کردند ۱۱.۶ درصد مردان و ۶.۲ درصد از زنان که سطح بالایی از پلاکت در خون آنان وجود داشت به بیماری سرطان مبتلا شده‌اند. این در حالی است که احتمال ابتلا به سرطان در مردان و زنانی که پلاکت خون آنان طبیعی بوده به ترتیب ۴.۱ و ۲.۲ درصد بوده است.

 

به گزارش نیچر ورلدنیوز، همچنین در افرادی که سطح بالایی از پلاکت خون وجود دارد خطر ابتلا به سرطان روده و ریه شایع‌تر است.

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:35
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

رییس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کنترل کمبود ید در جامعه، در عین حال گفت: ۸۰ درصد بیماران تیروئیدی را زنان تشکیل می‌دهند.
 به گزارش ایسنا، دکتر فرزانه فربخش در این باره افزود: فدراسیون جهانی تیروئید با هدف افزایش سطح آگاهی مردم از بیماری‌های تیروئید، عوارض و راه‌های پیشگیری و درمان آن، ۲۵ ماه می را به عنوان روز جهانی تیروئید و از تاریخ ۲۵ تا ۳۱ ماه می را به عنوان هفته اطلاع رسانی تیروئید نامگذاری کرده است. در ایران این هفته مصادف با ۴ تا ۱۰ خردادماه است.

 

رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۸۰ درصد بیماران تیروئید زنان هستند. ۲ درصد از زنان باردار طی دوران بارداری به اختلالات تیروئیدی دچار می‌شوند که بر روی جنین آثار سویی می‌گذارد. مبتلایان به دیابت نوع دو در ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد به اختلالات تیروئیدی دچار می‌شوند. این در حالی است که احتمال ابتلا به بیماری‌های تیروئیدی در مبتلایان به بیماری‌های روماتولوژی هم وجود دارد.

 

فربخش در ادامه با اشاره به اینکه تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل در بدن است که با ترشح هورمون کل سیستم بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، بزرگی غده تیروئید (گواتر)، توده‌های تیروئید، سرطان تیروئید، التهاب تیروئید، شایع‌ترین مشکلاتی هستند که تیروئید را تحت تاثیر می‌دهند.

 

وی، همچنین عقب ماندگی ذهنی و افت تحصیلی در نوجوانان و کودکان و اختلالات قدی و جسمانی را از عوارض بیماری‌های تیروئید برشمرد و افزود: با افزایش سن، شانس بروز بیماری‌های تیروئید بیشتر می‌شود؛ به طوری که ۱۷ درصد زنان و ۹ درصد مردان بالای ۶۰ سال به بیماری‌های تیروئید دچارند.

 

فربخش، عوامل ژنتیکی، زمینه‌ای و محیطی از جمله جنسیت، ‌ افزایش سن، ازدواج فامیلی، سابقه ابتلا در بستگان، وجود بیماری‌های خود ایمنی، ‌استفاده بیش از اندازه از محلول ضد عفونی کننده بتادین در دوران بارداری، زایمان و حین قطع بند ناف، سابقه رادیوتراپی گردن و سر، جراحی روی گردن را در ایجاد بیماری‌های تیروئید دخیل دانست.

 

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی، همچنین وجود پرکلرات فراوان در آب، کاهش آهن و کم خونی و مصرف برخی از داروها را از مواردی دانست که باعث تشدید مشکلات تیروئیدی می‌شود.

 

وی در پایان عنوان کرد: خوشبختانه امروزه در کشور ما مشکل کمبود ید وجود ندارد و اختلالات ناشی از آن تحت کنترل است. همچنین غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید در روزهای ۳-۵ تولد از اهمیت خاصی برخوردار است که در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با پوشش بیش از ۹۷ درصد برای متولدین زنده انجام می‌شود.

 

در حال حاضر جهت پیشگیری ثانویه بیماری و شناخت بیماری‌های خفیف تیروئید در بزرگسالان، به نظر نمی‌رسد که غربالگری عموم را بتوان توصیه کرد. با این وجود در شرایط خاص و بویژه در زنان بالای ۵۰ سال و در افراد جوان با داشتن گواتر، بیماری‌های اتوایمیون، سابقه خانوادگی بیماری تیروئید به ویژه برای زنان جوان قبل از بارداری، غربالگری با اندازه‌گیری TSH سرم خون توصیه می‌شود.

 

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:33
سلامت و بهداشت جامعه

 

به گفته متخصصان تغذیه، به غیر از نورخورشید مواد خوراکی بهترین منبع تامین ویتامین D بدن هستند اما فقط چند ماده خوراکی می

توانند میزان موردنیاز این ویتامین را تامین کنند.
 به گزارش  مهر، عصر دیجیتال موجب افزایش بی تحرکی و عدم حضور کمتر در فضاهای باز شده است. در نتیجه ما کمتر در معرض نور خورشید هستیم و ویتامین D کمتری دریافت می کنیم که می تواند سلامت ما را به خطر انداخته و تاثیر مستقیم بر سلامت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن ما داشته باشد.

 

در حال حاضر میزان ویتامین D موردنیاز برای افراد تا سنین ۷۰ سال، ۶۰۰ واحد بین المللی IU در روز و برای افراد بالای ۷۰ سال، ۸۰۰ IU است.

 

بدون در نظر گرفتن مواد خوراکی، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرارگرفتن صورت، دستان، پاها یا پشت بدن در معرض نورخورشید بدون ضدآفتاب می تواند منجر به تولید ویتامین D موردنیاز بدن برای یک هفته شود. اما همیشه این روش امکان پذیر نیست و باید با خوردن منابع خوراکی این ویتامین بدن را تامین کرد. ۵ ماده خوراکی به عنوان بهترین منبع ویتامین D عبارتند از:

 

۱- شیر: یک لیوان ۲۳۵ میلی لیتری شیر حاوی ۱۰۰ IU ویتامین D است.

 

۲- ماهی تن کنسروشده: ۱۱۴ گرم ماهی تن کنسروشده معادل ۱۵۰ IU ویتامین D است.

 

۳- ماهی چرب: ماهی سالمون به وزن ۸۵ گرم دارای ۴۵۰ IU ویتامین D است.

 

۴- تخم مرغ: یک زرده تخم مرغ حاوی ۴۰ IU ویتامین D است.

 

۵- قارچ های رشدیافته در مقابل نور UV: ۱۴۰ گرم قارچ رشدیافته در مقابل اشعه UV حاوی ۴۰۰ IU ویتامین D هستند.

 

افرادی که به قدرکافی در معرض نورخورشید قرار نمی گیرند و مطمئن نیستند از طریق رژیم غذایی هم به این میزان ویتامین D دست می یابند بهتر است با مشورت پزشک شان مکمل مصرف کنند. ویتامین D به دوشکل D۳ و D۲ است که پزشک بهترین نوع را برای فرد تشخیص می دهد.

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:32
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

به گفته محققان، سبک زندگی تاثیرگذار بر سلامت جسمی، به کاهش ریسک سرطان سینه در زنان هم کمک می کند.


 به گزارش مهر، در این بررسی ها مشخص شد ورزش منظم، حفظ وزن سالم و عدم مصرف الکل سه عامل تاثیرگذار بر کاهش ابتلا به سرطان سینه هستند. این گزارش مبتنی بر بررسی بالغ بر ۱۰۰ مطالعه قبلی است.

 

محققان دریافتند ورزش منظم با کاهش کم ریسک ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. از سوی دیگر، این خطر در زنانی که الکل مصرف می کردند افزایش زیادی داشت.

 

همچنین زنان دارای اضافه وزن در دوره بزرگسالی با ریسک بالای سرطان سینه بعد از یائسگی مواجه بودند.

 

دکتر آنی مک تیرنان، سرپرست تیم تحقیق در مرکز تحقیقات سرطان فرد هاچینسون واشنگتن، در این باره می گوید: «انتخاب سبک زندگی سالم همانند بستن کمربند ایمنی در اتومبیل است. تضمین نمی کند که شما در تصادف اتومبیل مجروح نمی شوید، اما خطر آسیب و جراحت را به شکل قابل توجهی کاهش می دهد.»

 

به گفته محققان، برخی از فاکتورهای پرخطر ابتلا به سرطان سینه نظیر افزایش سن و داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان قابل تغییر نیست، اما سبک زندگی کاملا متفاوت است.

 

محققان تاکید می کنند بیش از ۵۰ درصد از سرطان ها با تغییر در سبک زندگی قابل پیشگیری هستند. سبک زندگی سالم علاوه بر کاهش ریسک ابتلا به سرطان، ابتلا به برخی بیماری ها نظیر دیابت نوع۲ و بیماری قلبی را هم کاهش می دهد.

 

چهارشنبه 10/3/1396 - 15:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته