یک مشکل بزرگی که وبلاگنویسان همیشه با آن روبرو هستند، مساله آپلود عکسهای آنهاست. بلاگرهایی که روی سرویسهای رایگانی مثل بلاگفا مینویسند، همیشه با این سوال مواجه هستند که عکسهای خود را کجا آپلود کنند. حتی کسانی که وبلاگ نویسی را کمی جدیتر دنبال میکنند و روی هاست شخصی به نوشتن مطلب میپردازند هم با این مشکل روبرو هستند. به این دلیل که هر چه تعداد عکسهای یک وبلاگ بیشتر شود و همه آنها روی هاست شخصی آپلود شوند، اولاً سرعت لود شدن صفحهها پایینتر میآید و گاهی نیز خطای Internal server error ظاهر میشود و دوم اینکه گرفتن نسخه پشتیبان از این عکسها کار سختی به نظر میرسد. به ویژه زمانی که هاست شما به هر دلیلی با مشکل مواجه شود و قصد برپایی مجدد یا انتقال سایت را داشته باشید. پس چه باید کرد؟ پیشنهاد من آپلود کردن عکسها روی سایتهای مخصوص است. در این مطلب ۱۰ سایت مخصوص آپلود عکس را به شما معرفی میکنم.
اگر نگوییم بهترین، مطمئناً یکی از بهترین سرویسهایی است که برای آپلود عکس وجود دارد. مزیت پیکاسا این است که شما با اکانت گوگل خود میتوانید از پیکاسا استفاده کنید و نیازی به ایجاد اکانت تازه نیست. ضمن اینکه از داخل وبلاگهای بلاگر هم میتوان مستقیماً به آپلود عکس پرداخت. پیکاسا یک گیگابایت فضای رایگان را به علاوه بینهایت پهنای باند به شما میدهد. البته عکسهایی که آپلود میکنید نباید بیشتر از ۲۰ مگابایت باشند یا رزولوشن آنها بیشتر از ۵۰ مگاپیکسل باشد. در پیکاسا شما امکان آپلود ویدئو را هم دارید. البته امکان ویرایش آنلاین و به اشتراکگذاری با دیگران نیز فراهم میباشد.
فلیکر هم مثل پیکاسا یک وبسایت برای ذخیره و به اشتراکگذاری عکسها است با این تفاوت که شما از نظر حجم و پهنای باند کمی محدودیت دارید. بیشترین ظرفیت آپلود عکس در فلیکر برای اکانتهای رایگان ۱۰۰ مگابایت است. ضمن اینکه شما میتوانید در ماه دو ویدئو هم آپلود کنید. این ویدئوها نباید بیشتر از ۹۰ ثانیه یا ۱۵۰ مگابایت باشند. البته اکانتهای پولی امکانات بیشتری را در اختیار دارند. برای استفاده از فلیکر باید در یاهو اکانت داشته باشید.
فوتوباکت تنها در آمریکا ۲۵ میلیون بازدیدکننده ثابت در ماه دارد و در کل جهان ۴۶ میلیون بازدیدکننده. از این نظر بعد از پیکاسا و فلیکر قرار میگیرد. شما میتوانید با یک اکانت رایگان هزاران عکس و ساعتها ویدئو را ذخیره کنید.
این سایت هم یکی از مهمترین سایتهای آپلود عکس، فایلهای فلش و فیلم است. شما میتوانید در این سایت فایلهای آپلود شده را با دیگران به اشتراک بگذارید ضمن اینکه محدودیتی در تعداد فایلهای آپلود شده وجود ندارد. تنها محدودیت موجود این است که در این سرویس شما نمیتوانید عکسهای بزرگتر از ۱٫۵ مگابایت را آپلود کنید. فایلهای فلش بزرگتر از ۱٫۵ مگابایت هم قابل آپلود نیستند. ضمن اینکه حداکثر اندازه برای فایلهای ویدئویی ۵۰ مگابایت است.
این سایت هم یک سایت برای آپلود عکس و ویدئو است که در آن میتوان به اشتراک فایلهای آپلود شده پرداخت. در این سایت شما تنها مجاز هستید که عکسهایی با فرمت JPEG ، PNG ، GIF و TIFF را آپلود کنید. عکسهایی که از ۱۶۰۰ پیکسل در طول یا عرض بزرگتر باشند به صورت اتوماتیک به سایز قابل قبول برای این سایت تبدیل میشوند. TinyPic ویدئوهای بزرگتر از ۵۰۰ مگابایت یا ۱۵ دقیقه را قبول نمیکند. اگر ویدئویی بیشتر از ۱۵ دقیقه طول داشته باشد، تنها ۱۵ دقیقه اول آن آپلود خواهد شد.
تعجب نکنید. اشتباه نگفتم. منظورم دقیقاً وردپرس است. با اینکه وردپرس یک سیستم رایگان برای وبلاگ نویسی است، دلیل نمیشود که از ۳ گیگابایت فضای رایگان و بینهایت پهنای باند آن چشمپوشی کنیم. با این توضیح که در این سه گیگابایت نه تنها عکس بلکه هر نوع فایلی که بخواهید میتوانید آپلود کنید. برای استفاده از این فضا کافیست که یک وبلاگ در وردپرس بسازید و از قسمت Media فایلهای خود را برای آپلود انتخاب کنید.
سرویس دیگری برای آپلود عکس است که در آن شما میتوانید به آپلود عکس بپردازید، thumbnail بسازید. آنها را تغییر اندازه بدهید. آلبوم شخصی بسازید و به سایتهای دیگر بفرستید.
یکی از سرویس دهندگان رایگان برای هاستینگ تصاویر است که از نظر سادگی استفاده و سرعت رقیبی ندارد. در این سرویس میتوان عکسهایی تا ۱۲ مگابایت را آپلود کرد و اندازه آنها را تغییر داد. البته تنها فرمتهای JPG/PNG/GIf در این سرویس پشتیبانی میشوند. در صورت ثبت نام از امکانات بیشتری هم برخوردار خواهید شد. امکاناتی مثل آپلود بینهایت عکس، سرورهای سریعتر، نرم افزار مخصوص ویژه ویندوز و همینطور مرورگر فایرفاکس و امکان عکسبرداری از صفحه نمایش.
در این سرویس علاوه بر امکانات معمول، قابلیت تغییر عکس، ایجاد پازل و ایجاد طرحهای ابتکاری و … نیز وجود دارد.
در این سرویس نیز پهنای باند و فضای بینهایتی برای آپلود عکسهای شما در اختیارتان قرار میگیرد. ضمن اینکه قابلیت ارسال عکس و به اشتراک گذاری آن نیز وجود دارد.
****( به سفارش دوست عزیزم شیدا1366) اما متاسفانه بعضی از این سرویس ها در كشور با فیلترینگ مواجه هستند و اینكه یعضیاشون هم اطلاعات رو دائما نگه داری نمیكنند و بعد از مدتی از بین میرن، و واسه سرعتای پایین هم بعضیاشون كارایی ندارن.