• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
وبلاگ نویسان (بازدید: 2171)
دوشنبه 14/12/1391 - 18:15 -0 تشکر 592970
وبلاگ چیست و چگونه وبلاگ نویسی را شروع کنیم ؟

وبلاگ یا بلاگ چیست ؟

واژه Weblog  در ۱۷ دیسمبر سال ۱۹۹۷ توسط  Jorn Barger ( جُرن بارگر ) وبلاگ نویس امریکایی ابداع شد . واژه weblog متشکل از دو بخشه : web که معنیش رو همه ما می دونیم و بخش دوم log هست که ریشه یونانی داره  ! در قرون وسطی به دفتر گزارش سفر کشتی ها log گفته می شد ! در علم کامپیوتر واژه log یا همون لاگ به فایل هایی گفته می شود که تمام رویداد هایی که در یک کامپیوتر اتفاق میوفته رو ثبت میکنه . بنابراین واژه weblog یا blog  در ابتدا با معنا و مفهوم « دفترچه خاطرات آنلاین» به دنیای وب معرفی شد . واژه blog در ایپرل یا ماه می ۱۹۹۹ توسط Peter Merholz به وجود اومد . پیتر در سایدبار وبلاگش ، واژه وبلاگ رو به شوخی به صورت شکسته درآورد و نوشت Blog و بعد از این ماجرا Evan williams  در سیستم وبلاگدهی معروف شرکت گوگل واژه Blogger رو خلق کرد و کم کم این واژه در بین وبلاگ نویس ها بسیار محبوب شد و دیگه الان در جامعه بین المللی اینترنت این واژه به طور کامل جایگزین واژه Weblog شده .

تفاوت وبلاگ با وب سایت چیست ؟

همانطور که درباره وبلاگ توضیح دادم وبلاگ رسانه ایه که در ابتدا واسه نوشتن خاطرات و اتفاق های روزمره استفاده می شده و بعد به مرور زمان آموزش و و اخبار و این چیزا هم بهش اضافه شد . اما تفاوت اساسی یک وب سایت با وبلاگ چیه ؟ وبلاگ صرفا جهت اطلاع رسانی ساخته میشه اما وب سایت برای ارائه خدمات . میشه گفت وبلاگ ها هیچ خدمات آنلاینی رو ارائه نمیدن اما وب سایت ها ساخته میشن واسه خدمات و همینطور کاتالوگ های آنلاین . در واقع وبلاگ رسانه ایه که هر چند وقت یک بار ( ممکنه هر یک ساعت و یا هفته ای یک بار) آپدیت میشه به عبارت دیگه تو بازه های زمانی گاها مشخص و یا نا مشخص مطالب جدید در وبلاگ قرار داده میشه  . خیلی ها تصور میکنن که تفاوت وبلاگ با وب سایت اینه که وبلاگ بر روی یک sub-domain هست ( مثلا tebyan.blogfa.com ) و وب سایت آدرس مستقل داره اما این تصور غلطه ! تفاوت در شیوه کار هست نه در ظاهر و یا آدرس سایت ! البته به عنوان حرف آخر لازم به یادآوریه که تمام آدرس هایی که مربوط به سیستم های وبلاگدهی میشن بلا استثنا وبلاگ هستن .

دوشنبه 14/12/1391 - 18:29 - 0 تشکر 592972

اولین سیستم رایگان سرویس دهنده وبلاگ در ایران


بنیانگذاران سیستم های وبلاگ نویسی در ایران

بنیانگذاران سیستم های وبلاگ نویسی در ایران



در ۲۳ خرداد سال ۱۳۸۱ اولین سیستم وبلاگ نویسی کاملا فارسی با عنوان پرشین بلاگ و با آدرس www.PersianBlog.ir در اینترنت متولد شد ! بنیانگذاران پرشین بلاگ عطا خلیقی ، بهرنگ فولادی و سهند قانون بودن . دست گل تون درد نکنه ! در فروردین سال ۱۳۸۲ مرتضی توکلی و مسعود چنگیزی سیستم وبلاگ دهی بلاگ اسکای رو با آدرس www.BlogSky.com راه اندازی کردن . دست این دو عزیز هم درد نکنه و آرزوی سلامتی برای این دو عزیز دارم . در ۲۵ آبان ۱۳۸۳ محمد جواد شکوری سیستم وبلاگ دهی میهن بلاگ رو با آدرس www.mihanblog.com راه اندازی کرد ؛ آقای شکوری دست شما هم درد نکنه و خسته نباشید . و اما در ۱۶ آذر سال ۱۳۸۳ شخصیت معروف و میشه گفت بسیار محبوب اینترنت فارسی علی رضا شیرازی سیستم وبلاگ دهی بلاگفا رو با آدرس www.blogfa.com راه اندازی کردن . بلاگفا در قیاس با سایر سیستم های وبلاگدهی خیلی خیلی گنده شد ! جالبه بدونید که وب سایت بلاگفا در سیستم رتبه سنج Alexa.com رتبه ۳ در بین سایت های ایرانی و در وب بین لمللی رتبه ۱۲۹ رو به خودش اختصاص داده !!! به عبارت دیگه بلاگفا به لحاظ بازدید سومین سایت ( پربازدید ) ایرانه !!!

دوشنبه 14/12/1391 - 18:44 - 0 تشکر 592975

معایب استفاده از سیستم های رایگان سرویس دهنده وبلاگ


سیستم های وبلاگ نویسی ایرانی

سیستم های وبلاگ نویسی ایرانی



من واسه همه عزیزانی که در بند بالا اسم بردم ارزش بسیار زیادی قائلم . این عزیزان به تحول و گسترش علم ( همین چیز ناچیزی که الان در کتاب های دانشگاهی تدریس میشه ) کمک های بزرگی کردن و جوانمردانه نیست که بگیم این افراد برای منافع خودشون این شرایط رو فراهم کردن ! به هر حال سوادشو داشتن ، همت شو داشتن و سرمایه گذاری هم کردن پس حقشونه که حساب بانکی شون پر باشه ! در این چند سال اخیر اینترنت تحولات زیادی رو تجربه کرده و متعاقبش نت فارسی هم پوست انداخته و در نتیجه تغییر یک دستوره نه پیشنهاد همکاری ! با کمال احترام و بدون هیچ غرضی باید عرض کنم که دیگه سیستم های وبلاگدهی به هیچ دردی نمیخورن ! باید این سیستم ها رو فراموش کنید ( البته نه موسسان این سیستم ها رو ! ) و به طور مستقل کار کنید . سیستم های وبلاگدهی رایگان چند عیب دارند که این معایب موجب منسوخ شدن این سیستم ها شدن :


■ کمبود منابع سرور در سیستم های وبلاگدهی رایگان


به طور خلاصه بگم که یک وب سایت در واقع یک نرم افزاره که روی یک کامپیوتری نصب میشه به نام سرور . این کامپیوتر  ( معمولا ) یک کامپیوتر معمولی نیست ! این کامپیوتر با پهنای باند زیاد به اینترنت وصله و کاربرانی که امکان اتصال به اینترنت رو دارن می تونن از این نرم افزار استفاده کنن . منابع سخت افزاری و همینطور پهنای باند سیستم های وبلاگدهی در اختیار هزاران وبلاگ هست که صاحبان این وبلاگ ها اگه روزی یک پست آپلود کنن تصور کنید که چه حجم اطلاعاتی باید پردازش بشه و در اختیار بازدید کنندگان این وبلاگ ها قرار بگیره! بله نتیجه اینه که اگر در ساعات شلوغ از وبلاگ های سیستم های وبلاگدهی رایگان بازدید کنید متوجه خواهید شد که سرور در دسترس نیست ! بنابراین تر و خشک با هم می سوزن و متاسفانه شما در استفاده از منابع سرور هیچ حق انتخابی ندارید !


■ در سیستم های وبلاگدهی رایگان شما نمی توانید تغییرات نرم افزاری ایجاد کنید


یکی از مهمترین معایب سیستم های وبلاگدهی رایگان اینه که شما نمی تونید نرم افزار مدیریت محتوا رو تغییر بدین ! بگذارید واضح تر توضیح بدم . منظور از نرم افزار مدیریت محتوا یا CMS همون محیطیه که شما پست هاتون ( مطالب ) رو می نویسید ، ویرایش می کنید ، اطلاعات خودتون رو تغییر می دین و کلا هرکاری که مربوط به مدیریت وبلاگ تون باشه رو انجام میدین . کنترل این نرم افزار به طور کامل در دست صاحب امتیاز و مدیران سیستم وبلاگ دهی هست ! این مسئله شاید در نگاه اول مشکل جدی به نظر نیاد اما با پیشرفت بلاگ تون و جذب مخاطب های بیشتر ، متوجه خواهید شد که امکانات این سیستم ها پاسخ گوی نیازهای بلاگ شما نیست !


■ نمایش تبلیغات در سیستم های وبلاگ دهی رایگان اجباری است !


همونطور که می دونید یکی از مهمترین منابع درآمد انواع وب سایت ها به خصوص سیستم های وبلاگدهی رایگان ، تبلیغاته . نمایش تبلیغات در وبلاگ های زیر مجموعه این سیستم ها اجباریه و راه فرار هم نداره ! از اونجایی که بازدید سیستم های وبلاگدهی (مانند بلاگفا) وحشتناکه ، متعاقبا تعداد تبلیغاتی رو هم که می تونه نمایش بده بسیار زیاده . بنابراین امکان حذف تبلیغات هم وجود نداره . این تبلیغات برای وبلاگ نویس و همینطور بازدیدکنندگان وبلاگ ها بسیار آزار دهنده است و از طرفی خیلی خزه ! تا همین چند ماه پیش بنرهای  تبلیغاتی که در این سیستم ها نمایش داده می شد درست مثل چراغونی یه عروسی بودن ! چشمک زن و اعصاب خورد کن ! یعنی مغز آدم رنده میشه . اما کم کم با تولد سرویس های طراحی بنر این نوع بنرها از دور خارج شدن اما به هر حال باز هم آزار دهنده هستند .

دوشنبه 14/12/1391 - 18:47 - 0 تشکر 592976

 چگونه یک وبلاگ راه اندازی کنیم ؟ و هزینه راه اندازی یک وبلاگ حدودا چقدر است ؟

برای راه اندازی یک وبلاگ حرفه ای شما به سه فاکتور نیازمندید :

■ خرید دامین  Domain

دامین ( تلفظ صحیح  /doʊˈmeɪn/, /də-/ ) به آدرس اینترنتی گفته میشه . مثلا elmefarda.com  که شما باید این آدرس رو برای یک سال اجاره کنید . توجه داشته باشید که اجاره یک اصطلاحه در واقع شما مالک این دامین هستید و اگر هر سال دامین تون رو تمدید کنید هیچکسی حق (قانونی) نداره که اون رو ازتون بگیره ! قیمت دامین بر اساس دلار تغییر میکنه اما قیمت متوسط دامین های بین المللی مانند : .com , .net , .org , .info , .biz حدودا ۴۵ هزار تومنه یعنی بین ۱۰ تا ۱۵ دلار . اما قیمت دامین های داخلی یا همون دامین های ir خیلی ارزون تره و با قیمت دلار هیچ ارتباطی نداره و از طرفی معتبر تر هم هستند .

■ هزینه طراحی و برنامه نویسی وبلاگ

اگر فقط نویسنده خوبی هستید و اطلاعات تون در زمینه اینترنت و به خصوص برنامه نویسی وب کمه شدیدا توصیه می کنم که خودتون دست به کار نشید ! کار رو به کاردان بسپارید تا بعدا به مشکلات جدی برخورد نکیند ! ساخت یک وب سایت و یا بلاگ حرفه ای احتیاج به دانش فنی زیادی داره . چون ممکنه مشکلات امنیتی و یا مشکلات Cross-Browser پیش بیاد که بعدا همه این ها رو به تفصیل تشریح خواهم کرد . هزینه ساخت یک بلاگ حرفه ای که بر اساس WordPress ساخته بشه بین ۱۰۰ تا نهایتا ۴۰۰ هزار تون تموم میشه . البته اگه زیبایی کار در ابتدای راه خیلی واسه تون اهمیت نداشته باشه با هزینه کمتر هم میشه کار رو شروع کرد . 

■ اجاره سرور Server

همانطور که در بند های بالا عرض کردم یک وب سایت یا وبلاگ در واقع یک نرم افزار مدیریت محتواست . خوب این نرم افزار باید روی یک کامپیوتر قدرتمند نصب بشه و به اشتراک گذاشته بشه تا همه کاربران اینرنت بتونن بهش دسترسی داشته باشند . این کامپیوتر قدرتمند Server نامیده میشه . شما باید یک سرور رو اجاره کنید تا وبلاگ شما عملا به دنیای اینترنت متصل بشه ! هزینه اجاره سرور بر اساس فاکتور های زیادی محاسبه میشه  اما به طور خلاصه و شفاف بگم که شما برای داشتن یک سرور خوب و یک سایت سرحال و همیشه در دسترس باید ماهیانه بین ۴۰ تا ۱۰۰ هزار تومن هزینه کنید که این رقم حدودی و رقم متوسط هست نه عدد دقیق ! اما در پست بعدی عرض خوام کرد که چطور میشه به طور دقیق هزینه های سرور رو محاسبه کرد .

کسب درآمد از وبلاگ نویسی

کسب درآمد از وبلاگ نویسی

کسب درآمد از وبلاگ نویسی

حتما عبارت « کسب درآمد از وبلاگ نویسی» رو همه تون شنیدین ! برای شروع لازم می دونم فقط به یک نکته در این باره اشاره کنم و اون نکته اینه که کسب درآمد از وبلاگ نویسی کاملا عمی و منطقیه به شرطی که در زمینه وب ، اقتصاد و همینطور بازاریابی اینترنتی مطالعه زیادی داشته باشید !

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.