• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 6388)
سه شنبه 3/5/1391 - 6:0 -0 تشکر 478387
پرفسور سمیعی جراح مغز

در مرداد 1316 در تهران، محله سرچشمه و در خانواده ای فرهنگی چشم به جهان گشود. وی پس از اتمام دوران متوسطه در داخل کشور، به سال 1335 برای ادامه تحصیل به آلمان غربی سفر کرد و توانست در رشته بیولوژی و پزشکی در دانشگاه پذیرفته شود. او ادامه تحصیل و تخصصش را در رشته جراحی مغز و اعصاب تحت نظر پروفسور کورت شورمن تکمیل و اعتلاء بخشید و سرانجام در سال 1349 در این رشته حائز درجه دکترا شد.

او در سال 1351 به درجه پروفسوری جراحی مغز و اعصاب نایل آمد. از آن جا که جراحی مغز به دلیل پیچیده بودن فوق العاده و ارتباط با اعصاب حسی و حرکتی در سایر اندام ها تاثیر دارد؛ و انجام چنین عملی همراه با عوارض است، پروفسور سمیعی دست به مطالعات گسترده ای درخصوص ساختار پیچیده مغز زد تا بلکه روشی بیابد که هم عوارض عمل جراحی کاهش یابد، و هم این که بیماران جراحی شده به زندگی توام با سلامت بازگردند.

وی توانست در پی سلسله مطالعات و تحقیقات علمی خود، در سال 1349 روش جدیدی برای جراحی میکروسکوپی مغز در دنیا ابداع کرده و به سرانجام برساند. همچنین وی روش های نوینی برای جراحی قاعده جمجمه ابداع کرد؛ روش هایی که مورد توجه جراحان تراز اول دنیا قرار گرفته است.

پروفسور سمیعی در دهه 50 شمسی تصمیم گرفت تخصصی ترین بیمارستان جراحی مغز را در شهر هانوفر آلمان به راه اندازد. جالب این که معماری این مرکز ابتکار خود وی و برگرفته از مغز انسان است. پروفسور سمیعی در سال 1367 شمسی کرسی جراحی مغز و اعصاب هانوفر آلمان را پذیرفت و همزمان به عنوان ریاست فدراسیون جهانی انجمن جراحی ها قاعده جمجمه برگزیده شد.در این سال صدراعظم آلمان به پاس خدمات وی در جراحی مغز و اعصاب، نشان درجه یک دولت آلمان غربی را به وی اعطا نمود.

برای ایرانیان داخل و خارج کشور جای افتخار دارد که با همت پروفسور سمیعی، امروزه در تمام کشورهای جهان انجمنی تحت عنوان جراحان قاعده جمجمه با عضویت 1200 جراح حاذق تشکیل شده است؛ که هر سال در قالب کنگره علمی جراحی قاعده جمجمه مغز، به صورت ویدیویی شاهد آخرین دستاوردهای علمی جراحی پروفسور هستند؛با استفاده از دوربین های مدار بسته مستقیما عمل جراحی وی را مشاهده می کنند؛ و جدیدترین تکنیک های پزشکی و جراحی را در زمینه مغز و اعصاب آموزش می بینند.

پروفسور سمیعی مجموعه تحقیقات خود را تا کنون در قالب 13 کتاب و بیش از 200 مقاله علمی منتشر کرده که یکی از مهم ترین مراجع برای جراحان مغز و اعصاب دنیا به شمار می آید.

پروفسور سمیعی در خصوص این که مهم ترین اهدافش از آموزش متخصصان ایرانی چیست، می گوید:(( می خواهم تازه های پزشکی در زمینه مغز و اعصاب، هر چه سریع تربه کشور عزیزم ایران منتقل شود .))

پنج شنبه 5/5/1391 - 7:42 - 0 تشکر 480568

پرفسور سمیعی جراح مغز و اعصاب ایرانی مقیم آلمان ، تعدادی عمل جراحی نادر مغز را در بیمارستان میلاد تهران با موفقیت انجام داد...

به گزارش خبرنگار شبكه خبر، این عمل به طور همزمان برای گروهی از متخصصان حاضر در سالن كنفرانس به نمایش گذاشته شد.

این اعمال جراحی ، دشوار ، نادر و در نواحی غیرقابل دسترس مغز و قاعده جمجمه انجام شد.

پروفسور سمیعی در مدت یك ساعت و نیم در یك عمل جراحی ، بدون آسیب به سایر نقاط مغز، یك تومور مغزی را از ناحیه قاعده جمجمه خارج كرد.

وی در عملی دیگر نیز با دور كردن رگی كه روی اعصاب صورت قرار گرفته و موجب تیك های عصبی هنگام ضربان قلب شده بود ، بیمار را درمان كرد.

پروفسور سمیعی هدف خود را از انجام این اعمال جراحی ، توسعه روش های نوین درمان بیماری ها و ضایعات مغز و اعصاب و برقراری همكاری بیشتر میان جراحان ایرانی و جراحان مغز و اعصاب در آلمان و اروپا دانست و گفت: هر چند وقت یكبار با برگزاری دوره های كوتاه این چنینی به توسعه روش های پیشرفته در ایران كمك خواهیم كرد.

پنج شنبه 5/5/1391 - 7:43 - 0 تشکر 480569

برای تجلیل از مقام علمی و تجربیات ارزنده وی و همچنین گامهای بلندی که در پیشرفت جراحی مغز و اعصاب برداشته‌است، رییس جمهوری آلمان غربی در سال۱۳۶۷ نشان خدمت درجه ۱ دولت آلمان را به او اهدا کرد. در همین سال جایزهٔ علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان، به پاس فعالیتهای پر ارزش وی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به نامبرده اهدا شد. همچنین وی رهبر گروه جراحان ابراهیم تاتلیسس خواننده بزرگ ترکیه بودند

پنج شنبه 5/5/1391 - 7:45 - 0 تشکر 480573

پروفسور مجید سمیعی چهره ی ماندگار ایرانی و رئیس فدراسیون جهانی انجمن جراحان مغز و اعصاب  یکشنبه دهم مهر ماه مهمان برنامه ی تهران 20 بود. وی که برای شرکت در یک سمپوزیوم سه روزه و انجام چند عمل جراحی همراه با تعدادی از جراحان جهانی به تهران سفر کرده بود ساکن شهر هانوفر آلمان است و از سال 1971 با دریافت عنوان پروفسور از دانشگاه ماینس به تربیت شاگردانی همت گمارده که اینک استادان دانشگاههای بزرگ جهان هستند.
پروفسور سمیعی که وجود خود را مدیون میهن اش می داند در این خصوص چنین گفت : وطن من مایه زندگی ام است.وطن چیزی است که نمی توان آنرا عوض کرد و احساسی است که همواره با انسان همراه است.هر کس میهن خود را فراموش کند اصل و ریشه اش را انکار کرده است و درخت بی ریشه ثمر ندارد.
پروفسورسمیعی دلبستگی به میهن وفرزندان جانباز این آب وخاك را نیز اینگونه بیان كرد:من از آغاز جنگ ،تحت تاثیر جانبازان وصدمه دیدگانی قرار گرفتم كه برای دفاع از میهن در جبهه ها حاضر شده بودند.
من خود را مسئول رسیدگی به آنها می دانستم وبا برنامه های منظم طی سالهای گذشته به ایران سفر می كردم که این روند همچنان ادامه دارد.
من جانبازان را اعضای خانواده خود می دانم  وبا آنها رابطه ای همچون حس خویشاوندی دارم.
وی در خصوص ابداع "جراحی قاعده جمجمه " وگسترش آن نیزچنین توضیح داد : پیش از آن در2 نقطه ی دنیا متخصص جراح مغز ،متخصص گوش وحلق وبینی معماها را با هم حل می كردند،اما سازمان داده وفكر شده نبود.
من هنگامی كه "جراحی میكروسكوپی" را آغاز كردم،دریافتم همكاری بین متخصصان جراحی" فك صورت،"چشم"،"ارتوپدی" و"جراحان پلاستیك" با متخصص جراحی "مغز واعصاب" و"گوش وحلق وبینی" ضروری است.با این دیدگاه طرحی ریختیم كه اگر از دو طرف حركت كنیم و به هم برسیم ، نجات بیمار بسیار میسر خواهد شد و اولین بیمار ما دارای تومور خوش خیمی بود كه توانستیم كل تومور را از قاعده جمجمه اش برداریم . خوشبختانه او زنده است و زندگی او نشانه ی موفقیت این روش به حساب می آید .
وی اظهار داشت : نخستین تیم را در " دانشگاه ماینس " برقرار كردیم و توانستیم این روش را در جهان گسترش دهیم .
دراین لحظه " مازیار ناظمی " ( مجری تهران 20 ) فرصت را برای پرسیدن در خصوص "‌نشان پرفسور سمیعی "‌مغتنم دانست و پروفسور چنین پاسخ داد :
كنگره جهانی مغز و اعصاب و فدراسیون جهانی متشكل از اعضای 150 كشور جهان تصمیم گرفتند نشانی را به نام من طراحی كنند و هر دو سال یكبار آن را به كسی اهدا كنند كه طی 40 سال گذشته خدمات بزرگی را در این رشته ارائه داده است نام و عكس من روی این مدال قرار دارد .
وی در پاسخ به ادامه پرسش مجری در خصوص مقایسه این مدال با جایزه ی نوبل نیز گفت : " نوبل  " ثروت سرشاری دارد و استادان سوئدی خودشان تصمیم می گیرند كه این مدال و جایزه ی نقدی آن را به چه كسی هدیه كنند . در مقابل " مدال سمیعی " به كسی داده می شود كه 300 نفر اعضای فدراسیون از 150 كشور جهان برنده آن را انتخاب می كنند و در كنگره جهانی با حضور 5000 جراح اعطا می شود . هر چند ،‌پولی به اندازه نوبل نداریم و جایزه نقدی فقط " 10 هزار یورو " است .
پروفسور سمیعی مژده داد كه حداكثر تا 2 سال دیگر مركزی كه در دست ساخت است برای آموزش به دانشجویان ایرانی آماده خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه بیشتر شاگردان وی در دنیا ایرانی هستند گفت : خواهش من این است که استادان بزرگ ایرانی در کشور ما ، باور کنند که جوانان ایرانی بسیار هوشمند و با استعدادند.ما هم برآنیم که مرکز جراحی اعصاب را در تهران به وجود بیاوریم که دانشجویان ما در تهران بیاموزند و نیازمند به سفر خارج نباشند.

پنج شنبه 5/5/1391 - 7:52 - 0 تشکر 480584

مراسم اعطای جایزه پروفسور مجید سمیعی در حضور نمایندگان 80 کشور،در هتل سامرویلا در سائوپائولو برزیل برگزار شد.

آرماند پسو، رییس سابق فدراسیون جهانی انجمن های مغز و اعصاب در این مراسم گفت: "با پاس خدمات بی سابقه پروفسور سمیعی، این جایزه به نام ایشان گذاشته شد. "

پروفسور بلک هم در سخنانی از مقام علمی پروفسور سمیعی قدردانی کرد. 

در ادامه این مراسم مدال نقره ای و 10 هزار یورو، به پروفسور موریس شوکس فرانسوی اهدا شد. او پس از دریافت این جایزه گفت: "برای من افتخار بزرگی است که اولین مدال سمیعی را دریافت کردم."

پروفسور سمیعی در حاشیه این مراسم به خبرآنلاین گفت: "هیچ گاه تصور نمی کردم در زمان حیاتم شاهد چنین مراسمی باشم. اکنون احساس می کنم همچنان می توانم به مردم جهان و کشورم خدمت کنم." 

چندی پیش اعلام شد فدراسیون جهانی جراحی مغز و اعصاب، مدال «مجید سمیعی» - چهره ماندگار پزشکی ایران - اعطا می‌کند.

این جایزه بین‌المللی برای نخستین بار به نام یک دانشمند ایرانی معرفی شده است. پروفسور مجید سمیعی مبدع جراحی «قاعده مغز» از شخصیت‌های برجسته علم پزشکی است که تاکنون ده‌ها مدال معتبر علمی از مجامع مختلف بین‌المللی کسب کرده است و در سال 1385 به عنوان چهره ماندگار ایران برگزیده شد.

گفتنی است، دومین مدال قرار است طی مراسمی در سئول کره جنوبی و به پروفسور سایمون اهدا شود

پنج شنبه 5/5/1391 - 7:55 - 0 تشکر 480589

پروفسور مجید سمیعی به عنوان استاد افتخاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان امام خمینی (ره) به خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: ساختمان این مرکز شبیه مغز و مشابه آنچه12سال پیش در هانور آلمان ساخته شده بود به دست مهندسان معماری ایرانی در تهران ساخته می شود.
وی با بیان این که مرکز بین المللی مغز و اعصاب تهران پیشرفته تر از مرکز هانور آلمان است؛ افزود: این مرکز INI international nerve institute در سال92 آماده پذیرش بیمار خواهد شد و همه طرح هایی را کــه در نمونه آلمان آن امکان اجرای آنها فراهم نشده یا در این سال ها به فکرم رسیـــــده است در این مرکز اجرا می شود.
رییس سابق فدراسیون جراحان مغز و اعصاب دنیا که دو نفر از استادان برجسته بیولوژی و ایمونولوژی آلمان وی را همراهی می کنند اضافه کرد: پیشرفته ترین تجهیزات تشخیصی و پژوهشی مغز و اعصاب جهان در این مرکز جمع آوری و به کار گرفته خواهد شد و اطمینان دارم این مرکز تا چند سال آینده به بزرگترین و اصلی ترین مرکز آموزشی و درمانی مغز و اعصاب نه تنها در منطقه؛ بلکه در جهان تبدیل می شود.
بنابر این گزارش75درصد هزینه ساخت و راه اندازی مرکز علوم مغز و اعصاب ایران را موسسه خیریه امام رضا (ع) و25درصد را دانشگاه علوم پزشکی تهران برعهده دارد.
ساختمان این مرکز در بزرگراه شهید همت قبل از بزرگراه شهید باقری در حال حاضر به طبقه هشتم رسیده است و در نهایت به20طبقه می رسد.
پروفسور سمیعی گفت: دهها متخصص جراحی مغز و اعصاب علاقمند ایرانی و همچنین رشته های مرتبط با پژوهش و درمان بیماری های مغز و اعصاب به اعلام دانشگاه هر ماه چند روزی را در مرکز هانور آموزش خواهند دید.
پروفسور سمیعی پیش از این به درخواست چین، ساخت مرکزی مشابه را در پکن نیز سرپرستی کرده است و این مرکز مراحـــل پایانی احداث را می گذراند؛ این جراح برجسته بین المللی که دولت چین وی را اســــتاد برگزیده جهانی لقب داده، معتقد است مرکزی که در ایران ساخته می شود در جهان بی نظیر خواهد بود.

جمعه 15/10/1391 - 16:11 - 0 تشکر 582775

سلام

دوست گرامی جناب sarak
ممنون از معرفی پروفسور سمیعی .

ولی نکته ای رو باید بگم که شما در متن اشتباه نوشتید :

آقای پروفسور سمیعی در گیلان و شهر رشت متولد شده اند و تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خودشون رو در رشت گذروندند و بعد دیپلم هم از رشت به آلمان برای تحصیل میروند .....

در صورتی که شما در متنی که نوشتید پروفسور رو بزرگ شده یکی از محلات تهران دونستید که این کاملا اشتباهه ..... !

پروفسور سمیعی خودشون رو یک گیلانی و یک رشتی میدونند و از سفرات متعدد و خدمات زیادی که برای مردم گیلان انجام دادند میشه این نکته رو فهمید .

موفق باشید .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.