بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
این هم مطلبی کوتاه در رابطه با بحث مشترکمون حجت الاسلام «سید سعیدرضا عاملی» كارشناس ارتباطات، معتقد است فضای بلاگستان فارسی به بیماری غیرحرفه ای بودن و غیر كاربردی بودن مبتلا است، به نوعی كه اگر قواعد و قوانین مفروض برای آن رعایت نشود، دچار آنارشی مجازی كه پیچیده تر از آنارشی در فضای فیزیكی است می شویم. كه این امر ناخود آگاه میلیون ها كاربر را دچار سردرگمی می كند.
به عبارتی می توان گفت یكی از ویژگی های وبلاگستان ایرانی مخدوش بودن مرزهای حوزه عمومی و خصوصی است كه در قیاس با روند اجتماعی بلاگستان بیش از آنكه محملی برای ساماندهی فعالیت های گروه های مختلف اجتماعی برای حضور در حوزه های عمومی باشد، بیشتر به عمومی كردن مسائل خصوصی و انجام كارهای جمعی با گرایشات فردی تبدیل شده است.
با این اوصاف جامعه های علمی و آموزشی باید نگاهی جدی تر به وبلاگ ها داشته و آنها را فراتر از یك سرگرمی درنظر بگیرند و نه تنها دانشجویان مقاطع ارشد و دكترا، بلكه شخصیت های آكادمیك نیز باید خود را با این فضا درگیر كنند تا محتوا و پیام علمی كه دراختیار فعالان سایبری می گذارند، از كیفیت بالایی برخوردار باشد.
در مجموع، این ارتباطات دو طرفه و Interactive در «وب2» سبب ایجاد شبكه های اجتماعی بزرگی همچون Facebook (سومین جامعه بزرگ دنیا)، Amazone (بزرگترین كتاب فروشی دنیا)، Wikipedia (بزرگترین دایره المعارف دنیا)، Ebay (بزرگترین سوپرماركت دنیا) و بسیاری دیگر، در تمام زمینه های زندگی بشر شد كه به نوعی تمامی روابط اجتماعی جامعه بشری را تحت تاثیر خود قرار داده و البته محملی برای سوءاستفاده های سیاسی غرب علیه كشورهایی نظیر ایران شد.
اما هنوز بشر خواسته های بیشتری از وب دارد و هر روز نیازمندی خود را به آن محسوس تر می بیند و جنبه های بیشتری از زندگی خود را به آن سپرده و وابسته تر می شود؛ از این رو سرعت و كیفیت بهره گیری از فضای سایبر روز به روز از اهمیت بیشتری برخوردار می شود و همین نیازمندی سبب ساختن فردای وب، تحت عنوان «وب 3» یعنی وب هوشمند یا وب مفهومی در آینده ای نه چندان دور می شود.