• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 2138)
پنج شنبه 25/6/1389 - 15:17 -0 تشکر 232065
تاریخچه جالب جراحی

 

 

جراحی از زمان پیدایش انسانها آغاز شده است و در آغاز شامل مراقبت و مداوای زخم ها ، باز کردم دمل ها ، بی حرکت کردم شکستگی ها بود . جراحی به معنای تشخصی و درمان طبی ، صدمه ، نقص و بیماری بوسیله دست یا ابزار جراحی است . لغت جراحی از یک واژه یونانی و به معنای کار کردن با دست گرفته شده است . در زمانهای بس دور ، در ادوار پیش تاریخ ، اعمال جراحی با وسایلی چون سنگ های سخت و لبه دار که به شکل چاقو یا همانند آن تراشیده می شدند انجام می پذیرفت . گفتی است که از این وسایل برای سوراخ کردن جمجمه نیز استفاده می کردند تا بدین وسیله روح شیطانی را از بدن بیمار بیرون آورند .

در قرن چهاردهم میلادی برای بند آوردن خون بجای لیگاتور از آهن داغ و سوزاندن محل خونریزی استفاده می کردند .

در قرن شانزدهم " آمبروزپار " از جراحان ارتش فرانسه ، توانست ارزش لیگاتور و موارد استفاده از آن را نشان دهد .

در قرن نوزدهم پدید آورندگان کانونهای عفونی در محل زخم های جراحی امری معمول و متعارف به شما رمی رود . عامه مردم  کانونهای چرکی را در محل پوست به فال نیک می گرفتند و آن را نشانه رو به بهبود زخم می دانستند . " لویی پاستور " شیمی دان و میکروب شناس مشهور فرانسوی زحمتان فراوانی را جهت کشف و شناخت میکروبها و علل بروز بیماریهای عفونی متحمل شد . و سرانجام این نکته را به اثبات و خود عاملی برای سترون و ضدعفونی کدن به شمار می رود . لیستر جراح انگلیسی در سال 1867 توفیق یافت تا با به کاربردن کربولیک خطر بروز عفونت را از بین ببرید . و برای نخستین بار نشان که پدیده عفونت به سبب وجود میکروب یا موجودات زنده دیگر است که در محل زخم یافت می شوند .رابرت که پزشک نامدار و پرتلاش آلمانی به سال 1878 دریافت که هر بیماری به سبب میکروب خاصی پدید ما آید وی توانست عامل بیماری سل را کشف کند . " ویلیام هال ستد " جراح ، عقیده داشت که در اعمام جراحی باید دقت ، صحت و اطمینان را جانشین شتاب زدگی کرد . این نظریه بعد ها راه پیشرفت جراحی دقیق تری چون جراحی قلب ، مغز و اخیرا پیوند اعضا را هموار کرد . عقیده داشت که بند آوردن خونریزی در عمل جراحی باید به صورت کامل انجام گیرد هر چند که مدت این کار به درازا کشد .

به کاربردن ماسک در اتاق عمل برای پیشگیری از انتشار عفونت به همین گونه که امروز متداول است برای نخستین بار از سال 1897 آغاز شد . بعدها با کشف و استفاده از آنتی بیوتیک اهمیت کاربرد ماسک تا حدودی کاهش یافت . اما به تدریج معلوم شد که حتی مصرف وسیع و فراوان آنتی بیوتیک ها نمی تواند ارزش و کارایی روش ساده و پیشگیری از پخش میروب ها در فضا و انتقال آنها به بدن بیمار را داشته باشد . به همین علت استفاده از ماسک مجدا رواج پیدا کرد . امروزه ازماسک ها را از مواد ارزان تهیه می کنند تا بتوان آنها را پس از یکبار مصرف دور انداخت .

 

کوئیز مطلب :

در زمان های گذشته ، استفاده از سنگ های سخت و لبه دار به منظور سوراخ کردن کدام استخوان مورد استفاده قرار می گرفته و هدف آنها چه چیزی بوده است ؟

 

thank you for attention

پنج شنبه 25/6/1389 - 17:3 - 0 تشکر 232097

سلام دوست خوبم مطلب قشنگی بود
این هم جواب كوئیز
برای سوراخ کردن استخوان جمجمه تا روح شیطانی را از بدن بیمار بیرون آورند(یعنی اون مریض بنده خدا رو خوب كنند..)

باران باش

ببار

نپرس كاسه هاي خالي از آن كيست

پنج شنبه 25/6/1389 - 17:34 - 0 تشکر 232111

سلام اتاق عمل عزیز........ابتکار جالبی به خرج دادی.....با ذکر منبع و اخذ رضایت از شما این کار رو در مطالب خودم میخوام استفاده کنم....اجازه هست؟؟..........نکنه رفتی گل بچینی؟D:

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

پنج شنبه 25/6/1389 - 18:3 - 0 تشکر 232124

medman گفته است :
[quote=medman;497712;232111]سلام اتاق عمل عزیز........ابتکار جالبی به خرج دادی.....با ذکر منبع و اخذ رضایت از شما این کار رو در مطالب خودم میخوام استفاده کنم....اجازه هست؟؟..........نکنه رفتی گل بچینی؟D:

سلام  دکتر جون

اجازه ما هم دست شماست ...

حتما . خوشحال میشم ...

شما که اینجا هستید دیگه لازیم نیست جایی بریم واسه پیدا کردن گل . دکتر به این گلی داریم دیگه چی می خوایم

موفق باشید .

 

thank you for attention

پنج شنبه 25/6/1389 - 21:15 - 0 تشکر 232151

امیدوارم این انجمن به سرعت به پیشرفت خود ادامه دهد
ممنون از مطلب جالبتون

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.