برخلاف آنچه ممكن است به ذهن بیاید، افرادی كه قصد انجام جراحی زیبایی دارند، معمولا از ظاهر كلی خود تصور مثبتی دارند ولی از شكل یك قسمتی از بدن خود ناراضی هستند. در واقع در مقایسه با افرادی كه اصلا علاقهای به انجام جراحی زیبایی ندارند، برخی از این افراد حتی در مورد ظاهر كلی بدنشان احساس بهتری دارند. علاوه بر این، زندگی اجتماعی بهتر و روابط زناشویی و بین فردی مستحكمتری پیدا كردهاند و از زندگیشان لذت بیشتری بردهاند . البته این بدان معنی نیست كه افرادی كه قصد عمل دارند، تصور كنند با انجام جراحی زیبایی آسیبها و ناراحتیهای روحیشان بهبودی چشمگیری پیدا میكند. مثلا اگر فردی دچار افسردگی باشد، جراحی زیبایی كمك چندانی به بهبود او نمیكند.به طور كلی در صورتی كه فرد در حالت سلامتی كلی خوبی باشد، جراحی زیبایی درمورد وی بسیار خوب نتیجه خواهد داد. علاوه بر این، شخص بایستی كه نكات زیر را هم درنظر داشته باشد.
1- انتظارات از نتیجه عمل باید منطقی و واقعگرایانه باشد. در واقع شما از جراحی زیبایی باید انتظار بهبود وضع را داشته باشید نه بینقصی. مطمئنا اگر شما انتظار داشته باشید كه پس از یك عمل جراحی، شبیه ستارههای هالیوود شوید، نتیجه عمل چندان شما را راضی نخواهد كرد. درنظر داشته باشید كه نتایج خارقالعادهای كه افراد مشهور و ثروتمند از عملهایزیباییمیگیرند، هزینه های هنگفتی به همراه دارد.
2-صبر و تحمل و پول لازم را داشته باشید! جراحی زیبایی تحت پوشش بیمه نیست و هزینه آن بسته به نوع عمل و جراحی متفاوت است و معمولا بین چند صد هزار تا چندین میلیون تومان است. بهبودی كامل پس از عمل هم زمانبر است و بعد از عمل حداقل یك روز و گاه تا چند هفته طول میكشد تا بتوانید دوباره سر كار برگردید.
3-جراحی زیبایی مانند هر جراحی دیگری میتواند عوارضی به همراه داشته باشد و نتایج آن هم ممكن است دقیقا آن چیزی نباشد كه شما انتظار دارید. هرچقدر ارتباط جراح با بیمار بیشتر باشد، بیشتر و بهتر میتواند انتظارات بیمار را منطقی كند و در نتیجه بیمار از نتیجه عمل جراحی راضیتر خواهد بود. رضایتمندی از نتیجه عمل جراحی به عوامل متعددی بستگی دارد كه برخی از آنها عبارتند از میزان انتظارات فرد از عمل، نوع و مدت زمان عمل جراحی، مهارت جراح، قسمتی از بدن كه تحت جراحی قرار میگیرد، توانایی بدن جهت بهبودی زودرس و... همچنین جراح باید به بیمار توضیح دهد كه احتمال دستیابی به نتیجه خوب از عمل جراحی تا چه حد است.
گذشته از احتمال نارضایتی از نتیجه عمل، احتمال بروز سایر خطرات و مواردی كه بهطور طبیعی در طی هر عمل جراحی بهوجود میآیند را نیز نباید دست كم گرفت. چنانچه فردی سابقه بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای ریوی و یا چاقی را داشته باشد، در معرض خطر بیشتر ازنظر ابتلا به عوارضی همچون ذاتالریه، سكته مغزی، حمله قلبی و ایجاد لختههای خونی در پاها و یا ریهها به دنبال عمل جراحی خواهد بود.
سایر عوارض احتمالی جراحی عبارتند از: حالت تهوع، گیجی، درد بیش از حد كه شاید موجب بستری شدن در بیمارستان هم بشود، بیحسی، احساس سوزش و خارش كه ممكن است بهطوردائم باقی بمانند، تجمع مایع شفاف در زیر زخم كه شاید جراح مجبور شود آن را به وسیله سوزن تخلیه نماید، تجمع خون در زیر محل شكاف جراحی كه باز ممكن است به تخلیه جراحی نیاز پیدا كند، آسیب پوست كه عامل آن، جریان خون ناكافی بهویژه در افراد سیگاری است، خونریزی بیش از اندازه كه در موارد حاد آن باید تزریق خون انجام گیرد، عفونت در محل عمل كه گاه نیاز به عمل جراحی مجدد دارد و نتیجه آن، ایجاد یك برش بزرگتر خواهد بود و... همچنین احتمال ایجاد بیقرینگی در محل جراحی را نباید از یاد برد كه حتی ممكن است دائمی و یا نیاز به عمل جراحی مجدد داشته باشد. این موارد، اهمیت كمك گرفتن از یك جراح ماهر را بیشتر نشان میدهد. در صورتی كه جراح مجرب و ماهر بوده و بیمار، دستورات پس از عمل را به دقت انجام دهد، بهبودی پس از عمل بسیار سریعتر بهدست خواهد آمد.