ی شک طرح چنین مواضعی از سوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرتمند ترین و تاثیر گزارترین حامی منطقه ای بشار اسد ریشه در رویکرد واقع گرایانه و به دور از احساس از سوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران دارد و می تواند در کمک به حل و فصل بحران راهگشا باشد.
موضع گیری قدرت های فرا منطقه ای، موضوع مهم و قابل تامل دیگر در بحران سوریه است. در جبهه مخالفین بشار اسد، غربی ها و در رأس آن ها آمریکا با اهدافی همچون سیاست مهار چین و روسیه، مهار قدرت و نقش منطقه ای ایران، تضمین امنیت انرژی و تحکیم و تضمین امنیت و بقای اسرائیل و عوامل متعدد دیگر سعی در سرنگونی حکومت بشار اسد و تغییر ساختار قدرت در سوریه دارند.
از سوی دیگر روسیه و چین به عنوان اعضای دائم شورای امنیت و قدرتمندترین حامیان نظام سوریه با انگیزه هایی نظیر توازن قوا و جلوگیری از تکرار تجربه لیبی و اشتباه استراتژیک در مواجهه با تحولات منطقه برآنند تا تحولات منطقه و مهم تر از آن در شرایط فعلی بحران سوریه را به نفع خود رقم زنند. سخنان ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل متحد با این مضمون را که پشت صحنه و هدف نهایی بحران سوریه ایران است در این رهگذر نباید از نظر دور داشت.
باتوجه به موارد فوق می توان اذعان داشت سوریه امروزه به آوردگاه قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای تبدیل شده است که هر کدام می کوشند به فراخور ظرفیت های سیاسی و حتی نظامی خود و همچنین اتحادها و مرزبندی های مشترک برآیند و معادلات موجود و آینده مناقشه را به سود خود تغییر دهند. این امر ضرورت دستیابی به یک راه حل مورد قبول بین بازیگران داخلی صحنه سیاسی سوریه و بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای دینفع در این بحران را ضروری می سازد.
منیع : سایت مقاومت اسلامی