• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1313روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

یافته های جدید بیانگر این مطلب است که دیر شام خوردن می تواند به مراتب خطرناک تر از آن چیزی باشد که تصورش را می کنید.
 به گزارش مهر، به گفته محققان دانشگاه پنسیلوانیا، در مقایسه با غذاخوردن زودهنگام، غذاخوردن دیرهنگام می تواند موجب افزایش وزن، انسولین و کلسترول شود و تاثیر منفی بر متابولیسم چربی و نشانگرهای هورمونی دخیل در بیماری قلبی، دیابت و سایر مشکلات سلامت خواهد داشت.

 

یافته ها بیانگر شواهد اولیه آزمایشی در مورد پیامدهای متابولیکی غذاخوردن مداوم با تاخیر در مقایسه با غذاخوردن در طول روز هستند.

 

نامنی ژول، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «غذاخوردن دیرهنگام به هنگام شب تاثیر منفی بر وزن، انرژی و نشانگرهای هورمونی نظیر گلوکز و انسولین بالا دارد که در دیابت، کلسترول و تری گلیسیریدها نقش داشته و در نهایت با مشکلات قلبی-عروقی و سایر مشکلات سلامت مرتبط هستند.»

 

در این مطالعه، ۹ فرد بزرگسال با وزن سالم تحت دو شرایط قرار گرفتند: غذاخوردن در روز یعنی سه وعده غذایی اصلی و دو میان وعده بین ساعت ۸ صبح تا ۷ عصر به مدت هشت هفته؛ و دیگری غذاخوردن دیرهنگام یعنی سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده از ظهر تا ۱۱ شب به مدت هشت هفته.

 

بین این دو وضعیت دو هفته وقفه انداخته شد تا هیچ یک تاثیری برهم نداشته باشند. مدت زمان خواب هم از ساعت ۱۱ شب تا ۹ صبح در هر دو وضعیت ثابت بود. اندازه های متابولیکی و خون همه شرکت کنندگان در شروع مطالعه، بعد از اولین شرایط تغذیه، بعد از دو هفته وقفه، و بعد از دومین وضعیت تغذیه اندازه گیری شد. با این آزمایشات، تیم تحقیق می توانست تغییرات در وزن، متابولیسم و انرژی مصرفی را اندازه گیری کند.

 

محققان دریافتند زمانیکه شرکت کنندگان دیرهنگام غذا می خوردند در مقایسه با وضعیت تغذیه در روز، وزن شان افزایش یافته بود. همچنین محققان دریافتند سایر موارد منعکس کننده افزایش شرایط منفی متابولیکی در وضعیت غذاخوردن باتاخیر نظیر میزان انسولین، گلوکز به هنگام ناشتا، کلسترول و تری گلیسیریدها وجود داشت.

 

همچنین محققان با ترسیم وضعیت شبانه روزی هورمون ها دریافتند در طول وضعیت غذاخوردن در روز، هورمون «گرلین» که موجب تحریک اشتها می شود در اوایل روز به اوج می رسد و هورمون «لپتین» که به حفظ سیری کمک می کند، در اواخر روز به اوج می رسد. از اینرو محققان عنوان می کنند غذاخوردن زودهنگام به جلوگیری از غذاخوردن بیش از حد در هنگام عصر و در شب کمک می کند.

 

سه شنبه 23/3/1396 - 12:58
سلامت و بهداشت جامعه

 

ویتامین K از جمله مواد مغذی کمتر شناخته شده است. اما تحقیقات جدید نشان می دهد برخی انواع این ویتامین در محصولات لبنی یافت می شوند.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه تافتس ماساچوست فعالیت دو نوع ویتامین K را در محصولات لبنی با میزان متفاوت چربی بررسی کردند و دریافتند انواع شیر، ماست و پنیر حاوی مقادیر قابل توجهی از چندین نوع ویتامین K است. میزان این ویتامین براساس محتوای چربی متفاوت است.

 

طبق باور عمومی، ویتامین K که به لخته شدن خون کمک می کند عمدتا در سبزیجات برگ سبز نظیر اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی یافت می شود. در حقیقت منابع رژیمی ویتامین K به دو شکل یافت می شوند: فیلوکینون (PK یا ویتامین K۱) که به شکل گسترده ای در مواد غذایی گیاهی وجود دارند و مناکینون (MK یا ویتامین K۲) که عمدتا در محصولات حیوانی و غذاهای تخمیرشده یافت می شوند. تقریبا تمامی انواع MK در بدن از طریق باکتری های روده تولید می شوند.

 

شیوان فو، عضو ارشد تیم تحقیق، در این باره می گوید: «محصولات لبنی حاوی مقادیر جزئی PK، معروف ترین نوع ویتامین K، هستند از اینرو منبع غنی این ماده مغذی تلقی نمی شوند. اما در مورد نوع MK، ما دریافتیم که محصولات لبنی منبع رژیمی خوب ویتامین K هستند.»

 

محققان همچنین دریافتند محصولات لبنی پرچرب حاوی مقادیر قابل توجهی MK، عمدتاً به شکل MK۹، MK۱۰ و MK۱۱ هستند. این سه نوع MK حدود ۹۰ درصد کل ویتامین K موجود در مواد غذایی آزمایش شده را تشکیل دادند.

 

سه شنبه 23/3/1396 - 12:55
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

مدیر کل دفتر آمار، برنامه ریزی و بودجه سازمان بیمه سلامت ایران درباره سرانه بیماران خاص گفت: سرانه مصوب دولتی برای بیماران خاص سه میلیون و 850 هزار ریال در ماه است، در حالی که سازمان بیمه سلامت ماهانه هشت میلیون ریال بابت بیماران خاص هزینه می‌کند. 
غلامرضا سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اقدامات انجام شده در سازمان بیمه سلامت ایران در راستای پوشش بیماران خاص اظهار کرد: در حال حاضر بر اساس آخرین آمار، حدود 125 هزار بیمار خاص شناسایی شده اند که 50 درصد از این جمعیت تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارند.

 

وی افزود: هموفیلی، دیالیز، پیوند کلیه، تالاسمی و ام اس جزو بیماری‌های خاص هستند. در کنار بیماران خاص، پوشش بیمه‌ای بیماران صعب العلاج و سرطانی که بسیار هزینه بر هستند نیز انجام می‌شود؛ چرا که این گروه از بیماران معمولا تا پایان عمر نیازمند دریافت خدمات درمانی هستند.

 

مدیر کل دفتر آمار، برنامه ریزی و بودجه سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد: حفاظت مالی از بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند از جمله هشت بسته اجرایی طرح تحول سلامت بود که به منظور عملیاتی شدن آن برنامه حمایت از بیماران خاص در سازمان بیمه سلامت تعریف شد و اعتبارات تخصیصی برای این منظور از سوی سازمان در میان سازمان ‌های بیمه گر توزیع می‌شود. البته اقدامات مثبتی در این خصوص انجام شده و نتیجه آن افزایش بودجه 34 درصدی برنامه های حمایتی از بیماران خاص طی سال‌های 93 تا 96 بود.

 

سعیدی درباره سرانه بیماران خاص گفت: سرانه مصوب دولتی برای بیماران خاص سه میلیون و 850 هزار ریال در ماه است، در حالی که سازمان بیمه سلامت ماهانه هشت میلیون ریال بابت بیماران خاص هزینه می‌کند. در واقع سرانه  بیماران خاص تحت پوشش سازمان بیمه سلامت بیش از هزینه‌هایی است که برای سایر بیمه شدگان تحت پوشش صورت می‌گیرد. علاوه بر آن به دنبال بهبود کیفی و کمی خدمات هستیم تا بتوانیم از این طریق ارائه خدمت بهتری برای بیماران خاص داشته باشیم.

 

 

سه شنبه 23/3/1396 - 12:53
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

محققان در دانشگاه دوک، در یک پژوهش جدید موفق به تولید یک پلیمر قابل تزریق شدند که نیاز افراد مبتلا به دیابت برای تزریق روزانه انسولین را به یک یا دو تزریق در ماه کاهش می‌دهد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از بیماری دیابت رنج می‌برند و همواره ناچار به نظارت مداوم بر سطح گلوکز خون خود و تزریق انسولین به صورت دو بار در روز هستند.

 

هدف محققان از انجام این پژوهش، پیدا کردن مکانیسمی کنترل شده برای آزاد کردن انسولین بوده که در نهایت نیاز بیماران به تزریق انسولین به دو بار در ماه کاهش یابد.

 

یک تیم از مهندسان زیستی در نهایت با تولید پلیمرهای زیستی جدید موفق به انجام این کار شدند.

 

درمان معمول برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ، استفاده از یک مولکول به نام "پپتید-1 شبه گلوکاگون" (GLP1)است. این مولکول باعث می ‌شود که پانکراس شروع به ترشح انسولین کند، اما از معایب آن این است که دارای عمر کوتاهی بوده و به سرعت در بدن از بین می‌رود.

 

محققان در توسعه یک درمان طولانی مدت با GLP1 ، با دو مشکل مواجه بودند. اول اینکه، آنها نیاز به پیدا کردن ترکیبی بودند که به GLP1 متصل شده و عمر آن را در بدن طولانی‌تر کند و دوم اینکه نیازمند توسعه یک روش برای کنترل میزان انتشار این مولکول بودند.

 

گروهی از محققان در دانشگاه دوک، هر دو مشکل را با توسعه یک "پلی پپتید الاستین مانند حساس به حرارت"( heat-sensitive elastin-like polypeptide) که می‌تواند با GLP1 ترکیب شود حل کردند.

 

هنگامی که این ماده در پوست تزریق شود به حرارت بدن واکنش نشان داده و یک مخزن ژل مانند را بوجود می‌آورد.

 

این مخزن دارو سپس به آرامی در بدن آزاد شده و حل می‌شود.

 

آزمایش‌های اولیه نشان می‌دهد که تنها با یک بار تزریق این ماده در حیوانات می‌توان سطح قند خون موش را تا 10 روز و میمون‌های رزوس را تا بیش از 14 روز تنظیم کرد.

 

این پلیمر زیستی برنامه‌های کاربردی گسترده‌ای فراتر از درمان دیابت دارد. از این سیستم می‌توان در ارائه انواع داروهای ضد درد طولانی مدت و پایدار استفاده کرد.

 

گفتنی است که این تیم برای انجام این آزمایشات بر روی انسان‌ها نیازمند انجام تحقیقات بیشتر است.

 

این فناوری جدید در مجله Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.

 

سه شنبه 23/3/1396 - 12:36
سلامت و بهداشت جامعه


تحقیقات جدید نشان می‌دهد کودکانی که در اتاق والدین می‌خوابند، دچار کم‌خوابی می‌شوند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، محققان در پژوهش‌های پیشین خود دریافتند که خوابیدن پدر و مادر و کودک در یک اتاق مشترک باعث بی‌خوابی یا کم خوابی والدین می‌شود اما در این پژوهش جدید مشخص شد که این امر در مورد کودکان نیز صدق می‌کند.

 

این مطالعه جدید نشان می‌دهد که کودکان بالای شش ماه که دارای اتاق مشترک با والدین خود هستند، 40 دقیقه از خواب شبانه خود را از دست می‌دهند.

 

آنها به دلیل عادت به حضور پدر و مادر، توانایی آرام شدن به تنهایی را نداشته و دچار بی‌خوابی می‌شوند که این بی‌خوابی در نهایت منجر به کج‌خلقی و چاقی در آنها می‌شود.

 

مطالعه جدید نشان می‌دهد که متوسط ​​خواب شبانه‌ کودکان 9 ماهه که به تنهایی می‌خوابند تقریبا 10 ساعت و نیم است.

 

این در حالی است که خوابیدن در اتاق والدین، ساعت خواب کودکان را به 9 ساعت و 47 دقیقه کاهش می‌دهد.

 

این امر به این دلیل است که این کودکان 4 برابر بیشتر احتمال دارد که در طول خواب شبانه و به دلیل ناآرامی به تختخواب والدین بروند.

 

پژوهش جدید که در مجله Paediatrics منتشر شده نشان می‌دهد که کودکان زیر شش ماه به دلیل جلوگیری از "سندرم مرگ ناگهانی نوزاد"( sudden infant death syndrome) باید با والدین خود در یک اتاق مشترک بخوابند.

 

اما یکی از محققان این پژوهش به نام دکتر لن پول از دانشگاه پنسیلوانیا در مورد کودکانی با سن بیشتر اظهار کرد: نوزادان در طول خواب شبانه، به فواصل زمانی کوتاه از خواب بیدار می‌شوند که اگر در کنار والدین باشند، به دلیل توجه آنها نمی‌توانند مجددا به خواب بروند و دچار بی‌خوابی می‌شوند.

 

این در حالی است که اگر آنها به طور مستقل و به تنهایی بخوابند، پس از هر بار بیدار شدن مجددا سعی می‌کنند که به خواب بروند.

 

در این مورد حضور پدر و مادر باعث می‌شود که نوزاد به جای آرام شدن و به خواب رفتن مجدد، به توجه پدر و مادر و پاسخ آنها عادت کند و برای به خواب رفتن دوباره نیازمند یک تعامل پیچیده و طولانی مدت مانند در آغوش گرفته شدن و یا تغذیه شدن باشد.

سه شنبه 23/3/1396 - 12:33
سلامت و بهداشت جامعه

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای اولین بار برنامه این وزارتخانه را برای مدیریت جدید سازمان بیمه سلامت اعلام کرد و گفت: منابع کشور محدود است و پس از انتقال این سازمان به وزارت بهداشت قطعا برای دفترچه بیمه افراد و هزینه‌کرد بیمارستان‌ها در سال سقف تعیین می‌کنیم.
به گزارش ایرنا، تجمیع بیمه‌ها یکی از مصوبات چالش برانگیز برنامه توسعه پنجم بود که با وجود مصوبه قانونی به علت اختلاف نظر در تفسیر این قانون بین مسئولان وزارت بهداشت و وزارت رفاه به خصوص مخالفت سازمان تامین اجتماعی، تا پایان اجرای این برنامه پنجساله در سال 95، اجرا نشد.

 

سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تقریبا از زمان تصدی این مسئولیت در دولت یازدهم، بر اجرای این مصوبه قانونی اصرار داشت و معتقد بود که چون منابع نظام سلامت محدود و البته پراکنده است، تا زمانی که این منابع تجمیع و در یک ساز و کار یکسان مدیریت نشود، هدر رفت منابع مانع سازماندهی نظام سلامت است.

 

او تلاش فراوانی کرد که مصوبه تجمیع بیمه‌ها در دولت یازدهم اجرا شود اما مخالفت‌ها به خصوص مخالفت سازمان تامین اجتماعی که منابع خود را متعلق به کارگران می‌دانست و مخالف تحمیع این منابع با منابع دولتی سازمان بیمه سلامت بود، مانع اجرای قانون تجمیع بیمه‌ها شد.

 

وزیر بهداشت البته در موارد متعددی از هزینه کرد منابع مرتبط با سلامت بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی که حدود 9 بیست و هفتم حق بیمه کارگران است در اموری خارج از حوزه سلامت از جمله پرداخت در مستمری‌ بازنشستگان گلایه کرد؛ نکته‌ای که البته مسئولان این سازمان رد می کردند. او گفت: این سازمان باید با استفاده از این منابع برای کارگران بیمارستان و مراکز بهداشتی- درمانی بسازد و سال‌ها از این کار غفلت شده است.

 

سرانجام با پیگیری‌های وزیر بهداشت، حسن روحانی،رئیس جمهوری نیمه دوم سال 95، دستور داد که 9 بیست و هفتم درآمد سازمان تامین اجتماعی از محل حق بیمه کارگران در حسابی جداگانه قرار گیرد تا مشخص شود که صرف سلامت کارگران می‌شود اما تجمیع دو بیمه پایه اصلی کشور یعنی سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت ایرانیان به علل مختلف از جمله تفاوت فرمول محاسباتی هزینه کرد آنها و تفاوت در سطح و عمق پوشش خدمات درمانی بین آنها و نیز وجود مراکز ملکی درمانی در سازمان تامین اجتماعی به سرانجام نرسید.

 

همزمان در اواخر سال 95، نمایندگان مجلس هنگام تصویب برنامه توسعه ششم، در این قانون تصویب کردند که سازمان بیمه سلامت ایرانیان که حدود 40 میلیون بیمه شده دارد و اکثر آنان کارکنان دولت، روستاییان و عشایر، حاشیه نشینان و خانواده‌های آ‌نهاست از زیر مجموعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتقل شود.

 

برای پیگیری این موضوع و آگاهی از برنامه وزارت بهداشت برای این سازمان پس از انتقال به وزارت بهداشت به سراغ وزیر بهداشت رفتم. سید حسن هاشمی در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا برای اولین بار برنامه این وزارتخانه را برای مدیریت جدید سازمان بیمه سلامت در وزارت بهداشت اعلام کرد.

 

او از اعمال سقف پرداخت برای دفترچه‌های بیمه و سقف هزینه‌کرد برای بیمارستان‌ها سخن گفت و علت آن را محدودیت منابع کشور اعلام کرد. با هم مشروح این گفت و گو را می‌خوانیم.

 

 با توجه به مصوبه برنامه ششم برای انتقال سازمان بیمه سلامت از وزارت رفاه به وزارت بهداشت، برای این سازمان پس از انتقال به وزارت بهداشت چه برنامه‌ای دارید؟

هاشمی: انتقال این سازمان از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به وزارت بهداشت، پس از ابلاغ قانون برنامه طی یک فرایندی از طریق تصویب آیین نامه آن در هیئت وزیران خواهد بود. بر اساس قانون برنامه ششم بخشی از بیمه‌های پایه که در واقع سازمان بیمه سلامت است، به وزارت بهداشت منتقل می‌شود اگر این اتفاق افتاد، بعد نشان خواهیم داد که منظور ما از بیمه چه بوده و چه نقشی در سلامت مردم خواهد داشت.

 

 چارچوبی که برای مدیریت جدید سازمان بیمه سلامت در وزارت بهداشت مد نظر دارید، چیست؟ قبلا اشاراتی داشته‌اید از جمله اینکه باید برای هزینه‌های دفترچه‌های بیمه سقف در نظر گرفته شود؟

هاشمی: اگر این اتفاق افتاد و در این ماه‌های پایانی از دولت یازدهم که فرصت کم است موفق شدیم، این کار را اجرایی کنیم، قطعاً برای دفترچه‌های بیمه سقف تعیین می‌کنیم که مثلا سالانه چقدر می‌توانند در بخش سرپایی هزینه کنند، بخش زیادی از پول بیمه‌ها صرف هزینه‌های خدمات سرپایی می‌شود. یک مریض در روز ممکن است برای یک خدمت به چند پزشک متخصص مراجعه کند و هر متخصص هم به تشخیص خودش سی تی اسکن، ام آر آی و آزمایش تجویز کند و دارو بنویسند، باید حتماً برای دفترچه‌های بیمه سقف بگذاریم و بگوییم مثلاً این دفترچه حداکثر سالانه دو میلیون تومان می‌تواند هزینه کند.

 

 مثل بیمه‌های تکمیلی که سقف پرداخت دارند؟

هاشمی: بله، برای خدمات بستری هم باید همین کار را بکنیم و حتماً باید سقف هزینه داشته باشیم. و این کار را انجام خواهیم داد.

 

این کار چالش آفرین است و ممکن است در بین مردم نارضایتی ایجاد ‌کند.

هاشمی: نمی‌توانیم بدون حساب و کتاب برای کشور هزینه تولید کنیم. ما از روز اول که به وزارت بهداشت آمدیم هم این را می‌گفتیم. هر چقدر که هم پول داشته باشیم که البته پول زیادی نداریم، مجاز نیستیم که بدون سقف هزینه اقدام کنیم.

 

از این مهمتر بنای کار ما بر این است که برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هم ردیف مستقل ایجاد کنیم و برای آنها سقف هزینه بگذاریم و به همین خاطر ممکن است برای بعضی از خدمات، در آینده لیست انتظار ایجاد شود، زیرا هر مرکز درمانی در سال یک بودجه‌ مشخصی دارد که مرکب از پولی است که به عنوان طرح تحول سلامت می‌دهیم، بودجه جاری بیمارستان که از قبل داشته و پولی که باید از بیمه بگیرد. این سقف بسته است. رقم سقف هزینه کرد هر مرکز درمانی کاملا مشخص و تعریف شده است و نمی‌تواند هرچقدر دلش خواست در این بیمارستان هزینه کند. این طرح را ما سال گذشته در وزارت بهداشت نوشتیم.

 

سقف این پرداخت در مراکز درمانی و دفترچه‌های بیمه الان مشخص است؟

هاشمی: تعیین این سقف نیاز به عدد و رقم دارد که از کارشناسی بیمه‌ها بیرون می‌آید و احتیاج به فرمول دارد که ما آن فرمول را داریم و بومی کرده‌ایم و در آن سقف تعریف شده بیمارستان باید هزینه ایجاد کنیم. یک دوازدهم اعتبار هر مرکز درمانی را در ماه خواهیم داد و هر مرکز درمانی و بیمارستان تا سقف اعتباری که دارد باید هزینه ایجاد کند. سقف پرداختی برای هر شخص بیمه شده که دفترچه دارد نیز مشخص است و معلوم خواهد بود که چقدر می‌تواند هزینه ایجاد کند.

 

برای تعیین سقف پرداخت هر مرکز درمانی، عملکرد سال 95 مبنا می‌شود و نبایستی بیشتر از عملکرد سال 95 یا 10درصد کمتر هزینه ایجاد کند، ‌البته نباید سطح خدمت به مردم کاهش یابد و حداقل خدمت به مردم در هر بیمارستان، میزان خدمت سال قبل است ولی از آن طرف یک مرکز درمانی نباید بگذارد که هزینه‌هایش افزایش پیدا کند.

 

 در واقع نظارت و مدیریت هزینه کرد در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اعمال می‌شود؟

هاشمی: در مورد هزینه‌ها از دو جهت کنترل می‌کنیم هم هزینه‌های بیمارستان و هم هزینه بیمه برای فرد بیمه شده؛ یعنی از یک طرف سازمان بیمه سلامت اجازه اینکه هزینه‌های اضافه ایجاد شود، نمی‌دهد مثلا مدیریت می‌کند که دارو و پروتز خارجی استفاده نکنند یا در حداقل ممکن باشد مثلا اگر یک نفر پروتز زانو می‌خواهد، اگر در یک مرکز پارسال 10 پروتز زانو استفاده شده و امسال ناگهان 20 تا شود، بودجه این مرکز در سقف 10 پروتز زانو بسته شده است و از الان برای انجام عمل بیشتر، مردم باید به لیست انتظار بروند، نتیجه این خواهد شد که کسی که واقعاً احتیاج دارد عمل خواهد شد.مثلا برای یک پیرزن 85 ساله پروتز عوض نمی‌کنند. بلکه برای یک فرد جوانتر این کار را انجام می‌دهند تا هزینه- فایده این عمل گرانقیمت بیشتر باشد.

 

 ولی این کار ممکن است برخی مردم را ناراضی کند و واکنش‌هایی داشته باشد؟

هاشمی: ما باید واقعیات را به مردم بگوییم. نمی‌توانیم همه فشار را روی جامعه پزشکی بگذاریم. تا امروز هر چقدر که کشور فشار آورده است که غیر منطقی هم بوده است بر روی ارائه دهندگان خدمت بوده است؛ هرگاه پول نداشته که به بیمه بدهد، قیمت‌ها را سرکوب کرده است و این درست نیست، در این صورت هیچ وقت رشدی اتفاق نخواهد افتاد.

 

در بعضی از شهرها تمام زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی مربوط به 50 سال پیش است. اگر می‌خواهیم که بخش خصوصی سرمایه خود را بیاورد و به دولت کمک کند و خدمات سلامت رونق پیدا کند باید صرفه جویی کنیم و هزینه‌ها را کنترل کنیم.

 

من خدا را گواه می‌گیرم که همیشه فکر می‌کردم که طرح تحول سلامت را که شروع کرده بودیم، ظرف یک سال مشکل بیمه‌ها را حل می‌کنیم و تولیت نظام سلامت با ابلاغی که مقام معظم رهبری کردند، در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت و با این نگاه کار را شروع کردیم. فکر می‌کردیم چون وزارت بهداشت متولی بخش سلامت است و ما برای اصلاح زیرساخت‌ها داریم هزینه ایجاد می‌کنیم،حتما مدیریت منابع را هم به وزارت بهداشت می‌دهند. مشکل من این بود که برخی دستگاه های دولتی هم در این مسیر همراه نبودند و اقدامات دولت در حوزه سلامت در دولت هم نقد می‌شد.

 

 در کجاها؟

هاشمی: مثل بیمه‌های پایه و بیمه نیروهای مسلح، سازمان برنامه، تدوین کنندگان برنامه ششم، خزانه داری و ... ما فکر می‌کردیم که طرح تحول سلامت را شروع می‌کنیم و بعد مدیریت اعتبارات نظام سلامت را به موقع به وزارت بهداشت می‌دهند. اما نمی‌توانستیم زمان را از دست بدهیم. می دانستیم که در گام اول نمی‌توانیم همه چیز را با هم داشته باشیم اول باید منابعی می‌گرفتیم تا کار را شروع کنیم. مجلس قبل خیلی کمک کرد و من از آنها ممنون هستم. دنبال این بودیم که در مرحله بعد اختیارات را مطالبه ‎کنیم.

 

 چه اختیاراتی؟

هاشمی: مبنای اختیارات، ابلاغیه مقام معظم رهبری بود که سیاست‌های کلان نظام سلامت را تعیین کردند. بالاتر از ایشان در مملکت کسی نیست. سیاستی که ایشان می‌نویسند به عنوان یک سند بالادستی هم جنبه قانونی دارد و هم جنبه شرعی به عنوان ولایت فقیه و حتماً مجلس و دولت و دستگاه‌ها تبعیت دارند و از آنها مهمتر مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان بود. تصور من این بود که بر این مراجع سیاستگزاری بر هیچ بودجه‌ای صحه نخواهند گذاشت و هیچ مصوبه‌ای را تصویب نخواهند کرد مگر اینکه بر اساس این سیاست‌ها باشد. اما در عمل این طور نشد و اختیارات کافی برای مدیریت منابع نظام سلامت به وزارت بهداشت داده نشد.

 

سه شنبه 23/3/1396 - 12:28
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

محققان به مردانی که تازه پدر شده اند توصیه می کنند سپری کردن زمان بیشتر با فرزندان شان می تواند موجب تقویت رشد فکری آنها شود.
 به گزارش مهر، محققان بریتانیایی نوع رفتار ۱۲۸ پدر را با فرزندشان در سه ماهه اول تولد بررسی کردند. زمانیکه کودکان ۲ ساله شدند محققان رشد فکری این کودکان را اندازه گیری کردند.

 

آنها دریافتند نوزادانی که پدرشان فعالیت و تحرک بیشتری هنگام بازی با آنها در طول چندماه اول تولدشان داشت در مقایسه با سایر نوزادان در سن ۲ سالگی تست مهارت های فکری را بهتر انجام دادند.

 

عوامل بسیاری بر رشد کودک تاثیر دارد. اما این یافته ها نشان می دهد تعامل پدر و فرزند در سن پایین از عوامل تاثیرگذار بر رشد کودک است.

 

محققان شاهد تفاوت جنسیتی نوزاد در این مسئله نبودند و تعامل پدر تاثیر مثبتی بر مهارت های فکری همفرزند دختر و هم فرزند پسر دارد.

 

واهشتا ستنا، عضو تیم تحقیق از کالج کینگ لندن، در این باره می گوید: «یافته های ما بر اهمیت حمایت پدر از نوزاد و تاثیر مثبت تعامل وی با کودکش در اوایل تولد تاکید دارد.»

 

سه شنبه 23/3/1396 - 12:24
سلامت و بهداشت جامعه


 

تحقیق جدید نشان می دهد «گُر» گرفتگی و تعریق شبانه در طول یائسگی در زنان چاق شدیدتر است. 
به گزارش مهر، «خوآن پینکرتون» سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه از یافته های اولیه قبلی حمایت می کند که زنان دارای اضافه وزن در آستانه یائسگی، گُرگرفتگی های بیشتری را تجربه می کنند.»

 

این مطالعه شامل حدود ۷۵۰ زن برزیلی ۴۵ تا ۶۰ سال بود. یافته ها نشان داد زنان چاق دچار گُرگرفتگی های شدیدتری می شوند که با برخی فعالیت هایشان تداخل پیدا کرده و برعملکرد کاری شان تاثیر می گذارد.

 

به گفته محققان، ارتباط بین چاقی و گُرگرفتگی و تعریق شبانه به این دلیل است که چربی بدن به عنوان عایق عمل می کند و گرما در بدن گیر می افتد.

 

محققان اذعان می کنند زنان چاق احتمالا بیشتر دچار علائم دیگر نظیر درد مفاصل، درد عضلات و مشکلات ادراری می شوند.

 

محققان عنوان می کنند این یافته ها بر اهمیت شیوه کنترل وزن در بین زنان یائسه تاکید دارد.

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:50
سلامت و بهداشت جامعه

 

مطالعه جدید نشان می دهد «سیروز کبدی» احتمال بروز سکته را در افراد مسن تر افزایش می دهد. 
به گزارش مهر، در بیماری سیروز کبدی، بافت کبد به دلیل مصرف بیش از اندازه الکل سفت می شود.

 

دکتر نیل پاریخ، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان ویل کرنل نیویورک، در این باره می گوید: «در یک نمونه ملی از بیماران مسن دارای علائم پرخطر عروقی، سیروز کبدی با افزایش ریسک سکته، بخصوص سکته هموراژیک، مرتبط بود.»

 

طبق اعلام انجمن سکته آمریکا، سکته هموراژیک یا همراه با خونریزی حدود ۱۳ درصد از سکته های مغزی را دربرمی گیرد. اما اکثریت موارد سکته مغزی (۸۷ درصد) از نوع سکته ایسکمیک، یعنی سکته ناشی از لخته شدن خون در مغز، هستند.

 

در مطالعه جدید تیم تحقیق داده های ۱.۶ میلیون بیمار مسن تر از ۶۶ سال را بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ بررسی کردند.

 

تحقیق نشان داد درحالیکه فقط بالغ بر یک درصد افرادی که مبتلا به سیروز نبودند دچار سکته مغزی شدند، این عدد در مورد افراد مبتلا به بیماری کبدی، ۲ درصد افزایش یافته بود.

 

به گفته محققان، توضیح احتمالی ارتباط بین سیروز کبدی و افزایش ریسک سکته ناشی از آسیب به توانایی لخته شدن خون است و یا اینکه فاکتورهای پرخطر قلبی در بیماران مبتلا به سیروز کبدی نظیر مصرف الکل، هپاتیت C و بیماری متابولیکی بیشتر است.

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:47
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک استارتاپ آمریکایی دستگاهی را به بازار عرضه کرده که می‌تواند برای بیماران مبتلا به آپنه خواب بیار مثمرثمر باشد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، بسیاری از افرادی که به آپنه خواب مبتلا هستند به مراکز درمانی می‌روند و چند شب را در حالی که چندین سیم و الکترود به مغز آنها متصل شده، در این مراکز سپری می‌کنند تا تحت درمان قرار بگیرند.

 

حال یک استارتاپ آمریکایی موسوم به "سومناروس"(Somnarus ) دستگاهی طراحی کرده است که می‌تواند این کار را در منزل برای بیماران انجام دهد.

 

با وجود اینکه در ابتدا ممکن است استفاده از آن برای بیمار کمی مشکل باشد اما تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد نتایج استفاده از این دستگاه با مراجعه به مراکز درمانی یکسان است.

 

سازنده این ابزار درمانی در توصیف آن اعلام کرده است که "سومناروس" کمتر از 28 گرم وزن دارد و از دو قسمت متصل به هم تشکیل شده است که به سوراخ‌های بینی و پیشانی متصل می‌شوند.

 

این وسیله با استفاده از حسگرهای خود فشار بینی، اشباع اکسیژن در خون ضربان قلب، وضعیت تلاش برای تنفس و تغییر وضعیت بدن را ثبت می‌کند.

 

در زمان تست این ابزار بیش از 170 بیمار به صورت همزمان مورد درمان کلینیکی و شخصی قرار گرفتند و پس از مقایسه مشخص شد بیش از 87 درصد نتایج یکسان بوده است.

 

در حال حاضر هیچ اخباری در رابطه با عرضه این محصول به بازار منتشر نشده است.

 

آپنه خواب عبارتست از وقفه تنفس بیش از ۱۰ ثانیه ضمن خواب. سه نوع آپنه تقسیم‌بندی شده است. آپنه می‌تواند انسدادی باشد یعنی در اثر انسداد در راه‌های هوایی فوقانی بوجود آید، می‌تواند مرکزی بوده یعنی به علت مشکلات مغزی ایجاد شود و همچنین می‌تواند مختلط باشد.

 

شیوع‌آپنه در کل جمعیت حدود پنج درصد است. علت اصلی آپنه انسدادی این است که بافت‌های اطراف گلو درضمن خواب شل شده و روی هم می‌افتند و باعث انسداد می‌شوند. در افرادی که این مشکل را دارند این انسداد در فشار متفاوتی نسبت به افراد نرمال اتفاق می‌افتد. یعنی سریع‌تر دچار انسداد می‌گردند. آپنه انسدادی بیشتر در افراد چاق و میانسال دیده می‌شود ولی در هر سنی می‌توان این مشکل را دید. همچنین در بچه‌هایی که لوزه بزرگ دارند نیز آپنه انسدادی زیاد دیده می‌شود. آپنه مرکزی بیشتر در افراد مسن و در بیماران قلبی و همچنین بیماران ناشی از سکته مغزی دیده می‌شود.

 

علائم این اختلال شامل خرناس کشیدن غیرطبیعی یا پر سرو صدا، خواب آلودگی در طول روز، تحریک‌پذیری و افسردگی است.

 

 

دوشنبه 22/3/1396 - 15:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته