• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1313روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه



 

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، موضوع «سرایت بیماری خطرناک از طریق خفاش ها به خرماهای بم» را تکذیب کرد.
به گزارش مهر، سمیره صباح در واکنش به مطلب منتشره در خصوص «سرایت بیماری خطرناک از طریق خفاش ها به خرما های بم»، گفت: جای بسی تاسف است که انتشار شایعات در خصوص فرآورده های غذایی به تفریح جذاب در کشور ما تبدیل شده و حالا حالاها قصد فروکش ندارد.

 

وی با بیان اینکه آتش شایعات یکبار به بهانه خرماهای سمی شده توسط داعش، فراگیر  می شود و بار دیگر درباره خرماهای بم  پراکنده می شود، تاکید کرد: مطلب منتشر شده در خصوص ایجاد بیماری خطرناکی که از طریق خفاش به خرماهای بم سرایت کرده و هرگونه اخبار پیرامون آن تکذیب می شود.

 

صباح ضمن درخواست از مردم برای بالا بردن قدرت تحلیل خود در مواجهه با شایعات، اظهار داشت: گرچه استعلامات از بم خط بطلان بر شایعات کشید اما بد نیست مردم بدانند که اصولا در خود بم به ندرت خفاشی مشاهده می شود که بخواهد دستاویز چنین شایعاتی پیرامون خرماهای آن منطقه باشد و مهم تر آنکه خرماهای فرآوری شده این شهرستان، قطعا با نظارت مسئول فنی و کسب تاییدیه های بهداشتی عرضه می شود.

 

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، در پایان خاطر نشان کرد: تنها راه علاج بیماران شایعه ساز عدم توجه به مطالب کذب آنها و سنجش مطالب مطروحه با مبانی عقلی و علمی و عدم انتشار آنها است. ضمن آنکه امید می رود پلیس فتا در کنار فعالیت های فرهنگی خود برای ارتقای فرهنگ «نه به شایعات»، به مبارزه بیش از پیش با اخلالگران فضاهای مجازی اهتمام بورزد و متخلفان را به جامعه معرفی کند تا جرم بودن این شوخی های سیاه برای مردم بهتر عیان شود.

دوشنبه 22/3/1396 - 15:45
سلامت و بهداشت جامعه

 

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که دردهای مداوم و پی در پی ممکن است قدرت حافظه را تحلیل ببرد.
 به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده است تداوم احساس درد می‌تواند عوارض جانبی غیرقابل انتظار و ناخواسته‌ای داشته باشد و به بروز زوال عقل منجر شود.

 

یافته‌ها حاکی از آن است که درد مزمن می‌تواند با ایجاد تغییراتی در مغز مرتبط باشد که به بروز مشکلات حافظه کمک می‌کند.

 

متخصصان آمریکایی همچنین اظهار داشتند: این مطالعه رابطه علت – معلولی را تایید نمی‌کند و تنها می‌تواند نشان دهنده رابطه بین درد و قدرت حافظه باشد.

 

در این بررسی اطلاعات بیش از ۱۰ هزار نفر مورد مطالعه قرار گرفت که سن تمامی آنان ۶۰ سال به بالا بوده است.

 

در این بررسی آمده است افرادی که دچار درد مزمن شدید یا خفیف در سال‌های ۱۹۹۸ و ۲۰۰۰ بوده‌اند در مدت ۱۰ سال ۹ درصد سریع‌تر از افراد دیگر دچار افت توان حافظه شده‌اند.

 

به گزارش هلث دی نیوز،‌ به گفته متخصصان بیماران مبتلا به درد مزمن با خطر فزاینده خطر ابتلا به زوال عقل روبرو هستند.

 

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:44
سلامت و بهداشت جامعه


 

متخصصان سلامت هشدار داده‌اند که ورزش کردن زیاد و سنگین می‌تواند به مشکلات روده‌ای منجر شود.
 به گزارش ایسنا، متخصصان استرالیایی اظهار داشتند: سخت ورزش کردن به سلول‌های روده آسیب وارد می‌کند که این وضعیت می‌تواند مشکلات گوارشی کوتاه و طولانی مدت را به همراه داشته باشد.

 

همچنین با نفوذ مواد سمی از طریق دیواره آسیب‌دیده سیستم گوارشی به جریان خون، مشکلات جدی متوجه فرد می‌شود.

 

این تحقیق نشان می‌دهد این تاثیرات می‌تواند با دویدن یا ورزش کردن در دمای گرم تشدید شود.

 

به گفته متخصصان استرالیایی دو ساعت یا بیشتر ورزش کردن با ۶۰ درصد حداکثر سطح توان فرد در واقع آستانه بروز مشکلات روده‌ای است.

 

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، در این بررسی تاکید شده در حالی که شواهدی از فوائد ورزش متعادل برای بیماران مبتلا به سندرم روده ملتهب وجود دارد اما مفید بودن ورزش سخت و فشرده برای این بیماران تایید نشده است.

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:43
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

نتیجه یک مطالعه نشان می دهد که مصرف روزی یک عدد تخم مرغ به رشد سالم قد کودکان خردسالی که سوء تغذیه دارند، کمک می کند.
 به گزارش  ایرنا از بی بی سی ورلد، نتیجه این مطالعه شش ماهه که

توسط محققان اکوادری انجام شد، نشان می دهد که مصرف تخم مرغ به صورت آب پز نرم یا کاملا پخته شده یا به صورت نیمرو و املت باعث تقویت کودکان می شود.

 

محققان در مجله Pediatrics نوشتند که مصرف تخم مرغ یک روش ارزان قیمت برای پیشگیری از کوتاهی قد کودکان است.

 

آنها خاطر نشان کردند که دو سال اول زندگی برای رشد و تکامل حیاتی است و هر گونه بازماندن از رشد در این بازه زمانی عمدتا قابل برگشت نیست.

 

تغذیه ضعیف به همراه ابتلا به عفونت ها و بیماری ها در دوران کودکی عامل عمده کوتاه ماندن قد هستند.

 

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، 155 میلیون کودک زیر پنج سال کوتاه قد هستند یعنی قد آنها نسبت به سنشان بسیار کوتاه است؛ بیشتر این کودکان در کشورهایی با درآمد متوسط زندگی می کنند و کارشناسان حوزه سلامت به دنبال روش هایی برای مبارزه با این مسئله هستند.

 

محققان در این مطالعه یک آزمایش میدانی در ارتفاعات روستایی اکوادور انجام دادند و به کودکان بسیار کم سن و سال (شش تا نه ماهه) برای تغذیه تخم مرغ دادند.

 

آنها به نیمی از 160 کودک خردسالی که در این مطالعه شرکت کرده بودند، برای مدت شش ماه روزی یک عدد تخم مرغ خوراندند و نیم دیگر کودکان به عنوان گروه کنترل بودند.

 

نتایج این مطالعه نشان داد که کوتاهی قد در میان کودکان گروهی که تخم مرغ مصرف کرده بودند، در پایان این مطالعه بسیار کمتر بود به طوری که شیوع کوتاهی قد در میان کودکان این گروه 47 درصد کمتر از گروهی بود که تخم مرغ مصرف نمی کردند؛ اغلب کودکان گروهی که تخم مرغ مصرف می کردند، در ابتدای این مطالعه نسبت به سن شان کوتاه قد محسوب می شدند.

 

محققان خاطر نشان کردند که تخم مرغ غذای خوبی برای کودکان خردسال که معده های کوچک دارند، محسوب می شود.

 

آنها افزودند: تخم مرغ حاوی ترکیبی از مواد مغذی است که به باور ما مهم است.

 

با وجود فواید تغذیه ای تخم مرغ، باید در نظر داشت که این خوراکی نباید قبل از چهار ماهگی به کودک خورانده شود. 

 

 

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:42
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

محققان دریافتند ترکیب موجود در روغن زیتون به پیشگیری از سرطان مغز کمک می کند.
 به گزارش مهر، تحقیق بر روی «اسید اولئیک»، ماده اولیه روغن زیتون، نشان داده است که این ماده می تواند از عملکرد ژن های مسبب سرطان در سلول ها پیشگیری نماید.

 

این ماده روغنی به عنوان یک اسید چرب مغذی، موجب تحریک تولید مولکول سلولی می شود که عملکرد آن، پیشگیری از تشکیل پروتئین های عامل سرطان است.

 

گریسجن میچلوسی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ادینبرگ بریتانیا، در این مورد می گوید: «یافته های ما بیانگر این مطلب است که اسیداولئیک می تواند از تولید مولکول های متوقف کننده تومور سرطانی در سلول های رشدیافته در محیط آزمایشگاه حمایت کند.»

 

وی در ادامه می افزاید: «مطالعات بعدی می تواند به تعیین نقش روغن زیتون در سلامت مغز کمک نماید.»

 

در این تحقیق، دانشمندان تاثیر اسیداولئیک را بر یک مولکول سلول موسوم به miR-۷ که در مغز فعال بوده و به توقف تشکیل تومور معروف است، بررسی کردند.

 

آنها دریافتند اسیداولئیک از تولید miR-۷ که به پیشگیری از تشکیل تومورها کمک می کند، پشتیبانی می نماید.

 

محققان با آزمایش بر روی عصاره سلول های انسانی و ساول های زنده در آزمایشگاه به این نتایج دست یافتند.

دوشنبه 22/3/1396 - 15:39
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

سازمان جهانی بهداشت (WHO) به منظور مقابله با مقاومت دارویی به ارائه طبقه‌بندی جدیدی از آنتی‌بیوتیک‌ها پرداخت.
به گزارش ایسنا، طبق طبقه بندی جدید سازمان جهانی بهداشت داروهای نوع پنی سیلین در خط مقدم داروهای دفاعی قرار گرفته و تجویز داروهای دیگر در صورت ضرورت قطعی انجام می‌شود.

 

در فهرست جدید داروهای ضروری ۳۹ آنتی بیوتیک برای ۲۱ سندرم شایع گنجانده می‌شود و در سه گروه طبقه‌بندی شده‌اند.

 

در گروه اول داروهایی قرار می‌گیرند که امکان مقاومت کمتری دارند و به طور گسترده از آنها استفاده می‌شود مانند آموکسی‌سیلین. در گروه دوم داروهایی همچون "سیپروفلوکساسین" قرار دارند که اغلب برای التهاب مثانه و گلودرد توصیه می‌شود هرچند چندان اثرگذار نیستند. در گروه سوم آنتی‌بیوتیک‌هایی همچون "کولیستین" قرار دارند که باید به عنوان آخرین گزینه تجویز شوند.

 

همچنین در دسته بندی سازمان جهانی بهداشت استفاده از آنتی بیوتیک‌ها برای سلامت حیوانات هم در نظر گرفته شده است.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، از دیگر تغییرات این لیست افزوده شدن دو داروی خوراکی سرطان و قرصی جدید برای هپاتیت C است.

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:37
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

طبق نتایج یک مطالعه جدید، نوزادان متولدشده از زنانی که فقط ۱۰ نخ سیگار در طول بارداری شان کشیده اند در اینده در معرض مشکلات فکری و یادگیری قرار دارند.
 به گزارش مهر، مطالعات نشان داده اند که نوزادان متوادشده از زنان سیگاری احتمالاً زودهنگام و با وزن کم به دنیا می آیند و دارای مشکلات رفتاری هستند.

 

تحقیق جدید نشان داده است که تاثیرات منفی سلامت ناشی از قرارگیری جنین در معرض دخانیات تا چندین سال ادامه می یابد و بر عملکرد اجرایی کودک در سنین نوجوانی از جمله مهارت های یادگیری، حافظه، استدلال، حل مسائل و برنامه ریزی تاثر می گذارد.

 

محققان تاکید دارند زنان باید در سنین باروری حتما از استعمال سیگار اجتناب نمایند.

 

محققان در مطالعات خود دریافتند قرارگیری در معرض حتی ۱۰ نخ سیگار هم برای آسیب به مهارت های فکری کودک کافی است.

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:36
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: لبنیات و شیرهای محلی ناقل بیماری تب کریمه کنگو نبوده و تنها عامل انتقال تب مالت محسوب می شوند.
 محمد حسین عزیزی گفت: لبنیات و شیرهای سنتی نمی‌توانند ناقل تب کریمه کنگو باشند واین بیماری تنها توسط گوشت‌های تازه جگر، امعاء واحشا گوسفندان و خون دام‌ها منتقل می‌شوند.

 

وی افزود: کنه‌های موجود در پشم گوسفندان به دلیل تغذیه از خون دام ، ناقل سریع بیماری تب کنگو هستند و مردم ساکن شهرستان‌ها و روستاها که به دامداری اشتغال دارند، باید از ارتباط غیر ضروری با دام بپرهیزند.

 

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: ضدعفونی کردن دام با مواد شیمیایی و حمام کنه، هر ساله بر روی دامها انجام می شود بنابر این در شرایط اشاعه بیماری تب کریمه کنگو در کشور، ضدعفونی‌ و واکسینه کردن دامها باید در اسرع وقت انجام شود.

 

وی گفت: تب کریمه کنگو در دام‌های زنده قابل تشخیص نیست و تا زمان ذبح نمی توان از آلودگی دامها اطلاعی پیدا کرد بنابر این کنه‌های ناقل بیماری می توانند بدون هیج علائمی به تدریج تمامی دامهای یک منطقه را آلوده کرده و بیماری را اشاعه دهند.

 

عزیزی گفت: دامداری یکی از مشاغل رایج در روستاها است و بسیاری از اهالی از این راه به کسب درآمد می‌پردازند بر این اساس برای حفظ سلامت و جلوگیری ازتلف شدن دامها باید سازمان دامپزشکی، جهاد کشاورزی و سایر قسمت‌های اموردامی روند نظارت و معاینه دامها، واکسینه وضد عفونی کردن آنها را هر چه زودتر آغاز کنند تا از شیوع و تلفات جانی و مالی ناشی از این بیماری جلوگیری شود.

 

وی در پایان گفت: با توجه به تکثیر کنه در دام‌ها و احتمال آلودگی آنها به تب کریمه کنگو به اهالی روستاها توصیه می شود جهت جلوگیری از وجود کنه ، منازل خود را سمپاشی کرده و از کشتن هر جانوری توسط دست، خودداری کنند همچنین تأکید می شود برای ذبح دام‌ها حتما به کشتارگاه‌ها مراجعه کنند تا از خطرات احتمالی ابتلا به بیماری پیشگیری شود.

دوشنبه 22/3/1396 - 15:35
سلامت و بهداشت جامعه

 

رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اشاره به مضرات تشعشات امواج و پارازیت ها بر مغز انسان، گفت: براساس مدارک علمی بین المللی تایید شده، امواج و پارازیت ها در ایجاد تومورهای مغزی در کودکان می تواند نقش موثر داشته باشند.
به گزارش ایرنا، تومور مغزی رشد یک توده غیرطبیعی در مغز است که امکان دارد خوش‌خیم یا بدخیم باشد، یا به عبارتی نوعی نئوپلاسم داخل‌جمجمه ‌ای سخت و توپُر، یا یک تومور ( رشد غیر طبیعی سلولی)، در داخل مغز یا کانال مرکزی نخاع است.

 

تومورهای مغزی، در خود مغز، بافت لنفاوی، عروق خونی یا در اعصاب جمجمه‌ای، پرده مغزی (مننژ)، جمجمه، هیپوفیز و غده صنوبری می تواند ایجاد ‌شود.

 

دکتر محمدرضا قوام نصیری روز پنجشنبه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: امواج و پارازیت به طور حتم به مغز آسیب می رسانند و در ایجاد سرطان مغز نقش موثری می توانند داشته باشند.

 

وی به شیوع تومورهای مغزی در رده های سنی مختلف اشاره کرد و گفت: تومورهای مغزی در دو دوره سنی، کودکان و افراد بزرگسالان دهه پنجم به بعد، شایع تر است. هرچند انواع تومورهای مغزی تقریبا در همه رده های سنی مشابه اند اما درمان آنها مقداری تفاوت است.

 

قوام نصیری با اشاره به این که علائم این بیماری در همه افراد مشترک است، اظهار کرد: سردرد یکی از علائم شایع این بیماری است و تهوع و استفراغ از دیگر علائم بیماری تومور مغزی می باشد.

 

وی گفت: علائم تومورهای مغزی بسته به این که در چه ناحیه از مغز قرار داشته باشند،متفاوت است و اگر مجاور مراکز حساسی مانند ساقه مغز قرار گیرند، می توانند علائم دیگری را مانند اختلال در ضربان قلب ایجاد و حیات بیمار را تهدید کند.

 

رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران تاکید کرد: تومورهایی که در ساقه مغز قرار دارند، معمولا خیلی سریع تر باید مورد مداوا قرار گیرند تا مشکلی برای مریض ایجاد نکند.

 

وی به تفاوت تهوع و استفراع در تومورهای مغزی با سایر بیماری ها اشاره کرد و گفت: این علائم در اکثر موارد در صبحگاه مشاهده می شود. استراحت فرد در شب سبب می شود تا مایع داخل مغز ساکن شود و بیمار علامت آشکاری نداشته باشد، اما وقتی فرد بیدار می شود مایع در مغز جابجا می شود و فرد ، شاهد علائم استفراغ، تهوع و افزایش درد خواهد بود.

 

قوام نصیری، سرطان ها را از مهمترین تومورهای مغزی اعلام کرد و گفت: سرطان ها جز تومورها بدخیم هستند و انتشار آنها سریع و تهاجمی است. تومورهای خوش خیم معمولا در مناطق خاصی از مغز قرار می گیرند و از درجه اهمیت کمتری برخوردار هستند.

 

قوام نصیری افزود: گلیوبلاستوم مولتی فرم از بدخیم ترین تومورهای مغزی است و معمولا در نیمکره های مغز به صورت منتشر دیده می شود و می تواند جان انسان را به خطر جدی مواجه کند.

 

** تومور مغزی جزو بیماری های قابل درمان است

رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران در عین حال ، تومورهای مغزی را جزو بیماری های قابل درمان دانست و اینکه اگر این بیماری ها زود تشخیص داده شوند، می توان اغلب آنها را درمان کرد.

 

وی با اشاره به اینکه درمان های تومورهای مغزی با جراحی انجام می گیرد، گفت: برحسب نوع ضایعه از رادیوتراپی هم استفاده و از درمان های دارویی هم بهره گرفته می شود.

 

قوام نصیری، مهمترین راه های تشخیص این بیماری را سی تی اسکن و MRI بیان کرد وگفت: از این طریق می توان مکان دقیق ضایعه را مشخص و آن را از تومورهای غیر سرطانی جدا کرد تا بتوان به نحو مطلوب آن را درمان یا کنترل کرد.

 

رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران گفت: هرچند علت خاصی برای ابتلا به سرطان مغز تاکنون گزارش نشده است اما ضربه های مکرر به مغز می تواند در ایجاد این بیماری موثر باشد.

 

** امواج می توانند سرطان مغز ایجاد کنند

دکتر مرتضی فقیه جویباری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به مضرات امواج اشاره کرد و گفت: امواج در ایجاد تعدادی از سرطان ها نقش موثر دارند که شایع ترین آنها سرطان خون است و سرطان مغز هم می تواند در اثر امواج بروز پیدا کند.

 

فقیه جویباری اظهار کرد: ثابت شده است امواج حتی تلویزیونی و تلفن همراه، ثاثیر منفی بر مغز دارد و می تواند به این ارگان حساس بدن آسیب جدی برساند.

 

وی با اشاره به اینکه اثرات امواج روی مغز کودکان بیشتر از سایر افراد است، اظهار کرد: آسیب و ضرری که امواج به مفز کودکان می رساند به مراتب بیشتر از بزرگسالان است.

 

فقیه ادامه داد: هرچند آثار زیانبار امواج برحسب فرکانس و طول موج آن، متفاوت است اما به شهروندان توصیه می شود تا آنجا که امکان دارد از تماس نزدیک با منشا امواج رادیویی خودداری کنند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که تومورهای مغزی به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند، گفت: هرچند اغلب تومورهای مغز درمان خاص خود را دارند اما اغلب آنها علاج کامل دارند و قابل درمان هستند و با درمان مناسب می توان این بیماری ها را کنترل کرد.

 

فقیه ادامه داد: تعدادی از تومورهای مغزی از نوع بدخیم آن، درمان قطعی ندارد اما با اقدامات درمانی می توان هم طول عمر را بیشتر کرد و هم ناتوانی های فرد را تا حد امکان کاهش داد.

 

وی تاکید کرد که تومور مغزی همیشه خطرناک و کشنده نیست و این موضوع طیف وسیعی از بیماری ها را شامل می شود که باید مشخص شود چه نوع توموری و چه ناحیه از مغز را درگیر کرده است.

 

وی با اشاره به این که حدود نیمی از تومورهای مغز بدخیم هستند، گفت:‍ هرچند سردردهای طولانی یکی از علائم تومورهای مغزی است اما می تواند براثر میگرن، استرس، مسمومیت و سرماخوردگی هم ایجاد شود.

 

فقیه به افرادی که دچار نقص عصبی، تشنج و سردردهای طولانی و پیش رونده هستند توصیه کرد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا با معاینه دقیق، علت آن به طور دقیق مشخص و اقدامات درمانی مناسب انجام گیرد.

 

**روزی به نام تومور مغزی

8 می مصادف با 18 خرداد روز جهانی تومور مغزی نامگذاری شده است که فرصتی مناسب برای افزایش آگاهی عموم و بالا بردن سطح شناخت و معرفت آنان نسبت به این موضوع مهم است.

 

هدف اصلی این روز توجه جدی به تومورهای مغزی است تا همگان در جهت حفظ سلامتی و تندرستی خود گام بردارند و متولیان امر برنامه هایی در این راستا برگزار می کنند. 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:34
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

یک فوق تخصص نوزادان گفت: عفونت ناف بیماری است که باید جدی گرفته شود و در مواردی نیازمند بستری نوزاد در بیمارستان است.
 رویا چوپانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه برخی باورهای نادرست موجب شده که خانواده‌ها بر روی ناف نوزادان خمیر، الکل  یا روغن قرار دهند که این اقدام سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازد.

 

این فوق‌ تخصص نوزادان افزود: قرار دادن موارد فوق بر روی ناف نوزاد نه تنها تاثیری در بهبود و زودتر افتادن بند ناف ندارد، بلکه در مواردی نوزاد را با مشکل مواجه می‌کند.

 

چوپانی تاکید کرد: چنانچه بند ناف به طور غیربهداشتی کنده شود یا با آلودگی تماس پیدا کند، منجر به عفونت ناف می‌شود.

 

وی تورم و سفت شدن  دور ناف، قرمزی اطرف آن، ترشح از بند ناف و بوی بد ناف را از مهم‌ترین علائم ابتلای نوزاد به عفونت ناف دانست و گفت: در صورت بروز علائم فوق بویژه اگر همراه با بی‌حالی و تب باشد احتمال عفونت شدید بند ناف وجود دارد که چنین نوزادی باید آنتی‌بیوتیک وریدی دریافت کند.

 

چوپانی با اشاره به اینکه عفونت ناف بیماری است که باید جدی گرفته شود و در مواردی نیازمند بستری نوزاد در بیمارستان است، تصریح کرد: خانواده‌ها باید مسائل بهداشتی را در مراقبت از ناف نوزاد رعایت کنند، ناف را دستکاری نکرده و پس از استحمام نوزاد، ناف او را خشک و تمیز کنند.

 

این فوق‌ تخصص نوزادان خاطرنشان کرد: بند ناف معمولا پنج تا 20 روز پس از تولد نوزاد می‌افتد. بنابراین اگر تا یک‌ماه پس از تولد این امر اتفاق نیفتد بهتر است به پزشک متخصص مراجعه شود.

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته